Sa comparam.

Sunday, 08 November, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Pentru ca m-a scos din rabdari Krumel cu un articol prost documentat pe un blog de expert online care iata, dupa ce-a petrecut pe internet 3 ani de zile a reusit sa stranga aproape o treime din comentariile de-aici de pe Trilema (pe bune, iulie 2006 vs 31 dec 2008, respectiv 3400 vs 10100), hai sa comparam putin cele doua site-uri numite de el, ftw.ro si voxro.com cu fain@polimedia.us. Da' asa, pe bune.

In primul rand, voxro.com nu este site de social media. Este un spamsite, fundamental vorbind, care in mod normal ar trebui sa functioneze automat dar datorita incompetentei proprietarilor are inca parti facute cu mana. Tot asa cum carcasa de Dacie incarcata in caruta nu-i o masina, ci o caruta. De ce spun toate astea ? Pai, ia sa vedem :

<a href=http://trilema.com/wp-content/uploads/2009/11/voxro_1.jpg>Click</a> pentru dimensiunea completa.

Click pentru dimensiunea completa.

Ce intelegem din imagine, dincolo de faptul ca proprietarii nu stiu scrie chiar bine in limba romana (5) ? Pai, am putea intelege ca primele 3 articole de anul asta au primit in ordine 21, 21 si 20 de voturi. Dupa care am putea observa cu oarecare surpriza ca au primit de asemenea si 0 comentarii. Si tot 0 tweet-uri, desi plug-in-ul este chiar acolo. Cam suspect, nu vi se pare ?

Sa sapam putin : aveti aici lista utilizatorilor ordonata dupa link-uri introduse. (Am, bineinteles, cached, daca va apucati sa le stergeti, dragilor.

EDIT, 31 decembrie 2009 : Evident, baietii cei destepti au scos paginile respective. C-asa intelege romanu' internetu', in sensul libertatii de comunicare si promovarii adevarului. Bravo. Au castigat astfel pierderea singurului backlink pe care-l aveau, si cu el 99% din "valoarea" lor ca proiect online.)

Deci, primii patru utilizatori au introdus cam 1000 de link-uri fiecare, ceea ce constituie peste 90% din toate link-urile introduse. Si au fost publicate in masura de 100%. Si mai interesant este ca acesti utilizatori n-au votat nici un singur articol. That's right, nici unul singur.

Ce-i si mai interesant este ca in topul dupa voturi, #1 a introdus 101. Mai sunt cativa in jur de 50, si in rest jale cu o singura cifra. Cum pleazna au strans atunci 3 articole cate 20 de voturi fiecare, daca nu exista 20 de utilizatori care sa fi dat cel putin 3 voturi ?

Asa ca revenim fix la concluzia de la care am plecat : voxro n-are nici o treaba cu social media, e pur si simplu un site generat automat. Care sustine ca are 58 de pagini de utilizatori inregistrati (x25 = 1450 bucati), dar nu poate afisa decat ~100 dintre ei, din care majoritatea sunt clar si evident spam accounts.

Odata rezolvata problema asta, sa trecem la o discutie cu adevarat pe tema, intre ftw.ro si fain@polimedia.us. N-am sa discut cum e clar si recunoscut ca fain trimite cam un ordin de marime mai multi cititori decat ftw.ro, discutia aia s-a purtat si n-are rost sa ne repetam. Logic vorbind, aceasta observatie ar trebui sa sfarseasca orice discutie despre suprematia in social media : cine are mai multi cititori castiga. Punct.

Dar sa acomodam umorile si bizareriile mintii onlinerului de succes.ro, si sa mai examinam un singur unghi : fie topul articolelor pe ultimele 365 de zile la ftw.ro. Pe aceasta prima pagina gasim 20 de articole, dupa cum urmeaza : 7 comentarii ; Fara comentarii ; Fara comentarii ; 3 comentarii ; Fara comentarii ; Fara comentarii ; 2 comentarii ; 3 comentarii ; Fara comentarii ; 12 comentarii ; Fara comentarii ; Fara comentarii ; 2 comentarii ; Fara comentarii ; 2 comentarii ; Fara comentarii ; Fara comentarii ; 3 comentarii etc etc. Deci, 20 de articole, 34 comentarii, adica 1.6 in medie si majoritatea articolelor necomentate. Un articol mediu pe fain@polimedia.us are mai multe comentarii decat tot topul pe anul in curs al ftw.ro. De exemplu asta. Sau asta. Sau asta. Sau asa mai departe.

Asta e asa, un fir ridicat la intamplare, o directie pe care putem aborda problema suprematiei in social media.ro. Discutia nu-si prea are de fapt rostul, oricum am aborda problema, fain@polimedia.us iese peste. Pentru simplul motiv ca este peste, si asa cum ii explicam lui @mariussescu, faptul ca un oarecare se da expert dar nu stie ce-i google nu spune nimic despre google.

Si asta ne duce inspre problema mai larga : avem o mare lipsa de masuratori obiective si de comparatii sanatoase in online.ro. In loc de asa ceva, avem licurici precum Cocioaba facandu-si top de influentatori pe twitter, in care se pune el pe sine pe locul 1, si mai umple cu cativa prieteni. Asta in conditiile in care are de muncit intre trei si patru zile pentru a avea acelasi impact ca o zi de @mircea_popescu. Si mai avem articole slab documentate precum cel de la care a pornit scrierea de fata.

Eu nu sunt, nici prin competenta, nici prin inclinatie un institut de masurare a impactului sau importantei. Dar fapt este ca in online.ro nu avem pe aproape nimeni care sa faca o treaba serioasa, si atunci rezultatul este ca avem tot soiul de false succesuri, de site-uri nascute moarte si de prostii ridicole promovate pe post de modele. Dupa care tot noi ne amuzam superior de greselile si naivitatile pustimii care isi incepe viata online. Prostii pe care noi le-am pus defapt in mintea lor, prin aia ca nu putem recunoaste, da' dom'le, asta-i mai bun decat mine, si sper ca intr-o zi sa aiba chef si timp, sau sa merit eu sa stea doua ore cu mine si sa ma invete una-alta.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

51 Responses

  1. Si oare tu nu faci acelasi lucru pe care il face si Costin?
    Te pui pe tine primul apoi urmeaza ceilalti?
    Si sa fim seriosi, credibilitatea lui Costin o depaseste cu mult pe a ta. Macar el nu s-a pus rau cu toti moguli onlineului. ;)
    In legatura cu fain@polimedia.us nu am ce zice. Doar ca am primit spamuri de la tine ca multi altii. De asta nu ai credibilitate.

  2. Bravos!

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Sunday, 8 November 2009

    @iulyan Apoi eu nu cred ca stii despre ce vorbesti, odata pentru ai in fata ochilor o comparatie si mintea ta vede o lista, nici nu intru in discutia despre "mogulii" online si credibilitatea lu' Cocioaba.

    Si-a doua pentru ca iti construiesti bolnav rationamentele. "am primit spamuri de la tine", o afirmatie si falsa, si nesustinuta cu nimic vrei tu sa fie o sustinere pentru "de aia nu ai credibilitate", care-i tot o afirmatie falsa, si tot nesustinuta prin nimic. Macar e amuzant sa vad ca ti-ai ales singurul mod logic ambiguu (fals implica x) pe post de rationament.

    Dar o chestie tot simt ca-i important sa subliniez : gresesti cand iti inchipui ca exista o legatura intre credibilitate si multimea celor cu care "te pui bine". Singura legatura valida este intre credibilitate pe de-o parte, si adevarul afirmatiilor respectiv corectitudinea rationamentelor bazata pe ele.

    De aceea, daca iti doresti cu adevarat sa insemni ceva, candva, ori pe-aici ori pe oriunde, nu-ti mai pierde vremea incercand sa te pui bine cu diversi, si incearca in loc sa-ti limpezesti gandirea, si sa-ti clarifici punctele de pornire.

    Lectura facultativa : http://trilema.com/2009/critica-si-meta-critica/

    @skythes Cui ? :p

  4. Anonimosu`s avatar
    4
    Anonimosu 
    Sunday, 8 November 2009

    Cand sa vad si eu ce hram poarta vajnicul iulyca,"This site is currently undergoing site-wide maintenance and is temporarily unavailable."Cine i-ati stricat situl baiatului?

  5. Exact asta vroiam si eu sa zic

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 8 November 2009

    Lol. Eu sigur nu.

  7. Dar cine a zis ca imi doresc cu adevarat sa insemn ceva? si nici nu-mi doresc sa ma pun bine cu cineva anume. Eu sunt chiar impartial si am expus lucrurile asa cum le vad . Asta din afara conflictului pe care il aveti.
    Si apropo site-ul meu e inchis momentan. Astea sunt detalii...

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Sunday, 8 November 2009

    Nimeni n-a spus ca iti doresti sau nu-ti doresti. E libera ta alegere, cum e libera ta alegere sa-ti dai link spre un site care e inchis. N-ai de ce sa te uimesti daca oamenii noteaza comportamente bizare, precum a iesi din camera pe geam si nu pe usa, chiar daca ai tot dreptul s-o faci.

    In cuvintele tale "credibilitatea lui Costin o depaseste cu mult pe a ta" (1). Macar "el nu s-a pus rau cu toti moguli onlineului" (2). Structura logica este 2 ⇒ 1.

  9. @Iulyan bcc: @zoso @moguli
    poate reusesti tu sa ma lamuresti cum naiba un artiol postat pe ftw de mine ieri despre vizitatorii adusi de fain@polimedia dispare fara urma ? il poti accesa cu linkul direct dar altfel nici nu apare in articolele propuse de mine, nici in lista cu ce a aparut in ultimele 24h, nici la functia de search.

  10. Anonimosu`s avatar
    10
    Anonimosu 
    Sunday, 8 November 2009

    Poate n-ai scris ce trebe in el.

  11. lol tare, asta apropo de credibilitate.

  12. si culmea a fost afisat de 40 de ori !!!

  13. nu ca mi-a adus mai mult de 2 vizitatori. unul din ploiesti si unul din bucuresti. Iar ala din bucuresti de pe orange, deci probabil m-a vizitat cu 3G-ul.

  14. http://www.ftw.ro/Blogosfera/Doing_fain_polimedia_us

    incercati sa-l gasiti daca puteti altfel decat cu linkul direct. Si am bagat un coment la el care a disparut si el.

  15. Anonimosu`s avatar
    15
    Anonimosu 
    Sunday, 8 November 2009

    Mda. Ti-am zis ca n-ai scris ce trebe.

  16. @anonimmosu
    cacat. N-am mai vazut asa manareli din generala, cand s-a facut lista cu cine merge la schimb de experienta in germania. adica de vreo 20 de ani.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Sunday, 8 November 2009

    Face si baeti ce poate, mei.

  18. Aquila non capit muscas.

  19. pe timp de criza mananca si acvila ce gaseste :D

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Sunday, 8 November 2009

    @Dan Ce spui tu e perfect adevarat, din punctul de vedere al pasarii. Chestia e ca pe asa o filosofie, va ramane tara vesnic un cacat, pe care vesele isi vor freca picioarele muste tot mai gretoase.

  21. @Mircea, cum se explica ca: ftw imi trimite 20-30 de vizitatori la un articol submitat, si cu un bounce rate sub 30%, in timp ce polimedia ta imi trimite 200 cu un bounce rate de 98%, la acelasi articol ?
    Pe langa asta, tu oferi link cu redirect si ftw ofera linkuri dofollow.

    Testul l-am facut la 3 articole. Daca imi poti elucida misterul, o sa fiu vrednic folositor al fain-ului tau.

    Nu apar nici o tabara aici. Eu caut sa folosesc serviciul mai bun (deocamdata al tau mi se pare inutil...)

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Monday, 9 November 2009

    Prima intrebare se explica prin aceea ca ftw are fix 8 sau 10 utilizatori, care se screm sa-l faca sa existe, si atunci aia is si ce trimite, peste tot aceiasi 8 sau 10 oameni. Care dau click-uri de nebuni, ca sa creeze impresia ca vai dar ce nemaipomenita chestie e copilul sufletului lor. Ei nu discern intre nimic si nimic altceva, si ca atare vor da cateva click-uri pe orice blog.

    Fain are cateva mii de utilizatori, din care cateva zeci, poate cateva sute iti vor citi blogul, si, daca nu reusesti sa-i atragi cu nimic, vor uita de el in cinci minute. Unele bloguri reusesc mai bine decat altele, si de aceea unii vad bounce de 99% si altii de 80, 60 sau 40. Mai rar. Discutia mai aprofundata aici http://trilema.com/2009/progresam-maria-ta/

    Dincolo de asta, fiecare este liber sa isi evalueze existenta in ce termeni doreste, si eu nu-mi fac o misiune din a convinge pe nimeni anume de nimic anume. Eventual imi fac o misiune din a crea un serviciu excelent. Care discutie nu se poate purta (si nici nu ma intereseaza s-o port) in termenii idiosincraziei personale a nimanui.

  23. acuma eu nu am inteles ce nu va place la bounce-ul asta ?
    Si de ce il vreti mic ?

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Monday, 9 November 2009

    E preferabil sa fie sub 90% ca un semn de conversie, adica, cititorul de fain a devenit si cititor de blogul X.

    In rest, e si putin fetisism, "scoala de blogani" isi alege cate o masura pe care-o venereaza, la indemnul preotilor "e-xperti", asta vara erau abonatii RSS, vara viitoare vor fi martienii verzi, si tot asa.

  25. conversia nu se intampla asa.
    Exceptand poate Mircea, cati dintre voi dati numarul si invitati la o cafea toate duduile care va ridica moralul, asa dupa o privire?

    e foarte greu sa faci asa analize pe numere mici. Hai la jdemii poti sa incerci o schema ceva dar altfel .... in plus romania nu-i pe ip-uri reale deci de la o vizita la alta omul se pierde in pixeli

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Monday, 9 November 2009

    Probabil cuvantul care ti-a scapat e "fetisism" :)

    In rest, ai dreptate.

  27. @Dr.A nu stiu. io am dat click pe Trilema. dupa aia am mai dat niste clickuri. dupa aia mi-a venit pofta sa-l invit la cafea pe MP si am rezolvat o trilograma.

  28. @LOL MP se califica la duduie ?

  29. Hai ca daca vroiam ieri puteam sa scriu un draft exact cu raspunsul tau. Nu am 2 ani de zile de viata, ci 2 ani de online :) Chiar daca nu-s blogger mare, stiu comportamentul unui user pe site-ul meu. Exista plug-inuri si tool-uri care iti permit sa vezi exact pasii si secundele pe care le face un vizitator pe site-ul tau. Si ai tai imita perfect comprotamentul unui bot. Nu am pretentia ca am cele mai bune postari, dar chiar si din greseala se poate da un click, un refresh, sau sa nu mai zic fie de un comentariu care sa ma injure :)

    De asta nu te baga nimeni in seama ;) (nici krumel nici altii)

    @Dr.A , imi permiti sa iti spun ca esti total in afara subiectului? Asa ca nu inteleg ce te bagi :)

  30. @Dr. A nu stiu io nu-l vad asa. au si analogiile limitele lor. ca de n-ar avea ar fi identitati.

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 10 November 2009

    @Dr.A Lol ce te-o executat amicul skythes :p

    @Cristi Bine mei. N-o lua in tragic, peste inca un an vei avea trei ani de online.

  32. Anonimosu`s avatar
    32
    Anonimosu 
    Tuesday, 10 November 2009

    Amicul Cristi cel exactatoatevazator putea scrie un draft exact cu raspunsul tau. Fii atent cu cine te pui, Popescule.

  33. Buna ziua,

    Citesc de mai mult timp Trilema. Imi place foarte mult stilul autorului pe care vreau sa-l felicit pe aceasta cale, dar in general nu comentez pentru ca nu mi se pare ca m-as ridica la nivelul discutiilor care se poarta aici-vezi articolul cu biseptolul sau acela despre cancer, foarte interesante atat articole cat si comeentariile la ele.

    Nu pot sa nu remarc in aceasta discutie ca in comentariul de mai sus Cristi face ceea ce specialistii-sunt psiholog de profesie-numesc transferenta, adica directioneaza asupra altei persoane-in cazul acesta dl. Mircea Popescu-propriile trairi. Anume, el avea pregatit un raspuns exact, pe care urma sa-l ofere indiferent ce se discuta, si pe care il si ofera.

    Cred ca exista mjiloace mult mai bune pentru a-ti rezolva frustrarile-draga Cristi-decat interactiunile pe Internet-despre care de fapt s-a dovedit ca sunt mai degraba nocive in terapia psihologica. Poate ar trebui sa discuti cu onestitate cu un specialist.

  34. Mircea Popescu`s avatar
    34
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 10 November 2009

    @Anonimosu Mda.

    @Dora T. Noa hat. Sincer iti spun, cu cititori asa de inteligenti incepe mie sa mi se faca frica sa mai scriu pe-aici :)

  35. Retin ca sunt aproximativ 7 milioane de romani pe internet. Din care cateva zeci de mii stiu ce-s alea bloguri, forumuri sau alte platforme de discutii. Restul stau, citesc, urmaresc linkuri, dar fie nu stiu fie n-au curajul sa-si scrie opiniile online.

    Cititorii de bloguri, exact cum s-a mai constatat, sunt o masa restransa de oameni care cunosc. Normal ca de pe ftw vor intra deci oameni care sa stea sa citeasca, sa analizeze, sa comenteze, etc. Pe fain is restul cititorilor, care habar n-au ce-s aia interneti, stiu doar ca intra acolo sa vada niste articole noi si poate interesante. Chiar am ramas blocat cand am primit comentarii de multumire ca le-am "dus linkul pe polimedia" unor bloggeri mai mici - ei saracii habar n-aveau cum functioneaza, ca exista agregatoare, ca ar putea sa se promoveze.

    Ori eu am asteptari prea mici, fie tu prea mari - de la internautul roman mediu.

    Asta a fost @Cristi

    @MP : La ce te astepti cand strigi in gura mare ca stii sa folosesti masinile de calcul? Pei la supozitii ca le manipulezi ca sa-ti iasa tie socotelile.

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 10 November 2009

    O, da, doar romanul e nascut poet. In poiata.

  37. ceea ce eu am descoperit discutand cu oamenii aici si acolo e ca exista intr-adevar doua concepte diferite si oameni care au de la convingeri aproape religioase pentru unul din ele la oameni care le folosesc pe ambele fara sa-si puna problema.

    Pe scurt, Fain e un fel de The burning man anarhic in timp ce FTW e mai degraba comunitarist: fiecare isi stie locul si nimeni nu "comenteaza" de frica. La fel ca in viata reala e bine cand oameni cu persoinalitati si nevoi diferite gasesc ceva pe gustul lor. Eu le gasesc complementare.

    Va fi greu sa explici cum ca futi 3 gagici diferite pe noapte/ in fiecare noapte unei fete mari care la 40 de ani se mai pastreaza. Cred ca asa se traduce robotel in limbaj FTW.

  38. Mircea Popescu`s avatar
    38
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 10 November 2009

    Tot ce se poate.

    Problema este ca in termenii care conteaza (pentru ca sunt termenii pe care si i-au ales oamenii), zoso trimite cu un plug in articol cam 100, ftw trimite intre 5 si 20, si fain trimite adesea peste 200. Lucru pe care zoso il poate face de 2-3 ori pe zi, si fain il face de 2-3 ori pe ora.

    Tu poti sa-mi povestesti ca si traitul in colibe de frunze de banan prin fundurile africii, si blocurile de sticla si otel ale Manhattan-ului sunt tot "moduri de viata", si deci oarecum notional echivalente. Si chiar complementare, si uite ca ambele continua sa existe.

    Cat de mult conteaza insa coliba ?

  39. daca inauntru e tata lu obama probabil destul de mult.

  40. Mircea Popescu`s avatar
    40
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 11 November 2009

    Salvarea asta prin exceptionalism personal... laissez.

  41. cu o singura exceptie, nu am avut 200 vizitatori de pe fain pe un articol in total. sigur ca eu nu sunt user de top dar 200 pe zi pe link cred ca e departe de o medie a fain.

  42. Mircea Popescu`s avatar
    42
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 11 November 2009

    Depinde mult daca ajungi publicat sau nu.

    Adevaru-i ca nu se prea poate vorbi de medii mai mult decat se poate vorbi de optiunea politica medie sau de sexul mediu al unei populatii.

  43. asta cu sexul mediu e buna de explicat celor care se plang de average time on page la bounce > 0

  44. Funny thing.. fain@polimedia trimite mai multe vizite decat ftw :))

  45. Mircea Popescu`s avatar
    45
    Mircea Popescu 
    Saturday, 27 March 2010

    Sa-mi notez aici, ca bonus :

    Upcoming scoops http://ftw.ro/upcoming/newest
    1
    Ghiduri Metin2 ?

    tutoit.com – Salut! In calitate de jucator fidel al jocului Metin2, m-am gandit ca sa postez cateva ghiduri legate de caractere, locuri, iteme, skiluri si altel Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 55 sec in Divertisment
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Ghid Metin2 – Razboinic/Warrior – Mental

    tutoit.com – Introducere Razboinicul are doua tipuri de skiluri: Mental si Corp. In ghidul de azi, ne vom concentra mai mult pe cel mental. Razboin Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 2 minute 24 sec in Divertisment
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Ghid Metin2 – Cel mai bun caracter vorbind de player versus player (PvP)

    tutoit.com – Mai jos sunt afisate ordinea descrescatoare a caracterelor in PvP: 1. Ninja – Arc – Deoarece, aflandu-se la o distanta, poate omori un c Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 3 minute 37 sec in Divertisment
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Ghid Metin2 – Cum sa faci yang in cel mai rapid mod posibil fara hack de yang

    tutoit.com – M-am gandit sa postez un ghid despre yang. Stiu ca majoritatea jucatorilor Metin2, la un moment dat intra intr-o criza de yang. 1. Comertul Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 5 minute 14 sec in Divertisment
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Ghid Metin2 – Totul despre bresle (guild)

    tutoit.com – Ce este o breasla? O breasla este o grupare de caractere ce evolueaza sub un nume, si care poate face razboaie cu alte bresle. Cum se Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 8 minute 19 sec in Divertisment
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Ghid Metin2 – Cum sa faci Master(M) | Grand Master(G) | Perfect Master(P)

    tutoit.com – Pentru inceput, pentru a putea folosi skiluri, trebuie sa aveti nivel 5, si apoi sa va duceti la invatatori. Acesti invatatori sunt de doua feluri Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 10 minute 15 sec in Divertisment
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Ghid Metin2 – Cum sa separi iteme

    tutoit.com – Probabil vi s-a intamplat si voua.. spre exemplu sa aveti (dau un exemplu oarecare) 200 licori rosii mari, si colegu de grup, sa va ceara 50. Dar n Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 14 minute 7 sec in Divertisment
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Ghid Metin2 – Cum sa ajungi in V2 (cave 2)

    tutoit.com – Pentru a ajunge in v2 (cave2) trebuie sa mergeti in desert. In partea de SUD – EST a hartii. In v1 sunt paianjeni cu nivel relativ mare… intre Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 15 minute 52 sec in Divertisment
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Ghid Metin2: Cum sa culegeti yang sau iteme de pe jos mai repede

    tutoit.com – Sincer sa fiu.. eu joc metin2 de aproape un an. Eu foloseam click pentru a culege obiecte sau yang de pe jos. Pana cand un prieten mi-a zis de un b Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 19 minute 17 sec in Divertisment
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Ghid Metin2 – Cum sa scap de misiunile ce imi apar in stanga ecranului

    tutoit.com – Exista momente in care sunteti oarecum deranjati de misiunile pe care le aveti de indeplinit, si care apar in stanga ecranului. Pentru a scapa de e Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 21 minute 56 sec in Divertisment
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Ghid Metin2 – Cand cad mai multe iteme de la animale, esoterici, orci, paianjeni, monstri si bosi

    tutoit.com – Toata lumea spune ca atunci cand are nivel mic, creste mai repede, primeste mai multe iteme sau yang. Nu este o regula dar de obicei primesti mai m Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 24 minute 44 sec in Divertisment
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Ghid Metin2 – Totul despre Grota exilului / Grotto of exile

    tutoit.com – Dupa cum toata lumea vorbeste prin metin2 “sa inventat noua mapa haideti mergem??”,acum aflati ca trebuie sa aveti level 75+ si nu se intra foa Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 26 minute 42 sec in Divertisment
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Poll Metin2 – Care este caracterul tau preferat de Metin2?

    tutoit.com – Dupa cum spunea b_97_val intr-un articol, am creeat un poll pentru a afla ce caracter este mai indragit in tot Metinul. Mie sincer, imi place foart Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 29 minute 1 sec in Divertisment
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Ghid Metin2 – Cum fac licori care imi dau +70 aparare/defensiva

    tutoit.com – Cand eram mic, nu dadeam prea multa importanta plantelor. De curand am aflat de aceasta licoare care da +70 defensiva pentru 3 minute. Pentr Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 30 minute 12 sec in Divertisment
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Acceleratorul de particule de la Geneva (Large Hadron Collider)

    tutoit.com – Large Hadron Collider; cel mai scump experiment din istoria omenirii. Oamenii de stiinta spera sa afle raspunsul proceselor relevante ce se petrec Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 31 minute 52 sec in Cultura
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Viata omenirii inainte si dupa 2012. Ce semnifica 2012? Apocalipsa

    tutoit.com – Un documentar ce are ca subiect anul 2012. De la prevestitiile mayasilor, la astronomii din ziua de azi. Afla care sunt sfarsiturile lumii. " Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 33 minute 40 sec in Cultura
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Staying in character and getting away with it

    reinvented.ro – Ma uitam la House zilele trecute si ma gandeam.. frate, omul asta e al naibii de enervant. Desigur, e misto sa-l privesti instalat comod pe canapea Mai mult »

    Adaugat de typeincomedy acum 37 minute 20 sec in Divertisment
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Ce inseamna 666, Antihrist?

    tutoit.com – “Numarul Fiarei” este scris in Apocalipsa lui Ioan (13:18): “Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci e Mai mult »

    Adaugat de AndyIsBack acum 39 minute 7 sec in Cultura
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Biserica fetii

    milfsipetrov.blogspot.com – Policlinica privată Interservisan, Cluj-Napoca. Mă aflam aici în vederea efectuării unor analize la mucii din gât. După ce-am dus frotiul ăl Mai mult »

    Adaugat de milf si petrov acum 42 minute 59 sec in Social
    Fara comentarii | Tweet this

    1
    Cupa VSS - Spectacol total ( TV)

    bloganul.blogspot.com – Emisiune din data de 18 martie la tv analog. Invitati: Emanuel Resiga (Road Runners) si organizatorul competitiei Cupa VSS de la Arad d Mai mult »

    Adaugat de egon acum 1 oră 40 minute in Auto Moto
    Fara comentarii | Tweet this

    Comentarii recente
    Da' cum arata astia?
    în urmă cu 2 zile 4 ore
    Se deschide sezonul si incep evenimentele in Mamaia !
    în urmă cu 1 săptămână 2 zile
    Ok
    în urmă cu 1 săptămână 4 zile
    Re: Xenofob?
    în urmă cu 1 săptămână 4 zile
    Xeonofob?
    în urmă cu 1 săptămână 4 zile
    nu rezolvi nimic
    în urmă cu 2 săptămâni 1 zi
    sa facem o lista...
    în urmă cu 2 săptămâni 2 zile
    stai numa'
    în urmă cu 2 săptămâni 2 zile
    si totusi...
    în urmă cu 2 săptămâni 2 zile
    Frate, nu mai da odata ortu' ...
    în urmă cu 2 săptămâni 5 zile

    E de bine, zic.

  46. Azi au venit 22 de vizitatori de pe fain@polimedia si astia au determinat un average time on site de 00:00:00...
    cum merge treaba asta? :-/

  47. Mircea Popescu`s avatar
    47
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 9 June 2010

    Inseamna ca nimeni n-a citit o a doua pagina. Cam grav. Time to check site UX, de-un exemplu.

  48. poi...ajuta-ma tu, daca vrei. unde gresesc de nu vor utilizatorii fain sa ceteasca mai mult?

  49. Mircea Popescu`s avatar
    49
    Mircea Popescu 
    Thursday, 10 June 2010

    Asta nu-i asa diferit de a-mi cere sa te ajut eu, de ce nu vor fetele sa fie sclave si sa-ti populeze beciul ? Genu' de intrebari la care va trebui sa-ti raspunzi singur, ca asta-i, pana la urma, scopul si fun-ul vietii.

  1. [...] auzit deja. Daca nu, poate ca-i o idee sa aruncati un ochi. Discutia despre cum si de ce-i superior am purtat-o deja, nu mai repet. Ma bucur sa observ ca destui oameni (1, 2, 3 etc) s-au prins cat e ceasul. Pentru ca [...]

  2. [...] nu se limiteaza la discutia aia, ci-i oarecum universala. Spre exemplu, ar trebui sa ma agite ca nimicurile-s tot nimicuri si-n 2012, cum erau si-n 2009 ? De ce ? De ce-i asta problema mea [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.