In care-i dam muie penibilului de Razvan Cucui de la Kamikaze

Sunday, 29 January, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ca sa ne intelegem : Kamikaze e o revista in mare vorbind proasta cu ocazionale da' rare momente de umor la care presteaza un numar de copchii cu impresii (Prisacariu, Razvan Cucui, la spalat vase si Mantzog etc). O mai cumpara proaste cu aspiratii la integrarea-n lumea "intelectualilor" gen Nedeflorena, cind reuseste sa imbirlige vre-un fomist sa-i plateasca cafeaua si-i ramin bani. Ca rezultat revista are un tiraj comparabil cu tirajul de ciorapi in haremul meu, literalmente se vind intr-o saptamina cam atitea exemplare din Kamikaze cite perechi de ciorapi cumpara fetele.

Fac si ei ce pot, faptu' ca nu le iese e in mare scuzabil dat fiind ca nu prea ar avea cui sa iasai, nu-i nici o suparare. Supararea intervine pe un alt plan, si-am sa va obosesc explicindu-v-o teoretic prin referinta la strategia nulitatii.

Deci, o gasca de pustani (ma rog, 20-30 de anisori, pustani se numesc) incearca sa inteleaga chestia asta numita marketing. Ei nu merg la scoala pentru asta (lucru scuzabil dat fiind ca-n Romania nu exista scoala unde sa se predea serios marketing, iar in strainatate ori nu-si permit ori nu-i primeste ori ambele) ci experimenteaza direct in practica. Asta nu-i un lucru rau neaparat, da' e periculos, si anume pentru ei insisi : multe chestii nu merg. Daca tu nu inveti de la altii ce merge si ce nu merge vei calca pe toate greblele, asa cum Cucui tocmai a calcat pe una. Concret :

Vești bune pentru creatorii de conținut: Romania aderă la ACTA

Păi, bine mă, comuniștilor, voi nu vedeți că eu mă lupt cu voi? De de ani de zile cumpăr ingredientele, plătesc bucătari, gătesc în redacție, investesc în aparatură foto profesională, în softuri scumpe, cumpăr rețete, experimentez, premiez gospodine, merg la concursuri, fac teren, plătesc hârtie și tipografie și voi investiți într-un leptop și gata! Portal gastronomic vă numiți! Lyfe style, plm. Și la clienți, vă-mpingeți cu mine pe la ușă, care să le ia bugetul de publicitate. Sloboz! Adică eu sunt fraier și voi sunteți deștepți! Pe lacrimile, sângele și sudoarea familiei mele!

Și mai chemați și lumea neștiutoare și mocagiii voștri “unici” la revoltă împotriva lu’ ACTA! Să nu cumva să vi se ia vouă savarina!

MURIȚI, COMUNIȘTILOR!

Chestie la care primeste doua comentarii mai importante (restul sunt cacaturi, pe bune acuma, ideea asta ca "vai, dar cite comentarii" e stupida, mai conteaza si ce contin ele). Al doilea survine de la o cetateanca eleganta de-si zice Sanda Marin (va mai amintiti, aia de scria carti de bucate-n comunism) da' eu suspectez ca-i Marghioala :

O iesire “furioasa” care aminteste de cele, tot asa de “furioase”, ale ukrainiencelor FEMEN. Deasupra capului o lozinca, o cauza nobila, dedesubt, cit vezi cu okii mintii, marketing marunt de talcioc oriental. But nice try, anyway… Pune-l si pe fb, youtube, poate enervezi lumea si devine viral.

p.s. cu cit dai o reteta de cartof prajit? da’ daca iau en-gros, sa zicem 15 retete de cartof prajit, sa le dau si colegilor de Craciun, Pasti, sarbatori legale?

Deci da ? Iar primul vine de la mine, doar ca Cucui are dubii pe tema asa ca nu l-a publicat. Ca de-aia nu publica el comentarii, nu din cauza ca ma-sa-i curva si suge pula de negri pe capace de bere, este Cucuiule ? Ziceam asa :

Mori ba in bezna cu retetele tale, auzi la el cine s-o gasit sa se simta "creator de continut". Nu-i ca si cum gatitul e cea mai veche activitate umana daca nu punem la socoteala ocupatia lu' ma-ta.

Nu cumva le-ai preluat si tu de la niste tipi care-or facut o suta de mii de ani experimente de la ceaun pina la cucta ? A, si te-ai gindit sa te faci tu proprietar pe o bucatica din istoria culturala a lumii, ca esti mai cucuiet. Pai nu sugi pula mai bine ?

Da' cauta ceva de negri, sa simti cum aluneca.

Deci ca sa ne intelegem, subtil, pe puncte :

  1. Da, am inteles, e mare smecher tipul, ce mare lovitura de marketing o dat el, sau ca sa-l citez,

    Atâta timp cât vând două titluri în 50.000 de exemplare la aproape 1 €/bucata și o carte la 15€ în tiraj (epuizat) de 5.000 ex. în vreme ce zeci de diperați de internet se bat pe câteva plicuri de SUPCO înseamnă că e mai eficient marketingul ăsta “mărunt” pe care-l fac eu.

    Va dati seama, e un reusit. Parca-l aud pe infrintul de Vali Perfu, cum imi explica el mie-n 2009 de ce conteaza el, cum ie cu cartelu' si alte cacaturi de elev problema de la scoala profesionala. Sau pe infrintul de Coloja, ca tot un drac si-acolo.

  2. Cine mai cumpara ceva semnat de Cucui ma-sa-i curva.

Asa, ca de-un viral mic. Vorba ceea, toata publicitatea e publicitate buna, dati mai departe.

———
  1. Academia Catavencu, ca sa lamurim chestiunea, nu e meritul autorilor ei. Vorbim de aia veche, pre 2002. Academia Catavencu nu e meritul autorilor ei, ci a situatiei in care s-a gasit Romania zece ani de zile, din 1990 incolo : un total vid de competenta. In toate domeniile, deci incluziv in presa. Nimeni, absolut nimeni nu gindea in gluma macar ca s-ar putea face un ziar in care sa-ti bagi picioarele-n ea de lume. Romanii (viermii Elenei) veneau dupa patruzeci de ani de seriozitate maxima si teh press is teh bee's knees. Ca atare, ideea absolut banala ca hai sa facem un ziar in care sa ne bagam pula-n lume, ierarhie, stat, politicieni, tot a dus o trupa de copchii in virf cum ar fi dus pe oricine altcineva exact tot acolo. Ei au meritul incontestabil ca le-a venit o idee banala in timp ce restul frecau mangalul, si au meritul important ca au executat (in mare) ideea respectiva. Ei nu au insa meritul vre-unui talent remarcabil, scosi din contextul fericit in care s-au ridicat sunt cam atit de amuzanti cit un comediant de club de New Jersey, esalonul doi spre trei, chestie de altfel verificata in practica post 2002, nu va spun ceva mare noutate aici. []
Category: Trilema Presei
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

14 Responses

  1. Anonimosu`s avatar
    1
    Anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Sunday, 29 January 2012

    Bucataria pentru toti este o revista profitabila, numai ca, din pacate, suporta o parte din cheltuielile de administrare si operare ale business-ului de care cred ca publicatia nu are nevoie

    In prezent titlul este tras intr-un tiraj de aproximativ 55.000 – 60.000 de exemplare, din care in lunile bune poate vinde 40.000 iar in lunile de paste si craciun mai bine de 50.000 de reviste. Tariful lista (Rate Card) al unei pagini de publicitate este de aproximativ 3.000 EUR.

    Zece centi unicu pe print. Succese offline!

    http://www.adplayers.ro/articol/Media-7/Razvan-Cucui-negociaza-pachetul-majoritar-Bucataria-Pentru-Toti-Nu-si-costurile-cu-Realitatea-Catavencu-3283.html

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 29 January 2012

    Ca-n presa.

  3. Cam toti dobitoci care au 3 fani pe facebook si 2 comentarii pe blog, asteapta ACTA ca sa se imbogateasca din continut. Da la intrebarea lu MP "de unde ai poza".....sterg comentariu.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 January 2012

    Se mai intimpla. Nu totdeauna.

  5. Tu ai vazut ca prostu ti-a raspuns la comentariu? la comentariu sters :))

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 January 2012

    Mda, mi s-o atras atentia.

  7. bai boule, ai scris "vre-un" in a doua fraza. nici nu m-a mai interesat s-ajung la a treia.
    Handicapatule

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 October 2012

    Incearca aici : http://trilema.com/2010/vreo-vre-o/

  9. Chestia asta cu " oricine ar fi putut scoate A.C. " e cea mai mare revelație de la Galileo încoace.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Monday, 1 January 2018

    Da la concret, ca asa la teorie chiar e plin locu', nu ie nevoie de noi sperante.

  1. In care-i dam muie penibilului de Razvan Cucui de la Kamikaze pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Muie muie muie muie
    Cel mai iubit cuvant din limba Romana?...

  2. [...] E un mare talent la aspirat imbecili Maricari, articolu' trecut era acolo la datorie muistul de Cucui, acum idiotul de Cristian Bandea, are lipici cetateanul ce sa mai. Category: Rautati si Mizerii [...]

  3. [...] de-o parte citam (dintr-un muist penibil pe numele lui Razvan Cucui) : ElCucui says: January 29, 2012 at [...]

  4. [...] tu ca esti intelectual fin si ai discutii filosofice in program. In realitate esti si tu un fel de Cucui, aveti voi atita treaba cu cultura cit are si ala ce toarna cerneala in tipografie, futa-va nevoia [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.