Evolution e o porcarie

Monday, 19 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Hai sa va povestesc, ca-s furios.

Deci, ma trezesc, apas butonul si ma duc sa-mi pun o bardaca de alcool. Revin cu bardaca de alcool si constat ca pe monitor nu se desfasoara scena cu purcelusul, desktop-ul meu obisnuit pigglet-of-joy

(pe bune, nu glumesc) ci un fel de... mai frate...

Nici nu am idee cum sa va explic, daca n-ati prins zilele bune cind X era la inceput. Deci, partea de sus a ecranului, pixeli random. Random-random, culori aiurea. Partea de mijloc, o fereastra taiata in doua. Ca X a murit in flacari si ce parere am, ce facem acum ?! Da' taiata in sensu' ca daca mergi cu cursoru' in dreapta ecranului iti iese prin stinga, intelegeti voi ? Si uite asa miscam eu cursoru' ca copiii la scoala speciala de retardati, la dreapta ca sa ajung in stinga (ca undeva cam la 2/3 pe ecran exista un zid imaginar impenetrabil pentru cursoare, in logica ubuntului). Va dati seama.

Noa, hai sa lasam X si sa vedem prompt-only. Frec eu ce frec prin setari, asa ca la vre-o ora, hai ca dreg cumva sa mearga X-ul cit de cit uman (adica fara accelerare grafica, fara fineturi, da' macar la 1024x768, tot e ceva). Hai reboot, trag ultima gura de votca, mai mult zama de gheata, trag aer in plamini... moment la care...

Login prompt ? Ceea ce e amuzant, ma gindesc eu, dat fiind ca a) oricine are acces fizic la computer are oricum acces la ce-i pe el, asa ca un login e o idee stupida si b) eu am setat sa ma logheze automat oricum. Da' hai, daca doreste masina, sa-i facem pe plac. Selectam mircea, bagam parola... jbeng. Login prompt. Deci tati... hm. Oi fi bagat-o gresit ? Bag iara, jbeng, login screen. Ma enervez si io cind ma enervez scriu gresit, asa cum imi si apare un avertisment : parola ie gresita. Pai si-atunci inainte inseamna ca n-o fost gresita ?!

Aiurea cu timpeniile, sa ne logam pe root. Cum i-am zis rootului ? Moment de meditatie cu paharu' gol sa-mi amintesc cum i-am zis root-ului. In fine, imi amintesc, parola, pac... iara login screen. Vaai ca-ncep sa urlu.

Omor sesiunea, intru din command prompt direct via xinit si opera pe web (mare securitatea lu' Noe, serios acuma, m-a impiedicat de nu m-am vazut). Dat fiind ca se pare ca va fi cu reinstalari si alte nasoale ne apucam sa downloadam un iso proaspat ca pe ala originalu' l-am dat cadou unei gagici care a trecut si ea pe ubuntu, influentata de un neinfluenti, si intre timp cautam, cautam, cautam, vorba lu' Lenin. Ce fras de traznaie o fi asta ?

Ei, cine cauta gaseste :

I had this issue, and the suggestion to install gnome-session again was it. I realized when doing so, it was reinstalling evolution, which I removed out of spite because it has let me down more often than not. Seems a bug that it would remove gnome-session for evolution, enough to break the desktop. I’m sure I’m not the only one that hates evolution enough to inadvertently kill their desktop. sudo apt-get install gnome-session Evolution might not be the only thing dangerously removing gnome-session the only dependency.

Deci tati, stiti cine s-a recunoscut in discutie ? Eu.

Pentru ca sesiunea precedenta am dezinstalat Evolution, care e o porcarie atroce (o incercare de MS Outlook pe Linux, foarte reusita sub aspectul completei asemanari cu varianta originala in ce priveste imbecilitatea). Si Evolution, care e o porcarie atroce, asa s-o gindit ea, sa-mi dezinstaleze gnome-session. Pai ce, mai poate exista CEVA fara Evolution ? Nu, se gindeste Evolution. Ca orice porcarie atroce, se percepe pe sine drept un fel de axis mundi, inceputul a orice. Si evident ca fara gnome-session bietu' sistem o da-n diverse.

Asa ca xinit, sudo synaptic, reinstalat gnome-session si totu-i in regula ca-n ziua dintii. Ca sa va scutesc doua ore din timpul unui sysadmin expert, care va costa fie vreo doua sute de euro fara TVA fie vreo douazeci de ore din timpul propriu, concluziile sumarizate dinjos :

  1. Dupa ce ati instalat Ubuntu, dezinstalati Evolution.
  2. Dupa ce ati dezinstalat Evolution, in aceeasi sesiune, ca sa nu trebuiasca sa misculati prin mataraia X/gdm, reinstalati gnome-session.

Huo Evolution, cea mai mare porcarie de la piinea prefeliata incoace.

———
  1. Moment la care luam o scurta pauza de emisie ca sa ne amuzam de faptu' ca la cautarea "treceti pe linux" google il scoate pe unu' cu "E timpul sa treceti pe *nix" imediat deasupra unuia cu "Treceti pe open source" ca deh, are si Google favoritii lui ca orice conspiratie iudeomasonica. []
Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

87 Responses

  1. inb4 "linux sucks" shitstorm, led by Illuminati master [Critic]

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    Bwey, io-s un om cinstit : e foarte adevarat ca linux sucks. Singura problema este ca daca pateam o faza de-asta pe mac ori windows, acolo puteam beli tranzistoru', ca o repara Sisoie veci pururi.

    Deci si linuxu' e cam ca si democratia : cel mai prost sistem dintre toate, cu exceptia tuturor celorlalte pe care le-am incercat.

  3. Bine Mircea!

  4. Lasa tu ca ai influentat ceva gagica, l-ai influentat pe Liviu Constantin-Manowar care de fapt nu-i Constantin zice el, ca va fi luat numele fostei neveste sau ceva.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    A, da ?

    Bine.

  6. Da tu nu mananci carne de porc?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    De porc mai ales. De ce ?

  8. Pare delicios porcusoru tau.
    Daca nu stii cum iti trimit eu o reteta de facut porc de lapte.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    Apai asta il tin de icoana.

  10. BHAHAHAHAAHAHAHHAAAAHAHAHAHAH

    open-source pula, comercial shit. deci ori ne iei sistemul cum il dam noi pe sponsori, ori mue. mUE.

    kde/xfce nu servesti?

    ca ubuntu suge de cand cu unity si alte rahaturi.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    Da' care-i problema, le-am scos evolution, unity era scos din day one (alaturi de firefox, alta porcarie) si... gata.

  12. @Mircea Popescu: tu folosești Iceweasel? :-)))) Și ce manager de ferestre (Desktop Environment) folosești?

  13. deah si sa vezi ce chestie, unity o sa fie by default in continuare si o sa ramana. ca e propietatea canoanicacal.

    gnome nu o sa fie continuat, cum defapt cam si numai este deja in ultima editie ubuntu. la urmatorul lts mue. so much fail.

  14. @cristian : lulz was cast.

  15. Când ai reinstalat gnome-session, nu ți-a instalat din nou Evolution?
    P.S. Ai raportat bugul?

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    @Cristian compiz :D

    @Freud Da' si n-am inteles care e problema ? Eu intentionez sa rulez 10.04 asta cam pina prin 2018 asa. Din partea mea pot sa faca absolut ce poftesc pe viitor, io mi-am luat ce-mi trebuia.

    @Cristian Nu, dat fiind ca cele doua n-au de fapt absolut nimic in comun. Si nu, dat fiind ca mi se rupe mie.

  17. Compiz combinat cu GNOME 2 bănuiesc.
    Halal suporter open source. Huă!

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    Draga, cre' ca n-ai inteles chiar exact cum merge asta cu open source. Open source nu inseamna ca sustii proiecte pentru ca exista, open source inseamna ca sustii proiecte pentru ca merita. Evolution nu merita doi scuipati, sa-i raporteze buguri cine doreste, din partea mea.

  19. Fuck de white man is a cultural artistical expression`s avatar
    19
    Fuck de white man is a cultural artistical expressioninsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 19 September 2011

    te-a ownat canonical cu opensoursu libertarian al tau, yea yea, fak da sistem, modificam si compilam free, facem noi ce vrem cu sursa, yeyeyeyeyeyaaa FUK YEA

    EETS FACKIN FREE, ANARCHY, FUK YEA, FAK DA SISTEM, ME NIGGA NOT FALLIN FOR BOORGEOIS ILOOMEENATEEH TRAP, FUK YEA, FUK YEA, FAKIN FREE, FREE UBUNTU SHEET , FAK YEA.

    INTERNET IZ FRI

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    Deci cum ?

  21. Fuck de white man is a cultural artistical expression`s avatar
    21
    Fuck de white man is a cultural artistical expressioninsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 19 September 2011

    FAK DA SISTEM JEWBANTU IS FACKIN FREE.

    NO COMERSHIAL SHEET, NO SPONSORISHASHION AGAINZD MYCROWSOFT AND MYKINGJOSH, NO, NOOO FAKIN SHEET NIGA, NOT.

    JEWBANTU IS FRI INTERNETS, SPOSORISED BAI GUD CRISTIANZ PPL LAIK ME, NO ILUMINATI COMERSHIAL SHIT, EVERYTHING FRI. NO SACH THING AZ BANDWEEDEAT.

  22. Numai că bugul ține mai puțin de Evolution, cât de Ubuntu din câte spui tu. De altfel dacă un pachet are probleme, raportezi asta în primul rând distribuției, nu autorilor acelui pachet. Iar ăia care se ocupă de distribuție se apucă să-l raporteze mai departe dacă e cazul.

    @Fuck de white man is a cultural artistical expression: eu aștept să renunți la Ubuntu pentru FreeBSD PC-BSD ca să fii cu adevărat liber :-)))

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    Mie nu mi-e clar exact cum isi fac ei bundle-urile, da' faptu-i ca cine-a scris scriptu' de remove pentru Evolution l-a scris prost.

    Aiurelile astea cu libertatea ca preocupare la niste oameni care habar n-au ce-i aia... in fine.

  24. La fel de cert e că fără să raporteze cineva bugul, scad șansele de a fi rezolvat și uite așa ajung alde Freud și alții să spună că Linux sux și că mai bine rămâneau pe Windows.

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    Mbine. Stii acolo unde scrie THIS SOFTWARE COMES WITH NO WARRANTIES blablabla ? Mnoa ghici ce inseamna aia in contextu' asta.

  26. Fuck de white man is a cultural artistical expression`s avatar
    26
    Fuck de white man is a cultural artistical expressioninsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 19 September 2011

    bsd nu e propietar ceva universitate americana?

    ma rog, open-source cu herp derp mentionati sursa draci cacati cu copyright da defapt nu.

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    Tu zici de bsd unix ?

  28. Fuck de white man is a cultural artistical expression`s avatar
    28
    Fuck de white man is a cultural artistical expressioninsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 19 September 2011

    ah stai ca ala cred ca era net bsd.

    da nu-i si bsd registered shit?

  29. Măi, întrebarea e dacă faci ceva (nu foarte complicat de altfel, în special pentru tine) și astfel schimbi situația în bine sau te complaci spunând că X o suge (ce joc de cuvinte a putut ieși).

    @Fuck de white man is a cultural artistical expression: cred că toate BSD-urile sunt mărci înregistrate având în vedere că au în spate niște entități juridice (organizații non-profit bănuiesc).

  30. deah, si care lolnoprofit se transforma in profit pentru copyright, necitare surse si etc.

  31. Nu văd ce e așa de rău în fi răsplătit pentru munca ta, deși am dubii că în cazul organizațiilor ăstora non-profit se fac mari averi. Săracul lilo, omul care a înființat rețeaua de servere IRC OpenProjects (FreeNode) a murit în timp ce mergea pe bicicletă. De Richard Stallman nici nu cred că mai e nevoie să vorbesc. Și-a băgat (aproape) toată averea în FSF (Free Software Foundation) și nu ca să-și ia mașină pe firmă.

  32. Da Freud, este o conspiratie, de fapt daca folosesti ubuntu o sa iti intre niste negri pe geam si o sa iti violeze toate gaurile, scrie in licenta GPL modificata mai pe la mijloc unde nu citeste nimeni.

  33. ma, ubuntu e o chestie freemium. sigur, se poate ciordi si etc, cu dat credit catre ubuntu-canonical.

    astia au sponsori care-si freaca mainile sa dea jos de pe piata mycrowsoft si etc. desigur, linux inca nu e popular din cauza jocurilor, dar din ce in ce mai multi pustani o ard pe dual-boot pentru ca pot.

    maine poimane ubuntu va fi comercial.

    e si normal sa aiba un program ca evolution care sa semene cu ms outlook sau koffice care sa semene cu ms office.

    sigur, e open-source, pe donatii si finantari.

  34. @Freud: Ubuntu este deja comercial.

  35. GPL e o licenta care are scopul de a proteja "openness-ul" software-ului prin mijloace juridice. Adica ai o organizatie cu niste avocati care daca tu esti Cisco sau Oracle sau un prapadit random care iei soft GPL il modifici si-l bagi in softul tau comercial fara sa publici sursele, te dau in judecata. Asta si toate variile aberatii pe care le acopera licenta, gen ce-i mai baseste capu lu Stallman sa bage in ea, dar succesul se datoreaza exclusiv proprietatii de care vorbeam mai sus, enforceuieste juridic "tit for tat".

    BSD, MIT si alte licente de genul nu iti impun nici o limitare, poti sa faci cam ce vrei cu codul, inclusiv sa-l iei si sa-l dezvolti closed-source, dar ce a fost publicat pana atunci poate fi folosit de oricine in continuare. Desi nimeni nu este obligat sa contribuie la proiecte cu o astfel de licenta, ea se bazeaza pe faptul ca lumea va contribui doar ca sa isi integreze mai bine codul ca sa poata folosi versiunile ulterioare imbunatatite de toata comunitatea de dezvoltatori.

    Deci nu poti sa faci bani efectiv vanzand un sistem de operare licentiat GPL, pentru ca trebuie sa publici sursele, deci le poate buildui si distribui altcineva pe moca. Iar daca te gandesti sa iei un sistem de operare licentiat BSD si sa iti dezvolti niste feature-uri proprietare peste o sa trebuiasca sa dezvolti in totalitate inhouse ceva la care contribuie deja sute de oameni pe moca si o sa ramai in urma si apoi o sa mori.

    Singurul model de business functional este sa faci bani oferind suport pentru softul respectiv, cum fac toti cei care fac bani din opensource dealtfel. Mai ales ca sistemul de operare a devenit ceva atat de banal incat in curand nici Microsoft n-o sa mai poata scoate bani vanzand asa ceva.

  36. 33 comentarii la un raport de gandac sub linux. Sau discutia se poarta in romania, sau.

  37. @ghg : pai schimbi licenta ca ti se scoala.

    parca wikipedia a facut manevra asta.

    dezvolti niste feature-uri proprietare

    sau cand amd si nvidia nu vor lasa la free drivere pentru linux, chit ca-s propietare.

  38. @Freud: Wikipedia nu a făcut manevra asta. Vezi http://trilema.com/2011/fuste-pizde-femei/#comment-61655 . Cred că asta-i dovadă supremă despre cât de pe lângă subiect sunt discuțiile de pe Trilema, dacă într-un articol despre fuste, pizde și femei se discută despre Wikipedia și licențe.

  39. hater.

    pai tot au schibat licenta. banuiesc ca eu trecut pe cc pentru jurisdictii si etc si plus ca ei printeaza carti cu wikipedia si le vand, bine, chipurile tu platesti doar hartia.

  40. Mircea Popescu`s avatar
    40
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    @Cristian Vechea discutie cu utilitatea sociala a blogerului. Ma bucur sa constat ca asumi natural pozitia diversilor muisti gen Cristi China, pina la urma teoria aia cu "omul se naste dobitoc" nu-i degeaba. Da' hai sa-ti zic cum e chestia : odata ce-am scris aici am facut tot binele de care-i nevoie. Pentru ca tocmai asta-i chestia, io nu-s o furnicuta care nu-si poate aduce alta contributie la mersul lumii decit cu palmutele ei alea doua. Io-s un nume, dintre cei care organizeaza mersul societatii si decid destine. Ca atare, io nu pun mina. Io spun unde sa se puna mina. E o diferenta de organizare sociala veche de cind lumea, se numeste diviziunea sociala a muncii.

    Cred ca-i o chestie oarecum bizara pentru tine sa interactionezi cu asemenea inaltimi in ierarhia din care faci parte, si cum nu esti obisnuit cu asa ceva nu te gasesti tocmai pregatit asa ca te impiedici de tot soiul de probleme pe care nu ti le-ai mai pus pina acuma. Asta este miracolul Internetilor, iti ingaduie tie sa interactionezi cu mine, o chestie care pina acum zece ani (si daca-i pina acolo chiar si pina acum cinci) ti-ar fi fost pur si simplu imposibila - pentru ca eu nu ies "la o bere".

    Chiar daca-i oarecum bizara si chiar daca nu te gasesti pregatit, pentru ca nu ti-ai mai pus diversele probleme pina acuma, nu e cazul sa disperi : totul se invata.

    @Freud Cam care-i teoria ta, ca niste unii cistiga cota de piata pe baza unei licente dupa care trec pe alta licenta ? S-au mai vazut incercari. Pe de cealalta parte tu nu prea intelegi cum functioneaza licentele. Odata ce mi-ai dat o licenta pe-un soft n-o mai poti schimba cu alta mai restrictiva, practic niciodata. Asa ca daca miine ubuntu decide sa se faca windows si sa ceara 50 de $ per instalare eu pot sa le iau codul asa cum se gaseste, sa zic muie Kanonical si de-acuma Polimedia este providerul de ubuntu in locul lor. Ei, si-n doi ani de zile de Kanonical nu mai aude nimeni si io-s provideru' cel nou de ubuntu. Ce-au reusit ? A, sa se sinucida. Mbun. Pricepi ?

    @gheorghe Dece dai din casa ? Iresponsabilule.

    @Freud E normal sa implementeze aceste cacaturi pentru ca muisti ca tine nu au atita glagorie cit sa isi scoata capul din cur, sa se spele de cacat pe ochi si sa incerce sa gindeasca. Douazeci de ani au incercat baietii sa faca linux normal pentru consumatori, douazeci de ani consumatorii s-au comportat exact ca si tine, ei vor sa fie fututi in cur de microsofr si apple, ce-i aici cu linux asta ?

    Acuma in disperare de cauza cineva incearca si prostia asta, hai dom-le sa le facem violuri open source daca ei numa' cu viol pot, sa le facem staul si sa le facem tot ce is ei obisnuiti sa aiba, troaca cu tarite, tot. Si iata, consumatorii vin. Dupa care cite un vitalus mai deosebit de-acolo vine el cu impresii de strategie-n cap bazate pe constatarile lui despre ph-ul cacatului propriu in care sta permanent scufundat cu capu', ca vai, sa vezi, va fi ubuntu ca windows.

    Io v-as lega si v-as baga cite-o tastatura standard 101 pe cur, tasta cu tasta. Ca sa nu mai incapa capu'.

    @gheorghe Multumesc. Esti generos.

    @Dr.A Nous sommes ici aux portes de L`Orient, ou tout est pris pour nouveaute.

    @gheorghe Nu fi hater, ca-n cazul ala chiar este legatura. Problema-i ca se discuta mult meta-subiectele din articol, nu ca se discuta pe linga.

    @Freud Eu zic ca nu esti suficient de suspicios. Pe bune.

  41. @Freud E normal sa implementeze aceste cacaturi pentru ca muisti ca tine nu au atita glagorie cit sa isi scoata capul din cur,

    asta catre care # era?

    Eu zic ca nu esti suficient de suspicios. Pe bune.

    asta-i cu sarcasm sau ce?

  42. Mircea Popescu`s avatar
    42
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    Nu era cu sarcasm, era cu mustar. Deci concret, ce te face pe tine sa crezi ca daca-ti vinde wikipedia carti nu platesti doar hirtia ? Ceva concret sau ceva teoretic ?

  43. pai stai ma, din cate ma duce capul, nici nu au folosit angajati.

    atat de multi prosti au trecut poze si text in propietatea wikimedia, ca nici numai au nevoie.

    astia cel mult au sunat la edituri cu chestii facute complet pro bono de alti gigei care au impresia ca fac fapte bune pentru omenire si porcarii.

  44. Mircea Popescu`s avatar
    44
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    Io ti-am pus o intrebare simpla, cu ori-ori. O pricepi ?

  45. Ah, tu te referi ca ea sa aiba valoare in sine?

  46. *culturala.
    si mda

  47. @Mircea Popescu: aroganță maximă ca de obicei. Dacă ești izvor de ceva ești cu siguranță unul de aroganță :-) Apreciez totuși în continuare că măcar ești sincer în privința asta.

    Nu știu de unde ai scos-o tu pe asta cu ieșitul la o bere. Cel mult ți-am propus să-mi faci arăți și mie Timișoara în caz că oi călca vreodată pe acolo. Sau din contră tu să mă scoți pe mine la un mic și o bere ca un polician responsabil.

    Nu știu ce-i cu Cristi China că n-am intrat pe blogul lui decât de câteva ori.

    Acum să revenim la subiect. Spui că odata ce-am scris aici am facut tot binele de care-i nevoie. Eu îți înțeleg și sunt de acord cu dorința ta pentru eficiență, dar cred în continuare că era mult, mult mai util ca în loc să scrii acest articol care e posibil și să nu fie accesibil tuturor, să raportezi bugul și după aia să te lauzi cu bugul raportat într-un articol.

  48. Mircea Popescu`s avatar
    48
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    @Freud Nu mei, nu la aia ma refer, problema in discutia asta nu-i ca n-ar fi suficient de complicata, ci tocmai ca e mult prea vaga din incercari nereusite de-a o ridica in nivelul de abstractiune.

    Dimpotriva, dorim sa simplificam, sa gasim niste puncte tari din care se poate discuta restul. Deci, concret, contabil, pretul cartilor tiparite de wikipedia zici ca nu reflecta costul materialelor, ci si altceva. Asta zici ?

    Mnoa, daca asta zici, pe ce te bazezi ? Da' concret, bun ?

    @Cristian Pai cam asa ceva. Asta vazusi, apropo ?

    Realizezi ca io nu discutam cu tine cit peroram teoretic, bine ?

    Pina la urma e ok, tu crezi o chestie, eu cred alta chestie, care-i nenorocirea ?

  49. pretul cartilor wikipediei reflecta munca pro bono a unora care citeaza surse uneori aiurea, cea a unui birou de marketing platit, cea a unei tipografii platite si etc.

    adica da, teoretic e buna pe post de hartie igienica. e posibil sa fie ceva bun acolo sau nu.

  50. ei printeaza carti cu wikipedia si le vand, bine, chipurile tu platesti doar hartia.

    ah m-am exprimat gresit. vroiam sa zic ca ei vin cu teapa de platesc doar hartia, da' din banii aia se achita costurile tipografiei, birourile de vanzari si probabil casa lui jimmy wales si etc.

    de munca pentru text nici vorba, copy-paste din wikipedia.

  51. Mircea Popescu`s avatar
    51
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    Pai aia e problema, ca te-ai exprimat gresit. Ma-ntelegi tu ?

    Nu esti un om rau, nu-i propunerea sa fii trimis la fabrica de lipici pe masa-n fata noastra acuma, da' ai o problema, certa si probata : te exprimi gresit. Adica, tu ai una in cap, emiti ceva afara din cap, dupa care constati ca oamenii au reactii aparent paradoxale. Si constati si cauza : ce-ai spus tu nu reflecta ce-aveai in cap si voiai sa spui.

    Mnoa, e o problema, asta ti-i bug reportu'. Sa-mi dai raport de progres pe el, ca-s curios.

  52. da io sunt doar un pustan prostalau*, cum naiba sa fac eu dastea bug report de it, care e cu facultati, cu bac si etc.

    ____
    * in urma unui atestat profesional din fain, acordat pe data de 19.09.2011 cu diploma de onoare.

  53. Mircea Popescu`s avatar
    53
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    Da' tu ce-ti inchipui, ca la open source nu lucreaza nimeni in clasa a X-a ? E falsa inchipuirea, unii fac practica de open source in scoala. Nimic nu te-mpiedica.

  54. da' ce treaba am eu cu clasa alora?

    baga si mie un footer ca lu' lotus ceva, nu luati in seama comentariile la copii, cu link pe fain si etc.

    in romania nu s-a auzit de open-source si linux, am constatat asta recent. iar in strainatate unde trebuia sa facem ,nu s-a facut, ca nu aveau pc-urile instalat si nu vroiau sa se oboseasca.

    sau asta e ironic cum ca si tech support e un rahat.

  55. On second thought, send him at the factory. Si-asa isi cauta de lucru parca.

  56. @Mircea Popescu: nu, uite că ăla mi-a scăpat. Eu când îți spun că Diana mă ține departe de Trilema, tu nu mă crezi :-)

    Eu am remarcat că te cam încingi uneori și cum am zis și mai devreme îți înțeleg punctul de vedere, dar aș fi preferat să nu mi te adresezi mie în felul ăla. Omul vede un @... și știe că ce urmează e pentru el. Nu-i nicio nenorocire faptul că tu crezi în ceva, iar eu în altceva, însă măcar să încercăm să discutăm civilizat. De exemplu dacă vrei să-l dai pe China drept exemplu negativ, n-ai decât*, dar nu mă băga și pe mine în grupul muiștilor care practică 68.

    Că tot am zis de politicieni eu nu sunt pentru tăieri de panglici și vizite inutile pe șantier, deși au și astea rolul lor psihologic uneori. Sunt pentru utilizarea cât mai eficientă a politicienilor chiar dacă la o privire superficială poate fi confundată cu nepăsare, lene sau incompetență. Uite apropo de eficiență și învățatul pe Trilema, ți se pare că e bine faptul că Funeriu răsfoiește diverse manuale școlare sau poate ar trebui să pună o secretară să facă asta?

    @Freud: nu știu dacă mai e de actualitate, dar FSF (sau altă organizație similară) vindea documentația (manualele) pentru programele ce făceau parte din proiectul GNU. Poate găsesc și niște detalii.

    *Cu rezerva faptului că ești în continuare hater

  57. Wikipedia varianta carte ar fi probabil cel mai inutil lucru facut vreodata de omenire. Cum dracu sa preferi sa cauti in almanahele din biblioteca in loc sa scrii un cuvant pe tastatura?

    Partea proasta e ca s-a mai nascut cel putin un om acum sub 20 de ani care considera asta o idee practica.

  58. si cand cade net, curent, etc?

  59. @Freud: vezi La Castel. De asemenea citește și comentariul meu de ieri despre PC Report. Văd că acolo am omis anul, dar o să-l menționez acum. E vorba de '98 - '99. Sigur că e loc de mai bine după cum îi și atrag atenția lui Mircea, dar încetul cu încetul se fac progrese.

  60. @Freud: poftim cărți vândute de FSF.

  61. NU CADE NICIODATA IN PLM. Si daca ar cadea, la ce dracu crezi ca te-ar ajuta editia printata a wikipedia citita la lumina lumanarii?

    Wikipedia e copiata in jdemii de locuri, poti sa-ti downloadezi de pe site arhiva intreaga cand ai chef, daca simti nevoia, si apoi dai la bicicleta sau iti iei laptop de-ala cu manivela, ca-n africa.

  62. Mircea Popescu`s avatar
    62
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 September 2011

    @Freud Mei, lasa alea ca nu intra in chestie. Tu tocmai ai primit un bug report. Ce faci cu el ? Cum gestionezi chestia ?

    @dAImon Send to, send nu ingaduie niciodata at din complicate considerente de diateze si agenti, care instrumente latine s-au pierdut aproape complet in limba engleza lasind in urma doar niste vestigii sub forma unor reguli inexplicabile, neexprimabile dar foarte, foarte tari. Un fenomen absolut fascinant, pina la urma.

    (Ma rog, niciodata e un fel de-a spune, exista constructii care formal par sa incalce regula, de exemplu "send at the request of the bearer", un fel de "pay upon receipt" ca functie logica. Evident, un alt "send" acolo.)

    @Cristian Io ma incing chiar des. Pe de cealalta parte discutia civilizata e meritul si lauda celui ce-o practica, nimic nu te impiedica sa fii tu mai civilizat decit mine. Ba e chiar recomandabil, pina la urma. Nici nu mai mentionam aici ca agresivitatea bine dozata e un excelent filtru de idioti, precum nici faptu' ca asta-i unul dintre beneficiile mai importante ale needitarii comentariilor, si anume ca poate omu' sa rectifice singur si dupa cum considera de cuvinta, asa ca te elibereaza pe tine (in cazul nostru pe mine) de obligatia de-a fi rezonabil.

    Si eu as citi manualele daca as fi ministru al educatiei.

    Apropo de faza cu vindutul : era ceva mare scandal la americani pentru ca niste unii se apucasera sa perceapa taxe (da' bani grei nu asa) pentru a da legile celor interesati. Ca-s sub copyrightu' lor. Nu mai retin acuma exact link-urile, da' asa, ca chestie.

    @gheorghe Absolut de acord. Io asta ma gindesc de cite ori mai vad un muist cu "vai, placerea lecturii, cartea e de baza" : ba cap de pula, eu am citit un milion de carti, si notitele mele si fisele mele de lectura constituie o gramada mai mare decit ai mincat tu mincare-n viata ta. Si la ce-mi folosesc in pizda ma-sii daca niciodata nu gasesc nimic ? Desi sunt organizate mai militarist decit Gestapo-ul, sau ma rog, erau. Si acuma am la dispozitie sisteme de cautare, pot sa-mi gasesc in 5 minute o idee deja scrisa, gestionez cu brio un corp de texte scrise de mine de fo' suta sau ceva de carti, da' ar trebui sa las astea toate deoparte pentru ca... pula mea, un imbecil care-a citit in toata viata lui trei carti o da pe aia cu "placerea paginii tiparite".

    Pentru amatori pagina tiparita o fi fiind si-o placere. Da' pentru aia care-s profesionisti in domeniu... bai frate, ziceam de putoii cu placerea condusului. Cam tot aceeasi chestie.

  63. @mp : ce bug report plm.

    eu unul sunt prea prostalau cu credinta in democratie ca da cineva doi lei pentru protest cred.

  64. @cristian : lol ce cacat de carti.

  65. Mircea Popescu`s avatar
    65
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 September 2011

    La #51.

  66. @Mircea Popescu: he, he, chestia e că de obicei agresivitatea nu naște decât și mai multă agresivitate. Pe de altă parte puțină agresivitate pe post de șoc precum palmele pentru isterice e uneori indicată. Apropo de faptul că lipsa unuia de civilizație nu-l oprește pe celălalt să dea dovadă de ea, mi-am adus aminte de dialogul ăsta între un el și-o ea:
    - You're no gentleman!
    - And you're no lady!
    (l-am dat în engleză pentru că așa mi-l aduc aminte)

    Iar dacă ai fi la SRI sau SIE ai citi Wikileaks, nu? Sau măcar le-ai dat drept temă celor veniți la practică :-)

    Și la noi costă Monitorul Oficial, dar n-am nici cea mai vagă idee care sunt prețurile. Bănuiesc că sunt totuși rezonabile. Eu zic mersi că măcar constituția și câteva legi sunt disponibile pe Internet pe un sait oficial, al parlamentului cred.

  67. @mp : pai limba se invata vorbind. ar trebui sa-mi angajaz un pulete liberal-arts, gen, care sa tot dea din gura sa ma invete cum se dezbate si etc.

    asta cu carti, gramatica si etc, sa le studieze cine poate. din ghiduri scrise nu rezolvi nimic, mie unul nu mi-au folosit.

  68. Mircea Popescu`s avatar
    68
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 September 2011

    @Cristian Tocmai de-aia si e un filtru de idioti : nu oricine poate fi agresiv, si cu cit e mai agresiv cu atita-i mai dificil. Ca atare... Pe de cealalta parte am observat ca nu halesti, de-aia si intrebam daca esti karatist nu mai retin pe unde.

    @Freud Intrebarea este, ti-a fost semnalat un bug, el e inregistrat. Ce faci acum ? Cum administrezi aceasta inregistrare ?

  69. @mp : da ce io-s piarizda de marketing?

  70. Il asignezi cuiva din echipa de suport :))

  71. si uite de ce am intrat noi in criza cu atatea birouri inutile...

  72. Mircea Popescu`s avatar
    72
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 September 2011

    @Freud Ce legatura are aia ?

    @gheorghe Corect. Cine e-n echipa de suport ?

  73. @Mircea Popescu: aici mă întrebai dacă-s karatist

    @gheorghe: aia e fix soluție de piarizda de marketing :-))

  74. @Cristian Diviziunea muncii...

  75. hai nu fiti fordisti acuma, ca toti stiim ca era nazist. doar nu vreti sa afle evreii ca modul in care muncesc ei in uzina l-a inventat un nazist.

  76. @Freud: există evrei care muncesc?! Eu știam că evreii doar exploatează alți oameni cam la fel cum făceau cu ei egiptenii.

  77. aia din israel.

    pai de unde crezi ca au invatat meserie?

  78. Mircea Popescu`s avatar
    78
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 September 2011

    Stiti bancu' cu Itic si Freud constipati ?

  79. Nuuuuuuuuuuuuuu

  80. Mircea Popescu`s avatar
    80
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 September 2011

    Pai fb, ca nu era cu Itic si Freud. Era cu Cristian si Freud. Deci sedeau astia la buda-n parcu' botanic din Timisoara unu' linga altu' si nu reuseau sa se cace. Ca erau constipati.
    Ihh ihhhhh ihhh
    Uhhh uhhh uhhhh
    - Ba Freud, ce facem noi aici ii munca ?
    (pauza)
    - Nu ba Cristiene. Ca daca era il angajam pe Popescu sa se cace el.

    EVREILOR CARE CONDUCETI LUMEA SI SUGETI SUDOAREA OAMENILOR!

  81. :-))) Eu nu-s evreu că țin la integritatea mea fizică, parcă am mai spus asta.

  82. Mesaj Becalian`s avatar
    82
    Mesaj Becalian 
    Wednesday, 21 September 2011

    Eu cred ca, de fapt, in postul asta se face reclama la Palinkaroma

  83. Mircea Popescu`s avatar
    83
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 21 September 2011

    Hateri. Hateri everiuar.

  84. pletzalcoatl`s avatar
    84
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Wednesday, 21 September 2011

    Robin Williams on a German talk show. Interviewer asks him why he thinks there's not much comedy in Germany:
    "Because you're the ones who killed all the funny people."

    http://www.youtube.com/watch?v=oCVYB3UmMQA&NR=1 around 1:00

  85. Mircea Popescu`s avatar
    85
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 21 September 2011

    Hahaha bestiala asta.

  1. [...] aroganta care ne caracterizeaza (pe mine, nu pe voi), hai sa bagam in seama un cetatean pe numele sau Titus Capilnean, care-i evidamente [...]

  2. [...] si dezinstalati. Tot. Chestie care va va bulibasi complet instalarea de ALSA, bineinteles, in dulcele stil clasic al imbecilitatii pe linux. Da' nu-i problema, ca cine poate sa strice poate si repara. In trei pasi [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.