Americanii au disperata nevoie de-un sut in cur

Monday, 16 May, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Deci Dominique Strauss-Kahn, presedinte al FMI si principalul contracandidat al lui Nicholas Sarkozy tocmai ce-a fost arestat in New York pentru ca o menajera intr-un hotel a declarat ca ar fi incercat (nu e clar daca si reusit) s-o violeze.

Eu unul vad niste probleme cu chestia asta, si anume, in ordine :

I. O menajera dintr-un hotel nu este "o persoana", sau "o femeie" egala cu orice alta persoana sau orice alta femeie. Sigur, e bine ca legea s-o trateze astfel, ca victima, dar e inca si mai bine daca legea urmeaza justitia mai degraba decit ideologiile sociale la moda. Fapt este ca-i ordine de marime mai simplu sa platesc o menajera dintr-un hotel sa minta decit un sef de Banca Nationala (nivelul profesional al acuzatului) - in lumea reala menajera se gaseste in general undeva intre animatoare si ospatarita in lista curva de strada, stripperita, animatoare, prostituata de lux, ospatarita. Iar daca problema se pune sa gasesc una dintre menajerele unui hotel dispuse sa minta, dintr-o data intelegem de ce statutul de martor al unei femei anonime care traieste din a face patul altora nu are suficienta greutate pentru a aresta directorul FMI.

II. Din ce inteleg eu, exista o chestie numita imunitate diplomatica. Aceasta chestie, ca si restul de conventii internationale (precum, de exemplu, cea care interzice tortura) nu sunt optionale pentru partea americana, ci obligatorii.

III. Din ce-mi amintesc eu, dar mai bine sa citam

1. (C) Summary: The impending "final offer" by the U.S. Army Foreign Claims Service, Europe to the family of the late Romanian rock star Teofil Peter, who was killed in a 2004 car accident involving Embassy Bucharest's former Marine detcommander, seems certain to have a significant, negative effect on the U.S.-Romanian relationship.

Asta este un caz in care un soldat beat a calcat cu masina un cintaret apreciat. Nu un caz in care un diplomat si candidat la prezidentiale-n Franta a violat (sau nu) o menajera-n hotel.

IV. Tot din ce-mi amintesc eu, atunci cind Julian Lassange a inceput sa deranjeze "interesele" americane, i s-a inscenat o penibilitate de cvasi pseudo ar fi putut fi viol teoretic vorbind. Chestie pentru care n-am vazut inca pe nimeni spinzurat, acolo la ei, chit ca a folosi institutiile statului in acest mod, si-a perverti fara nici un fel de rusine justitia este terorism in cel mai simplu si direct mod. Am ajuns sa nu mai credem o prapadita de raportare statistica pregatita de-o agentie guvernamentala anodina fara s-o verificam din surse externe, exact ca pe vremea sovieticilor, doar ca de cealalta parte a cortinei de fier. Ce urmeaza acum, trecem la pasul urmator in care nici macar nu mai recunoastem procedurile juridice executate-n SU ?

Chiar daca punctul I pare ca nu se aplica in speta, merita poate observat ca ieri "violatorul" urma sa se intilneasca cu Angela Merkel, si azi avea intilnire cu ministrii de finante din EU, unde urma sa discute evident problemele financiare ale zonei. Intilniri la care nu mai poate participa, pentru ca niste cowboy au senzatia ca Europa, sau Lumea, da doi scuipati pe Bee Bop Bo Peep-a lor. Ceea ce este si fals, si daunator (nu pentru lume cit pentru aceleasi interese americane, sa fim bine intelesi).

Solutia corecta era sa-si faca respectivii treaba lor, sa ia declaratii, sa pregateasca toate documentele necesare, dupa care poate ca cineva de pe Quay D'Orsay ii si baga in seama. Sau poate ca nu.

Americanii au disperata nevoie de-un sut in cur.

UPDATE, 17 Mai : In urma discutiilor cu comentatorii s-au retinut doua elemente importante in contra ideilor prezentate in articol : In primul rind cazul (oarecum similar) Polanski, in care un tip talentat a violat o minora si-apoi a fugit, nefiind deferit justitiei nici pina-n zilele noastre, care se prea poate sa aiba greutate explicativa, si tot in primul rind faptul ca guvernatorul statului NY (Andrew Cuomo) tocmai ce-a fost instalat, primarul (Bloomberg) e la al treilea mandat si nu mai poate candida, pur si simplu nu-i clar de ce autoritatile locale ar avea ceva "interese" in cauza asta.

Category: Breaking News
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

93 Responses

  1. Mda, si cine zici c-ar fi distribuitorul de suturi?

  2. Anonimosu`s avatar
    2
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Monday, 16 May 2011

    http://www.guardian.co.uk/world/2011/may/16/dominique-strauss-khan-tristane-banon
    Chestie similara. SS si-a tras unitate de produs violuri.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 May 2011

    @Diana Coman Time will tell, ma gindesc.

    @Anonimosu Ca sa vezi chestie. O scriitoare si-a amintit ce se intimpla acum 8 ani.

    O scriitoare de care n-am auzit.

    E o coincidenta.

  4. Eu stau si ma intreb pana cand o sa continue chestia asta. Deja au ajuns la stadiul in care INCA un viol ar parea prea mult, trebuie sa mai diversifice un pic. Oare ce-o sa fie? Accident de masina, avion, raze cosmice, apocalipsa din 21 mai va face o singura victima, care din intamplare va fi persoana importanta si moartea ei va mai creste dolarul cu cateva zecimi de procente?

  5. pletzalcoatl`s avatar
    5
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Monday, 16 May 2011

    Durant les mois d’avril, mai et juin 2007, Tristane Banon s’essaie à la chronique sportive en intégrant l’équipe d’Eugène Saccomano pour l’émission On refait le match diffusée sur la chaîne de télévision LCI et la radio RTL

    She's friends with Bob Saccomano?!

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 May 2011

    @gheorghe Cred ca va continua la infinit. Cu siguranta va continua si dupa momentul la care societatea nu mai ia in serios fie acuzatiile, fie violul insusi. Vezi "terorismul", de exemplu.

    @pletzalcoatl Ahahaha golden.

  7. PAi da, pana la urma se ajunge in situatia de conflict diplomatic intre Europa si SUA. Sa tinem minte, socialistii ies la putere ca Sarkozi e pe duca, si atunci sa vezi relatii tensionate intre Europa si Americoiosi.

    Europa trebuie sa recunoasca ca vremurile bune s-au cam dus si ca peste ocean colcaie un dusman economic, indiferent de similaritatile de organizare politica.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 May 2011

    Ca-i concurent, ma rog, "dusman" e una. Aia inca ar fi bine. Ca-s timpiti, adica nici macar dusmani, ci pur si simplu timpiti, Axa Raului, inlocuitori de Russia Sovietica e ceva mai grav.

    Adica, nu-i tot una sa fii pierdut pe mare intr-o barca cu o tipa si alt tip care se da la ea si sa fii pierdut pe mare intr-o barca cu o tipa si un zombie/alien/alea.

  9. Critic`s avatar
    9
    Critic 
    Monday, 16 May 2011

    meh, Europa e deja pe cai comuniste. Banca centrala, lipsa de anumite impozite doar intre tarile respective, programe universale pentru studenti de la Stat, programe de munca de la Stat, plus deja idei suprastat, steag nou, imn, etc.

    ieuroicomunism iz niar.

  10. @Critic Interzis becuri, scos internet explorer din windows. Ar trebui desfiintat bullshitul asta de organizatie. Nu face decat sa impuna interesele catorva tari, sau ma rog, ale Germaniei asupra tuturor din europa.

  11. Critic`s avatar
    11
    Critic 
    Monday, 16 May 2011

    lol

  12. hai lasa-ma? Si cu povestea cu Iranul cum a fost?

  13. Critic`s avatar
    13
    Critic 
    Monday, 16 May 2011

    islamistii vor sa ne domine lumea prin religia lor si petrol. noi americanii le-am dat o lovitura, doar ne amenintau patria.

    mai nou un pulete comunist Obama Osama a ajuns la putere.

    nu se mai poate, vor razboi cu forta.

  14. McGogoo`s avatar
    14
    McGogoo 
    Monday, 16 May 2011

    sincer?
    ma doare la 2 m in fata pulii.
    sa se aresteze, sa se sinucida in direct... sa futa ce vror si cu cine vor.
    in final mie, ca bou da rand imi va merge la fel da rau.
    daca il aresteaza pe ala politica fmi pt tarile vai de curul lor, cum e .ro, nu se va schimba...
    asa ca da-l in plm de dir de fmi... si altii ca el.

  15. Poate ca esti in conflict de interese si ar trebui sa te recuzi :)

  16. I. Judecatoarul a ascultat cuvantul procurorului statului new york si nu al menajerei.
    II. Omul nu e diplomat si deci nu are imunitate.
    III. Militarul respectiv era cu statut diplomatic la fel ca si consulul I.
    IV. lui Julian Assange nu i sa inscenat nimic. Eventual niste Lasagna.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 May 2011

    @Critic N-am inteles rationamentul cu comunismul.

    Dar da, Strauss-Kahn mi-e probabil cel mai indigest politician din toata zona, ideologic vorbind. Si ?

    @gheorghe Interesant mix, una calda una rece cum ar veni.

    Eu sunt pentru impunerea intereselor, practicilor, obiceiurilor si ideilor nemtilor asupra tuturor din Europa. Mai ales asupra celor care nu prea sunt sarmanii in Europa, gen tiganii (Italia, Spania, Romania), bizantinii (Grecia, Bulgaria, Romania) scl.

    @cipslim Care din ele ?

    @McGogoo Eu sunt strut nu stiu nimic, gen ?

    @Dr.A Pai ma recuz, nu-i nici o problema. Ce rezolva asta ?

    I. N-am inteles de cind au procurorii cuvint in aceste probleme. De-aia exista judecatori, tocmai de-aia, ca sa n-aiba cuvint procurorii, ci probele. Altfel trecem la justitia administrativa, cu comisar (pardon, czar) si gata inghetata.

    II. Au ceva imunitate chiar si fiind la FMI. Sincer sa fiu, m-as astepta ca oficialii sanatosi la cap ai FMI (precum si-ai oricarei alte institutii internationale, gen ONU) sa refuze calatorii in jurisdictia SUA de-acum inainte. Cu siguranta eu n-as mai calatori nicaieri in SUA. Securitatea e pina la urma un rezultat al prevederii.

    III. Militarul cu statut diplomatic ? Zic ca-i bine.

    IV. Deci cum zici, a fost o gresala intimplatoare care asa s-a nimerit ? Sau ?

  18. I Pai e acuzat de viol in gura, viol in cur, secestrare etc ... cu probe ADN administrate.

    II nu-s toti diplomatii si din bune motive.

    III omul era seful securitatii la ambasada nu un simplu militar. Si deci avea statut diplomatic.

    IV. Omul o futut muierile fara prezervativ.desi i-or cerut-o. Chestia ca in tufisurile australiene in care s-o nascut aia e o optiune nu o obligatie nu inseamna ca nu-i pasibil de o condamnare. Astea sunt fapte si restul sunt speculatii.

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 May 2011

    I. Eu am vazut ca-i acuzat de "a criminal sexual act, attempted rape and unlawful imprisonment relating to an incident involving a 32-year-old woman.". Criminal sexual act poate sa insemne absolut orice, inclusiv ca i-o ciupit un sfirc sau i-o tras o palma peste cur. Attempted rape poate sa insemne absolut orice, inclusiv ca o intrat aia peste el in timp ce se masturba. Unlawful imprisonment poate iarasi sa insemne in principiu absolut orice, dat fiind ca n-o lasat-o legata de un stilp din ce-am inteles.

    In principiu exista la orice ora din zi si din noapte o cantitate de ordinul hectolitrilor de ejaculat in diverse femei de pe aceasta planeta, din care fara indoiala galoane in orasul New York. In principiu toata aceasta cantitate de fluid poate fi "probe administrate" ca tu le-ai violat pe dinsele, cel putin pina ajungem sa chiar comparam fluidele in discutie.

    II. Dimpotriva. Dupa scandalul asta nu vad cum ar mai fi posibil sa nu fie, de-acum incolo. Pur si simplu nu inteleg cine-ar fi suficient de dobitoc sa mai calatoreasca in SU fara imunitate totala si completa, garantata prin legarea fetei presedintelui tarii aleia in subsolul castelului regelui propriu.

    III. Tu poti sa insisti pe formalism, dar inca o data : o tara care insista sa-si scape soldatii betivi care omoara cintareti celebri nu poate in acelasi timp sa aresteze prezidentiabili pe afirmatiile menajerelor. Ne hotarim pe o politica si ne tinem de ea.

    IV. Ce i-au cerut ele si ce nu i-au cerut ele este bineinteles o chestie pe care n-o vom afla niciodata. Nu stiu cita experienta ai tu cu femeile, da' ce zic inainte, ce zic dupa, si ce zic in timpu' e rareori o alcatuire perfect coerenta logic. Argument de altfel perfect valabil si la barbati. Deci, nici intr-un caz nu sunt fapte. Sunt speculatii.

    Speculatii care se indreapta victorios spre un mare fis din punct de vedere legal, pre cit pot sa-mi dau eu seama de-aici de unde sed, da' vorba ceea, ce mai conteaza, odata ce si-au tras cartusul de piar pentru care erau folosite oricum.

    Ce-o sa mai conteze ca in 2012, dupa ce iese iara Sarkzoy, marele aliat al lui Obama, descoperim ca de fapt mnu, fusese totul o inscenare. Ce-o mai contat la un an dupa cind s-a descoperit ca mnu, de fapt Blair mintise cu buna stiinta ? Ca iti aduci aminte momentul perfect similar al "marii prietenii" Bush-Blair, corect ? Sau e si asta o coincidenta, ca-si tot aleg baietii cite un mare prieten in Europa ?

  20. Eu am vazut capatele de acuzare prezentate de procuror si difuzate dupa audiere presei:
    lhttp://blog.adrian.mihalcioiu.ro/2011/the-people-of-the-state-of-new-york-v-dominique-strauss-kahn.html

    Nu-s cine stie ce detalii acolo (descrieri mai detaliate vor aparea cu siguranta in zilele urmatoare) dar nu trebuie uitat efectul pe care cazul Polanski la avut asupre judecatorilor americani cand apreciem severitatea actiunii preventive.

  21. @Mircea Popescu Ma pis pe societatea lor multilateral dezvoltata.

    Si la subiect. Mi se pare cam improbabil ca un mare bashtan al lumii stand in camera lui de jdemii pe para pe noapte sa se plictiseasca in asa hal incat sa se apuce sa violeze cine stie ce mexicanca... pur si simplu sfideaza orice logica. Daca avea chef putea sa-si ia o turma de curve, si nici macar nu dadea din banii lui, ci din ai mei...

  22. @gheorghe
    Intamplator in ultimii ani statul new york a pus sub acuzare o serie de prestatori de servicii precum cei sugerati de tine pentru DSK.

    Imi pare incredibil insa sa vad romani surprinsi ca cineva care are bani prefera sa ia cu japca ceva in loc sa plateasca desi au experienta zilnica cu concetateni cu Q6 care nu platesc parcarea si parcheaza pe trotuar. :)

  23. Da, clar, parcheaza q6-le pe trotuar si intre timp violeaza si vreo 2-3 tipe care ii trec prin prajma in drum spre unde se duce el, in fiecare zi.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 May 2011

    @Dr.A Aha. Mnoa, ce rezulta de-acolo este ca nu e viol, in sensul propriu, ci eventual asalt. Intr-adevar, nu ma gindisem la Polanski, da' ce-i drept ca are o greutate in discutie.

    @gheorghe Mie nu mi se pare neaparat improbabil, s-au vazut destule cazuri in practica. Oamenii-s ciudati cind vine vorba de sex. Sigur ca de-aici si pina la "o facut-o" e cale.

    @Dr.A Mei, e adevarat ca crackdown si alea, da' putin ma intereseaza pe mine nevoile procurorului din New York de-a da bine la alegatori in speranta ca va ajunge guvernator si-apoi poate, cine stie. Mi se fringe, ca eu nici nu-l votez nici nu traiesc in NY. Mai ales daca pretul este impiedicarea unui tip destul de important in angrenajul financiar sa discute probleme destul de sus in angrenajul financiar cu niste alti tipi.

    Daca il arestau ai nostri pe Bernanke ca o parcat aiurea in Bucuresti cum iti parea chestia ?

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 May 2011

    @gheorghe Si cazuri de-alea s-au vazut. Intreaba o prietena.

  26. Cand furau tricouri fotbalistii nostrii exceptionali prin strinatate crezi ca talentul era o scuza valabila?

    IMF e o echipa nu o persoana. Se gasesc destui sa-l inlocuiasca.

    Mie nu-mi pare ca argumentul cu priceperea omului care da autoat un gen de imunitate la orice gainarie e sustenabil. Tre sa te gandesti ca e numit acolo politic nu in urma unei cariere stralucite in finante internationale.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    Nu-i vorba ca talentul sa fie o scuza. Eu sunt pentru administrarea justitiei, n-am nici un fel de retinere sa primeasca 25 de ani si sa moara in puscarie daca o violat-o pe aia, sau o facut ce zice legea, persoana Strauss-Kahn.

    Pe de cealalta parte, administrarea justitiei nu poate sa fie folosita ca o scuza in impiedicarea mersului afacerilor, niciodata. Asa ca aia sa-mi explici mie, daca se dovedeste ca gagica o mintit, cine plateste ? Ii da in judecata pe civil domnu' ? Il spinzura cineva pe procuroru' care si-o facut prost treaba ? Daca faptu' ca omul asta nu s-o putut intilni ieri si azi cu niste alti oameni costa Uniunea Europeana un miliard de euro, ii da SUA inapoi ? Tocmai de-aia, in situatiile in care orice prost poate arunca cu cheia franceza-n ciclotron, se cere si se practica sa asiguram ciclotronu' impotriva prostilor si proastelor. Si la concret, faci pariu cu mine ca Isarescu nu va mai merge in SU niciodata pina moare ? Cine crezi c-o pagubit, al nostru ca nu merge acolo, sau ei ? Ca mie mi-e destul de clar.

    O fi fost numit politic, da' s-o dovedit un negociator foarte competent si foarte abil. Sigur, nimeni nu-i de neinlocuit. Totusi, pe criteriul asta hai sa arestam ambasadoru' american ca s-o plins un vecin ca i se pisa lui pe gard, nu (nu mai gasesc acu' referinta da' era pe fain ceva tip ce ameninta cu vigilantismul pe tema) ?

  28. Ce zici tu sta la baza imunitatii diplomatice si parlamentare de care ne straduim sa scapam fiindca in fapt nu ajuta mai mult decat corupe.

    Daca se dovedeste ca o mintit femeia face puscarie, isi pierde slujba si familia. E insa probabil ca un tip cu bani sa poata sa iasa nedovedit chit ca femeia are dreptate (vezi OJ) caz in care nu poti totusi considera investigatia nejustificata.

    Pana la criza DB deconta curvele functionarilor in germania ca practica curenta. Lipsa de prevedere a institutiei si a "afacerilor" e aici problema si nu justitia. Orice firma respectabila isi cunoaste angajatii si ia masurile necesare in cazul in care sunt indispensabili. IMF e o institutie nu o afacere.

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    Eu nu-s de acord nici ca ar corupe mai mult decit ajuta nici ca ne-am stradui sa scapam de ea. Cu siguranta nu in relatie cu... ma rog, hai sa nu le zicem dusmanii, da' prieteni sigur nu se pune problema. Frati, probabil, e termenul adecvat.

    Pierde pe focu'. Face un milion de dolari din drepturile pe filmu' "eu am futut cariera sefului FMI si-am schimbat presedintele Frantei" si-si gaseste un sot pe feisbuc in urma publicitatii. Da-n fine, discutia deja s-a pierdut intr-un atit de vast stufaris speculativ ca nu prea cred ca mai avem sanse sa identificam vre-un nod.

    Totusi, ca PS, apropo de teoria ta cu compania ce-si cunoaste marfa si ia masuri, iti ofer recentul caz HP.

  30. Anonimosu`s avatar
    30
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Tuesday, 17 May 2011

    O institutie care regleaza fluxurile de capital e mai afacere decat aproape orice alta afacere. De aia se si numesc bancile institutii de credit.

  31. Acum ca sa fim in clar: cand tu crezi ca-i o facatura si un complot privesti problema dintr-un unghi din care orice altceva pare imposibil sa se fi intamplat. Daca norocul poate uneori impiedica o conspiratie reala sa-si atinga obiectul teoria conspiratiei nu o poate impiedica nimeni.

    Eu ce am auzit cel mai des ca scuza de la fani DSK e ca daca "femeia o intrat in camera cand era barbatul sub dus atunci asa ii trebuie" chestie care tine ca o gluma exceptand cand e vorba de persoane reale.

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    @Anonimosu Amen.

    @Dr.A Eu nu cred ca-i o facatura. Eu stiu ca poate foarte bine sa fie o facatura, chestie pe care de altfel imi pare c-o stii si tu. Deci, daca dau o casa in chirie, sigur ca e posibil ca tevile sa inghete si sa ma trezesc cu o cheltuiala neprevazuta, in principiu vorbind. Chiar si in luna Mai. Totusi...

    Ce-i fi auzit tu de la fani n-are mai multa relevanta in discutie decit ce-i fi auzit de la conspirationisti, daca doresti sa discuti cu dinsii discuta cu dinsii. Eu iti spun lucrul simplu si evident ca daca tu te apuci sa iei la palme invitatii la cina pentru ca i-o latrat nustiucum ciinele si inseamna ca-s oameni rai, sigur nu va mai veni la tine la cina decit o colectie eclectica de masochisti si alti defecti la cap.

    Si da, raportul intre cei doi este similar, declaratiile unei menajere unic martor la [tentativa] propriului ei viol au cam aceeasi greutate ca si latraturile ciinelui : se poate sa chiar fie.

  33. Daca e o facatura vom vedea cu totii ca-i o facatura in cateva luni. Caz in care cu siguranta ca se vor lua masuri impotriva a numeroase persoane. Pe de alta parte semnificativ mai probabil ca nu-i o facatura. Omul are ce-i mai buni avocati pe care banii ii pot cumpara si prieteni care pot aranja multe.

    Despre calatoritul/traitul in US asta e o alta problema. Ai mai scris si tu despre riscul de a face puscarie acolo. Eu am la birou avertizari in privinta protectiei documentelor in caz ca as calatori acolo.
    Personal din ceea ce stiu majoritatea tarilor in care am trait permit "Fiat iustitia, et pereat mundus" sa se intample. Japonia de exemplu poate retine un strain 2 saptamani inchis fara sa fie anuntat absolut nimeni.

  34. Imunitatea este necasara deoarece omul ala are o functie. Daca pe tine te cheama vanghelie si zici ca te-a violat Basescu nu inseamna ca trebuie sa il bagam la bulau pe Basescu pana suntem siguri ca nu a facut de fapt nimic.
    Nu numai ca femeia aia ar trebui sa plateasca in caz ca minte, cu puscarie, SUA ar trebui sa plateasca toate daunele financiare.
    Atat timp Cat SUA se sustrage deciziilor curtii internationale de Justitie, nu vad de ce ii tot pune DR.A pe piedestal.

  35. nu-i piedestal cipslim.
    Pe de alta parte Siria va fi in comitetul ONU pentru drepturile omului si libia l-a prezidat ... genul asta de institutii nu-s alese pe spranceana ci pe interese geo-politice.

    Orice om are o functie cipslim. Intamplator nu era delegat la NY pe post de futator de menajere asa ca imunitatea nu i se aplica.

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    @Dr.A Buei om! Nu ca "daca-i o facatura vom vedea cu totii in citeva luni". Daca-i un viol sa vedem cu totii in citeva luni, ma intelegi tu ? Ca asa cum poate sa astepte toata Europa cu sufletu' la gura sa vada daca intr-adevar minte sau nu minte o pizda, la fel de bine poate sa astepte o pizda cu sufletu' la gura sa vedem daca Europa da sau nu da doi scuipati pe povestea ei.

    Ce urmeaza dupa mintea ta, sa blocam toata soseaua daca se tamponeaza doi ? Da-i in ma-sa, trag ei frumos de-o parte si lumea isi vede de drum, ma-ntelegi ?

    Si pun pariu cu tine ca nu se vor lua hapt nici un fel de masuri impotriva nici unui fel de persoane altfel decit "numeroase" si-n general, ecrane de fum. Aia care-i dadeau cu Lassange-viol sunt azi tot acolo, experti in tehnologie nucleara ultima oara cind i-am vazut. Si uite c-au trecut citeva luni, mi se pare.

    Omul are cel mai jegos tip de adversar, un fel de Basescu asa, doar ca mai scund. Sau ma rog, un fel de Blair. Asa ca da, "prietenii pot aranja multe", doar ca-n sensul celalalt.

    Japonia poftim. Eu vorbesc de tari normale buei, nu de constructiile secolului trecut, hopa am descoperit si noi ca-i cazul sa lasam sabia la usa si eventual sa purtam cravata.

    Da' revenind la subiectul articolului : americanii nu-si fac nici un fel de serviciu cu cacaturi de-astea. Chiar daca procuroru' lui peste pierde cu 28% in loc de 25% alegerile de guvernator in NY, ca vai, uite ce a urmarit el justitia, tot nu merita.

    @cipslim Corect, hai sa-l bagam la bulau pe toata lumea pina suntem siguri ca n-a facut nimic. Eventual sa demonstreze ei ca n-or violat pe nimeni. Ce-ar fi, de fapt, sa aduca niste certificate de la sectorist, de la vecini, de la seful organizatiei de partid, de la consiliul profesoral sau gradinitoral unde are copii, de la comitetul de parinti...

    Ma fut in el socialism multilateral dezvoltat care nu mai vrea sa moara odata si ma fut individual in toata trupa de timpiti care nu vrea odata sa-l lase sa moara-n pizda ma-sii. Am senzatia neplacuta c-am spart burta unui monstru care in timp ce ne luptam noi sa iesim a fost inghitit de-un monstru de exact acelasi tip, doar ca mai mare. Asa ca dupa lupte seculare de-a sparge burta monstrului am iesit la lumina... in burta monstrului, pastele ei de viata.

  37. Hai ca e culmea.
    Ce probe a adus ma procurorul? Plangerea la boarfa aia?
    Si Judecatorul? a zis ca a incercat sa fuga din tara?!?!? Pai astia sunt intregi la minte? Unde dracu o sa fuga ma omul asta?

  38. @cipslim
    Sa inteleg din exprimare ca atunci cand ai fost "boarfa aia" ai inghitit tot si ai strans din buci ?

    Din intrebarile puse inteleg ca nu cunosti nici procedura, nici persoanele implicate. Ar putea fi interesant sa mai discutam dupa ce te documentezi.

  39. Mircea Popescu`s avatar
    39
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    Pe mine ma doare mintea de urmatorul aspect, apropo de "cunoscut procedura" si "persoanele implicate" : pe de-o parte faptul ca Libia a prezidat comitetul ONU pentru drepturile omului e o cauza aparent suficienta de-a nu aplica deciziile CIJ (atunci cind nu ne convin, ca daca-i vorba sa-l spinzuram pe presedintele unei tari asa mai mici e ok), chit ca ele-s obligatorii prin tratat, iar pe de cealalta parte aparent faptul ca sistemul juridic din New York e dovedit si rasdovedit corupt pina-n maduva e o cauza aparent suficienta pentru a crede concluziile pe care le trage pe baza unei declaratii a unei tipe care intimplator e negresa, intimplator e femeie, intimplator creste singura un copil si-n general intimplator e fix suma tuturor viselor umede ale unei anumite clase de timpiti (care intimplator e fix clasa la putere la ora actuala, ineletnicindu-se deci cu cules roadele zisei coruptii).

    Joseph Bruno cine-i ma, o inventie pura a indivizilor rauintentionati si probabil si teroristi, ca-s barbosi ? Rothstein cine-o fost ? Ca sa nu intram in discutii cu guvernatorul Ilinois si alte asemenea. Zi mei, cine-o aparat mafia treizeci de ani in SUA, Strauss-Kahn ? Da' ma lesi cu procedura si persoanele, parca am vorbi de-o tara civilizata, sa moara Mazare.

  40. "nu era delegat la NY pe post de futator de menajere" right back at ya.
    Ai fost menajera sau ai pe cineva in familie care se ocupa de asa ceva? De curiozitate ca prea esti Biased.
    Esti in Franta si tii cu Le Pen?
    Ti-a cazut drag de scriitoarea aia franceza care s-a trezit acuma sa faca plangere "abuz sexual al mainii ei stangi cu mana lui dreapta?"
    Procedura zice ca nu bagi omul la bulau decat daca prezinta un pericol pentru societate. Comparativ cu ala si eu si tu si Popescu suntem nijte boarfe mey ppl.

    Ai citit povestea? Ea a intrat in camera.... El a iesit gol din baie.... A fugarit-o si a fortat-o sa faca sex oral cu el... CUM PULA MEA MA?
    Avocatii lui au zis ceva :
    the forensic evidence "will not be consistent with a FORCIBLE encounter."
    Deci nu au zis ca pot dovedi ca nu i-a supt pula, dar ca pot dovedi ca nu a facut-o sub presiune.

  41. Mircea Popescu`s avatar
    41
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    In primul rind iti urez un traditional boarfa-i ma-ta.

    In al doilea rind, ca apararea nu are a demonstra absolut nimic in nici o cauza penala (sub-rind : ma fut in el socialism etc scl).

    In ultimul rind doctrina pericolului social e legislatie civila, nu common. Se aplica in Franta si la noi (mi se pare ca si la arabi, ceva similar de alta sorginte) dar nu in Anglia sau SU. Sigur ca si sistemele common au mecanisme care in functionarea lor practica dau in general si-n mare aceleasi rezultate pentru consumatorul final, da' nu-s nici intr-un caz aceleasi mecanisme. De-aia ei au 4th amendment si noi nu, de exemplu.

  42. @cipslim Inseamna ca-s foarte smecheri avocatii aia daca pot dovedi daca cineva a supt pula sub presiune sau nu... probabil isi merita banii.

  43. Eu zic ca ei erau vehementi daca pula lui nu s-a atins de gura ei, ideea e in ce circumstante s-a produs incidentul. Acuzarea demonstreaza ca acuzatiile nu au baza, deci tot demonstreaza ei ceva mey.
    Si boarfa cu sensul de importanta noastra in lume nu de prostituata, imi rezerv dreptul de a folosi anumite cuvinte asa cum le inteleg eu.

  44. Procurorul nu aduce "probe" la infatisarea in care se prezinta capetele de acuzare.

    Sa banui un complot in fata unui eveniment surprinzator, neasteptat, incredibil e o reactie natural umana. Inseamna in fapt sa-ti construiesti o explicatie plauzibila, rationala (chit ca obscura) a realitatii. Asteptarea publica de la oamenii la nivelul lui DSK de a avea comportamente rationale ne conduce fata cu realitatea unor acte irationale la concluzia naturala ca nu ar avea nimic de catigat din asa o atitudine si deci nu ar putea fi responsabil de ceea ce este acuzat. De partea cealalata prejudecatile, stereotipurile si frustrarile imping spre incriminarea automata a femeii si asta se vede din ploaia de invective cu care e asociata mai sus desi in realitate statisticile arata ca in general si in majoritatea cazurilor femeile nu reclama abuzurile de teama repercursiunilor asupra propiei imagini publice.

  45. Critic`s avatar
    45
    Critic 
    Tuesday, 17 May 2011

    mai, in alta ordine de idei, we haz a winrar

    http://en.wikipedia.org/wiki/S%C3%A9gol%C3%A8ne_Royal

  46. Ideea nu era ca daca e vinovat sau nu. Ideea era daca aveau dreptul sa il retina sau nu.
    Daca e vinovat sa stea la bulau toti aia 70 de ani, nu e important. Important e ca nu se poate retine o persoana de gabaritul si importanta lui ala pentru un lucru atat de minor si controversat.

    Situatia asta e exact cum e treaba cu Libia si bombardarea rezidentei lui Ghaddafi. Diferenta intre asa-i trebuie si asa ar trebui sa se procedeze.

  47. Mircea Popescu`s avatar
    47
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    @gheorghe Haha buna observatia.

    Pina in final, ce-i suptul pulii daca nu aplicarea judicioasa a presiunii ?

    @cipslim Sa adaugam si-un nivel interpretativ-psihologic la telenovela zici ? E o idee, oricum n-aveam destul spatiu sa ne desfasuram.

    Si rezervati-l linistit, si io-mi rezerv dreptul sa folosesc aceleasi cuvinte tot cum le intelegi tu, catre tine. Nu-i un capat de tara.

    @Dr.A La infatisarea la care solicita inchiderea tipului (sau mai propriu, sa nu i se deie bail), aduce probe.

    Inca o data, eu nu discut daca a facut sau n-a facut, vad ca perfect posibile ambele cazuri in fapt. Eu discut comportamentul irational al autoritatii de partid si de stat din SU. Nu faptul ca ar contraveni principiilor de drept si celor mai nobile idealuri, ca aia stim deja, ci faptul ca au ajuns sa-si contravina propriilor interese. Iar de la guverne democratice ne asteptam la comportamente rationale in sensul propriu democratiilor al acelui termen. De fapt, una dintre cele mai bune indicatii ale modificarilor de regim este modificarea rationalitatii : cind incepe sa-si dea cu stingul in dreptul a la Hrusciov cel mai probabil chiar sunt USSR.

    Eu nu contest nici observatiile tale statistice despre cum femeile mai ades sunt abuzate in secret decit declara abuzuri imaginare (cu o observatie statistica sau doua) nici cele culturale apropo de rolul femeii in societate scl. Dar toate chestiunile astea sunt si nediscutabile in general apropo de un proces, ca nu probleme statistice si culturale decid o speta, si irelevante-n discutia noastra, pina la urma. Sigur ca daca am discuta altceva am discuta altceva, da' nu putem mereu discuta altceva decit ce discutam, ca nu mai ajungem la nici un capat asa. Nu ca altfel am ajunge, da' orisicit, macar putem pretinde ca am incercat.

    @Critic Nu poate fi Segolene ca ea o pierdut deja o tura.

  48. Critic`s avatar
    48
    Critic 
    Tuesday, 17 May 2011

    pai stai asa, tu cand o futi pe una e doar o tura?

    io zic ca merge si runda doi, figurativ.

    meanwhile in France http://www.lefigaro.fr/assets/pdf/OpinionWay19juin.pdf

  49. Mircea Popescu`s avatar
    49
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    Webinterview, vechi etc scl, lunga lista de probleme.

    E posibil sa fie posibil, drac stie ca n-am urmarit cu asa atentie politica frantuzeasca, ti-am dat asa la nivel de-o prima aproximare.

  50. Critic`s avatar
    50
    Critic 
    Tuesday, 17 May 2011

    Sa ne informam

    La mayoría de franceses consultados prefiere como presidente de la república a los socialistas Dominique Strauss-Kahn (a quien ven bien como jefe de Estado el 45% de los encuestados y que todavía no ha decidido si se presenta o no a las primarias del partido por disputarle la candidatura a la presidencia de la República a las socialistas Martine Aubry y Ségolène Royal), François Hollande (31%) o Martine Aubry (29%) o, incluso a su primer ministro, François Fillon (30%) o su ministro de exteriores, Alain Juppé (24%).

    Sólo a un 23% de los entrevistados les gustaría que Sarkozy siguiese siendo el jefe de Estado.

    Además, su ex ministro de Medioambiente y presidente del Partido Radical, Jean-Louis Borloo (22%), le pisa los talones como alternativa presidenciable de la derecha.

    Acuma oricum nu ca m-ar fi interesat prea mult, eu de obicei le am cu partidele, nu cu liderii.

    Spre exemplu, Partidul Unditei lu Gheorghe sau Partid'oh Trollilor

    Culmea care Franta era vai superconservatoare.

    Pe astia ii mananca comunistii maine poimaine

    http://www.interieur.gouv.fr/sections/a_votre_service/resultats-elections/LG2007/FE.html

  51. pletzalcoatl`s avatar
    51
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Tuesday, 17 May 2011

    Cuomo just got elected. What are you talking about, elections, 2014?!

  52. Mircea Popescu`s avatar
    52
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    @Critic Cind ? Franta-i socialista spre comunism de cincizeci de ani minim. Pai nu veneau Sartre si alti pularai sa-l laude pe Ceausescu ?

    @pletzalcoatl Hey, that's a point actually. Hm.

    (Your comment was misplaced btw).

  53. Am crezut ca in SU justitia se presupune a fi independenta de partid si de stat. tu zici ca in mod normal ea se supune intereselor de partid si de stat ?

  54. Mircea Popescu`s avatar
    54
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    Acum zece ani as fi ris la asa o afirmatie. Intre timp s-a intimplat George Bush (extraordinary rendition, we torture people, Patriot Act which will sunset, but we extend, the law doesn't apply to me signature handwave, Homeland Security etc scl) si Obama (vom lasa Patriot Actul sa expire pina cind ne alegem dupa care nu vom mai, TSA, eminent domain, falsificari de raportari statistice etc scl).

    Nu cred ca un observator impartial care nu-i ori orb ori timp mai poate lua in serios Statele Unite la nivelul asta, institutional. Ymmv, da' e o chestiune strict de timp pina ymmnv, zic eu. In rest, SUA e un fel de RDG, miscindu-se incet-incet spre Korea (de Nord).

  55. Mircea Popescu`s avatar
    55
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    & Updated btw.

  56. Statisticile lui Dr.A ....

  57. pai cum ma? Pulansky nu era cu viol, era cu sex cu o minora. Si era o chestie de acum 30 de ani.
    Problema cu ala a fost ca l-au prins miseleste.
    In plus cazul lui s-a vazut cand judecatorul l-a amenintat ca il baga la puscarie (deci judecatorul inainte sa judece cazul i-a spus clar ca il baga la puscarie)

    Sa lasam astea.
    Americanii sa-si mute rachetele de la noi din tara!!!!
    Jos imperialismul american!
    Traiasca republica socialista....

    ma scuzat ma luat valu

  58. Asa ziceau francezi la tv. Ca la americanii nu se face presiune asupra judecatorilor din partea guvernului. Adica se face neglijabil relativ la Franta :) .

    Chestiile pe care le mentionezi sunt in general abuzuri asuprea sistemului de drept facute de catre guvern si congres.

    Ultimele scurgeri de la aparare pretind ca o fost consimtit sexul (care nu a avut loc omul fiind la restaurant atunci).

  59. L-au momit americanii cu o negresa batrana si urata. Cum putea sa reziste? :))

  60. Mircea Popescu`s avatar
    60
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    @cipslim Pai daca-i suficient de minora minora (a lui Polanski parca avea ceva a la 9 ani) e "viol dupa statut". Adica viol. Judecatorii nu prea judeca in SUA, e o confuzie de termeni. Judecatorii lor prezideaza lucrarile, in timp ce presedintii nostri judeca, e o totala confuzie semantica.

    N-au decit sa-si tina rachetele, nu rachetele si alte echipamente is problema cu americanii.

    @Dr.A Nu crede tu chiar tot ce se zice la televizor.

    A, apropo de care chestie, cind a fost ultimul caz cu un judecator de-a dat o decizie nefavorabila guvernului republicii sa fie impuscat la doua zile (36 de ore, gen) distanta ? Sigur, de "un scelerat" care de fapt tragea dupa altcineva (o femeie, democrata), doar ca altcineva a supravietuit. Asa, de curiozitate intreb.

    @gheorghe Cica avea fo 30 de anisori asa.

  61. Cand eram in Japonia aveam un amic american fiu de astronaut care avea argumentatia completa Infowars inscriptionata in frunte :)
    Faptul ca Adevarul Oficial e o minciuna nu inseamna ca orice Minciuna e Adevarul. Pot intelege ca oameni socati sa descopere prima parte renunta sa-si faca probleme in ce priveste partea secunda.

    Mie imi pare ca vehementa ta nu-i indreptatita in special impotriva victimei.

  62. @gheo
    Cum iti permiti ma rasistule care esti!

    @Dr.A
    Stii povestea cu ala de a strigat "lupu!" ?
    same same

  63. Mircea Popescu`s avatar
    63
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 17 May 2011

    @Dr.A Mei, o fi, io nu stau sa-ti verific amicii, e la liber, da' totusi : coincidentele sunt chestie cu cintec. Exista oameni specializati in a deosebi coincidentele coincidentale intilnite-n practica de coincidentele necoincidentale. Am si eu un amic.

    Spre exemplu, pina n-o demonstrat Feynman cum si de ce cedeaza garniturile de pe rezervorul de oxigen, toata tirla de specialisti in probleme astronautice o fo' convinsa ca Challenger o explodat dintr-o coincidenta.

    @cipslim Da' cine-o strigat lupu' ?

  64. "Faptul ca Adevarul Oficial e o minciuna nu inseamna ca orice Minciuna e Adevarul."

  65. Moar coincidence: Accuser in IMF Strauss-Kahn hotel sex case lives in apartment for AIDS victims » http://t.co/OojbSwx

  66. Mircea Popescu`s avatar
    66
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 18 May 2011

    Suicide watch. Chit ca n-a incercat sa se sinucida. In Rikers Island. Probabil cea mai jegoasa inchisoare de pe toata coasta de vest.

    Pentru cei care nu cunosc terminologia de specialitate, suicide watch inseamna ca e tinut intr-o incapere constant luminata, expusa privirii gardienilor.

    Deci americanii nu doar c-au arestat abuziv un cetatean francez cu sanse de-a fi fost ales presedinte, dar l-au pus in Panopticon. Chestia asta este tortura, pur si simplu.

  67. Deah, acelasi tratament i l-au aplicat lu gigelul ala care-a furat documentele pentru wikileaks. Mbine, ceva mai hardcore la ala, ca-l puneau sa stea in chiloti si in picioare in fata gardienilor niste perioade destul de mari de timp "ca sa nu se sinucida", dar inca mai e timp si pentru DSK :)

    Eu oricum nu inteleg faza cu suicide watch. Daca se sinucide care-i problema? Ah n-ar da bine la ochi daca un sfert din detinutii din institutiilor respective s-ar sinucide, mda.

  68. Mircea Popescu`s avatar
    68
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 18 May 2011

    E absolut dezgustator.

  69. Mircea Popescu`s avatar
    69
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 18 May 2011

    Ps. Bradley Manning.

  70. lexy229`s avatar
    70
    lexy229 
    Wednesday, 18 May 2011

    Being Tortured Makes You Evil. Deci DSK e clar vinovat. Cognitive dissonance ftw!

  71. I'll also leave this here.

    http://garciamuerte.blogspot.com/2011/05/inexistenta-justitie-americana.html

  72. pletzalcoatl`s avatar
    72
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Thursday, 19 May 2011

    http://polimedia.us/dtng/c/src/130580383910.jpg

  73. Mircea Popescu`s avatar
    73
    Mircea Popescu 
    Thursday, 19 May 2011

    Pfoai poza secolului eeeextraordinar, actorul si salbaticii versiunea secolului XIX. Cum n-au ei americanii nici o trasatura pe chipurile lor umflate, e un geniu fotograful ce sa mai.

  74. Mircea Popescu`s avatar
    74
    Mircea Popescu 
    Thursday, 19 May 2011

    Ex IMF chief ready for electronic monitoring,home detention.

    Am citat ziarul indian pentru ca nefiind limba lor materna se exprima atit de bine in ea :)

    Deci acum c-a demisionat nu mai e "imperioasa nevoie" sa fie tinut sub "suicide watch". Ca sa vezi chestie.

    Unde esti tu Dr.A ?

  75. Demisionand a renuntal la "pasaportul" de la UN.
    Omul e in detentie la domiciliu, monitorizat electronic, supravegreat de garda armata, 6 milioane $ cautiune. Nu cred ca judecatorul putea justifica respongerea cereri de cautiune in conditiile oferite de aparare.

    Suicide watch e ca sa previna sinuciderea in puscarie. Daca o face in libertate il priveste.

  76. Mircea Popescu`s avatar
    76
    Mircea Popescu 
    Friday, 20 May 2011

    Deci avea pina in final imunitate diplomatica sau cum ? Ca n-am prea inteles argumentul, cu pasaportul frantuzesc nu poate pleca la fel de bine cum putea pleca si inainte ?

    Da-mi voie sa cred ca judecatorul putea "justifica" absolut orice dat fiind ca o facut-o deja. Problema nu-i ce se putea "justifica", problema-i ca nu mai e nevoie sa se justifice, si-au luat banii pe victima asta, ura si la gara.

    Is curios daca iese singaporezu'.

    Providing leadership to advance our values and our goals is more important than ever. It is important that the United States lead from a position of strength.

  77. Avea un laissez-passer de la ONU conform cu functia la IMF ca sa fie scutit de vize. E un document de calatorie ce nu fusese predat la prima infatisare. DSK nu avea imunitate pentru acte desfasurate in afara mandatului si aia a fost precizat din prima zi.

    United States and eight European directors including Japan, Canada and Australia lolz

  78. Mircea Popescu`s avatar
    78
    Mircea Popescu 
    Friday, 20 May 2011

    Oricum n-ai nevoie de vize din spatiul Schengen in SUA si inapoi mei om.

    THARMAN SHANMUGARATHAM: The 54-year-old has been Singapore's finance minister since 2007, but was recently appointed chairman of the IMF's powerful policy advisory committee.

  79. Ce chestie, deci DSK walks şi gadjica a devenit suspectă de alte alea.

    Io suspectez că-i o cabală masonică ce-l protejează pe ăsta.

  80. Mircea Popescu`s avatar
    80
    Mircea Popescu 
    Friday, 1 July 2011

    Mda. Sunt atit de deosebit de socat.

    You read it on Trilema first, folks.

  1. [...] la judecata pe baza simplului sau cuvint, fara a aduce si martori credibili", apropo de discutia cu Strauss-Kahn. Category: Gandesc, deci gandesc Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or [...]

  2. [...] Americanii au disperata nevoie de-un sut in cur [...]

  3. [...] cu Dominique Strauss-Kahn (pe cind Dominique Strauss-Kahn mai era inca sef pe la IMF, deci inainte de-a fi rapit de americani) dau telefon si se intilnesc cu Dominique Strauss-Kahn. Da, cindva saptamina urmatoare [...]

  4. [...] guvernul lor ilegitim aresteaza ilegal cite-un cetatean de-al nostru (ca de exemplu acum recent cu Strauss-Kahn) pentru ca li s-a nazarit lor ca "i-a provocat" sau ceva aiureli de minti [...]

  5. [...] 16 Mai 2010 apareau pe Trilema informatii despre arestarea abuziva a sefului FMI, bun-nevinovat. Pe 1 Iulie se vadeste ca femeia care-l acuza mintise, primise bani, avea legaturi [...]

  6. [...] el nu-i un reprezentant ales, el e un birocrat numit de la Washington. Pacat ca nu le-a reusit si numirea lu' Sarkozy acum recent. ———Ai crede ca in lumea civilizata parlamentele introduc impozite, [...]

  7. [...] pur politice, cum ar fi numa' in ultimu' an cazul tipului aluia cu wikileaks precum si-al lui Strauss-Kahn precum si inca sute ori mii de care n-oi fi auzit eu. Si nu, o menajera dintr-un hotel nu este "o [...]

  8. [...] ca-i cautat de douazeci de ani sa intre la inchisoare pentru frauda fiscala ? Doara el nu-i un inalt oficial francez, sa i se aplice "legile" SU. [↩]Pare rau, miscarea sindicala nu este altceva decit partea [...]

  9. [...] all I don't seem to recall post 89 Russia fingering Indian diplomats because why the hell not, nor kidnapping the head of major European institutions under fabricated "charges". So in this sense, any discussions of Russian domestic oppression will [...]

  10. [...] to not curtsy deep enough to some random crazed scion of some lord ; and the present world where they hire a hooker to pretend she's a hotel maid and that Strauss-Kahn "assaulted her" I see no serious [...]

  11. [...] to find a prostitute who would a) convincingly masquerade as a hotel employee and b) falsely claim Strauss-Kahn "raped"ii her ; and once Assange turned from friendly to unfriendly all sorts of tired hobags [...]

  12. [...] "unlimited", though evidently unlike the Republic America actually has borders, try as it might to pretend that it doesn't. [↩]They are hallucinated, and especially by the orc mind. They're thinking [...]

  13. [...] beg the Germans to vouch for them that indeed they're a legitimate state rather than a self-obvious joke, which hopefully will be done for payvii. Let them take over the business to "run it themselves", [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.