Radiografia unui partid politic
Ca tot sunt liber, independent si bine informat (bas c-a trecut mai bine de-un an de zile), hai sa ma apuc sa va povestesc despre cum e un partid politic pe la noi. Oricare, de fapt.
Chestiile care urmeaza-s cunoscute si banale pentru cei care se ocupa cu politica la nivel profesional (c-or fi chiar politicieni, c-or fi strategi, consultanti sau ce-or mai fi), da' precit pot sa-mi dau seama complet necunoscute tuturor celorlalti. Ca atare, primii nu spun povestea ca "n-are rost", ultimii nu pun intrebari ca nu stiu ce sa-ntrebe si uite-asa se conserva ignoranta, cu rezultatele cele mai nocive : politicienii se osifica intr-o prestatie tot mai stilizata si tot mai ritualizata in timp ce electorii se departeaza-ntr-un hau tot mai adinc. Aparent totul e ok, desi-n realitate nimeni nu cistiga nimic.
Sa vedem daca putem ajuta putin la dizolvarea problemei impartasindu-ne cunostiintele dara. In alcatuirea unui partid, treapta de jos o constituie papucarii. Astia-s in general fie studenti (mai rar elevi) fie pensionari, deci ori tineri ori batrini. Tinerii participa la viata partidului dintr-un interes pur social (mai cunosc fete, mai pot sta de vorba cu altii de-o virsta si-o potriva cu ei, isi largesc cercul social scl) si intr-o mai mica masura pur economic (se mai face cite-un chef cu bautura gratis, se mai trece cinte-un examen dificil cu trafic de influenta de la partid, mai pica o suta-doua de lei de la o participare la sectiile de votare, chestii de-astea minore). Batrinii participa la viata partidului exact idem, mai au cu cine schimba o vorba (chit ca ei nu cauta fete) si mai lipesc cite-un CAS ad hoc la un moment dificil, cite-un loc in spital, cite-un maruntis.
In rarele cazuri cind papucarii sunt adulti, ei se regasesc indeobste in ceva MLM, imbinind astfel interesul economic cu cel social, asa cred ei ca vor face succese-n lumea afacerilor. Cu titlu exceptional mai apar si adulti care-s pur si simplu ticniti (minim spus), si aici ii incadram cu drag si pe cei care au impresia ca "vor schimba ceva" (un bun exemplu in acest sens fiind de exemplu Manolescu-n cursul carierei sale politice) alaturi de tot soiul de patologii dintre cele mai lamurite, in general schizoide.
Papucarii contribuie in favoarea partidului impresia de multime, in caz ca tre' sa se vorbeasca unei multimi de catre cineva, precum si ocazionale iesiri, mai un strins de semnatura, mai un impartit de pliante, mai un alte activitati complet inutile (pe masurate), da' cu care se insista si se continua de zece ani minim pentru ca... pai pentru ca... pai pentru ca exista adinc implintata spaima (perfect justificata) de irelevanta proprie in mintea politicienilor, si sistemu' asta le-o calmeaza intrucitva.
Ca atare, daca v-ati intilnit cu niste oameni la o actiune de-a unui partid, intr-un sediu de partid, intr-un loc public, e aproape sigur ca v-ati intilnit cu niste papucari de-ai partidului.
Esalonul imediat urmator sunt "oamenii de afaceri". Cetatenii astia-s intotdeauna adulti, de la buticari la patroni de firme abonate la muls bugetele locale o vasta fauna de varii dimensiuni. Ce au ei toti in comun este faptul ca... nu-s, de fapt, oameni de afaceri. Sunt pur si simplu oameni care si-ar dori sa faca afaceri, dar n-au abilitatile, competentele, talentele necesare. Ca atare, au nevoie de sprijinul politicienilor in lupta cu propria lor irelevanta : ce este un om de afaceri daca nu ala care face bani din afaceri ? Sa ne ajute atunci politicianul bagindu-ne banii statului in buzunar, si iata, aproape ca putem parea oameni de afaceri. Alianta intre cele doua categorii de irelevanti, cvasi-afaceristii cu pseudo-politicienii e un lucru natural si deci inevitabil. Cu draga inima, afara de rare exceptii bazate pe idiosincrazii personale se vor sustine reciproc, ducind bani de colo-colo dupa cerintele campaniilor si abundentele bugetelor. Afara de cazuri exceptionale, nu-i veti vedea nici la sedii nici la activitati de partid, dar sunt mult mai importanti pentru partidul respectiv decit toti papucarii din lume, pentru ca-s relativ mai dificil de inlocuit. Pina la urma, fiecare an inseamna o noua cohorta de studenti.
In fine, esalonul final la acest nivel il constituie politicienii. Problema lor mare este ca oricine poate fi, in principiu cel putin, politician. Asta inseamna ca e intotdeauna o supraoferta de ei. Cum oamenii de afaceri sunt in principiu dispusi sa finanteze pe absolut oricine, dupa niste rationamente cvasi-economice, rezulta ca politicianul cel mai bun va fi cel care va reusi sa promita cel mai mult si sa indeplineasca cel mai putin. Nu catre electorat, va fac atenti, ci catre propria clientela din "lumea afacerilor", asa cum isi imagineaza niste trogloditi c-ar fi afacerile.
Ca atare, aliante intre politicieni se fac si se desfac in tot momentul. Cam toate locurile au insa unul sau citiva politicieni in pozitie stabila, in jurul carora graviteaza toti ceilalti. Legaturile de rudenie (mai ales prin alianta) au mare importanta in a cimenta acest grupuscul. Ca atare, daca seful camerei de comert e cumnatul presedintelui consiliului municipal vi-e deja destul de clar cum sta treaba in localitate, cel putin din perspectiva partidului la guvernamint. Cu putina practica puteti intelege complet situatia in orice judet prin intermediul unui pachet de carti de joc (eventual cel redus, pentru septica), imprejurare care sugereaza ca poate nu-i intimplatoare configuratia zisului pachet, si de asemenea ca poate ala de spunea ca Romania-si traieste inca perioada feudala nu-i chiar complet sarit (da, eu eram, si mentin).
Pe linga aceasta structura mai exista organizatii "in teritoriu", ceea ce-nseamna practic vorbind cite-un grupuscul raspindit ici-colo prin hirtoapele si glodurile judetului. Organizatiile din teritoriu se invirt in general in jurul primarului, candidatilor la primarie fosti, actuali sau potentiali, si-s o forma comprimata a aceleiasi situatii, imbinind in mod cel mai adesea amuzant incringaturi de aliante si feude familiale cu proprietati si interese economice dintre cele mai banale.
Organizatiile in teritoriu nu conteaza decit in doua sensuri principale : ca bazin de voturi pentru candidatii la Parlament si ca sursa de statistici care sa fie trimise la Centru (unde nu conteaza practic decit tot in doua sensuri principale : ca bazin idem si respectiv ca sursa de pretexte pentru modificarea conducerii din teritoriu). Idem actiunile, activitatile si agitatia papucarilor, doar ca-n cazul lor impactul in directia voturilor este (iarasi, demonstrat) absolut neglijabil. Impactul in sensul statisticii/secretiei de pretexte e insa ceva mai marcat.
Singura entitate care tulbura oarecum aceste foarte apasat asezate caste ie pupincuristul. Pupincuristul e in general o tinara, da' nu arareori un tinar care isi face o datorie sfinta din... ma rog, sa zicem carat servieta vre-unui politician. Unii politicieni tind sa promoveze fete (Basescu - Boagiu etc), altii baieti (ori ca-s casatoriti ori ca-s ghei ori ca-s misogini ori ca din ce motiv), si una dintre cele mai amuzante distractii provinciale e sa urmaresti razboiul pe viata si pe moarte intre doua curvistine tinere sperante ale politicii incercind sa-si bage botu-n acelasi cur de politician.
Structura centrala se stabileste in urma unei intruniri in care participa citiva reprezentanti trimisi de fiecare astfel de organizatie din fiecare judet. Alea-s cite doua-trei zile la fel de amuzante, ca se negociaza fara perdea, fara retineri, pe viata si pe moarte, se minte, se vinde, se cumpara, se promite-n fals si se toate alea posibile. Mai mare scoala a coruptiei decit participarea la doua-trei sesiuni de-astea de alegeri la nivel central (numite-n general congrese, probabil in onoarea statului Congo) nu poate fi decit poate organizarea unor alegeri locale, eventual pentru organizatii periferice (studenti, femei, agricultori, ce-or mai fi). Tot teatrul ala ieftin cu votari, cu discursuri, cu tralala dubleaza cam ca si floarea mucegaiului un paienjenis de voturi in bloc dupa criterii dintre cele mai mercantile.
Conducerea centrala are a gestiona un numar de judete, in general pe la cincizeci. Unele "bune", in sensul ca aduc parlamentari si bani, altele "slabe", in sensul ca nu. Conducerea centrala mai are de asemenea a gestiona intelegeri pe picior mare cu afaceristii de nivel national, care-s in fapt exact aceleasi chestii ca si micutele tirguieli de provincie : mai da-mi un afis si-ti mai las un vagon nevamuit prin vama, mai baga niste benzina gratis si-ti mai trimit doua fete la vila la Predeal fara chiloti ca oricum la munte e cald, mai de-astea.
Nicaieri in toata structura asta nu au loc, nu se discuta si nu intereseaza nici un fel de criterii teoretice, incepind de la o imaginara doctrina a unui partid ori a altuia si sfirsind cu cele mai simple si banale solutii concrete la probleme identificate. Ca atare, toti politicienii care aspira la seriozitate se vad siliti sa creeze de novo si din nimic solutii, preocupari, mape, planuri, proiecte si toate alea. Fara nici un fel de input utilizabil din teritoriu, lasa ca de la electorat, da' macar de la propriul aparat, fara nici un fel de nimic altfel decit fluierind.
Rezultatele sunt intre proaste si indoielnice, se vad de la multireformele invatamintului la megasuccesele de dezvoltarea infrastructurii, da' hai sa fim oameni cinstiti : cind e ultima oara cind ati discutat serios probleme de politica (da' de-aia adevarata) cu un copil de-asta de v-o oprit sa va turuie o poezioara-n drum ?
A, ca n-aveti timp. A, si ca oricum nu va pricepeti (chestie pe care o prezentati drept "nu va intereseaza", da' de fapt problema nu-i de interes ca n-o ajuns inca acolo, pur si simplu nu va pricepeti, ala-i baiul). A, ca oricum majoritatea (deci nu dumneavoastra personal, da' majoritatea electoratului) ori nu voteaza ori voteaza pe o sticla de ulei si alte criterii de aceeasi tarie.
Pai si-atunci...
Eu asa stiu, din experienta, ca daca invat ciinele cu bataia el se asteapta si se pregateste de bataie, si daca-l invat cu vorba buna se asteapta si se pregateste de vorba buna. Idem cu sclavele. Dumneavoastra cam ce asteptari aveti in raport cu politicienii ?
Ca sincer va spun, cocotat pe zece ani si mai bine de experienta : politicienii sunt ceva intre ciini si sclave.
Tuesday, 8 November 2011
Trist dar cam adevarat.
Partea cea mai trista e mentalitatea de crab si ingroparea alora care fac de rusine partidul (in sensul membrii) prin comparatie. Adica daca esti prea stralucit si ii faci pe ailalti sa arate rau nu ajungi departe. Astfel doar semidoctii si prefacutii pot ajunge undeva.
In afara de Partidul Pentru Patrie unde chiar te da afara daca vorbesti aiurea. Poate de asta nici nu au ajuns nicaieri.
Tuesday, 8 November 2011
Iote unu' de care n-am auzit :p
Tuesday, 8 November 2011
Pai ai avut voie sa auzi de el?
Tuesday, 8 November 2011
Mei, un partid care se leaga de aberatiile legionare nu are cum sa fie luat in serios. Indiferent de cit de seriosi is membrii, de cum muncesc ei, indiferent chiar si de daca au dreptate sau ba, un partid care se leaga de aberatiile legionare nu-i semnificativ diferit de unu' care s-ar lega de aberatiile comuniste. De fapt, Noul PCR ar fi o idee mai respectabil, in irespectabilitatea lui plenara, decit asta.
Tuesday, 8 November 2011
Ahahah, so true.
Țin minte că prin clasa a 10-a, a 11-a (98-99) a venit mama unei colege la școală să ne povestească despre Alianța pentru România și Meleșcanu. Eu fiind un tânăr cu mintea înfierbântată și vise de schimbat lumea, m-am dus. A venit Meleșcanu (mare eveniment pentru urbea respectivă), s-a cântat muzică populară, s-au ținut discursuri etc. Noi, papucarii, elevi de liceu în principal, am servit drept mulțime entuziastă. După aia a urmat afterparty-ul, denumit ceva de genul "ședință organizatorică a filialei ApR locale". Ceea ce a însemnat un tur scurt de întrebări naive din partea noastră către Meleșcanu, care s-a plictisit rapid, apoi o super-beție. Am fost aproape de comă alcoolică, împreună cu restul liceenilor. Îmi amintesc că am intrat brusc la un moment dat în toaletă și-am dat peste secretara filialei locale, căsătorită, mother of five, care i-o sugea unuia din București, am uitat cum îl cheamă (dar atunci era ceva parlamentar/senator.)
Ultima amintire din seara aia e replica lui taică-meu când a venit să mă ia de-acolo (l-au sunat colegii, că eram prea muci să merg pe două picioare). S-a uitat cu milă la mine și-a pufnit scurt: "Politica!"
Tuesday, 8 November 2011
Ce, daca-i mama a cinci copchii n-are voie sa suge si ea pula ?
Tuesday, 8 November 2011
You missed my point by miles. Miles Davis, că tot vorbim de trompete. Eu doar încercam să-ți prezint și perspectiva unui papucar timp de 12 ore. Că tu cred că ai privit toată treaba mai mult din perspectiva oamenilor de afaceri. Hatere.
Tuesday, 8 November 2011
Da' sa stii ca la fete le place sa suga pula mei! E cica mai placut decit o cana de cola.
Tuesday, 8 November 2011
Focus, you addict. Adică pot să văd legătura între muie și politică, but enough is enough. Știu că după ce-ai demisionat din PNL ai rămas cu o fixație orală, dar să nu exagerăm.
Tuesday, 8 November 2011
Pardon, io n-am ramas cu o fixatie orala, am avut una pentru scurt timp da' nu-n urma divortului din PNL ci-n urma divortului din mama, care insa s-a rezolvat pina pe la gradinita.
Tuesday, 8 November 2011
da mey, si Romania mare cum pula mea a intrat in parlament?
Hai sa lasam aerelke de mironosita rasuflata si poezia cu "legionarii e dracu" ca nu suntem copii si nici prostii comunistilor.
Ce surse de informare ai tu despre legionari?
PCR, Iobagii lui Carol 2 si siguranta statului.
Asa de idioti erau legionarii ca PNL a trebuit sa-i scoata in afara legii ca sa nu castige alegerile, sa-i bage la bulau pe toti si sa-i omoare pe lideri. Deci erau prosti in pula mea, asa de prosti ca au stopat extinderea bolsevismului in Romania prin intreruperea grevelor de la Iasi.
Doctrina legionara e buna, aplicabila si functionala. A, ca along came Horia Sima si a ingenunchiat doctrina pentru a urgenta succesul politic (much like PNL si motivul pentru care ai plecat tu de la ei) este alta problema.
Nu mai dureaza mult si ai sa auzi de ei, deoarece in campania electorala care urmeaza o sa-i vezi pe strada stand de vorba cu oamenii, fara pungi, fara taram taram, in liniste, pe nevazute, fara prezenta la televizor dar macar in parlament tot intra.
Singurul partid a carui sediu a fost construit de catre membrii de partid. Singurul care nu da bani la populatie deoarece nu are de gand sa-i jecmaneasca pe urma.
Tuesday, 8 November 2011
Bre, deci. Faptu' ca-n parlament intra toti ratatii nu-i de mirare. Vrei sa-ti arat liste din parlamentu' francez, epoca Mirabeau ?
Am mai purtat o tura discutia cu legionarii, prin Ianuarie curent, tot asa o ramas ca istoria nu se schimba. Daca aveau simtul politic sa nu-l asasineze pe
GhicaGh Duca, poate ca discutam. N-au avut, s-a mintuit, eu nu iert.Simplu de inteles, cred.
Ma pis pe ei, de pe-acuma, precit si-n viitor. Da, isi fac "campanie pe strada". Stii cum ? Spunind prostilor ce vor prostii s-auda. Mersi si un praz verde, aia face si Romania Mare exact. Doctrina poate fi oricit de buna, fara o separatie clara si apasata de nu ca erorile, da' imbecilitatile ignare ale trecutului (recte, integral legiunea, in primul rind si-n principal cu dobitocul de Codreanu, lasa tu povestile cu Sima, ca Sima n-o fost nici atita de las nici atita de obraznic cit muinel ala de Zelinski) n-avem ce discuta.
Tuesday, 8 November 2011
Vrei sa zici Duca? Iar o luam de la inceput? Pai tu esti partid la putere, calci legile statului ca sa-mi asasinezi mie membrii de partid, eu ce alternativa am? Sa ce? Ai scris un articol cu vina batranilor, am demonstrat ca legionarii au facut tocmai ce acuzi tu mosnegii ca nu au facut . Deci un double standard pe care eu nu ti-l accept.
Codreanu a fost un martir deoarece a murit pentru convingerile lui (ca asta e definitia martirului). Codreanu a fost Obraznic? Om politic obraznic? Deci cum?
Aia cu lasitatea nici nu merita raspuns, dau ca dovada implicarea lui personala in oprirea rascoalei bolsevice de la Iasi.
Scrie undeva in istoria pe care ai citit-o tu despre protestele pasnice oprite de jandarmi cu sange? Despre decorarea jandarmilor care executau sumar legionari si despre promovarea acestora? Despre cursul alegerilor din 33?
Nu ca nu e important.
cand Cristoiu s-a apucat sa caute informatii despre Codreanu si le-a facut publice au sarit toti de cur in sus ca "antisemitul" "fascistul" "cremenalul" cum poate sa vb despre asa ceva? Adica ce dracu ma , nici de vorbit nu ai voie?
Si da, e mai usor sa dai cu cacat decat sa te informezi putin despre activitatea lor dar nu-ti face cinste.
din nou cu vina batranilor: Rezistanta din munti: legionari, si daca nu erau atunci ei au infiintat PPP.
Nu esti de acord cu doctrina, e una, da sa vb aiurea....
mue!
Tuesday, 8 November 2011
Da bwey, Duca, sa-ti faci numa' o idee cit ma enervezi cu legionarii lu' papura voda.
Pe cine-o asasinat ma Duca ? Concret ?
Codreanu o fi fost un martir, daca insisti, chit ca si orice proasta care moare de hepatita caconvingerile ei is cu medicina "alternativa" e tot o martira de exact acelasi soi : martirii prostiei. Nu-i o chestie chiar laudabila, pina la urma.
Vezi cu Mihai Stelescu, n-ai ce sa-mi raspunzi mie apropo de curaju' tipului, ca chiar nu ma intereseaza.
Apropo de chestia cu jandarmii, singe si restu', ti-am mai gasit niste martiri, fii atent numa : ii plina Strehaia de ei. Tot asa, niste martiri dom'le, ii omoara jandarmii. Ce rai is jandarmii astia haoleo mincati-as si cum respecta tiganii din garda de fier legea pfoaiaiaiaia.
Pe bune, imi vii cu niste povesti de parca suntem de liceu sau ceva. Nu suntem de liceu.
Io n-am nimic impotriva sa caute oricine ce informatii doreste despre ce pofteste, si precit se vede din arhiva n-am sarit de cur nici incolo, nici incoace, asa ca "toti" ala e oarecum deplasat.
Eu n-am absolut nimic cu doctrina. Io nu tolerez, in aceasta ordine, ipocrizia, minciuna si lasitatea. Virtutile de baza ale garzii de fier, cit si ale garzii de fier 2.0, garzii de fier wanna-be si restului de garzi de pleu care mai e. Si-n incheiere, cu cintec inainte mars : Fie sperma oricit ar fi de-amara...
Tuesday, 8 November 2011
Asa, asa, in gat la Popescu. Moar hate full.fill.ment sau cum se zice muie.
Wednesday, 9 November 2011
bagatelizam martirajul? asa de jos am ajuns?
Echivaeaza-i si pe aia de pe treptele catedralei, si pe Ernest Maftei, unul din principalii agitatori de la baricada din 21 Decembrie (sef legionar pe 4 judete, omorat de securitatea lui Iliescu in iunie 90 si inviat de soarta prielnica)
Hai sa bagatelizam tot si sa dam cu cacat in tot ca doar ne permitem.
Wednesday, 9 November 2011
Ete fleoşc, martirajul. Martirajul e-n ochii privitorului, ca să zic aşa. Că şi Bin Laden, Sadam şi Gaddafi sunt martiri, nu? Să nu mai zic de Miron Cozma, Năstase sau Vântu, că ăştia deja merită sanctificaţi. Depinde doar din ce unghi îi priveşti.
De fapt, da, am uitat, trăim în ţara în care ăla de-a sărit de la balconul Parlamentului e un erou. Câteodată îmi vine să îmbrăţişez ideile lui Giuuu doar ca să scap mai repede de miasmele patriotarzilor.
Wednesday, 9 November 2011
@cipslim Auzi, procedezi la niste echivalente absolut... crestine. Deci, tipul a fost un legionar, cind ne convine sa observam asta, da' cind ne adunam sa ne hahaim ca ce legionari suntem noi si ce naspa is tiganii nu ne mai amintim ca tiganii de pe vremea aia erau evreii si asta Irimia s-o cam straduit sa-i apere pe cit posibil asa.
Eu n-as avea nimic impotriva unui legionarism inspirat de Irimia Valahul. Eu am probleme grave cu un legionarism inspirat de cele mai josnice gregaritati, asa cum el in fapt si este, si inca si mai grave cu incercarile interesate de-a culisa dintr-una-n ailalta. Deci, nu-mi veni sa-mi propui un pachet complet care cumva-i include si pe unii si pe altii, alege-i, separa-i, hai cu aia bunii si de restul dezi-te. In masura in care se poate face ce vrei tu, o legiune fara imbecili, fara criminali si fara mizerabili eu sunt pentru, cum is pentru orice constructie de-asa tip. Nu-ti mai dau exemple pe nume ca banui ca esti baiat mare si stii si singur.
Mi-e clar ca astia cinci-sase citi is mai rasariti lasa problema legiunii istorice nerezolvata, ca n-au incotro, is slabi inca spre neglijabil si au nevoie sa adune pustime cum pot, ca atare nu-si pot permite sa se dezica de nimic simbolic, ca oricum n-au mare lucru. Dar cind (si daca) va creste, va ajunge la un moment dat la relevanta, si atunci va avea de infruntat aceasta decizie simpla : la rasarit sau la apus, spre soare sau la umbra, la deal sau la vale, cum doreste sa paseasca ? Dac-o ia la deal suna-ma atunci, da' pin-atunci chiar n-avem ce discuta, dat fiind ca am impresia ca stim amindoi cum stau lucrurile.
@cosminmaricari Da' ce-ai tu impotriva martirajului de fapt ?
Wednesday, 9 November 2011
Cu martirajul în general, nimic. You can't fuck with martyrs, despite the fact they tend to have more holes.
Dar cu ideea că orice prost moare în numele unei idei este un martir, am. Şi văd că şi tu.
Wednesday, 9 November 2011
Pai atunci exprima-te de asa fel cit sa se inteleaga :)
Wednesday, 9 November 2011
Pai Irimia Valahul a fost membru fondator al PPP. Cred ca tu faci o confuzie intre ND si astia. Asta ar fi ca si cum ai zice ca PDL este reprezentant a liberalismului. ND e un ONG, facut de unu Tudor Ionescu. Care Tudor Ionescu a fost membru PPP si a fost suspendat din cauza devierii de la doctrina de dragul publicitatii, incalcand legea disciplinei. Din cauza asta si-a luat orgoliul si viziunile personale si a pornit pe drumul propriu.
Deci ND nu este asociat cu PPP cum nu este asociat PDL cu PNL decat in baza doctrinei pe care amandoi zic ca o urmeaza.
Codreanu nu a fost condamnat niciodata pentru nici o crima, astea sunt aberatii propagandistice.El a avut incredere oarba in Justitie si a platit pentru asta (asasinat de catre stat in detentie dupa o judecata absolut ilegala dupa cum se poate verifica-chiar Iorga in carca caruia s-a pus arestarea lui a cerut insistent retragerea cazului).
Antisemitismul nu este in program, condamnarea grupurilor pe orice criterii este interzisa. Fiecare trebuie sa plateasca pentru crimele lui si asa a fost doctrina insa cred ca tu treci cu vederea sistemul de organizare ierarhica a evreilor de pe atunci, si problema emigratiei masive.
Cine a facut primul teatru evreiesc de stat din lume? Oare nu Radu Gyr ministrul culturii in perioada legionara? Oare ce fel de antisemiti erau astia?
A, ca au fost nebuni cu duiumul din cauza lui Sima, pai cine-i apara? Sima a fost adus de nicaieri, Codreanu nici nu stia de asta prea multe, si a fost adus pentru ca majoritatea cadrelor fusesera omorate deja. Deci a fost pogrom antilegonar cu mult timp inainte de holocaust, dar scrie undeva? Stie cineva?
Nu sunt sfinti, si nici nu s-au pretat, nu a fost doctrina perfecta cum nimic nu este, dar ce s-a facut s-a facut cu buna credinta si asta conteaza mai mult decat orice.
Wednesday, 9 November 2011
Pai eu de exemplu stiu, da' sa n-o luam acuma cu ce nu stie publicu', pentru ca publicu' nu stie chiar exact nici cum functioneaza un frigider. Daca ala ni-i criteriul in viata, ce stie si ce nu stie publicu' si de ce ajungem al balamuc. Nu stie pentru ca e prosti si lenesi, nu-i nevoie de nici un interes si de nici o conspiratie ca sa explici ceea ce lenea si prostia explica fara probleme.
Nu-s de acord ca buna credinta conteaza mai mult decit orice. Chiar mi-e indiferenta credinta, buna sau rea sau de orice natura.
Io n-am nimic impotriva, succes cu PPP ala, c-o fi purchasing power parity, peer to peer protocol sau parteneriat public-privat, dupa Google nu e clar ce inseamna. Ceea ce cre' ca ar putea sa fie o problema.
Wednesday, 9 November 2011
da... tre sa faca cineva un SEO sau geva gen ca nici gugalu nu prea il cunoaste.
Dar ziceam ca nu putem lua de bune tot ce a zis PCR despre legionari si de rele tot ce au zis de PNT si PNL.
Si ma strofoc atata ca mi-ai zis tu intr-un comentariu odata ca nu esti in nici un caz pentru demonizarea nimanui, deci nu vad de ce cazul asta ar face exceptie.
Ca sa ma intelegi.
@sapcaliosu
Pulica, tu ai probleme morale, etice si alte alea. Nesimtirea nu e o calitate nicaieri. Am mai mare respect pentru unu ca Ghaddafi care a ales sa moara decat sa fuga comparativ cu Mihai 1. Ceausescu e mult peste. Deci taria morala, ca om. Evident ca sunt de acord cu soarta lor insa nu pot sa nu le observ taria de caracter la momentul adevarului, in fata mortii se arata omul asa cum e el, nu la microfoane, in sindrofii si retorica.
Wednesday, 9 November 2011
Mda, eu am probleme etice. Tu ai temporale: te-ai născut cu câteva secole prea târziu. Dar trebuie să fie amuzant să păstrezi un fel de cod medieval de genul ăsta. Mai ales chestia cu tăria morală e mişto. Deci poţi să trăieşti ca un câine, când gudurându-te, când muşcând, dar atâta timp cât mori demn se cheamă că ai tărie morală, nu?
Iar Ceauşescu-i de fapt mult sub. Cam cu 2 metri, chiar.
Wednesday, 9 November 2011
@cipslim Eu nu prea folosesc sursele de le numesti tu in nimic anume. De fapt, nu cred ca am doua paragrafe intregi de istorie formate-n cap din lecturi in limba romana. In principal petnru ca neavind inca o cultura, n-avem de fapt nici o istoriografie.
Nici nu is pentru demonizarea nimanui, ca-i o solutie proasta pentru prosti. Informarea-i o solutie mult mai buna in toate cazurile fara exceptii.
Vezi ca Gaddafi a ales sa moara ascunzindu-se intr-un canal, s-ar putea sa fie mai putina alegere acolo decit ne-ar place noua sa credem. Si Saddam a avut de spus in primul rind ca "e gata sa negocieze" cind l-au gasit, dac-am inteles bine. Ceausescu intr-adevar e mult peste, la faza aia.
@cosminmaricari Nu mei, tipul cu trancanu-n cap era in continuare ferm convins in revolutia populara. Ca aia e o prostie, este, da' taria morala a cetateanului nu-i discutabila.
Wednesday, 9 November 2011
Dă, bre, încolo de tărie morală. Dar de când se măsoară tăria morală prin felul în care murim? Sau e ca la religie: dacă te unge popa când mori, te ia Avraam la sânu-i şi-ţi dă lăptic de patriarh, uitând că-n 90 de ani de viaţă ai sodomizat vreo 30 de choir boys?
Tărie morală...
Wednesday, 9 November 2011
Mei om. Din experienta iti spun : cind il iei pe unu' sa-l omori, unii-s tot oameni cum erau, altii se fac un soi de intre curve si copii, o chestie greu descriptibila. E un ceva acolo, daca n-ai omorit pe nimeni probabil ca nu-ti vine a crede, da' e o chestie, palpabila. Pina la urma, cind omori gaina-ti dai seama din ce-i facuta, de ce-ar fi la oameni altfel ?
Wednesday, 9 November 2011
MP, ză hitman. :P
Nu zic bai, dar nu băga morala în asta. Sau tăria. Şi nici măcar curajul. Oameni ca Gaddafi sau Ceauşescu cred că aveau o imagine atât de deformată asupra realităţii încât nici nu şi-au dat seama ce făceau. It's delusion, not courage. În plus, chiar dacă ar fi îndurat totul din pur curaj, tot nu ar fi schimbat cu nimic faptele de până atunci.
Wednesday, 9 November 2011
Nimeni nu zice ca ar fi schimbat ceva din faptele de pina atunci, noi nu discutam de fapte-n contextu' asta ci de om. E falsa ideea asta (pe care si-o formeaza indeobste lasii) cum ca oarece "deformatii de perceptie/reprezentare" a realitatii ii duc pe "unii" in situatia de-a se manifesta virtuos (ceea ce si este de fapt zisa tarie de caracter). Ea dubleaza naivitatea acelorasi apropo de importanta bataii in educatie, de exemplu. Fapt este ca-i imposibil sa mentii "deformatii" de perceptie ori reprezentare a realitatii in contact cu cele mai direct si imediat inteligibile manifestari ale ei (recte, durerea, ca mesager al disparitiei).
Wednesday, 9 November 2011
Tristă viziune ai. Şi stupidă, simultan. Dar, că să clarificăm, ce fel de educaţie obţii prin bătaie? Că, de exemplu, eu nu cred c-am mai luat măcar un pumn zdravăn de prin clasa a 4-a, iar părinţii mei sunt pacifişti. Şi nu mă simt needucat. Mă rog, niciun prost nu ştie că-i prost, de ce-aş fi eu excepţia, nu? :)
Dar poate că, de fapt, un om este cu atât mai tare-n caracter cu cât rezistă mai mult şi mai demn la poceală. Caz în care ăştia din MMA sunt cei mai educaţi oameni pe care-i cunosc.
Wednesday, 9 November 2011
Dupa cate am inteles era cu garda de corp dupa el, si acolo l-au bagat astia ca sa-l protejeze. Ma referam la faptul ca nu a fugit. A, si a fost si bombardament aliat inainte. Si ma refeream la media care tot il dadeau fugit din tara. Uite ca si-a tinut cuvantul, desi la banii lui cumpara vo 3 tari din Africa.
@bascosu
cine a sustinut ca faptele lor se anuleaza sau ca meritau altceva? Faci o confuzie majora. A recunoaste o calitete cuiva nu inseamna ca neaparat esti de acord cu el sau ca omul ala e plin de calitati.
Tare v-a mai batut comunismu in cap ma oameni buni.
Wednesday, 9 November 2011
Să ştii că m-a bătut. Da rău de tot. Atât de rău încât mă simt aproape educat.
Dar, în spiritul cooperării între popoare, îţi recunosc o calitate: e mişto motanul tău.
Wednesday, 9 November 2011
@cosminmaricari Mei, am sa iti dau link-uri pentru ca mi-e lene sa reiau aici ce-am zis deja. Daca ai rabdare sa citesti, mnoa : http://trilema.com/2011/alternative-in-educatie/ ; http://trilema.com/2011/sa-intelegem-corect-educatia/ ; eventual si http://trilema.com/2011/de-ce-se-bate-femeia/
@cipslim Nu prea avea cum fugi ca era blocada.
Da' apropo de-o chestie, garda de corp erau tot rusoaice cu tite mari ? Ca si io asa-mi fac pe cind ma fac Gaddafi, doar ca eu nu ma bag in canal, io stau acolo cu ele ce pula.
PS. Mai treci cu observatia aia si dincoace, ca ie mare nevoie.
@cosminmaricari Da' auzi, in spiritu' cooperarii intre popoare recunosti ca mare parte din chestiile astea-s de fapt probleme pe care nu ti le-ai pus in mod serios, in principal pentru motivu' evident ca n-au mare aderenta la experienta ta concreta ?
Wednesday, 9 November 2011
Recunosc, cum să nu recunosc. :) Întrebarea se pune: doar pentru că au legătură cu experienţa ta concretă, înseamnă că ar trebui să aibă şi pentru noi, restul, nebătuţii?
Citesc şi revin.
PS. Ahahahaha, n-am mai auzit cuvântul "botă" de când am plecat din Bucovina. I'm getting glitches in the Matrix. :)
Wednesday, 9 November 2011
Nu, de fapt se prea poate sa fie perfect irelevante pentru oricine altcineva. Eu am trait... si-am si murit, de fapt intr-o alta lume, una care acuma privita prin prisma memoriei arata aproape de parc-o fost facuta special pentru mine. Ea s-a incheiat, demult, eu mi-am trait pensia in alte zari. Iata dracovenia lumii ca s-a comprimat timpul in halul in care toate astea s-au petrecut si eu ma aflu in continuare in viata, cica barbat tinar (in estimarea femeilor, singura care pina la urma conteaza) si inconjurat de niste oameni pe care nu-i prea recunosc. Nu contest, fetii mosului, iti face voi o lume fara foame, fara boala si fara stricaciune. O fi, nu oblig pe nimeni sa-mi traiasca propria istorie si propria devenire, da' ingaduie-mi sa nu fiu tocmai persuadat. Am io socotelile mele care ma duc la concluzia asta.
Wednesday, 9 November 2011
Fuck this, că nu mai înţeleg, contradicţie bipedă ce eşti!
Păi ori îi batem, ori nu-i mai batem? Crezi că tu cumva că_copchii formaţi prin metoda raţională sunt laşi şi, cumva, neadaptaţi la realitatea reală care există şi se află? Adică au vreun dezavantaj faţă de cei botizaţi?
Wednesday, 9 November 2011
Bre, da' depinde de copii, nu consideri ? Si de ce vrei sa faci cu ei.
Daca de exemplu se pune miine problema sa facem mobilizare generala se ne aparam de pecenegi pai iti garantez eu ca ai belit pula mai ceva ca Botezatu' la betie, dat fiind ca nu va avea cine sa steie drept in picioare. Ca-s toti blogari.
Daca dimpotriva, vorba-i sa stam cit mai linistiti in cubicaluri prin corporatii pai ultimu' lucru pe care ti-l doresti e unu' de-asta facut din foc si para, sa-ti muste cu toti dintii din palu' melaminat pe-acolo.
Nu crez ca un copil nebatut deloc are prea bune sanse sa-si ajunga vre-odata propriul stapin, cum nu crez ca un copil batut in exces se va putea vre-odata raporta sanatos la ceilalti. Exista exceptii, sigur ca da, nesfirsita-i puterea omului, dar ele-s exceptii. Rare.
Wednesday, 9 November 2011
Ok. Cred că se aplică mai mult băieţilor, da-n fine. Eu pe fii-mea n-o bat, că n-am chef s-o transform în Xena. :D
Offtopic:
Am găsit ceva: http://propinatiu.ro/propi0/download/Camelian_Propinatiu_-_Kitsch_orbitor_si_geniu_inaripat_Nobelul_romanului_Cartarescu.pdf
E o carte de 589 de pagini despre cât de prost scrie Cărtărescu. Sunt absolut uimit. Mi se pare un act de altruism suprem să stai să diseci în 600 de pagini pe care n-o să le cumpere nimeni cât de prost scrie un alt scriitor. Plus că pe autor îl cheamă Camelian Propinaţiu.
Somebody pinch me. :)
Wednesday, 9 November 2011
Ca sa vezi ce potriveala fericita :
http://trilema.com/2011/de-ce-se-bate-femeia/
http://trilema.com/2011/cum-se-bate-femeia/
Da' zic sa n-o bati pe fiica-ta, dat fiind ca bataia ceea ieste cam sexualizata si v-ar cam crea probleme amindurora. Las-o s-o bata cine-si alege ea, are vreme.
Sunday, 8 April 2012
Ba aveai tu un articol cu utopia ta politica, modelul tau, ca parlamentul n-ar trebui sa fie permanent, ci intrunit la cerere/nevoie. Vroiam sa zic ceva de dat fiind volumul mare de informatie si relatii internationale ar fi cam culmea, da-n fine.
Cum n-am chef sa ajungem iar la redundanta aia ca iar vorbesc eu zicand ca-i sigur ce stiu de fapt dupa capul meu, deci, in modul cum vad eu asa perfect politica, parlamentul intervine in comert. Gen eu am o firma cu lemne si unu' din ungaria are de carbune. Statul imi vine cu oferta sa dau o bucata din productie la export cu garantia ca-l ia ungurul si ungurul are garantia de la statul roman ca-i cumparam carbunele; cel putin pula mea doar asa vad util parlamentul. Sigur ca ar veni si magarii de genul hehe noi Rusia bagam tancuri daca nu luati gazul fara alte garantii, da' vorbim de sistem ipotetic.
Deci sunt comunist? Sau intra la social democratie interventia asta in comert?
Sunday, 8 April 2012
Da' de ce sa fie "statu'" agent economic, n-am inteles ?
Nu intra nici-nici, e absurdism ce zici tu.
Sunday, 8 April 2012
Atunci ce face parlamentul inafara de votat legi lol? Bugetul si atat? Restul se ocupa administratiile de ajuns la sanatate si astea?
Sunday, 8 April 2012
Ma rog plm poate trebuia sa ma exprim la nivel macro http://www.wall-street.ro/editorial/257/Va-disparea-sau-nu-industria-zaharului-din-Romania.html
Deci eu de aici inteleg ca la nivel national statele intervin cumva (intre ele) in economie.
Astfel pula mea eu stiu Franta ne trimite bumbac, noi le dam porumb?!
Sunday, 8 April 2012
Pai e o prostie, rezultat al faptului ca oamenii nu-si pot vedea de treaba.
Toata chestia e cam asa : stii cum un copchil de 10 ani care vede in ceva magazin un cutit nustiucum si si-l tot doreste si-l primeste de ziua lui dupa care ORICE are de facut vrea sa faca cu cutitu' ? Scrie cu el muiat in tus, maninca din brisca etc. Sau o pizduta care vede nustiuce rochita si numa' cu aia vrea de-acum, sa doarma, sa se suie-n pom, etc ?
Noa exact asa.