Ce-am vazut azi prin oras

Wednesday, 11 April, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Pai in primul si primul rind pin-am baut o oranjada la Timi's am vazut o jidanca cu gura de la o ureche la cealalta - da' literalmente, nu exagerez, vreo zece centimetri de gura pe ea - si ochioasa foc. Bai, avea fata o expresivitate care nu se poate reda-n cuvinte, sapte sute de miliarde de zimbete diferite, nu retin sa mai fi vazut femeie chiar atit de inzestrata de la natura. Asa ca mi-am petrecut vremea inchipuindu-mi cum i-ar sta cu o pula-n gura. Vorba ciobanului, decit sa numa' stai nu mai bine stai si cujeti ?

Era cu muma-sa, o casaloata revarsata de fo' sapte sute de kintale regalei, genu' ala de femeie despre care nu pricepi cum dracu' de nu-i crapa pielea de la incarcatura si cu soru-sa mai mica, o gagica uritica da' macar cu un fundulet cit de cit obraznic in virtutea pubertatii. Adevaru-i ca si subiecta fanteziilor mele orale avea usoare semne de dificultati gravitationale la cei douazeci si ceva de anisori ai ei, o silueta usor vatuita de dieta proasta (prea multe fainoase, prea multe fastfooduri, prea putina munca cinstita). Da' avea mai frate si-o distinctie si-o complexitate-n manifestarile faciale cit ca mai-mai ai fi uitat ca-n cinci ani spre zece maximum e exact cit muma-sa, sapte sute de kintale regale.

In al doilea rind am vazut in Piata 700 o scena de tot risu'. Acolo e parcare de taxiuri, si unul dintre putinele locuri prin care-si fac veacu' "rechinii", adica fara exceptie niste banaceni de-astia specifici locului prin prostia lor imunda. Ca ei adica suprataxeaza, merg taxiurile pe-aici cu vre-un leu saizeci si ei cer doi juma' sau ceva prostie de-asta. Si ma rog, poate ca mai smecheresc ei ceva pe la aparatele de taxat sa bata mai mult, n-am idee ca-n cinci ani de trait pe-aici n-am mers niciodata cu unu'. Ei si astia, banacenii, smecherii, rechinii, timpitii, care au mare grija sa nu cumva sa dea ei mai ieftin decit cit de scump maxim se poate, sa nu pagubeasca, isi impingeau masinile prin parcare.

Adica, intelegeti voi cretinatatea omului cu cap de pula, faceau economie. La benzina. Prapaditii care traiesc din te miri ce, doua mii de taximetristi normali - sau citi or mai ramas din criza, o mie cinci sute acolo - n-au ajuns inca in halu' de sarantoceala si ruptincureala cit sa isi impinga masina din usa cinci metri, sa faca economie de-un toi de benzina. Banacenii in schimb, capetele de pula in schimb, astia mindrii de cit is ei de prosti si care vind chestiile scump sa nu cumva sa pagubeasca, astia da. Astia au ajuns.

I-am zis taximetristului in a carui masina m-am suit ca noa ma, ui' la astia citu-s de prostalai. Cind vii-napoi neaparat sa te opresti si sa-i intrebi cind or mai luat ei ultima oara douazeci de lei pe o cursa, si sa le transmiti din partea mea ca-i rid clientii la cit is de prosti. Ca is, pe bune acuma.

In fine, in al treilea rind, la iesirea din oras mi-o picat in sfirsit fisa. Adica, e acolo o ultima strada de tine de Timisoara, si-un teren viran. Iar la coltul terenului viran am remarcat doua grase, pe care le mai vazusem si-nainte. Da' nu ca le mai vazusem o data, le mai vazusem de cine stie cite ori, cinci, sase, ceva.

Si-i zic taximetristului intr-o doara ca doara n-o sa-mi zici ca astea-s aici la produs ? Ba da, zice el. Bai frate. Deci nu neaparat faptu' ca-s grase, ca si mie imi plac femeile trupese, sa ai ce bate la ele. E drept ca ale mele chit ca au tite cit sugaru' mic au si talie cam cit stringi in doua palme ceea ce le scoate foarte frumos in evidenta fundu' bombat, iara astea erau peste buric cam cit erau si peste umeri, spatoase ca niste pedestrasi. Da' sa zicem ca am trece peste asta.

Problema e ca afara-i cald si bine iar toantele astea purtau ceva geci incheiate pina in git. Una singura dintre proaste era-n fusta ceva mai scurta asa si ciorapi. Deci va dati voi seama, curva de autostrada imbracata office. Chestie care mi-a amintit de prapaditele din Danemarca, in douazeci de centimetri patrati de textile prin Octombrie, minus grade. Chestie care mi-a amintit de nenorocita care facea autostrada pe tocuri de 12 si cu chilotii-n mina (si-atit) pe Adamski Memorial sub un cer care promitea cu toata seriozitatea sa ninga.

Bai frate... cum pula sa platesti o curva care sta la produs imbracata ? E in afara oricarei tolerante. Sunt complet lipsit de cuvinte, ce sens are sa iesi la produs asa!!! Ce fel de lume intoarsa cu fundu-n sus e asta, ce rost mai are ?!

Da, stiu ca suntem intr-o tara in care magazinele nu-si propun sa vinda si asa mai departe, da' totusi. Curva la produs pe marginea strazii imbracata ?! Bai frate, pe ale mele nici macar nu le scot la produs si tot is in pizda goala, ce facem aici!

De toata rusinea, pe bune acuma. Cind o tara nici macar curve calumea nu-i capabila sa produca e clar ca nu mai are sanse. Mereti si spinzurati-va, e degeaba.

Noa, cam asta.

———
  1. Apropo, kintal de ce se scrie cu k si chilometru cu ch cind mai logic ar fi invers ? Nu zic bine ? []
Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. Antisemitule, de unde stii ca era?

    Parca-m disecat eu asta pe fain cu k vs ch vs q in limba ciorromana si restul de lume civilizata?

    Has mut - latina; has forte - greaca, slavona, turca. Choose.

  2. Le-o fi fost frig pe vremea deasta...la tine ni masina(taxi) o fi fost cald :P

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 11 April 2012

    @Freud Apai se vede.

    Give source or gtfo cum e traditia.

    @Noni Pe-aici e cald si-afara, soare, frumos.

  4. prietene, si in cluj imping cate 5 metri in statie.

    is statii, cum e la opera, unde daca te-ai bagat, nu iesi repede. Se merita sa inchizi motorul pentru 20 de minute minim sau chiar mai mult. Cred ca firma ii plateste oricum dar vrea de la ei sa nu consume benzina de pomana.

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Thursday, 12 April 2012

    Noi aici nu vorbim de orase sarace de deal si munte. Bogatie, cimpie, fruncea, chestii.

  6. Taximetristii "e niste baieti de comitet". Cel putin in Bucuresti cred ca se ghideaza dupa un cod etic nescris. Printre cerrintele codului: manele, vorbit la telefon cu puradeii, regulile de circulatie nu se respecta, etc. Oricum imi place felul in care scrii articolele. Te-ai ales cu un bookmark :)).

  1. 7
    De ce au succes proiectele online romanesti ? pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu. (via Pingback)
    Wednesday, 25 April 2012

    [...] mai vorbit de grasancele care au impresia ca daca-si perinda suncile cu geaca descheiata e gata, s-a facut treaba ? Parca am [...]

  2. [...] mai vorbit de grasancele care au impresia ca daca-si perinda suncile cu geaca descheiata e gata, s-a facut treaba ? Parca am [...]

  3. [...] Da' lasind problemele individului la o parte, va puteti inchipui ce iese dintr-o colectie de idioti de-astia, nici unul capabil sa treaca un examen de orice isi alege el din umanioare cu mine, toti convinsi in sinea lor ca-s cel putin genii daca nu de-a dreptul cel mai cel scuipat cu ochi care s-a nimerit sa traga-n piept degeaba oxigenul atmosferei ? Cre' ca va puteti, ca nu-i nevoie de nici o imaginatie, natura ne arata zi de zi si istoria e compusa fix din insiruirea acestei dramolete ieftine reluata obositor, mult peste ce-ar justifica puterea ei de-a suscita interes. Tot ce-i nevoie e cineva care sa le promita ca le va institui in fapt prin mijloace administrative iluziile de sine, ca sa aiba si ei pe cine diviniza interior si injura pe la colturi. Ca niste curve, da' exact-exact. De-alea proaste, bien sur. Marfa ieftina, romaneasca. [...]

  4. [...] place coniacu' fiert ei inchid! [↩]Lol, tirfele ahaha, vreau sa zic duamnele respectabile imbracate in blugi pina la glezna si incheiate pina-n git. [↩] Category: Zsilnic Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.