Activitatea utilizatorilor pe fain

Saturday, 28 July, Year 4 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ca tot suntem la momentul - ma rog, nu suntem, da' sunt eu - cu revazut grafice si adus completari, mi-am amintit de-o incercare mai veche botezata "Sa desenam cu fain"

Idee era ca sa se deseneze activitatea utilizatorilor de fain de-a lungul zilelor, ca un fel de tablou al activitatii. Atunci am colorat barele uniform dupa ponderea relativa a utilizatorului reprezentat in totalul activitatii, ceea ce poate nu-i o idee chiar asa de buna. De asemenea in acea prima vizualizare trageam linii de la primul la ultimul vot, ceea ce ascundea eventualele gaurele in activitate, ceea ce iarasi poate nu-i o idee chiar asa de buna. Ca atare am refacut chestia, si-o puteti admira dinjos :

fain-users-visual-s

Ca sa intelegem ce vedem acolo : fiecare linie orizontala reprezinta un utilizator. Fiecare punct pe aceasta linie reprezinta o zi, timpul curge de la dreapta la stinga ca la evrei. Ca suntem, cutotii.

Daca in ziua respectiva utilizatorul n-a avut nici o activitate (in sensul ca n-a dat nici un vot), ziua respectiva e neagra ca bezna noptii abisale & nenascute, nedeosebindu-se nicicum de fundal. Daca utilizatorul a dat macar un vot, ziua respectiva apare pe linia existentei lui ca un punct colorat, mai spre albastru daca a dat relativ putine voturi fata de cite da el, mai spre galben daca a dat relativ multe. Astfel utilizatorii care isi fac cont, dau un vot-doua dupa care dispar se vad ca puncte aurii in partea dreapta. Utilizatorii care tind sa voteze cite-un pic in fiecare zi apar cu lungi linii albastre.

Primul de-acolo de sus in jos privind sunt eu insumi, si precum vedeti am o activitate ce frizeaza neintreruptul. Nu-s tocmai singurul, un numar de cetateni activind inca din vremurile vechi.

De asemenea panta din partea dreapta reflecta oarecum viteza cu care se alatura noi membri activi : cind e foarte ascutita inseamna ca multi membri noi apar intr-un interval relativ scurt. Cind e mai plata inseamna ca mai putini membri noi apar intr-un interval relativ mai lung.

Diferenta de colorit intre versiunea mica si cea mare (ca da, click pe imagine pentru o versiune de 2200 x 3400 px) se datoreaza exclusiv faptului c-am reprocesat culorile cind am micsorat.

Sa-mi ziceti daca va inspira oarece.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

15 Responses

  1. Deci ambele axe măsoară timpul. Poate era bine să fie trasate nişte repere, cel puţin pe axa verticală.

    Ce se vede aşa rapid este că în ultima perioadă a scăzut viteza cu care se înscrie lumea pe fain.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 28 July 2012

    Haha sec, ambele axe masoara timpul. De fapt pe X sunt zilele si pe Y utilizatorii, da' dat fiind ca utilizatorii apar in timp... da, putem zice ca da : ambele axe masoara timpul. Doar ca dupa alte masuri.

    Pare ca fluctueaza, la inceput o fo repede, linia-i aproape de verticala, pe urma s-o blegit, pe urma iarasi o perioada de crestere mai rapida, acum iara mai lent... o fi ceva ciclu. Sau o fi fiind procese de saturatie, cine stie.

  3. Eu pe unde sunt acolo? :)

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 29 July 2012

    Pai tu mai inspre coada.

    O metoda simpla de-a te gasi e urmatoarea : numeri de cite zile esti activ pe fain, deschizi imaginea in ceva gen gimp si masori de la stinga la dreapta de doua ori atitia pixeli. Deci daca ti-ai facut cont pe 11 Iulie atunci masori 34 de pixeli. Dintre toti aia care-ncep fix de-acolo, tu esti unul, si probabil te poti recunoaste privind activitatea.

  5. Si cine-i sefu, io? :D

  6. Corect nu-i f/utilizatori?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Sunday, 29 July 2012

    Nu ca-s in majoritate carabusi.

  8. Ahahahaha carabusi magariule!

  9. Unde ai anuntat ca de 'acum' fain serveste articole aleatorii? Kthnx, bag pula-n articole de acum 1 an.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Sunday, 29 July 2012

    Pe irc.

  11. Discriminare!

  1. Activitatea utilizatorilor pe fain pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu-...

    Tot cu desene statistice despre fain....

  2. [...] trecuta am publicat sub acest titlu un grafic al activitatii dupa voturi. Intre timp m-am prins ca poate ar fi binevenit si un grafic al activitati dupa articole introduse, [...]

  3. [...] daca tot ne-am apucat, sa facem si unul cu comentarii, sa mearga cu cel pe voturi si cu cel pe articole introduse. Tot saptaminal [...]

  4. [...] a Romanian digg. Unlike the original version (or the stuff that overtook it meanwhile), fain actually worked. It was for a while and by very far the largest referrer in .ro, ahead of any "press" or anything [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.