Maturizarea prin infringere

Tuesday, 13 December, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Raluca : Tampita asta de pisica imi racaie usile, peretii ... am batut-o cu ziarul si ea torcea.
Mircea : lol

Raluca : Mda nu mai am autoritate.
Mircea : Apai autoritatea nu-i pentru orice mita.

Raluca : Apai dar cum?
Mircea : Uite bine.

Raluca : Pah explica tu daca te pricepi tu asa la feline. Ca mie mi-au mancat sufletul.
Mircea : Tu esti mita in discutie. Si tu n-ai de ce sa ai autoritate. Ca n-ai.

Raluca : Ah eu :))) nici printre matele mele? Trist.
Mircea : Animalele sunt mai grele ca oamenii. Ele nu mint.

Raluca : Mbwey asta e ciudata. Si ciudoasa.
Mircea : Aia poate fi.

Raluca : Citeam ce mai zicea Ioana colo pe blogul cu despuiata.
Mircea : Asa.

Raluca : Nici Ioana asta nu o vazut barbat la viata ei.
Mircea : Mdap.

Raluca : E trist, e greu.
Mircea : Stii cum e ? Toate romancele "stiu ele cum e", au "bun simt", le-o invatat stramula chestii. Si o freaca la rece si-s nefericite. Mbine. Da' pe cine intereseaza ?

Raluca : Nu as putea spune ca is nefericita.
Mircea : Pai sigur ca nu ai putea. Ca daca ai putea atunci ar si trebui sa faci ceva despre asta. Da' nu e problema, citi ai, 30 ? Azi-miine 50 si pe urma oricum nu mai conteaza.

Raluca : Apai vezi :)
Mircea : Daca ai putut primii 20... oricum aia-s cei mai grei, viata nu se prea lasa aruncata la gunoi la inceput. La final, te-nveti si e usor.

Raluca : Am o amica ... ciudata rau. Din an in paste imi citeste blogul dar atunci intra in recuperari pana ajunge la zi ... acuma cateva zile mi-a zis ca m-am schimbat si eu o intreb dar cum ... iar ea imi zice: esti infranta nu intr-un sens rau, te-ai maturizat cumva si ai regrete.

Mircea : Mnoa hat.
Raluca : Mda.

Eu sunt practic ca un fel de sfint, parerea mea.

Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

17 Responses

 1. Tu stii ca daca cauti "stramula" pe google tu iesi pe primul loc?

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 13 December 2011

  Pai eu stiu. Tu te miri ?

 3. Iti dau 8 cristale daca vii in armata mea :P

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 13 December 2011

  Adica ?

 5. Haven pffffff ....

 6. Mircea Popescu`s avatar
  6
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 13 December 2011

  Scrie corect in limba engleza in original tu aznatico.

 7. @Mircea Popescu: Mda! Cetii acuma si randurile de mai sus...Zice Raluca ceva acolo!
  Referitor la supozitia cu sfantul...ce sa si pot zice?!
  Ii ceva de genul:
  "La tine vin fomeile sa-si planga amocul pus la cale de-'Mparatu' / Iar tu ascunzi o lacrima-ntre gene in alte http://www.zari cand le trimiti oftatul" :-)
  Asa cumva sau cum?!

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 13 December 2011

  Neaparat mai rau.

  Acu' citeam sa vaz cum m-ii fi incondeiat.

 9. @Mircea Popescu: Nu, nu, ca nu te-am incondeiat! C-am tratat problema cu "bun-simt"! :-)
  Unde mai pui ca sfantu' Hastemele, ala de ne-a daruit hrefu' "target-at" n-are nicio simpatie anume pentru wordpress, asa ca si trimiterile-s cam ambigue si cam aiurea!
  Mai rau de-atat?! Oi cauta atunci sa-mi imaginez altceva...

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 13 December 2011

  Domnita Ioana, ti se aduc la cunostiinta pe aceasta cale urmatoarele observatii :

  1. Ca domnitele oricit de inteligente tot au nevoie de complimente, nu ca sa isi confirme nimica ci pur si simplu din cauza ca fac parte din circulatia limfoenigmatica feminina. Ca atare nu te abtine cind simti nevoia, cum e nucul insetat de-o gura de pisat e si femeia insetata de-un compliment. Mai cu osebire daca-i sincer. Baga mare.

  II. Ca mai nou spatiezi omeneste, ceea ce-i bine. Poate chiar putin exagerat, ceea ce-i natural, iti revii tu. Constructiile cu insertii neapozitive si apozitive combinate (N-am placut-o niciodata pe cealalta eroina, Monica, pe Olguta, insa, da.) sunt ilizibile in limba romana contemporana si de fapt contrazic niste norme de stil emergente pe care nu-s capabil sa le fixez in scris dar le intuiesc.

  C. Ca Edith Piaf e un gen de barbat, nu un gen de femeie.

  Δ (sau daca preferi δ ). Ca politistii se tem sa se inscrie-n dispute conjugale pentru motivul banal si comun ca partile belicoase se vor apuca sa-i cotonogeasca. Idem e riscant sa iei bucati din textul cu care eu bat o fata si sa ti le aplici pe fund sa vezi cum se potrivesc, dat fiind ca n-au sa se potriveasca, dat fiind ca eu nu bat cu confectii, ci croiesc la masura. Daca simti nevoia (precum si daca nu simti nevoia) nu-ti face probleme ca-ti croiesc si tie (cum de altfel chiar si discutam despre asta, domnita iti poate confirma, ca ea m-o intrebat).

  Д. Ca problemele de le percepi survin evident din semi-semnologie, si anume depind de sensul pe care cititorul il da vorbei "infringere", de exemplu. Care nefiind fixat evident ca poate fi maleat de asa natura cit sa se potriveasca numa' bine-n asertiunea in discutie : orice proces e prin insusi asta o infringere, de exemplu. Ca numa' starea-i neinfrinta.

  ฆ. Dar mai bine sa nu lasam.

  Sper ca te-ai distrat. Si eu, multumesc de intrebare. Mai pofteste si-alta data.

 11. @ Mircea Popescu: De poftit mai poftesc, cu siguranta, saru'mana de invitatie, ca imi place pe Trilema! Iara daca te-ai distrat si m-am distrat, aista socotesc ca-i mare lucru!

  Apoi...atunci, daca zici ca asa stau lucrurile cu femeia, sa ma-ndrept grabnic si sa zic: Raluca, apreciez sincer felul in care scrii pe blog si te citesc de multa vreme si iti urmaresc cu placerea evolutia, in care, in parte, ma regasesc, chiar de eu sunt mai batrana (intuiesc!) si-atunci anumite etape imi starnesc nostalgii si doruri...

  Am inteles cum sta treaba cu insertiile neapozitive si apozitive combinate si-oi cauta pe mai departe sa le evit, multumesc pentru semnalare, ii cu folos!

  Asta cu Edith Piaf...nu stiu ce sa zic...in general femeile de felul ei or trecut drept barbati, chiar daca ele, saracele, n-or fost...Bun, ca gen de barbat, ca sa zic asa, accidental-femeia Edith Piaf a incercat si trairi de factura feminina...E mai bine asa?

  Imi pare cat se poate de legitim si firesc sa-mi croiesti fara mila, mai ales daca-i cazu', si tocmai pe genul acesta de croit "la masura" contez, ca aista-i cel mai cu folos, fiindca la o adica te (mai) poate indrepta. Altfel, am si intuit cumva ca situatia-i de genul celei cu politistii si partile belicoase, de aceea am si scris in debutul articolului chestiile pe care le-am scris...In mod normal si daca eram o inteleapta cu bun-simt, de data asta ar fi trebuit sa tac chitic!

  De acord cu faptul ca sensul infrangerii poate fi maleat si ca de aici deriva mai multe posibilitati de interpretare.

  Sa nu lasam, dara!

  Cu bine, Ioana.

 12. Mircea Popescu`s avatar
  12
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 13 December 2011

  Pai e mai bine asa in sensul de mai rau, dat fiind ca toti barbatii incearca si trairi de femei. Eventual se poate propune o diferenta pe filiera ca unii traiesc trairi de femei care nu reusesc sa fie femei si altii traiesc trairi de femei care reusesc sa fie femei fiind barbati, da' exista riscul tot mai pronuntat pe masura ce ne indepartam sa se trezeasca fluturele care viseaza ca este o traire care doarme si viseaza ca este un fluture. Si-atunci am pus-o cutotii cu toatele.

 13. Interesanta analiza: "infranta intr-un sens bun". Mdea, este si asta o chestie, si e bine ca "e de bine"

 1. [...] Nu-s de acord ca nu poti zice ca esti nefericita, pen’ ca dac-ai zice ar trebui neaparat sa si fac... [...]

 2. 15
  Insuficientele infrageri … » Pe fuga … (via Pingback)
  Wednesday, 14 December 2011

  [...] fie mai ieri asa cand printre oboseli si nesomn am scapat o pasarica care dupa toate cele generate nu se dovedeste chiar neinspirata. Din start as vrea sa elimin [...]

 3. [...] vreme ce gandeste, isi pune intrebari si-l mai si trage de maneca in sensul aista pe Mircea (care-i un fel de sfant, dupa cum sper ca ati aflat deja!) cade pe ganduri si se-ntreaba daca o fost sau n-o fost violata. [...]

 4. [...] Sa nu ma intelegeti gresit : exista si femei concrete care invata in modul corect, pentru ca da, modul masculin de invatare este singurul mod corect [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.