Ratarea. Episodul IV.

Wednesday, 08 August, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Mie imi plac socialistii sub acest aspect : sunt genul de oameni care rateaza cu poarta goala, apoi se pling ca e nedrept, jura pe rosu ca a fost o intimplare, obtin o a doua incercare, rateaza din nou dupa care se angajeaza intr-o complexa disputatie despre cum de fapt poarta nu este acolo unde este ci altundeva si asa mai departe. Daca doriti sa consultati episoadele istoriei mai recente vedeti articolul zis pleonastic "Ratatii au ratat, nereusind. Din nou.", cu mentiunea ca pleonastica nu-i vina mea, ci a lor. In continuare ne vom ocupa de viitor.

In incercarea de-a muta poarta dupa ce s-a tras pe linga si-a reconstitui pe calculator un imaginar gol al victoriei, Victor Ponta & Crin Antonescu s-au angajat intr-un joc periculos al falsificarii listelor electorale. In conditiile in care legea spune clar ca cetatenii au drept de vot, rezulta fara putinta de tagada ca cei care au drept de vot sunt cetatenii. Nu cetatenii cu domiciliul intr-un satuc cu primar USL, nu cetatenii din cercul de prieteni ori sfera de influenta a lui Felix, nu alte asemenea minuni.

Ziceam mai demult o chestie despre barbati maturi vs putoi (si anume in articolul despre Cum se bate femeia) :

In al doilea rind, femeia nu se bate cu palma. Sigur, daca doriti sa atrageti atentia, ori a ei ori a anturajului, o palma bine plasata face minuni. E chiar tratamentul recomandat pentru episoadele de isterie, si nu de azi-de ieri. Alternativ puteti sa-i lipiti aceeasi palma pe fund, cu alte intentii de semnificare, atit pentru ea cit si pentru anturaj (hei, si Obama face de-astea), da’ va rog respectuos, vedeti cum ii cu proprietatea, ca se explica dinsus.

E chiar penibil sa plezniti fundu’ femeilor care nu va apartin, si daca va pretati la de-astea cu necunoscute va asumati un risc : daca se-ntoarce si nu ajunge la concluzia ca-i absolut incintata sa fie proprietatea dvs ? Ce va va deosebi de-un putoi oarecare ? Hm ? De-aia barbatii maturi rar se risca sa plezneasca funduri necunoscute-n public : n-au singe-n instalatie, is prea mari riscurile si-s prea dezobisnuiti de-a fi luati drept putoi. Si tot de-asta putoii se preteaza fara probleme : ce risca ei ?

Iata deci ca putoii Antonescu & Ponta, neavind nici o valoare in proprii lor ochi isi permit sa riste orice, inclusiv incalcarile cele mai grosolane ale legii.

N-am indoieli ca aceasta ultima aiureala, care s-a soldat deja cu o retragere onorabila din partea lui Ioan Rus si care a adus PSD pina aproape de sciziune (exact dupa liniile geografice profetite de-un blog care aparent cu asta se ocupa, da stirile cu citeva zile sau citeva luni inainte) a pecetluit intreaga discutie : ce se disputa in Noiembrie nu este daca Voiculescu, Ponta, Antonescu, Sova si inca citiva zdrangalai ajung la putere sau stau acasa. Faza aceea s-a incheiat. In Noiembrie se disputa daca Voiculescu, Ponta, Antonescu, Sova si inca citiva zdrangalai ajung la putere sau ajung la inchisoare, fara discutii si cum zice englezu' without the possibility of parole. Un excelent motiv pentru a nu vota USL, mi se pare mie.

Dar revenind : in incercarea de-a falsifica listele electorale strategia liderilor USL consta in a incerca sa largeasca cit mai mult cercul vinovatilor. E o abordare absolut tipica pentru socialisti, ideea aia simpla de picat la Bac ca "daca copiem toti nu are ce ne face". Supravietuirea prin grup, cum ar veni. S-au gindit ei (ma rog, de fapt ei nu s-au gindit, ei executa, s-a gindit Voiculescu) ca daca fiecare primar, sau macar fiecare primar USL semneaza un fals atunci acest fals devine prin chiar natura "procesului democratic" asa cum e el inteles de socialisti un adevar.

Ideea este bineinteles falsa, strategia picatilor la Bac s-a dovedit perdanta si anul curent si anul trecut, te-ai astepta din partea cuiva cu pretentii de-a conduce o tara sa inteleaga ceva mai mult decit un elev lenes mediu. Chiar daca semneaza o suta, sau o mie sau o suta de mii de oameni pe-o minciuna ea tot minciuna ramine, si da, la rigoare vor geme puscariile de fosti primari USL. Chiar nu intereseaza pe nimeni faptul ca "e multi", vine frumos jandarmu' la fiecare, il leaga si-l duce. Jandarmi ar fi.

Chestia amuzanta, ca nu m-as fi apucat sa scriu toate aceste banalitati evidente pentru oricine fara o poanta, e urmatoarea : USL a reusit sa-si refaca referendumul. Deci, in loc de a avea a scoate oamenii sa voteze pro suspendare, operatiune care desi-i victorioasa si incununata de succes totusi n-a reusit, au acum a lamuri primarii sa minta in scris, sa se faca singuri sperjuri. Si au termen de o luna de zile, sau ma rog, inca trei saptamini, pentru a reusi asta la nivelul intregii tari.

Ca le va reusi de exemplu in Teleorman, sau de alt exemplu in Mehedinti, sau in Olt, sau in alte avataruri locale ale saraciei sudului infundat in praf nu am nici un fel de indoieli : in partile alea asa merge treaba dintotdeauna, onoarea saracilor nu valoreaza mai mult decit femeile lor (si da, cele mai ieftine-s oltencele in Romania).

Ca le va reusi de exemplu in Maramures, sau de alt exemplu in Sibiu, sau in Brasov, sau in Covasna sau asa mai departe n-am nici cea mai vaga iluzie. Nici vorba, nicicind, nicicum nu se va intimpla asa o minune. Si am dubii serioase ca le va reusi in Iasi ori in Prahova ori chiar in Bucuresti.

Deci, iata episodul IV al ratarii ratatilor astora, care se va consuma spre sfirsitul lunii curente si inceputul lunii urmatoare : le va da chix minirecensamintul. Nu vor fi capabili sa-si prezinte listele lor falsificate catre CCR, ca sa aiba judecatorii aia ce refuza, atragindu-le atentia ca decizia lor chiar dac-o fost publicata falsificata si chiar daca Monitorul Oficial nu vrea sa publice corectura tot este ce este si zice ce zice.

Moment la care acesti simpatici vor (in aceasta ordine) :

    I. Proclama propria victorie.
    II. Declara influenta lui Basescu drept cauza pentru care judecatorii care le-au cerut o oaie le refuza gaina cu trei capete si isi vad mai departe de oaia lor.
    III. Solicita o noua forma a aceluiasi concurs pe care ei l-au pierdut deja de patru ori, ca sa aiba ce pierde inca o data.

Nu am mai ris atita de pe vremea cind eram profesor de Tortura, Balistica si Echilibristica la scoala de handicapati mintal.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. Socialisti numai cu numele, pentru cā nimic din doctrina āstora nu are de-a face cu stânga adevāratā. La fel ca liberalii de mucava din coalitia asta imposibilā, condusi de un bugetar : hello, cine-a mai vāzut asa ceva??

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 8 August 2012

    Stinga "adevarata" ? Mei, adica ce-i aia ?

    Stinga adevarata e exact, da' exact asta : rezistenta prin grup, popularitate nu legitimitate, demagogie ieftina, tot pachetul complet. Ce zici tu ca lipseste ? Si sa nu ma iei cu povesti despre cum socialismul adevarat e iubirea aproapelui ca n-am lamii in casa.

  3. Nu fi māgāroi, mai existā partide de stânga in lume, ne-extremisti fiind, care se proptesc intr-o oarecare māsurā in fata patronatului, fārā populismul āsta de dat pomanā electoratului prin care se identificā impostorii cu S in nume de pe plaiul mioritic.

    Intr-o tarā cu industrie, cu sindicate adevārate si active, cu un anumit respect pentru blue collars, stânga e realā si vie.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 8 August 2012

    A mi se da un exemplu concret, fantasto.

    Altfel aseara io am futut o unicoarna.

  5. Io te cred pe cuvânt ! :)

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 8 August 2012

    Io pe tine nu, dat fiind ca mai repede fute unu' o unicoarna decit sa se eziste partid socialist respectabil.

  7. Is vreo 5 state europene conduse de socialdemocrati, danejii de pildā is foarte multumiti de-ai lor. Si austriecii. Si francejii. Numa tu ii tot bāsnesti!

  8. Nu ma omor cu politica prea tare dar imi place cum scrii. Ai un caracter aparte si asta se vede prin felul in care te exprimi. Thums up!

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 January 2014

    Sa fie primit.

  1. Ratarea- Episodul IV- pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    "Nu am mai ris atita de pe vremea cind eram profesor de Tortura, Balistica si Echilibristica la scoala de handicapati mintal."...

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.