Noile aventuri (si) cu UPC

Friday, 03 February, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sincer va spun ca-n timp ce scriam articolul din vara pe tema UPC ma asteptam sa am probleme de-ndata ce-l public. C-asa functioneaza lumea, mai ales prin partile astea, te pune dracu' sa lauzi ceva ca-i fiabil acolo ni iti si pusca-n mina. Pur si simplu. Spontan, ia foc sau ceva.

Ei, nu s-a intimplat absolut nimic de-atunci incoace, Internetul a mers normal si fara intreruperi iar cablu teve n-am. Nu s-a intimplat nimic pina aseara ca pe la opt ceasuri cind, dintr-o data... pauza. Chiar scriam articolul cu reprezentantii societatii civile, eram pe final gata sa-l public cind jap. Nimic pe teava, cablu' gol, modemu' trist, can not connect si alte dume ale disperarii contemporane.

Bai si ce ma enerveaza sa nu pot publica ce-am scris, nu va inchipuiti. Ca sa va faceti o idee : in afara de fragmentele de la categoria de arhiscurta mai nimic din ce-am publicat pe-aici n-o fost publicat pe timer. Am incercat pe la inceputuri sa ma tin de orare, sa scriu ce-mi vine da' sa setez sa se publice nu mai des de o data la doua ceasuri de exemplu da' e enervanti asa ca m-am lasat pagubas, scriu cind imi vine, public cind e gata si sanatate buna.

Observ eu ca nu-i chestie ca "nu merge netul" ci de-a dreptul ca n-am conexiune. Ma duc la modem care clipeste trist din downstream. Si clipeste. Si clipeste. Nu sincronizeaza nimic. Ii scot tensiunea, numar pina la 35 din 7 in 7, bag la loc, clipeste. Si clipeste. Sincronizare neam.

Deci, rationez eu cu mintea mea infierbintata de cablist incepator care are un articol pe foc gata de-a fi publicat da' nu-l poate publica... deci a murit, s-a frint, s-a dus un cablu de undeva de la MAU pin' la mine. Nu-i moarta reteaua lor, e moarta extensia aici in fundul lumii, m-am ars, sa vezi cum stau fara internet pina miine. Sau poimiine. Care-i Simbata ?! Am supt-o, mai vad net Luni. LUNI ?! MOR!

Pun mina pe telefon, ii contactez pe cetateni. O voce de cocoana-mi aduce la cunostiinta ca s-ar putea sa fiu inregistrat si daca vorbesc inseamna ca-s de acord. Foarte logic, si daca nu-s de acord sa nu-mi iau Internet sau si mai bine sa n-am probleme la el, logic vorbind. Nu mai bine-mi zice "defectiunile serviciului oferit de noi constituie prin aceasta acordul dumneavoastra" ? Sa stim macar o treaba. Da-n fine, gata ea poezia si-mi raspunde un tip ca Buna ziua sunt cutare si cu ce va pot ajuta ? Ca la taxi exact, n-a durat mai mult, vreo cincisprezece secunde sau asa ceva. Vineri seara, spre ora opt. A, poate fi de la faptu' ca io am net biznis ? Pai si nu e normal sa fie de la faptu' ala ? Care-i problema ?

Ma intreaba unde stau, ii spun, nu ne intelegem cu numele astea unguresti de-aici din Banatul sirbesc, il intreb daca nu i-ar fi mai usor cu numaru' de client, imi zice stralucind din ochisori (nu stiu da' intui) ca ba da! i-l zic si iata-ne identificati. Dupa care-mi spune scarpinindu-se excedat in cap, chiar sub casca unde-l roade (nu l-am vazut da' mi l-am inchipuit) ca nu sunt probleme in zona da' nici modemul nu se vede, ca va face o sesizare si functie de raspuns ma suna, eventual chiar in seara asta.

Bun imi zic, ma suna in seara asta. Eu aveam rezervare de la noua si jumatate la ceva chestie cu jazz prin oras, asa ca ma iau si pornesc, l-or rezolva ei in seara asta sau daca nu in seara-n care-l rezolva. Pe afara, tipenie de om. La coltul drumului doi cetateni se luptau cu un colac de cablu de'al mare.

- Dom'le, nu sunteti cumva de la UPC ?

- Ba da.

- Pai tocmai mi-ati stricat Internetul.

- !?

- Uite bine, mergea, pe urma o murit, modemu' nu se mai sincronizeaza, am facut lacrimatie la serviciul de servicii de inregistrare a clientilor, sunteti morti, imediat vine echipa de dezinterventie sa va caute you'd better run and hide motha. (Bine, poate ca n-am zis chiar asa da' nu mai retin exact acuma).

Dom'le imi explica ei, noi am reparat cablu' de teve, si ma roaga sa merg sa verific daca totusi nu functioneaza Internetul acum ? Mbine. Ma intorc, verific, ba da, functioneaza. Faceti-va idee, baietii mi-au reparat Internetul care era defect in cel mai naspa mod posibil ca localizare (adica undeva intre casa mea si stilpul lor gen) intr-o Vineri seara in cincisprezece minute sau cam asa. Deci la momentul la care eu sunam sa ma pling ei deja pornisera sa repare!!! Va dati voi seama ? Pai unde mai gasiti servicii comparabile-n lumea asta, nici NASA nici CIA nici nimeni in lume nu are asa ceva, datacenter imi fac. Faptu' ca tot ei il si stricasera e partea a doua pina la urma.

Noa si ies in drum, astia m-asteptau, le zic ca-i ok, ne luam ramas-bun, sun la serviciul de inregistrat clientii si alte servicii conexe si ii spun cetateanului ca sa scoata reclamatia ca uite m-am intilnit la coltu' strazii cu o echipa si au rezolvat dinsii, faze de-astea dubioase de opiomani. Si ma duc in treaba mea la jazz.

Unde am baut Havana Club, am tinut gagica-n brate, ne-am povestit de-ale noastre, ne-am distrat de relativa competenta aproximativa a orchestrei formate dintr-un tip mai in etate destul de competent la bass, un pustan talentat da' inca neexperimentat la clape si un pisoias fara treaba la tobe. Ca ei nu cintau jazz ci un fel de electronica produsa manual e alta chestie, pina la urma ce mare lucru.

I-am indicat fetei de servea sa-i duca si unui cetatean care se asezase pe scaunelul lui rabatabil adus de-acasa intr-un colt si citea din Biblioteca de Arta un pahar de rom, fata a zis ceva ca pai cum si daca nu vrea etc, de parca la romani nu s-a mai pomenit asa ceva. Pe urma a revenit sa-mi explice ca i-o zis barmanu' ei ca cetateanu' ala nu bea alcool si i-am suierat printre dinti ca ada' un pahar de rom ce pizda ma-sii asa ca s-o executat de urgenta (avea si fund fain, am mai zis ?) da' n-o indraznit sa faca incredibila fapta de arme sa-i duca omului bautura ci mi-o adus-o mie (bai atita-s de ciudati la unele faze romanii sa mor) asa ca am trimis fata de-a mea - si sa vezi chestie, ca n-o muscat-o si nici n-o murit nime' ci omu' o acceptat ca un om normal alcoolu' si gata povestea.

Mnoa, astfel mi-o reparat si dezreparat mie UPC-ul cablul de Internet, loisirul de timp liber cit si viata. Voi puteti contribui eventual cu o estimare fie de cite sute de Havana Club am ingurgitat fie de cite mui am dat de la ora opt seara pina acum (da' literalmente vorbind).

———
  1. Sau ca sa citez din soru-mea, "are you always high on your own neurotransmitters ?". []
Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

13 Responses

  1. Da.

  2. Jazz Office?

  3. Ie ceha-n roumeinia sau esti infeedel?

    Mda, upc un grup de incompetenti care nu stiu ce fire fut.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Friday, 3 February 2012

    @F Pai atunci e bine.

    @Alex Da. Fui in sala ?

    @Freud Fidelitatea e pentru femei si alte pick-up-uri.

  5. Nu, da' doar acolo stiu ca se canta jazz in mod regulat. Nu mi-e clar totusi unde o mai avut loc unu' cu scaun propriu :/

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Friday, 3 February 2012

    Pe scara. Literalmente.

  7. Om cu scaun la ... unde se potriveste.

    Ca mi'ai adus aminte ... nu mi'a mai picat netu de *** ZILE cred ca 2 ani, da io's din ala cu FO pana in casa de cand ma stiu, N'spe IP-uri ptr fiecare frigider si aragaz ... de fapt de prin 2004, am avut FO peste tot unde am stat ... exceptand juma de an cat am stat in 2006-2007 in timisoara, acolo aveam UTP de a UPC!

    No, la cat mai putine defectiuni ...

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 February 2012

    Sa fie zic.

  9. ce trupa? :D

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 5 February 2012

    Da' nu mai retin.

  11. pacat... :D

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Thursday, 1 March 2012

    Iote ca l-o gasit o domnisoara binevoitoare : http://www.jazz-office.ro/index.php/events/2-afise/63-jazzybit-trio-2012-02.html

  1. [...] si numai intr-o buna zi te drezesti dimineata pe la ora doua dupamasa ca ieri ai baut la greu si aparent nimeni nu mai retine cit deci ai fost obosit si e normal pentru ca oricine munceste se mai si imbata chiar daca nu munceste [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.