Bani pe blog.

Saturday, 09 January, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

S-o luam catinel.

I. Vali Petcu minte cand spune ca el castiga zece, douazeci, <inserati un numar> de mii de dolari, lei, euro <inserati o valuta> "din blog". Pur si simplu, minte.

De ce minte ? Dumnezeu il stie, omul si-a construit un sistem, minte despre bani, minte despre trafic, minte despre "importanta" (relevanta, influenta etc) si asta-i tot. Asta-i "planul de afaceri".

Problema cu agregatul, dincolo de faptul ca nu-i de fapt nici un plan, nici "de afaceri" e ca nu produce bani. Sigur, mai iese din cand in cand de-o ciorba. Asta-i tot. Contraprestatia pentru ciorba respectiva e exact aceeasi ca si pentru orice trompetel de trust de presa, cunoasteti, ingurgitarea de rahat, distrugerea credibilitatii si respectului de sine, nu mai insist. Marea tristete este ca desi munca e aceeasi, ciorba nu-i aceeiasi. Petcu ia mai putin decat ia un spalator de cadavre junior, si mult mai putin decat ia un santajist incepator in media "clasica", chiar daca face munca amandurora de doua ori cu patru guri. De fapt, cam de-aia si incearca sa faca mutarea de la spalator la santajist, ar fi un pas in sus in cariera, in perceptia lui.

Concluzia I este ca pentru un tanar care isi cauta o cariera nu exista nimic de vazut in directia asta. Mult mai rational este sa mergi la facultate, sa iei o diploma de jurnalist si sa intri acolo unde Petcu n-a reusit sa intre, decat sa urmezi calea cainelui schiop. Pur si simplu nu renteaza, de ce sa bagi 12-14-16 ore pe zi, 7 pe saptamana ca sa iei cu noroc si milogeala cateva sute de euro cand poti la fel de bine, muncind jumatate din timpul ala si tocandu-ti nervii pe sfert, sa iei banii cel putin de doua ori ?

II. Constantin Cocioaba minte cand se da de ceasul mortii cu blogurile "nisate" care-s ele chipurile solutia. Spre deosebire de el, Alexandru Negrea doar abereaza. Diferenta e asa : ambii spun chestii ce nu-s, dar primul le spune stiind preabine ca nu-s, in timp ce al doilea habar n-are. Despre restul sustinatorilor teoriei cu nisele va alegeti dvs, eu n-am rabdare sa-i puric. Probabil cei mai multi sunt ca Negrea.

Problema cu lumea weburilor e simpla : o prezenta pe web cere munca. E nevoie de infrastructura, care-i pricepere tehnica, si e nevoie de continut, care-i pricepere creativa, de investigatie scl. Toate astea sunt meserii inalt specializate si deci ar trebui sa fie bine platite. Ei, de unde le platim ?

Mnoa, asta-i problema cu internetul, si e nerezolvata, nu doar la noi, ci peste tot in lume. Google abia-abia isi acopera costurile de operare, per total. Youtube e pe pierdere dintotdeauna. Twitter n-a facut inca nici un dolar rebegit. Bun, si atunci cum se plateste amarul de munca care intra in toate astea ? Si milioanele si miliardele de dolari de care sigur c-ati auzit, de unde vin ?

In Vest vin din promisiuni. Avand ei acolo un sistem bancar foarte "sofisticat", ceva ce promite ca poate va aduce bani in viitor valoreaza deja bani astazi. Pe chestia asta se poate el finanta. Deci, element esential de retinut, evaluarile site-urilor din afara nu-s facute pe active si venituri, ci pe estimari. Milioanele incasate de unul si de altul nu sunt de natura, Ion ii da lui Marin o paine si primeste in schimb 5 lei. Ele sunt de natura, Ion ii da lui Marin un bilet de loterie despre care Marin crede ca are bune sanse sa castige premiul cel mare, si primeste in schimb un milion de dolari. Sau cinci sau cincizeci. Elementul fundamental, diferenta specifica, este ca in acest al doilea caz se poate intampla sa se descopere ulterior ca biletul respectiv nu valora de fapt nimic. Si asta se chiar intampla. Cel mai adesea.

In Romania e si mai trist, pentru ca ne-existand "sofisticarea" aia de era sa-i ingroape cu zile pe americani anul trecut, si inca nu-s cu totul scapati, nu se pot finanta proiecte web din promisiuni. Si atunci, ce ramane ?

In primul rand, ramane mare si fudula minciuna. Daca reusesti sa gasesti un fraier, si sa-i creezi impresia ca ai tu un ceva de valoare, pe care esti dispus sa i-l vinzi, si fraieru' pune botu', ai scos un ban. Nu cinstit, ca-i caz penal, dar in Romania procuratura nu se prea ocupa cu frauda, abuzul de incredere scl, asa ca ai sanse bune sa scapi. Problema cu abordarea asta e ca-i destul de dificil de implementat, intrucat e o frauda-contra-naturii, s-o numim astfel.

In general, fraudele de succes se adreseaza celor multi, precum chestia aia cu cumpar masini de cusut nemtesti, sau precum spamurile nigeriene. Pentru ca cei multi sunt si multi si prosti, si ai sansa sa nimeresti cativa fraieri. Discutia mai in detaliu o gasiti aici. Ori chestia cu proprietatile pe internet se adreseaza totusi unei elite, ca baba Floarea nici n-are sute de mii de euro de aruncat investit, si nici nu-i va arunca pe "un proiect online".

Ca atare, concluzia II.1 este ca nu-i rentabil, pentru tanarul aspirant la o cariera de tepar, sa se indrepte in directia asta. Exista altele, mult mai banoase.

Pe langa minciuna, celalalt mod de finantare ar fi prin reclama. Problema este nu atat ca Google plateste 1 cent si sub per click via AdWords, cat mai degraba ca valoarea unui click romanesc este, de fapt si in mod obiectiv, sub un cent per click. Si ca 10 oameni pot munci 10 luni pentru a scoate un site care sa produca lunar suficienta valoare publicitara cat sa le plateasca un meniu BigMac, pentru toti zece. Odata la zece luni.

Acum, sigur ca printr-o strategie buna (da, da, targetare, bine, bine) se poate ameliora valoarea publicitara a unei proprietati. Problema este ca un hamburgher si jumatate, si trei sferturi, doi hamburgheri si o zecime tot nu inseamna nimic pentru o echipa de 10 oameni ce-au muncit 10 luni, in timp ce 210% inseamna imens ca procente. Imi pare oarecum rau pentru Victor Catalin, care-i pe cale sa afle chestia asta pe propria piele, sincer sa fiu.

Deci, concluzia II.2 este ca webul va ofera ocazia sa munciti in timpul zilei ca sa "castigati bani in timp ce dormiti". Si anume, sa munciti douazeci de ore si sa dormiti patru, timp in care veti castiga cativa centi pe ora. Sigur, mult mai mult decat orice alt om care nu castiga nimic in timp ce doarme. Dar totusi, parca insuficient, per total.

Adunand I si cu cele doua II, ne da o concluzie mare si lata : Daca ceea ce doriti este sa castigati bani, webul e o optiune proasta. Urmati un curs de specializare, invatati o meserie, apucati-va de furat din buzunare prin autobuz. Toate acestea produc bani reali, din care puteti cumpara adidasi si spoilere.

Din punctul celalalt de vedere, daca ceea ce doriti este sa tineti un blog, din orice motiv, ca va place sa scrieti, sau ca va deconecteaza, sau orice altceva, adica, activitate placuta, de felul si natura plimbatului in parc, mersului la film, jucatului GTA, cititului de ziare, nimeni si nimic nu va poate impiedica, si nici n-are de ce. Si da, e posibil sa "castigati bani", in sensul ca da, poate prindeti hosting gratis, sau asa ceva.

Deci, ca sa fim lamuriti, e o proasta utilizare a timpului sa munciti la "proiecte online" daca ceea ce va doriti de fapt este sa castigati bani. Imi pare rau daca e o concluzie dezamagitoare, dar mai am cateva chestii de zis.

Mediul online este o oportunitate fantastica de a invata si de a te autoperfectiona. Sansele sa intalnesti un om mai inteligent, mai cultivat sau mai experimentat (una dintre ele, nu toate trei) in viata de zi cu zi sunt minime. Sansele ca odata intalnirea produsa, el sa discute cu tine sunt inca si mai mici. Practic, ai sanse aproape zero sa inveti ceva in autobuz, pe strada sau la cofetarie.

Pe de alta parte, sansele sa intalnesti un om mai inteligent, mai cultivat si mai experimentat decat tine (toate trei, nu doar una singura) online sunt 100%. Pur si simplu, e o chestie certa. Sansele ca el sa fie dispus sa discute cu tine sunt destul de bune, si aici vine partea cea mai dulce : depind in cea mai mare proportie de tine insuti.

Nu exista, practic vorbind, nimic pe lumea asta care m-ar putea face sa-l bag in seama pe casierul de supermarket Valentin Petcu, pe soferul de taxi Constantin Cocioaba, pe vanzatorul de saorma Cetin Ametcea scl, daca ne-am intalni noi in offline. Si uite ca online, chiar in pofida eforturilor lor disperate de-a evita sa-i bag eu in seama, totusi le livrez, gratuit si benevol, o groaza de servicii educative. Fac practic serviciul pe care-l aducea Uniunea Sovietica mult-hulitului capitalism.

De ce ? Ei, asta-i miracolul online. Nici eu nu inteleg de ce, am cateva teorii, dar deja ne-am lungit prea mult. Dar este un fapt. Nu exista universitate pe lumea asta care sa-si permita sa plateasca o miime din mintile stralucite de pe internet drept profesori. Nici macar Stanford, nici macar Harvard, nici pe departe. Si totusi, oamenii platesc zeci si sute de mii de dolari pentru a petrece trei-patru-cinci ani in grupuri de zeci si sute de altii ca ei, catre care vorbeste un profesor. Online, discutia e 1 catre 1, educatia e direct croita pe masura ta!

Din acest punct de vedere, mediul online iti poate genera tone de aur si euroi in fiecare zi. Si asa am ajuns si la concluzia ultima : cel mai bun lucru pe care-l poti face online este sa cauti si sa gasesti oameni mai inteligenti, mai cultivati si mai experimentati decat tine, dupa care sa-ti destupi bine urechile.

Fascinant este ca aproape nimeni nu aplica strategia asta, de unde si zicala, "oamenii vor incerca solutia rationala de indata ce toate alternativele au fost epuizate".

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

155 Responses

  1. NiceBlogger`s avatar
    1
    NiceBlogger 
    Saturday, 9 January 2010

    Foarte bun articolul ! Imi place spiritul tau critic si ai dreptate in legatura cu facultatea, mult mai buna o facultate de jurnalism decat sa fi blogger simplu,gen Zoso,care se scalda in figuri pe unde se duce si nu stiu daca a publicat vreodata,vreo statistica oficiala a blogului sau.

    Blogurile mai pot fi considerate si un "part-time job".Iti poate aduce un venit in plus fata de salariul pe care il primesti la locul de munca,asta daca esti un blogger destul de bun.

    Felicitari pentru articol!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 9 January 2010

    Nu disput nici un moment ca poate. Sigur ca poate.

    Si TeleEuroBingo iti poate aduce niste venituri consistente, totusi, nu mi-as da fata de nevasta unuia ce planuie sa-si intretina familia astfel. Si la fel, masinile de jucat poker iti pot aduce ocazional niste bani. Tot la fel, n-as da fata pe planul asta.

  3. si totusi, ma musti de fund in fiecare zi. e nasol sa fii inexistent si sa te dai la antrenor, in speranta unui os de ros. e nasol sa nu ai nici un fel de trafic si sa umbli cu screenshoturi manarite. e nasol sa platesti linkuri si prietenii.
    mircea popescu, esti un sobolan inexistent, de unde si agitatia ta sa mananci cacatul pe care il manaci la adresa tuturor. cei 5 insi care comenteaza pe aici vor pleca in secunda in care nu ii vei mai plati.

  4. Radu Ciocan`s avatar
    4
    Radu Ciocan 
    Saturday, 9 January 2010

    Nici eu nu prea inteleg cum e luata decizia de a invata din propriile greseli sau din greselile altora. Rational vorbind ai mai multe sanse de succes aplicand varianta a doua. Insa in practica nu prea e asa.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Saturday, 9 January 2010

    @Radu Ciocan E o chestie care ar merita amplu studiata in laborator, sa aflam o data dom'le, care-i microbiologia, fiziologia si patologia procesului respectiv. Cum se ia, exact, decizia aia ? E de fapt ea o decizie ce se ia, sau e o falsa decizie, pur si simplu alte chestii se intampla in spate ?

  6. Radu Ciocan`s avatar
    6
    Radu Ciocan 
    Saturday, 9 January 2010

    Iote ca acum stiu de unde au venit banii pentru vacantele anului trecut. Mersi zoso ca m-ai luminat ;)

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 9 January 2010

    Mda, sa nu uiti sa treci si tu pe la caserie Radule.
    http://trilema.com/cached_articles/neogen_mjollnir.html#comment-10039

  8. Da ce obiceiuri sunt astea: sa servesti vinul cel bun la sfarsit si nu la inceput cum obisnuieste lumea ?
    Si unde s-au pomenit truisme servite ca amuse-bouche cand ai un Mouton Rothschild la masa?

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Saturday, 9 January 2010

    Chez Trilema, mon cher.

    Apropo, pe tine te-am platit sau cum stam ?

  10. ”fascinant” de.... fascinant :)

    tocmai am citit ceva simpatic : Trei Tweets pentru Web
    de Tyler Cowen

    nu am link-ul la-ndemină, dar îl găsești tu

    weekend plăcut!

  11. Auzi zoso,cum se face ca din 10,000 de trafici de care ai tu pe blog nu se gaseste nimeni sa zica o vorba buna despre tine?Nici aici,nici la mjollnir,nici azi,nici ieri,nici alaltaieri...
    E robotei?Ca macar Badea mai are un fan pe ici-colo,razletit.

  12. eu n-am dat link catre trilema sau catre demaio. n-am nevoie sa imi aduc prietenii sa scuipam in cor pe cineva, ca mircică. n-am nevoie sa ma milogesc pe twitter sau pe blog ca ma injura cineva, hai sa mergem toti acolo sa facem scandal.

    daca te uiti la demaio, sunt vreo 2 razleti care zici ca ailalti sunt mai prosti ca mine. daca vrei sa vezi asta, daca nu, e ok.

  13. Deci pana la urma, ai sau n-ai?Influenta sau pauza?Ca de-aici se vede ca-i totul doar in capul tau,sincer.

    Bonus,daca tot ma satisfaci pe la curiozitati,n-am vazut veci pururi un comentariu MP la tine pe site.Tu vad ca faci pichet de garda pe-aici.Se explica prin calitatea scrisului,zici?

  14. "sunt vreo 2 razleti care zici ca ailalti sunt mai prosti ca mine",
    cu asta-s doo lacrimi :D

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Saturday, 9 January 2010

    @ana Sa cautam deci.

    @lexy229 Frumoaso, lasa astea si hai la o cafea, ca pe tine ma vad dispus sa te platesc in natura, nu ca pe fraierii cestelalti, care se multumesc cu tone de ioroi.

    @Florin Planji si tu ca o muiere, incep sa intru la idei :D

  16. n-am mah nici o influenta. nu asa zice mirciulica?

    n-ai vazut comentarii pentru ca nu i-am aprobat nici unul. am orare la spammeri, si mirciulica era in perioada aia in mare verva, cate un comentariu in fiecare blog din lista zelist. majoritatea monosilabice.

  17. Anonimosu`s avatar
    17
    Anonimosu 
    Saturday, 9 January 2010

    RE platile: Eu gasesc ca-i trist cum unul care face jdemi de galbeni din problogging plus masini gagici alea alea nu gaseste cu ce sa-ti faca tie concurenta la nivelul de concursuri de-o mie de RON si plange pe margine.

    Incep chiar sa suspectez ca nu tot ce scrie in ziar e adevarat, ptiu, piei Satana! ca uite cad in pacate.

  18. Boon,daca ai influenta nu te duci tu atunci sa influentezi asa mai incolo?Ca ma gandesc ca ai si tu treaba si te-om retine...

  19. @MP Permiteti sa raportez,in treizeci de minute maximum maximorum ajung.Sa fie cu dres,fara dres?

  20. de obicei, cand un om mananca cacat la adresa mea, simt brusc nevoia sa ma apar. eventual sa il si injur un pic, daca tot n-are dovezi pentru niste fapte care nu au existat.

    eventual, in loc de sfaturi din astea, sugereaza-i lui mirciulica sa nu ii bage in seama pe astia despre care are impresia ca sunt mai prosti decat el. ce zici?

  21. Zoso, oferi mai mult? Daca da, sa stii ca schimb taberele urgent! :))))

  22. da, incep sa fac si eu concursuri lunare cu 1.000 lei premiu pentru linkuri. asa poate imi creste si mie PRul si ii mai dau si lui mirciulica, ca al lui a luat-o la vale.

  23. @MP
    Scrie in condicuta:
    de incasat de la Mircea Popescu
    - 1 pranz cu MP,
    - 1 pranz cu MP plus desert,
    - 1 ciocolata Trilema

    Acuma eu nu stiu daca sa le incasez sau le pastrez ca datorie. Vad ca pe Pet.cu il luati la sula pentru o saorma amarata mancata in crangasi si n-as vrea sa-mi mearga vorbe ca ma intalnesc cu mosadul.

    PS M-ai tii minte beciull ala cu acvariu care nu avea in capat semnal la gsm? l-or inchis.

  24. Vă bazaţi argumentaţia pe informaţii incorecte. Afirmaţia că "Google abia-abia isi acopera costurile de operare" este falsă. Google este o companie extrem de profitabilă. Conform informaţiilor din ZF, numai în trimestrul al treilea din 2009, Google a raportat un profit de 1,6 miliarde de dolari: http://www.zf.ro/zf-24/profitul-google-din-t3-a-crescut-cu-23-la-1-6-miliarde-de-dolari-yahoo-este-pe-cale-sa-si-piarda-aura-si-bing-este-prea-mic-in-prezent-4996874/.

  25. Mircea, eu am lucrat 10 ani in "jurnalism" si, desi am facut Litere, faza asta a ajutat sau nu. In provincie se lucreaza pe salarii MICI. Nu stiu de unde aveti voi trairi ca se poate trai bine in domeniu, ca stiu altminteri. Da, luam 400 de euro pe luna pentru 2 ore de emisie pe zi. Maxim 3 ore state la radio. Teoretic e un salariu OK. Radiourile locale (cate mai sunt), ofera acum 100-200 euro pe luna pentru 4 ore de emisie pe zi (poate si ceva de weekend). Crede-ma, ca stiu despre ce vorbesc.

    Da, se pot face bani din net. Eu am inceput sa scot ceva la vreo 3 ani de cand m-am apucat. Au fost 3 ani in care am invatat de la zero pana unde s-a putut, am monetizat foarte putin etc. Am pus la cale niste situri (o parte sunt acum in paragina si le "reanimez" sa zic asa ... si am intrat in Adsense, TLA, LW etc.

    Cat nu era criza, castigam 700 de dolari pe luna. Bani care veneau lejer. Aberam ceva pe forum, mai puneam de un tutorial etc. Si in fiecare luna, 700 de dolari erau ai mei. Acum, de cand cu criza (si din cauza ca o mare parte din situri sunt down si trebuie rebibilite), castig 350 de dolari.

    Nu am lucrat 20 de ore pe zi, nu am stiut niciodata sa fac SEO pentru mine, sa caut trafic. Nu am platit comentarii pe forumuri, nu am platit campanii etc. S-au dezvoltat pas cu pas, in ideea ca oricum nu ma grabeam niciunde.

    Intentionez sa le repun in miscare, sa repar chestii sau sa le regandesc menirea. Am inceput deja munca asta si banui ca peste cateva luni voi reveni la un ad revenue relativ decent. Repet, banii "grosi" ii fac din alta parte, asta este un "plus".

    Se pot face bani de pe net, ca doar aia de dincolo nu or minti chiar toti, mai da-i incolo. Si, daca e sa aleg intre a mai manca rahatul altuia ca angajat si a "freca" netul pentru niste ad revenue (in caz ca ma satur de web design), ghici ce as alege.

    PS: nu ma pune sa incep a abera despre cat de idioti ne ies studentii de la Jurna si ce profesori misto au. Sau cum invata dragii de ei despre cum se schimba banda de magnetofon, cand pana si Radio Timisoara au binevoit sa cumpere niste calculatoare, ca se faceau de ras cu mixingul lor :D

  26. Vasile Manu`s avatar
    26
    Vasile Manu 
    Saturday, 9 January 2010

    Am citit inceputul si mi-a fost de ajuns: o aberatie pentru care ti-ai pierdut cateva ore. Trist. Nu te-ai plictisit inca de posturi din astea, nu te-ai plictisit sa te ia toti la p...

    Pacat. Orice om normal s-ar fi saturat odata si odata.

  27. kokofifi`s avatar
    27
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Saturday, 9 January 2010

    si io care credeam ca globurile se tin pentru vanitatea personala...
    pai daca zoso câstiga catralioane, asa modestuc si neînarmat intelectual cum e ( si spân de barba/ sau se zice inbarb?) tu câstigi triliarde, Trilemoi.
    capitalistul-e :p

  28. Flaviu L. Comanescu-Balla`s avatar
    28
    Flaviu L. Comanescu-Ballainsigna de criptograf 
    Saturday, 9 January 2010

    da, cam asta-i cu netul probabil. vezi cu condica aia. ca le zice bine AM

  29. TargetShop`s avatar
    29
    TargetShop 
    Saturday, 9 January 2010

    Tocmai vin de pe blogul lui zoso unde am lasat un comment .
    Acolo observ o reactie mai acida decat aici.
    Se pare ca lumea citeste pentru a crede si in nici un caz pentru a cantari si a lua in considerare.
    Cat de bine era pe vremea duelurilor.
    Pac Pac 2 pistoale si un legiutor.
    Va rezolvati mai rapid problema.
    Oricum am tras o concluzie si anume ce spunea Eliade in Oceanografie: ca mediocritatea e cu atat mai impresionanta cu cat o descoperi intr-o structura ce se crede deasupra mediocritatii.
    Asta e parerea mea ce se intampla cu blogul lui zoso.

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Saturday, 9 January 2010

    @Dr.A Conti s-o inchis in ziua-n care-am plecat, si restul au urmat incet incet din cate mi-o povestit lumea.

    @Tubibu Revenue (ttm): 22.68B Net Income Avl to Common (ttm): 4.93B. Acu', poate ca am exagerat eu, dar daca tu ai avea asa, o saormerie care face incasari de 22,000 RON intr-un an, si profit cam 500 RON pe luna, ai zice c-ai dat lovitura si te-o prins Dumnezeu de-un picior ? Intreb si eu.

    @dojo A bun, ce zici tu e adevarat. Pe bucati :

    Clar ca se pot face bani pe internet. Dar ca specialist, facand o munca remunerata, iara nu ca "antreprenor de bloage". Tu esti freelancer, faci design-uri, altul scrie cod, primiti x la ora sau y la proiect si sanatate buna. Nu-i cu nimic diferit de-a fi contabil sau vidanjor, munciti o chestie definita, cu o intelegere sau un contract inainte. Faptul ca tu iti gasesti clientii pe net si vidanjorul in Publitim nu schimba mult datele problemei. Dar spune-mi acum ca ai fi dispusa sa renunti la asta, si sa traiesti "din blog". Hm ?

    Clar ca se pot face bani din internet.com. Cunosc jde exemple de oameni care scot bani grei, nu doar in acceptiunea termenului intr-o tara unde cateva sute de euro sunt "salar", ci pentru oricine. Din magazine, din porn, din advertising, din multe si diverse. Exista si sunt. Dar eu vorbesc strict de limba romana. Spatiul ala in care Neogen, mare companie, are incasari anuale de cateva milioane de euro si pierderi anuale de cateva sute de mii spre un milion.

    Adica, sa ne intelegem, un restaurant mai rasarit intr-un oras mai rasarit face incasari de zece-douazeci de mii la zi, ceea ce inseamna milioanele neogenului. Si peste ele profit. Sunt sute de orase rasarite cu sute de restaurante mai rasarite in ele in lumea asta. Neogenul este top 10 proprietati online.ro si top 10,000 la restaurante in lumea reala. Cred ca intelegi unde bat.

    Sigur, exista speranta ca lucrurile se vor schimba. Prima observatie este ca din sperante pot trai doar cei care au bani sa-si permita. Asta poate ne include pe noi doi, dar sigur nu-l include pe tanarul de 18-20-22 de ani care cauta sa-si faca un rost in viata. Si a doua observatie este ca acele sperante se vor materializa simultan si intrinsec legat de curatarea internetului actual de matasea broastei care-l sufoca la ora actuala. Nu mai repet cine-o secreta.

    Si-n final, la ultimul punct, nu prea am ce spune. E drept ca intra vite si ies boi, e drept ca-i plin de inutili cu diploma. De-aia am si zis, "invatati o meserie" in loc de "faceti o facultate". Pana la urma, oricat de aspru ar fi rezultatul experimental vorbind, tot nu-s dispus sa renunt la importanta educatiei pe lumea asta. Poate ca-i orbeala din partea mea. In tot cazul, insist sa subliniez : si 200, si 100, si chiar 50 de euro pe luna, sub forma de salar, sunt mai multi bani decat ar face respectivul individ din blogul lui, la acelasi volum de munca, si cu acelasi nivel de pricepere. De acord ?

    @Vasile Manu Vad ca n-ai citit nici comentariile. Dar pana la urma, e ok sa te faci de ras, daca asta doresti. Numele tau, te priveste ce faci cu el.

    @kokofifi Da, problema cu ele este ca nu reusesc sa le numar si am impresia ca ma trage in piept advertizerii.

    Auzi, ca persoana fara blog, iti face impresia ca stimabilul Vasile Manu e reactie directa la chestia de-o zis-o lexy sau pura coincidenta ?

    @Flaviu L. Comanescu-Balla Cred ca ma duc sa fac o rata la banca ceva, ca la ce salarii iau astia de la supelec nu-mi mai pot permite s-o tin multa vreme.

    @Targetshop Pai bine-ai venit. Deduc ca tu esti a doua persoana, dintre cei patru cititori cu care se lauda zoso. Probabil ca ceilalti doi intra numai noaptea, ca-i mai ieftin modemul. Primul a fost ceva mai grabit, si nu si-a acordat timpul sa citeasca prea mult.

    In tot cazul, zic ca problema-i consumata, ce mai duel cu adversaru' mort intr-o balta de sange ? Too late for that.

  31. Ba, terminati cu prostiile ca voi in viata voastra n-ati vazut o sticla de Mouton Rothschild, nici macar in vitrina. Vorbiti de caviar si voi n-aveti bani de-o ciorba la cantina.

    Pardon, mai putin Mirciulica, care scoate bani din blog... Si din ei isi mai cumpara si niste ERP-uri de la propria firma, ca sa-i creasca cifra de afaceri.

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Saturday, 9 January 2010

    Fluture, nu te-am uitat. Tu esti gunoiul care avea neobrazarea sa vanda suferinta aproapelui pe click-uri si tupeul sa se supere cand nu trecea "marfa".

    Nici n-am sa te uit. Sunt multi copii prostuti care se dau pe online si spun diverse chestii pe care nu le inteleg, si relativ putine persoane cu adevarat nefrecventabile. Tu esti printre primii intre ele, un caracter absolut putred. Fa bine si slabeste-ma.

  33. Marja de profit a companiei Google este excelentă şi este logic să fie aşa din moment ce, prin natura activităţii, Google scoate bani mulţi cu investiţii mici. După cum se ştie, cea mai mare parte a veniturilor le vin din publicitate. Au făcut o morişcă de bani care merge aproape singură.

    În tot cazul, afirmaţia ta era că "Google abia-abia isi acopera costurile de operare" şi, conform evidenţelor, este eronată. Nu ştiu câte firme din lume se pot lăuda cu un profit de 1,6 miliarde de dolari pe trimestru.

  34. Esti beton, coane. Mai ai ERP-uri de vanzare sau esti in ruptura de stoc? Zi, mai ai offshore-urile alea in Delaware? Si te mai plimbi pe camila, in desert, in costum si cravata? Vrei un papion?

    Eu recunosc ca sunt neinsemnat in online. Nici nu am cautat asta. Numai ca tu esti si in offline. Te agati cu disperare de cateva persoane sa te bage in seama. Te bucuri de jdemii de comentarii, dar daca pui cap la cap comentatorii, nu sunt mai mult de 20 de pseudonime.

    Cat despre banii pe care eu i-am dat, i-am dat unui copil care avea nevoie de ajutor. Tu ai preferat sa-i dai unor anemici care sa faca rahatul praf in Photoshop. Mare suflet mai esti.

  35. @Tubibu - cum nu stii "cate firme din lume se pot lauda cu un profit de 1,6 miliarde de dolari pe trimestru"??? Polimedia Inc.

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Saturday, 9 January 2010

    @Tubibu
    General Electric Co. (GE) Net Income Avl to Common (ttm): 11.75B
    Microsoft Corporation (MSFT) Net Income Avl to Common (ttm): 13.77B
    Pfizer Inc. (PFE) Net Income Avl to Common (ttm): 8.09B
    Apple Inc. (AAPL) Net Income Avl to Common (ttm): 5.70B
    Cisco Systems, Inc. (CSCO) Net Income Avl to Common (ttm): 5.72B

    Ar cam fi. Am dat cateva exemple strict pentru popularizare, pentru ca mi se pare ca informatia economica e mai degraba absenta in mediul romanesc, si slab digerata.

    Nu incerc sa demonstrez prin ele ca n-ai dreptate. Ai, afirmatia mea e exagerata.

  37. Mi se pare o discutie mult prea incinsa pentru discutia care exista. Nu pot sa zic si eu macar atat?

  38. Mircea Popescu`s avatar
    38
    Mircea Popescu 
    Saturday, 9 January 2010

    Cum i-am explicat si amicului Tubibu, comentariile de la persoane noi intra in moderare. Aveti putintica rabdare, gen.

  39. Mikael Eon`s avatar
    39
    Mikael Eon 
    Saturday, 9 January 2010

    semnez si eu condica sefu', ma treci si pe mine acolo, la prima de miel pentru la pasti )))).

  40. @fluture,zoso Puneti-va de acord,e mogul sau e sarantoc,sa stiu si eu ce fac,mai prestez sau ma las?
    Mersi pup xoxo

  41. Mircea Popescu`s avatar
    41
    Mircea Popescu 
    Saturday, 9 January 2010

    @Mikael Eon Pfoai, inca o saptamana-doua si-mi face google blogosfera privata.

    @lexy229 Zic sa nu-ti tii respiratia, c-ar fi pacat.

  42. Vasile Manu`s avatar
    42
    Vasile Manu 
    Sunday, 10 January 2010

    Prietene, nu eu ma fac de rusine cu numele. Nu eu sunt ala injurat pe la toate colturile internetului, nu eu sunt ala prost vazut in mediul online, nu eu vorbesc despre subiecte pe care nu le stapanesc.

    Da, am citit postul si comentariile pana la urma si imi pastrez tot ce am zis pana acum. E o aberatie fara sens. Daca as fi ca tine sau ca vestitul #pintica eu mi-as sterge blogul si mi-as inchide toate conturile pe care le am deschise si as uita de online.

  43. Ti-am citit si eu trei-patru scalambaieli toarsu evasile,si zau daca pricep ce mai astepti.Sterge-le ca te faci de ras,chemarea ta e fix aia cu golitul scrumierelor.

    Blogul tau da senzatia penibila a unui copil cu sindromul Down care incearca sa joace baschet in timp ce-si tine mucii in gura,si nu-i reuseste nici una,nici cealalta.

  44. @Vasile Manu, io ma gandesc ca poti sa-ti stergi linistit blogul, poti sa-ti inchizi conturile si sa uiti de online, pentru ca "nu tu vorbesti despre subiecte pe care nu le stapanesti".
    Soxo ii injurat, nu pe la toate colturile (cum nici macar marineru ori Badea nu-s chiar pe la toate colturile), ii prost vazut in orice mediu de carte anumiti omi si tare as vrea sa stiu care naiba sunt subiectele pe care le stapanim (si nu mai merita dezbatute/dezvoltate nici pe bloguri).
    Pana la urma chiar si Zavoranca si Nikita au admiratori, nu inteleg de ce nu ar avea si soso :P

  45. Mircea Popescu`s avatar
    45
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 January 2010

    @lexy229 Cam dur pentru cineva atat de fin, nu gasiti, domnisoara ?

    @Florin Am citit si eu pe blogul omului, zice asa

      Cine sunt?

      Vasile Manu in buletin, pe internet folosesc nickname-ul Bancheru (nu, nu lucrez pentru nicio banca si n-am nimic de a face cu domeniul financiar). L-am ales acum multi ani, prin 2004, atunci cand ma aflam intr-un joc (Capitalism) de business si trebuia sa-mi aleg un nume. Mi-a venit Bancheru, si asa am ramas, pana in ziua de azi.

      Sunt un adolescent modest - student în Cluj-Napoca, născut în '88, vârsta o deduceţi voi printr-un calcul matematic simplu. Am crescut în Cluj, momentan mă puteţi găsi tot aici. Probabil până-mi termin facultatea.

      Faptul ca am fost un elev relativ destul de bun nu stiu daca intereseaza pe cineva, dar eu scriu ca nu ma dor degetele. Nu am avut cine ştie ce rezultate notabile la învăţătură, dar întotdeauna mi-am dat silinţa. Pot spune că sunt conştincios în tot ceea ce fac şi îmi place ca totul să iasă bine.

      Sunt student în anul 2 la Universitatea Tehnică Cluj - Facultatea de Automatică şi Calculatoare, la zi, bugetar.

      Îmi place fotbalul, îmi place să mă plimb, să merg cu bicicleta, să pescuiesc. Îmi plac drumeţiile, serialele, animalele, natura si chestiile paranormale.

    Imi face mai degraba impresia unui adolsecent absolut normal, fara cine stie ce mari sclipiri, muncitor si loial.

    Nu cred ca putem sau am putea trai intr-o lume in care geniul e pur si simplu necesar ca sa poti deschide gura sau iesi din casa, si chiar si-atunci e privit cu ostilitate si i se pandeste orice ezitare in pas.

    Sau cel putin, nu-mi doresc. Chiar daca.

  46. kokofifi`s avatar
    46
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Sunday, 10 January 2010

    ce fain!
    pentru generatia '88, 2004 e cu multi ani in urma :))))

  47. Mircea Popescu`s avatar
    47
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 January 2010

    Sincer iti spun ca-i un oarecare soc sa constati ca exista oameni care umbla pe drum, se dau pe net, si-s din generatia 88! Pai eu imi amintesc clar ce faceam in 88! Cum e posibil ?!

    Noi in anul 2000, cand nu vom mai fi copii, vom face ce-am vazut candva...

  48. Bine,dar tot n-am inteles ce are cu tine?

  49. Mircea, pentru mine un adolescent normal ii unul ca majoritatea.
    Daca majoritatea adolescentilor or ajuns sa se traga de bretele cu omii, gen - "prietene", 'hotarasc' fara temei in dreptul altora ... atunci zau ca-mi doresc ca normalitatea sa devina anormalitate.
    Drept ii ca o trecut ceva de cand am fost adolescent, da' din ce tin minte nu asta o fost normalitatea, mai ales pentru baetii de la Automatica, baeti cu care am avut de a face prin caminul III in in Zorilor/Observator.
    Dar noa, posibil sa ma fi acrit io cu timpul.

  50. Mircea Popescu`s avatar
    50
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 January 2010

    @lexy229 Cine stie ce-o fi citit pe-aici si si-o fi tradus nepotrivirile cu ce asteapta el de la lume in termenii arogantei mele nesuferibile.

    @Florin Oamenii se nasc prost crescuti, ca asta-i ideea pana la urma, civilizarea e un proces desfasurat in timp.

    Sigur, acu 20-30-40 de ani se desfasura mult mai repede, dar si metodele folosite in educatie erau altele, oarecum mai viguroase, intelegi tu ce voi a spune.

  51. e trist sa vorbesti de educatia altora cand tu te comporti ca un muist.

  52. Mircea Popescu`s avatar
    52
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 January 2010

    Ma gandesc ca mi-a ramas preocuparea pentru educatie ca un soi de deformatie profesionala, de pe vremea cand educam tineri, asa precum amicul Vasile. Alte specializari, aceiasi Vasii.

    Ramane deschisa intrebarea de unde ti-a ramas tie preocuparea pentru muie. Nu ca n-as avea o banuiala.

  53. am avut de evitat multi de-a lungul timpului. asa e cand nu iti platesti prietenii.

  54. zoso tu si cu gasca ta de retarzi faceti deliciul orei 11 pe antena 3, tineti-o tot asa...mascotelor strambe...dans...sunt deja vedete...ca si fernando de la caransebes...

  55. @mutulici
    Io sincer am crezut acum vreo 12 luni cand te-ai luat de badea ca esti un tip inteligent. Ciufut da inteligent. Ca sa constat de la o vreme ca esti numai ciufut.
    Ai un fix cu roboteii, unul cu platitul, unul cu spamul si unul cu muile. Pe care le repeti pana la exasperare peste tot la fel ca ala pe blog la mine care imi comenteaza cu cazinouri si cu cialis. Altceva nu stii ?
    Intra si tu in conversatie civilizat si cu argumente la subiect sau "get a secondlife" pe /b/.

  56. retardel, de ce nu incearca maistrul sa imi inchida gura? dovada, pac, am tacut. simplu. de ce insista sa o arda chill si sa ma spurce pe unde apuca, evitand ceea ce e evident?

  57. Sa-ti spui drept n-am idee de ce nu-ti inchide gura. Poate nu pui intrebarea corecta ?

    Da io cred ca multi or incercat sa-ti explice una alta. inclusiv eu daca mai tii minte pe FTW. da n-ai cu cine ma. n-ai cu cine.

  58. Alexandru Negrea`s avatar
    58
    Alexandru Negrea 
    Sunday, 10 January 2010

    Îşi face trafic pe tine. Fix pentru că eşti exact ce zice, un copil prost şi manipulabil, te joacă cum vrea.

    Articolul ăla pe care l-ai publicat tu te face de râs, mai citeşte înca o data ce ai scris acolo. El iese mai bine decât tine. Comentariile astea deamboulea te fac de râs.

    Ia o pauza, că te duci în jos.

  59. e greu sa incerci sa ma convingi ca 2+2=8.
    incearca mai la obiect data viitoare.

    iar mirciulica n-are cu ce. daca avea, era deja pe blog. dar asta e secret, nu mai spune la nimeni.

    ca bonus, revezi discutia despre robotei de aici, e tare amuzant sa vezi cum se chinuie sa explice ce orice prost (asta excluzandu-l pe alphacuţu) isi da seama. eu imi pun mari sperante in el, in 2-3 ani il vedem la tv. daca urban poate, poate si mircea

  60. Comentariu de mai sus, semnat Alexandru Negrea, nu-mi aparţine, aşa încât ţi-aş fi recunoscător dacă l-ai şterge. Mulţumesc!

  61. Hahaha motanel,pe MP nu-l vedeai la TV acum 10 ani pentru ca nu vroia el sa apara.Stii cand, pe vremea cand tu picai la facultatea de curve si tractoristi.Chiar nu mi-as face probleme.

  62. Mircea Popescu`s avatar
    62
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 January 2010

    @Dr.A Ar fi o idee. Crezi ca-i implementabila ?

    @Alexandru Negrea/Buddha Mnoa hat, the plot thickens...

    Comentarii nu sterg, dar fiind ele amandoua aici, ma gandesc ca se lamureste lumea ce si cum.

    @lexy229 Laissez.

  63. Anonimosu`s avatar
    63
    Anonimosu 
    Sunday, 10 January 2010

    Ce timp de raspuns incredibil are Buddha...chiar ca the plot thickens.

  64. Mircea Popescu`s avatar
    64
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 January 2010

    A-nceput din zori sa cada
    Cate-un fulg
    Apoi a stat
    Dupa care s-or rupt zagazurile ai de capu' meu.

  65. lexy229, stiu. si are un trafic enorm, numai ca nu il poate arata sau dovedi. ma vezi pe mine ca neg asta?

  66. Astuia cat i-ai dat,mogulimea ta? http://yfrog.com/5fmoguluj

  67. Mircea Popescu`s avatar
    67
    Mircea Popescu 
    Sunday, 10 January 2010

    Un miliard de euro, platibili pe 30 februarie.

  68. Anonimosu`s avatar
    68
    Anonimosu 
    Sunday, 10 January 2010

    Nu iti aduce nimeni argumente, prostovane, pentru ca atunci cand le primesti te faci ca ploua, mergi pe burta o zi-doua dupa care iara ceri argumente. Probabil pe teoria ca alti oameni mai au si treaba, n-or sta zi-lumina la concurs cu maimuta urlatoare.

    Dar hai sa recapitulam, o data. Da-de da-de.

    Exhibit A zoso @ 11:12 pm, December 21, 2009

    bonus: mi-a placut analiza aia cu T5. ai mai gasit si alte servicii care
    te-ar fura la unici daca te-ai inscrie in ele? ai naibii conspiratori, cum
    nu vor ei sa inchizi tu gura alora care spun ca traficul tau imens bate
    genunchiul broaştei.

    Sursa:
    http://reinvented.ro/toate/umanizandu-l-pe-mircea-popescu/#comment-8707

    Exhibit B zoso @ 11:59 pm, December 21, 2009

    o sa ma car din T5 din acelasi motiv pentru care m-am carat din trafic.ro:
    sunt inconjurat de spammeri http://www.t5.ro/clasament/bloguri/

    Sursa: http://twitter.com/zoso/status/6905660301

    Chestia asta mi-a amintit de
    http://trilema.com/2009/un-mincinos-notoriu/

    Singurul lucru schimbat,din septembrie si pana astazi e intervalul:zoso se
    intoarce cu 180 in 47 de minute azi fata de zile/saptamani in septembrie.

    Din ce motiv? Pai,amuzant de simplu,nu mai apare ca numarul 1.Acelasi
    motiv pentru care zelist si-a “schimbat algoritmul” luna trecuta.

    Grea viata sa fii si prost,si urat,si invidios,este Valentine?

    Pofteste de raspunde acuma, ca daca iara iti iei pauza o saptamana si iara vii cerand "argumente"... aferim.

  69. si asta dovedeste...ce? ca esti prost si ca nu poti sustine o discutie cu alte argumente decat "prost, urat, invidios"? ce va kkti bă atata pe voi, cand totul se rezuma la o chestie enorm de simpla:

    mirciulica, in tampenia lui nativa, spune prostii fara acoperire. cand vine cineva si intreaba "viteazule, arata-ne si noua calul ala frumos si iute", el se face ca ploua, si intervin trollii ca tine si ca mihalcioiu. zoso, esti asa si pe dincolo. o fi, mane, poate ca sunt, dar nu mint, ca idolul vostru de carton. mie daca imi cere cineva niste date de trafic, in 2 minute ii pot arata. mirciulica are nevoie de juma de ora, sa picteze un pic screenshoturile incat sa arate bine.

    in rest, numai de bine. iar tu, mare curajos. mare curajos. si prost. si prost gramada.

    "Din ce motiv? Pai,amuzant de simplu,nu mai apare ca numarul 1.Acelasi
    motiv pentru care zelist si-a “schimbat algoritmul” luna trecuta."
    cine era pe primul loc in zelist cand am scris articolul ala? ah, stai, nu e relevant, ca nu ajuta discutia. zoso, esti urat! asta ajuta discutia!

  70. Io nu cred ca mircea a zis ca blogul trilema are mai multi unici decat tine. o fi zis ca unicii lui sunt mai inteligenti decat ai tai, poate, dar asta oricum e vag si nu poate fi usor lamurit(sau ?).

    Omul ti-a aratat ca proiectul lui online polimedia.us (trilema, fain, trip) are o gramada de unici mai mare decat a lui zoso.ro ceea ce poate fi adevarat sau nu pana va comparati cu aceeasi rigla independenta care nu s-a inventat (una de comparat mere si struguri zic).

    tu zici ca traficul lui e de robotei fara sa dovedesti cu nimic. captura aia pe care o tot scoti arata doar ca esti tu cretin si nu stii sa citesti un analytics. Mai citeste.

    tu zici ca el plateste trafic? Daca prin asta intelegi promotii / premii / concursuri eu zic ca tu faci de multi ani acelasi lucru.

    Minti despre mine pe unde treci si asta e singura disputa pe care personal Herr Doktor o are cu pet.cu. In rest pana aici am avut dialoguri civilizate, zic eu. Iar daca eviti sa mai pronunti numele Domnului Doctor in zadar putem continua dialoguri civilizate chiar daca nu ne tragem de bracinari de pe acelasi nivel academic.

    Despre zelist, mai bine sa nu mai vorbim ca nu-i relevant decat in afterlife.

  71. Adrian:

    "Io nu cred ca mircea a zis ca blogul trilema are mai multi unici decat tine."
    hai sa cautam pe aici sau prin articolul anterior. sunt convins ca un baiat cu potentialul tau poate identifica unde a zis asta.

    "Omul ti-a aratat ca proiectul lui online polimedia.us (trilema, fain, trip) are o gramada de unici mai mare decat a lui zoso.ro"
    incorect. a afirmat asta, fara a oferi dovezi 3rd party. screenshoturile alea pixelate nu reprezinta decat o incercare jalnica. sunt convins ca un baiat care ofera servicii pe internet a auzit de PNG sau poate gasi un serviciu care sa nu il fure.
    ps: sunt sigur ca trip are un trafic monstruos. i-am pus link in wikipedia, o sa ii vina de acolo inca 2 clickuri pe zi, sa se dubleze numarul de unici.

    "tu zici ca traficul lui e de robotei fara sa dovedesti cu nimic."
    ai dreptate. 99% din cei care au primit link se plang ca oamenii nu au dat nici macar un extraclick. utilizatori adevarati. in plus, el nu stie de unde e screenshotul ala, dar a scris repede ca articolul e prost si ca ala care l-a scris e bou. e irelevant in discutie ca l-a submis chiar el. ramane insa ideea ca utilizatorii au stat cel mult 43 secunde pe blog.
    bibliografie: http://marketosaurus.ro/2009/09/agregatorul-de-minuni/

    "tu zici ca el plateste trafic? Daca prin asta intelegi promotii / premii / concursuri"
    nu, vorbim de linkuri si articole cumparate. eu personal nu dau nimic pe blog. companiile ma contacteaza pentru a derula promotii prin blogul meu. cred ca nu am nevoie sa platesc pe cineva pentru a da link sau a scris de bine de mine. ca "altii".

    "Despre zelist, mai bine sa nu mai vorbim ca nu-i relevant decat in afterlife."
    asta e ca discutia despre pagerank. cand il ai, te lauzi ca l-ai obtinut in 4 luni. cand nu il ai, e deprecated. eu sunt inca pe primul loc acolo, si cu toate astea cred ca e un sistem prost. nu ma incalzeste cu nimic sa fiu primul intr-un top prost sau, ca sa ii fac o bucurie si amicului curajosu, nu ma incanta sa fiu inconjurat de spammeri, cum s-a intampla in trafic.ro sau in t5.ro.

    adrian, nu mint despre tine. daca te uiti mai atent, imi exprim parerea despre tine. sunt doua lucruri total diferite. da, cred ca ai un iq subunitar si da, cred ca incerci sa il emulezi pe mirciulica. ai inceput chiar sa ai aceleasi raspunsuri uneori. e o opinie personala si o poti lua ca atare. sau nu. e dreptul tau.

  72. Anonimosu`s avatar
    72
    Anonimosu 
    Monday, 11 January 2010

    Dovedeste, iarasi, ca nu esti in stare sa porti o discutie, sau sa raspunzi la niste argumente. Sau ma rog, ca esti un spamagiu, vorba lui Dr.A, care repeta niste texte papagaliceste, "hai la cialis"

    Motiv pentru care lumea nici nu se oboseste sa-ti raspunda mult mai mult decat iti zice si lexy. Sa te intreb si eu, n-ai tu ceva treaba ? Sa nu te retinem.

  73. e stupid sa ma intrebi daca n-am treaba, cand voi ma muscati de cur zilnic.

  74. Vali,

    daca te uiti la discutia ultimelor lui awstats cu siguranta vei observa ca am ridicat in comentarii chestiunea traficului si a fost cred eu lamurita. http://trilema.com/2010/polimediaus-awstats-pe-decembrie/#comment-12199

    Ai lista cu cei 99% sau mananci rahat? Ca eu stiu doi sau trei care chiar pricep analytics si "nu se plang" deci tu trebuie sa produci o lista de vreo sa zicem 300 ?

    ca te contacteaza sau nu asta e o chestie greu de dovedit, cam ca si cea cu SRS. Ca si pe el il contactau cate unii pentru o promotie. Ramane faptul ca oferi cititorilor si altceva, diferit de continutul inteligent al articolelor.

    Recenzii platite probabil a fost o proasta obinuinta capatata in vest. In Ro astea se faceau pe o supa calda daca nu era cumetrie la mijloc si atunci se faceau de-a moaca.

    Cat despre IQ-ul meu putem discuta intr-o zi la mensa.

    Raman cu o nelamurire: cand te-am muscat eu de cur de ma tot pomenesti pe unde se nimereste ?

  75. Anonimosu`s avatar
    75
    Anonimosu 
    Monday, 11 January 2010

    Doua chestii:
    Chestia numero uno, ca tot ce are de oferit zoso pentru a ne convinge despre traficul lui sunt niste screenshoturi pixelizate, despre care a demonstrat singur ca-s facute de mana. Vezi mai sus. Comparativ, MP ofera tot niste screenshoturi, ceva mai complexe.

    Chestia numero due, ca o curiozitate:
    Where people go on Zoso.ro:

    * 55.3% zoso.ro
    * 44.7% img.zoso.ro
    sursa: Alexa
    Jumatate din unicii aia n-au vazut cum arata blogul prostcului, si probabil nici nu vor vedea. Fiind ei robotei.

  76. @Adrian

    poti sa fii un pic mai explicit, nu vad acolo decat niste hituri orare si alte chestii. totul in PNG. nimic care sa conteze "la proces".

    toti cei care se pricep si nu sunt in cercul vostru de prieteni au avut de comentat in secunda in care si-au dat seama ca traficul nu e real. nu am o lista, ii gasesti in discutiile de pe blogurile unde s-a ridicat problema.

    "ca te contacteaza sau nu asta e o chestie greu de dovedit, cam ca si cea cu SRS."
    buna asta. tre sa produc emailuri? sau mergem pe mana lui mirciulica, care stie el sigur ca santajez toate firmele? folosind aceleasi dovezi ca in cazul traficului...

    "cand te-am muscat eu de cur de ma tot pomenesti pe unde se nimereste"
    si pe aici si prin alte locuri.

    anonimosu, asa e, mane, eu incercam sa demonstrez ca mirciulica isi falsifica screenshoturile si m-am dat de gol, folosind statisticile de la alt site. ASA E!!!

    sunt convins ca, la nivelul tau, awstats e un tool foarte complex.

    uuu, alexa. te-ai gandit tu, asa, ca oamenii intra foarte mult pe img.zoso.ro? spune-mi sincer, esti retardat sau parintii tai se luau la intrecere cu cei ai lui mirciulica si va scapau in cap pe rand? cat de prost sa fii? de fapt, pe blogul asta, nu e o intrebare buna. mai lipsesc vreo doi si sunteti toata trupa de comentatori. cei 100.000 unici.

  77. Ciolanus`s avatar
    77
    Ciolanus 
    Monday, 11 January 2010

    Se pot obtine bani, unii reusesc, dar cei mai multi nu reusesc, la aceeasi inteligenta si la aceeasi educatie.

  78. @zoso @Dr.A
    Nu va mai bateti capul cu statisticile lui @mp, omul foloseste awstats si este clar ca nu stie care este buba la awstats (aici un exemplu despre ce vreau sa spun http://forums.digitalpoint.com/showthread.php?t=897464).

    Awstats este un utilitar bun, dar are o galma, trebuie sa stii sa-l configurezi, ca daca mergi cum este default ti-o iei in cazul site-urilor dinamice sau cele care au imagini sau cele care incarca multe fisiere css si js.

    Ca sa explic, awstats analizeaza logurile serverului de web linie cu linie. Cine are o curiozitate sa vada cum arata o cerere de pagina in loguri o sa vada ca pentru o pagina pot exista foarte multe linii si asta pentru ca sunt luate in calcul toate fisierele cerute de browser (fisiere css, js, imagini) si astfel unuia care intra pe pagina de fapt i se contorizeaza zeci de hits-uri si pageviews. Awstats trebuie configurat sa nu examineze fisierele de forma *.jpg, *.css, *.js, etc.

    Nici in ceea ce priveste unicii situatia nu sta roza, cu cat awstats este pus sa ruleze mai des cu atat baga mai multi unici...De exemplu daca awstats ar rula o data la o luna, un ip ar fi contorizat o singura data, daca ar fi rulat o data la o ora acel ip poate fi prins ca unic de mai multe ori si asta pentru awstats nu are o baza de date ca sa tina evidenta per ip.

  79. Anonimosu`s avatar
    79
    Anonimosu 
    Monday, 11 January 2010

    Ma zoso, eu nu m-as haladi la comentarii despre "blogu' asta" si cei 100,000 de unici, ca deocamdata stai slab pe tema asta, daca o luam la comparatii dupa comentarii.
    Chestia cu Alexa e clara, jumate pe zoso.ro, jumate la imagini. Sau vrei sa zici ca de fapt ti socoteste de 2 ori?

  80. 30 de comentarii la 5 articole? cred ca pot mai mult.

    nu, prostea, dar vreau sa zic ca n-are cum, logic, sa fie atat de mult trafic pe img.zoso.ro. desigur, daca te duce capul sa intelegi asta. am dubii.

  81. Mircea Popescu`s avatar
    81
    Mircea Popescu 
    Monday, 11 January 2010

    @Anonimosu Alexa e o gluma. Poate ca incepand de la una-doua sute de mii de vizitatori zilnici, si anume, din SU, incepe sa nimereasca cat de cat in zona. Dar pentru ce discutam noi, Alexa e echivalentul numaratorii de fire de par sub apa cu o manusa de box.

    @Dr.A Daca ajungi sa treci lacul, neaparat sa te duci intr-o zi la Mensa din Massachusetts, sa vezi acolo personaje. N-am mai ras asa de bine nici cand am vizitat The Sovereign BDSM Club of Greater Boston.

    @Radu Boncea Awstats e setat sa ruleze o data pe zi, cum de altfel se si socotesc "unicii" in mod obisnuit. Despre tampenia statistica de-a aduna unicii zilei de ieri cu unicii zilei de azi ca scalari am mai discutat, nu ma mai repet.

    Cred ca in particular se observa destul de buna concordanta intre numarul de elemente per pagina dedus din datele de awstats publicate pe de-o parte si din examinarea codului paginilor, pe de cealalta parte. Acest gen de discutii, precum si observatii despre natura si structura traficului sunt de fapt motivul pentru care si public datele respective. Nu exista dupa stiinta mea proiect online romanesc de acelasi nivel - sute de mii de "unici" lunari - care sa publice date fundamentale precum sistemele de operare folosite de utilizatori, de exemplu. Acest tip de informatii sunt mult mai utile pentru mediu in general, si pentru profesiunea de webmaster, atata cata se face ea in Romania, decat toata agitatia despre cat "trafic" are xuleanu.

    @zoso E si persistenta o virtute, asa ca ma gandesc ca am sa te invat ceva. Noteaza.

    Discutia pe aceasta tema se poarta aici si nu la tine dintr-un motiv simplu : in urma comparatiei celor doua medii de comunicare, publicul a decis ca acesta este mediul de comunicare superior, in timp ce zoso.ro este mediul de comunicare inferior.

    Cauzele care ridica Trilema sunt explicate in articolul Un an, pe care desi stiu ca l-ai citit, iti recomand sa-l recitesti.

    Cauzele care coboara zoso.ro sunt faptul ca ai o politica proasta de interactiune cu cititorii (ataci mai mult decat argumentezi, in primul rand, si nu stii sa dezvolti relatii mai rafinate decat o simpla polaritate bun-rau, prieten-inamic in al doilea rand), si faptul ca iti construiesti articolele intr-o maniera maniheista, care pretinde sa se adape de la adevarul unic. Rezultatul acestor erori de pozitionare este o selectie asupra publicului cititor, rezultand comentatorii-bombardier, asa cum se vad la tine : omul vine, tranteste o chestie si pleaca, pentru a reveni cu un nou bombardament la un alt articol (asa ceva nu-i un comentariu care sa aduca multa valoare, pentru ca eludeaza principalul avantaj al mediului social, interactivitatea) si respectiv comentatorii-lachei, care vin sa-si exprime o plata si neexaminata credinta (asa ceva nu-i un comentariu care sa aduca multa valoare pentru ca el nu inseamna nimic pentru oamenii care nu simt la fel).

    In masura in care reusesti sa digeri si sa aplici aceste observatii, te vei afla mai aproape de a avea un blog bun, care sa poata intr-o zi concura cu Trilema, daca nu de pe pozitii de egalitate, cel putin de la o oarecare apropiere.

    Vestea buna este ca esti inca tanar.

  82. "publicul a decis ca acesta este mediul de comunicare superior, in timp ce zoso.ro este mediul de comunicare inferior."

    nu. publicul n-a decis nimic. discutia se poarta aici pentru ca eu nu mint la mine pe blog. eu nu am articole in care balmajesc ca sunt primul sau al doilea fara ca asta sa se vada in teren.

    am inteles si notat restul observatiilor. hai sa te invat şi eu ceva:
    1. nu incepi un blog cu spam. nu continui cu spam.
    2. nu mananci cacat din prima saptamana ca esti mai bun decat n#1.
    3. nu mananci cacat dupa un an ca esti mai bun, fara a spune si altcineva asta si fara a dovedi asta cumva. stiu ca nu iti inscrii calul la nici o cursa, pentru ca e şchiop si orb.
    4. nu furi de pe bloguri.
    5. nu te caci pe tine ca iti sunt incalcate drepturile, in timp ce tu le incarci pe ale altora.
    6. nu platesti articole sa te laude si apoi le linkezi ca pareri obiective.
    7. nu lasi comentarii la articole cu numele altora (vezi #58 de aici).

    imediat ce vei accepta asta vei avea un blog care are posibilitatea de a deveni relevant si recunoscut. tu ai dat gres cu toate astea, de unde si imaginea ta dubioasa. stiu ca esti capos si ca ai impresii gresite despre cum functioneaza lumea, dar de multe ori realitatea nu e cea pe care ti-o creezi tu.

    culmea e ca eu nu concurez cu trilema. tu concurezi cu mine. tu alergi cu limba scoasa sa ma intreci. si nu iti iese. si asta te enerveaza. in privinta traficului, ai dreptate, e in scădere.

    succese maxime.

  83. @mp ia o pauza, respira adanc si citeste cu atentie ce-am scris si viziteaza link-ul respectiv, iar daca ala nu este de ajuns uite inca unul http://www.webmasterworld.com/analytics/3227679.htm

    Dupa aceea instaleaza GA (e moka btw) si dupa 24 de ore compara datele din awstats cu cele din GA.
    De exemplu eu in GA am in medie 150-200 vizite pe zi, in awstats am aproape 1000. Awstats imi arata de 5 ori mai multi. Acest raport insa poate fi chiar mai mare.

    In plus awstats nu se foloseste pentru ce vrei tu, ci pentru detectarea erorilor, a fisierelor latente, a benzii de utilizare pe sectiuni si alte o gramada de lucruri care-i ajuta pe admini si webmateri sa-si optimizeze aplicatiile si sa detecteze erorile.

  84. Vasile Manu`s avatar
    84
    Vasile Manu 
    Monday, 11 January 2010

    Mircea, tu esti cum esti, de la tine nu m-as fi asteptat sa tratezi o parere civilizata cu bun simt, dar de la comentatorii tai (lexy229 si Florin) m-as fi asteptat sa aiba macar un dram de respect. Se pare ca l-au pierdut undeva pe drumul vietii.

    Mircea, tu ce studii ai, daca nu te superi ca te intreb? Esti absolvet de Politehnica cumva de iti permiti sa te iei de studiile mele. O lege nescrisa spune cam asa: Nu judeca un om fara sa-l judeci.

    Nu te apuca sa-mi zici facultati din alea gen filozofie, șpilu haret sau mai știu eu ce facultăți fantomă există. Faptul că tu te crezi filozof, nu înseamnă că și ești.

    O zi bună

  85. Vasile Manu`s avatar
    85
    Vasile Manu 
    Monday, 11 January 2010

    LE: Nu judeca un om fara sa-l cunosti.

    Eu nu m-am luat de studiile tale, nu m-am luat de generatia din care faci parte si nu am spus nimic rau la adresa ta. Faptul ca mi-am spus punctul de vedere despre cum esti vazut tu in online nu inseamna ca am intrat in viata ta personala. Sau daca tu traiesti pe internet si asta e viata ta personala atunci scuza-ma, dar eu ma retrag si te las in mediul tau.

    Din moment ce tu esti vazut PROST in online, ar trebui sa te puna pe ganduri.

  86. Mircea Popescu`s avatar
    86
    Mircea Popescu 
    Monday, 11 January 2010

    @Radu Boncea Ingaduie-mi sa nu raspund de problemele de instalare/configurare/folosire pe care le intampini tu cu diverse pachete software. Ca o observatie subsidiara, eu nu folosesc javascript. Ce iti spune asta tie, in legatura cu acuratetea google analytics versus awstats, cu sau fara pauze si respiratii adanci ?

    Asa, ca exercitiu, sa vad daca vorbim aceeasi limba sau doar unul catre celalalt.

    @Vasile Manu Nu mi-e clar ce-am spus "rau" despre tine. In fine. Nu mi se pare ca te judec, dincolo de a citi ceea ce insuti ai scris despre tine, cu scopul de-a te descrie. Tu pe tine. Dar din nou, in fine.

    Nu sunt absolvet, nici de Politehnica, nici de altceva. Asa cum nici tu nu esti, din cate inteleg. Florin, in schimb, este, daca bine retin, absolvent de Politehnica, si ocazional profesor pentru tipi asa ca tine, dintre care unii vor ajunge, si altii nu vor ajunge, absolventi de Politehnica. Ca si el.

    Singura obiectie ramane ca iti spui parerea despre un lucru destul de larg, pe care tu il cunosti in mod evident intr-o oarecare, neglijabila daca-mi permiti, fateta. Ceea ce-i echivalentul la a te apuca sa-mi explici motivele pentru care "indienii" nu apreciaza Coca Cola preferand Pepsi.

    Acest soi de abordare denota un anumit nivel intelectual, nu in sensul neaparat al inteligentei innascute, cat al educatiei dobandite. Il cunosc suficient cat sa-l recunosc cand il vad, asa cum si Florin il cunoaste si-l recunoaste cand il vede. Noi am dobandit aceste abilitati vorbind catre grupuri de oameni exact ca si tine, ca varsta, ca intelegere, ca preocupari si cunostiinte. Asta-i tot.

  87. @mp nu ma astept sa-mi raspunzi in legatura cu awstats, nu ai cum, esti incuiat, prins cu rata in gura. Ca sa afli numarul corect de vizitatori pe luna, imparte cei 200.000 la 10 si o sa-ti dea o cifra mai aproape de realitate.
    Dar viziteaza acele link-uri, sunt in engleza dar le poti traduce in romana folosind google translate.

  88. @mp acum am observat ca ai google analytics activat. De ce nu pui la dispozitie niste date de acolo sa vedem acum, pe loc, cum sta treaba, daca se pupa cu awstats.

  89. Hai sa ne distram putin cu Raducu si Valentin,comicii internetilor:
    @raduboncea knockout direct pentru @viermeleirelevant http://forums.digitalpoint.com/showthread.php?t=897464
    zice http://twitter.com/zoso/status/7634895426
    Raducu fiind, daca va mai amintiti,inteligentul care dadea explicatii de om prost pe celalalt post,despre rotld.Unde se intampla ca el lucreaza.Post din care a disparut spontan cand MP i-a propus asa,o verificare simpla.
    Cum atragi tu toate gunoaiele,mai zoso mai,mai ceva ca o ghena.

  90. @mp ce lame, sa te ascunzi in spatele lui @lexy, trebuie sa ai ceva dejectii in cap sa scrii sub mai multe nume. Vezi ca te da de gol gramatica de analfabet, la fel si pe @adrian.

    Hai @mp iesi cu statisticile GA la interval, ai o data in viata cojones. Daca nu atunci ,la fel de bine, ai putea data viitoare sa nu te mai dai rotund.

  91. Si totusi tu, Mircea Popescu, de ce tii blogul asta? Sa-ti faci prieteni noi? Vrei sa vinzi ceva? Vrei faima? Ai reusit, te stie toata lumea acu ce-ti poate pielea. Sau poate vrei si tu un ban acolo?
    Daca esti asa bun la trafic, de ce nu ai macar o amarata de reclama? De ce nu te baga nicio companie in seama?

  92. Cam cati sunt si pe capslock,Bogdanele.Sau la tine.

  93. Anonimosu`s avatar
    93
    Anonimosu 
    Tuesday, 12 January 2010

    Mentalitatea de curva, sau argumentul Oana Zavoranu. "Cum de pe tine nu te plateste nimeni sa sugi pula?"

  94. Asa ca o mica imagine, poate ca are vre'o relevanta ... http://images.blog-u.net/images/599_bani_pe_blog.png ... si da am bagat din greu Photoshop, puteam sa fac cifrele mai mari dar am zis ca asa parca's mai credibile !

  95. Mircea Popescu`s avatar
    95
    Mircea Popescu 
    Sunday, 17 January 2010

    @byrev E foarte interesant. Cu ce parte se tine in sus ? :D

  96. @Mircea Popescu pai este la alegere, dupa gusturi, evetual se mai pot muta din virgule, in stanga, dreapta ... nu exista restrictii :D !!!

    Acum sa vedem cine e nebunu de ne spune si suma pentru ultima coloana, da sa fie la virgula ! :))

  97. http://www.cracked.com/funny-3809-internet-argument-techniques/

  98. Mircea Popescu`s avatar
    98
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    @ByREV Am inteles... eu am strans 108$ din Adsense, incepand din iunie 2007 incoace. E bine ?

    @fcbl Hehehe clasic.

  99. căţelul alpha`s avatar
    99
    căţelul alpha 
    Monday, 18 January 2010

    Zoso, îmi pare rău că ai rămas cu sechele după ce m-am legat de tine şi mă pomeneşti de atunci săptămînal. Hai că fac cinste cu o şaorma, că am auzit că-ţi place, şi poate îţi trece.

  100. MisterDevil`s avatar
    100
    MisterDevil 
    Monday, 18 January 2010

    Cat as putea sa aprob unele chestiuni, cat as putea sa atac altele, bani din bloguri se fac greu, blogurile nisate au avantaje dpdv SEO/Google ranking, nu neaparat atat de multe pe cat sa rivalizeze total cu blogurile populare.
    Tot ce vad mai nou pe blogurile "mari" este "prostie", "cacat" , "muie" si v-as intreba : ce firma serioasa le-ar targeta pentru campanii de promovare?
    La un moment dat se cautau bloguri pentru a viraliza produsul unei firme mari (nu chiar Coca-Cola dar pe aproape) si nici o propunere nu a fost aprobata :)
    Traficul nu e tot cand vrei sa faci bani online, sfatul meu pentru voi!
    Cat despre bloggeri, no comment, Mircea imi stie parerile cat de cat.

  101. mami ing`s avatar
    101
    mami ing 
    Monday, 18 January 2010

    la o adica, majoritatea mint din dorinta de a se fali, banii vin daca pornesti ceva care trebuie gindit si muncit mult sau joci la loto.eu personal cred ca in mass media sint putini ziaristi cu valoare ,care sa nu insiste cu un subiect de genul cine cu cine se pupa sau etc CA NU MA INTERESEAZA. Subiecte interesante sint cine are interesul sa distruga cultura, civilizatia? pe zi ce trece sintem mai interesati de bbbbaaaannnniiiii, dar ca un fapt, nu se reduce totul la bani.cind eram studenta sau chiar copil eram saraci dar mult mai fericiti, nu ne interesau hainele de marca, telefoanele celulare, computere de ultima generatie doar sa ne jucam pe ele. unde ne indreptam?ca si parinti, ca viitori parinti nu ar trebui sa ne gindim? unde sint concertele de altadata, piesele de teatru, teatru de papusi, etc. in ziua de azi toti vor sa mearga la facultate indiferent daca ii duce capul sau nu, dupa ce? oare asta-i solutia sa fi cu diploma, sa nu stii ce vrei si sa incepi sa minti ca de fapt alte domenii aduc bani si cariera.concluzia e ca ORICE meserie iti aduce bani daca o sti sa faci.merci.

  102. @Mircea Popescu e bine ... daca traiesti cu aer si fumezi vant :D !

  103. Ca mi-am adus aminte: hai sa ne concentram cu flacara violet , or iesi mai multi bani din blog :D

  104. Mircea Popescu`s avatar
    104
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    @catelul alpha De fapt, tu ce-ai zis ? Ca imi pare ca mi-a scapat.

    @MisterDevil E frecventa asta, agentia propune bloguri, clientul lesina de ras si refuza tot.

    @mami ing Apoi eu ce sa-ti zic... sunt probleme, ce-i drept.

    @ByREV Eu nu-mi fac probleme, pentru ca am depus comanda de chiloti violet la Adriana, asa ca ati pus-o cu totii.

  105. gothik12`s avatar
    105
    gothik12 
    Monday, 18 January 2010

    Foarte tare articolul. Si imi place la nebunie concluzia (concluziile) la care ai ajuns.

    Eu, personal, nu folosesc blogul personal si Internetul in general pentru ca stiu ca nu pot face atatia bani necesari sa ma intretin singur. Asa ca am pus mana sa invat si sa ma lupt sa intru la facultate. Pana atunci, insa folosesc internetul pentru site-uri geniale de cursuri/lectii/tutoriale (uite un exemplu banal: http://oli.web.cmu.edu/openlearning/forstudents/freecourses) si pentru a intra pe diversele forumuri unde se discuta subiecte care ma intereseaza si unde am garantia ca pot cunoaste un om "mai inteligent, mai experimentat sau mai cultivat decat mine" cu care sa schimb doua-trei vorbe si de la care sa aflu mult mai multe.

    Din toate paragrafele articolului, asta este cel mai bun, si e bine de retinut de catre TOTI: "Mediul online este o oportunitate fantastica de a invata si de a te autoperfectiona. Sansele sa intalnesti un om mai inteligent, mai cultivat sau mai experimentat (una dintre ele, nu toate trei) in viata de zi cu zi sunt minime. Sansele ca odata intalnirea produsa, el sa discute cu tine sunt inca si mai mici. Practic, ai sanse aproape zero sa inveti ceva in autobuz, pe strada sau la cofetarie."

    Un singur amendament am la aceasta fraza: poti intra in discutie si in viata reala cu un om mai inteligent/cultivat/experimentat (sansele tot mici sunt, dar ele sunt)...daca esti sociabil si daca el este "open-minded" (cum ar zice englezul) atunci nu vad problema in a invata ceva in autobuz, pe strada sau la cofetarie :D.

    Numai bine!

  106. cipslim`s avatar
    106
    cipsliminsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 18 January 2010

    Esti betoane Mircea, respect mult faptul ca nu i-ai raspuns lu zoso dacat cand a cacat batul. Asta e si aproach-ul de urmat pt zoso: Let's ignore him ... maby he goes away...

  107. lexy229`s avatar
    107
    lexy229 
    Monday, 18 January 2010

    Eu ma intreb,apropo de ce zice si cipslim,daca astia 2-3 baieti ce aruncau cu rahat mai sus realizeaza in ce fel de lumina se pun.Forever,ca internetul e vesnic.

  108. Mircea Popescu`s avatar
    108
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    @gothik12 Sigur ca poti. Pana la urma, dac-ar fi fost total imposibil, n-am fi ajuns niciodata sa avem universitati, sau calculatoare, avand in vedere ca omenirea nu s-a nascut cu ele.

    @cipslim Stii cum se spune, cine cauta gaseste.

    @lexy229 Banuiesc ca se straduiesc sa nu reciteasca nimic. Vesnic tanar si ferice...

  109. căţelul alpha`s avatar
    109
    căţelul alpha 
    Monday, 18 January 2010

    Mircea, i-am spus că e plin ochi de tupeu jegos. Şi s-a dus pe blogul lui să lăcrimeze băsescian. Ştiu, sînt un nemernic :P

  110. Mircea Popescu`s avatar
    110
    Mircea Popescu 
    Monday, 18 January 2010

    Doar atat ?! Ce piele fina...

  111. Fiind informat de către d-l. Mircea Popescu despre noul război internautic (sau cum i-o fi spunând!), mi-am zis că trebuie să-mi dau şi eu părerea. Am lăsat însă să se mai liniştească puţin lucrurile înainte de a mă amesteca în discuţie. Comentariul e cam lung pentru a-l posta aici. Îl puteţi găsi (funcţionează aici HTML?) acolo dacă vă mai interesează.

    PS
    Nu cred că prin acest comentariu mi-am făcut vreun prieten...

  112. dragos bunea`s avatar
    112
    dragos bunea 
    Monday, 22 March 2010

    daca as spune ca esti penibil, nu te-ar interesa, daca as spune ca esti prost, o stii deja, daca as spune ca mananci rahat, ai spune ca-ti place, daca as spune ca te faci de rahat, ai spune ca e la moda, daca as spune sa te duci dracu, ai spune ca si el s-a saturat de tine, asa ca nu spun nimic. O zi faina tie, regele internetului romanesc si nu numai!

  113. Mircea Popescu`s avatar
    113
    Mircea Popescu 
    Monday, 22 March 2010

    @dragos bunea Tu esti unul dintre putinii care n-au de fapt nevoie de internet, stiind si singuri ce se va intampla acolo, inca dinainte. Un fel de D&D cu creionul pe hartie in loc de MMORPG.

    Te felicit, ca daca ti se taie netu' n-ai cum sa suferi, dar nu pot sa ma intreb la ce te mai obosesti sa platesti un ISP ?

  114. Online Success`s avatar
    114
    Online Success 
    Thursday, 30 September 2010

    Hello guys,

    Do you want to watch the social network Online? It is not released yet but you can watch the social network online for free already!

    Click here http://watchthesocialnetworkonline.org to watch the social network online free

  115. Mircea Popescu`s avatar
    115
    Mircea Popescu 
    Thursday, 30 September 2010

    Emi, tu esti taica ?

  116. Bogdan Vlad`s avatar
    116
    Bogdan Vlad 
    Monday, 22 November 2010

    Indraznesc si eu sa-mi dau cu parerea pe aici si chiar sa te contrazic pe alocuri... nu sunt unul dintre miile de "experti in online" insa cred ca internetul poate fi o resursa financiara extrem de importanta.

    Ai dat exemplul celor de la Google care abia reusesc sa isi acopere costurile de operare... Nu te contrazic fiindca nu am datele insa conteaza si cum masori succesul. Daca te uiti doar la profit atunci poate nu este ceva extraordinar, dar daca te uiti sa zicem la numarul de angajati sau la numarul de utilizatori atunci am putea spune ca este o companie de succes si chiar profitabila, nu?

    Legat de finantarea 'promisiunilor' as zice ca este chiar un model de afaceri ok. Cel care finanteaza o face pe riscul lui, constient ca poate pierde insa il atrage in principal potentialul castig. Pe el nu il intereseaza neaparat profitul 'promisiunii' cat mai degraba dividentele obtinute pe termen scurt si mediu. Profitul sau succesul pe termen lung al 'promisiunii' este problema exclusiva a proprietarului acesteia. Poate ma insel...

    Felicitari pentru un articol interesant si subscriu si eu la concluzia finala a articolului tau. Oricat trafic ar avea, gasesc pe blogul tau mai multa educatie decat pe cel al unui renumit casier de supermarket.

  117. Mircea Popescu`s avatar
    117
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 23 November 2010

    Nu cred ca te inseli, un alt cititor a stabilit de altfel ca situatia la Google e ceva mai infloritoare in fapt decit am pictat-o eu. Si sunt de acord ca nu-i nimic rau sau gresit in principiu in finantarea promisiunilor. Pina la urma, in societatile avansate banii chiar asta si sunt, semnele unor promisiuni. E totusi important sa nu ne imbatam cu apa rece, Romania nu-i inca chiar acolo. Inca.

  118. Mircea Popescu`s avatar
    118
    Mircea Popescu 
    Friday, 28 January 2011

    Dupa exact un an de zile mi-a picat si mie fisa, ca anume care-i problema bancherului Vasile Manu. Fusese discutata aici.

    Rusinica, bre.

  119. Mircea Popescu`s avatar
    119
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 24 May 2011

    The Hourly G just was not financially feasible. In fact, almost no free blog is.

    A lot of bloggers are in my exact same predicament: They have large readerships, but crummy advertising income. So they go on speaking tours, in order to drum up some incomes.

    The problem with this—especially with bloggers who are telling it like it is—is that corporations which pay for these speaking engagements don’t want to bring in speakers who tell the truth. They don’t want speakers who are “downers”. They want Happy Talk, they want Inspiring Speakers—

    —in other words, they want bullshit.

    De aici. Articolul merita citit.

  120. michalemcnelly`s avatar
    120
    michalemcnelly 
    Sunday, 21 August 2011

    If you don't understand how to create interesting sites - [url=[/url]
    . It's worth looking at our website. A fascinating and easy tutorial which will coach you to create webpages. And all of free of charge.

  121. Mircea Popescu`s avatar
    121
    Mircea Popescu 
    Sunday, 21 August 2011

    Very much thank! AM now inspired to create interesting sites.

  1. 122
    Blogul serios al unui tip pus pe glume » Blog Archive » Marile probleme ale micului blogger (via Pingback)
    Monday, 18 January 2010

    [...] n-o sa ma strofoc eu sa argumentez si sa dezmint. Tocmai am citit la Mircea Popescu, pe Trilema acest articol, asa ca-i invit pe cei ce vor sa castige bani din blog sa il citeasca cu atentie. Si mai ales sa [...]

  2. [...] se traduce, in cea mai simpla si bruta forma, prin a te opri din ceea ce faceai pentru a explica cuiva care nu intelege singur, ceva. Sigur, ambele notiuni sunt mult mai complexe decat aceasta explicatie sumara, dar pentru [...]

  3. [...] Ce se intampla de fapt ? Pai, dintre aia 17 milioane de "unici" lunari putem alege eventual 1-2 milioane de Ioni, Gheorghi si Marii concreti. Restul sunt produsi de faptul ca a aduna masuri nescalare scalar produce monstrii (da, chiar daca numarul de "unici" e un numar, si pare adunabil cu orice alt numar, el nu-i un numar pur si simplu. Tot asa cum nici viteza nu-i un numar pur si simplu, 50km/h spre nord plus 50 km/h spre vest nu face 100km/h spre NV). Si daca tot am inceput discutia, 1 milion de utilizatori din care 99% nu vor plati, care-s ambele niste estimari binevoitoare rezulta o masa de 10,000 de oameni, de la care poti strange poate doi dolari de caciula. Fix cat sa-ti iei o masina, da' proasta. Problema despre care de altfel am mai vorbit. [...]

  4. [...] ce e ontopic asa ceva in Saptamana Financiara ? Nici Petrica n-are bani, pe internet ne-am lamurit cum sta treaba cu banii, inteleg, chestia s-a intamplat saptamana asta. Dar totusi, care-i partea financiara ?) despre cat [...]

  5. [...] Daca mai existau dubii cu privire la teoria despre valoarea internetului ca instrument de invatare, se pot spulbera linistite, pentru ca uite, e destul sa ceri si chiar primesti, si inca pe gratis. [...]

  6. [...] (da' nu va recomand), puteti citi si "Cum sa fac sa fiu si io" si respectiv "Bani pe blog", da' sincer acum : alea-s pentru fraieri. Category: Meta psihoza Comments feed : RSS 2.0. [...]

  7. [...] prezinta problema contextuala ca-ti cere practic sa cresti copiii altora. Sigur, am mai vorbit de vocatia fundamental educativa a internetului, dar marturisesc ca eu unul cel putin inclin spre scoala medievala de pedagogie. [...]

  8. [...] ati crede, oamenii vin cu tot soiul de idei nastrusnice bazate pe aceasta aiuritoare prosteala, ca "ii blogu' meu si fac ce vreau pe el", ca captcha, e nesfarsita povestea. Unii se prind cum sta treaba, altii nu se prind, si nu prea [...]

  9. [...] ce stii asta, si cum jumatatile de adevar au toate aceeasi nula valoare, pai atunci nu mai bine minti pentru un castig temporar, oricare ar fi el, oricat de improbabil, oricat rade lumea de tine ? Ba [...]

  10. [...] aiurea de copil chinuit, omagiul asta e pana la urma ceea ce conteaza. Ati observat ca si-a invatat lectia cu cenzuratul aiurea, apropo ? Din 2005 zeci, sute de oameni s-au straduit sa-i explice una-alta. [...]

  11. [...] PS. Sa mai mentionez ca tare la datorie, aparindu-si cu mare angajament idolul, se gaseste acest gunoi ? Mai bine sa nu mentionez, greu la deal cu Margaux ala. PPS. As fi vrut sa pot incadra acest [...]

  12. [...] acum. Marian Stavaroiu e in emisie si considerente de-astea n-or sa-l opreasca pe el. V-am zis ca seamana cu Vali Prostcu [...]

  13. [...] n-a mai aparut, cum n-a mai aparut nici Fluture, nici Boncea, nici Manu, nici diversi altii. Sincer va spun ca-mi convine situatia, ma lipsesc cu [...]

  14. [...] n-a mai aparut, cum n-a mai aparut nici Fluture, nici Boncea, nici Manu, nici diversi altii. Sincer va spun ca-mi convine situatia, ma lipsesc cu placere de compania celor [...]

  15. [...] aia de care ridem zilnic pe-aici c-or mai citit ei cite una pe la "cercetatorii britanici" si "cistiga bani" stiu dinainte, asa, prin meditatie, ca "utilizatorul n-o sa dea niciodata bani". Hai sa-l citam pe [...]

  16. [...] sa-mi demonstreze cit e dinsul de dastept, si mai ales cit de mult conteaza asta pentru mine, un bancher (ma rog, virtual vorbind) jignit de propriile sale declaratii despre sine, un zoso care dupa [...]

  17. [...] sursa financiara pentru mediul online romanesc la ora actuala (da, stiu, x-ulescu face bani din vindut reclame pe blog, sigur ca da, y-greceanu face bani din dat click-uri pe ele, sigur ca bineinteles, da' stiti ce ? [...]

  18. [...] tehnologice), ma gindesc c-ar fi cazul sa aduc la zi si sa pun in perspectiva ce-am zis pe tema anul trecut, pentru beneficiul tineretului care-si cauta un drum in [...]

  19. [...] si se ofera la schimb observatia irelevanta ca putine oratanii sunt mai amuzante decit un Bancheru' de pe [...]

  20. [...] faca, iar excedentul ala e tocmai bun pentru a plati cite-un dublu cheeseburger participantilor. O data pe an. Pe linga aceste succese, contribuind construirea lor mai exista si o groaza de persoane care... [...]

  21. [...] proprietate care rezolva paradoxul enuntat acum un an si mai bine in ultimul paragraf al acestui articol (si pe care spre nestinsa mea dezamagire iata ca nu s-a gasit nimeni vrednic macar s-o considere [...]

  22. [...] Bani pe blog. [...]

  23. [...] mai is penibilii aia care "faceau bani din blog" acum un an-doi ? Vai, s-au reprofilat, acuma construiesc comunitati de "scriitori talentati" din [...]

  24. [...] norocu' ca nu sunt. Da' uitati-va putin de-o curiozitate care dintre saracii care mint ca ei fac "bani pe blog" si isi inchipuie ca-s mari branduri au marci inregistrate ca sa-si protejeze... ma rog, saracia. [...]

  25. [...] de cind Internetul a ridicat mare parte din barierele fizice in calea productiei de obiecte ideale, e iures de pustime care doreste sa faca, sa fie, sa [...]

  26. [...] (In masura in care ce-ti doresti e sa cistigi bani, raspunsurile se gasesc la articolul despre bani pe blog, si-n masura in care-ti doresti alte chestii raspunsurile poate ca se vor gasi in [...]

  27. [...] un site disfunctional (degeaba va uitati la mine, modelul e disfunctional in practica, exista si explicatia teoretica si dovada practica si orice mai doriti [...]

  28. [...] Daca ar fi vorba sa deschizi butic nou acuma sigur c-ar fi alta discutie, dom'le, cit costa, de unde scoatem banii si cind, cum facem planu' de afaceri, chestii. Da' io nu deschid nici un butic [...]

  29. [...] Pe de cealalta parte, toata lumea are acces la Internet. Si aia care locuiesc cite sase in cincizeci de metri patrati in ceva apartament insalubru din projectsii si aia care petrec cite cinci un weekend pe-un iaht de sase sute de picioare. Asta este si marele avantaj al Internetului pina la urma - face nu doar posibil dar chiar si foarte comod ceva ce nu avea loc pina acuma : interactiunea peste barierele sociale. [...]

  30. [...] sa vina sa faca pe viteazul aici, si motivul e de exemplu deosebitul succes de care s-a bucurat tontul asta, sau oricare dintre ceilalti o mie de alti ca el. Acel motiv este ca stiu ca la mine nu le-ar [...]

  31. [...] In final, tre' sa recunosc ca m-am distrat. M-am distrat inchipuindu-mi o nespalata de 39 de ani sugind o pula de plastic ca sa-si uite de foame in timp ce o alta nespalata probabil cam tot de-aceeasi virsta are impresia ca-i copywriterita de-aia femee independenta si de lume care scrie chestii pentru weburi cu cite treisprezece greseli de gimnaziu in jumatatea de paragraf iar un taximetrist si-n acelasi timp proxenet pe sume mici are un website de succes unde pune text in format imagine cu watermark indestructibil care rezista doua secunde ca sa cistige bani in timp ce doarme. [...]

  32. [...] si-atunci pe termen lung evident ca valoarea per unitate tinde spre zero. Chestie despre care am mai si discutat, de [...]

  33. [...] o problema careia tot n-am reusit sa-i dau raspuns, dupa ani si ani de zile : Pe de alta parte, sansele sa [...]

  34. [...] plati pro-rata, cumpara BTC din banii de concediu si tot alaiu' & cortegiu'. [↩]Adica, sa invete. [↩]Ca de exemplu imbecilul notoriu de Krugman, care dimpreuna cu maimutica Obama au reusit [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.