Niste rigoare pentru Mircea Badea.

Monday, 13 July, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Nu stiu sa va spun de ce anume, dar simt asa, in sufletul meu, nevoia de-a ma pune cu mintea intreaga la dispozitia nelamuririlor concetatenilor mei. O fi o aflictie a varstei, cine stie. In tot cazul.

Bine, un denunt...io...io simt nevoia de rigoare...da' nu...sau nu de rigo...ma rog, mcgh... suna pretentios, rigoare, ba da' niste informatie...Deci, ca sa faci un denunt, inseamna ca esti parte dintr-o actiune, pe care o denunti, nu ?

Mircea Badea - "Cine-i Mircea Popescu ?"

Pe scurt, nu.

In paranteza fie spus, daca cautati in Google, veti vedea ca Trilema e cam primul rezultat relevant la cautarea "denunt", si deci ce scrie aici, aia e. Clar ? Si-aici scrie uite-asa : Denuntul este unul dintre modurile de sesizare a organelor de urmarire penala cu privire la savarsirea unei infractiuni. Dupa lege, denuntul este incunostiintarea facuta de catre o persoana fizica sau de catre o persoana juridica (alta decat ceea careia i s-a cauzat o vatamare prin infractiune) despre comieterea unei infractiuni.

Denuntul poate fi facut de insusi cel care a savarsit infractiunea. De exemplu, mituitorul care denunta fapta, mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat, nu se pedepseste, iar alteori, autodenuntul are valoarea unie circumstante atenuante. Denuntul este prevazut la capitolul IV al Codului de Procedura Penala partea speciala, sub titlul I.

Celalalt mod, daca tot intram in detalii, este plangerea. Singura diferenta intre cele doua e ca plangerea este facuta de o parte interesata, prin aceea ca faptele incriminate aduc o atingere persoanei, proprietatii ei ori unui interes legitim al acesteia.

Deci, pentru a limpezi mintea celuilalt Mircea, a fi denuntator nu reclama o calitate speciala, alta decat a avea cunostiinta de fapte impotriva legii, si de-a semna un denunt. Asta-i tot ce se cere, la calificari. Dimpotriva, pentru a fi un plangator, adica autor de plangeri, trebuie sa fii parte in actiunea respectiva. Limpede, nu ?

Ca altfel nu poti fi denuntator...cum..gh da' cine-i baiatu' asta ? Ce calitate avea in treaba asta ?

Mircea Badea - "Cine-i Mircea Popescu ?"

Ei, asta-i chiar interesant, eu stiu cine sunt eu, si stiu si cine-i Mircea Badea, din zilele cand se juca frumos cu Teo si pana in zilele noastre (scurta cale). El nu stie cine-s eu, si dupa toate aparentele, nici cine-i el. Chestia bizara e ca el e jurnalistul. Eu nu-s jurnalist. Faina capitala avem, plina de academicieni care nu stiu citi, bucatari care nu stiu gati, si jurnalisti care n-au habar cine sunt si despre cine vorbesc. Hai sa incercam una simpla atunci : Mircea Badea dragule si scumpule, ce zi e astazi ? Cine-i presedinte ? Cat e 4x4 ? Sa-ti fac eu meseria sau te apuci tu ?

Bun. Deci. Din ce-nteleg... nu mare lucru... din acest articol, incerc sa inteleg...e ca a platit Eugen Simion foarte multi bani pe o marfa care costa mai putin. Deci cumva pa tiparu'...ca asta pricep de-aiciea, Ritzian. Platim multi bani p-o marfa care de...in fapt costa mult mai putin. Ok. Deci pot sa-nteleg formatu'... sau care-i ideea articolului.

Mircea Badea - "Cine-i Mircea Popescu ?"

Attaboy.

Da' eu n-am inteles cine-i Mircea Popescu, omul de afaceri timisorean, in ce calitate sa denunta el, cum poate fi el denuntator, ce rol are-n smecherie... na...n-am priceput. Probabil ca nu sunt io... capabil.

Mircea Badea - "Cine-i Mircea Popescu ?"

Nu, ca da.

As mai tine-o prelegere despre cum e chestia cu cetatenii si obligatiile morale, societatea civila, discutia publica, dar zau ca nu-mi vine chiar acum. Poate mai incolo.

Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

26 Responses

  1. Daca il denuntai pe Obama, se intreba Stephen Colbert cine-i Mircea Popescu... Asa trebuie sa te multumesti cu Badea.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 July 2009

    Ioai da' rau stam atunci.

    Ce ca n-avem drumuri, n-avem paine, n-avem sare, dar macar un Colbert mai rasarit cacolbertu' lor puteam avea.

    Sau e din cauza ca noi ne luptam cu turcii, tatarii, pecenegii si-oxolanii in timp ce ei isi faceau colbertii lor ?

  3. Statistica, munca si talentul ....
    Vezi si tu cati studenti a avut Harward si cati preminati Nobel.
    Acuma aplica ratia la numarul de studentii de la "Spiru Haretz" ...
    Pusca ?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 July 2009

    Chestia e ca daca il denuntam pe Obama, imi spunea Colbertul lor cine-s, si stia mai bine ca mama. Nu se scarpina in cur pe sticla ca oare cine-i si ce face subiectul discutiei ? Ca el n-o-nteles ?

    Da-n rest e de bine, Spiru Haret ar fi trebuit sa aiba ~7245 premiati Nobel de la fondare incoace, dupa proportii (aplicand si un 10% bonus de nastere-poet pentru ai nostri).

    Eu nu m-as impacienta pe observatia ca n-am mai pupat noi nobel de secolul trecut : Se stie ca dureaza o vreme ca meritele certe si exigibile sa fie recunoscute de suedeji, si Haret n-are decat 7 anisori in camp. Campul muncii adica. Deci e clar ca urmeaza, in anii ce-or veni vom avea cam 1500-2000 de premiati Nobel pe an.

    De la Apocalipsa incolo, adica.

  5. Acuma revenind la subiectul cu Mircea,
    Supararea ta nu ca e neobisnuita relativ la populatia ce locuieste plaiul mioritc. E perfect de inteles in virtutea obiceiului si obisnuintei.Ar merita insa apreciata folosinta pe care intrebarea crainicului tv o poate aduce persoanei domniei tale.
    Pai carevasazica daca zicea omul: Mircea Popescu, "blogerul / ciocolata trilema de pe Bega!", era toata lumea in clar ca e o chestiune de aritmetica si plus valoarea aproape zero. Ca orice stire la fapt divers.
    Daca / cand s-a intrebat el oarecum surprins "Cine e Mircea Popescu ?" ... pai nu s-a intrebat singur... s-or fi intrebat sigur si o seama numeroasa de privitori tv. Cam cati ? o sa vezi asta in trafic la cuvinte keie incepande de azi / maine.
    Parerea mea.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 July 2009

    Eee, pai io nu-i reprosez eficacitatea, ca aia-i clar.

    Si daca stau bine si ma gandesc, nici nu-i reprosez ceva anume.

    Doar observ si eu, c-am mai incercat, in decursul vremii, s-o fac si pe Oprah sa zica chestii pe post, si aia nu prea imi iesi.

  7. Ai ajuns in presa! Ce chestie! Daca nu erai asa de fraier si iti faceai in loc de proces niste poze cu tine si nevasta dezbracati, acuma cand ajungeai in presa erai rezolvat. Celebritate, photowalkinguri, fitze in cap, banat de fraieri care nu te lauda pe blog, cor de laudatori care sa te pupe in cur. Da daca esti fraier si numai la proces tea dus capu?

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 July 2009

    Pai daca n-am nevasta ?

  9. făniţă`s avatar
    9
    făniţăinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 18 July 2009

    stii cum se zice?! daca ajungi in gura presei, foloseste prezervativ sa nu lasi murdarie pe acolo. :D

    chiar daca nu prea are farmec in asemena conditii! :D

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Saturday, 18 July 2009

    Comentarii din partea unor domnite din alte zari :

    "it's pretty fun to watch except for the badea part. that was painful.

    iono how long he went on about the thing but i had to stop the video. it's so unremarkable i'd rather watch my mosquito bite swell."

  11. făniţă`s avatar
    11
    făniţăinsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 18 July 2009

    amu e antena 1 badea in llupta cu leonard doroftei, fost boxer profesionist bun. o incaseaza badea la greu in coaste, desi e mai inalt cu doua capete decat b.u.g mafiotu'(a jucat in ceva clip de la b.u.g.).

    cam asta e rolul lui badea, e un fel de animator, cum sunt alea prin bamboo si obsession la noi in cluj. :D

  12. Mircea Badea face orice pentru audienta. Si mi se pare ok asta.

  13. clipul nu mai exista, c-as fi vrut sa-l vad. de ce nu l-ai pus pe iubub, modificat cum face acolo (l)user-u' zamfyro3 ?

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Sunday, 19 December 2010

    @P Diddy Ca mi-o fost lene. Da' daca esti fan cred ca ti-l poti imagina, ca n-are mai mult de 45 de secunde de banda pe care-o tot deruleaza.

  15. Da nu mai gasesc pe net deloc clipu..

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 September 2011

    Apai presa isi cunoaste valoarea, de pe azi pe miine, hirtie de impachetat salamu'.

  17. Nici macar transcriptu.. pf, nu se nimereste vreun spiridus internautic sa gaseasca clipu?

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 September 2011

    Da' sa stii ca mare parte se regasesc citate in articol, cum ii explicam si lui P Diddy dinsus, tipu' in rest numa' se repeta.

  19. Faza e ca imi suna vag cunoscut si voiam sa vad daca l-am vazut cu adevarat sau mintea mea a umplut golul cu informatie falsa. Tin minte ca intreba cine-i mircea popescu foarte afectat, cu emfaza.. Daca nu a facut asa inseamna ca ma minte mintea

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Sunday, 25 September 2011

    Ba, foarte afectat era, si cu pauze si figuri.

    Deci se vede treaba ca Dr.A a avut mare dreptate dinsus, Mircea Badea si poporul rus multe domnite ne-au adus.

  21. Deci care era problema intre tine mircea si mircea?

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 29 November 2011

    Pai oamenii in general au cu mine problema ca quo warranto. Mie mi se cam filfiie.

  1. [...] unei entitati vorbitoare, indubitabil rod al unei educatii precare, cunoscuta sub marca comerciala "Mircea Badea". Care la origini ar fi putut sa fie chiar si nume, sigur ca [...]

  2. [...] Mircea Badea rupe [...]

  3. [...] la Mediafax la cine doriti dumneavoastra. Rezultatele nete ? Necuantificabile, sincer sa fiu. Ceva umor involuntar, in principal. Cit valoreaza niste umor involuntar [...]

  4. [...] obviously etc, what'd you expect!) went into their usual "but who is this guy" (Mircea Dinescu, Mircea Badea etc), as if that's what matters in a fraud investigation. [↩]From French, appartenance. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.