Cuvinte dificile II, sau "dar bineinteles ca noi birfim"

Friday, 10 August, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ea ahahaha
Ea aha oh my god
Ea did he srsly just accuse you of making a cheap attack and then high and mightily suggest you don't know how to write because you use a different diacritic convention than him?! lmfao

Eu mmmmyea.
Eu you see, romanians are confused
Eu cheap attack = ruinous attack we have no defense against so we declare it should not be allowable.

Ea hahaha
Ea i think that's just a symptom of people who favor "being nice" over being ....alive?

Eu i think so too.

In continuarea articolului din 2009 pe tema cit si-n completarea discutiei despre sinonime cu hachite din 2010 iata ca ma simt in masura sa va ofer citeva elemente si-n anul de gratie 2012 (cind a fost sfirsitul lumii, mai prin Mai).

I. Nesimtit, nesimtire, nesimtitule!!!1 si variatii. Am notat in treacat la articolu' despre mofluze si panarame, da' merita subliniat. Nesimtit nu inseama "unul care nu da doi bani pe ideologia despre care am decis noi fetele ca-i numaidecit identica realitatii mai ales in punctele in care nici vorba". Oricit ar parea de inconvenabil, si chiar daca a admite ca intr-adevar bietul cuvint n-are nici o vina precum nici nu inseamna aiureala aia e deja primul pas, cel mai greu si cel mai indigest inspre eliberarea de zisa aiureala, totusi nesimtit nu aia inseamna. Pare rau. Nu exista nici solutii nici paleative.

II. A intelege, mai ales la moduri neindicative. Asta l-am tratat exhaustiv sub titlul zic eu bine ales de "Blablalogie neaosa" (si da, de bun ce ie a trebuit sa-l caut si sa-l iau cu copy/paste dat fiind ca nu mi-s capabil sa nimeresc aia de doua ori).

III. Normal Acest biet cuvint, vai de el... Ar veni daca s-ar putea de la nomos, norma, deci ce-i normal e regula generala, experienta comuna, calea de mijloc. Evident ca pentru aceasta vina insemnata cit si grav pacat se gaseste aplicat oricarei traznai oricit de divergente si marginale, ba inca cu atit cu cit e mai divergenta si marginala. Un soi al abuzului e cel deductiv, lucrurile is intr-un fel, printr-o procedura oarecare vorbitoru' a dedus c-ar trebui sa fie in alt fel si-atunci se exprima : asa "ar fi normal". Sigur ca da. Un alt soi al bizarului e cel pur si simplu abuziv, "nu e normal asa ceva" zice babuta care-a gasit doi pustani copulind in boscheti. Sigur ca da, nici nu e normal, parintii doamnei ma-sa se futeau pe norisori (ea) respectiv agatat de policandru (el). Un alt soi al bizarului e cel politrucianic, "revenirea la normalitate". Dom'le... de la normalitate nu te poti indeparta, ma-ntelegeti voi ? Ca nu se poace. Und so weiter.

IV. Democratia Asta-i de departe cel mai trist dintre toate. In mintea infestata de exceptionalism personal a puletelui mediu democratia functioneaza cam asa : puterea e in mina mediei, el e mediu deci puterea e in mina lui. Sa i se faca, sa i se aduca si sa i se deie, de indata! Realitatea cruda-n care cu cit el personal e mai reprezentativ pentru medie cu atita conteaza mai putin (din motivu' evident ca asta inseamna ca-s cu atit mai multi ca el cu care la o nevoie ar putea fi lejer inlocuit) ii provoaca o oarecare incretire interioara, chestie care-l mai face si artagos si agitat, plus ca-i insufla diverse complexe de superioritate care sa-i compenseze cumva complexu' de inferioritate propriu ratatilor (ca numa' un ratat poate trai prin identificarea cu media).

Si-atunci sa vezi deversari de judecati dintre cele mai amuzante, precum de exemplu ca-i "normal" sa aiba el salariu peste medie si-n plus o pensie buna dat fiind ca-i democratie. Si de ce traieste el doar de cinci sute de ori mai bine decit congolezul mediu ?! Pai nu e democratie ?! "Normal" ca sa i se deie si lui cuvintu' sa-si behaie insanitatile in locuri de preferinta cit mai inadecvate, "normal" sa fie bagat in seama, "normal" sa nu plece autobuzu' fara dinsu'. Doar nu-i democratie ? Stiti cum se zice ca bacanu' ori mai ales bogasieru' mediu are mai putin de munca pentru a multumi cea mai batrina si incretita dintre ducese decit cea mai tinerica si saracuta fatuca de mahala ? Mnoa, chiar asa si este. Fiind "democratie".

Ne oprim aici, nu pentru ca n-ar mai fi, da' pentru ca se plictisesex fetele. Pe mai tirziu! Facem un maraton de filme dupa criteriul fata si filmu'. E destul de interesant so far.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.
Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.