Alta zi, alt putoi, umilintele continua

Monday, 23 April, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ia priviti putin la cetateanul asta :

afrimescu

Este ca pare-un cult, un rafinat, un estet, in tot cazu' un babalic cu pretentii ? Ei, hai sa-l citim exprimindu-se-n limba lu' Secspir :

afrimescu

Cum va place ?

"Nu te-am jignit niciodată, nici măcar în vis(,) cu vreo onomatopee" ? Ce este aceasta onomatopee ? Daca zic "cucurigu" de exemplu, nu neaparat in stare de trezie, in vis sa zicem ca zic. Cucugirgu. V-ati jignit ? Solanaceelor care sunteti voi.

"Nu ţi-am subminat niciodată personalitatea". Ce inseamna asta ? Trecem usor peste aparenta confuzie tipica melteanului conlocuitor intre colege si amante in virtutea faptului ca femeie=pizda pentru cultu', rafinatu' si estetu' babalic mediu, trecem usor peste autoironia cu cizma si ne intrebam doar asa, din trei in trei : cum adica "subminat personalitatea" ? Ce-i personalitatea asta, ca un gard asa, sa sapi sub ea si sa-i pui mine acolo-n gaurice, subminind-o ? E ceva cod secret de ziarist tembel provincial cu pretentii pe care nu-l patrund eu ? Hai ca tot in provincie-mi duc si eu zilele, luminati-ma si pe mine. Care-i faza ?

O merita-i ? Le trimitea-i ? Ticule... Pentru aţi dovedi că ?

Ce ne facem ? Eu de exemplu as dori sa gazam tara. Toata. Voi ce propuneri aveti ?

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

9 Responses

  1. Candideaza independent ca primar / senator? (Cred ca) Ai sanse mai mari sa schimbi chestii decat scriind pe Trilema ..

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 23 April 2012

    Pai si ce platforma-i aia, "Dragi cetateni, daca ma votati eu va gazez. Pe toti."

  3. Da' stai un pic, de ce săi gazezi? Fiecare e liber să cunoască s-au să nu cunoască. Ce, ei te gazează pe tine că eşti m-ai citit ?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 23 April 2012

    Da' nici oile nu ma gazeaza, daca-i pina acolo. Ce criteriu' pulii e asta, acuma om fi toti echivalenti sau ceva ? Nu suntem.

  5. Păi tocmai în baza faptului că nu suntem toţi echivalenţi, de ce nu te gazează? Sau ce, vrei să spui că eşti superior? Cum mai eşti superior dacă eşti gazat?

    Eu văd toleranţa şi cunoaşterea ca două feţe ale unei rigle, una măsurând în cm iar cealaltă în inch. Dar dintre cele două, prima măsoară mai exact.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Monday, 23 April 2012

    Mbine.

  7. SUBMINÁ, subminez, vb. I. Tranz. A ataca, a lovi (indirect, pe ascuns) pentru a slăbi, a compromite, a zădărnici sau a nimici o acțiune, o realizare (a unui adversar). – Sub1- + mina.

    SUBMINÁ vb. tr. a ataca pe ascuns, prin intrigi și uneltiri; a zădărnici. (după fr. sous-miner)

    A SUBMIN//Á ~éz tranz. (persoane, activități etc.) A combate uneltind (pentru a compromite sau a zădărnici). ~ autoritatea cuiva. ~ o inițiativă. /sub- + a mina

    Eu remarc absolut hilar(sau halucinant cum e la moda prin presa) cum dex din 98 nu da nimic la etimologie si pretinde ca-i o alcatuire simpla intre cuvinte deja existente in limba romana, neologisme 2000 il da din fraceza iar noul dictionar explicativ 2002 il da iar ca romanesc.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Monday, 23 April 2012

    Is tembeli. A submina inseamna in primul rind a sapa o groapa sub zidul unei fortificatii, in ideea de-a o umple cu dinamita si-a produce o explozie. Tot asa cum a investi inseamna la origini a pune armata-n asediu.

  9. Subminar ie si in iespaniol.

    Pai discuta cu francezii tati. Vezi expediant, de la a expedia; amator de la amant, iubit, vezi doamne iubirea pe bune e a' cu casatorie; chestii.

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.