Designeri, designeri...
E misteau designerii astia. Ei designeaza dizainarizeaza. Chestii.
Ma rog, cand nu-s ocupati sa-si dea cu parerea. Despre chestii.
Chestiile pe care le dizainareaza designerii sunt si ele misteau. Ca designerii. Hai sa luam un exemplu.
Precat se poate observa pagina are meniuri animate. Si sus, si-n stanga. Foarte misteau. Si au sunet, cand dai cu mausu' pe ele. In caz ca esti orb, cred.
De fapt, pagina are si o bucatica de muzica atasata, care porneste automat cand deschizi pagina. Care nu se poate opri. Ca sa stai si sa te intrebi ce dracu' o fi patit Cesaria Evora de suna a Connect-R mai nou.
Foarte fain, asa, ca design. Sigur, nu-l poate invinovati nimeni c-ar fi citit manualul de design pentru web. Nu conteaza, pentru ca designeru' face si SEO. Stiti ce este SEO, apropo ? Este un acronim, stati sa va spun. Vine de la niste cuvinte in limba engleza. Si se refera.
Pe langa design si SEO, compania in plina dezvoltare ne mai ofera si gazduire web. Si publicitate. Si alte servicii. Ce alte servicii ?
V-au convins ? Si pe mine. E foarte bine sa ai un design cu muzica si butoane animate pe care daca dai click primesti un certificat de fail. Daca-mi este permis, as face totusi o sugestie minora de imbunatatire a designului : ar fi foarte bine daca intr-un colt al paginii de servicii s-ar adauga un gif animat cu o macara sub care sa scrie "In constructie". Cu Comic MS colorat.
E doar o sugiestie.
Friday, 23 July 2010
Magnolia http://www.magnolia-residence.ro/ e proiectul cel mai tare. Cu muzica din Dallas loop pe fundal sa se stie cine e intreprinzator adevarat in Craiova.
Friday, 23 July 2010
biancasisabina.ro ie cel mai tare.
Friday, 23 July 2010
lol, certificat de fail, tre' sa notez asta :))
Friday, 23 July 2010
dezainerii lu' peste. pe mine ma dispera astia: vina la birou, stau 2 ore, trantesc un dizain de rahat, care e si greu convertibil din .psd in .html+.css si pleaca acasa, si programatoru' ia toata vina ca saitul nu-i gata intr-o zi asa cum o inteles clientul ci in 3, ca normal ca era un script custom, da' clientu' daca vede in prima zi dizainul incearca sa dea click pe .jpg si nu intelege ce dureaza atata. am zis. f*t*-i frustrarea de-am fi ales bransa meseriasa gresita...
Friday, 23 July 2010
Stai sa vezi site de webdesign facut in wordpress !!! Chiar si asa cu destule probleme. Am uitat cum ii zice, dar il gasesc eu, ca se mai ocupa si cu spamul.
Friday, 23 July 2010
@dAImon Pune la caiet :D
@F Frustrarea ta nu-i c-ai ales bransa gresita, frustrarea ta e ca nu stii (ca toti gicii) sa negociezi.
@Marian S wp nici nu-i o alegere proasta pentru un cms pentru asa ceva. Mie sa-mi gasesti facut in blogspot, ca geocities s-o-nchis, slava Cerului. (Nu, n-o fost cool niciodata, nici macar in 1995, exista infoseek.)
Friday, 23 July 2010
Frumos "sait" mie imi place .... e din ala ca pentru gameri ... dar daca nu are si din ala cu "Impusca cinci ratuste" nu au facut nimic ...
Friday, 23 July 2010
Daca si functiona nu ziceam nimic. Dreptu' oricui sa se scarpine la coaie cu grebla, pana la urma.
Friday, 23 July 2010
Dar ce dom'le o pagina nu-ti ajunge?
Poate si-a luat omu' concediu ...
Friday, 23 July 2010
Tu ii fi fiind una dintre alea care presteaza o jumatate de sex oral, ce, nu-i destul ?!
Friday, 23 July 2010
Ahhhh ... pah acum depinde de om, unde isi directioneaza omu' finalizarea.
Chiar ... pana acuma nu m-am gandit, daca finalizarea nu e tot in cavitatea bucala, oralul e pe jumatate? Hmmm ...
Friday, 23 July 2010
Neavand Flash pe Opera USB iata ce primesc in loc de header: FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Not me, brother, not me! You fail!
Neavand pluginul sunt scutit de toate bannerele stupide gasite pe bloguri. Regret ca nu pot citi tot doar prin RSS. Cine nu-si lasa feed-ul intreg e in pierdere...
Friday, 23 July 2010
@Luka D O intrebare capcana :D
Si da, se numeste "half 'n half", in limba engleza in original.
@factor Fix de-aia am si facut screenshoturi.
Ca o curiozitate, si Trilema iti pare prea mult nontext ?
Friday, 23 July 2010
http://www.youtube.com/watch?v=YmHziduwBgI uhhhhhhhhhhhh ......
Am pornit de la dizaign si am ajuns la zex ...
Eu stiam ca treaba aia cu half-ul e un fel de sex din ala acolo care sa nu fie ... bene ca nu ajungem sa vorbim de cum sta treaba cu muia uscata :))))
Fire it up! .... Vine weekend-ul ....
Friday, 23 July 2010
Cand zici nontext, te referi la continutul din RSS? Daca da, asta e la latitudinea fiecaruia. Unii "lasa" tot continutul, altii doar o introducere.
Altfel, Trilema e citita www, nu RSS. Si are destuuul text.
Au venit unii cu o inventie de iPad (Flipboard se cheama) care parseaza continut din feed-uri si Twitter si le afiseaza in propria interfata... Toata lumea e inghetata! Aia cu trafic facut din trei lulele-trei surcele si plini de "ads" au aratat cu un deget noduros chestii de copyright... Repejor...
Friday, 23 July 2010
@Luka D Nu-i de mirare, dat fiind ca design-ul bine facut cauzeaza erectii.
PS : http://www.youtube.com/watch?v=RKOyxznB898#t=5m30s
@factor Eu nu pun RSS full intre altele ca sa ma apar de penibilii care se cred "experti SEO". De-aia intrebam de www, eram curios daca iti pare tot prea incarcat. Totusi, are o poza :p
Nici eu n-as fi de acord sa-mi afiseze nu stiu cine (gen Treeworks ?) continutul in "interfata" proprie. Logic vorbind, daca simt nevoia de nush ce interfata pot s-o fac si singur, este ?
Friday, 23 July 2010
I-adevarat ca RSS-ul te lipseste de click-uri. De aia se smiorcaiau si domnii despre care trancaneam mai sus.
Are Trilema nevoie de click-uri? Face bani din trafic?
Neah!
Partea pecuniara nu-i cauza. Fame? Glory(hole)? Poate. Si e just, nu e de injurat.
Apoi ajungem la vorba lui Powazek: SEO-ul e o tampenie, SEO-istii sunt niste hotomani, continutul e totul.
Trilema nu mi se pare incarcata. Iar imaginea din header si formatul tind spre o marca. Un conservator ar pastra asta mult timp, cum a facut New York Times, neschimbat de ani de zile.
Friday, 23 July 2010
Nu-i o problema de click-uri, trafic si alea. E o problema de control.
Tu crezi ca Soljenitin si-ar dori o statuie in fata la Lubianka ? Nici eu.
Poti reprezenta problema de control in termeni de brand, de exemplu (care fundamental asta inseamna, marca), da' pana la urma totul revine la aia ca nu vrei sa te asociezi cu orice si cu oricine.
Friday, 23 July 2010
In ziua de azi se poarta citarile, referintele. E greu sa mai definesti continutul "proprietar" in atata socializare.
Un fel de balacareala uneori. Ca pupaturile umede intre betivi.
Nu-s sigur ca mai e prea mult de ales in chestiunea continutului controlat: proprietate=izolare, comunism informational=fericire populara. Am zis io acu' vreo cativa ani ca www-ul nu-i pentru oricine...
Semnele vremurilor.
Friday, 23 July 2010
A durat mai putin de 30" ... noah ... You're a bitch Sally, buna aia :)))
Recomandare Lila Says, http://www.youtube.com/watch?v=CmuquQs5JmY, nu e genul meu fiindca filmul cu totul se misca lent, gustul ce ti-l lasa e placut,
See how tiny my mouth is? Amazing, isn't it ... that it could take in a big penis.
Friday, 23 July 2010
Stai, ca n-ai inteles ce am vrut sa zic la nr. 5.
Nu-i absolut nici o problema sa iti faci site in wordpress, mai ales ca e gratuit si foarte usor de inteles. Dar asta merge la mine, merge la altii. Daca te crezi insa mare webdesigner nu vii cu un site propriu, de prezentare, in wordpress ! E ca si cum ai zice: uite, am luat o chestie gratuita, i-am schimbat 3 virgule iar tie, boule, o sa-ti iau banii.
Iar acum, ca m-ai enervat suplimentar, adaug:
- polimedia / trilema, facut in wordpress, se vede bine
- pulimedia aia de baza, facuta din [cenzurat] , se vede execrabil.
Dar n-am chef sa reluam discutia, ok ? M-au lamurit (din nou) niste validatoare de sintaxa html ca am perfecta dreptate.
Friday, 23 July 2010
@Marian S
Conteaza validarea asa mult?
Sunt si site-uri bunicele facute dupa ureche, ba chiar impotriva standardelor. Browserele destepte intra in quirks si se descurca...
Friday, 23 July 2010
@ factor: absolut fals tot ce spui, de la cap la coada. Fara suparare.
Friday, 23 July 2010
@Marian S
Poti sa dezvolti putintel? Ce e fals? Unde e capul? Dar coada? Si daca parintii ei stie?
Friday, 23 July 2010
Cauta tot pe acest blog, acum circa o luna. Chiar n-am chef.
Friday, 23 July 2010
He he, cred ca vorbim de chestiuni separate. Nevermind.
Friday, 23 July 2010
@factor Referintele sunt o chestie. Citarile sunt aceeasi chestie. Furtul de continut de pe RSS e cu totul alta chestie.
Nu-i nici macar vorba de continut proprietar cat e vorba de un fel de responsabilitate sociala, sau cel putin asa o percep eu. Cuvintele mele creeaza incredere, sigur ca exista niste gunoaie care si-ar dori s-o extraga ca sa-si poleiasca cu ea cacaturile de pseudo-produse. Daca eu ingadui chestia asta practic promovez hazardul moral.
Nu-i rau, ci e foarte bine sa avem o lume variata, dar oamenii trebuie sa fie capabili sa deosebeasca intre restaurant si tomberon (care nu-s amandoua "cantine"), intre Trilema si zoso (care nu-s amandoua "bloguri"), intre chestii structural diferite. N-am auzit de Veuve Cliquot vanduta in doza de aluminiu, n-am auzit de vin de calitate vandut la pet de 3 litri. Si banui ca nici nu vom auzi.
Pe scurt, nu-i o problema de izolare, e o problema de identitate. Si nu cred ca identitatea va disparea vre-odata, ba chiar dimpotriva, mi se pare ca se accentueaza.
@Luka D Tulburari adolescentine, deh. Au si ele vremea lor.
@Marian S N-am inteles neaparat rationamentul tau. Atata timp cat livrezi ce te-ai inteles sa livrezi, nu vad a cui problema e "cate virgule ai mutat". Asta-i un mod de rationament specific unei anumite fundaturi marginale, nu afacerilor in general. Imi aminteste de CFH, de fapt.
Saturday, 24 July 2010
Simt nevoia să contribui cu ceva: http://madalinaraducanu.blogspot.com/
Dacă mai fac mult scroll, cred că mă pocăiesc... Somebody stop me!!!
Saturday, 24 July 2010
Lol, sfanta banalitate. Ce-i mai amuzant decat mediocritatea autosatisfacuta ?
Saturday, 24 July 2010
Fascinante trairile etapei adolescentine .... de-as mai putea, cu mintea de acum ...
Saturday, 24 July 2010
Ei da, si tu acum...
Saturday, 24 July 2010
Buna dimineata!
Pot casca la dumneavoastra pe pagina? :)
Mai mult de o replica banala nu am putut emite aseara ....
Saturday, 24 July 2010
Cred ca in momentul in care continutul e disponibil in RSS e in fapt accesibil pentru toti cetatenii. Interogarea fluxului nu ar constitui "piratare" de continut. Autorul poate limita numarul de articole si cat dintr-un articol sau altul va fi afisat.
Acum, cred ca utilizatorul poate accesa feed-ul in browser, RSS reader sau in orice alt fel de care autorul NU MAI ARE CUNOSTIINTA!
Arhi, zoso et co. au publicul lor. Exista Cancan si exista Dilema. Lumea e mare si heterogena. Iar Internetul a devenit o miscare populara, nu elitista. Un fel de dictatura a maselor.
Pana la urma calitatea iese la suprafata ca uleiul in can a cu apa.
Saturday, 24 July 2010
@Luka D De iea ziceam tu, nu de tine! Zau!
@factor Bun, ce zici tu e teoretic valid. Problema e ca pe langa cetateni, care pot, nu-i asa, sa citeasca direct aici, mai exista si masini. Care nu-s cetateni. Si masinile alea fac site-uri precum asta : http://info.topsearch.ro/trilema-s564079461.html
Ce avantaj percepi tu (pentru cetateni, zic) de-a avea continutul lor complet acolo, in loc de partial ?
Saturday, 24 July 2010
De dansa, adica Lila?
Pah si eu despre ce vorbeam?
Ma confuzezi de tot .... http://www.youtube.com/watch?v=ZTocZ6fL2nI ... am plecat sa fac al treisprezecelea dus pe ziua de azi ....
O tipa misto imi tot bate apropo' ca in cantec ar vrea, sa ma culc si cu ea, la televizor ...
Un alt baiat cu computere in cap ...
Saturday, 24 July 2010
Ahaha, excelent cantecel, nici nu-l stiam.
Eu n-am luptat, si nici nu m-am resemnat, pur si simplu m-am amuzat.
Saturday, 24 July 2010
Ete ca-l stii acuma ...
De fapt mie Marian S. imi tot bate apropo' dar evident asta ramane intre noi, secretul nostru :D
http://www.youtube.com/watch?v=bVVvpW_5vgw
Listen ... do you wanna know a secret ... do you promise not to tell ... closer ... let me whisper it in your ear ...
Saturday, 24 July 2010
Ofcourse I promise not to tell, that's what I got a blog for.
Saturday, 24 July 2010
Pah da ... mi-ai vazut cumva tatarnita aia neagra?
De-a dracii de-o gasesc .... gata, stiu, plec fara ...
Saturday, 24 July 2010
Dea, tu, faptura a gramaticii aproximative, de la a da, sa deie.
Saturday, 24 July 2010
Hai mah Mirceo ... o comit si eu o data vizibi rau si atunci ma trsonesti ... n-am pomenit asa ... de-a :D
Evident ca e ca tine, am gresit, iarta-ma stapane! Ca-s pe fuga ...
Gata, am plecat ... weekend placut dumneavoastra si cititorilor duneavoastra :)
Saturday, 24 July 2010
Have fune.
Saturday, 24 July 2010
@Mircea Popescu
Cred ca daca masinaria indica sursa nu e o problema sau o incalcare de copyright.
Daca autorul arunca in www continut gratuit, nerestrictionat fizic sau legal, inseamna ca poate fi citat fara probleme (indiferent de metoda).
Cei care vor sa faca trafic (nu neparat continut relevant) vor fi nemultumiti. Zoso sau arhi de pilda au nevoie de click, nu de autoritate reala in http://www. Solutia e sa aibe RSS redus.
Jeffrey Zeldman (pe care-l citesc din 98) are continut pe site si in RSS. Are cititori in ambele cazuri. Si articolele, oriunde s-ar afla poarta marca Zeldman.
Saturday, 24 July 2010
@Mircea Popescu
Am uitat sa raspund clar: avantajul RSS (si-al rudelor) pentru cetatean e aglomerarea intro-o singura interfata a informatiilor. Pentru mine, inseamna sa scap de designul urat, de reclame proaste, de Flash care nu ma gadila...
Saturday, 24 July 2010
Mei, in principiu este ce spui tu, pana cand intram in practica, pe teritoriul content spinning, unde se iau 2-3 constructii din 20-30 de locuri si se face un "articol", si nu se citeaza nimic (nici n-ar fi cum ?!). Logic ca n-am dat link la asa ceva, ci la chestii mai spalatele.
Mie nu mi se pare ca solutia este sa distribuim continutul aleator, ci mai degraba sa nu adaugam reclame proaste, flash-uri aiurea, design-uri urate pe site-ul original. E tot o chestiune de responsabilitate, pana la urma.
Si un al doilea punct important este ca textul nu-i singur si complet el in sine. Textul de pe Trilema ma are pe mine in spatele lui, care de exemplu raspund la comentarii. Exact acelasi text in orice alt loc nu se mai bucura de avantajul asta, si deci intr-un sens foarte propriu nu mai e acelasi text.
Saturday, 24 July 2010
Articolul facut din bucati ciordite de la altii e exclus. Nu la asta ma gandeam.
Vorbeam doar de o interfata care aduna articole de la mai multe siteuri, fara siteuri, dar care pastreaza credentialele. Stii Firefox cu taburi? Cam pe acolo, doar ca-i mai frumusel. Nu vad nici furt de continut in cazul asta, nici o dilutie a autoritatii. Si cu siguranta nu e aleator. Safari ofera un reader in interfata si readerul asta pastreaza articolul si decupeaza forma. E perfect!
Siteurile care parseaza rss sau bloguri afisand orice sunt neinteresante.
O aplicatie unde alegi si filtrezi informatia, continutul de forma, e interesanta.
Inteleg remarca cu autorul in context, dar pana la urma eu citesc ce scrie Mircea Popescu, nu Trilema.
Sunt de acord ca scriitura toata te defineste (opera omnia), dar ai pornit de la un prim articol, nu? Cine a fost interesat a revenit, cine n-a fost, nu. Unii au facut-o dupa primul, dupa al II-lea sau dupa al zecelea articol. Aia n-au mai stat "sa vada ce e cu Trilema asta". Altii stau si in RSS.
Saturday, 24 July 2010
Dar din pacate nimic nu-ti permite sa alegi. Daca eu pun full RSS, vine un entreprenor de-asta, il ia si de la mine si de la alti fraieri care-au scris "continut", il amesteca, mai pune nitica sare seo, si gata inghetata. Masinile nu disting.
Ce zici tu e bine, e interesant, da' e ca si cum ai spune hai sa mancam toti din frigider, nu mai conteaza al cui e fiecare chestie, doar suntem oameni civilizati. Merge intre oameni civilizati. Ideea cu internetul e ca permitem oricui, fie el pakistanez, sierra leonez, rus sau turc accesul. Si ca atare, teorii de-astea cu frigiderul nu mai functioneaza, din pacate.
Sunday, 25 July 2010
Common grounds, argument quenched.
Un neSEOrios parseaza bloguri si face trafic cu articolele tale. Nu-i etic. Daca ai face bani din Trilema ar fi si "bad for business".
Marea porcarie se face cand continul nu e citat. E jurnalismul de doi lei actual, un fel de jurnalism de gaina: ciugulim ici-colo firimituri si incropim un articol.
De fapt, nu exista "jurnalism online". Jurnalistii adevarati inca mai cauta surse pe teren.
Sunday, 25 July 2010
De acord :)
Da' apropo de jurnalism : depinde cat de strict definesti termenul. E clar ca reportaj pe internet nu exista. Da' uite de exemplu ia articolu' despre JournoList. Zici ca nu-i jurnalism ce-am facut eu acolo ? De ce nu ?
Si la rigoare, daca ma enervez bine, pot arata inclusiv ca e reportaj (daca imi puneam mintea sa scriu trei imeiluri catre participanti, de exemplu, nu mie clar ce obiectii se mai puteau ridica).
Sunday, 25 July 2010
Sa zic ca jurnalismul ar fi ala facut cu surse directe. Altfel, am vorbi doar de o analiza.
Tipul care pune intrebarea direct e jurnalist. Eu, citandu-l si scriind un articol bogat si documentat nu fac decat o analiza.
Da, daca trimiti emailuri, ai reportofon sau carnetel si esti prezent la eveniment atunci esti jurnalist. Sau daca ai o mana de ciraci care fac asta pentru tine. Dar din surse directe.
Concret, pot scrie un articol sau un volum despre Bugatti, dar mereu folosind informatiile altora. Nu e nimic rau. Sunt jurnalist daca probez cateva modele, vizitez uzina, trancanesc cu patronii si inginerii obtinand in felul asta informatii din prima sursa. Cam asa.
Sunday, 25 July 2010
Deci Mircea Badea nu-i jurnalist (big surprise), nici CTP nu-i jurnalist, nici Tolontan nu-i jurnalist... pai mai frate. Dupa criteriile tale in presa lucreaza maximum 5% jurnalisti. Restu' ce-s ?
Si daca extindem, de exemplu la aparatul statului, nici ministrii nu-s birocrati, nici secretarii de stat nu-s birocrati ? Practic avem 5% birocrati in birocratie si-n rest ?
Daca fac unboxing sunt jurnalist ?
Sunday, 25 July 2010
Unboxingul nu-i jurnalism. E bullshit.
Badea, CTP fac analize in editorialele lor. Informatia le vine si lor aproape direct, prin nea Gigi Microfonistul. Ala il intervieweaza pe Becali si-i da transcriptul lu' CTP.
Tot ce pot sa fac eu e sa-l citez pe CTP. As fi un fel de gainuse care ciuguleste.
Sau as putea cita pe CTP (despre Becali) intr-un articol despre ceva. Atat. Dar aia nu ma face jurnalist. Poate analist, istet, simpatic, talentat, citibil, interesant, inedit. Dar nu jurnalist. N-am sursa first hand.
Sunday, 25 July 2010
Hehe bon, bon da' cu argumente mei, nu asa ca nu-ti place tie. Ie unboxingu' o relatare din sursa primara a unor fapte nemijlocite ? Ie. Mnoa, ce mai vrei ? Nu asta-ti fu criteriul ales ?
Ca aproape direct asta... sti cum e, si Nastase e aproape heterosexual, si asa mai departe.
Sunday, 25 July 2010
Unboxingul nu e news. Pot sa arat pe youtube cum beau ceai. E firsthand. Dar e asta news? Neah...
Jurnalismul ar trebui sa fie din surse primare. Invers, orice e din surse primare e jurnalism, nu e neparat valabil.
Concret, daca vreau sa aflu stiri, caut mediafax, reuters, bbc si altii. Nu bloguri, nu zoso, nici macar Sutu.
Sunday, 25 July 2010
Deci cu exemple concrete sa purcedem : eu, facand investigatie. Da' io-s bloger. Niste penibili facand chipurile presa, de pe fluxul de stiri. Da' ei cica-s jurnalisti.
Pai ?
Deci cu regret, daca vrei sa afli stiri in sensul cultural (adica ideologic, nu real) al termenului cauti ceea ce ideologia ta iti indica sa cauti : ziarul x dar nu y, trustul a dar nu b, si la rigoare blogerii cutare nu ziaristii cutare, ca aia minte. Dar daca vrei sa afli stiri in sensul real, de informatie noua, te duci acolo unde este dansa. Inclusiv la un unboxing. Problema editoriala s-a simplificat mult de cand cu internetul, ea este acum rezolvata prin crowdsourcing. De aceea slashdot si fain sunt surse de stiri, iar agerpress si nytimes sunt cel mult surse de fantasme colective - de ideologie, cu alte cuvinte.
Sunday, 25 July 2010
Tu, scriind articolul din surse imediate: jurnalist. Aia, scriind din RSS, nu-s decat niste liceeni.
Pentru stiri imediate merg la reuters sau bbc. Unboxingul nu-i stire. E ca setul de fotografii de la nunta verisoarei vecinului de la etajul trei.
Cine cauta unboxing de orice? Sau daca o fac, ce legatura are asta cu noi?
Stirea imediata o gasesc inca la reuters. Apoi sunt amatorii din epicentrul evenimentului facand blogging sau Twitter.
Pentru chestiuni ce alimenteaza alte rezervoare interne ale individului (cele filosofice-metafizice) am alte resurse. In general nu au legatura cu Internetul. Cam asa.
Depinde de individ sa aleaga graul de neghina.
Sunday, 25 July 2010
Tocmai pentru ca depinde de individ sa aleaga, o clasificare nu poate fi decat obiectiva (si nu culturala).
Deci, unboxing, ca si pozele de la nunta anonimilor x, ca si pozele de la iesirea din albie a raului y (indiferent ca-s facute de o echipa de jurnalisti trimisa acolo, sau de un trecator cu celularul, sau de un cameraman specializat pe nunti care filma o nunta peste drum) ca si pozele de la cutremurul z sau caderea meteoritului p sunt toate, in aceeasi masura si in mod egal surse primare. De mai mult sau de mai putin interes, functie strict de interesul individului. Prin calitatile lor intrinseci sunt toate egale structural, surse primare, si pot fi eventual deosebite strict dupa calitate - purici, calitatea albului, rezolutie etc.
Toti cei ce rationeaza pe baza unor surse primare pe care le-a realizat oricine indiferent, vecina de la 2, colegii lor de munca, niste tipi de pe internet fac exact aceeasi chestie, "analiza" daca asa vrei tu sa-i spui. Nu apare nici o diferenta intre bloger, jurnalist sau alta trestie ganditoare decat sub aspectul calitatii analizei lor - daca si-au verificat corect datele primare, daca au tras concluzii logice scl.
Cu alte cuvinte, "jurnalismul" la care te referi tu nu [mai] exista, ca notiune, chiar daca mai exista indivizi care in virtutea inertiei cred ca ei asta desfasoara sau asta consuma.
Sunday, 25 July 2010
Bon. Sa ne intoarcem la dizain.