O mina priceputa, acum cu ilustratii

Sunday, 15 July, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sintagma "o mina priceputa" si variatii ale ei apare pe Trilema de zeci, poate o suta de ori. Iata ca am acum si ocazia & placerea de-a va arata concret asa ceva. Priviti :

mina-competenta

Nu, nu e mina mea, da' orisicit nu pot nega ca-i o icoana de competenta.

Ingaduiti-mi sa va ghidez ochii-n plan ca sa nu raminti cu idei gresite formate intimplator : observati mina cind o plezneste pe fata. E relaxata, asa-i ? O atinge de altfel usor, ferm dar usor pentru ca scopul nu-i s-o naucesti c-o palma, scopu-i sa-i atragi atentia. Asta-i marea diferenta intre stapin si pulete radioactiv : primul tinde sa destepte si sa ascuta ratiunea fetei, atita cita este ea, dat fiind ca-i serveste mai bine-asa, in timp ce ultimul se chinuie sa ii intunece judecata cit de mult, macar de s-ar putea pina la decerebrare completa. Pentru ca el e prost si-atunci orice mai inteligent decit o masa ori un scaun il ameninta si-i pune putintica minte-n stare subiectiva de asediu.

Si-apoi priviti cu cita fermitate eleganta si economicoasa isi asuma pozitia aceea pe care cam orice sclava cre' c-o stie, o venereaza si-o viseaza noaptea ca icoana. Acel "Tu!" manifestat in gest, acel indescriptibil lucru care este cel mai important colt din viata ei.

Tipul e competent, mina lui e indiscutabil un model, si nici cu fata nu mi-i rusine, are-o reactie perfect adecvata. Se sperie-ntii da' imediat isi ia seama si se concentreaza sa priceapa si sa se-ndrepte.

Ilustratia-i atit de buna incit evoca fetelor. Uram viata lunga cetateanului acolo reprezentat, neavind mari indoieli ca daca tinara ingenunchiata e suficient de valoroasa cit sa se mentina demna de augusta lui atentie va ajunge exact unde-si doreste.

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.
Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.