Sa-i raspundem dara tinarului

Sunday, 15 July, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Un tip de care am mai scris pe-aici e framintat de intrebari existentiale. Dar sa-i dam cuvintul :

Adica, una e sa te duci intr-o tara straina, sa intri intr-un bar necunoscut, sa nu intelegi un cuvant, sa-ti bage una niste absint sub muie si sa vina o pizda goala sa ti se aseze-n brate cand ai 2x ani si n-ai obligatii, ca sa zic asa.

Partea asta m-a distrat, deci citi omul pe Trilema ca e cu calatorii, cu pizde goale, cu chestii... asa ca si-o rescris urgent trecutul, calatorind retroactiv, si pizda goala muie tot tacimul. Nu c-ar stii cum le cheama nici pe astea, da' nici nu poate ramine mai prejos. Ca sa-i scurtam efortu' : ia de-aici poze pe care sa le dai in articolu' urmator ca si cum ar fi cu si despre tine, frumuselule, sa nu mai pierzi vremea frecind-o aiurea pe uchan in cautare de ilustratii de furat.

E bine, si daca tot ne-am apucat... hai sa mai dam doua ponturi.

Unu' ar fi ca lasa tu Spania, vezi Mexic, vezi Guatemala, Nicaragua Nicaraguita, alea pe-acolo, Centroamerica. Spania e fix apa de ploaie, lumea e mare, privita de pe glob Europa nici macar nu-i remarcabila, un fel de apendice uscat si-aproape sa cada al imperiului mongol.

Si-al doilea... uite care-i chestia, noi stim ca moda cu absintu' ca "ceva cool" nu intrase inca pe cind incepusesi si tu a te ridica pe cele doua picioare ale tale, bot de carne cu ochi si lingator de cabluri la douazeci de ani (a, vai, pardon, de fapt erai agent secret interlop si Wolverinebatman ? Dar scuzati, pardon, bonsoir!)

Nu se-auzise inca de absint, prin care expresie tind a spune urmatorul lucru : absintul e o bautura infecta, pe care-n mod obisnuit n-ar bea-o nici porciii. Ea se consuma in virtutea faptului ca era foarte ieftina in vremea lui Toulouse Lautrec, si se consuma de catre niste vagabonzi din lipsa de mijloace si respectiv de catre niste plictisiti aspiranti la vagabonzeala din lipsa de ocupatie. Acum recent aceasta mizerie (edulcorata si mult curatata fata de versiunea originala cit sa poata trece inspectia sanitara da' din pacate fara mare asemanare cu originalul) fu reintrodusa de niste baieti destepti ce se ocupa cu marketingu', prin care sintagma intelegem "prostii pentru prosti care se cred destepti". Asa, ca tipul nostru, de exemplu.

Deci, cum industria promovarii de "muzica" n-o promovase inca pe Lady Gaga, fiind la rind aia, "oops I did it again" cum o cheama, de-o facut duet cu Metallica, tot asa, exact la fel, pseudo-absintu' pentru tembeli rebeli nu se inventase inca pe-atunci, in anii nouazeci. Si peste inca douazeci de ani se va putea spune aceeasi chestie de berea cu limonada, aceasta hilara concoctie a unei industrii care de mult vinde drept bere fanta altfel aromatizataii da' mai nou si-a facut curaj sa recunoasca.

Lasind insa astea la o parte, sa venim la subiect. Quo vadis, deci, si mai ales cu banii.

Socoteala-i asa : daca intr-adevar ti-ai petrecut primul sfert de secol din viata facind avere (si neaparat "din lucruri ilegale", cum am auzit noi la Bug Mafia) atunci acum fo' zece ani aveai deja atit de multi bani incit sa nu mai trebuiasca sa faci altii-n viata ta. Si da, ti-ai petrecut o vreme, cinci ani sau cit te-o fi tinut umblind prin baruri, lupanare si tripouri, cu pizda goala pravalindu-ti-se-n brate si tot tacimul.

Si-acum ce faci ? A, pai sa-ti spun ce faci, te asezi comfortabil intr-un locsor retras, pe undeva printr-un fund de provincie al unui fund de provincie si te-apuci de educat generatia tinara. Indiferent cum, ca le legi si le bati pe pizde sa-si gaseasca fiinta ascunsa-n sine si calea viitorului sau ca demontezi in text lamurit timpeniile ce bintuie o generatie oarecare, eventual chiar si-a ta in sensul ca ei ai tai nu tu ai lor.

Asta-i evolutia normala a vietii pe pamint, intii faci, pe urma te bucuri, pe urma povestesti.

Si pe urma mori.

Dar tu, care in loc sa faci bani ai mintit, pe toti si mai ales pe tine, tu, prostule, care-ai lasat imaginatia altfel fertila sa-ti intunece in alianta cu lenea (altfel intinsa) orice abilitate si orice pricepere, tu ai ratat un tren. L-ai vazut, ca si mine, nu am indoiala, poate ca l-oi fi vazut cu o oarecare intirziere, poate ca l-oi fi vazut cind el deja plecase, da' clar ca l-ai vazut. Si clar ca l-ai ratat. Si n-ai avut banii aia atunci cind ei serveau inca la ceva.

Si neavindu-i n-ai putut pur si simplu intra in a doua etapa, ca viata e un joc pe nivele, ca orice joc. Si iarasi ai lasat mindria ranita si cu propria ratare sa-ti intunece orice abilitate si orice pricepere, si-ai mai pierdut niste timp ca lol Mario, dar... printesa ta nu e-n castelul asta.

Si-acuma iata-te apropiindu-te de patruzeci, inscris fara de voia si-n pofida ta intr-un regiment caruia tu nu simti ca-i apartii, si poate ca intr-adevar de nu erai asa de prost nici n-ajungeai sa-i apartii. Acum esti corporatist, si viata ta nu mai curge cum am scris dinsus, ci altfel. Vei vedea.

La ce servesc banii ? Tie, la nimic. Cel mult sa-ti cumperi streang, atita ca lenea necontrolata si cu trufia nejustificata se altoiesc la tine solid pe-o ampla lasitate structurala, asa ca nu-s probleme din directia aia.

Adevaru-i ca fiecare generatie cunoaste macar vreo zece mii exact ca tine, tineri ce ar fi putut, teoretic, dar "n-au avut noroc". Din suta de milioane de corporatisti ce freaca inutil mangalul saptezeci sau o suta patruzeci de ani pe fata Terrei macar vreo zece sunteti voi, cei rataciti acolo. Cei care ori din lipsa de noroc, ori din lipsa de vointa, ori din lipsa de modele ori din ce lipsa n-ati reusit sa va ridicati la nivelu' maximal al abilitatilor inascute. Ratatii.

Dar, daca esti curios de viata de cealalta parte-a prapastiei, sa stii ca-i frumos. Banii sunt tot inutili cum ei de fapt mereu au fost (cit timp ii ai) dar in schimb pizda se poate educa, si nu ti-ar veni sa crezi cum se poate face din femeie om mai viteaz si mai hotarit si mai frumos decit din absolut orice barbat.

Si da, stiu ca asta-ncerci, si da, pot sa-ti confirm ca asta-i de facut, ala-i capitolul curent. Ai sarit etape, pornesti cu grave handicapuri, iti lipsesc armele si banii din nivelurile precedente, da' cine stie ?

Eu banuiesc c-ai sa ratezi. Nu pentru ca ai fi tu structural un ratat ci pentru ca e totusi foarte, foarte greu, si fiind foarte foarte greu iti va fi imposibil sa atingi pizda cu usuratatea, veselia si dezinteresul relaxat pe care daltile in care s-ar taia si focurile in care s-ar cali le reclama. Tu o vei atinge incrincenat si durerea nu va avea cum si unde se risipi. Faptu' ca stai legat de una singura in loc sa tii mai multe-n locu' lor la picioarele tale e deja clara dovada-n acest sens (dar nu, nu te sfatuiesc s-o lasi si sa-ti gasesti supuse, bisexuale si plurale : nu cred ca mai ai timp de-asa ceva).

Chiar si asa... succes! Tot circu-i se poate zice instructiv.

———
  1. Porcii chiar beau orice. []
  2. Pe bune acuma, voi credeti ca Ursus e producator de bere ? E producator de soda, tontilor. []
Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

22 Responses

  1. Bai Popescule toata lumea fura de blogul asta.. incredibil.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 15 July 2012

    Esti hater, tinere ?

  3. Garfield`s avatar
    3
    Garfield 
    Sunday, 15 July 2012

    nu cred c-a mers pentru vreunul din noi din prima. Asta e, capul sus, mers inainte. Cam asta-mi spuneam eu acum niste ani buni, cand mergeam la interviuri si dadeam peste mizerabilii de romani.

    Serios? Nu era el ala care lua toate interviurile din prima si fluierand, eventual respingea el joburile fiindca nu-i placeau? Sau asta e doar din trecutul recent? Sau .. poate imi imaginez chestii.

    Pe bune acuma, voi credeti ca Ursus e producator de bere ? E producator de soda, tontilor.

    SÓDĂ s. f. Carbonat neutru de sodiu (cristalizat), folosit mai ales la spălatul rufelor, vaselor etc. ◊ Sodă calcinată = carbonat de sodiu în stare anhidră. Sodă cristalizată = carbonat de sodiu cristalizat.

    Se vede ca nu speli vasele tu in casa aia :lol:

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 15 July 2012

    Ziceam in engleza, hatere. American Cola.

    Altfel, trecutul tipului se tot schimba dupa cum cer nevoile discursului de moment. E un obicei prost dar raspindit si-n general cauza pentru ~50% din curele si joardele pe care le incaseaza din mina mea fetele in primul an.

  5. Oare ce s-ar face umanitatea fara tine, tu, ultimul original. Si nici nu reproduci specia, vai vai ce chinuri.

    Si soda e carbonata hatere, therefore your argument easynvalid.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 15 July 2012

    noiframe=http://polimedia.us/dtng/c/src/134235341122.gif width=500 height=700>

  7. Hmm?

  8. Aceste mici detalii si chestiuni care nune framanta. Sa ai tu fixatiile tale.
    Una pestea altu', omul o povestit mai demult despre giobu' azi in Latvia maine-n Frantia, da' ti-o scapat matale.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 July 2012

    Latvia ? Franta ?

    Mai auzi, bine ca nu in Bacau si-n Petrosani.

    Altfel omu' minte cam cu fiecare chestie pe care-o anunta, dupa care sterge ce-o mintit si se preface ca-i in continuare credibil.

  10. Florin`s avatar
    10
    Florin 
    Monday, 16 July 2012

    @Freud, lasa ca-i mai bine asa, si-asa lumii asteia ii e greu si-i cam mica cu un MiPo, cu doi din ei, ar fi neincapatoare sau s-ar sfarsi.

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 July 2012

    Meri ma ? E uriasa, incape un univers intreg intre Latvia si Franta. Cit is, 2000 de km ?

  12. Florin`s avatar
    12
    Florin 
    Monday, 16 July 2012

    Din ciclul astazi in Focsani maine-n Petrosani, io duoar am spus ce-am citit, nu ca ne-am intanlnit in diverse locatii. Da' tot mi-ar placea sa va vad intr-o alta veata, unul barbat iar celelalt femee, precis v-ati pune ochelari si v-ati foote ca chiorii. Pana la urma, cine stie, veata ii mereu stuprinzatoare si orice-i posibil pana la urma :))

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 July 2012

    Problema tocmai asta este, ca in loc sa-si creasca tite si sa invete s-o suga mumos domnisoara respectiva incearca aiurea sa faca pula mare.

  14. Florin`s avatar
    14
    Florin 
    Monday, 16 July 2012

    @Uracios, io ii spuneam lui Vexare ca lumea cu doi de Mircea Popescu ar fi fara sens si/sau neincapatoare.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 July 2012

    Nuca am sta unu' in Latvia si unu' in Franta, acesti antipozi universali ai universului si-atunci am incapea :D

  16. Florin`s avatar
    16
    Florin 
    Monday, 16 July 2012

    Da de ce esti matale hater pe morola de minuni a tinerilor, orisicum cutotii isi vor creste titele si suge poolele indiferent de simtirile noastre (bine, mai putin esclavele de pe domeniul lui Mircea Popescu) si unde Mircea Popescu gaseste durere altii dau de placere si viceversa. Omul nu-i facut dupa chipul si asemea lui MiPo, cel putin, nu inca :))

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 July 2012

    Pai cum adica de ce-s hater. Ca-s bloger, nimic nu stii.

    TU INSA! Tu de ce esti hater ?

  18. Florin`s avatar
    18
    Florin 
    Monday, 16 July 2012

    Io-s hater si troll pentru ca trolema scoate trollul din tine (si ma antrenez sa ma fac si io blogger).

    Una peste alta, altceva m-o framantat pe mine, si anume ca nu pleci dincolo doar pentru bani sau, cel putin, ca singur motiv nu mi s-o parut niciodata determinant in hotararea de a pleca dincolo, si chiar ma miram mereu de ce omii ar pleca dincolo duoar pentru bani.

    Insa tu fiind plecat si intors, nu mai bine ne impartasesti
    - cat cum si din ce motive ti-ai luat o camera in hotelul numit Romania
    - care ar fi factorii care ar putea sa influenteze perioada de cazare in susnumitul Hotel
    - care ar fi factorii care ar putea sa influenteze mutarea de urgenta in alt hotel, precum Austria, Finlanda sau Ciupacawa
    - cand si daca MiPo pleca di ro, cum va evolua prilema

    Daca unul in Latvia si unul in Franta, inseamna caclonare ...
    Profit?

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Monday, 16 July 2012

    Adevaru-i ca scoate totul din om.

    In rest parca am mai zis, da' daca nu : prin 2006-2007 devenise clar si indubitabil cacriza, si ca probabil va fi suficient de indelungata cit sa fie una din alea care se sfirseste in razboi. Implozia interna a SU nefiind ceva discutabil, ci evident si de neinlaturat, o fo clar ca din partea aia trebuie plecat.

    Desenind harta lumii dupa potentialuri si aplicind atractorii (ca deh, nu te duci sa stai intr-un punct ales strict geometric, dupa criterii de distante si linii de potential, alegi o longitudine si-o latitudine ce iese din ecuatii si gata, aia e) s-a compus o lista de destinatii posibile, in care pe primu' loc o fo' marginea Europei respectiv Noua Zeelanda, amindoua cam nedepartajabile. La rafinari s-a ajuns ori la Timisoara ori la Christchurch si intr-un final am ales (cam la nimereala) Timisoara. Alegerea s-o dovedit buna dat fiind ca intii cutremuru' din NZ pe urma explozia nucleara de la japoneji si tot asa. Aparent cineva acolo jos ne ubeste.

    Factorii ar fi ca daca se impute treaba aici, fara indoiala. Deocamdata socialijdii is destul de amuzanti in ineptitudinea lor, da' mnoa, videm. Lista cu ailalalti factori evident ca nu-i publica, ce pula facem aici. Niste idei totusi se desprind din "Ce poate face statul roman pentru mine".

    Trilema va evolua tot asa ca si pina acuma, dat fiind ca si cit am stat in Romania am fo' singuru' roman, deci mnoa, daca restu' de puleti decid ei sa se excluda neaparat din chestie plecind cu tara din juru' meu ii priveste, sa se descurce.

  20. Florin`s avatar
    20
    Florin 
    Monday, 16 July 2012

    Multam de raspuns si asteptam discutii (si detalii, chiar pana la "lista cu ailalti factri") pe tema, in timp.

  21. Vroiai sa te apuci de surf?

  1. [...] ca sa nu raminti cu idei gresite formate intimplator : observati mina cind o plezneste pe fata. E relaxata, asa-i ? O atinge de altfel usor, ferm dar usor pentru ca scopul nu-i s-o naucesti c-o palma, [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.