Minciuna

Friday, 18 September, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Daca tot am tratat recent celalalt pacat capital (invidia), sa ne oprim putin si asupra minciunii.

Vali Petcu a avut recent a trece prin experienta dificila de a-si vedea onoarea salvata in extremis de mila (sau ma rog, lipsa de chef de scandal) a unei doamne.

O ce fain, am sa-ti fac o rugaminte, maddame draga, mai offtopic asa : vad ca si aspirantii de la FTW, si zoso ti-au pus cate un link.

Esti buna sa publici o comparatie, si anume, cati vizitatori ai primit de pe ftw.ro, cati de pe polimedia.us/fain, si cati de pe zoso.ro ?

Ca avem noi o disputa, in care astia se baga in seamna de mari importanti, si am eu asa ca o banuiala ca nu-s nici pe aproape.

Mircea Popescu

Draghe MP, Maddame nu se implică în dispute care nu sunt ale ei.

E metoda prin care mi-am păstrat sănătatea sufletească timp de mai mult de un sfert de secol, şi n-am de gând să o trădez acum.

Maddame

Cam asta-i si norocu’ mizeriei de sub unghiile societatii romanesti, de prin 90 incoace.

Ce sa-i faci, asta-i viata.

Mircea Popescu

Cand scrii un blog despre care postulezi ca-i interesant pe aceea ca "are trafic", si explici ca are trafic prin aceea "ca-i interesant", singurul lucru cu adevarat rau care ti se poate intampla este sa descoperi intr-o buna zi ca de fapt n-ai cine stie ce mult trafic, ca la cealalta, mult mai la indeamna observatie n-ai acces. Prost fiind, zic.

Ziua aia a fost. A durut, dar prostu' n-a invatat nimic. E pur si simplu fudul in continuare, si insista pe teoria ca daca zice el, apoi asa si este. Sa preluam argumentul :

Sunteti liberi sa faceti propria interpretare, mai mult sau mai putin impartiala, dupa cum vi-e cheful. Cat ma duce pe mine capul, singurul lucru pe care-l demonstreaza imaginea de mai sus e ca polimedia.us/fain trimite cam de 10 ori mai multi cititori in acelasi interval de timp decat ftw. Si eventual, ca promotorii ftw incearca sa propuna teoria ca ai lor sunt cumva calitativ superiori, ceea ce nici nu-i de mirare, faptele inchizandu-le gura pe directia cantitativa. Mnoa, bun.

Miza reala a acestei dispute nu-i atat faptul ca ftw trimite sau nu trimite, ca-i o colectie de prosti sau nu-i o colectie de prosti, ca Bobby Voicu ii un radio deejay cu pretentii nesustenabile in practica, lucru pe care pana si Yahoo l-a aflat intre timp sau din contra, un mic geniu neinteles.

Miza acestei dispute e faptul simplu ca un copil prost si-a creat un blog pe furt de continut de pe TV si glumite de liceu militar care trage sa moara azi, asa incat incearca sa gaseasca un fraier caruia sa-l vanda chiar si pe-o masina second. Care blog trimite, intr-o zi buna, fix acelasi trafic (dar fix acelasi trafic) ca si ftw, sau 10% dintr-un site dintr-un subdirector din polimedia.us. Nici macar domeniu propriu n-are, ba.

Eu ii doresc succes, dar problema ramane : reciclati toti acelasi 1% din 1% din traficul romanesc pe internet mai baieti, si anume cele cateva mii de pustani de pe nisa "blogosfera". De-aia campaniile voastre sunt de-un asa rahat : cei x unici ai lui x, si cei y unici ai lui y sunt exact aceeasi unici. Aditivitate fix 0, x + y = x = y. In total, tot traficul zelist este pana la urma aceleasi cateva mii obosite. Faptul ca vizitatorii fain sunt 93% 97% noi, iar ailalalti sunt 93% vechi (ce mai coincidenta) se observa ?

Si in asemenea conditii, in loc sa inteleaga asa, ca-ntr-o epifanie, ca da ba, copchii aia din nisa noastra stau doua minute pe prostiile ce le debitam noi, dar restul romanului pe internet abia rezista 40 de secunde, deci trebuie sa ne adaptam scrisul societetii romanesti si limbii romane, iara nu sa ne stilizam inca si mai mult in prostii, vine si-mi afirma ca stii ce ? Nu-s buni cititorii tai frate, ca n-au ei suficient respect pentru ce cacat scriem noi.

C-asa-i romanu' asta de care vorbim noi acu : prost. Vali Prostcu.

UPDATE, 15 iunie, pentru ca un an de zile nu schimba uneori nimic.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

27 Responses

  1. daca vrei sa faci oamenii nepriceputi la de'alde "seo"si "trafic" sa'nteleaga ceva, da si tu pozele mai mari.

  2. romania inedit`s avatar
    2
    romania inedit 
    Saturday, 19 September 2009

    Eu degeaba marii poza ca tot nu prea intelesai , dar in schimb intelesai esenta acestui articol !

    Nu cred ca era nevoie sa mai repeti ca vali petcu e un prost , ca asta o stie tot cartierul , cu toate ca el se crede cel mai cunoscut blogger roman .

    Dupa parerea mea , succesul polimedia ar consta in absenta unei gasti , asa cum se intampla in celelalte proiecte in care este implicat Bobby Voicu !

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Saturday, 19 September 2009

    Pai dai click pe unde scrie aclo dedesubt full size si-ti intra...full size. Nu-i bine ?

  4. acuma'i bine. nu vaszuszem micul link, eram foarte nedormit.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Saturday, 19 September 2009

    kzsoszonzosm szepzsensz.

  6. La inceputuri, adica acum vreo doi ani cand am aflat ce-i cu blogurile astea, am urmarit pe acesti cativa care se dadeau drept buricul internetului. Apoi mi-am dat seama ca sunt bloguri facute doar pentru trafic, adica bani, bloguri fara continut relevant, fara valoare, bloguri cu reclama, promovate reciproc printr-un sistem de gasca si am incetat sa mai intru. I-am scos din reader si am continuat cu bloguri mici, de nisa, dar de unde pot CITI.

    De pe polimedia.us imi vin o gramada de useri, desi nu acest lucru ma intereseaza atata timp cat nu am reclama.

    Sper sa se schimbe ceva, dar daca toata tara e o apa si-un pamant, de ce-ar fi cerul limpede in blogosfera??! :(

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 19 September 2009

    Nu-i nici tara chiar asa cum se vede la TV, Sun draga. Iar internetul cu siguranta nu-i asa cum il prezinta Prostila, Fomila si Grozila.

  8. Mai ce sa zic... poate ai dreptate. Da' eu nu mai am TV de 10 luni si nu vreau sa-mi iau, nu ascult radiouri, nu mai citesc presa ca oricum nu mi se mai leaga informatia, dar vad ce e pe strada, in metrou, la serviciu, cand ies in oras. Eu nu stiu ce mai e "oficial" in tara asta, dar aflu tot ce am nevoie de la oameni care vorbesc nu doar ca sa vorbeasca.

    Majoritatea vor "ce e la moda" fara sa-si puna mintea la contributie. Si daca unu arata cu degetul intr-o parte, gramada simte nevoia sa se uite intr-acolo.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Sunday, 20 September 2009

    Hm, ce sa zic... o fi ca m-am izolat eu intr-un cocon secretie proprie si de fapt lumea-i cum zici tu. Naspa.

  10. Anonimosu`s avatar
    10
    Anonimosu 
    Sunday, 20 September 2009

    Fara suparare ca poate nu stiu eu citi, dar daca ma uit in poza vad la polimedia new visits 97.45% iar la ftw 7.26%. Care 93% noi zici tu?

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Sunday, 20 September 2009

    Noa hat. Ai dreptate, m-am ametit. Sa corectam deci.

  12. Ma amuza faptul ca in blogosfera romaneasca s-au format cateva grupuri (bisericute) care se autosustin fie prin promovare fie prin anti-promovare...iar restul bloggerilor bat apa in piua pe tema acestor grupuri. Unul din ele pare a fi grupul lui Zoso (despre care nu stiam nimic pana acum 15 minute)...care primeste o promovare fantastica numai din faptul ca toti il hulesc.

    Probabil asta este secretul de a fi in top in toate clasamentele fara valoare...

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 15 June 2010

    Updated.

    @Aurel E o prima aproximare.

  1. [...] o campanie pentru un produs de rahat si o campanie contra concurentei, remarcabile mai ales prin platitudinea minciunilor colportate, mai pun si de cate-o lansare, cu [...]

  2. [...] cum e clar si recunoscut ca fain trimite cam un ordin de marime mai multi cititori decat ftw.ro, discutia aia s-a purtat si n-are rost sa ne repetam. Logic vorbind, aceasta observatie ar trebui sa sfarseasca orice [...]

  3. [...] dat un prost de ceasul mortii sa demonstreze ca vizitatorii fain@polimedia.us e de fapt "robotei", adica ma rog, ca nu exista. In [...]

  4. [...] urma unei pareri, asa cum au si ei despre ei insisi, ci in urma unui experiment, putem confirma ca nici nu conteaza, si, dragi advertiseri care "investiti" in "publicitate" [...]

  5. [...] oameni sunt prosti. Sau inconsecventi. Sau mincinosi. Sau irelevanti. Sau mincinosi. Ramasi cu oarecare sechele din copilarie. Sau mincinosi. Sau hoti. [...]

  6. [...] si apropo de mincinosi [...]

  7. [...] Petcu e tot mincinos. Da, e tot retard. Da, etcetera. Da' macar avem de ce rade. Category: Meta psihoza Comments [...]

  8. [...] adevar insa este ca nu-i chiar asa. Ci chiar invers. Ce te-a pus pe harta, Madamme, e chestia asta. Cum o transformat-o si pe o anonima dar incompetenta Raluca un mail de-al meu in "project [...]

  9. [...] Asa incit copiii prefera sa construiasca structuri imaginare care sa le justifice treptat-treptat indepartarea de realitate. Spre exemplu, acum un an de zile, cind devenea evident ca eu trimit mai mult trafic decit el, Valentin venea cu teoria ca... hai sincer acum, cu ce teorie putea sa vina ? A, ca traficul meu nu-i bun, fiind al meu, si-al lui e bun, ca-i al lui. Corect, aveti aici. [...]

  10. [...] sa-i urmeze. De exemplu, agitatiile cu "intilniri de blogeri" survin din ea. De alt exemplu agitatiile cu traficul de pe fain survin tot din [...]

  11. [...] Perfu se preface ca nu stie cine l-a trimis pe locul 2 in 2009. Pur si simplu, "nu cunosc, nu lucram acolo, nu sunt din oras". Nu-i ca si cum se ruga pe-atunci de [...]

  12. [...] XII. Un veleitar se apuca de investigatii. Vorba cu "jurnalismul cetatenesc nu-i mult diferita de stomatologia cetateneasca" se confirma. In mod amuzant, la prostia facaletului de opinii se adauga un alt prost din clubul lor in timp ce de partea adversa se aliniaza vreo duzina sau cam asa de blogartie, demonstrindu-se astfel inadvertent si teza cu irelevanta cacanarilor astora. Faptul ca te citesc toti ceilalti o suta de mincinosi ca tine n-are nici un fel de relevanta intr-o tara de douazeci de milioane. Banalitati, din 2009. [...]

  13. [...] urmeaza : ca vad ei!!! ca noi suntem de fapt toti aceeasi persoana, jucam de pe acelasi IP si etc. Minciuna, cu alte cuvinte, aliatul dintotdeauna al [...]

  14. [...] poveste, reprodusa in mic : hai sa ne organizam noi intr-un grup si sa mintim ca avem trafic. Hai sa mintim ca livram vizitatori, atentie, importanta, moasa-sa pe gheata. Dupa care sa ne [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.