Grid fanclub

Tuesday, 29 December, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Poate ca l-ati remarcat pe-aici, omul comenteaza pe larg si pe indelete. Uneori (rar) spune prostii, alteori se situeaza pe pozitii care mi-s, ideologic vorbind, absolut indigeste. Ce poti sa-i faci ?

Cel mai adesea insa, spune lucruri interesante, care merg citite de doua ori. E limpede c-a citit, si mai important, a si inteles, macar o carte-doua pana la varsta asta. Nu-i putin lucru, in zilele noastre.

Inteleg ca unora dintre cititori le displace, inteleg ca pe altii ii plictiseste. Pe mine nu ma plictiseste, ba-mi chiar place. Pentru cazul ca mai sunt si altii pe-aceasi minte cu mine, am compilat mai jos o lista exhaustiva a contributiilor de pana acum, cine stie cum o fi scapat vre-una.

Este ca le combate bine tanarul ?

Category: Oda Superbiei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

30 Responses

  1. Mi se par cel putin interesante / inedite cam toate comentariile. Aveam impresia ca va cunosteti IRL. Gasisem chiar un profil de blogger parca.

  2. : facepalm :

    Lol pai acusi iese de-un ebook din ce comentarii primesti pe-aici, sa nu zic de printed stuff.

  3. asa e, ai câtiva comentatori intimidanti pe-aici :)

  4. Mircea~

    Multamire pentru reclama. Marturisesc ca mai-nainte m-am frecat la ochi de doua ori, crezand ca nu vaz bine. De un asa efort de promovare nici eu n-as fi fost capabil. Nu-i putin lucru sa rascolesti prin arhive. Cand am vazut ce-ai spus despre mine, cum ca scriu "pe larg si pe indelete" m-am gandit ca e o referinta la prostul meu obicei de a lungi uneori comentariul peste masura postului la care raspund, insa cercetand lista interventiilor mele ma surprinde sa vad la cat de multe subiecte am avut cate ceva (mult) de zis.

    Acu', o fi reclama sufletul comertului, da' grid-ul isi are legile sale si e oarecum imun la vanzare, asa ca permite-mi sa nu ma inscriu in fanclub-ul ce-mi poarta numele altfel decat continuand sa scriu, ici si colo, cate un raspuns-"eseu" (vorba corinei) la cate o tema mai provocatoare. Pana una-alta, grid nu exista si tot ce scrie el pe Trilema apartine acesteia in calitate de gazda mai mult decat lui. Asa ca, daca-i marketing, sa fie in beneficiul Trilemei si nu al meu. Ca nu vreau sa lucrez de pe acum la gloria-mi postuma. CSQ, lol, in fine.

    Ma mananca palma sa scriu ca sunt bucuros ca n-am scris degeaba, dar ceva nelamurit ma retine. Cred totusi ca are de-a face cu faptul ca si eu, ca oricare, am o reticenta in a lasa urme pe unde trec. Probabil ca teama de-a fi prost inteles e totusi superioara entuziasmului de a fi fost bagat in seama. Nu stiu daca meteahna asta ma califica pentru apartenenta la galeria celor care, cu onoare sau nu, se numesc "autori", dar cel putin un autor fara opera ma simt si eu.

    Ce-i drept, mi-am lasat multe ore din viata pe net. Curios lucru - efect al Retelei ?! - nu pot sa scriu cum trebuie, mai ales un raspuns la o tema anume, daca nu sunt in permanenta conectat online, ceea ce pe vremea dial-up-ului imi ridica facturile telefonice la sume exorbitante. Tot datorita acestei "nevoi" de online am pierdut uneori texte la care tineam din pricini de crash neasteptat, ca nu-mi place sa salvez ceva decat numai dupa ce apare publicat. Asa ca, intr-un fel, sunt condamnat sa raman, mai degraba decat un autor, un sordid producator (si colectionar) de texte. Fara readership si fara opera. Dar, iata, cu fanclub. Nu-mi place, indeobste, sa multumesc cuiva, dar hai - fie asta marea exceptie.

    Insa amenint ca voi mai scrie. Asta doar daca "fanii", specie de moluste necunoscuta mie, nu-mi vor intra pe sub piele. Ca atunci s-ar putea sa dezvolt ceea ce se cheama - in jargon propriu - un "writer's itch" si sa nu ma mai pot suporta. Pana atunci insa, sa ma suporte altii.

    La multi ani, Trilema!

  5. Mikael Eon`s avatar
    5
    Mikael Eon 
    Tuesday, 29 December 2009

    Bravo, Grid. Imi plac coemnturile tale, am citit cateva dintre ele, unele mai sar de la o chestie la alta dar fara a bate campii si se simte modestia in scrierile tale, un fapt rar intalnit mai ales pentru aceia care se stiu cu putina poleiala de inteligenta pe creier si se dau pe net. O seara faina tuturor!

  6. Comentariul de pe 29 ianuarie are numarul 576...socant, sunt bloguri care nu ating 600 de comentarii in primul an. De fapt cred ca majoritatea nu ating 600 de comentarii in primul an.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 29 December 2009

    @fcbl Si mie.

    Am sezut la o bere mi se pare ca o data sau de doua ori, prin medierea unei simpatice domnite, deci poti zice ca ne cunoastem, cam cum se cunosc toti blogerii din Timisoara de altfel.

    @dAImon Sa stii, daca stai si aduni cuvinte iese de-un infolio.

    @kokofifi Nu exista oameni intimidanti, doar oameni intimidabili :)

    @grid Io-ti permit ce doresti, doar e clubul tau :D

    Hai noroc, doar este vreme. A, si-un strop de vin.

    @Mikael Eon Aprob in sens de cu plus.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 29 December 2009

    @Anonimosu E acum si tu.

  9. @grid:nu-i ca si oricine,e ca orisice barbat.

  10. Inseamna ca io-s intimidabil, da nu ma intimideaza orisicine, Grid insa ma intimideaza.
    Ma gandesc si io ca nu-i putin lucru sa cauti atat prin arhive dupa comentariile acelea, atat ca, asa cum spui, si io cred ca nu-i putin lucru, si ii bine ca ii ce cauta.

  11. Cu tot atitea referate, ar fi absolvit ci brio Facultatea de Litere din Cluj, inclusiv masteratul. Felicitari celora care mai scriu, carora le place, inca, sa scrie, inclusiv maestrului acestui blog, indedit si citeodata inuman:))
    Bineinteles si celor care citesc!
    La Multi Ani!!!!

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 30 December 2009

    @lexy229 Tradare!

    @Florin Bine mo, da' sa stii ca exista asa ca un fel de cutii cu magie inauntrul lor care daca dai din butoane iti raspund la chestii. Automatic, cum ar veni.

    @corina Deci asa injurat cu cuvinte precum "indedit" care nici macar nu stiu ce-s n-am mai fost demult :D

    Cat despre grid, subscriu, am vazut la filosofie masteranzi mult mai putin informati cat priveste ce or zis diversi. Informati, adica, la nivelul de-a fi citit, ca daca-i iei pe ce-or priceput pici toata trupa la toate examenele si gata.

  13. @mircea
    asa-i cind iti tii un deget in supa si altu in visinata:))
    dar mi-as dori o intilnire aici, la Cluj, cu dumneavoastra, sir :))

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 30 December 2009

    E, mai stii ?

  15. Mircea, drept spui despre cutiile cu magie. Numai ca pentru a sti si a tine minte ce sa dai sa caute, cutiilor cu magie, trebuie ca-s trebi impresionabile si de luat in seama, ca maruntisurile se uita repede, ma gandesc, asta incercam sa spun.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 30 December 2009

    Este, este :)

  17. Drajilor, intre ani am fost plecat. Putin a lipsit ca ultimul meu comentariu trilematic de mai sus sa ma faca sa pierd trenul. Dar a meritat efortul. :)

    Acum, dupa focurile de artificii, imi trebuie ceva timp sa-mi revin. Sa se mai risipeasca putin fumul din jurul meu, ca nu mai vaz bine. Luminile duse-s, iar umbrele au plecat si ele.

    Hai sa fim sanatosi. Pauza de tigara.

  18. mami ing`s avatar
    18
    mami ing 
    Saturday, 2 January 2010

    la multi ani micilor genii, nu sint de meserie dr. dar nu am mai citit chestii asa de interesante si documentate de f.f. mult timp. imi plac oamenii care stiu ce vorbesc, apropo de citiva ani se vb aiurea. sint inginer de prof. dar sint mamica si intotdeauna citesc ce dau copiilor. conversatiile voastre sint interesante si va apreciez si multumesc( nu am citit de mult asa captivata de subiect, de pe vremea cind citeam cei trei muschetari, etc). subiectul era sulfamida sau antibioticul? parerea mea este ca, chiar daca sint virusi sau bacterii , baza (cheia, este ceva care porneste de la origine, ca la o problema chestia cu 7 zile de tratament este valabila sau nu ?daca dupa 2-3 zile simptomele dispar , indiferent daca e vb de biseptol sau de antibiotic. pe unele prospecte se spun ca se mai urmeaza tratamentul inca o zi sau doua dupa ce simptomele dispar, cred ca aici se greseste mult,nu se da aiurea medicamentul daca nu mai e necesar, inca o chestie , nu ar trebui sa se faca antibiograma la - boala-? de unde se stie mai ales la copiii ce cauzeaza boala_este bacterie sau virus pt ca ei nu pot raspunde la intrebari iar simptomele se aseamana, iar la copiii o boala se agraveaza rapid, poate si de aici =grija- pt antibiotice, rata de mortalitate la copiii a scazut fata de cind erau parintii nostri mici, chiar daca se exagereaza cu antibioticele. pe vremea cind eram mica erau biseptolul si penicilina v. si albastru de metil. acum exista tot felul de medicamente, nu neaparat ,daca e de firma e mai bun, sau daca e scump e neaparat mai bun, vorba ta grip, cu respect pt voi dragi doctori, mami ing

  19. mami ing`s avatar
    19
    mami ing 
    Saturday, 2 January 2010

    scuze ,grid

  20. mami ing`s avatar
    20
    mami ing 
    Saturday, 2 January 2010

    inca o chestie interesanta daca tot sinteti dr., dupa ce ani i-am dat antibiotice la fetita la un moment dat mi se recomanda luivac sau altele gen broncho-vasol, etc care sint scumpe ca naiba, la un moment dat, intreb o farmacista ca de ce nu se imbolnaveste asa rau pt ca in farmacie vin o gramada de bolnavi si mi-a raspuns ca ea si angajatele ei fac vaccinul polidin, vechi de cind lumea , glumesc. Asa ca eu si mama am facut vaccin si nu am prea avut treaba cu boliile ca si pina acum, la copiii le dadusem luivac.De ce nu se recomanda polidinul de catre medici ci doar ce este mai scump? nu este ceva contra eticii morale pt ca alti au bani alti nu, ar trebui ca omul sa aleaga ce vrea sa cumpere si dupa buzunar.Si mai vreau sa va intreb pe toti ce pareri aveti de vaccinuri?

  21. Laura Driha`s avatar
    21
    Laura Driha 
    Monday, 4 January 2010

    E clar ca-i concurenta p-acilea pana si-ntrale comentatului si-i greu sa-nghesui in semnaturi scurte replici consistente posturilor atat de vaste. Numeric si nu numai.
    Dar dac'ajungi sa-ti scrie un monstru sacru doua-trei cuvinte de lauda, chiar daca printre randuri lasa si loc d-un jungi sub coasta, e clar ca meriti - draga Grid, respectul nostru - comentatorilor de rand!

  22. Laura Driha`s avatar
    22
    Laura Driha 
    Monday, 4 January 2010

    *al comentatorilor de rand.

  23. this post SO needs an update

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Friday, 17 December 2010

    Tulai, tu nu-l vezi citu-i de lung ? Vrei sa sparie fetili pe urma ?

  25. @ Mircea Popescu:

    Ca s-au dat insigne pentru cetitori / comentatori, am vazut.
    Ca se discuta in acord, cum si in dezacord cu cetitorii - si asta am vazut.
    Ca avem de-a face cu un caz atipic de (aproape) "sanctificat" care refuza iconodulia - si asta se vede! :-)

    Atuncea, dara, daca au inceput sa se acorde "stele", vin cu propunerea, daca nu-i cu suparare, ca numaidecat sa se insteleze domnul aista de mai sus, de-i zice Grid, pe care eu chiar il cunosc si care merita nu, nu o stea, ci mai multe stele, dar care n-ar recunoaste asta cu de la sine nici in o mie de ani! :-)

  26. P.S.: Ah, si sa nu-mi uit, caci m-am foarte indignat: eu zic ca Grid are "wit" dintr-ala chiar si in limba romana, nu numai in engleza! Deci nu-i drept sa se generalizeze, ma gandesc...

    @ lexy229: (cu referire la o intrebare de-acum cateva zile) Nu, Grid n-a disparut dintre cititorii / comentatorii Trilemei, aceia de mai la-nceput, vreau sa zic (apropo de ziua in care s-a strigat catalogul prezentilor) Deci nu-i tocmai drept ca "l'amour s'en va", asa cum a indicat Mircea Popescu in link-ul aista pe care ti l-a oranduit atunci drept raspuns:

    http://www.youtube.com/watch?v=8nkhtAGwD9c

    :-), Ioana.

  1. [...] decat Trilema. Poate zece. Dar nu exista nici un singur blog care sa primeasca comentarii mai bune. De ce oare ? Pentru ca "daca ma injuri la tine nu comenta la mine" ? Poate. Pentru ca oricine [...]

  2. [...] ca un fel de traditie, a inceput daca va mai amintiti in iarna trecuta, datorita meritelor zisului grid, alaturi de care si-au mai facut loc momente savuroase cu dadatroll, mistere eterne si nerezolvate [...]

  3. [...] din Ianuarie 2009, deci 30 de luni). Ce-i drept, comentariile aici sunt ceva mai lungi (noroc cu grid [...]

  4. [...] Cine plm e grid? Are link, blog ceva? mircea_popescu Aww. Grid e unu'. N-are [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.