Am fost citat.

Tuesday, 14 July, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am fost citat pentru a ma prezenta in fata procurorilor DNA, in calitate de martor in scandalul Eugen Simion, dupa cum rezulta si din ilustratia de mai jos :

citatie_dna

In urma discutiilor cu consilierii-mi specializati pe probleme de aceasta natura, s-au reliefat doua interpetari posibile, care cel putin la prima vedere par reciproc exclusive. Nu reusesc sa discern intre ele, asa ca le scriu aici pe amandoua, si fiecare sa-si aleaga ce-i place.

Interpretarea I. Procurorii DNA, de buna credinta si interesati in a rezolva cazul cu maxima celeritate, incurcand lumea cat mai putin, au trimis dosarul la Timisoara pentru a nu fi silit eu sa ma deplasez pana la Bucuresti. Ca o convenienta deci. De-aici incolo, procedura si-a urmat cursul, fiind emisa o citatie si asa mai departe.

Interpretarea II. Procurorii DNA, dezinteresati de munca ce-ar presupune-o investigarea cazului, au trimis dosarul la Timisoara pentru a se scapa de el, macar o vreme. Tot o convenienta, deci, doar ca nu pentru mine. De-aici incolo, procedura si-ar fi urmat cursul, netulburata pana prin toamna anului 2700. Dupa explozia din presa si TV de duminica seara/luni, plus reflectarea ei in blogosfera care conteaza, acest plan a devenit impracticabil, si s-au dispus de urgenta masuri.

Banuiesc ca in urma interactiunii cu procurorii programata cum vedeti joi de la orele 9 antemeridiane voi avea un raspuns la intrebarea despre care-i interpretarea justa (pe care-l voi pune pe blog, ca doar unde ?).

In principiu, termenul procedural este de cinci zile, asa ca nu poti tu, chiar si DNA fiind, sa emiti citatii luni 13 pentru joi 16. Tot in principiu, as putea inregistra o cerere de reprogramare, sau asa ceva, ca punct de procedura. In principiu, intregul demers a inceput dintr-o incercare de rigoare, vorba' lu' tizu', si de aceea, tot in principiu, ar trebui sa cer respectarea procedurii.

N-am sa fac lucrul acesta, pentru ca mi se pare o tergiversare inutila. Se poate in principiu spune ca asta se constituie intr-o abdicare de la principiu, suficienta in principiu pentru a invalida intregul demers. Mie imi place sa cred ca principiile sunt mai mult, cu mult, decat simple proceduri. Ceea ce este, bineinteles, discutabil.

In tot cazul, ma voi prezenta joi dimineata la adresa indicata. Cat despre dumneavoastra, stimati cititori pe care va presimt pe marginea scaunului si cu ochii dilatati de interes, respectiv absolut plictisiti de problema, dupa caz, sunt doua lucruri pe care le puteti face.

In primul rand, daca aveti ganduri sau idei care ar trebui sa nu-mi scape din vedere in fata procurorilor, aveti cam pana maine seara pentru a lasa aici o notita, ajutandu-ma astfel sa-mi pregatesc marturia.

In al doilea rand, daca aveti chef de-o plimbare si-o discutie joi indepranz, eu voi lua masa la restaurantul Lloyds dupa finalizarea audierii, care ma gandesc ca va fi cam asa, pe la 12-1. Poftiti cu incredere.

In rest, numai de bine.

EDIT 24 Iulie : Am trimis, asa cum fusese intelegera cu procurorii, documente in completare si sustinere, 30 si ceva de file. Azi mi-a ajuns confirmarea de primire :

completari_dosar_dna

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

22 Responses

  1. kokofifi`s avatar
    1
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Tuesday, 14 July 2009

    Da' ce-ai comis, bade ? Ai fluierat in biserica?
    Aaaa, nu...ca esti cica martor! Ai vazut pe cineva fluierând in biserica? :D

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 July 2009

    Pai tu nu urmaresti rubrica Activism ?

  3. kokofifi`s avatar
    3
    kokofifiinsigna de criptograf 
    Tuesday, 14 July 2009

    Nu, ca-mi fura mereu privirea motto-ul zilei (:

  4. Cu ce ocazie pe la DNA, nu ai fost baiat cuminte?

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 July 2009

    @kokofifi Asa e femeile, le fuge ochiul.

    @Alin Pai depinde dincotro privesti. Eventual, priveste dinspre primul link din articol.

  6. Anonimosu`s avatar
    6
    Anonimosu 
    Tuesday, 14 July 2009

    Consilieri auzi, dar eu ti-am spus cel dintai ca s-ar putea sa fi trimis dosarul la Timisoara ca sa-ti scuteasca un drum la Bucuresti. Dai salar?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 July 2009

    Nu, ca s-ar strica tot romantismul :D

  8. Anonimosu`s avatar
    8
    Anonimosu 
    Tuesday, 14 July 2009

    Ptiu, pieri drace. Deci eu sa consiliez la gratis, si altu' sa ia rodu'?

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 14 July 2009

    Pai daca esti pe internete, eu ce-s de vina ?

  10. urangutanita`s avatar
    10
    urangutanita 
    Wednesday, 15 July 2009

    esti si pe un blog de la hotnews, destul de amanuntit prezentat (nu l-am citit inca)

    http://catalinsturza.ro/?p=784

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 15 July 2009

    Mersi :)

    L-am citit, nu m-a prea impresionat tratamentul, i-am lasat un comentariu mai lunguiet, sa vedem daca-l aproba. Daca nu, ma gandesc c-oi scrie aici mai pe larg.

  12. eSorin`s avatar
    12
    eSorin 
    Monday, 3 August 2009

    clasa politica,cea mai mare mafie legala din Romania.ar trebui facuta si o ancheta despre felul cum v-ati agonisit averea dvs si cam cat de legala este afacerea dvs domunle trilema.zic asta asa doar ca sa-mi fac si eu putin trafic ...sa nu fie cu suparare

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Monday, 3 August 2009

    Ca jurnalist, poftiti cu incredere.

    Pe de cealalta parte, DNA se ocupa cu faptele de coruptie, care prin definitia termenului se limiteaza la cheltuirea banilor publici si activitatea institutiilor statului.

  14. Mariuca Stanciu`s avatar
    14
    Mariuca Stanciu 
    Wednesday, 5 August 2009

    Stimate Domnule Popescu,

    Adresa mea de mail este pe site-ul Bibliotecii Academiei.

    Mariuca Stanciu

  15. Cea mai mare mafie este in ROMANIA. de aceea nimic nu merge bine. Cei care fura o gaina stau 10 ani in puscarie, si astia "mari" care fac "smecherii" de sute de mi de euro nu patesc nimic... se judeca putin, apoi dosaru se pierde prin arhiva.... asta e romania

  16. cristina`s avatar
    16
    cristina 
    Friday, 21 August 2009

    as dori sa iau legatura cu dvs., dar nu pe blog. Multumesc

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Friday, 21 August 2009

    Ti-am dat mail.

  18. Nu e bine sa auzi sau sa vezi ceva ce are legatura cu mafiotii astia

  19. This article is the best that I have read, Wonderful! It worth reading for all the people. Love you, blogger.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Thursday, 24 March 2011

    Love you too, spammer d====O====b

  21. it's a trap!!!111

  1. [...] amintiti probabil starea dosarului Eugen Simion, de prin Iulie. Ei bine, ce primesc azi de la onor Minister Public ? Pai [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.