Lovi-v-ar ecologia, bre

Tuesday, 01 September, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Nu cred ca exista lucru mai rau pe lume decat prostul cu misiune. Deci becurile cu incandescenta nu-s bune, ca nu-s "eficiente", da' palpaielnitele alea cu mercur sunt exceptionale, ca doar ce lucru poate fi mai nemaipomenit de ecologic si propice bunastarii populatiei decat tspe tone de mercur raspandite prin case si birouri.

Ca doar n-avem destul cancer, n-avem destula astma, n-avem destule alergii, nu-i destul autism pe lumea asta, tre' sa mai bagam chimicale in proximitatea imediata, cadea-ne-ar dintii si satelitii-n cap de prosti ce ne gasim.

Ce mai conteaza ca o nenorocire de bec de-ala halogen nu-i de fapt mai eficient decat un bec cu incandescenta decat in anumite conditii de folosire (adica, daca arde fara intrerupere, ca daca e aprins si stins si iara aprins si iara stins, nici nu rezista ca durata de viata cat un bec incandescent, si consuma mai mult, ca are o cadere de tensiune cat Niagara pana "se incalzeste" si intra in emisie), conditii care nu se intalnesc de fapt in viata practica de zi cu zi.

Ce mai conteaza ca tot rahatul e rezultatul simplu si direct al nevoii unor corporatii de toata jena de a continua sa faca profit, ca pe becuri cu filament nu poti cere mai mult decat 20-30 de centi, iar cu astelalte l-ai luat pe Dumnezeu de-un picior cu 3-4-5 euroi.

Asa m-as caca de cu placere in capul intregii populatii de "ecologisti" din auzite de pe planeta asta, da' pana reusesc sa-i asamblez pe toti in formatie, am o solutie ad-interim.

Aceasta poza are titlul mUE baaa. Ghici de ce.

Aceasta poza are titlul mUE baaa. Ghici de ce.

Dracu' sa ma ia daca cumpar eu cat traiesc un singur bec de-asta obligatoriu, si dracu' sa ma ia daca nu-mi voi face magazin de becuri de contrabanda aduse de la sarbi. Ca pe vremea aluilalt tampit cu eficienta onirica aplicata (caruia, apropo, nu i-am cumparat nici Tehnica Navigatiei cu Vele, nici biscuitii de beton armat).

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

65 Responses

  1. romania inedit`s avatar
    1
    romania inedit 
    Tuesday, 1 September 2009

    Eu folosesc becuri economice pentru ca au un consum mai mic de energie , dar sunt cam scumpe si nu este rentabil sa pun in toate camerele !

  2. Cristian Lisandru`s avatar
    2
    Cristian Lisandru 
    Tuesday, 1 September 2009

    Am citit textul cu mare atenţie, aşa cum fac de fiecare dată, de altfel... Am să insist, însă, asupra titlului - "Lovi-v-ar ecologia, bre"... Excelent!

  3. eu zic ca problema se pune diferit pentru fiecare in parte. personal sunt pentru becurile cu mercur si alte materiale grele pentru ca sunt cu 50% mai economice si au durata de viata de 10 ori mai mare..(experienta de inginer:)))

  4. Radu Ciocan`s avatar
    4
    Radu Ciocan 
    Tuesday, 1 September 2009

    io-te ca pe asta n-o stiam ;) dar am un bec din asta "eco" in bucatarie ce-o arde el asa ecologic de prin 2006 toamna. non-stop.

  5. http://www.centennialbulb.org/

    108 ani, da? O SUTA OPT. sa'si bage alde philips neonu' unde nu intra soarele niciodata. macar americanii asa tampiti cum sunt (si canadienii cei exagerat de tampiti, din acest punct de vedere) au inteles care'i treaba.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 September 2009

    @romania inedit Au un consum mai mic de energie, dar doar dupa o ora de functionare.

    @Cristian Lisandru Am un fan in tine :)

    @anunturi Eu n-am mai intalnit inca inginer care sa creada ca "problema se pune diferit pentru fiecare in parte". Aia ar fi, calculatia de sarcini pe piesele de rezistenta sa fie "pai, cum sa iasa sub stas, doar stasul depinde de fiecare in parte..."

    @Radu Ciocan Daca arde non stop, e de departe cea mai buna solutie. Pentru birouri, scari de bloc fara iluminare naturala etc sunt solutia optima, de-aia se si pun acolo neoane, inainte sa vina philips cu mercurobecul. Dar in locurile in care in mod obsinuit se folosesc lampi cu incandescenta (camere de locuit, de ex), nu-s o solutie.

    @andix Mnoa, cam asa.

  7. Da unde ai gasit bec cu mercur mai draga ?
    Pe stalp langa casa ?

    PS: Becurile cu vapori de mercur sunt eventual pe stalp; in nici un caz a nu se confunca cu amaratele de neoane ecologice de "uz intern".

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 September 2009

    Nu exista lampa fluorescenta la voltaj de priza care sa nu contina mercur Adisor draga, e o necesitate fizica a fluorescentei la acea putere.

    Si notez ca nici macar n-am pomenit emisia in albastru, violet si ultra-violet in clar, deci rectificam, sa se stie.

    Cealalta problema este ca in urmatorii 5-10 ani, aplicatiile de stare solida vor atinge maturitatea tehnologica, si vor reprezenta o solutie net superioara. Practic efortul de marketing al Philips este o incercare de a inghiti cota de piata prin manareala legislativa, inainte ca o tehnologie superioara sa le poata trimite "inventia" in depozitul de curiozitati tehnice.

  9. Consuma mai putin si dau o lumina mai "alba" deci mai naturala. Nu vad care e problema.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 September 2009

    Pai probabil de la lumina ai' naturala nu vezi, ca de scris, scrie.

  11. daca te referi la cantitatile insignifiante din becuri (trace level cum le zice in engleza) atunci te invit sa elimini toate prod electronice de prin casele oamenilor. altfel chestiunea cu becurile ieftine ma ingrijoreaza mai putin decat pretul barilului extras cu 3 dolari si revandut cu 60. Daca e 1 ban oul in romania, ce sanse are Nastase sa-si mai cumpere tractor nemtesc?

  12. @mircea popescu
    am spus ca problema se pune pentru fiecare in parte pentru ca au de ales(sau cel putin aveau) intre un bec de 1 leu (obisnuit) si unul de 10-30lei(cele cu halogen.)

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 September 2009

    Ei vezi, tocmai asta-i problema, perfectul ala. Care fuse si se duse.

  14. Reclama sufletul comertului.Eu sunt din Ploiesti si am avut primari cu diferite fobii,unul avea fobii pentru becuri altul pentru borduri.Parerea mea este ca acestea sunt afaceri la nivel inalt.

  15. iar o sa te-nfurii, dar schimba toate becurile din casa cu din astea 'eco' si apoi uita-te la contor.
    cândva o sa-ti cumperi si tu, ca n-o sa ai de ales!

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 2 September 2009

    @jocuri Pai cam da.

    @kokofifi Contorul e fix juma' de problema. Cealalta e cat platesti pe becurile respective, si a treia cat costa sa-ti scoata doctorul mercurul din creieri. Da' de infuriat, nu poci zice c-ai reusit inca, insista :D

    Si io am de ales, ca asa mi-am construit intreaga viata, sa am mereu de ales.

  17. Dacă ar fi să ne luăm după ce ni se impune cred că într-o bună zi ar trebui să ne aruncăm în fântână, pentru că aşa "se vrea". Probabil că mulţi vor sări, dar cu siguranţă nu toţi...

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 September 2009

    Eu n-am sa uit curand descoperirea unor destepti care-au facut un studiu din care reiesea cum ca gatitul carnii pe foc produce substante cancerigene. Hai noa.

  19. Intr-adevar lumina data de un becul incandescent e "mai naturala" decat un bec "ecologic" fluorescent...ca sa nu mai vorbim de mercurul din ele...cu totul de acord.

  20. mircea editeaza postul de mai sus cu "intr-adevar", m-a luat tastatura pe dinainte :) sau ai putea sa bagi un plugin in wordpres ca sa poti edita postul dupa maxim 30 sec sa zicem de la postare

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 September 2009

    E o idee.

  22. lumina becurilor cu incandescență are un spectru mai apropiat de cel al luminii naturale, fiind prin urmare mai sănătoasă (mai fiziologică). de altfel, nu degeaba e lumina de tip „neon” (produsă prin descărcări electrice în gaze inerte) simbolul de prim rang al lumii artificiale.

    doi, nu trebuie uitat că natura însăși funcționează pe principiul risipei, „economia” naturală fiind una a supraproducției, excesului și pierderii. în general omul se opune naturii tocmai pentru că nu-si poate permite generozitatea acesteia.

    cât despre ecologiști, ei nu sunt altceva decât preoții acestei lumi de neon. ei propovăduiesc „naturalul” cu aceeași ipocrizie cu care preoții îl slăvesc pe dumnezeu, știind bine că n-au voie să-i rostească nici măcar numele...

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Thursday, 3 September 2009

    Buna observatie cu noul cult al religiei ecologiste.

  24. Stie cineva daca e vreun porducator care sa faca becuri de 99W. Ca inteleg ca sunt interzise doar cele de 100 :p

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Monday, 28 September 2009

    Hehehe sec. S-ar putea sa apara, ceva producator de becuri Filics.

  26. alexandru`s avatar
    26
    alexandru 
    Monday, 26 October 2009

    mai nou vor sa le scoata dupa piata pe cele vechi si sa puna dastea noi

  27. Eu sunt din Bucuresti si ca peste tot in tara suntem condusi de tot felul de personaje obscure care invart tot felul de afaceri ciudate, ca si in cazul acesta

  28. Mircea Popescu`s avatar
    28
    Mircea Popescu 
    Friday, 20 November 2009

    Pai daca ne lasam...

  29. mai putin curent consumat => mai putina energie produsa => curent mai scump => mai putine investitii in sectorul energetic => mai putine locuri de munca

    mai longevive => mai putina sticla produsa => mai putin de munca in industria sticlei => preturi mai mari la materia prima => mai putin wolfram (tungsten) prelucrat/extras => mai multe falimente => eventuale produse care folosesc W vor fi mai scumpe => etc

    mercur => poluare infinit mai mare si mai periculosa in comparatie cu W => ca in viitor se va cheltui enorm de mult ptr a repara greseala asta

    tehnologie si protectie facute pe vapor => emisii periculoase de UV => boli de piele => cancer => chletuieli suplimentare ptr sanatate

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    Deci per total iese la 0.

    Vezi daca toate matracucele isi invata toantele productie proprie sa "marita-te si tu mami cu un doctor" ? Noa, acu toata lumea vrea sa fie doctor si nimeni inginer, ca rezultat vor trebui crescute cheltuielile cu sanatatea si scazute cele cu energia.

    Viata.

  31. Ok.

    In primul rind, faptul ca constientizam lucrurile astea e excelent. Articolul e binevenit. Ca si celelalte care se refera la "ecologie" (despre ecologie vs religie mai jos)

    Ce as adauga eu:
    - Ori de cite ori treci de la un virf al tehnologiei la altul, o sa treci printr-o depresiune. Important e sa mergi in directia corecta, atit cit e posibil sa ai vizibilitate in "design space". Multa lume isi pune problema asta si cauta solutii. Sint de acord ca e o greseala sa le bagi pe git, atita timp cit inca nu e rezolvata complet problema.

    - A te lega de mercurul din becuri cind productia auto etc etc arunca in atmosfera si ocean cantitati infinit mai mari si mai toxice, in fine...

    - Daca nu il spargi, nu iese mercurul de acolo. Inconvenient? O fi, dar o planeta suprapopulata, nu poate fi comfortabila si libera.

    - Un shmuck muc mai sus zice ca ecologia e o religie, dupa care purcede la a debita niste timpenii. Daca chiar esti in cautare de conspiratii, intreaba-te de ce a ajuns aceasta ramura a stiintei atit de denigrata. Poate ar trebui sa incepem fresh, sa ii dam un nume nou, si sa o disociem de sentimentalism, ca sa evitam imbecilii sa faca confuzii.

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 June 2011

    La prima chestie, suntem de acord.

    La a doua chestie, ce zici tu revine la a spune ca intr-o lume in care exista criminali, a pedepsi violatorii in fine. Nici un in fine, l-ai prins, l-ai cocosit. Indiferent de altii, ca nu discutam de altii, discutam de asta.

    La a treia chestie : povestea cu suprapopulatia e o gogorita. Eu nu dau nici un fir de par din drepturile mele, indiferent, INDIFERENT de orice considerente. Daca-i suprapopulata sa se depopuleze. Daca se pune problema de razboi particip cu placere. Cred ca-i destul de clar.

    La a patra chestie : pentru ca a facut gresala sa se vrea populara. Nu exista stiinta populara, stiinta-i o indeletnicire strict a elitelor. De-aia matematicienii nu-s chiar asa de incintati din a da interviuri si-a "organiza actiuni grassroots". Gresala este, cred eu, intru totul "a stiintei", sau mai propriu spus a practicantilor insuficient pregatiti si, daca e s-o spunem pe sleau, cam tonti, care s-au apucat sa crediteze niste chestii ce n-aveau nici o treaba cu stiinta, fiind activisme pur politice. Deci, e pe merit denigrata, da' asta nu inseamna ca trebuie sa ramina asa vesnic. Cu cit adevaratii practicanti se vor delimita mai clar si mai apasat de mizerii ambulante a la Al Gore, cu atit repede.

  33. pamantul nu e suprapopulat. e doar prost organizat.

    cand o sa constrim birouri, cladiri si etc pe pamant prost arabil si restul il lasam la agricultura, o sa fie mancare pt toti si etc.

    acuma desigur suferim de un cretinism incredibil. in loc sa construim centre comerciale si clariri culturale inafara orasului, ca sa scoatem bani din transport si navete, le facem in interior. hopa ne trezim ca aoleu avem 1 milion de locuitori si nu isi mai poate cumpara linistit nimeni o bucatica de pamant in loc de apartament.

  34. Mircea Popescu`s avatar
    34
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 June 2011

    Deci tu esti de-ala cu global village ?

    Daca io am chef sa adun zece pizde de 1,89 cm fix toate, si bune-bune, sa-mi decojeasca portocale imbracate numa'n pantofi cu tocuri cui, cum procedez in lumea ta ideala ? Ca in oras dau anunt si-n doua zile le-am strins, da' in ruralitatea lu' Sisoie tre' sa le caut pe cite milioane de kilometri patrati ?

  35. a pai daca tu capitalist cu valori americane vrei sa ma convingi ca preferi un apartament de 30 metrii patrati decat ditai casoiul cu ceva sute de metrii pamant, minti.

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 June 2011

    Pai eu am si-si, da' daca ar trebui sa aleg intre apartament si casa as alege cel mai adesea apartamentul.

  37. @Critic, lumea nu e suprapopulata in raport cu suprafata pamintului. Lumea e suprapopulata in raport cu resursele necesare pentru stilul de viata actual(hrana, materii prime, capacitate de organizare i.e. materie cenusie). Ideea ta cu raspindirea pe o suprafata mai mare -- asa este in SUA btw, duce la o irosire si mai mare a resurselor, daca ar fi sa mentinem productivitatea si populatia la acelasi nivel.
    [pentru rigurozitate: planeta nu e suprapopulata la ora actuala, mai putem baga mare pina sa atingem limitele stricte. E suprapopulata numai daca incerci sa conservi/stabilizezi sistemul ecologic actual si nivelul de viata actual folosind tehnologia posibila acum. Unul grabit ar putea pune intrebarea de ce am vrea sa conservam sistemul ecologic actual, dar asta ramine discutie pe alta data. O intrebare asemanatoare este de ce dracu convertim organice in oameni la rata la care o facem, dar si asta ramine discutie pe altadata.]

    @Mircea, problema este, cadem din lac in putz. Nu ne lasam manipulati de cei care vor sa evite incalzirea globala, si le suflam in pinze celor care au imens de pierdut daca ecologia ar fi luata in serios, si ar proteja ecosistemul, atmosfera si oceanele, si dreptul la o viata nepoluata a oamenilor.
    Am inteles cum vezi tu lucrurile, dar ai ajuta daca nu ai scrie articole impotriva ecologistilor in general, ci specific impotriva celor care nu stiu ce fac. Ca sa evitam confuziile.

  38. Mircea Popescu`s avatar
    38
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 June 2011

    Sa stii ca te inseli apropo de SUA. Atit din motive istorice (colonizarea relativ recenta) cit si culturale (in care nu vom intra prea adinc, da' de exemplu influenta centralista a gindirii franceze) SUA e foarte putin populata in interior. Concentratii mari de populatie se intilnesc in prima suta de mile de la fiecare tarm, dupa care e mai ales pustiu. Europa e, sub acest aspect, mult mai raspindita. Chiar si Europa de Est e mult mai raspindita decit media SU.

    Nu cred ca "le suflam in pinza" nimanui. Nu voi subscrie la o aiureala doar pentru ca ea lupta lupta cea nobila cu o alta aiureala inca si mai aiurita. Nu ma intereseaza problemele aiurelilor, sa si le transeze cum s-or pricepe, eu nu negociez cu aiureli, ca n-au ce sa-mi ofere.

    Mi se pare ca zic destul de clar ca-i vorba de

    "ecologisti” din auzite

    si explica-mi tu cam ce sens dai titlului, altul decit ala ca ecologia cea adevarata ar putea, intr-o buna zi, sa le dea una peste cap pusilor intre ghilimele.

  39. Ah dabea astept la anul sa fie becurile fluorescente cu mercur obligatorii prin legislatie ieuropeana.

    Facem sesizari anonime ca mircea are bec dala vechi :> Mai ie 8 zili.

  40. Dracu’ sa ma ia daca cumpar eu cat traiesc un singur bec de-asta obligatoriu, si dracu’ sa ma ia daca nu-mi voi face magazin de becuri de contrabanda aduse de la sarbi. Ca pe vremea aluilalt tampit cu eficienta onirica aplicata (caruia, apropo, nu i-am cumparat nici Tehnica Navigatiei cu Vele, nici biscuitii de beton armat).

    Ti-a picat numa' de bine embargoul ala NATO.

  41. http://www.bbc.co.uk/news/magazine-14715301

  42. Mircea Popescu`s avatar
    42
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 January 2012

    Daca te incalzeste cu ceva azi am cumparat becuri cu incadescenta hapt din Selgros, produse bine-mersi in Ungaria. In rest ne pasa.

  43. Bozgor apatrid ce esti. Mda, semn ca si ungurii dau 2 lei pe legile europene ca administratia lor nu se misca eficient.

    Ma bucur plm sa-ti fie de bine, avantajul tau ca stai acasa. Io la 6 ma scol si stau in lumina metroului, ulterior a scolii, 6 ore. De neon. Ca au citit e pe interneti ca nu cauzeaza migrene si dureri de ochi.

    Sunt curios cati ani o sa rezist la munca, 8 ore de neon.

  44. Mircea Popescu`s avatar
    44
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 January 2012

    In loc sa te bucuri ca vei avea munca.

  45. Salariul e o forma de sclavagism iar fara libertate nu ai bucurie.

    O sa fie de munca. Sunt atatia putoi nascuti in 80, 90 si 2000 cu impresii false de socialism ca pica bani din pomi asa cum a picat acasa de parinti incat orice dictatura ar fi imposibila. Rasism, nationalism, religie, etc; au fost sterse ca valori, nici nu ai pe ce sa faci o noua ideologie totalitara, ca pizda albaneagra atee care face muie cu viza schengen e cautata, gen.

  46. Daca e si politia animalelor, hai nu facem si de becuri? Ca lolglezii au licenta la teveu, deci bagam si pe bec cred.

    Deci acu' ca revazui pozele, am o intrebare:ce face mircea popescu cu becuri de 150 wati?

  47. Mircea Popescu`s avatar
    47
    Mircea Popescu 
    Friday, 3 February 2012

    Lumina.

  48. Nu-s cam prea foarte puternice?

  49. Mircea Popescu`s avatar
    49
    Mircea Popescu 
    Friday, 3 February 2012

    Pai depinde cit spatiu si ce preferinte ai.

  50. La "moda" acum este sa schimbi CFL-urile cu LED-uri ... pretu se tripleaza sau hexatripleaza, depinde de "gusturi" :D

    Philips face reclama la becurile lor (astea cu led), ca tin 20 de ani ... adica pana se amortizeza pretu becului

    Poti sa'l lasi si mostenire, trecut expre in testament :P

    Nota: in garantie nu se schimba "fara ambalajul original" cum le place firmelor genu DOMO, FLANCO .. s.a.m.d. sa ne convinga sa tinem ambalajul in podul de la bloc (care nare casa) ... stiu ei ca primul lucru care'l faci cu ambalajul, este sa'l arunci la guni, asa ca ulterior refuza garantia :D ... la fraieri tine !

  51. Ti-ai gasit dusmanul.

    Several items are banned in Molossia, including tobacco and incandescent light bulbs.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Molossia

  52. Mircea Popescu`s avatar
    52
    Mircea Popescu 
    Friday, 10 February 2012

    Exact tipul de efort enciclopedic in care exceleaza wikipedia.

  53. Found just two matches grep'ing local ebay for "lamparita incandescente":

    http://articulo.mercadolibre.com.ar/MLA-576709842-antigua-lamparita-incandescente-philips-color-rojo-_JM

    Collector's item: slightly damaged, used, red-painted lightbulb. Parts of packaging missing, ated by dog. Ships from Paraná at buyer's expense at the bargain price of ARS 150 + s&h.

    Don't miss your chance. Also available as add-on item at the time of purchase: a set of matches in good condition, like new. Only used once each, at most.

    But that's not everything. Towards the end of the last page you can find an amazing listing for a set of two at just ARS 1000. Description is "Old. Used. May not work. Missing some parts".

    http://articulo.mercadolibre.com.ar/MLA-579099282-dos-antiguas-bombillas-de-luz-incandescentes-lamparitas-_JM

    And that's it.

  54. Mircea Popescu`s avatar
    54
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 30 September 2015

    Some people's intel depts are better than others'.

  1. Lovi-v-ar ecologia bre - Mircea Popescu...

    becuri, trei pungi la 10 mii...

  2. [...] fleşcăit toată baia şi m-am aşezat sub bec să văd mai bine. Că avem chiorănii din alea ecologice de ia juma’ de oră să lumineze ca o lampă cu gaz. Şi după ce m-am uitat bine-bine mi-am [...]

  3. [...] ar fi toxic. Nu-i toxic, e absolut natural si perfect binevenit. Nu-i cazul sa ne apucam sa inhalam mercur de nebuni. Hai mai bine sa renuntam la prostii. Se poate [...]

  4. [...] un moment teza, sigur ca se pot gasi diverse explicatii. Poluarea cu substante chimice organice sau anorganice. Particularitati ale procesului reproductiv. Este din ce sa se construiasca un discurs explicativ [...]

  5. [...] Lovi-v-ar ecologia, bre 3 09 2009 [...]

  6. [...] sa fac eu de "ora pamintului" : Am sa aprind toate becurile din toata casa (si nu am becuri decit cu filament, ma rog, in afara de un neon in bucatarie pe care in semn de protest il voi tine insa stins), [...]

  7. [...] de inspiratie absolut imperialista de-a interzice comercializarea becurilor, inlocuindu-le cu niste porcarii toxice si disfunctionale se bucura de larga sustinere a diverse organizatii, societati si asociatii "ecologiste". Faptul ca [...]

  8. [...] si mai stiu zece sau o suta sau o mie de oameni. Si-n rest mumu, hipstarasii is tot ecologisti, inghit mercur sa "nu emita carbon" si alte prostii parastiintifice, construite insa ca orice ideologie : la [...]

  9. [...] that 2009 article ? Yeah, the one where I went Dracu' sa ma ia daca cumpar eu cat traiesc un singur bec de-asta [...]

  10. [...] actors of the deranged plays raging on in his confused mind. [↩]See for a discussion the lightbulb debacle - a very typical testament of the sorry results of "representative democracy" intersecting with a [...]

  11. [...] shoe polish in the actual metal can with the lever opening mechanism as a century ago, and as foreverii. How often do you see naked (but for the cute socks) chicks with fake tits shining your shoes ? [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.