Concursul Topitop-Bonibon, cistigatorii

Tuesday, 21 September, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Dupa cum stiti am organizat un concurs cu nume de bombonele pentru ca... nu mai retin de ce. De chichi.

Initial urma sa se incheie pe 15, dar mai multa lume m-a rugat sa-l prelungesc, ca ar dori sa scrie dar n-a apucat. Mai multa lume, la feminin, adica numa' gagici. Eu am prelungit. Ele nu au scris. Morala pe care-o trag eu de-aici este ca nu voi mai prelungi niciodata nici un concurs, cum de altfel nici n-am facut pina acuma, si bine am facut ca n-am facut, pentru ca uite ca daca fac fac degeaba : oamenii organizati si capabili se pot organiza si-s capabili sa se inscrie in orice termen, iara oamenii dezorganizati si incapabili nu se pot organiza, si ca rezultat nu se pot inscrie in nici un termen, oricare ar fi el. Pot in schimb cere o prelungire, care fiind un nou termen va suferi exact acelasi tratament.

Unul dintre capitolele concursului, care cerea ordonarea tuturor articolelor aparute pe Trilema (pina la O suta de cuvinte - LXXVI), in schimbul unui premiu consistent n-a vazut nici un singur inscris. Motivul mi-e destul de clar : un blog pare, de la distanta, egal cu orice alt blog, tot asa cum o mie pare, de la distanta, egal cu orice alt numar. Totusi, blogul asta despre care vorbim contine cel mai mult text, mai mult decit oricare alt blog romanesc. De fapt, pentru a se compara cu Trilema cuvint la cuvint, majoritatea blogurilor cu pretentii ar avea nevoie sa-si gaseasca doi-trei-cinci-zece parteneri, cu care sa se adune. Pina la urma, numai lungimea celor o mie cinci sute de titluri, insiruite unul dupa altul depaseste continutul destulor bloguri de pe la noi. Dar asta e, cu asta defilam, tot inainte.

In fine, unul dintre participanti urma sa obtina un premiu special, de 5000 de karma. Imi revine placerea sa-l anunt pe Madalin Blidaru ca este fericitul cistigator. Felicitari!

Pentru toti ceilalti, better luck next time.

Category: Concursuri
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

17 Responses

  1. Citat: ``Unul dintre capitolele concursului, care cerea ordonarea tuturor articolelor aparute pe Trilema (pina la O suta de cuvinte - LXXVI), in schimbul unui premiu consistent n-a vazut nici un singur inscris. Motivul mi-e destul de clar ... ``

    Ti-e clar pe dracu` !!!

    Incerc sa ma abtin si sa nu dau drumul la cuvintele pe care le meriti. Hai sa fiu civilizat, ca pot (cind vreau): adevaratul motiv e ca îţi baţi singur cuie in talpă, odata cu introducerea plăţii pentru vizitarea blogului. Asta inseamna:
    1. Tu esti adevaratul ``rupt in cur`` (ca asa ai binevoit sa ma categorisesti pe mine, fara sa ai habar de nimic) si te injosesti pentru 5 euroi;
    2. Al doilea raspuns nu-l mai dau, ca doar am promis sa fiu civilizat.

  2. http://trilema.com/2010/concurs-topitop-bonibon/#comment-30679

    Iar am avut dreptate, futu-i ...

  3. am citit articolul castigator si mi se pare irelevant rau din punct de vedere calitativ. topul este prost intocmit si prost ordonat. dar mno, felicitari castigatorului, contestatari exista oricand.

    @Marian S

    mi se pare ciudat sistemul asta de vizualizare a posturilor pr trilema. acasa in sm, pana acuma nu am avut probleme, se mentineau creditele la un nivel constant de 24 in fiecare zi. in cluj insa de azi au inceput sa apara chestiile cu continut platit. nu mi s-a parut insa o mare bataie de cap, am invatat ceva ce nu invatasem pana in ziua de azi. :D

  4. @ Mihai: da, se poate si asa, dar e frumos ? Nu e, dar ne obliga.
    PS: am si unul in moderare, e cu link, dar ori nu e la PC ori nu-i place ce am scris.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 21 September 2010

    @Mihai Lasa mo nu te dispera, ca mai fac concursuri.

  6. fwoxy e un lucru urat intr-adevar. acuma sincer, nu mi-e de punga ca 5 euro tot ii pot da lui mircea, mi-e de proceduri, depune acolo, securizeaza ipul x, etc. sincer, cred ca de craciun imi fac si eu paypal, desi nu intentionez sa il folosesc si ii transfer cinci euro la mircea in cont, asa numa'... fara cereri sau asteptari.

  7. @MP

    nu disper, corect e asa din cate cunosc eu, ci doar am formulat o opinie. in general am participat la cam toate concursurile organizate pe aici pe trilema, mai putin ala cu zoso, ca nu ma pricepeam la photoshopat si am sa mai si particip de acuma, daca o sa ne ingaduie internet protocoalele. :D

  8. @ Mihai: De multe ori gestul conteaza. GESTUL m-a enervat pe mine de la bun inceput, nu faimoasa suma de 5 euroi.
    Nu poti sa te lauzi ca esti mare antreprenor, castigi `jde mii de euroi, in schimb cersesti cite 5 euroi de persoana.

    Pur si simplu.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 21 September 2010

    Eu zic ca-i o chestie de cum sa zic... minima cerinta. Misti pe net, pai iti tre' un cont de paypal. Daca vrei un server, cu ce platesti ? Daca vrei un domeniu, cu ce platesti ? Daca tre sa-ti dea cineva niste bani, cum ii primesti ? Ce-s brichetele pentru fumatori si prezervativele pentru donjuani ii si paypalu' pentru internauti.

    Si ie, asa-i cum zici.

  10. Multumesc!

  11. @Marian S

    nu o face pentru bani, stai linistit, o face ca sa invete. e ceva nou si pentru el si e si o provocare sa intreprinzi si sa intreti un asemenea sistem. eu cred ca era foarte constient ca nu o sa se imbogateasca si ca mai mult, o sa ii scada traficul in lunile in care va aplica placa asta.

    si sa nu te surpinda daca dupa un semestru de continut platit o sa vina cu date analizate despre cum a progresat traficul pe trilema sub dominatia "continutului platit". ai vazut ca ne-a dat si credite for free celor mai activi de aici. probabil vrea sa monitorizeze in cifre reale prin comparatie, cat contribuim la trilema, noi, mediul interior si cat o face mediul exterior care ajunge aici prin cautari. si in plus, sunt blocate doar articolele, interactiunea din comentarii ramane in continuare deschisa.

    @MP

    si ce-i mai important la pay-pal e ca exista amazon. :D insa mno, eu sunt mai reticient fata de chestii din astea. probabil ca o sa imi fac doar dupa ce imi fac card special pentru pay-pal. pe internet pana acum foloseam si folosesc visa electron.

  12. Prima data intrasem pe pagina profilului dupa fain si mi se paruse ciudata cifra de langa karma... Imediat mi-am amintit de concurs. Multumesc inca o data!

  13. @Marian : Din cate stiu eu , PayPal accepta cardurile visa...

  14. pardon : @Mihai ( pentru comentariul precedent. Imi cer scuze, am citit comentariul din fuga)

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 21 September 2010

    @Mihai Stiu ca esti reticent. Si eu am fost, acum niste ani. Intre timp mi-am dovedit ca-i o reticenta nejustificata. Sigur, acum niste ani n-aveam cum sa stiu viitorul, si ca atare ea era perfect justificata. Totusi, in fapt ea e cam ca si frica de apa, copii stau pe marginea bazinului si nu stiu cit de mult le-ar place de fapt sa inoate, pina nu se apuca.

    @i4ever Hehehe ma bucur ca ti-o enjoy.

  16. Pe mine ma batea gandul la ordonarea tuturor articolelor, dar pana la urma a invins ratiunea, si anume: 14k karma fac 80 de euro daca mai ai ceva prin conturi.

    Pe de alta parte implica citirea a 1400 de articole si evaluarea lor macar ochiometrica; pentru a putea ordona atat de multe articole fara sa ai foarte multe locuri ocupate la fel iti trebuie un numar mare de criterii diferite si o scara de evaluare mare (nu merge cu notari bun/mediu/slab). Dup-aia rafinari. Si cu schimbare de IP intre recitiri, ca esti capos si nu intelegi ca n-am IP fix ca sa-ti pot plati pentru vizualizari.

    Considerand ca's vitezoman si trec in 90 de secunde prin fiecare articol si evaluez din mers, ies 35 de ore de lucru. Simple division shows 2,28 euro per hour, oleaca mai mic dupa ce adaugi munca de plasare linkuri si introducere explicatii macar pentru primele X articole din top. Not sufficiently enticing :)

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 22 September 2010

    Ai cnou.

    Da' pe de cealalta parte, cind le-ai citit prima oara nu te-am platit sa le citesti, de ce te-as plati a doa ? Sau cu alte cuvinte beneficiul nu-i ala ca primesti nustiuciti euro, sau ca primesti bicicleta daca rezolvi Gheba.

    PiEs : credinciosi doctrinei ca sa rezolvam problema, nu simptomul, RDS-ul is caposi, sau cine-ti da tie [cvasi]interneti.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.