Am fost citat.

Tuesday, 14 July, Year 1 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Am fost citat pentru a ma prezenta in fata procurorilor DNA, in calitate de martor in scandalul Eugen Simion, dupa cum rezulta si din ilustratia de mai jos :

citatie_dna

In urma discutiilor cu consilierii-mi specializati pe probleme de aceasta natura, s-au reliefat doua interpetari posibile, care cel putin la prima vedere par reciproc exclusive. Nu reusesc sa discern intre ele, asa ca le scriu aici pe amandoua, si fiecare sa-si aleaga ce-i place.

Interpretarea I. Procurorii DNA, de buna credinta si interesati in a rezolva cazul cu maxima celeritate, incurcand lumea cat mai putin, au trimis dosarul la Timisoara pentru a nu fi silit eu sa ma deplasez pana la Bucuresti. Ca o convenienta deci. De-aici incolo, procedura si-a urmat cursul, fiind emisa o citatie si asa mai departe.

Interpretarea II. Procurorii DNA, dezinteresati de munca ce-ar presupune-o investigarea cazului, au trimis dosarul la Timisoara pentru a se scapa de el, macar o vreme. Tot o convenienta, deci, doar ca nu pentru mine. De-aici incolo, procedura si-ar fi urmat cursul, netulburata pana prin toamna anului 2700. Dupa explozia din presa si TV de duminica seara/luni, plus reflectarea ei in blogosfera care conteaza, acest plan a devenit impracticabil, si s-au dispus de urgenta masuri.

Banuiesc ca in urma interactiunii cu procurorii programata cum vedeti joi de la orele 9 antemeridiane voi avea un raspuns la intrebarea despre care-i interpretarea justa (pe care-l voi pune pe blog, ca doar unde ?).

In principiu, termenul procedural este de cinci zile, asa ca nu poti tu, chiar si DNA fiind, sa emiti citatii luni 13 pentru joi 16. Tot in principiu, as putea inregistra o cerere de reprogramare, sau asa ceva, ca punct de procedura. In principiu, intregul demers a inceput dintr-o incercare de rigoare, vorba' lu' tizu', si de aceea, tot in principiu, ar trebui sa cer respectarea procedurii.

N-am sa fac lucrul acesta, pentru ca mi se pare o tergiversare inutila. Se poate in principiu spune ca asta se constituie intr-o abdicare de la principiu, suficienta in principiu pentru a invalida intregul demers. Mie imi place sa cred ca principiile sunt mai mult, cu mult, decat simple proceduri. Ceea ce este, bineinteles, discutabil.

In tot cazul, ma voi prezenta joi dimineata la adresa indicata. Cat despre dumneavoastra, stimati cititori pe care va presimt pe marginea scaunului si cu ochii dilatati de interes, respectiv absolut plictisiti de problema, dupa caz, sunt doua lucruri pe care le puteti face.

In primul rand, daca aveti ganduri sau idei care ar trebui sa nu-mi scape din vedere in fata procurorilor, aveti cam pana maine seara pentru a lasa aici o notita, ajutandu-ma astfel sa-mi pregatesc marturia.

In al doilea rand, daca aveti chef de-o plimbare si-o discutie joi indepranz, eu voi lua masa la restaurantul Lloyds dupa finalizarea audierii, care ma gandesc ca va fi cam asa, pe la 12-1. Poftiti cu incredere.

In rest, numai de bine.

EDIT 24 Iulie : Am trimis, asa cum fusese intelegera cu procurorii, documente in completare si sustinere, 30 si ceva de file. Azi mi-a ajuns confirmarea de primire :

completari_dosar_dna

Category: Activism
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

22 Responses

 1. kokofifi`s avatar
  1
  kokofifiinsigna de criptograf 
  Tuesday, 14 July 2009

  Da' ce-ai comis, bade ? Ai fluierat in biserica?
  Aaaa, nu...ca esti cica martor! Ai vazut pe cineva fluierând in biserica? :D

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 14 July 2009

  Pai tu nu urmaresti rubrica Activism ?

 3. kokofifi`s avatar
  3
  kokofifiinsigna de criptograf 
  Tuesday, 14 July 2009

  Nu, ca-mi fura mereu privirea motto-ul zilei (:

 4. Cu ce ocazie pe la DNA, nu ai fost baiat cuminte?

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 14 July 2009

  @kokofifi Asa e femeile, le fuge ochiul.

  @Alin Pai depinde dincotro privesti. Eventual, priveste dinspre primul link din articol.

 6. Anonimosu`s avatar
  6
  Anonimosu 
  Tuesday, 14 July 2009

  Consilieri auzi, dar eu ti-am spus cel dintai ca s-ar putea sa fi trimis dosarul la Timisoara ca sa-ti scuteasca un drum la Bucuresti. Dai salar?

 7. Mircea Popescu`s avatar
  7
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 14 July 2009

  Nu, ca s-ar strica tot romantismul :D

 8. Anonimosu`s avatar
  8
  Anonimosu 
  Tuesday, 14 July 2009

  Ptiu, pieri drace. Deci eu sa consiliez la gratis, si altu' sa ia rodu'?

 9. Mircea Popescu`s avatar
  9
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 14 July 2009

  Pai daca esti pe internete, eu ce-s de vina ?

 10. urangutanita`s avatar
  10
  urangutanita 
  Wednesday, 15 July 2009

  esti si pe un blog de la hotnews, destul de amanuntit prezentat (nu l-am citit inca)

  http://catalinsturza.ro/?p=784

 11. Mircea Popescu`s avatar
  11
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 15 July 2009

  Mersi :)

  L-am citit, nu m-a prea impresionat tratamentul, i-am lasat un comentariu mai lunguiet, sa vedem daca-l aproba. Daca nu, ma gandesc c-oi scrie aici mai pe larg.

 12. eSorin`s avatar
  12
  eSorin 
  Monday, 3 August 2009

  clasa politica,cea mai mare mafie legala din Romania.ar trebui facuta si o ancheta despre felul cum v-ati agonisit averea dvs si cam cat de legala este afacerea dvs domunle trilema.zic asta asa doar ca sa-mi fac si eu putin trafic ...sa nu fie cu suparare

 13. Mircea Popescu`s avatar
  13
  Mircea Popescu 
  Monday, 3 August 2009

  Ca jurnalist, poftiti cu incredere.

  Pe de cealalta parte, DNA se ocupa cu faptele de coruptie, care prin definitia termenului se limiteaza la cheltuirea banilor publici si activitatea institutiilor statului.

 14. Mariuca Stanciu`s avatar
  14
  Mariuca Stanciu 
  Wednesday, 5 August 2009

  Stimate Domnule Popescu,

  Adresa mea de mail este pe site-ul Bibliotecii Academiei.

  Mariuca Stanciu

 15. Cea mai mare mafie este in ROMANIA. de aceea nimic nu merge bine. Cei care fura o gaina stau 10 ani in puscarie, si astia "mari" care fac "smecherii" de sute de mi de euro nu patesc nimic... se judeca putin, apoi dosaru se pierde prin arhiva.... asta e romania

 16. cristina`s avatar
  16
  cristina 
  Friday, 21 August 2009

  as dori sa iau legatura cu dvs., dar nu pe blog. Multumesc

 17. Mircea Popescu`s avatar
  17
  Mircea Popescu 
  Friday, 21 August 2009

  Ti-am dat mail.

 18. Nu e bine sa auzi sau sa vezi ceva ce are legatura cu mafiotii astia

 19. This article is the best that I have read, Wonderful! It worth reading for all the people. Love you, blogger.

 20. Mircea Popescu`s avatar
  20
  Mircea Popescu 
  Thursday, 24 March 2011

  Love you too, spammer d====O====b

 21. it's a trap!!!111

 1. [...] amintiti probabil starea dosarului Eugen Simion, de prin Iulie. Ei bine, ce primesc azi de la onor Minister Public ? Pai [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.