Hai sa vi-l disec p-un pustan de prin zona ca tocmai m-am prins

Wednesday, 13 June, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

vragnaroda mircea_popescu: Oh, you joined like a minute later than you should have. :p
mircea_popescu lol ?

vragnaroda So I'll say this again:
vragnaroda vexare: There are two possible methods for amending the U.S. constitution and there are only two things that it cannot be amended to change according to Article V: no amendment can deny states equal representation in the Senate and the Atlantic slave trade prior to 1808 cannot be prohibited. It would not require a constitutional amendment to tax churches, though.
vexare So again, if more that 1/2 of u.s. population is religious why isn't the first amendment abrogated? A minority of atheist actually turn the law against a majority by a stupid amendment.

vragnaroda The First Amendment doesn't guarantee to people freedom from taxation.
vexare Yes but it guarantees religion and then christianity cannot be imposed.
mircea_popescu so ?

vragnaroda It prohibits the establishment of religion and guarantees free exercise of religion. Guaranteeing free exercise of religion does not mean they can't be taxed.

vexare If schools want to impose christianity, let them do it.
mircea_popescu ...
vragnaroda Fuck off.
vexare http://en.wikipedia.org/wiki/Kitzmiller_v._Dover_Area_School_District

mircea_popescu vexare let me explain something to you : you are young and stupid. Your only chance to not die stupid is to learn things from other people. When you argue this way you significantly diminish your chances to be taught anything. You might think you're "in control", but the only thing you're in control of is remaining dumb as rocks, which ofcourse you'd be in control of.

N-am sa ma apuc sa traduc ca sper ca se intelege si oricum am muscat-o o tura-n dimineata asta pe tema ca aveam impresia ca engleza-i romana sau invers, dar am sa precizez niste chestii.

In primul rind, exista doua moduri ale invatarii. Cel feminin e cacatul care se aplica din gros la asa-zisele scoli romanesti, si anume repetatul. Asa invata femeile, dupa ce aud in jur, asa-si formeaza ele opiniile despre lume si viata, prin identificare cu grupul de mule din care fac parte. Asa se ajunge la "toata lumea stie ca" si restul de expresii de-a gata prin care mula ajunsa cumva, din gresala, pe Internet (care-i prin chiar definitie antilocul ei) semnalizeaza ca ea-i femeie, si deci nu gindeste ci repeta si nu invata ci isi impune. Asa se formeaza diverse proaste ca de exemplu mai recent rapunzela asta.

Spre deosebire de acest mod idiot si disfunctional din principiu de "a invata" in sensul adaptarii - ca vorba ceea, nu suntem oameni ci simple unelte de bagat pula in si scos copii afara sa fie in ce baga pula si la anu' - barbatii folosesc un mod care-i idiot si disfunctional in practica, anume constructia de challenges. Le zic challenges pentru ca limba romana nu are un concept echivalent, cum de altfel am ajuns deja sa ne asteptam - doara vorbim de chestii importante si utile nu de sentimentul prostesc al fiintei sau cum era.

Asta incearca sa faca tinarul vexare acolo dinsus, el construieste niste challenge-uri pe care preopinentu' tre' sa le rezolve ca sa-l convinga de-o chestie. Problema nenorocirii dezastrului ghinionului degajamentului burlanului lui este ca e prea in etate mental in raport cu bagajul de cunostiinte si intelegeri pe care l-a acumulat. Pe cale de consecinta el poate construi niste challenge-uri mult prea complicate fata de ce ar fi dispus cineva sa satisfaca date fiind conceptele in discutie, si adesea chiar mai complicate decit SE POATE SATISFACE pe baza cunostiintelor si intelegerilor lui. E ca un fel de herniere a mintii ce-a patit el, nu se mai poate alimenta pentru ca musculatura a crescut disproportionat si sugruma lumenul "intestinal" (presupunind ca digestia intelectuala se petrece tot in ceva mat.)

Recent (doua ore sau ceva dupa prima) am avut si revelatia ca de ce s-a intimplat asta :

vexare Basescu e cel mai prost presedinte de l-am avut. Mai bine venea geoana. Bai asta ne-a facut de ras cu fiecare ocazie. Cea mai recenta aia cu charles. A si geoana stie franceza. Base a luat muie de sarkozy.
mircea_popescu Lmao. Noa frate, stie vexare chestii si cu politica acuma. Deci cine te-o facut de ris bai ?

vexare mircea_popescu: Noi ca popor. Cu engleza lui de cacat si semnaturi. Date gresite, etc. Bine, nu numai el.
mircea_popescu Io cre' ca e o idee proasta sa-ti formezi idei privind la televizor.

Televizorul contine diversi Mircea Bazi (ca-i cheama mai nou Dinescu sau ca aspira fara succes la titulatura de "domnul Bruma") care-s foarte persuasivi (in termenii acestui articol "persuasiv" ar insemna "foarte capabili sa satisfaca challenge-uri DESI chestia de-o sustin ei e totusi falsa").

Ca sa ma intelegeti concret, fie aceasta cutie. Eu propun teoria ca ea contine chibrite. Daca sunteti o pizda modul in care va invat ca aceasta cutie contine chibrite fara a o mai si deschide este ca "trebuie sa intelegi ca aceasta cutie contine chibrite". Si le pun pe toate pizdele din cercu' tau social sa repete asta neincetat si gata, tu vei "invata" ca in cutie sunt chibrite. Nu dati ochii peste cap CA EXACT ASA FACETI.

Daca sunteti un pulete modul in care va invat ca aceasta cutie contine chibrite este ca va intreb, noa bai pulete, ce ai nevoie ca sa te lamuresti ca-n cutie sunt chibrite ? La care puletele in general nu stie raspunde ca "deschide-o sa vedem". Sau chiar daca in prima faza stie raspunde atita lucru nu se stie tine, iar eu incet-incet si din aproape in aproape il duc de nas. Aia inseamna persuasiv in discutia asta, ce fac bazii si gizii televiziunii face orice tiganus cu sloboz uscat dupa urechi la standu' lui de alba-neagra.

Si-atunci, confruntat cu nenumarate tepe si mui, tinarul devine tot mai stringent in challenge-urile pe care le construieste, pentru ca TREBUIE SA FIE. Doar ca nu are nici intelegerea nici cunostiintele necesare ca sa fie stringent in mod eficient sau macar eficace. El e stringent pur si simplu, si asta construieste un cerc vicios din care nu mai poate iesi.

Mnoa, vedeti ce simplu si frumos functioneaza desocializarea de la sine, pe exact principiile sanatoase ale economiei de piata, sau cu alte cuvinte exact asa cum lemon laws ?

Voi sa faceti bine sa-mi spuneti ce ne facem, si de preferinta nu ceva a la strategia FSN-ului, lasa c-o sa fie bine.

PS. Sa nu ma intelegeti gresit : exista si femei concrete care invata in modul corect, pentru ca da, modul masculin de invatare este singurul mod corect precit exista si barbati concreti care invata in modul gresit. Opozitia feminin-masculin nu-i intre persoane concrete, ci intre moduri, care-s meta-persoane. Sunt specificele genurilor respective si-atit, o discutie pur statistica.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

24 Responses

  1. Mbine.

    http://www.adevarul.es/stiri/actualitate/gafA-basescu-semnat-gresit-pactul-fiscal-bruxelles-incurcat-luna
    http://www.ziare.com/basescu/presedinte/poetul-shaul-carmel-i-a-trimis-inapoi-decoratia-lui-basescu-463416
    http://www.ziare.com/basescu/presedinte/inca-o-gafa-marca-basescu-a-confundat-o-femeie-cu-domnul-livni-771303
    http://www.gandul.info/news/gafa-pe-care-traian-basescu-a-facut-o-in-fata-printului-charles-9733818
    http://www.gandul.info/news/gafa-basescu-a-mutat-unirea-principatelor-in-1959-plus-hora-sparta-cu-geoana-la-iasi-5432671
    http://www.gandul.info/international/basescu-expediat-de-sarkozy-la-summitul-nato-vezi-video-7734398
    http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/EUObserver-Basescu-l-a-enervat-Sarkozy_0_443355908.html

    Se uita ma-ta la tv si cam toata teoria ta cu femei, eu sunt gay si vrei sa ma masezi anal si alte chestii e complet gresita.

    Discutia aia incepuse altfel si anume ca prima data am intrebat daca se poate abroga si cum. Mi-a raspuns rg, dupaia a venit vragnaroda.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 13 June 2012

    Deci cum ?

  3. Discutia pe tema constitutiei incepuse de la faptul ca cum s-ar putea schimba ea, abroga sau ma rog, caci nu stiam cum si dupaia am expus teza. Cum am si zis, din moment ce SUA are o majoritate religioasa iar minoritatea ateilor tot castiga procese pe baza constitutiei, mi se pare stupid ca religiosii aia n-au cerut/n-au schimbat-o deja din moment ce propia lege e impotriva lor gen.

    Cat despre Basescu, opinia mea e formata pe ce vezi mai sus, niciun televizor si niciun auzite si alte formulari nefondate pe care nu retin sa le fi confirmat eu in vreun fel.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 13 June 2012

    Bun da' pe de-o parte nu vad ce schimba contextul mai larg apropo de schimbat constitutia SU de-l introduci tu in discutia aici de fata si pe de cealalta adevarul si restu' de editii online a ziarelor romanesti de le citezi tu sunt tot "televizorul".

  5. Pai da, chiar vorbeam de ceva ce nu stiu si dupaia am dat motivul de ce intrebam de schimbare.

    Tot nu vad cu ce le scade veridicitatea daca-s presa/ziar/tv.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 13 June 2012

    Pentru ca mint. Toti.

  7. Loool.

  8. cosminmaricari`s avatar
    8
    cosminmaricari 
    Thursday, 14 June 2012

    Freud knows his ish bout politcs and stuff.

    Like this guy: http://www.collegehumor.com/article/6782194/20-things-you-say-about-politics-and-what-you-actually-mean

  9. eu creca Vexare a zis ca daca constitutia nu mai reprezinta populatia atuncia ar trebui schimbata. Ala zicea : It's simple! we'll tax the churches. Si vexare a vrut sa spuna: nu ar trebui sa fie atat de simplu.

    Eu cred ca toti sunteti la fel de prosti ca nu stiti sa purtati o discutie coerenta.

  10. Garfield`s avatar
    10
    Garfield 
    Thursday, 14 June 2012

    It's chat, after all. Nu poate fi coerent, prin structura.

  11. ba poate, ce este un chat daca nu o discutie?
    @ cosminmarincari
    freud o fi el putin distrat da linkul ala a tau da dovada de imbecilitate crasa.

    nu serios, cat de jos o sa va coborati cu intelectul ma? Urmeaza linkuri la filme cu ben stiller pentru a exemplifica umorul britanic?

  12. cosminmaricari`s avatar
    12
    cosminmaricari 
    Thursday, 14 June 2012

    Nu, urmează linkul ăsta pentru a exemplifica geniul nepieritor al umorului românesc.

    O ştii p-aia cu "You have the right to your own opinions, not to your own facts"?

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 June 2012

    @Maricari bre ce nu-ti pui tu frumos avatar ?

    @cipslim Sugi pula fraere.

  14. Collegemuie ala e defect, nu-mi incarca pozele.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 June 2012

    Mie-mi incarca, is niste puleti stupizi care-ar putea fi de exemplu experti de la festivaluri de online, design sau handmade, care fac mutre "interesante" in sensul de idioate.

    N-am prins umorul.

  16. Nu ca nu ai inteles tu umoru! umoru era ca e funny ca ben stiller cu suturi in coaie, cu ochii mari hahaha ce prosti sunt americanii care e democratii lu obama ca asa zice republicanii carestie ei si ce ignoranti sunt americanii ailalti dar ei nu sunt ca ei s-au prins de niste faze.

    Exact genul lu cosminanticarii asta care ne expune ce e trendy pa net si cum sa rumegi incontinuu ideile altora indiferent de proba contrarie.

    Adica eu pe Freud il inteleg, rezonez cu modelul lui de gandire si il respect. E eronat majoritatea timpului dar gandeste cu capul lui. Astalalt vine sa dea si el la gioale paicia si sa pupe in cur dreapta-stanga sa fie si el parte la gloata.

    BA cosmin! ii stii pe aia cu "vrei sa facem schimb de link?" tu esti mai trist ca aia ba ca aia is remediabili.

  17. @cosmin
    asta e ca si cum ai demonstra ca dadatroll e un agramat linkand o pagina de la el pe blog. Stai cuminte acolo ca nuntelegi tu despre ce e vorba aici.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 June 2012

    Da' io numa' atita curiozitate am cacum ai stabilit tu ca "iremediabil".

    Ps. Poa' ca te intere si disputa cu muistu' de Razvan Cucui in completare.

  19. pentru ca can't teach an old dog new tricks. E o trasatura de caracter formata prepubescent nu este un reflex invatat.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 June 2012

    Noa da' mai lasa-ma, deci ai identificat tu grupu' ? Vezi sa nu fie defect.

  21. Sunt unele chestii, foarte fine, pe care majoritatea oamenilor nu le pot asocia relevant. Oamenii, si ii stii bine ca i-ai vazut in pula goala de prea multe ori, poate de mai multe ori decat mine, nu isi pun pe tapet caracterul deoarece asa ii invata societatea. Unii o fac mai cu succes altii cu mai putin, dar daca esti atent in mod constant odata si odata tot scapa ceva.
    Si cand scapa (ca in momentul de fata pentru mine) stii cu cine ai de a face.
    Asta nu inseamna ca scapa doar trasaturi de caracter negative sau ca stateam eu la plesneala sa il astept pe asta sa se rasufle cosmin. Astea se intampla.
    Cum s-a intamplat cu Razvan Cucui in cazul tau.
    multi care se uita acolo pe schimbul de replici confunda conflictul de opinii cu conflictul personal. Ei or sa zica : astia doi nu se inteleg din cauza ca s-au certat de la ACTA si dupaia s-a ajuns la insulte, sau sa confunde cu un conflict mai vechi. Or acolo e cazul de "Dute ma in pixda ma-tii de ipocrit" din prima replica.
    Si asa si aici, si cu morena mupu si cu Bodranganel ala si cu mai multi.
    Da asta, cu replica aia a lui mi s-a definit mie ca tot ce urasc eu mai mult pe lumea asta. Caracterul cari mie mi se pare cel mai josnic din toate.
    Acuma caracterele care mi se par mie josnice tie ti se pot parea acceptabile si nu contest ca e o chestie de gust, dar ca sa intelegi, ca simpli cetateni cum zicea ceausescu.

  22. @Mircea & Freud
    Nu era vorba de umor acolo, bre, wtf? Mircea, acolo dacă dădeai cu mousu peste poze se schimba textul, arăta "ce gândeşte şi ştie de fapt" individu despre subiect. Şi ce voiam eu să zic e că tre să ghicesc ce vrea să zică de fapt Freudu nost atunci când zice cu totul altceva. Stupid, ştiu. Căcat, mai bine îl întrebam ce vrea să zică.

    @Cipici
    Mnoa, păi dacă linku ăla ţi-a relevat caracterul meu, ce pot să zic? Ghiceşti şi-n ghioc?

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 June 2012

    @cipslim Pe de cealalta parte mai e si considerentu' cu "Nu exista prosti online".

    @Cosmin Nu-ntelegi tu umorul.

  1. [...] Eu nu cred numaidecat ca problema tanarului vexare (ori problema oricarui alt tanar asemeni lui) e a... Nu cred, adica, faptul ca teoria asta este aplicabila si functioneaza in 100% din cazuri. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.