M-am distrat cu un blog prost

Friday, 10 August, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sa-i facem putin trafic : un blog prost.

Puletele anonim de-i zice Paul Gleni tine un blog impreuna cu ceva pizda duamna pe care-l prezinta deosebit de grandios drept ceva chestie care conteaza chit ca ultimu' comentariu e de prin Aprilie si-i ceva "Hwllo nice article". Da' mnoa, Paul se chinuie, se strofoaca si incearca, pe cale de consecinta sigur ca-i va zimbi si lui soarele intr-o zi (ca legea atractiei functioneaza). E si el consultant, trainer, probabil ca organizeaza petreceri, face piar, e un om gen. Sau daca nu chiar atunci asa ar fi normal, sa fie si el un om. Pai nu ?

Si-acum sa vedem carnita.

But for every path to success, there seem to be at least 10 highways to failure, and traffic is always jammed on those. There’s no shortage of bad management and leadership out there. Dilbert is funny for good reason: Most of our bosses are, shall we say, suboptimal.

Ma rog, stilistica-i cam trasa de par da' sa zicem ca ideea-i corecta, problema principala a Romaniei este lipsa de manageri si prin extensie (dat fiind ca dacii au colonizat lumea) putem intui ca asta o fi problema tuturor de peste tot.

But I have begun to notice a single pattern that I’d call one of the most common paths to failure: Managers with a sense of personal exceptionalism seem to have a particularly tough time, both in business and in life.

Personal exceptionalism is a feeling that one is not like other people. For some reason, a person believes that he is special and better than everyone else — that he is apart and above. The exceptional person has more than a grand view of himself — he has a grandiose one.

Aici tontul comite o confuzie. Exceptionalismul personal e ideea ca regulile nu ti se aplica. Ce descrie el e exceptionalism personal gonflat cu vanitatea cea mai hybrica. E o diferenta totusi intre a crede ca ti se cuvine totul, atentia tuturor femeilor, toate sucurile, toate masinile, toata puterea politica si-a crede ca desi zece oameni au sarit de pe-o cladire si-au murit fleosc sub ea tu vei sari si vei zbura. Is chestii absolut distincte, n-au de vazut una cu alta.

This isn’t the same as self-confidence or healthy self-esteem. Confident people have a sense of their own competencies (and deficiencies), but they don’t believe that they have transcended the boundaries of ordinary humanity. They still exist on the same plane as the rest of us, even if they harbor a belief in their own abilities. Those with healthy self-esteem have generally positive feelings about themselves and their value, but this doesn’t lead them to believe that they must be judged by a different set of standards than everyone else.

Pentru a da cu mucii in fasole si din cealalta nara, Paulica o confunda de tot. Deci, propune el, exista un singur set de criterii aplicabil universal. Asta-i solutia epistemologica in care sfirsesc ideile socialistoide ca "toti is egali", bineinteles, da' asta nu o face cu nimic mai sustenabila. Adevarul pur si dur este ca intr-adevar, chiar exista niste unii care trebuie judecati dupa alte standarde decit ceilalti.

Ei "niste unii" astia is de doua categorii principale. Una dintre ele o constituie handicapatii. Faptu' ca unu' in scaunu' cu rotile n-o reusit sa faca maraton montan nu e o chestie egala cu faptu' ca o grasa vaitata n-o reusit. Pe grasa o bat fara greturi pina alearga Retezatu' pe virfuri desculta, pe ala fara picioare eventual il imping putin cu scaunu', sa vaza si el iarba de colt. Iata dom'le, standarde diferite. Cealalta dintre ele o constituie aia supradotatii. Pentru ca nu, nu vad pe cine intereseaza ca un pustan cu 167 IQ si care-o citit intr-o vara mai mult decit toti profesorii lui la un loc in toata viata lor ia "note bune". Ce cicat ii ala lol, "note bune".

Si daca mai doriti, mai am. Una dintre ele o constituie femeile. Nu ma gindesc acuma ca-i cazu' sa bagam pe vre-o gagica la inchisoare pentru ca ii vine ciclu', sau sa facem misto de ea nu-i capabila de erectie (ma rog, exista o erectie clitoridiana da' e ceva de cautat cu lupa). Nu mi se pare ca-i cazu' sa chinuim barbatii pentru ca nu le vine ciclu', sau pentru ca li se scoala pula. Hopa! Iara standarde diferite ? Dar cit de defecta-i prostia lu' Paul, cine ar fi crezut. Si el ne va raspunde ca "bineinteles ca unele standarde sunt diferite dar el nu la asta se referea ci ii evident la ce" si noi ii vom spune ca-i evident ca ma-sa-i proasta.

People who feel that they are exceptional think rules are meant for “regular” people. So they tend to take liberties that the rest of us would never consider. Sometimes it’s about relatively small things. They think their time is more precious than the rest of ours, so they deliberately show up at meetings 10 minutes late to avoid having to wait for anyone else. They park their Hummer in the compact spot because it’s closer to the office, and they blame building management for putting in too few regular spaces. They always eat the doughnuts but never bring them.

Si eu care credeam ca vorbim de economie, nu realizasem ca asta-i un fel de Cosmo Kramer, fantasy world business experience. Deci, daca ora mea costa doua sute de euro si ora a zece puleti costa zece euro in total atunci intre situatia in care eu astept cinci minute sa se adune ei si situatia in care ei asteapta o ora aliniati in pozitie de drepti dupa mine comparatia arata cam asa :

200 x 5 / 60 > 10.

Adica... este mai eficient, si pe cale de consecinta este mai bine sa ma astepte ei pe mine o ora in pozitie de drepti, zece oameni, decit sa astept eu dupa ei, cinci minute. Ce nedreapta si anormala-i economia asta, este ? Vai, vai, cum ne face prezenta banilor diferiti de unde in lipsa banilor noi nutream cutotii convingerea ca suntem exact egali, mai ales ratatii si inutilii cum e de exemplu Paul Glen, in timp ce exceptionalii n-aveau un mijloc simplu si comod de-a ii explica lu' bietu' de ce n-are dreptate si respectiv de a-l pune la respect in caz ca nu pricepe de vorba buna. Vai, vai. Stiti ce ? Sa se desfiinteze banii!

Transgressions can grow over time. Embezzlement, insider trading and sexual harassment are not uncommon for people with these personality types.

Mda. Autofututul in cur cu un castravete "nu-i rar" intre oamenii cu tipul de personalitate al lui Paul. Adica, incompetentii nestiutori de asta. Auzi colo argument frate, khala cu singe de copchil goy "nu-i rara" intre evrei si fetitele furate de la oamenii de bine pentru organe nu-s rare printre ambulantele echipate cu un popa si un calugar. Conform, bineinteles, unor studii.

Ma rog, minus faptu' ca intr-adevar, sexual harassmentu' ala e mai frecvent printre cei superiori si "aroganti" decit printre cei superiori si simpaticuto-populari, dat fiind ca nimeni nu se plinge de-asa ceva cind ii place pula de-o abuzeaza. De fapt chestia cu "sexual harassment" de unde pornise ca o idee relativ buna a ajuns azi echivalentul aproape perfect al vinatorii de intelectuali din perioada proletcultista. Esti denuntat ca esti burghez si te stergi la cur cu Scinteia, cam spre aia tinde. Ca sa nu mai vorbim de abuzurile pur politice, cum ar fi numa' in ultimu' an cazul tipului aluia cu wikileaks precum si-al lui Strauss-Kahn precum si inca sute ori mii de care n-oi fi auzit eu. Si nu, o menajera dintr-un hotel nu este "o persoana" in discutia asta.

PS. Cine crede ca "succesul" se obtine citind parerile puletilor ? Pe bune acuma.

———
  1. Paul has spent more than 20 years working on technical projects, leading technical organizations, and helping technical leaders. Since 1999, he has poured his energy into improving the quality of technical leadership as a consultant, author and presenter.

    []

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

3 Responses

  1. Populismul doreste ca fiecrae sa aiba mai multe resurse decat ar avea in medie in celelalte societati majoritatea si pe criteriul asta rateaza. Comunismul isi propunea conditii mai bune pentru clasa muncitoare decat capitalismul.In privinta pietei, ideea mea e ca daca elimini anteprenorii in comunism sau prostii in elitism ajungi la o piata nefunctionala. Dezvoltand, in cazul elitismului, elitele fiind definite in raport cu prostii, daca elimini prostii, nu mai ai referinte pentru elite. Daca e responsabilitatea actionarilor sa aleaga buni manageri si nu prosti atunci cand nu mai exista prosti actionarii nu mai pot fi judecati dupa eficienta alegerilor. Elitismul in cazul in care ar fi functional ar presupune o prima generatie de preacuvioase maicute urmate de transformarea in templul preacurviei la pasul doi odata ce am eliminat pericolul.Excavarea mecanica a diamantelor se face cu masini care sfarama roca la dimensiuni prea mici pentru a putea pastra diamantele mari intregi pe criteriul ca altfel ar fi mult prea greu de extras cele medii. In fapt elitismul a condus intotdeauna spre final la domnia mediocritatii.Indivizii exceptionali se nasc intamplator si probabil statistic distribuiti social. Elitismul ca sistem social nu rezolva nimic in chestiunea esentiala si anume a permite fiecarui individ sa-si atinga/fructifice potentialul de performanta.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 10 April 2015

    Mei, asta cu extrasul diamantelor... laissez. E un exemplu prost din nenumarate motive, inclusiv urmatorul : diamantele nu au alta importanta decit valoarea lor de schimb. Nu-s utile, nu-s capabile de activitate, nu-s nici macar frumoase. Pietre lucii nu-s o metafora pentru elite, dat fiind ca elitele fac si, mai important, dat fiind ca lumea exista doar prin ele si doar datorita lor. Lumea, pricepi ?

    Elitismul a condus intotdeauna la mediocritati, indubitabil. Asa au ajuns americanii la cacacelu-n ploaie care sunt astazi, c-or fost elitisti rabizi un secol. Da' motivu' profund pentru care se petrece asta e ca elitismu' e atita de drastic de corect incit asigura un success asa de fulminant pentru aia de-l aplica incit ajung asa de indestulati ca prostalaii din generatia urmatoare percep (eronat, da' la mintiuca lor cea proasta "corect pe baza datelor disponibile") ca "nu mai e nimic de facut". Gen daca ai scos 1`000`000 de puncte si toti ceilalti se chinuie cu 200, esti gata, treaba e facuta.

    Stupiditatea asta nu e problema elitistilor, e problema copchiilor lor prosti. Ideea e sa continui sa bati plozii de zid si dupa ce "nu mai e nevoie", ca tu-i bati de zid pentru ca au *ei* nevoie, nu pentru ca ai tu nevoie. Da' mnoa, e grele, si "copilu' meu sa traiasca mai usor ca mine". Fals, prost si stupid, da' si contraintuitiv.

    Deci : elitismul rezolva exact si complet partea cu permisu', dar strict pentru indivizii care au ce potential sa atinga. Atita doar ca atunci cind multi indivizi isi ating potentialu', indivizii ajung la concluzia stupida ca mai da-l si-n pula mea de potential, ce tot atingem la potentiale atita. Da' asta nu e in nici un caz problema potentialului, exact cum nu-i vina masinii ca tu esti gras, si nici vina masinii de ras ca tu esti urit. Sigur, daca nu radeai barba nu se vedea cit de urit esti. Iapula.

  1. [...] in autobuz sau respectiv de ce trebuie ei sa fie toti aliniati la ora opt in pozitie de drepti sa ma astepte pe mine o ora pina la noua ca io ma scol tirziu sa ai ce le raspunde [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.