Gindirea oamenilor furiosi

Tuesday, 15 March, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Stiti cum e, unii-s suparati. Ca nu i-o primit la facultate, ca fut grase, ca nu li se scoala, ca le-o cazut tencuiala-n Fanta, motive se gasesc, inclinatie sa ai.

Si odata ce ai inclinatie, si te gasesti in starea de spirit adecvata, pai atunci sa vezi. Chiar asa, hai sa vedem.

Teza I :

Eu am inceput sa nu ma mai mir ca o ducem prost si ca vom muri de foame. Atat timp cat capra vecinului este in continuare principalul lucru la care se gandesc romanii, saracia si mizeria vor fi ca la ele acasa pe aceste meleaguri. Atat timp cat pe romani ii va freca grija de soarta altuia si se vor zbate ca altii sa nu castige si nu se vor gandi la ce pot face ei sa iasa din mizerie si atat timp cat vor continua sa creada ca li se cuvine totul, foamea le va roade stomacul dar vina pentru “nenorocul” lor tot a altora va fi.

Deci e clar, merge prost, murim de foame. Ma rog, eu nu mor de foame, da' cineva fara indoiala pe undeva moare de foame, asa ca teza-i incontestabila, si fiind introducere ne fixeaza si contextul : vom vorbi din punctul de vedere al omului furios ca-i muritor de foame. Mbon.

Teza II :

De cand am bagat pe site profitshare-ul de la emag, s-a umplut de cretini care au impresia ca-i fraieresc (si nu numai la mine, zoso si arhi au aceleasi probleme).

Imi plac oamenii care au curajul opiniilor lor, care stau pe picioarele lor, care reusesc in viata pentru ca sunt buni, se pricep, cunosc. Da' pe de alta parte, tre' sa vorbeasca cineva si pentru arhi si zoso, ca ei sarmanii n-au gura. Per total, e bine.

Teza III :

E acelasi telefon/laptop, preturile sunt bune si apropiate intre ele, de ce sa nu castig si eu ceva? Ideea articolelor mele este sa prezint niste exemple, drept urmare trebuie sa dau link-uri spre obiectul respectiv pentru a vedea omul despre ce-i vorba si a ma scuti pe mine de o munca in plus (copiat date tehnice, poze etc).

Motivul pentru care omul scrie rahatisuri de umplutura intre doua link-uri afiliate este ca... pai stiti... deci...Hm. Il scutesc de un efort. Pai doar nu era sa copieze poze si chestii de pe Internet ? Spuneti si voi, nu-i mai bine asa ?

Teza IV :

Din ce in ce mai multi cretini apar cu texte de genul “eu mi-am pus adblocker, nu suport reclama!”. Bravo tie, e alegerea ta. Dar ipocrizia apare atunci cand apar puţoii cu blog care vor reclama. Am vazut cateva cazuri de genul asta si m-am scarbit la culme.
“Uite ma reclama pe blogul asta! Ma intereseaza!”, mi-a zis unul cand citea un blog si eu stateam in spatele lui. Si ce credeti ca face? Copiaza link-ul si-l introduce separat in browser. L-am intrebat de ce a facut asta si mi-a raspuns: “Da’ ce, vrei sa-si ia ala masina pe banii mei? Da-l in pula mea! Ce, el da click la reclama de la mine de pe blog?”.

Rau cu putoii astia cu blog care vor reclama. Chit ca link-ul cu referral introdus separat sau neseparat tot are indicatorul adaugat, ca de-un exemplu : profitshare.emag.ro/click.php?redirect=jocuri-consola%2Fudraw-pictionary-wii--pTHQ-WI-UDRAWPIC&add_id=62518&ad_client=0b495ffef9c3afb9fb9504049fc8d2e1&u_h=512&u_w= 683&pn=&ref=&url=http%3A%2F%2Fwww.visurat.ro%2F2011%2F02%2F02%2Fdespre-prostia-romanului-capra-vecinului-si-publicitatea-online%2F

Mnoa vedeti acolo dragi putoi cu blog, partea de la &ad_client= incolo ? Aia tre' stearsa, ca daca nu, tot degeaba va chinuiti. Numa' zic. Si atentie cine va sta in spate, ca s-ar putea sa nu-i placa fetele.

Teza V :

Aceasta chestie o stiu de mult timp si le-am povestit-o si celor care doreau reclama pe bloguri. Si am facut un experiment. Am pus un banner pe blog catre o firma, nu dau nume. A fost singurul banner si link catre acea firma de pe tot internetul. Ei aveau site de ceva vreme dar nu-i gaseai decat in google pe a enşpea pagina. Intr-o luna au avut de patru ori mai multe vanzari decat luna precedenta (plus un numar mult mai mare de afisari). Era foarte bine.

Rau cu astia care doreau reclama pe bloguri. Da' norocu' ca s-or intilnit cu autoru' de fictiuni potrivit. N-aveti senzatia ca suntem in clasa a 7-a, in tabara, si ni se povesteste cum o fo' cu prima intilnire amoroasa ? Era foarte bine...

In fine.

Teza VI :

Ce a fost surprinzator a fost altceva: nici macar o 25% dintre vanzari nu veneau direct de pe blogul meu. De ce? Pentru ca ghiolbanii copiau link-ul pentru a “nu ma imbogati pe mine”. Ce credeti ca au facut cei de la firma? Au reinnoit contractul. De ce? Pentru ca nu-i interesa ca vine clientul direct sau nu de pe blogul meu. Pe ei ii interesa sa vanda. Cum vine ala, treaba lui. Atat timp cat cumpara, unde-i problema?

Lol.

Ia uite frate, de-aia oi fi avind eu intre juma' si un sfert directi, ca mi-o dat link Fruntas Scoverga asta, si nici n-am stiut. E grav, ce sa mai.

Teza VII :

Da, cititorule, bloggerul nu iti este dator. Bloggerul nu este obligat sa scrie ca sa citesti tu. Daca l-ai plati, atunci ar fi. Dar tu intri si-l citesti gratis. Daca-ti place cum scrie si ce scrie, mai intri, daca nu, nu mai intri. Dar bloggerul nu sta ca pe ace acasa pentru ca nu stie ce sa scrie si se supara vizitatorul ca n-are ce citi cand vrea el. Diferenta dintre bloggerul care scrie pentru a trai din blogging si bloggerul care scrie de placere este ca ala care si-a facut o afacere din asta scrie si mult si bine. Cel care scrie de placere (chiar daca scrie bestial) va baga articole pe blog atunci cand are chef. Unul pe saptamana, unul pe luna, nu mai conteaza. Scrie cand n-are ce face, nu-si cauta subiecte, nu sta sa se gandeasca ce scrie maine. Drept urmare aici se pune intrebarea: ce vrei?
Vrei sa citesti un articol pe luna sau trei articole pe zi?

Hehehe deci sincer acuma', din experienta mea personala, asa, mergind pe drum, pot marturisi ca am constatat ca sunt sute, ce zic eu mii, milioane de cititori disperati care-si scot ochii cu chiurete ruginite si-si toarna Clorox in orbite pentru ca NU AU CE CITI. Sa moara Jean daca va mintesc citusi de putin. E o disperare isterica pe toti cititorii potentiali, ca nu este dom'le ce citi. E macel.

Stiti cum erau pe vremuri cozile la piine ? Noa exact asa sunt cozile la RSS astazi. Sta lumea de pe la sapte dimineata, susoteste, se intreaba, oare azi se baga trei articole ? Poate doua ? Poate cinci ?! Mi s-a intimplat chiar mie, sa moara Sebi daca va mintesc, sa ma apropiu de calculator cu intentia de-a flirta aiurea cu curvet si coruri intregi de cititori sa se ofere sa-mi actioneze ei tastatura, ca sa nu ma obosesc eu, ci doar sa le dictez un articol-doua, sa aiba ce citi. Pe cuvint!

Prin comparatie, numarul blogerilor ce-au scris da' nu-i citeste nimeni (in afara de mine, care citesc absolut tot ce se scrie in limba romana, inclusiv listele de pe toate frigiderele patriei in toata dimineata) si-s pe punctul sa se sinucida cu siretele de la conversi si borul de la palariuta e minuscul, neglijabil, un 99 si ceva la suta acolo. Mai nimic.

Teza VIII :

Daca vrei sa citesti trei articole pe zi, atunci trebuie sa inghiti si publicitatea. Asta-i pretul. Munca patriotica se facea pe vremea impuscatului, acum nu se mai practica. Toti vrem sa mancam, toti muncim in felul nostru si asteptam sa fim platiti.

In caz ca n-ati realizat pina acum, asta o fost munca. Asa, schelalaitul aiurea, fara documentare, parerile supte din pix, astea-s munca. Ai crede ca sapatorii la tirnacop au o idee mai buna despre ce inseamna cu adevarat munca, da' se pare ca n-o prins. Ce-i drept, nu toata lumea reuseste sa formeze o idee simpla chiar din primul an. Mai tre' practica.

Muncim in felul nostru. Cam asa cum is si homosexualii heterosexuali in felu' lor, cam asa munceste asta-n felu' lui. De ce sa discriminam acuma ?!

Teza IX :

Cati ar da 2 euro pe luna pentru a-l citi pe zoso, arhi, visurat, piticu etc? Stiu, multi ar spune “EU!”, dar nici jumatate nu ar face-o atunci cand aceste bloguri nu vor mai fi disponibile decat contra cost.

Lol. Da' numa' doi euro, mai frate ? Nu-i cam putin ? Numa' zic.

Teza X :

Cati dintre voi au facut oare sondajul din headerul paginii? Scrie ca dureaza cinci minute si de fapt dureaza aproape un minut jumatate. Nu va costa nimic sa dati click pe el si sa-l completati. Nu va cere nimeni bani, nu va cere nimeni date personale, e doar un sondaj care ma ajuta pe mine sa stiu pentru ce gen de oameni scriu si ii ajuta agentiei de publicitate sa gaseasca reclama pe masura (ex: daca 90% dintre cititori sunt barbati, nu-mi va baga reclama la tampoane).

Poate ca o mare parte dintre cititori au copiat link-ul si-au intrat de pe o pagina noua ?

Teza X :

Nu sunt ferm convins ca au inteles toti idiotii ce-am vrut sa spun eu aici si stiu ca sunt unii cretini care mai rau se vor inversuna acum. Nu-mi pasa. Oamenii cu care colaborez nu-s prosti. Daca lor le cresc vanzarile atunci cand isi fac reclama, inseamna ca reclama functioneaza chiar daca nu vine direct de la mine de pe blog. Drept urmare, vor continua sa plateasca acea reclama.

Sincer sa fiu de idioti nu raspund, da' pot spune ce-am inteles eu. Si anume : ca desi murim de foame totusi blogul merge bine pentru ca face reclama desi lumea nu da click pe reclame totusi blogul trimite foarte multe lead-uri unor vinzatori de care n-a auzit nimeni si nici pe google nu se gasesc, desi nimeni n-ar da nici doi euro pe blogurile noastre totusi ele sunt foarte importante si reusim cumva sa fim relevanti fara a-l mentiona pe ala care nu numa' ca ne da clasa de la infiintare da' ia cinci euro in loc de doi, si ce mai era ? A, da, ca oamenii care nu exista in google cu care colaboram nu-s prosti desi pun botu' la fictiuni funambulesti, primind astfel foarte multe vizite desi pe banneru' la care desi nu-ti cere nimeni bani nu da click nici un cititor.

Cred ca acum intelegem de ce-i asa de furios cetateanul : si dumneavoastra ati fi cel putin la fel de furiosi daca fiecare gind v-ar incepe cu "desi". Incercati numa'.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

19 Responses

  1. Cristian Lisandru`s avatar
    1
    Cristian Lisandru 
    Wednesday, 16 March 2011

    "...Atat timp cat capra vecinului este in continuare principalul lucru la care se gandesc romanii, saracia si mizeria vor fi ca la ele acasa pe aceste meleaguri..."

    Păi e mai simplu, pentru mulţi, să se ridice pe vârfuri, să se scarpine în fund şi să se uite peste gard, la ălălalt. Normal că se duce de râpă totul, în ritm susţinut.

  2. asa-i.
    azi ii greva-n toata tara.
    maine face poc si nucle-a-ara.

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 16 March 2011

    @F Eu am auzit ca furia tine de foame, adica daca te enervezi bine uiti ca te roade la stomac. Chestie adaptativa de pe vremuri.

    Zic ca e o posibila explicatie.

  4. Ai avut vreo intalnire cu dansul in weekend de a meritat acest advertorial? :)

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 16 March 2011

    Mnop.

  6. Mitzaa Biciclista`s avatar
    6
    Mitzaa Biciclista 
    Tuesday, 29 March 2011

    Mie îmi plăcu postarea, un adevărat compendiu hâtru şi pe direct aşea. Şi-mi place că în susu' pagini ai versuri din Jana!

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 April 2011

    Uneori din Jana, alteori din altele.

  1. [...] oricui dispus sa arunce o ciorba, o excursie cu microbuzul, o acadea acolo. Pentru ca, nu-i asa, e greu daca esti un baiat sarac, fara educatie, fara perspective si fara [...]

  2. [...] prima categorie-i simtitor mai bine reprezentata, avem un Vali Prostcu, un Cetin Ametcea, un Sebi Birgau si pe linga ei inca jdemii de idioti pe care nu-i mai numim, da' ie plin atit Inernetul precit is [...]

  3. [...] Sebi Prostau ridica flamura. Cum spuneam mai sus, eram in trenul foamei. La cuseta de sase locuri. Nu merg la [...]

  4. [...] pe la pseudoblogerii cei mai diversi despre cum se rad ei (mai ales la unii cunoscuti pentru faptu' ca nu se spala, sau le pute gura). Da' vorba ceea, chelului tichie de margaritar si mincinosului advertoriale [...]

  5. [...] Moment la care discutia s-ar putea muta lejer la prostalaul care nu stie diferenta dintre contraceptie si apararea de bolile venerice, sau eventual la celalalt prostalau, care vai de capu' lui saracu'. [...]

  6. [...] mai tineti minte pe pitecantropul furios ? Nu ? Awww. Pai sa vi-l [...]

  7. [...] "primite pe mail", si irelevantu' cu gifuri "gasite dupa net" si convingeri paralogice, si anonimu' compus din motocicleta si frica, si ignarul cu articole rescrise si recenzii de zece filme (proaste) in douazeci de cuvinte (din [...]

  8. [...] ranchiunosi printre blogeri cum exista si printre cititori. Daca te vad ca-l ridici in slavi pe-un furios sau pe-un prost e posibil sa te noteze drept "suficient de prost cit sa traga la X" si greu mai [...]

  9. [...] care nu-l putem plati decit sa facem niste economii iata ca abureala se generalizeaza incet-incet. Putoiul asta de exemplu nutreste convingerea sincera ca intentia conteaza, care coroborata cu convingerea inca [...]

  10. [...] agramatii si recent alfabetizatii care au impresia ca ei is blogeri si scriu bloguri si conteaza-n discutia asta cu blogurile nu fac [...]

  11. [...] "scade inteligenta". Aceasta teorie draga inimii unei anumite parti a paturii de jos (ca de exemplu Bargau, ca de alt exemplu Perfu) este din fericire perfect ortogonala [...]

  12. [...] set up their browser to not pass referrerv, but then again all sorts of things could be said and have historically been saidvi. Moreover, I sometimes google to find Trilema articles in lieu of the more common "type in the [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.