Domenii si hosting gratuit - in prelungiri

Tuesday, 31 August, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

De-a lungul timpului am oferit pachete de nume domeniu + hosting pe un an diversilor blogeri mai incepatori sau mai neincepatori care mi-au parut c-ar merita si-au zis c-ar avea nevoie. Intre timp s-au strans catre o suta de astfel de conturi, ceea pe mine unul ma bucura, daca am putut face ceva pentru niste oameni foarte bine.

Incet-incet anul respectiv se apropie de sfarsit, asa ca niste precizari se impun, preferabil din timp, ca sa nu creem nimanui dificultati (primul set expira la inceputul lui Noiembrie, ultimul set pe undeva prin Februarie 2011).

In primul rand, daca doriti sa va prelungiti gazduirea (prelungire domeniu + prelungire hosting) cu inca un an aveti a plati 155 RON. Suma include tot, nimic nu se schimba, va vedeti linistiti de grijile si treburile proprii. Plata se face ori prin PayPal ori prin transfer bancar (in cazul din urma trimiteti un email specificand numele, adresa si restul de date pentru facturare si veti primi - gratuit - factura acasa). De asemenea, daca sunteti utilizator de fain puteti efectua o retragere de 3700 karma cititi aici specificand ca doriti prelungirea domeniului (si specificand care).

Daca doriti sa va prelungiti gazduirea, dar doriti mai mult spatiu sau mai multe resurse, scrieti un email in care descrieti cam ce-ati avea nevoie si veti primi o oferta.

Daca doriti sa va prelungiti numele de domeniu dar sa mutati hostingul in alta parte aveti a plati 10 dolari (doar prin PayPal) si-a comunica NS-urile folosite de noul provider. Acestea sunt in general doua nume de server, de forma ns1.webhost.com si ns2.wehbost.com. Cea de-a doua operatiune (mutarea) nu-i in nici un fel conditionata de prima, dar daca nu platiti prelungirea numelui de domeniu eu il voi lasa sa expire. Daca aveti nevoie de mai mult de doua modificari de NS intr-un an aveti a plati o taxa de 10 dolari pentru fiecare, incepand cu a treia.

Daca doriti sa va mutati atat hostingul cat si numele de domeniu veti avea nevoie de un cont la un registrar autorizat de nume de domenii si, foarte important, de cunostiinte suficiente cat sa va descurcati cu administrarea. Nu e o chestie foarte dificila, dar nu-i nici o chestie pe care o stie face oricine in virtutea faptului ca respira, asa incat niste lecturi de documentare sunt o idee buna. Eu recomand NameCheap, si de asemenea va recomand sa va feriti de GoDaddy, dar alegerea va revine. Aveti de asemenea a plati o taxa de 10 dolari pentru aceasta operatiune.

De ce aceste taxe de 10 dolari ? Aveti aici o explicatie printr-un exemplu.

Si-n rest va urez spor la scris.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

55 Responses

  1. misto aia cu 3700 karma. sa vad daca o fac... daca nu cred, merg pe wp, oricum s-ar putea sa imi fac domeniu cu numele real. dar mai incolo. si inca odata eu unul iti multumesc pentru oportunitate, chiar daca nu mi-am dat interesul profitand de ea. cine stie, poate in alte vremuri o sa ma documenez mai mult despre gazduiri si chestii in genul.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 August 2010

    Apai noa, ocaziile si resursele de-aia-s acolo, sa se poata, nu neaparat sa se si faca cine stie ce. Nimeni nicaieri n-o folosit nimic 100% privind retrospectiv, da' asta pana la urma nu-i un moment sa inchidem scoli si sa desfintam parcuri.

  3. deci fara filantropie? :-<

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 August 2010

    Lol cum adica mei ?

  5. da' eu de ce n-am castigat un domeniu? :D

    mai sunt la oferta? vreau si eu 3 la 10$

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 August 2010

    Haha pai probabil ca n-ai participat, nici la Burse nici la Concursul de PA nici pe unde-am mai dat cand am dat.

    Daca nu esti pe faza... :D

  7. asta cu bursele imi place...in faculta aveam bursa sociala - adica luam bani gratis de la stat... :)) ce viata...

    :D

  8. Toate bursele dureaza 1 an, dupa care blogul respectiv se poate re-inscrie, si va fi re-evaluat pentru o noua perioada, dupa aceleasi criterii.

    Nu pari sa fi spus pe atunci ca o sa ceri bani dupa un an.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 August 2010

    @Law E, tinerete.

    @dAImon ...

  10. @ dAImon: Ehei, maestre, deci cine pe cine dezamageste ? De ce-oi fi avut eu un feeling inca de atunci ? M-am saturat sa am dreptate, parol, astept si eu sa-mi dea unu` peste bot cu fapta buna exact atunci cind eu l-am banuit de fapte rele.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 August 2010

    Hahaha, asta-i cea mai amuzanta chestie pe care-am citit-o astazi.

  12. N-am treaba cu pretul - e decent avand in vedere ca oferi si suport-, doar ca sincer din exprimarea aia am inteles ca vei continua sa oferi hosting si dupa un an daca omu' continua sa scrie bine. Ramane la latitudinea fiecaruia sa decida daca citesc eu oblic sau nu :)

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 August 2010

    Apai fiecare decide ce pofteste, da' vorba-i, daca cetateanul doreste hosting fara bani se explica in articol ce-are de facut, nu-i nici o problema.

  14. corect. mircea a zis ca evalueaza in aceleasi conditii. si asta a facut. rezultatul?! sa il citam:

    "Apai noa, ocaziile si resursele de-aia-s acolo, sa se poata, nu neaparat sa se si faca cine stie ce. Nimeni nicaieri n-o folosit nimic 100% privind retrospectiv, da’ asta pana la urma nu-i un moment sa inchidem scoli si sa desfintam parcuri."

  15. Cea mai amuzanta chestie, dom` Popescu, e ca iar nu ai inteles nimic.
    Hai sa-ti dau mura in gura: se cheama ca domnia ta ne-ai dezamagit pe mine, pe dAImon, pe multi altii.
    De fapt pe mine mai putin, dupa cum am zis si mai sus eu ma asteptam deja.

    E criza, fratilor. Faceti ca mine: wordpress la ei acasa.

  16. adica, daca folosea careva 100% din ceea ce i se oferea, prelungea mircea contractul. dar in asa conditii?!

    acuma drept ii ca si cei care ar folosi 100% din ceea ce li se oferea, ar prefera contul propriu si nu intermediari.

  17. @Mariane

    da' de ce sa va dezamageasca?! dati-mi un exemplu dintre toti ce au beneficiat de domenii, care a fost mai activ decat mircea sau bine... jumatate atat de activ in blogosfera cat mircea? eu unul daca am scris 100 si ceva de posturi intr-un an e bine. mircea a scris cam 1000. cu cine sa ii compare mircea daca nu cu el. ori in aste conditii eu gasesc ca e normal sa fie dezamagit.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 August 2010

    @Marian S Bre auzi, esti semnificativ mai dobitoc decat se poate explica prin simplul joc al geneticii.

    Nu tin minte sa fi citit un singur lucru inteligent scris de tine, niciodata. Nici nu cred ca iti ingaduie structura sa scrii ceva inteligent candva, odata. De cate ori deschizi gura spui minim o timpenie, adesea mai multe, un fel de scrabble din timpenii.

    Cele mai multe sunt atat de ridicole incat oamenii tind sa le ignore pur si simplu, ceea ce in mintea ta creaza false reprezentari de sustinere. Chiar daca prin absurd s-ar gasi cineva care sa te sustina, asta n-ar fi decat o trista dovada a capacitatii respectivului de-a spune timpenii.

    Nu-mi bat capul sa-ti fac o lista, de la cacaturile cu impozitele pe care-ar trebui sa le plateasca altii, venite de la un rupt in fund care-si ingheata pseudo-firma sa scape de 50 de euro pe luna si pina la aiurelile despre hostingul de pe laptop si asa mai departe, material se gaseste bugat.

    Fa bine si du-ti scripca la alta masa.

    @Mihai N-are treaba una cu alta neaparat.

    Daca s-or gasi oameni care vor sa interpreteze lucrurile in cheia tribala a lui "l-ai ajutat, asta creeaza obligatia pentru tine sa-l ajuti la nesfarsit" e fix problema oamenilor respectivi. Pe mine nu ma intereseaza, nici respectiva parere nici respectivii oameni. Nici n-am sa ingadui unor asemenea traznai si trazniti sa strice masinuta pentru cei sanatosi la cap, care stiu cum sa foloseasca ce li se ofera. Restul discutiei e aici, nu simt nevoia s-o repet.

  19. Frateeee, dar stiu ca te-ai enervat, nu gluma ! Asta inseamna ceva, totusi.
    Hai, fa bine si lamureste-ma cum e cu scripca aia, ca mintea mea cea putina nu pricepe. Sa inteleg ca acesta e ultimul meu comentariu ?

  20. Mihai, stai sa vedem daca mai apuc sa-ti raspund la nr. 17, ca s-a suparat rau gazda.
    Chestia cu ``ia de colea ceva gratis, ca te pun eu sa platesti pe urma, cind te-ai obisnuit cu chestia`` e veche si des folosita. E inventata de greci, de unde si expresia: sa te feresti de greci chiar si atunci cind iti fac daruri.
    Eu as zice SAU MAI ALES ATUNCI.
    Aceasta a fost conduita mea si vad ca am procedat bine, cel putin in acest caz.
    Am o mica rezerva, ce e drept, nu am studiat cu atentie conditiile de care vorbesti si tu. Am sa revin cu explicatii dupa ce le (re)citesc.
    Azi mi-am terminat creditele, loool !

  21. Mdapo, mi se pare normal ... domeniul era oferit gratuit pe o perioada de-un an.

    Rar pe la anumite intersectii mai gasitit cate un ort ... aviz Marian's ...

  22. Ce face un prost cand cineva ii spune ca e prost? Explica cat de enervat e cinevaul.

    Mariane, explicatia situatiei nu e ca s-a enervat MP. Explicatia e ca tu esti cu adevarat prost. Mult mult muuuuult mai prost decat zice el. Baga la cap.

  23. Anonimosule care esti tu asa, anonimos, sa stii ca am stat si m-am gandit mult in aceasta perioada. Am facut cercetari, am analizat profund. Rezultatul nu poate fi decit unul singur si este exprimat clar printr-o expresie foartte draga in miticie: prost e fiul lu` mă-ta.

  24. Primu care-ti zice ca esti prost era nervos. Al doilea era el prost. Al treilea? Sau gresesc ca incep sa numar de la 1?

  25. Draga Anonimosule, eu nu numar nimic. Eu am remarcat esentialul si cred ca e suficient. Ma limitez la adevarul universal exprimat la comentariul nr. 23.

    Sunt destui pe aici care ar putea sa-mi spuna ca sunt prost, AU ACEST DREPT PENTRU CA SI EU II RECUNOSC DREPT SUPERIORI MIE. Si, culmea, multi nu au facut-o, din respect si TOCMAI PENTRU CA NU SUNT PROSTI, SUNT BINE CRESCUTI. Te anunt respectuos ca nu te afli pe aceasta lista.

    Zici ca sunt prost ? OK, sunt prost. Sunt si prost crescut pe deasupra, chiar maidanez as zice. Si o sa-ti raspund ca un prost, ca sa te convingi tu ca sunt prost: prost e fiul lu` ma-ta. Na, te-ai racorit suficient ?

    Si, mai presus decit orice, esti suficient de putin prost incit sa-ti dai seama ca nu e cazul sa le zici altora ? Sau, ca sa fiu si mai explicit, ti se aplica cumva proverbul ``ca sa-ti dai seama ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea`` ? (Nu e de la mine, l-a zis un nene mai destept decit noi doi la un loc, dar am uitat cum il cheama).

  26. Multumesc pentru gazduire si pentru domeniul oferit in mod gratuit timp de un an. In ceea ce ma priveste, renunt la acest domeniu (geocer.net), dar le urez succes celor care doresc sa si-l mentina.

  27. licuriciu`s avatar
    27
    licuriciu 
    Sunday, 5 September 2010

    Domeniul meu expira prin feb. 2011, deci la mine nu arde asa tare. Dar am si eu niste intrebarici. Ziceai, Mircea, ca putem prelungi pe un an daca facem o retragere de 3700 karma.
    - Putem plati cu karma in rate? Adica eu acum, sa zicem, am 1700. Se poate sa platesc acum o prima rata de 1700 si sa raman cu alte 2000 karme de platit in urmatoarele luni?
    - Ar fi posibil plata in bani si karma? Spre exemplu, dupa ce mi se retrag cele 1700 karme, daca nu reusesc sa strang restul de 2000 karme necesare, pot plati diferenta in bani (echivalentul lor, adica vreo 85 de lei)?
    Mersi!

  28. Mircea Popescu`s avatar
    28
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 September 2010

    @Geocer Cu placere, si spor la bloguieli si restu'.

    @licuriciu In ce priveste a doua, raspunsul e simplu, ca poti sa cumperi karma cat iti lipseste, dupa cum vezi pe pagina despre karma.

    La prima e mai complicat, deocamdata e in studiu, vom mai vedea.

  29. Vreau sa imi mut domeniul si hostingul la Namecheap. La ce adresa trebuie sa trimit cei 10 dolarei? Si cum obtine acel EPP code?

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Saturday, 13 November 2010

    Da pe http://trilema.com/wp-content/uploads/office.jpg cu curaj.

  31. Eu zic ca se merita 150 de lei domeniu si hosting dar cat spatiu se ofera?

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 November 2010

    Pai nu se ofera, e strict pentru cei ce au burse Trilema de anul trecut.

  33. Buna ziua, v-am trimis doua emailuri si va rog daca se poate sa-mi raspundeti. Este in legatura cu domeniul catigat si despre transferul lui pe numele meu.

  34. Dai buei domeniul la fumeie!

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 4 January 2011

    Bai sa moara Jean, deci am cautat sa vedem care-i supararea utilizatorului. Avem un email pe data de 30 Decembrie. Vreau sa-mi cer scuze pe aceasta cale ca n-am tinut pe cineva de sarbatori legat de firma, ca sa poata raspunde urgentelor astora. Zau asa.

    Ceva imi sugereaza insa ca n-am sa leg pe nimeni nici anul viitor, oamenii normali au familii pe de-o parte si suficienta inteligenta cit sa rezolve problemele astea in alt interval decit 30 Decembrie - 3 Ianuarie pe de cealalta.

    Urit din partea mea, stiu.

  36. Buna! Eu nu doresc sa prelungesc nimic. Vreau sa renunt la domeniu, hosting. Cui trebuie sa ma adresez?

  37. Buna! Eu doresc sa prelungesc nimic. Nici domeniu, nici hosting. Cui trebuie sa ma adresez?

  38. Timpului.

  39. Mircea Popescu`s avatar
    39
    Mircea Popescu 
    Sunday, 9 January 2011

    Yep, what dAImon said.

  40. Mircea, da-mi te rog contul in care sa fac plata pentru prelungirea bursei Trilema. mersi, Claudia.

  41. Mircea Popescu`s avatar
    41
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 February 2011

    Adresa asta de email e prietenul tau. Daca ai Paypal, pentru paypal, daca nu ai Paypal, ca sa-ti poti trimite datele pentru facturare (nume, CNP, adresa scl). Vei primi factura prin posta.

  42. buna seara la dumneavoastra :)

    cu totul offtopic si din disperare, nu mai functioneaza (nu se mai deschide) site-ul : gabitzu.eu, domeniul primit de la domniile voastre. Help me, please :)

    cu multumiri,

    Gabi

  43. Mircea Popescu`s avatar
    43
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 March 2011

    Te-am mutat ontopic.

    Bag seama ca ai ignorat cu desavirsire discutia asta, cit si emailurile trimise pe tema.

    Pacat.

  44. imi pare rau, nu stiu despre ce emailuri e vorba.

    mi-am mutat adresa de mail, de pe gabriela_shine[la]yahoo.com
    pe gabrielarazameadesoare[la]yahoo.com

    o sa ma revizuiesc, dar acordati-mi aceasta sansa.

    vreau sa-mi prelungesc sederea. Voi plati ce e de platit.

    Multumesc inca o data :)

  45. cam nashpa "martisor" Misterule Mircea :P

  46. Mircea Popescu`s avatar
    46
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 March 2011

    Pai imi pare rau, da' uite, logic vorbind, daca mail nu primesti, pe aici nu dai, ce pot eu face ? Ti-am editat comentariul sa nu-ti apara adresele in clar, macar atit.

    Domeniul a expirat intre timp, precum vad a fost si preluat de altcineva, e o cauza pierduta.

  47. ok...
    si atunci ?
    blogul meu cum il recuperez ? adica ceea ce am scris intre timp...in ultimul an...

    pe aici dau, adica am linkuit acest site de fiecare data (nu stiu daca a avut sau nu vreo importanta )

    si mie imi pare rau

    intre timp am fost membru constant pe Fain :)

    nu putem gasi nicio solutie ?
    te rog :)

  48. Mircea Popescu`s avatar
    48
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 March 2011

    Da' cum ai ratat mei, o fost si publicata pe fain, numeroase discutii pe fain, pe urma inca o tura cind s-o anuntat ca-ti poti plati via karma de pe fain, e ceva...

    In tot cazul, ai nevoie de un nume de domeniu. Eu pot sa-ti trimit back-up-ul fara probleme, eventual pe o adresa de email daca nu-i prea mare, da' nu vei avea ce face cu el fara un domeniu. Sau daca preferi pot sa-ti trimit doar baza de date a blogului, daca ti-e mai usor s-o importi astfel. Cum preferi.

  49. Vreau sa raman cu domeniul la voi ca si pana acum.

    trimit bani si tot ce trebuie, maine.

    am renuntat la adresa veche de mail fiindca am avut probleme cu ea. mi-era invadata de niste "guguloi" din astia care n-au ce face.

    imi pare tare rau.

    te rog sa ma ajuti. Tu esti profesorul, tu stii cum se poate rezolva.

    Nu stiu cum am ratat...sincer. Am fost cu niste examene de dat. N-am mai citit pe bloguri aproape nimic. Decat treceam o fuga sa scriu cate ceva...offff

    Te rog, Mircea

  50. Mircea Popescu`s avatar
    50
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 March 2011

    Pai io te cred, da' nu se poate rezolva nicecum, mai om bun. Pina mai ieri sau cind se putea rezolva fara probleme, da' odata ce-o expirat domeniul, o expirat si saptamina aia de gratie sau cit e, asta este, e pierdut. Tre' sa-ti alegi altul.

  51. aleg altul, nu e asta o problema.

    Multumesc !

    Spune-mi optiunile pe care le am acum, te rog :)

    batuta-n creier am mai fost...ce sa zic ? :)) :P
    neatenta...

  52. Mircea Popescu`s avatar
    52
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 1 March 2011

    Pai pentru hosting vezi aici : http://trilema.com/2011/gazduire-via-fain/ platesti cu karma.

  1. [...] blog care putea fi Mircea anuntă că perioada de hosting gratuit se încheie în curând. Anuntul lui, abia, mia adus aminte că beneficiasem de un premiu pe care am vrut să-l transform într-un [...]

  2. [...] Casei PA I pak dau vouă de stire că i-am cerut lui Mircea să-mi ia din cont niste mii de karme ca pot păstra adresa [...]

  3. 55
    Licuriciul Orb » Afaceri cu karma (via Pingback)
    Saturday, 23 October 2010

    [...] și domeniul pentru prezentu-mi blog, valabile timp de un an. În urmă cu ceva timp, într-un articol de-al lui, Mircea propunea prelungirea pachetului (găzduire + domeniu) pe încă un an prin plata [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.