Copii si animale de companie

Tuesday, 05 June, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Acum niste mai mult timp sedeam eu in gradina cind dintr-o data aud de prin vecini un copil mic urlind. Da' nu in sensul de disperare a vre-unei rani si insulte. Nu. Racnea pur si simplu ca sa se auda racnind, ori ca voia s-o impresioneze pe ma-sa ori ca voia sa se impresioneze pe sine ori din pura curiozitate, da-n tot cazul : nu era "au, m-am julit" ci era meta-au. "Au auzi cum fac io cind ma julesc."

Si eu am zis toate astea cu voce tare si asistenta o fost absolut de acord in corpore ca da intr-adevar, dracu' de copchil n-are nici o problema, ci pur si simplu se joaca. Si-atunci eu m-am uimit ca uite ce chestie dom'le, deci omul poarta cu sine prin lume abilitatea asta, de-a recunoaste pe loc si indata daca-i au sau meta-au urletu' unui copil pe care nici nu-l vede la chip nici nu-l cunoaste (precum nici nu cred ca l-am mai auzit vre-odata). Inca de femei nu m-as mira asa de mult, in sensu' ca unele dintre cele de fata avusesera copii precum si despre restu' putem presupune ca mnoa, sunt femei, o au in gene mitocondriii da' ce treaba am eu ?

Iar mai departe, pai va dati voi seama cam cit ar costa sa faca cineva un sistem cibernetic capabil sa distinga atita lucru, nu ca fetele oamenilor sau glumele dintr-un text scris in limbaj natural ci doar atita lucru simplu, sa se prinda daca un copchil urlind e chiar pe bune sau numa' face misto.

A trecut timpul, mi-am uitat, azi am iesit sa-mi leg castravetii. Si cum legam eu acolo, ciinele din curtea de vis-a-vis, de cealalta parte a gardului la care lucram eu incepe sa imi transmita saluturi ciinesti si alte alea. E un catel mic si ciufulit, alb si cam plictisit. Stapinii lui cam ca si toti romanii in general nu stiu sa fie companioni pentru animalele de companie. Deh, e o pricepere, se invata in libertate cu timpul. S-avem deci rabdare, ca oricum generatia asta curenta de catei e o generatie pierduta. Ca si precedentele zece, sa nu va mai plingeti ca sunteti o generatie de sacrificiu ca si precedentele trei.

Da' sa nu divagam (haha). De la o vreme catelul se apuca sa miriie foarte suparat. Da' nu suparat pe bune. Se juca el de-a miriitu'. Sa mor de nu! Nici macar n-am zis nimic, doara ca din moment ce-or bufnit fetele in ris e clar ca le-o fost clar si lor, asa ca m-am intrebat noa oare copilu' o invatat de la catel sau catelu' o invatat de la copil smecheria asta ?

Pentru ca e adevarat, sa stiti, copiii mci invata de la animalele de companie din casa precum si invers, si ele invata de la ei mai ales daca-s tinere. Nu ne referim aici la chestii fara legatura precum de exemplu ca ai tu un papagal pe care l-ai invatat sa injure nemasurat de cite ori aude vocea mamei soacre si deci e clar de ce ala micu' i-o zis educatoarei de la gradi in a doua zi "sugi cariciu' de mort imputit, babaciune!" precum nici la situatia ciudata in care cineva-si convinge ciinele sa creada ca pe el il cheama Iesiafarajavraordinara. Cam lung dar de efect.

Nu, ne referim la faptul ca daca aveti fetite e o idee buna sa le cresteti la un loc cu pisici, precum si daca aveti baietei e o idee buna sa-i cresteti cu un catel-doi in curte. Din ciclul "utilitatea parintilor pentru copiii lor", inca o chestie la care singuri nu v-ati fi gindit niciodata, este ?

Incheiem cu o poza, in care ma vedeti pe mine infringind lacomia :

lacomia

———
  1. Stiati apropo ca din materialul genetic pe care-l purtati in lume ADN-ul din nucleu va vine in combinatie de la tata si de la mama, da' chestia din mitocondriile celulei va vine strict de la mama ? Ca spermatozoidul n-are mitocondrii. Pe cale de consecinta semanati in mai mare masura mamei decit tatalui, chiar barbat fiind si indiferent ce-ati face. Asta e. []
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

17 Responses

  1. nu-s de acord. chestia asta cu metaurlatul cred ca-i printre cele mai grele chestii pt sisteme cinerbetice sa discearna ca-i complicat. dar in rest da.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 5 June 2012

    Lol your rationale is impressive.

  3. Ha ha, cum face o virgula lipsa caine din castraveti: "Si cum legam eu acolo ciinele din curtea de vis-a-vis, de cealalta parte a gardului"

    Da' altminteri imi pare ca vorbesti de a detecta falsitatea unei manifestari comune si atata tot. Daca urla o femeie la fel de fals probabil te mirai mai putin desi era perfect echivalent.

    Cat despre ideea la care nici ca s-ar fi gandit nimeni, mai ramane sa elucidezi ce fac cei de au si baiat si fata ori deja si pisica si caine. Da' in tot cazul daca-i pana acolo, un cal zic ca nu strica nimanui :D

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 5 June 2012

    Mda. I-am adaugat.

  5. misto poza, mircicule! ;)

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 6 June 2012

    Noi sa fim sanatosi.

  7. am scris si eu despre asta oarecum.
    http://cipslim.wordpress.com/2011/08/17/de-ce-cainii-nostri-ne-asteapta-in-rai/
    nu inteleg aia cu nu stie romanii sa fie companion de caine?

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 6 June 2012

    Am vazut prea multi ciini maltratati (nu-n sensu' ca batuti neaparat) ca sa mai pot mentine o buna opinie. De exemplu :

    http://trilema.com/2011/poveste-trista-cu-ciobanesc-german/
    http://trilema.com/2011/povestiri-cu-catei/

    si-n general, tu cam de ce crezi ca avem noi problema cu ciinii comunitari ? De bine ce stiu pulalaii de compun tara sa grijeasca de ciini, corect ?

  9. Pai la noi e o problema culturala, de aia se da cu pietre dupa hinghieri, lumea nu vrea sa fie omorati cainii. Da astia de pe strada au aparut cand a daramat Ceausescu casele si de atunci au cam ramas pe strada. Ca omu no avut inima sa-l omoare.
    Acuma cum sa zic, nu bagam pe toti intr-o cloaca ca nu e frumos.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 6 June 2012

    Mei auzi, aia e o legenda de prost gust. O darimat Ceausescu casele, vai ce bine ca avem pe cine da vina, nu suntem noi niste melteni jegosi si fericiti sa fim melteni si jegosi ci Ceausescu ne-a fortat. Acum treizeci de ani azi-miine. Aia e scuza.

    Aia o fost in 1970 ba. Au trecut 5 generatii de ciini de-atunci, ma lesi ?

    Adevarul este ca : http://sperantapisoiasi.wordpress.com/2012/01/29/pledoarie-pt-sterilizare/

  11. care esti un comunist care il aperi pe Ceausescu!

  12. Off-topic: http://www.tvrinfo.ro/exclusiv--harta-pietei-muncii-din-romania---numarul-salariatilor-si-al-contractelor_16661.html :P

    P.S: Am vazut ca bagi Diablo 3, dar am zis sa nu comentez la topicul aferent, ca cine stie unde intra comentariul (referitor la a doua poza). Am un monk mai sanatos si un witch doctor nedezvoltat :P

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 6 June 2012

    @cipslim Taci ma legionarule.

    @krossfire Fain, pe US joci ? Io-s lordMircea#1499 ca 69 n-or mai avut.

    Peste 5,5 milioane de contracte de muncă active, pentru care se plătesc taxe la stat, existau la 31 mai 2012 în România, cele mai multe în Bucureşti şi în judeţul Timiş, iar cele mai puţine în Giurgiu

    Lolsec.

    PS. Ce nu-ti faci si tu avatar ?

  14. lexy229`s avatar
    14
    lexy229 
    Wednesday, 6 June 2012

    Daaaa, munceste astea de la Timisoara de tot rupe. Asta cand nu taie.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 6 June 2012

    Pfoai ce haterism frate. Ce ba, vi-i ciuda ca la voi acolo nu se este ? Ha ?

  16. Interesant grupul cultural al lui lexi.

  17. Calivita`s avatar
    17
    Calivita 
    Friday, 8 June 2012

    Ce legatura ai mai facut si tu! Instincte primite la amandoi :p

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.