De ce nu ma agita nimicurile

Tuesday, 31 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu
    piz : deci studiam multimea de barbati ce mi-au cerut add pe Tagged (un site de dating cica).
    je : asa

    piz : m-a luat capul de cat de retarzi is cu totii.
    je : ai standarde prea inalte

    piz : ete pula. mey ce o fi atat de greu sa pui intr-un profil o poza personala. Nu cu catei, nu cu pisoi, nu cu un cacat de avatar retard a la copertile cartilor scrise de Sandra Brown.
    je : mbine. barbatii e fricosi.

    piz : pah de aia alearga dupa muieri o viata.
    je : mda.

    je : http://www.krumel.ro/wp-content/uploads/2011/11/efect-negativ.jpg deci puta asta se considera expert seo. arata grafice cu 70max 20min cautari pe zi. eu am doua ordine de marime peste el, numa' pe trilema. eu atunci ce pula mea is, dragon ?
    piz : da. t7 :P

    je : lol. srlsy. problema e ca diversii nepriceputeni il angajeaza caconsultant.
    piz : tu zi de puta al tau si eu zic de putele mele, bene?

    je : dap. avem o relatie popmoderna.
    piz : pah foarte bine asa le trebuie.

    je : exact.
    piz : da si nu am gleznele groase.

    je : sa stii ca scriu articol in plm.
    piz : asa? scrie.

Va povesteam acum un an-doi (si iata ca s-au facut trei...) despre cum nu ma agita o anumita chestiune, anume faptu' ca diversi nenorociti s-or trezit incarcati cu bani si averi pe care nu le-or facut ei. E greu blestemul asta, revedeti clasicii cu-ai lor 28`000 de acri de al' mai roditor pamint din partea asta a riului Nil.

Banuiesc cu ferma convingere ca nu m-a crezut nimeni atunci, si banuiesc cu inca si mai ferma convingere ca nimeni n-a crezut ca ce zic eu i-e direct aplicabil lui personal, sau ca se poate lua in considerare "serios" sau altfel decit o excentricitate-n plus a unui cetatean excentric, de parca io chiar as fi excentric si nu mai central decit orice centru. Banuiesc cu absoluta convingere ca daca nu era destul de clar ca am bani mi s-ar fi explicat de indata tot soiu' de presupuneri intemeiate-n virtutea faptului ca nu-s bazate pe nimic anume deci trebuie numaidecit sa fie adevarate asupra cauzelor reale pentru care pretind in mod fals (!!!) ca nu ma agita chestiile ce nu ma agita. Ca-n viata.

Problema nu se limiteaza la discutia aia, ci-i oarecum universala. Spre exemplu, ar trebui sa ma agite ca nimicurile-s tot nimicuri si-n 2012, cum erau si-n 2009 ? De ce ? De ce-i asta problema mea ?

A, ne va sopti spiritul lui zoso, pai cetateanul asta asa nepriceput da' emfatic cum ii el merge pe la diversi netoti si le vinde consultanta cu prostiile lui, si aia-i dau bani, chestie care-i imorala sub doua aspecte, odata ca dindu-i nu-i mai au, si deci niste oameni sunt usurati de banii lor munciti pe false pretexte, si-al doilea ca primindu-i el ii are, si deci un nimic primeste bani pe care nu-i merita. Banii aia trebuia sa-i fac eu!!!

Asa judeca aia care vor neaparat sa crape fierea-n ei, da' nu-i o judecata sanatoasa, e o judecata de om stressat. In realitate lucrurile stau diferit, sub trei aspecte esentiale :

  1. Netotii nu platesc rational. Tin aiurea de bani pe de-o parte, incercind sa transforme o relatie de-un tip (colaborare economica) intr-o relatie de alt tip (supunere feudala) si au reactii, asteptari si manifestari improprii lumii civilizate. Cu alte cuvinte, si cu si fara nimicul in discutie netotii oricum nu mi-ar fi putut fi mie clienti.
  2. Nimicul nu le face de fapt consultanta, le face baby sitting. Interactionind cu ei asa trogloditi cum se gasesc nu prea conteaza cit de troglodit se gaseste el. Daca va ginditi bine, pentru un taranete care nu stie sa se stearga pe picioare inainte de-a calca pe covoare putin conteaza daca urmeaza sa calce pe ceva covor de iuta - culmea rafinamentului intr-un orasel de provincie - sau pe-un covor de casmir tesut manual, sau pe-un covor din par pubian de minora virgina. Serviciul aluia care-l invata sa dea jos ciubotele nu-i in nici un fel legat de calitatea covorului, ba chiar e mai bine sa se produca-n jurul covorului ieftin de iuta, in caz de accidente.

Oricum o intorci, nu e treaba emirului sa stea de vorba cu fiecare plugar pe tema descaltarii, se poate face chestia si de cite un vechil, si de cite o tarancuta mai rasarita cu pretentii la domnie-n oraselul ei. Ce daca pretentiile ei is nejustificate ? La nivelul ei si pentru sarcina ei sunt suficiente. Practic vorbind nimicul face un serviciu util, oricit de incompetent e el : educa niste bizoni. Pietrele de mica valoare nu se slefuiesc manual, se pun intr-o caldare cu tambur alaturi de alte pietre de mica valoare si se invirt acolo ele in de ele pina cind se fac rotunde. Aia-i tot.

Peste cinci ani, sau zece, sau douazeci, sau citi dureaza vom avea oameni ceva mai normali la cap si prin online.ro. Calea inspre incolo nu este sa-mi bat eu capul cu ei, ca ma apuca nervii inainte sa termin si oricum n-am nici rabdare, plus ca am alte treburi, fiind iesit la pensie demultisor. Calea inspre incolo este exact asa cum se si desfasoara ea, ei se prefac ca primesc consultanta de la niste tipi care se prefac ca le-o ofera tot asa cum fetitele de noua anisori se joaca de-a mama cu niste papusi, ca doara n-or da cu capu' de toti peretii un bebelus viu acuma.

Problema nu se limiteaza la asta cu consultanta, de altfel. Toti astia care au impresia ca ei organizeaza conferinte si alte evenimente, toti astia care au impresia ca ei is antreprenori fac de fapt un serviciu public, pe banii, efortul, timpul si sanatatea lor. Nu cel pe care si-l inchipuie ei, da' unu' indreptat oarecum in aceeasi directie.

Toti agramatii si recent alfabetizatii care au impresia ca ei is blogeri si scriu bloguri si conteaza-n discutia asta cu blogurile nu fac de fapt altceva decit sa desprinda incet-incet ciurde de agramati mai agramati decit ei din stalactitele haifaiv-ului si mess-ului si sa-i fragmenteze incet-incet inspre umanitate, sa-i transforme incet-incet in cititori de bloguri. Ce-i rau in asta ? De ce ar trebui sa ma agite pe mine faptu' ca se gasesc cincizeci de trogloditi sa comenteze cvasi-ideile si scremetele unui troglodit ceva mai spalatel decit ei ? Lasa asa, e foarte bine, intr-un an sau in cinci sau in douazeci ne vedem pe bloguri.

Singura chestie care-ar putea conta in toata discutia asta e ca daca n-ai bani e important sa fie azi nu intr-un an, sau in cinci ani nu in douazeci. Da' problema asta nu ma atinge, dat fiind pe de-o parte ca nu traiesc eu din Trilema, si pe de cealalta ca lideru' de piata are mai intotdeauna privilegiul ca traieste bine orice se-ntimpla. Daca ar fi vorba sa deschizi butic nou acuma sigur c-ar fi alta discutie, dom'le, cit costa, de unde scoatem banii si cind, cum facem planu' de afaceri, chestii. Da' io nu deschid nici un butic nou.

Pe scurt, de-asta nu ma agita pe mine. Inteleg daca va agita pe dumneavoastra, da' cu toata sinceritatea : n-ar trebui sa va agite cine stie ce amplu. Timpul rezolva toate problemele.

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

16 Responses

  1. Google searches pe blogu meu: "Mircea Popescu mare blogger", "Mircea Popescu jmeker".
    I made you famous. :P

  2. Mesaj Becalian`s avatar
    2
    Mesaj Becalian 
    Tuesday, 31 January 2012

    Off-topic, ce credeti despre sentinta data in cazul lui Adrian NASTASE? Considerati ca ar fi fost corect sa fie judecat si pentru contractul cu Bechtel, atat dansul cat si Miron MITREA?
    Considerati ca Miron MITREA ar trebui sa primeasca acelasi tip de sentinte, atat pentru contractul cu Bechtel, cat si pentru colaborarea cu Mihai NECOLAICIUC, colaborare ce a dus la distrugerea CFR-ului, aprobarea contractului de renovare a cantinei ministerului transporturilor la niste preturi cu unu doua ordine de marime mai mari decat preturile reale, concurenta neloiala in domeniul transporturilor?

  3. Oh hai oocravah.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 January 2012

    @cosminmaricari Bwey iote cine s-o-ntors. Vezi ca plinge ceva blog anonim pe wordpress de parasirea autorului :p

    @Mesaj Becalian Bwey, fara glume : n-am idee. In principiu si teoretic vorbind consider, si mi se pare ca nu-i tocmai kosher ce-au facut ei acolo (Nastase&co adica). Altfel dosaru-n sine nu l-am citit, la curent nu ma aflu, pula stie ce-i acolo, nu ma simt capabil sa comentez sentinta.

    "Colaborarea" nu e fapt penal. Frauda da, si-ar trebui mult mai atent urmarita de ministerul public. Sincer sa fiu nu ma incalzeste cu absolut nimic ca au mai dat politaii zece sau o suta de amenzi unor curve pe centura - fetele alea sunt mult mai benigne decit cotirlele fara stapin zise "ciini comunitari" (ele de ce nu-s "pizde comunitare" apropo ?). Mi-ar place mult mai mult sa aud de putoi cu impresii de "oameni de afaceri" luind pulane peste ochi pentru diverse fraude, si asta la orice nivel. Smecheria tre' batuta din roman, de preferinta pina la moartea romanului pe cit posibil.

    @A Ha ?

  5. Mesaj Becalian`s avatar
    5
    Mesaj Becalian 
    Tuesday, 31 January 2012

    @MP, corect, complicitate la frauda e mult mai bine formulat in termeni juridici. Consider ca, contractul cu Bechtel e cel mai pagubos contract semnat de catre reprezentantii statului roman, cel putin din in '89 incoace si, fiecare persoana implicata, ar trebui sa fie judecata. Deasemenea, consider ca, atat Nastase cat si Mitrea sunt buni politicieni, cat se poate de cerebrali si bine organizati, insa nu ma incalazeste cu nimic, atat timp cat resursele lor s-au canalizat pentru materializare intereselor proprii, si nu a intereselor pentru care au fost mandatati, ba dimpotriva. Ii cat se poate de iritant faptul ca, toti politicieni (mai mult sau mai putin de teapa lui Nastase sau Mitrea) uita mereu de unde au plecat, pe unde au trecut, iar ei, ei nu, nu-s manjiti niciunul si niciodata, niste copii de la alt bloc, pardon, niste politicieni de la alta scara, oricine, numai ei nu, altii au manjit, ei sunt puri si nevinovati, mereu, dintodeauna si pentru totdeauna. Sarind peste faptul ca, de la vajnic lider sindical, Mitrea si-a schimbat pielea cat se poate de repede in reprezentant al 'puterii', unde, odata ajuns, a devalizat CFR-ul si a tras sforile de asa natura in transporuri, astfel incat, daca am fi fost intr-o tara in care justitia funtiona mai bine decat la noi, i-ar fi mers fulgii pe cazuri de concurenta neloiala.
    Mi se pare umilor faptul ca, desi prinsi cu mita-n sac (cazul concret a lui Mitrea cand, ca ministru al transporturilor aprobase facturile cu preturi exorbitante si declara nonsalant ca a semnat respectivele facturi 'ca primarul' fara sa le citeasca), noi - in sensul ca oamenii de rand - uitam, sau ne facem ca uita, iar ei, ni se adreseaza din varful buzelor, ferventi aparatori si militanti ai propasirii neamului.
    Cred ca e nevoie de generatii pentru a scoate 'smecheria' din romin, asta chiar ca-i una dintre metehnele noastre de capatai.

  6. Mesaj Becalian`s avatar
    6
    Mesaj Becalian 
    Tuesday, 31 January 2012

    P.S. iar acuzatiile din cazul "Trofeul calitatii in constructii" sunt oricum, numai nefondate nu.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 January 2012

    Bun, consideri. Da' pe ce cifre concrete te bazezi in consideratia asta ? Poate afacerea Motorola a fost cel mai pagubos contract, sau poate imbogatirea lui Dinu Patriciu pe ramura titei a fost cel mai pagubos contract, sau poate imbogatirea lui Becali pe pamintul armatei sau poate subventionarea lu' ala cu gazul, Niculaie, sau multe toate. Pina la urma de ce conteaza care-i "cel mai" ? (Si poate de banii aia s-a cumparat ceva, gen sustinerea magarilor de americani la integrarea in diverse structuri, ca uite cit de simpatici is pulalaii anglo-saxoni, englejii ne-au futut dupa ww2 ca sa-i scoata pe greci ca asa le era lor drag de homalai incit nu puteau fara Grecia, americanii nu stiu altceva decit sa li se deie, faze de-astea de bunavointa de-a dreptu').

    Toti (da' absolut toti) liderii sindicali fara exceptie sunt ori trecuti ori in trecere ori in asteptarea trecerii in rindul "puterii". Ei de-aia si merg la sindicat, ca spera s-ajunga sefi. Nu exista sindicalism in Romania, ar fi poate momentul sa renuntam la pretentie. Sindicat nu-i aia ce facem noi cum nici partid nu-i aia ce facem noi. Da-n fine.

  8. Mesaj Becalian`s avatar
    8
    Mesaj Becalian 
    Tuesday, 31 January 2012

    Chiar daca unii socotesc ca pierderile ar fi de 1,2 mld euro, nu-i corect sa socotim asa, trebuies socotite pierderile de vieti omenesti, timpii de deplasare considerabil cresuti si oportunitatile ratate datorita faptului ca nu avem o legatura demna de luat in calcul, Constanta - Bors (asta in sensul evaluarii infrastructurii de catre potentiali investitori).

    Nu absolut toti, ca am fost si eu (si ma gandesc ca n-am fost ultimul mohican), dar mi-a trecut cand ne-a urat - cat se poate de calduros - fostul director AND, Danila BUSCA, un "Iesiti in pula mea afara!". Am realizat pe loc ca nu contam, asta din cauza ca, orice am fi vrut sa facem in momentul ala (in sensul ca se stransesera toti reprezentanti de pe judete la ministerul transporturilor), nu puteam sa schimbam nimic. Precum nici n-am schimbat, la momentul respectiv.

    Partid nu se va face atat timp cat oamenii capabili si bine intentionati nu se vor implica politic. Si nici nu se vor implica, asta pentru ca, deocamdata, orice om capabil si bine intentionat, poate sa-si asigure un trai decent si confortabil, fara a fi obligat sa se scalde in mocirloaca politicac (cu iz pestilential) de la noi.

  9. Mesaj Becalian`s avatar
    9
    Mesaj Becalian 
    Tuesday, 31 January 2012

    *BUCSA

  10. Doamna identificata prin "piz" e Raluka, nu? Dupa utilizarea lui "pah".

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 January 2012

    @Mesaj Becalian Bun, si pierderile de oportunitate, salarii, competenta rezultate din faptu' ca tot soiu' de capitalisti de cumetrie au impiedicat douazeci de ani si continua sa impiedice si astazi dezvoltarea economica normala a tarii de ce nu le-am socoti. Uite aici o poveste : Romania are PIB pe capita vreo 10`000, Norvegia are vreo 40`000. Deci asta inseamna ca 20 de ani x 30`000 x 20`000`000 romani = 600`000`000`000 ar fi cifra totala a pagubelor pe care prostia noastra ni le-a adus noua insine. Unii-s vinovati de miliarde, altii-s vinovati de milioane, cei mai multi is vinovati de mii, da' inocenti nu exista. Teoria asta cu poporul bun si politicienii rai e prea comoda pentru popor ca sa ma uimeasca ca i-i draga.

    Motivul pentru care oamenii competenti nu se amesteca in politica e foarte simplu de explicat, si am sa ti-l explic cu un exemplu excizat direct din comentatorul dinjos de tine, Alex : pe de-o parte el imi spune mie ca "nu poate da link spre Trilema atunci cind scrie pe idei de-aici pentru ca asta ar insemna ca fiecare articol ar contine cite-un link catre Trilema si s-ar plictisi cititorii", pe de cealalta parte nu da link catre Trilema si-n fine da link catre un individ care a disparut brusc de pe Trilema si de pe fain dupa ce-a furat el o bucatica ce i-o parut mai stralucitoare de-aici, fara sursa fara nimic, sau ca sa ma citez :

    Sa luam cazul mai simplu cu Internetul, chit ca discutia e mai larga. Deci : ati gasit undeva un ceva exceptional. Un tezaur. Uite bine, mergeati voi pe drum si ati gasit un tezaur. Ce-i de facut ?

    Pai, fata cu aceasta intimplare, unii oameni procedeaza in felul urmator : dau fuga in oras, aduna lumea si explica “dom’le, am gasit o chestie minunata, asa si pe dincolo, hai sa mergem s-o adunam, s-o punem in muzeu, s-o putem admira, sa discutam ce si cum, sa ramina si urmasilor sa poata cistiga si ei de pe urma zisului tezaur”. Alti… ma rog, sa zicem oameni in virtutea bipedalismului, procedeaza in alt fel : baga doua cu ciocanu’ sa desparta chestiile alea in ceva ce pot ei baga in buzunar, dupa care si le monteaza pe caruta.

    Mdeci, foarte pe scurt spus, cetatenii competenti nu se amesteca in politica pentru ca nimeni nu umbla cu o curva proasta care face figuri. Si curva proasta care face figuri e publicul, fiecare individ in parte-n felul lui isi aduce contributia lui de curva proasta care face figuri tot asa cum fiecare individ in parte-si aduce contributia la aia 600`000`000`000 de mai sus.

    Romania nu are probleme politice. Romania are probleme sociale, foarte grave, in sensul ca-i populata de bizoni, in marea lor majoritate inconstienti de propria bizoneala si ferm convinsi ca ceilalti. Romania are grave ramineri in urma la capitolul civilizatie. Restul sunt asa, bomboana de pe coliva.

    @Alex Este posibil.

  12. Aia ziceam si eu la mesajul #3.

    Mai amuzant e cu srsly. Influencer care sunt.

  13. Da' ti-or ridicat niste probleme Diana si Pletz in discutia despre Seraf, incepand de la faptul ca "s-ar fi putut omul sa fi gresit din nestiinta". Chestiuni care or ramas netransate, de altfel, sau rezolvate prin lamuritorul "las-o c-o dai in penibil".

    P.S. Alternativa propusa de tine era sa mai bine nu fi participat decat sa-i dau link, zici? Ca-i cam obligatoriu pasul asta la concursuri.

  14. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    14
    Celalalt Hipsterilorinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 31 January 2012

    @Pircea Mopescu, vezi cai scris gresit este pizdibil.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 January 2012

    @A Do you haet ?

    @Alex Apai daca mi-or ridicat eu nu le-am perceput ca atare. Pletz o zis asa :

    See I think the problem likely stems from the fact that some of the things you do are so appropriate and well done that it seems to people like they're just naturally that way, as if it were as simple a fact as the grass being green, and certainly there's not a *person* responsible for that (things like the the layout of contests/ways your prizes are devised, I mean).

    Chestia asta in limba romana ar fi :

    Vezi mi se pare ca problema probabil rezulta din faptul ca unele chestii pe care le faci (eu, adica) sunt atit de adecvate si bine facute incit le pare oamenilor (Dianei, de exemplu) ca-s pur si simplu natural astfel, de parca ar fi niste fapte la fel de banale ca imprejurarea ca iarba-i verde, si cu siguranta nu-i o *persoana* care-i responsabila pentru asta (chestii precum felul in care iti organizezi concursurile/dai premiile vreau sa zic).

    Deci, faptu' ca dupa ce-ai vazut la mine o chestie facuta corect ti se pare ca "vai, dar logic ca asa e corect" nu inseamna ca nu la mine ai vazut-o. Si nici nu inseamna ca-i ok sa o dai pe dupa piersicul lui "pai si eu puteam face asa ceva daca x y z".

    Chestiunea asta zic ca-i transata, si-mi pare amuzant sa constat ca tu pari s-o fi inteles pe dos fata de ce se zice acolo de fapt. Restu' de "chestiuni" chiar sunt un atroce exercitiu-n penibil.

    In tot cazul, eu nu propuneam o alternativa, ca nu ma ocup cu a da indicatii indivizilor la nivel individual. Eu pur si simplu-i explicam cetateanului pe un exemplu comod si usor de inteles de ce oamenii de valoare nu isi investesc valoarea in nevoile Romaniei. De-asta : ca tarabostes au impresii in program.

    Si ca s-o scoatem din zona personala, cu riscu' de-a ne duce intr-un exemplu pe care nu-l mai putem urmari, Isarescu se intimpla sa fie cel mai bun om din lume la meseria lui. El sta aici si lucreaza practic gratis pentru (merita subliniat) niste timpiti. Nu intram in discutia ca daca-s congenital timpiti sau pur si simplu n-au apucat inca sa se spele si sa mai deschida o carte, faptul ca atare la momentul asta e ca "niste timpiti". Citeaza-mi tu cam pe cite bloguri ai vazut o vorba buna spusa ca multumire cetateanului, si iti citez eu pe cite bloguri putoi cu impresii iti explica ei ce-o facut gresit (fara sa fi inteles ce-o facut de fapt sau ce se vorbeste), te duc sa vezi citi taximetristi au impresia ca-i ceva smecher ca si Videanu asa si asa mai departe.

    Nimeni niciodata n-o sa-ti faca leadership de buna calitate pe bani, dat fiind ca cine-i capabil de-asa ceva poate face citi bani vrea el. Un popor compus din oameni care la nivel individual nu-s capabili si mai ales nu-s doritori sa recunoasca valoarea nu are absolut nici un fel de sanse. La nimic.

  1. [...] ca abia ce s-o petrecut. Si mai inainte de asta ziceam ca Deci, dragii mosului, ce ati facut voi pentru a promova un blog [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.