FeSeNe, FeSeNe, minte-ne, minte-ne.

Tuesday, 12 June, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Deci acuma ca le-ati votat primarii putem sa ii bagam putin in seama.

Taxa suplimentară de solidaritate ar putea afecta 100.000 de bugetari şi pensionari

Un procent de 13% dintre angajaţii din sistemul bugetar au salarii peste 4000 de lei. Aceştia ar putea fi taxaţi suplimentar, cu încă 16%, potrivit unui intenţii a Guvernului Ponta.

De pe tvrinfo, probabil institutia cea mai in masura sa discute "taxe" luate cu japca din toata Romania.

Sensul schimbării trebuie înțeles pe mai multe paliere. În primul rând este vorba de respingerea hotărâtă a „tratamentului” austerității. Cetățenii au înțeles că în România nu pot să curgă, imediat, râuri de lapte și miere, pentru că USL nu a promis așa ceva, însă schimbarea agendei socio-economice a guvernării este considerată a fi imperativă.

De la Nastase Adrian, blogar de carton fara mogul sau invers, nu mai retin exact.

Noa deci cum facem, ca sa inteleg si eu, respingem austeritatea ? Nu respingem austeritatea ? Ca n-o sa veniti acuma sa-mi povestiti teorii despre cum un salariu sub ajutorul de somaj in Europa e noua limita a frontului in lupta de clasa, despartind saracii de cei-prea-saraci-ca-sa-merite-sa-mai-traiasca sau ceva.

Si discutind mai in general, imi poate explica cineva nu integral, da' macar citeva idei din strategia FSN ? Dincolo de mersul la minima rezistenta, o numim pe boarfa aia de la Cantemir ministru, pe urma n-o mai numim, il numim pe plagiatorul ordinar de Mang (ce tupeu de sectorist jegos si pe ala, incredibil) dupa care nu-l mai numim, punem in loc un tip lipsit de capacitatea intelectuala de-a intelege macar ce-s alea abonamentele la publicatii stiintifice (el credea probabil ca oricum se iau gratis "dupa net" sau ceva ?) si asa mai departe.

Deci, faceti masuri de austeritate sau nu faceti masuri de austeritate ? Intrati in euro sau nu intrati in euro ? Luati imprumuturi sau nu luati imprumuturi ? Bombardam Homs sau nu bombardam Homs ? Ceva, totusi, o idee, o intelegere, o linie directoare, un element de gindire politica oricare.

Stie careva sa-mi dea un exemplu ? Corlatene, ai ceva semnale cit sa te gasesti capabil sa dai un raspuns taios la cererea asta modesta, "notati in scris un singur exemplu de ceva strategie a FSN" ?

Io chiar nu pricep cum va inchipuiti voi ca rezistati pina in Noiembrie.

Adica da, am inteles, unirea universala a tuturor elementelor reactionare, regresive, antieuropene, protocroniste, neocomuniste, pasuniste si ce spanac ati mai gasit voi pe-acolo a reusit sa ia aproape 60% la alegerile locale. Din care cam 50% e de la primar si cam restul de sa zicem 10% de la partide. Bun. Si-n urmatoarele sase luni in care voi aveti pe cap un guvern facut la misto (in sensul ca v-o lasat dujmanii sa va rupeti gitul, in frunte cu puletele care "Eu nu sunt nici Emil Boc, nici Mihai Razvan Ungureanu sa ma puna Basescu in functii cand vrea el, nici macar la misto" nu mai demult de-acum trei luni pe ceas), si-n care n-aveti pe cine numi plus o dezumflata basica la locale urmeaza sa se intimple ce, concret ?

N-o sa-mi spuneti acuma ca asta e strategia in totul ei, futem buha sase luni si speram sa n-o muscam prea tare si sa iesim in majoritate totusi.

Corlatene, nu poti fi chiar atita de prost. De Dragnea si restu' de tigani ce mai aveti pe-acolo nu m-as mira, da' tu cica ti-ai luat bacu' pe bune. Nu poti fi atita de prost.

Nu ?

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

9 Responses

  1. romania inedit`s avatar
    1
    romania inedit 
    Tuesday, 12 June 2012

    Ma bucur ca scrisasi despre asta !

  2. nai sange in coaie daca nu te bagi in PPDD
    ajungi in parlament ej nebun???
    eu mas baga ia mai dai in cacat de fraieri

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 13 June 2012

    @romania inedit Sa fie primit.

    @cipslim Bine, si ajung in Parlament. Si ? Ma fut la cap intre 12 si 16 ore pe zi cu niste timpiti interesati, adica ei nu-s doar prosti, da' mai si fac pe prostii. Nici macar pentru un interes vero, bani grei, neah. Pentru o ciorba acolo, ca puletii cu blogurile exact. Nu ti se pare ca-mi ajunge atita milostenie cit fac cu blogurile ?

  4. care ejti un cinic nevizionar

  5. Hehe, nicely put. O idee oficiala le-ar zdruncina filosofia - acum ceva timp aveau revolutia continua, apoi au metamorfozat-o in tranzitia continua, oricum ar fi dar continua sa fie, adica eterna. Dar si paradoxala, fix pe ce ziceai cu anti-si-pro in acelasi timp.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 13 June 2012

    @cipslim Io credeam despre mine ca-s un cinic vizionar. Da' pe bune acuma, te-ai astepta sa ma duc io sa ma rog de ei ? Lumea nu functioneaza asa.

    @Bogdan Eu ma intreb cita lume isi mai aminteste cum tuna si fulgera Ponta contra imprumuturilor pe de-o parte si-n general si contra inabilitatii manifeste a lui Boc cit si izolarii internationale a Romaniei (din cauza lui Basescu) pe cind guvernul tragea fara probleme jde miliarde imprumuturi, dupa care la nici doua luni sa iasa si sa anunte mindru ca i-o aruncat FMI un oscior de mai nimica acolo. Deci marele lui succes de-a fi reusit ceva ce aia criticatii n-ar fi acceptat fiind mult prea putin ?

    Asta lasind la o parte aia haioasa cu "nu e el Emil Boc", de care vaz ca nu pare sa-si aminteasca nimeni de prin FSN. Nu-i ciudat ? Ponta e ca un fel de fiul lui Steve Holmes, Teddy sa-i zicem lui. Si Teddy Ponta-Holmes il injura pe tac-su ca nu stie fute si nu-l plac femeile dupa care el se suie pe-o grasa si-o umple de smecleu inainte sa intre-n ea. Sau ma rog, cam asa ceva.

  1. FeSeNe- FeSeNe- minte-ne- minte-ne- pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Despre alegeri si efectele pe care le vor produce.
    Zice Mircea:
    "Stie careva sa-mi dea un exemplu ? Corlatene, ai ceva semnale cit sa te gasesti capabil sa dai un raspuns taios la cererea asta modesta, “notati in scris un singur exemplu de ceva str...

  2. [...] Voi sa faceti bine sa-mi spuneti ce ne facem, si de preferinta nu ceva a la strategia FSN-ului, lasa c-o sa fie bine. [...]

  3. [...] orificiu (pe la ~1400 de IP-uri unice) a fost... nici asta n-o sa ghiciti, sau poate ca tot ba da : FeSeNe, FeSeNe, minte-ne, minte-ne. Cele doua forme ale muii, politica si mda. Asta este. Cel mai vechi articol citit este chiar [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.