All Through the Night

Tuesday, 15 May, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

All Through the Nighti e un film prost. Deosebit, deosebit de prost. Astazi porcarii de-astea se fac din interese pur comerciale (avem o vedeta, incropim ceva filmari si gata), acum saptezeci de ani se faceau... tot din interese pur comerciale, doar ca usor altfel structurate.

Ca sa va faceti o idee, povestea e cam asa : Bogart e ceva mafiot ca structura cinematografica (are masina, sta prin baruri, umbla bategarzii cu el etc) doar ca de fapt nu! Ci se ocupa de pariuri. E harmless adica, nu omoara fraieri sau ceva de-alea, e un om bun. Nu prezinta pericol social. Ca sa va fie clar ca-i un om bun, are o relatie cu ma-sa. Prima oara in istoria cinematografiei cind relatia cu mama a vre-unui Gicu duru' de-asta n-o fost folosita pentru a-l ridiculiza. Chestia-i atit de socanta incit banalitatea cea mai inocuaii tot sfirseste prin a-l ridiculiza (asa, un pic) pur si simplu pentru ca asta-i asteptarea construita-n jurul tropei respective. Mare hotie si cinematografia asta, este ?

Pe linga faptu' ca are o relatie cu ma-sa totu' decurge normal, adica nu. Intii : pe linga faptu' ca are o relatie cu ma-sa are si o prajitura favorita. Iar daca-si permite cineva sa-i aduca substitut de prajitura favorita in loc de prajitura favorita apai face urit. Adica el nu face urit per se, ca-i un finut si-un nepericulos social de-asta mafiot. El foarte politicos zice ca bagati de seama si-aveti de grija, da' toata asistenta in schimb, chelnerite si bategarzi si ce mai is pe-acolo e complet cacata pe ea ca vai noa acuma-i atunci. Parca-s io.

Ei, si-acest nepericulos social mafiot care parca-s io se intilneste cu o dama (c-asa se zice, ati remarcat ? that dame ?) in conditii suspecte care-i misterioasa si dispare. Ca-n povesti, minus ca n-o pupa si nu-i broasca (sau confund io povestile ?) Dupa care o gaseste! Si e ciudat pentru ca se intimpla chestii din care rezulta ca, luati loc si asezati-va sa nu va vina lesin din interior la auzul vestii NISTE NAZISTI COMPLOTEAZA SA SABOTEZE!!1

Deci, mafiotu' nepericulos social cu prajitura ca la mama acasa facuta de un vecin (a, care-a fost ucis miseleste de dujmani, am uitat sa precizez in special pentru ca oricum nici nu conteaza precit nici nu convinge) prinde si da pe mina justitiei niste sabotori nazisti!

Pai cum pula mea sa nu-ti creasca pipota-n tine de mindrie revolutionara adica pardon, republicana, apoi o teribilă înjurătură: ...de ciocoi! Peste vreo opt zile, m-a călcat d. Guță iar, și iar mi-a șters carboava, și iar: „Trăiască șcl. ..." Mnoa ca m-a luat valul si-am citat accidental de pe la 1800 asa. Ca acolo ne aflam cu aiurelile astea comme il faut.

A, si e si detectiv. Am uitat sa zic ? Da, am uitat, ca nu era convingator. Deci, mafiotu' harmless cu preferinte culinare cit si abilitati supereroic-patriotice este si detectiv. Pai cum sa nu-l iubesti daca-i de toate ? Adica, si praji si mafiot si detectiv si are chiar si camera de 80 gigapixeli plus ca face cartofi prajiti mai ales daca-i bagi un desti in c... mnoa, cam asta-i ideea unui film facut de marketijdi, ca despre asta-i vorba : n-are nici un fel de respect pentru inteligenta privitorului, ci pur si simplu incearca sa-l ia pe sus cu o avalansa de detoate.

De exemplu daca marketijdii ar face o femeie fatala pai ar avea pizda aia sarmana tite si pe floci. Adica pardon ca nu poate avea par, ar fi neteda ca-n palma si ar avea tite pe pleoape. Gen, cind inchide ochii sa te poti uita la niste tite de pe ochii ei, sa ai de ce-i spune "vai dar ce ochi frumosi ai, vede-ti-i-as inchisi". Este ca-i ingenios ? CUM SA NU VA PLACA DACA ESTE ATIT DE INGENIOS! TITE!!!

tite-sa-fie

Sper ca v-a placut acest articol deosebit de mult, cel mai mult pentru ca este cel mai bun articol despre filme. Sper de asemenea ca-n viitorul apropiat hoarde nestapinite de mongoli condusi de Gingis Han sa invadeze periodic toate tarile si sa rapeasca & violeze cu perversiuni toate pizdutele (de ambe sexe) din scoala de marketizde.

Pina atunci ma ocup eu, da' sincer va spun ca am nevoie de ajutor. Pentru ca-s deosebit de nesfirsit de multe, ingrozitor de incredibil de proaste si TREBUIE CALCATE IN PICIOARE INCA DE MICI! Pentru ca altfel cind mai cresc is in stare precit si capabile ne calce cu trenu'. De tite.

———
  1. 1941, de Vincent Sherman, cu Humphrey Bogart. []
  2. Sau cum ziceti innocuus in romaneste ? Nu mai suntem latini, gata ? []
Category: Trilematograf
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

3 Responses

  1. Apreciez poza :) ... filmu' "ma depaseste", nu-s asa de cult ptr un film atat de vechi :D

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 May 2012

    Hehe

    Pai cind mai imbatrinesti revii :D

  3. INÓCUU, -UĂ adj. (Liv.) Care nu produce nici o vătămare; nevătămător, inofensiv. ♦ (Fig.) Nevinovat, sărac cu duhul, slab de înger și de minte. [Pron. -cu-u, pl. -ui, -ue. / cf. it. innocuo, lat. innocuus < in – negativ, nocuus – nociv].

    !??!?

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.