Omul muncii fara scula, sau despre seo, convergenta si stupiditate

Wednesday, 08 August, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Stiti sigur povestea, ca adica un oarecare Ion Caciula/Pendula/Pasula/Carabula fiind nemultumit de impozitu' pe burlacie in epoca de trista amintire a scris o lacrimatie ca de ce sa plateasca el daca oricum nu poate fute si i s-a raspuns ca atita timp cit are degete si limba n-are nevoie de scula. Era ceva banc prin anii '80 asa, tratind foarte vag si din avion discriminarea infloritoare in epoca.i

Ei bine, ea ne ofera ocazia unei investigatii in completarea discutiei apropo de cit de muisti sunt creatorii de continut romanesc. Dat fiind ca bancu' ii construit in jurul unei poezioare, putem cauta in Google dupa "om al muncii fara sula", o chestie care-i probabil sa se conserve, si vedea deci ce ne iese.

Ne iese o jale. Textul canonic este :

Pe vremea lui Ceausescu, burlacii trebuiau sa plateasca tribut pana la 25 de ani. Un tip era foarte sucarit deoarece era impotent si s-a hotarat sa ii trimita scrisoare lui Ceausescu: "Ma numesc Ion Caciula, om al muncii fara scula. De ce trebuie sa platesc tribut, daca eu nu pot sa fut??" Dupa cateva zile primeste raspuns la scrisoare: "Domnule Ion Caciula, om al muncii fara scula, cat ai DEGETE si LIMBA... LEGEA tarii nu se schimba!!!"

El e defect prin aceea ca vorbeste in explicatie de "tribut" precum si foloseste formula de adresare "domnule", care ne fac ambele sa suspectam ca autorul nu stie ce se discuta de fapt in banc. E de asemenea particular (sau mai degraba peculiar) prin folosirea cuvintului "sucarit", care nu-i tocmai adecvat in context si prin capitalizarea dubioasa. Ar trebui cu alte cuvinte sa fie un obiect marginal, dar nici vorba :

 • Primul rezultat :

  Domnule Ion Caciula, om al muncii fara scula - blog*spot
  bancurisuper.blogspot.com/.../domnule-ion-caciul... - Translate this page
  10 Mar 2011 – Dupa cateva zile primeste raspuns la scrisoare: "Domnule Ion Caciula, om al muncii fara scula, cat ai DEGETE si LIMBA... LEGEA tarii nu

  Textul este reprodus exact.

 • Al doilea rezultat :

  Banc Ion Caciula - BiZi.ro
  bancuri.bizi.ro/.../ion-caciula-p1133832t6h6.html - Translate this page
  Un tip era foarte sucarit deoarece era impotent si s-a hotarat sa ii trimita scrisoare lui Ceausescu: "Ma numesc Ion Caciula, om al muncii fara scula. De ce trebuie ...

  Textul este reprodus exact.

 • Al treilea rezultat :

  Bancuri recente din categoria Deocheate
  www.nuistres.ro/bancuri/Deocheate/ - Translate this page
  Un tip era foarte sucarit deoarece era impotent si s-a hotarat sa ii trimita scrisoare lui Ceausescu: "Ma numesc Ion Caciula, om al muncii fara scula. De ce trebuie ...

  Textul este reprodus cu singura modificare a cuvintului fut in forma inexistenta f*t. Textul apare de asemenea si-n varianta cu Ion Pendula, tot pe aceeasi pagina, care-i exact la fel de prost realizata :

  Statul roman nestiind pe ce sa mai puna impozit sa gandit sa puna
  impozit pe f....
  Un om al muncii, pe nume Ion Pendula, impotent fiind face urmatoarea
  petitie catre autoritati:

  Subsemnatul Ion Pendula,
  Om al muncii fara ...,
  Cer sa nu platesc tribut,
  Pentru ca nu pot ca sa ...!!!"
  Vine promt si raspunsul :

  Draga, domnule Pendula,
  Om al muncii fara ....,
  Cat exista deget, limba,
  Legea tarii nu se schimba!!!"

  Pe linga notatiile inexistente f....., ... si .... mai apare problema cuvintului "domnule" care nu se folosea in epoca, cit si nu-i o problema de "nu stia pe ce sa mai puna impozit" in discutie acolo, dovedindu-ni-se din nou ca autorul nu stie despre ce vorbeste.

 • Al patrulea rezultat :

  Shoricika's Blog: Sa ne amuzam
  www.shoricika.ro/2008/12/sa-ne-amuzam.html - Translate this page
  31 Dec 2008 – Dupa cateva zile primeste raspuns la scrisoare: “Domnule Ion Caciula, om al muncii fara scula, cat ai DEGETE si LIMBA… LEGEA tarii nu se ...

  Textul este reprodus cu singura modificare a cuvintului fut in forma inexistenta f@t.

 • Al cincileaii, saselea, saptelea si optuleaiii rezultat :

  burlacii
  www.funkydonkey.ro/tag/burlacii - Translate this page
  Trec cateva saptamani... si primeste omul nostru scrisoare de la Ceausescu: " Domnule Ion Caciula, om al muncii fara scula. Cat ai degete si limba, legea tarii nu ...

  Textul este reprodus cu singura a renuntarii la majuscule.

 • Al noualea rezultat :

  Primeste bancuri pe email - Gaseste duplicatul
  www.mioritice.com/bancuri/duplicat/36740/ - Translate this page
  Om al muncii fara scula. De ce trebuie sa platesc tribut, Daca eu nu pot sa f*t??” Dupa cateva zile primeste raspuns la scrisoare: “Domnule Ion Caciula, Om al ...

  Textul este reprodus exact.

 • Al zecelea rezultat :

  Bancuri Bancuri romanesti
  www.cadouribancuri.ro/bancuri.php?id...101... - Translate this page
  Un tip era foarte sucarit deoarece era impotent si s-a hotarat sa ii trimita scrisoare lui Ceausescu: "Ma numesc Ion Caciula, om al muncii fara scula. De ce trebuie ...

  Textul este reprodus exact.

Deci, din zece variante avem... zece variante IDENTICE, cu o alternativa nimerita intimplator in ciorba (si pe care puteam foarte usor sa nici n-o observam) si cu patru bucati de google spam acolo, sa fie.

Vina este impartita. In primul rind Google nu-i capabil sa scape de spam, sau macar sa-l controleze. Asta-i clar si indubitabil, da' nu-i adevarata problema, dovada ca Google reuseste sa scape de spam foarte bine ori de cite ori are la dispozitie o alternativa. De exemplu orice chestie despre care scrie Trilema apare ierarhizata cu Trilema-n frunte dupa mai nou trei minute.

Ceea ce ne duce la marea problema a producatorului de continut in limba romana, si prin extensie a intregii culturi romanesti.


~ * ~

SUNTETI NISTE PLAGIATORI IMPUTITI, BAI!

~ * ~

PS, o ora mai tirziu : Bineinteles.

———
 1. Tinerii casatoriti primeau cam pe gratis apartament. "Spatiu locativ". Dincolo de faptu' ca oriciti bani aveai nu-ti prea puteai cumpara casa pe-atunci tu asa, de chefu' tau, hai sa privim comparativ : daca puletilor absolventi de Bac de azi li s-ar oferi apartament pe gratis cu conditia sa se insoare aveti dubii ca s-ar insura mai toti, ca si-atunci ? Nici eu. Nici eu, si problema nu-i inca complet descrisa : promovarile se acordau preferential alora insurati, ca "au familie". Munca cea mai dificila si riscanta se rezerva celor necasatoriti, ca "n-au familie". Niste idei eminamente grecesti, doar ca premedievale ele asa, sarmanele. []
 2. Apropo de care chestie, Oradea sau Oradia ? []
 3. Dubiosii astia au reusit sa spameze indexul cu acelasi continut introducind aiurea tag-uri. []
Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

11 Responses

 1. Stai sa vezi daca incepi sa cauti retete, care-s ca bancurile copiate in nestire.

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 8 August 2012

  N-am indoieli.

  Sau pareri. Sau stiri.

 3. Mhm, daca tin eu bine minte, taxa pe burlacie zis se mai aplica chiar daca erai casatorit - daca n-aveai copii. Zic doar de taxa propriu-zis, ca restul (apart., munca etc) erau probabil legate mai direct de casatorie, chit ca nr de camere era clar persoane-1.

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 8 August 2012

  Dap, se aplica da' esalonat, adica era ceva mai mica. Iara restul... repartitiile se faceau in general la termenul prima fatare + 1 an. In sensu' ca dupa ce nastea nevasta iti primeau cererea si cam intr-un an iti gaseau ceva.

 5. Se chema taxā pentru port ilegal de armā :)

 6. bancurile sunt o chestie de rafinament. versiunea optima imi pare:

  Tovarasu Ion Caciula,
  om al muncii fara scula

  De ce sa platesc tribut,
  daca eu nu pot sa fut??”

  Tovarasu Ion Caciula,
  om al muncii fara scula

  Cat ai degete si limba…
  legea tarii nu se schimba.

 7. eventual cu subsemnatul in loc de tovarasu in prima strofa.

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Friday, 10 August 2012

  Chiar ca sunt o chestie de rafinament. Eu as zice

  I. "Subsemnatul Ion Caciula, om al muncii fara scula, de ce sa platesc tribut, daca eu nu pot sa fut?"

  R. "Tovarase Ion Caciula, om al muncii fara scula : cat ai degete si limba legea tarii nu se schimba."

  Practic aceeasi chestie, deosebiri minore.

 9. Cautand bancul original am ajuns si pe aici.
  Original bancul era ceva de genul ( il cautam sa imi aduc aminte )
  Pe vremea cand se platea tribut pana la 25 de ani pentru burlaci tovarasul Ion Caciula om al muncii trimite o scrisoare catre secretarul de partid expunand problema care o avea. Ma numesc Ion Caciula om al muncii sunt burlac si nu am scula dar platesc tribut. Se poate sa fiu scuzat de la plata darii catre stat? Semnat Ion Caciula om al muncii fara scula.
  Dupa cateva zile Ion Caciula om al muncii fara scula primeste raspuns de la secretarul de partid. Tovarase Ion Caciula om al muncii fara scula cata vreme ai degete si limba legea tarii nu se schimba.

 10. Fratilor, cum doreati sa te adresezi unui tip fara scula cu apelativul ... tovarase? Tovarasii cu sau fara carnet de partid aveau, tot ce le trebuie. Prin utilizarea apelativului domn se produce distantarea cuviincioasa de tovarasi, care in epoca nu era chiar necunoscuta. De ex. puteai fi tovaras cu un puscarias, cu o curva, etc. Rasuns : Nu puteai! Si apoi este doar un ... banc!
  Apropos! tributul se platea dupa varsta de 25 ani. Cat de smecheri erau comunistii aveau... logica lor! Nu poti procrea la varsta de 2 ani, de exemplu.
  Cu stima,
  Geo

 11. Mircea Popescu`s avatar
  11
  Mircea Popescu 
  Friday, 10 August 2018

  Noa frate.

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.