Putina statistica : cititori si comentatori.

Friday, 06 July, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ca tot se agita ratatii contraitori pe cvasi-tema cu traficu'i m-am apucat sa scociorasc prin cifrele numerice care descriu activitatea cititorilor si-am pus-o de-un grafic mic.

Click pentru 2048px.

Click pentru 2048px.

Iata deci ca s-au cerut pe Trilema in ultimele 24 de ore 3`566 de articole distincte de catre 19`506 IP-uri distincte. Cel mai solicitat punct de intrare (~1600 de IP-uri unice) a fost... n-o sa ghiciti, sau poate ca ba da : Cum se suge pula - ghid pentru juma’ de sex oral. Ca un fel de vama Bors, asa. Al doilea cel mai orificiu (pe la ~1400 de IP-uri unice) a fost... nici asta n-o sa ghiciti, sau poate ca tot ba da : FeSeNe, FeSeNe, minte-ne, minte-ne. Cele doua forme ale muii, politica si mda. Asta este. Cel mai vechi articol citit este chiar primul, cu indicativul 5 : Andrei Plesu, sau la ce servesc ai batrani.

Nu putem spune privind la acest grafic ca "articolele din ultima luna inregistreaza o medie zilnica de ~50 de IP-uri unice" din urmatorul motiv : daca Ion intra pe al saptelea cel mai recent articol dupa care citeste toate celelalte sapte el nu va aparea in statistica decit la acel articol al 7-lea pe care a intrat intii (dat fiind ca socotim IP-uri unice si-n ordinea istorica a articolelor). Intrucit datele se limiteaza la cititorii neplatitori (platitorii au credite, alt sistem) putem spune in schimb privind acelasi grafic ca majoritatea cititorilor ocazionali (si neplatitori) citesc Trilema cu o regularitate mai mare de o data pe luna (ceea ce anecdotic pare sa se confirme destul de bine).

Cu rosu in partea de sus este reprezentat numarul de comentarii (decalat cu +800 fata de IP-uri). Articolul cu cele mai multe comentarii care-a fost citit ziua asta are ~700, articolele cu cele mai putine au 0. Precum reiese destul de lamurit (cred eu) numarul de comentarii ale unui articol este un foarte slab predictor al traficului spre acel articol (sau poate mai propriu spus, al importantei acelui articol).

Cam asta.

———
 1. De fapt nu de-aia, ci pentru c-am facut citeva schimbari acu fo' doua saptamini la modu-n care functioneaza articolele gratuite, da' sa le lasam iluzia importantei proprii dat fiind ca altceva n-au. []
Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

6 Responses

 1. Garfield`s avatar
  1
  Garfield 
  Friday, 6 July 2012

  Asta pentru ca-s fraieri oamenii si-ti intra pe root, primind astfel un articol VECHI.

  MUUUU

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Friday, 6 July 2012

  Veci dar boooooon.

 3. Florin`s avatar
  3
  Florin 
  Sunday, 8 July 2012

  Wai, io-te cum curgea trificu-n valuri, iara comentariile nu curgeau tot in valuri. Sa curga graficele cucomentatorii (din nou, ca parca ai mai avut, sa facem analize, comparatii si sa-i dam cu conotatii)!
  Maibaga dealea cu prrolema tremium ftw!

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Sunday, 8 July 2012

  Deci cum ?

 5. Florin`s avatar
  5
  Florin 
  Sunday, 8 July 2012

  Ai mai avut ceva articol cu numarul de comentarii/articole sau ceva de genul cele mai comentate articole, mai baga articole la fel, ca sa futem pace evolutia in timp. De asemea.
  Mai baga si articole cu prrolema tremium, sa fie multe poze :D (ii bine ashea?).

 1. [...] nu mai citeste!!! Cum isi permite acest inamic al bunastarii publice care se pricepe la ce face sa inghita toata piata in timp ce noi toti ne batem pe firmituri ?! El are taxa pe blog, noi o sugem cu publicitatea si [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.