Cum ne bagam in seama ?

Monday, 14 February, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Fiind sportul favorit al romanului mediu, ala care bea bere la pet de doi litri, maninca seminte bomboane agricole si arunca cojile-n spatiul public, se preumbla cu maieul soios rulat deasupra burdihanului paros prin parcuri dindu-si cu parerea despre violul justificat asupra minorelor si alte nobile indeletniciri de-aceeasi valoare culturala, bagarea in seama ar merita poate si un ghid.

Nu ma simt capabil de larga intreprindere, parte si din lipsa experientei, parte si din lipsa interesului, dar o modesta incercare pot face. Sa pornim la drum cu un exemplu :

cum-ne-bagam-in-seama

Este ca promite ? Ei bine... problema e cam asa : decizia invocata, 196/10.02.2011 a) nu face in nici un fel referire la nea Biluta, violatorul de minore, precum nici b) nu face nici un fel de referire la o suspendare, sau la data de 17 luna curenta. Precum puteti citi in original pe site-ul autoritatii respective, este vorba de un jurnalist oarecare, Mircea Marian pe numele sau, si comentariile dubioase ale unui hmm... ale unei entitati vorbitoare, indubitabil rod al unei educatii precare, cunoscuta sub marca comerciala "Mircea Badea". Care la origini ar fi putut sa fie chiar si nume, sigur ca da.

E destul de limpede ca problema in tot comentariul, si cauza proxima a amenzii de 10,000 de lei (si nu 20,000, cum povesteste nea Biluta) este fix asta :

Bine, să trecem mai departe. Auzi, da’ crezi că mă amendează CNA-ul pentru asta? Am sânge-n păsărică, frate! Care-i treaba? Bine...

Mircea Badea s-a amendat singur. Din motive de altfel usor de intuit, are si el nevoie de niste presiune statala care sa mentina tonusul angajatilor ridicat si imaginara stare de asediu la locul ei, ca nimeni nu-si doreste sa faca spume la gura singur de nebun prin parc asa, din lipsa de alta ocupatie. Iar fara spume la gura n-are discurs.

Ce treaba are nea Biluta in toata chestia asta ? A, pai... daca puneti problema asa, ce treaba are nea Biluta oriunde altundeva, ca de exemplu pe Internet ?

PS. Comentatorii prostilor sunt in general mai prosti decit ei :

cum-ne-bagam-in-seama-bonus

PPS. Cititorii nostri au completari.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

24 Responses

  1. Cand ma gandesc cat de mica e lumea celor ca el nu pot decat sa zambesc...

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 February 2011

    Stii care-i chestia... e bine cind inca putem zimbi.

    Uite, ia de exemplu un doctor, specialist in oncologie. Poate ca de curind i-a murit tatal, rapus de cancer. Sigur, de la o virsta incolo parintii mor, dar totusi. Sau poate ca in adolescenta i-a murit sora, sau poate c-a crescut orfan de mama, ani grei si cam reci, pentru ca sarcoamele ovariene sunt adesea inaparente. Poate ca asta l-a propulsat pe el prin viata, poate ca asta i-a dat energie si l-a tinut treaz noaptea, poate ca de aia-i doctor : pentru ca asa a vrut el, de la cinci ani sau de la zece sau de la cincisprezece, sa scoata dom'le odata cancerul asta din istoria cotidiana a celorlalti copii, macar, si-a celorlalti adulti, si-a celorlalti oameni.

    Asa ca a mers la scoala, cit citesc doctorii, cinci ani, zece, cincisprezece, si iata-l doctor, si iata-l zi de zi ori in laborator ori in spital, si iata-l c-a ajuns om batrin deja, da' vindecarea cancerului tot n-o descoperit-o. Si daca-i un specialist respectat, si daca numele lui deschide seria autorilor pe manualul de histopatologie clinica din care invata pustimea, si daca e invitat de frunte la orice conferinta-n disciplina asta se organizeaza oriunde-n lume, de vindecat tot nu l-a vindecat. Pentru ca-i mare, cancerul, si el e doar un om, un singur om.

    Dar in fiecare an, in fiecare vara, odata cu mustele si tintarii, apar pe sticla televizorului o noua generatie de impostori. Care vindeca cancerul. "Cu bioenergie". Cu apa descintata, cu muci de ornitorinc, cu puterea viselor. Orice fel de cancer, oriunde, oricum si oricind, la distanta eventual, prin telepatie. Intr-o secunda, fara aparate, fara douazeci de ani de scoala si cincizeci de munca-n spital si-n laborator, fara sa se fi chiorit noapte de noapte prin microscoape pina sa ajunga la dioptri de minus cinci.

    Ca sa vezi chestie, ce prost o fost el, doctoru', ca si-o istovit viata si energia aiurea, cind solutia ditai problemei era asa de aproape. Apa descintata, frate. Vindeca oricare dintre cele sase milioane de tipuri diferite de neoplasm, dintre care noi cunoastem poate unul din zece.

    Am ca o senzatie ca lu' domnu' doctor nu-i prea vine a zimbi. De la o vreme nu-i prea vine a zimbi. Semn de batrinete, neindoielnic.

  3. Daca ai reusit asta, ia vezi poate il suspenzi si pe basescu

    @Marius Morariu: Tu nu vezi că ești singurul Toma Necredinciosu’ de pe aici ? 30 de persoane spun că-i pe bune iar tu o dai cu a ta în continuare.

    Nu el scrie pentru cititori, cititorii il scriu pe el.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 February 2011

    Poststructuralism, ce mai...

    Drept.

  5. Mda... m-ai intristat acum..

    Eu inca mai cred ca indiferenta e mama tuturor lectiilor atunci cand vine vorba de indivizi ca arhi. De altfel, cred ca e cam a doua oara cand "pronunt" numele lui.
    Uneori ne pierdem prea mult timp cu personajele negative si lipsite de importanta iar persoane ca cele din exemplul tau se pierd in peisaj. Pentru ca de multe ori, pana si cei care ii apreciaza aleg sa isi indrepte atentia spre categoria "asa nu".
    Recunosc, e placut sa li se dea peste nas din cand in cand dar ma intreb daca intr-adevar merita.
    Ma rog, asta e putin cam alta poveste...

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 February 2011

    Apai imi pare rau daca te-am intristat, da' imi par chestii care se cer zise.

    Indiferenta-i periculoasa, pentru ca de un' sa stie aia sarmanii de-i citeaza dinsus Anonimosu ca nu merg tocmai pe cea mai indicata poteca ? Sigur, nu tre' exagerat, da' macar din cind in cind se cere mentionat.

  7. Azi-maine descopera melteanul muzeele Tussauds. Sa vezi atunci poze cu iubita lui(Lady Di)si valetul lui(Justin Bieber).

  8. amourdejour`s avatar
    8
    amourdejour 
    Tuesday, 15 February 2011

    bravo, mircea

  9. comentatorul ala e sarcastic, imi pare rau sa te dezamagesc.

  10. e fake ! muahahahahaha!

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 February 2011

    @lexy229 Nu exista figurine de ceara! Toti sunt autentici! Ca si wrestlingu'!

    @amourdejour Sa fie primit.

    @cipslim Sarcasmul e dificil de dedecdad pe internets.

  12. http://blog.rstcenter.com/2011/02/15/experiment-social/

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 February 2011

    Dincolo de generalizarile cam abuzive (arhi are treaba cu blogosfera cit are si Dan Puric treaba cu cultura romana), nu pot zice ca ma mir.

  14. Da, imi cam venea sa rad cand folosea hacaru cuvintele "relevant" si "arhi" in aceeasi propozitie.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 February 2011

    Practic vorbind, ce zice el acolo, ca "un mic procent" a fost capabil sa deosebeasca realitatea de fictiune. Bun, si ? Cei ce conteaza, oriunde, si pe internet, si-n presa si peste tot din toate timpurile sunt un mic procent.

    A, ca vei putea oricind gasi idioti care sa crediteze/colporteze orice mesaj ? Sigur ca vei putea. Dar a presupune ca ei sunt de-asta si relevanti e putin cam naiv. Autoflatant, ce-i drept, dar naiv.

  16. sireacu' doctor. io zic sa nu se lase. mai i ncearca, nene!

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 February 2011

    Pai nu ?!

    Poate intr-o zi ajunge si el la televizor, intre un sin si-o pulpa.

  18. Eu zic ca si-a dat seama dar i-a placut situatia. a fost iar pomenit la tv, au intrat multi prosti si multi anti-badea, deci pt el a fost un succes chiar de s-a cam facut putin de ras.

    Intra la prietenul lui, ala nu si-a dat seama ca nu-l ajuta capu, dar e pielea la dick ....

  19. care nostri? ai lui mircea si ai lui popescu? :))

    da da, am inteles, e vorba de comunitatea in jurul acestui blog, corect? ma simt onorat ...

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Thursday, 17 February 2011

    @Ionut De asta zici ?

    Uneori fumez pina ma dedublez, si-atunci folosesc pluralu', nu te impacienta zic :D

  21. da, fix ala. amuzant e ca n-a bolduit ce cuvintre trebuiau in text.

    In momentul in care veti cere confirmare sau veti (ve-ti, sa inteleaga si fanii lui Badea) verifica absolut toate raspunsurile aparent OFICIALE pe care le primiti in urma unor sesizari, atunci va rog sa veniti si sa ma injurati. Pana atunci, ciocul mic si mers pe burta, pentru ca sunteti penibili.

    In mod normal, accentul nu trebuia sa fie pe "aparent"?

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Thursday, 17 February 2011

    Depinde cit de nervos esti.

  1. [...] ? Ca sa vezi chestie, ei nu se ocupa cu asa ceva, sunt prea ocupati cu mintitul. Pe bani, daca e, da' si gratis, daca nu e. Sa se mentina in forma, sa nu-si piarda abilitatile de [...]

  2. [...] blogeri cum exista si printre cititori. Daca te vad ca-l ridici in slavi pe-un furios sau pe-un prost e posibil sa te noteze drept "suficient de prost cit sa traga la X" si greu mai iesi din cutiuta [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.