Ubuntu si micile lui avantaje. Astazi, calculatorul.

Thursday, 25 August, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

micile-avantaje-1

Sa ne intelegem de la bun inceput - acest articol nu are nici intr-un caz intentia de a convinge pe cineva sa treaca pe linux. Articolul ala se gaseste deja scris, nu mai revenim. Acest articol exista pur si simplu pentru ca am gasit o piesa de software perfecta, echivalentul acelui vestit TCMD de care probabil ca sunteti prea tineri sa fi auzit, si prea banali pentru ca sa va puteti lauda ca v-a facut onoarea sa-l folositi.

Revenind la oile noastre, pe puncte :

I. Constantele sunt editabile. Cu asta cred c-am spus tot.

micile-avantaje-2

II. Bazat pe siruri de text. Daca priviti in imaginea dinsus, bucatica de text 7×5÷9+12×33^12 se poate copia direct afara, si se poate copia de-afara inauntru. Asta constituie o scurtatura convenabila pentru a obtine diverse caractere speciale (precum × sau ÷). In plus, operatia poate fi editata. Deci, ati inmultit 8 cu 6 si cu 5 cind de fapt aveati nevoie sa inmultiti 8 cu 6 si cu 4 ? Nici o problema, ctrl-z, editati textul, calculati iarasi. Asa face si pe Windows ? De curios va intreb.

III. Zece memorii. Dap, nu foloseste M+ MR MC etc. Foloseste STO/RCL, care pot salva in zece registrii diferiti. Si, ca sa vedeti chestie, valorile din registrii supravietuiesc sesiunii. Deci, 8 * 6 * 4 = 192 STO R0, inchideti programul, restartati calculatorul, porniti programul, RCL R0 => 192. Pam-pam. (Nu va mai intreb daca asa functioneaza si pe Windows).

IV. Swiss army knife. E o interfata suficienta pentru a face absolut tot si absolut orice. Toate procesarile de date pe care le-am folosit pentru a trasa grafice cind cu bacalaureatul se puteau realiza fara dificultati in aceasta mica bijuterie.

In incheiere, muie lor, muie lor, muie microbistilor. Sunteti inutili, ba. Ia treceti la scris softuri pe care sa le laud io, in loc sa va pierdeti zilele in inutila anonimitate. Se poate ?

micile-avantaje-3

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

123 Responses

  1. man, io am ceva acer din ala aspire one de vreo unspe inchi. si m-au blanit aia din productie de mi-au tras win sapte pe el. :-< vreau sa schimb pe linux, da' nu prea am experienta. asa pt un home user ce versiune sa iau? si de unde? si cat ocupa ca la mine nu am acum, decat stick de un giga?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 August 2011

    Dar vezi primul link din articol, ca exact aia iti spune, ce vrei tu.

    Un stick de 1Gb e arhisuficient.

  3. Aproape ca-mi vine sa imi pun linux numai pentru calculatorul asta. Not. Matematicile mele sunt mai simple, de fapt, pentru mine e mai eficient calculatorul ala de windows, ca porneste mai repede. Ori daca vrei sa faci matematici de-astea grele, de ce nu folosesti un program mai potrivit?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 August 2011

    Deci porneste mai repede ?!

    Ahahahahaaaaa. Fugi ma.

  5. asta e tot ce consideri tu ca e bun de scos in evidenta?

    in pachetul de microsoft offfice studenti vine un calculator cu nu stiu cate mii de functii.

    @ghg : pai daca na-i fi fan anti-google. ai comanda un laptop de 300$ cu googleOS bazat pe linux. booteaza in 8 secunde. primesti un desktop care defapt e google chrome.

    si poti sa-ti faci toata munca pe google docs, google talk, etc etc.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 August 2011

    Ubuntu booteaza in ~3 secunde ftr.

    Cine zice ca asta e "tot" ?

  7. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    7
    Celalalt Hipsterilor 
    Thursday, 25 August 2011

    Ubuntu booteza foarte repede si se inchide cel putin la fel de repede. Suge pe parte de compatibilitate cu programe& componente hardware (captura video, softuri case de marcat&co) puls ca daca nu-i conexiune la interneti, nu prea-si are rostul.

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 August 2011

    puls ca daca nu-i conexiune la interneti, nu prea-si are rostul.

    Cum adica ?

  9. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    9
    Celalalt Hipsterilor 
    Thursday, 25 August 2011

    Utilizatoru' de rand nu prea are ce sa faca cu ubuntu daca nu-si descarca de pe linterneti enspe utilitare.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 August 2011

    Parca avea un browser, un client universal de chat si diverse alte chestii incluse. Argumentul mi se pare de-o absurditate covirsitoare, utilizatorul de windows nu poate folosi sistemul la nimic daca nu cumpara o groaza de cacaturi, utilizatorul de Mac nu poate folosi nimic neaprobat de Apple, utilizatorul de ubuntu are la dispozitie mult mai multe chestii nativ + poate instala orice doreste. Ce soi de rationament invers ai aplicat tu acolo ?!

  11. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    11
    Celalalt Hipsterilor 
    Thursday, 25 August 2011

    "Parca avea un browser, un client universal de chat" trololo, pai de ce pana mea de vultur plesuv am spus "ca daca nu-i conexiune la interneti"?
    Utilizatoru de win pote folosi sistemul fara sa cumpere multiple cacaturi si fara sa aiba conexiune la linterneti.

  12. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    12
    Celalalt Hipsterilor 
    Thursday, 25 August 2011

    pies "+ poate instala orice doreste", de aia am spus "compatibilitate cu programe", mie nu mi-o mers nici un program de devize pe ubuntu, nici un soft pentru placile de captura, nici un soft pentru casa de marcat, deci da, utilizatoru poate instala tot ce doreste din ce-i compatibil cu ubuntu.

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 August 2011

    Bre auzi, poti juca tetris si pe ubuntu sa stii. Sau solitaire. Despre ce plm vorbim aici ?!

    Concret, program de devize = ?
    La captura vezi de ex http://parker1.co.uk/mythtv_ubuntu.php sau daca nu fa si tu ca un om normal la cap, si nu ca un idiot. Concret, se explica aici : http://www.catb.org/~esr/faqs/smart-questions.html#forum

  14. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    14
    Celalalt Hipsterilor 
    Thursday, 25 August 2011

    Nu bre, captura pentru camere de supraveghere, trololo (iar programele de devize erau civil, doclibu parca si, de buninteles "devize", programe de calcul cantitati normate, cam orice aplicatie ii facuta sa ruleze sub win da' prea putine sub linux).
    Ie, poti juca pecstris pe ubuntu si sa lucrezi in CAD-uri, cum sa nu.
    Si nu vorbim de emulatoare, ca win n-are nevoie de emulatoare, ii o aiureala sa-ti intalezi un sistem de operare si dupa aia sa te iei de emulatoare.
    Si nu-i vorba de ce fac io, ci-i vorba de ce face utilizatoru, numa luna asta, din 150 de sisteme date cu ubuntu pe ele, 150 or sfarsit cu win, ca utilizatorii si-or bagat scurt in ubuntu, la fel cum din enspe persoane juridice, nici unul nu o reusit sa se foloseasca de ubuntu.
    Io cred cacam 20-30% din utilizatoru de rand de la noi are acces la linterneti, restu, ce pustie sa faca cu unbuntu, ca se uita lung la el (dupa cub zic ei, "nici macar muzica nu canta").

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 August 2011

    Exista DraftSight, chit ca nu mi-e clar ce face "utilizatoru' de rind" cucadu', da' sa pastram o minte deschisa zic.

    Vezi ZoneMinder pentru captura camere video.

    Eu nu folosesc emulatoare. Wine, daca el te referi, nu este un emulator (nu ca l-as folosi). Vezi documentatia.

    "150 de sisteme", iarasi, despre ce discutam ? E un fel de 50% de-aici x 3/% ? Idem despre 20-30% ala. Da-n fine, doara-i Internet, ne trezim vorbind discutii.

  16. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    16
    Celalalt Hipsterilor 
    Thursday, 25 August 2011

    Placile de captura vin cu drivere pentru win, nu pentru linux, asta-i prima problema, a dooa ar fi ca placile de captura vin cu propriile utilitare care nu merg pe linux, a treia ar fi ca crapa si se blocheaza in draci pe ubuntu. Io n-am zis ca utilizatoru de rand lucreaza cu CAD-uri, ci ca ubuntu suge grav cand ii vorba de asa ceva.
    Chiar daca exista DraftSight, asta nu inseamna ca rezolva problema, da chiar o sa-l incerc, is curios daca ii in stare sa preia coordonate topo.
    Io am vandut luna asta 150 de sisteme cu ubuntu instalat, toti o instalat win.
    Cam cati din utilizatorii de computere de la noi, din ro, crezi ca au acces la internet? Io cred ca 20-30%, poate ca-s mai multi sau mai putini, da aia care n-au acces la internet (da utilizeaza computeru) n-au ce face cu ubuntu.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 August 2011

    Mei, tre' sa intelegi doua chestii esentiale aici :

    Prima este ca universu' tau de reprezentari e interesant strict pentru tine, si asta-i deja foarte probabil o exagerare. Deci, daca tu iti inchipui ca io sau oricine (absolut oricine) altcineva e extaziat sau macar placut surprins sa poarte o discutie cu un idiot (in cazul asta, tu) care prezinta o problema, primeste o rezolvare, dupa care prezinta o sub-problema care schimba natura discutiei pai te inseli. Daca pe tine de buna credinta te intereseaza programe de CAD, intreaba de programe de CAD. Asta inseamna ca nu intrebi de "aplicatii". Daca de fapt te intereseaza programe de CAD care sa preia coordonate topo, intreaba de aia.

    A doua este ca universu' tau de reprezentari e interesant strict pentru tine, si asta-i deja foarte probabil o exagerare. Aiureli in stilul "asta nu inseamna ca rezolva problema" in conditiile in care a) nici n-am reusit sa lamurim care-i problema, dincolo de oarecari dificultati psihosomatice intre scaun si monitor respectiv b) nici n-ai incercat chestia in discutie te pot cel mult face sa pari idiot. Admitind ca nu esti.

    In fine, ca bonus : cind cineva (in speta eu) iti recomanda sa citesti o chestie, e o idee buna sa chair citesti chestia aia. Sa citam :

    How To Ask Questions The Smart Way
    Stupid: HELP! Video doesn't work properly on my laptop!
    Smart: X.org 6.8.1 misshapen mouse cursor, Fooware MV1005 vid. chipset
    Smarter: X.org 6.8.1 mouse cursor on Fooware MV1005 vid. chipset - is misshapen
    The process of writing an object-deviation description will help you organize your thinking about the problem in more detail. What is affected? Just the mouse cursor or other graphics too? Is this specific to the X.org version of X? To version 6.8.1? Is this specific to Fooware video chipsets? To model MV1005? A hacker who sees the result can immediately understand what it is that you are having a problem with and the problem you are having, at a glance.

    [...]

    Describe the problem's symptoms, not your guesses
    It's not useful to tell hackers what you think is causing your problem. (If your diagnostic theories were such hot stuff, would you be consulting others for help?) So, make sure you're telling them the raw symptoms of what goes wrong, rather than your interpretations and theories. Let them do the interpretation and diagnosis. If you feel it's important to state your guess, clearly label it as such and describe why that answer isn't working for you.

    [...]

    Be explicit about your question
    Open-ended questions tend to be perceived as open-ended time sinks. Those people most likely to be able to give you a useful answer are also the busiest people (if only because they take on the most work themselves). People like that are allergic to open-ended time sinks, thus they tend to be allergic to open-ended questions.

    Baga la cap.

    Sa nu-ti inchipui ca doar din cauza ca ai ajuns la cincizeci de ani, sau ai crescut doi copii, sau ai facut ce moasa-sa pe gheata ii fi facut tu offline ai ajuns o iota mai mult decit putoiul mediu de internet. Asa inchipuiala e esenta falsitatii, toate chestiile alea iti ofera posibilitatea de-a fi mai mult decit putoiul mediu de Internet. Daca nu reusesti sa actualizezi respectiva posibilitate, degeaba o ai.

    Baga si asta la cap.

  18. Cristian`s avatar
    18
    Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 25 August 2011

    Apropo de CAD și Linux: AutoCAD® WS pentru Android :-D

    @Celalalt Hipsterilor: Mircea are dreptate. Dacă vrei răspunsuri rapide la ceva concret, încearcă să pui întrebări la fel de concrete și evita generalitățile ce pot degenera în lungi discuții. Nu strică să oferi o imagine de ansamblu, dar nu exagera. De exemplu spune „Cum pot rula AutoCAD pe Linux? Am nevoie de un program tip CAD, iar AutoCAD îmi place cel mai mult”.

  19. pletzalcoatl`s avatar
    19
    pletzalcoatlinsigna de criptograf 
    Thursday, 25 August 2011

    http://www.howtoforge.com/video_surveillance_zoneminder_ubuntu
    apropo de zoneminder

  20. gata cu atatea comentarii ca nu pot sa va urmaresc

  21. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    21
    Celalalt Hipsterilor 
    Thursday, 25 August 2011

    Tu zici "primeste o rezolvare", io ti-am zis ca aia nu-i rezolvare.
    Hai sa-ti zic mai simplu. Io vand computere si fac service de mai bine de 10 ani. Dintre toti clientii pe care i-am avut, toti care au incercat linux (da toti, fara exceptie) or spus ca suge la greu cand ii vorba de CAD-uri (arhicad, autocad, mathcad etcaetera). Tu vii cu rezolvarea ca exista DraftSight. Poate sa execute cacat cu perje DraftSight functiile lu cad-urile alea de mai sus? Io sigur ca nu, dar pana mea, asta ii rezolvarea ta care nu-i o rezolvare, utilizatoru nu vrea sa-i mearga Draftrahatsight, ci vrea CAD-ul lui.
    Asemenea cu placile de captura. Asemenea cu case de marcat si alte cacaturi care mai pot fi conectate la computer. Pe partile astea, ubuntu suge.

    Io-ti zic ca "puls ca daca nu-i conexiune la interneti, nu prea-si are rostul", tu imi ceri sa explic, dupa care imi dai cu chestii pe care le gasesti pe interneti. Trololo? Trololo. Vrei ubuntu, iti trebuie acces la internet, altfel, trololo. Asta-i unul din aspectele pentru care ubuntu suge, ca-i cu utilizare limitata.

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 August 2011

    Sa ne focalizam pe un aspect al acestui aparent foarte complex nod de gindire neconectata la Internet : conexiunea la Internet.

    Deci buei asta care faci suport de 10 ani, pe Windows cam cum instalezi chestii ? Nu de pe Internet ? Pe Mac cam cum instalezi chestii ? Nu de pe Internet ? Pe smartphone-uri cum ?

    A, bun, am inteles, daca n-ai conexiune la Internet poti duce cu flashcardu'. Sau eventual tu cu 10 ani vechime, poti duce si cu discheta. Bun. SI CE PULA MEA AI PE DISCHETA AIA DE UNDE VINE BA ? Nu tot de pe Internet ? Iti da tie Ballmer direct in mina moastele sfintului Access, sa le duci ca pe-o torta olimpula calului pina la consumatoru' final ?

    N-o sa-ti vina sa crezi, da' instalind Ubuntu pe-un sistem nu-l face dintr-o data incapabil sa-si foloseasca porturile de USB. Sau cititoarele de DVD. Sau eventual alea de discheta, admitind ca are.

    Concret, ce suport faci tu, unde si pentru cine, citi is "toti" numeric vorbind si asa mai departe. Parca vorbesc cu zoso si trupa sa mor aici, priceputii la nimic anume din experienta lor de 3 10 ani. Bleah.

  23. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    23
    Celalalt Hipsterilor 
    Thursday, 25 August 2011

    @Cristian, io nu-l intrebam pe Marcel Popescu, ci ii raspundeam. Ca principiu, sunt de acord, da, asa functioneaza, intrebi simplu si ai sanse sa primesti un raspuns multumitor.

  24. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    24
    Celalalt Hipsterilor 
    Thursday, 25 August 2011

    "Deci buei asta care faci suport de 10 ani, pe Windows cam cum instalezi chestii ? Nu de pe Internet ? Pe Mac cam cum instalezi chestii ? Nu de pe Internet ?"

    Nu.

    Io-ti ziceam d'amboulea ca-s multi utilizatori care n-au acces la internet. Dar noa

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 August 2011

    Bine, nu. Dar cum ? Prin puterea mintii ?

  26. pentru amatorii fata interneti http://ubuntustudio.org

  27. *fara

  28. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    28
    Celalalt Hipsterilor 
    Thursday, 25 August 2011

    Sunt trei variante, cumperi licenta si-ti vine cd-ul cu factura si cu actibildu (la fel cum placile de baza si orice alte componente - care nu-s plug and pray - vin cu cd cu driveri si minim adobe reader) sau chemi un preten sau un gigel cu cd-ul. Iar dupa ce s-o instalat windozele, utilizatoru de la Cocarlatii din Deal se uita la poze si la filme, isi pune mp3-uri sa urle in boxe si poate sa arda cd-uri. Asemenea cu casa de marcat, cu placile de captura si cu orice alte de gen, vin cu cd si cu licenta si toate, da toate toate, sunt compatibile cu win, fara wine. Daca gigeii care se ocupa de rahatele care merg pe si sub win sunt foarte greu de gasit la Cocarlatii din Deal, pe aia cu ubuntu calci ca pe broaste bupaploaie.
    A treia varianta fiind aia cu futerea mintii.

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 August 2011

    Mnoa perfect! Ca sa vezi ce coincidenta! Si aici sunt 3 variante!!!

    Varianta 1 : cumperi suport de la o firma de suport, aia iti aduc softu' cum doresti tu. De exemplu ti-l trimit prin posta pe un CD. Sau desenat sa-l citesti cu cititoru' de cod de bare. Sau cum preferi.

    Varianta 2 : ceri unui gigel care are internet sa-ti arda un CD cu pachetele de vrei sa le instalezi. Sau sa ti le puna pe-un flashcard. Sau pe-o camera de luat vederi. Sau intr-o sticla.

    Varianta 3 : Mnoa ca am mintit. Nu sunt decit doua variante. Pfoai ce suge ubuntu la faza asta! Ca de fapt si pe windows tot doua variante sunt doar ca le-o scris unu' cu 10 ani de experienta ca si cum ar fi 3. Pam pam. Muie ubuntu!!!

    Odata ce s-o instalat ubuntu, deci fii atent frate ce faza! Poti sa te uiti la poze! Daca vrei sa le si editezi cu Gimpu' te uiti la ele. Daca nu vrei sa le editezi cu unu' din miliardu' de chestii ce arata poze, gen Fprot astaaaa, fspot. Sau oricare altele. Sau isi pune mp3-uri sa urle in boxe. Sau poate... pfoai ce chestie!!! SA ARDA CD-URI ?!?! Toate astea cu softu' care vine nativ pe ubuntu ?! DECI CRIMINAL!!! Cum suge ubuntu' ca nu tre' sa dai bani pe Nero si sa astepti dupa cd-u cu nero dupa care sa ai toate cacaturile bundled cu nero. Si nici spyware. Bai deci ala din cocirlatii din deal cu 10 ani vechime in a fi violat de spyware cum se va descurca el ? Mai ales daca-si baga cindva interneti ?!!?

    E trist sa ai mai multa experienta virtuala decit experienta reala. Pe bune acuma. Pline crismele rurale de tipi cu 60, 70 ba chiar si 80 de ani experienta in frecarea pulii si nimic anume.

  30. sugi pula cu mp3 pe ubuntu, e codec propietar iar mp3 e cel mai popular format de muzica, cu compresie si caliate ok. daca ai chef de flac 20mb per fisier, succes.

    daca vrei sa vezi filme out-of-box, din nou sugi pula pentru ca avi/mkv/mp4/flv/etc sunt propietare si trebuie sa descarci iar coispe drivere posibile.

    daca vrei sa arzi cd-uri, e posibil sa iti traga o muie brasero la discurile tale(cum am patit eu) pentru ca soft-ul respectiv nu fusese testat pe cititorul tau de discuri, pentru ca baietii care se ocupa cu chestia asta o fac duminica gratis pe cacaturile lor vechi de 5 ani de zile, care la vremea aia nu aveau cine stie ce probleme de compatibilitate sau update de firmware, cum au cele de acum.

    nu toate distributiile gnome vin cu gnome, iar pe kde vine by default inkscape sau alt cacat pentru editat vectori, pentru ca anonimous de 225 kg de subsol nu pune niciodata poze raster graphics cu el pe facebook sau etc, doar dinalea copiate de pe alte site-uri, nu are nevoie sa le editeze si are impresia ca toate graficele importante de pe lume sunt logourile tux in svg de pe wikipedia

    nero numai are nevoie de update de la pe la versiunea 6.6, poate doar daca vrei sa arzi blueray.

  31. nero 6 e din 2004 btw.

    sa vezi ce coincidenta : search -> nero burning

    1. nero.com
    2. wikipedia
    3. download nero 6.6.x
    4. download v10.x

    mda

  32. *gnome cu gimp lmao

  33. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    33
    Celalalt Hipsterilor 
    Thursday, 25 August 2011

    Mircea Topescu, bravo mei, sa-mi bag picioarele cat de interesant, io credeam ca cacaturile astea se instaleaza numai de pe internet, asa cum intrebai tu, ca naivu, cum instalezi windozu? De pe interneti. Bun, m-am lamurit.
    La unu, am ras, da ce-am ras, prietenii stiu de ce.
    La punctu doi, "Daca gigeii care se ocupa de rahatele care merg pe si sub win sunt foarte greu de gasit la Cocarlatii din Deal, pe aia cu ubuntu calci ca pe broaste bupaploaie." Da? Da. Vezi ce zice gogu de instalat windoze la domiciliu, si apoi, de ubuntu. A, da? Bun.
    In rest, fix de aia isi sterg toti utilizatorii ubuntu de pe computerele cumparte fara sistem de operare cu licenta, pentru ca le merg toate cele pe ubuntu si culmea, stiu sa si lucreze cu ele.

  34. Mircea Popescu`s avatar
    34
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 August 2011

    @Freud sudo apt-get install gstreamer0.8-plugins gstreamer0.8-lame gstreamer0.8-ffmpeg w32codecs libdivx4linux lame sox ffmpeg mjpegtools vorbis-tools gst-register-0.8

    La filme vezi VLC.

    @Celalalt Hipsterilor Se instaleaza de pe Internet cind este Internet, si de pe medii de stocare cind nu este Internet. Toate.

    Continuu sa nu inteleg rationamentul cu userii si stersu' (care toti, re-apropo ?). Uite de exemplu intr-o zi niste oameni prosti (comunisti) le-or dat unor oameni prosti in alt fel (tigani) niste case facute de niste nenorociti (sasi). A doua zi, prostii de alt fel ardeau parchetu' in mijlocu' casei. Concluzie, parchetu' nu e bun. Ca io cind zic ca romanii-s in cacat pentru ca n-ai de ce-i apuca sa-i scoti afara tu iti inchipui ca a) vorbesc impresii si b) nu la tine ma refer. Ei, iata.

  35. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    35
    Celalalt Hipsterilor 
    Thursday, 25 August 2011

    @Mircea Topescu, capos mai esti. Windozu cu licenta insemna factura, CD si actibild. Nu ai (fizic) una dintre ele, n-ai licenta la windoze.
    Pentru ce i-ai zis lu' Freud, vezi "pentru ca le merg toate cele pe ubuntu si culmea, stiu sa si lucreze cu ele."
    De cate ori sa-ti spun ca componentele vin cu cd-uri cu drivere pentru win? De unde pizda ma-sii sa giceasca firma ce cacat de componente are Fernando din Catcauanii din deal? Trololo? Miau? Cate cazuri stii tu de comandat ubuntu prin firma ? A, da?
    Pai ce ti-i greu sa vorbesti cu firme de profil si sa te convingi cum ca, intradevar, 99,99% din cumparatori isi sterg ubuntu si instaleaza win? Vorbeste mai ales cu aia care dau computere la programul euro200, ca majoritatea computerelor alea se duc in mediul rural si se duc cu ubuntu pe ele. Inca o data, m-am lamurit, multam mult.

  36. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    36
    Celalalt Hipsterilor 
    Thursday, 25 August 2011

    pies, de la windoze xp, nici macar nu-ti mai trebe nero ca sa arzi cedeuri, dar no, trololo.

  37. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    37
    Celalalt Hipsterilor 
    Thursday, 25 August 2011

    "Toate astea cu softu’ care vine nativ pe ubuntu ?! " Am ras?

  38. @mp : ce n-ai inteles jewule' e ca windows vine cu dalea by default. sau majoritatea. si ms paint ala face in 5 minute cu mult mai mult decat pana incarca toata lista aia de dependente si pluginuri la gimp.

    vlc e pentru newfags. orice baiat stie ca software emulation nu se compara cu codec perfect gandit pentru hardware.

    daca ai 32 mb ram, da, succes la vlc.

    oricum nu inteleg ce e cu frecarea asta de guma de pantof cu propietarul. da, nu ai voie sa modifici etc sau nu ai voie sa reverse engine pentru comercializare. mare branza.

    One problem for the project is the difficulty of finding developers. The current developers have never installed Adobe's Flash player, because they fear that anyone who has ever installed the Adobe Flash Player has at the same time accepted an agreement not to modify, reverse engineer or develop a competing Flash player. Therefore, the Gnash project has only about 6 active developers.

    deah, te verifica masonii evrei daca ai instalat tu flash in pc. srsly. descarci pachetul de pe orice download, softpedia, chestii de genul si lucrezi in pc offline. mare cacat.

    si pe astia http://en.wikipedia.org/wiki/React_os i-a verificat microsoft. au tras basini cred de-au dat in hemoroizi de cate pinguri le-au facut pe ip sa vada ce modificari fac.

    hai sa fim sinceri, care-i problema cu propietar? ce tablourile de la luvru sunt opensource? sau nu mergem la muzeu ca nu sunt copyleft in .svg?

    wow, prin lege nu poti tu sa deschizi adobephotoshop.exe si sa modifici in caramida photoshop titlul programului cand se deschide.

    srsly, cine te verifica. a da, nu-l poti distribui.

    mi se pare si normal. adica niste gigei au investit niste bani intro chestie ca tu sa modifici doua surcele si sa faci si tu banul gros. mda.

  39. Pentru calculatorul asta merge sa incerc sa instalez Ubuntu... Are si radiani si functii mult prea complexe pentru Windows Calculator.

  40. Mircea Popescu`s avatar
    40
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 August 2011

    @CH

    Windozu cu licenta insemna factura, CD si actibild. Nu ai (fizic) una dintre ele, n-ai licenta la windoze.

    I care deeply.

    De cate ori sa-ti spun ca componentele vin cu cd-uri cu drivere pentru win?

    Ma gindesc ca depinde de componente. De exemplu laptoapele Mac vin cu drivere pentru Mac. VAI CE SUGE WINDOWS CA COMPONENTELE DE MAC VIN CU DRIVERE DE MAC!@!!!11

    De unde pizda ma-sii sa giceasca firma ce cacat de componente are Fernando din Catcauanii din deal? Trololo? Miau?

    Ai descoperit intr-adevar un aspect cu totul nou. Desi acest aspect cu totul nou ar trebui sa impiedice orice forma de consultanta imaginabila, el totusi nu pare sa produca nici un fel de efecte in lumea reala. Inexplicabil!!!

    Cate cazuri stii tu de comandat ubuntu prin firma ? A, da?

    150.

    Pai ce ti-i greu sa vorbesti cu firme de profil si sa te convingi cum ca, intradevar, 99,99% din cumparatori isi sterg ubuntu si instaleaza win?

    Mi-e foarte greu sa vorbesc cu firme de profil imaginar dat fiind ca tu esti singuru' captiv in imaginatia ta. Tot aceleasi ziduri care te tin pe tine inchis inauntru ii tin pe ceilalti inchisi in afara. Da-n rest e bine. OVAR NINE THOUSAND PERCENTS!

    Inca o data, m-am lamurit, multam mult.

    Intr-adevar.

    @Freud Bre. Si linuxu' e cu alea default. Doar ca ale lui. Ce pleazna ? Tu daca ajungi cumva prin absurd la o fata acasa te certi cu ea ca de ce n-are faianta-n baie de aceeasi culoare ca si a ta de-acasa ? Tot faianta e, doar ca de culoarea ei.

    vlc e pentru newfags. orice baiat stie ca software emulation nu se compara cu codec perfect gandit pentru hardware.

    Io cred ca ai avea de cistigat imens (si tu in particular, da' si o groaza de altii) daca v-ati apuca sa mergeti dupa realitate mai mult si dupa de-astea citite (si mai ales visate) mai putin. Fa o proba cot la cot cu VLC si ce vrei tu si vezi daca intr-adevar se confirma borhotu' citat.

    daca ai 32 mb ram, da, succes la vlc.

    Mda, cred ca am citit suficient.

    @Madalin Blidaru Pai spor.

  41. @mp : MPlayer_cold_ownage_jpg

  42. Cristian`s avatar
    42
    Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 25 August 2011

    Mai e și SpeedCrunch, doar că ăsta merge și pe Windows :-)

    Dacă erai hardcore, recomandai și tu bc, nu chestia asta grafică.

  43. Cristian`s avatar
    43
    Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 25 August 2011

    @Freud: are dreptate MP cu (pen)ultima observație. Nu mai pune botul la diverse prostii. Citește mai bine asta de exemplu http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1037625 . Sau asta http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=intel_snb_video&num=1 . Sau asta http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=ODk4MQ .

  44. Mircea Popescu`s avatar
    44
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 August 2011

    Corect, ca sa mi se poata explica chestii despre 99,99% din uzeri.

  45. Cristian`s avatar
    45
    Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Thursday, 25 August 2011

    luzeri, te rog. Oameni cu doctorate în informatică, nu amărășteni cu patru clase care caută tasta Any.
    P.S. Nițel off-topic http://www.osor.eu/news/doubts-over-validity-of-romanian-ministrys-banning-of-open-source

  46. ahahahahaha, am deschis primul link : MPlayer.

    ca sa vezi ce ne-surpriza.

    There May Finally Be Better ATI Linux Video Playback

    Ahahhaa, da, si in lolkorea va exista mancare.

    in final/sfarsit + poate ie cam oximoron , btw anonymous de subsol.

  47. Celalalt Hipsterilor`s avatar
    47
    Celalalt Hipsterilor 
    Thursday, 25 August 2011

    Mircea Topescu, pai nu conteaza ca-ti pasa tie sau nu, ci faptul ca-ti trebeuie cedeul, iar daca-ti trebuie cedeul ca sa intalezi win, nu-i de pe interneti.
    Deci tie-ti vin laptoapele MAC pe componente (care necesita drivere, aka placi de baza placi video)? Ghici ce, chiar daca ti-ar veni laptopurile mac pe componente, vin si cu drivere pentru windoz.
    Nu comanda nimenti ubuntu, mai ales prin firma, da comanda computere, coputere pe care firma instaleaza uneori linux.

  48. Mircea Popescu`s avatar
    48
    Mircea Popescu 
    Thursday, 25 August 2011

    @Cristian Mei, daca expertii cu 3 10 ani de experienta se gasesc la nivelu' asta, de la politrucieni cam la ce te astepti ? Doara si ei din populatie se recruteaza, nu-i coboara nime' cu hirzobu' din cer.

    @CH Mei, io unu' is absolut lamurit, nu prea vaz ce mai avem de discutat pe tema.

  49. @gheorge

    cat am ras, mey... trollasi pe cinste, cum zic oltenii! ;)

    pai nu isi ia mathcad ca nu are bani de aruncat pe el si in linux nu este regedit sa faci manareli pe acolo cu activarile si alte din alea. ;))

    @MP

    chiar voi instala. da-l maibii de acer ca pe ala nu merge bine win 7 si doar nu l-oi baga pe xp. si oricum nu o sa il folosesc eu prea mult. :)

  50. Mircea Popescu`s avatar
    50
    Mircea Popescu 
    Friday, 26 August 2011

    In linux nu este regedit ?!?!??!!?

    Daca ajungi pe urma dependent de ubuntu bei o cana juma coca-cola, juma' pisat de tiganca ? A ?

  51. Mihai B`s avatar
    51
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Friday, 26 August 2011

    numa' sa il folosesc eu atata cat sa am posibilitatea sa ma tenteze.

    m-ar tine. beau o juma' de cana de cola si in rest o ling o juma de ora pe o tiganca in p^&*$. la alegerea mea tiganca. bun ii? :)

  52. Mircea Popescu`s avatar
    52
    Mircea Popescu 
    Friday, 26 August 2011

    E la alegerea ta, pai ce facem aici. Coca cola la alegerea ta, tiganca la alegerea lu' Mitza.

    Ca ea se pricepe.

  53. Linux are regedit, se numeste gconf-editor.

  54. Mircea Popescu`s avatar
    54
    Mircea Popescu 
    Friday, 26 August 2011

    Linux are regedit peste oi plm. Regedit, as in, chestia aia de futut registry-u l;a windows. Io ma gindeam la regex din ceva motiv si mai ca nu pricepeam ce drac sunteti toti batuti in cap, linux e tot numa' un regex.

  55. io propun sa facem ca-qui-nezii, adica furam macos, unix, dos; le facem un reverse engine calumea, schimbam numele produsului si ceva grafica, si comercializam mainland.

    a ca ne persecuta astia prin tribunale? stai ba ca-i comunism, aici raspunde statul cand vrea sula lui.

  56. @Freud au facut chienzii o pula. Ca sa stii cum stau treburile, daca fura cineva tot codul sursa de la windows, n-ar avea ce sa faca cu el. Ca sa faci ceva util cu el ti-ar trebui o echipa cel putin la fel de mare ca a lui Microsoft, de fapt, probabil mult mai mare, din moment ce nu ai mai avea oamenii lui Microsoft care il cunosc deja.

  57. wow si sa vezi chestia chestiilor, china nu are cea mai tanara populatie din lume, una dintre cele mai mari populatii de pe lume, si sistemul lor politic nu preda matematica si fizica din grupa mica.

    mda. nici nu e nevoie de mult personal. cu bici se face.

  58. Mircea Popescu`s avatar
    58
    Mircea Popescu 
    Friday, 26 August 2011

    Plm, daca tu crezi ca ghemotocu' de par de camila folosit pe post de cod sursa la winblowze poa' fi inteles de matematicieni si fizicieni esti chiar mai fumat decit imi inchipuiam initial.

    Singuri care ar putea folosi la ceva codu' sursa de la win ar fi Comuna Libera si Independenta Ferentari, daca se inteleg toate babele sa ghiceasca simultan intr-un mare ceaun de cafea.

  59. L Mao. lol.

    newfag-ilor pe internet ce sunteti.

    http://linux.slashdot.org/story/09/12/28/0213213/Chinese-Pirates-Launch-Ubuntu-That-Looks-Like-XP

  60. http://ylmf.org /en/

    MUE LA DULMANU CAPITALIST MUE MUE WIN WIN 1231213`249238520389 KRNTHUN 24N5 88H ````11111 ELEVEN !!!!!!!!!!!!!

  61. Ubuntu cu skin de xp, pfff. S-au facut infinit mai stupide si inutile decat atat. Behold: http://cosmic.mearie.org/2009/07/tmax-window/

  62. Mircea Popescu`s avatar
    62
    Mircea Popescu 
    Saturday, 27 August 2011

    Mai bine sa facem un CP/M in Dos 3.1, zic eu.

  63. aia nu'i nimic.

    behold ultimate lvl linux http://hannahmontana.sourceforge.net/Site/Home.html

    newfagilor

  64. Cristian`s avatar
    64
    Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Saturday, 27 August 2011

    Deci mă piș pe ăia cu Windowsul lor cu tot că nu are și ăla un progrămel capabil să cloneze o partiție sau un disc întreg. Să nu mai aud ce grozav e Windowsul și cu câte căcaturi vine.

  65. Mircea Popescu`s avatar
    65
    Mircea Popescu 
    Saturday, 27 August 2011

    Da-i cu xcopy :D

  66. pentru ca altii n-ar mai putea face bani din vanzat software, trololo.

    vezi ceva acronis disk director sau tiny xp rev 10 pe torente sau etc, aflii tu.

  67. Mircea Popescu`s avatar
    67
    Mircea Popescu 
    Sunday, 28 August 2011

    Fa-le concurenta.

    Si daca nu-ti iese tot inveti ceva.

    Vorba ceea, 5 mega pe un server gasesti tu undeva.

  68. bai fratele meu, moar offtopic
    http://en.wikipedia.org/wiki/Stoya

    deci o tipa IT-ista cu studii de arta si textile, care citeste sci-fi si scrie http://www.xcritic.com/blogs/blog.php, capabila de munca de birou, suge pe bani.

    what_is_wrong_with_you_people_jpg

  69. @Cristian dd for windows.

  70. Plus ca, daca va zic ca dd for windows are si --progress si-ti spune cati biti a copiat, probabil ca deja sunteti invidiosi.

  71. Mircea Popescu`s avatar
    71
    Mircea Popescu 
    Sunday, 28 August 2011

    @Freud Fetelor le place pula bwey, ce-i asa de greu de priceput ?

    @gheorghe License: GNU General Public License (GPL)

    In yo face >D

    Cele mai bune scule pentru windows sunt wget, dd, open office, gimp scl etc. Why not abandon the pretense and come back to the motharship ?

  72. gnu registered trademark

  73. The text of the GPL is itself copyrighted, and the copyright is held by the Free Software Foundation.

    sa ma suga astia cu a pune stampila pe munca mea cu logo-ul lor, mai repede imi fac propii termeni cu avocat sau citit carti, lol.

    de oare nu ma mira ca un logo cu un taur a ajuns atat de folosit. sa sunam in mesopotamia, poate ne lamuresc cu fenomenul asta religios care nu moare de mii de ani.

  74. Mircea Popescu`s avatar
    74
    Mircea Popescu 
    Sunday, 28 August 2011

    Mei, chestiile se inregistreaza ca sa nu le poata inregistra altii. Cum ti s-ar parea sa vina nustiuce fundatie, sa se chinuie cu open source etc, dupa care vine ceva meltean gen arhi si-si inregistreaza el marca aia. Pai ca nu era inregistrata. Si vrea sa fie a lui, care e problema ?

    Nu-mi spune ca nu s-ar intimpla, ca s-o intimplat deja, vezi piesa Tataee (arhi) - Puya apropo de "La Familia".

    De-aia foarte bine c-or inregistrat trademarku', erau si timpiti sa nu-l inregistreze.

  75. Cristian`s avatar
    75
    Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 28 August 2011

    @gheorghe: un link era binevenit. Am instalat WinDD și n-a mers deloc. Îmi zicea că n-are destinație sau ceva de genul ăsta. Nu mai vorbesc de faptul că fiind din 2006 sunt șanse să nu meargă pe Win 7.

  76. @Cristian Nu stiu ce-i ala WinDD, eu vorbesc de chestia asta http://www.chrysocome.net/dd care e primul rezultat la cautarea "dd for windows". Merge flawless, am copiat acum un DVD cu el:

    C:\Users\john\Documents>dd if="\\.\d:" of="meh.iso" bs=1M --progress
    rawwrite dd for windows version 0.6beta3.
    Written by John Newbigin
    This program is covered by terms of the GPL Version 2.

    1,196M
    1196+1 records in
    1196+1 records out

    Vezi daca ai UAC activat sa rulezi cmd.exe cu drepturi de administrator.

  77. Cristian`s avatar
    77
    Cristianinsigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 28 August 2011

    @gheorghe: mulțumesc! Era într-adevăr primul rezultat al căutării, însă „convert”-ul din scurta descriere oferită de Google m-a indus în eroare. Știam că ăla de pe Unix poate face și conversii, dar mi-am zis că cel de la chrysocome o fi prea axat pe conversii și nu mai e în stare să și copieze de pe partiții sau discuri întregi așa că nici nu m-am mai uitat la el. Ce să mai zic... și băieții tehnologii plâng câteodată :-)

  78. Mircea Popescu`s avatar
    78
    Mircea Popescu 
    Sunday, 28 August 2011

    Asa, asa, sa predai insigna.

  79. bai fratele meu ce-i cu opera si cu linuxu asta al pulii de vad font normal fara diacritice iara in cuvintele ce contin diacritice vad literele cu alt font

    http://img850.imageshack.us/img850/2200/font3e5r23.png

  80. Cristian ☭`s avatar
    80
    Cristian ☭insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 28 August 2011

    O predau, ce-o să fac acum? Dacă până și I Gh Duca a făcut greșeli după spusele unor comentatori, eu ce să mai zic?

  81. Mircea Popescu`s avatar
    81
    Mircea Popescu 
    Sunday, 28 August 2011

    @Freud Diacritix are the fail.

    @Cristian al poporului Fapte, tovarase, nu vorbe!

  82. Cristian ☭`s avatar
    82
    Cristian ☭insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 28 August 2011

    @Freud: probabil că fontul respectiv nu cuprinde și caracterele specifice limbii române și atunci sistemul grafic improvizează cu un alt font.

    @Mircea Popescu: n-am root. Vezi până și ăla ar trebui să fie la comun. De fapt trilema n-ar trebuie să fie blog, ci wiki ca să fie totul la comun.

  83. @cristian : ASA TOVARASE, TOTU' LA COMUN.

    ps : pe firefloci browzer secera si pulanul nu se vad. parca.

    @mp :

    Nu-mi spune ca nu s-ar intimpla, ca s-o intimplat deja, vezi piesa Tataee (arhi) - Puya apropo de “La Familia”.

    cum ce unde>?

  84. Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔`s avatar
    84
    Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 28 August 2011

    @Freud: Puya și cu Sișu s-au certat la un moment dat cu cei de la BUG Mafia sau invers, iar după asta cei de la BUG au înregistrat marca „La familia”. Dacă nu mă înșel replica muzicală a lui P&S a fost „Foame de bani”.

  85. Mircea Popescu`s avatar
    85
    Mircea Popescu 
    Sunday, 28 August 2011

    @Cristian Pai este wiki. Doar ca paginile sunt momentan protejate de vandalizde, poftiti cu discutiile la comentarii :D

    @Freud

    The same year they had a feud with the well known rap-group B.U.G. Mafia in which they lost the rights to use "La Familia" as their official name after B.U.G. Mafia's producer, Tataee, had registered the name with OSIM (the Romanian Office for Inventions and Trademarks) and asked for €15,000 to give it back. The single Foame de bani ("Hungry For Money") was released as a diss-track for B.U.G. Mafia (who never officially answered it).

  86. @Cristian dd se numeste de fapt "copy and convert", dar comanda cc este luata deja de compilator, asa ca l-au numit dd.

  87. Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔`s avatar
    87
    Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 28 August 2011

    @gheorghe: da, după cum ziceam și mai devreme știam de conversie, însă dacă avea conversie m-am gândit c-o să scârțâie la copiere. După ce am dat ieri de tot felul de alte programe cu tot felul de limitări, nu m-ar fi mirat ca și ăla să aibă această limitare.

    P.S. Apropo de limite, mi se pare enervant că pe Linux Apache nu e în stare să servească un dispozitiv de tip bloc (adică partiții, hard-disk-uri, CD-uri). Cel puțin acum vreun an sau doi așa stătea situația. Din câte am auzit sistemul de operare Plan 9 a reușit să treacă la nivelul următor și să transforme și mai multe multe lucruri în fișiere sau operații cu fișiere.

  88. @mp : a, cearta intre baieti de carton cartier.

  89. @Cristian DE CE AI VREA SA SERVESTI UN BLOCK DEVICE DIN APACHE? Serios acum... Si de fapt, ce-ai vrea sa-ti serveasca din el? Fisiere? Ai putea incerca sa-l montezi...

    Plus ca: apache este de cacat.

  90. Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔`s avatar
    90
    Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 28 August 2011

    @gheorghe: hard-disk-ul unei mașini virtuale era o partiție de pe mașina fizică, iar eu vroiam să-l transfer în altă parte.
    Momentan am renunțat la practica respectivă, dar de curiozitate ce server de web recomanzi?

  91. m$ iis.

  92. @Cristian Pai daca aplicatia nu e foarte folosita poti folosit orice, inclusiv apache, dar daca vrei sa fie rapida sa-ti zboare serveru din rack si 1337, orice implementare de server http event based care foloseste epoll, kqueue sau I/O completion ports pe windows.

  93. Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔`s avatar
    93
    Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 28 August 2011

    @gheorghe: aaa, credeam c-o să-mi spui ceva pentru cazul cu pricina. Pentru viteză am remarcat și eu că nu prea mai recomandă lumea Apache.

  94. Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔`s avatar
    94
    Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 28 August 2011

    @Freud: săracia aia de Winblows nu e în stare nici măcar să cloneze din fabrică niște partiții, darămite să le mai și servească pe web.

  95. Mircea Popescu`s avatar
    95
    Mircea Popescu 
    Sunday, 28 August 2011

    Aghahaha deeeci, server windows pentru ca sa-ti zboare serveru; din rack ? Cred, cred. La gunoi direct lmao.

  96. @cristian : deah, daia bing, hotmail, msn si etc au cazut pana acuma

  97. Bai dar ce-i nebunia asta cu servit partitii pe net prin http? Daca vrei sa muti o partitie prin tcp poti cu netcat si dd, dar mai bine folosesti un smb/nfs daca esti in reteaua locala.

  98. apropo de partitii, parca un gigel deala de la lulzsec arestat rula vreo 26 masini virtuale pe acelasi pc, lmao.

  99. Mircea Popescu`s avatar
    99
    Mircea Popescu 
    Monday, 29 August 2011

    @gheorghe Omu' e minat in lupta de considerente teoretice, "să treacă la nivelul următor și să transforme și mai multe multe lucruri în fișiere sau operații cu fișiere."

  100. Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔`s avatar
    100
    Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 29 August 2011

    Netcat + dd nu mergea din start pentru că era cu Windows celalalt calculator. De altfel dacă nu mă-nșel performanța netcatului lasă mult de dorit. NFS nu merge pentru fișierele tip dispozitiv. O să le vezi ca niște dispozitive de-ale tale și n-o să ai acces la conținutul lor de pe server. Samba parcă n-am încercat deloc deoarece nu era configurat la momentul respectiv.
    Nu sunt mânat de niciun considerent teoretic. Am spus din start ce anume vroiam să fac. Considerentele alea teoretice erau doar un fapt divers. Luați de citiți de pe Wikipedia:

    Plan 9's design goals included:
    File system based devices: All resources are represented by nodes in the hierarchical file system.
    [...]
    The Plan 9 research project rejected these different approaches and returned to the file system-centric view of the system. Each Plan 9 program views all available resources, including networking and the user-interface resources, such as the window it is running in, as part of the hierarchical file system, rather than specialized interfaces.

  101. Mircea Popescu`s avatar
    101
    Mircea Popescu 
    Monday, 29 August 2011

    Care-s avantajele concrete (nu teoretice, ci concrete) ale unui sistem care trateaza tot I/O-ul drept operatii cu fisiere ?

  102. Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔`s avatar
    102
    Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 29 August 2011

    Eu nu făceam propagandă acestui lucru, mă interesa doar să rezolv într-un mod cât mai simplu cazul ăla de mai devreme cu discul mașinii virtuale, dar dacă insiști o să încerc.

    Uită-te la Unix chit că nu e la nivelul ăluia. Câteva chestii care-mi vin în minte acum sunt sunt faptul că funcțiile read și write merge și pe socket-uri la fel ca pe fișiere. Prin urmare programatorul are mai puțin de învățat, iar (x)inetd poate să paseze unui program o conexiune de rețea drept intrarea standard (stdin) și ieșirea standard (stdout). Sau dacă vrei să înregistrezi ceva de la microfon citești din /dev/[și nu mai știu cum se chema] și gata. Dacă vrei să clonezi o partiție folosești dd sau chiar cat. În concluzie, avantajul major este abstractizarea. DOS în schimb avea tot felul de rahaturi. Windows nu e nici ăla prea grozav din punctul ăsta de vedere, în schimb bate sau bătea Unix-ul* la fund cu altele precum securitatea mai fină, API pentru I/O asincron și alte chestii mai avansate.

    *Diverse variante de Unix precum Linux

    P.S. Mie îmi place la Unix că deși e atât de vechi reușește încă se ține destul de bine pe picioare.
    P.P.S. Systems Software Research is Irrelevant (aka utah2000 or utah2k) by Rob Pike

  103. Mircea Popescu`s avatar
    103
    Mircea Popescu 
    Monday, 29 August 2011

    Securitatea "mai fina" e cel putin o aiureala. Ce e aia securitate "fina" in primul rind ? Si de cind se foloseste "windows" si "securitate" in aceeasi propozitie, ca n-am inteles ?!

    Da' revenind : abstractizarea e un lucru bun in principiu. Intrebarea mea era : care sunt avantajele concrete (nu teoretice, ci concrete) ale unui sistem care trateaza tot I/O-ul drept operatii cu fisiere ?

    Ca altfel, eu sunt de parere ca nivelul *nix-ului e sweetspot, si plan9 e o exagerare pur academica, sortita esecului in practica, chestie de altfel confirmata de experienta.

  104. Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔`s avatar
    104
    Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 29 August 2011

    Mai fină nu înseamnă neapărat și mai bună sau mai ferită de hacări, de acord cu asta, dar reprezintă o necesitate pentru agențiile guvernamentale americane (din 3 litere). Totuși faptul că poți spune că Ionel și Gigel au voie să acceseze un fișier fără să trebuiască să le faci un grup comun, mie mi se pare un avantaj. Că tot te legai tu de concret versus teoretic, NT a avut idei bune în spate doar că implementarea a cam lăsat de dorit.

    Nu ți-am dat câteva exemple concrete? Faptul că poți lucra cu un socket la fel ca un fișier obișnuit nu te-ncălzește chiar deloc? Apropo încearcă-n Bash asta printf 'GET /\r\n\r\n\' > /dev/tcp/polimedia.us/80, deși nu are de-a face cu sistemul de operare, ci cu aplicația.

    Hmmm... cauzele „eșecului” sunt multiple. Așa nici FreeBSD n-a reușit mare brânză pentru că a venit tare Linux-ul din spate și nici nu avea „bagajul” AT&T (o parte din cod era proprietatea AT&T). Nici Hurd al lui Stallman n-a făcut mare brânză. Nici BeOS. La fel și stațiile grafice de la Xerox și totuși ideile concepute acolo se regăsesc astăzi în Mac-uri și nu numai. Dintre ele enumăr interfețele grafice cu ferestre, menuri, butoane, mausul și rețeaua Ethernet. Până și Next-ul lui Steve Jobs a fost cred un rateu din punct de vedere comercial, dar a fost mai departe transformat în Mac OS X care de bine, de rău, nu poate fi considerat un eșec.

  105. Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔`s avatar
    105
    Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 29 August 2011

    P.S. Pentru securitatea aia mai fină au apărut SELinux sau AppArmor (utilizat de Ubuntu).

  106. Mircea Popescu`s avatar
    106
    Mircea Popescu 
    Monday, 29 August 2011

    @Cristian Pai implementarea=concrete.

    Este ce spui tu cu agentiile la nivel practic, da' eu am dubii serioase daca nu-i un efect al faptului ca specificatiile se scriu dupa ureche (aka lobby) mai degraba decit dupa ratiune.

    Mda. Complicate probleme.

  107. Mircea Popescu`s avatar
    107
    Mircea Popescu 
    Monday, 29 August 2011

    @102 : His point is terminally braindamaged.

    The Web happened in the early 1990s and it surprised the computer science community as much as the commercial one.

    [...]

    Research has contributed little, despite a huge flow of papers on caches, proxies, server architectures, etc.

    Research has actually contributed... Google. Rest of the rant is equally misinformed/wilfully ignorant, just not equally easy to point out.

  108. Se poate spune că a învins abordarea de tipul Worse is better. Mă miră însă că a rezistat atâta vreme. Apropo ăsta e un lucru care-mi place la Linus Torvalds. Omul e foarte practic, e inginer în toată regulă și nu prea stă de SF-uri (chit că nu ia mereu cele mai bune decizii).

    Cu dedicație pentru Freud: http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Ubuntu Deci dacă nu-ți place Wikipedia, poți încerca pe Uncyclopedia, poate că acolo ai ceva mai mult succes.

  109. Ha! Știi ce-i amuzant? Că omul lucrează acum la Google. Profit de ocazie pentru a recomanda oricărui butonator (fie el și de Windows) o carte scrisă de el - „The Unix Programming Environment” (1984).

  110. Mircea Popescu`s avatar
    110
    Mircea Popescu 
    Monday, 29 August 2011

    Ar avea mai mult succes acolo daca ar avea mai mult umor.

    PS. Aiureala citata din wikipedia e cel putin un misnomer : "more functionality" = worse. Fara exceptii. Telefoanele "smart" de exemplu sunt infinit mai idioate decit telefoanele in sensul propriu al acestui termen. As prefera sa umblu pe strada cu un celular cu disc decit cu un celular cu ecran color.

  111. Mircea Popescu`s avatar
    111
    Mircea Popescu 
    Monday, 29 August 2011

    La a 2-a : eu nu zic ca-i idiot sau ceva, da' textu' ala e pur si simplu un rant, si-atit.

  112. Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔`s avatar
    112
    Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Monday, 29 August 2011

    Eu am un Nokia amărât de câțiva ani și n-am de gând să-l schimb taman din motivul ăla. Singura chestie care îmi lipsește uneori e camera foto sau video.

    Da, să zicem că e un rant. Acum doar n-ai vrea să jubileze de bucurie când vede că Plan 9-ul lui mult iubit ruginește, în timp ce restul lumii pune botul la Windows, Linux și alte variante de Unix.

    Era o vorbă și despre cache, dar n-o mai găsesc din păcate. Am impresia că era ceva de genul cache is not an architecture.

  113. @cr : uncy e pentru umor englezesc

    http://encyclopediadramatica.ch/Ubuntu jewbuntu.

    Ubuntu has packages for everything, including some faulty wireless drivers- but in order to connect to the internets to download them, you need to reboot into Windows.

    sheet nigga, de ce m-am tot plans eu...

  114. Mircea Popescu`s avatar
    114
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 30 August 2011

    @Freud Tu iti dai seama ca tu te plingeai serios de faze zise de astia la misto ? Esti aproximativ in pozitia unuia care se recunoaste-n Onion.

  115. te referi la ce am spus fix acuma?

    lmao mircea fail, eu ma plangeam de x timp ca nu imi merge stick-ul de rds pe ubuntu, sau plans cu sutele pe forum la ubuntu, solutia era SA DESCARCI FARA INTERNET niste pachete, care acum din ultimele 2 editii vin incluse in distro, sau ceva de genul.

  116. Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔`s avatar
    116
    Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 30 August 2011

    Sau cum spun producătorii de filme: „bazat pe fapte reale”.

  117. Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔`s avatar
    117
    Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 30 August 2011

    @Freud: și ce dacă-i pentru umor englezesc? Astea-s detalii. Îl preferi pe ăla tunisian sau ce nație era?

  118. Mircea Popescu`s avatar
    118
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 30 August 2011

    @Freud For yoooou are noooot aloooone
    There's nuuuubs theere with yoooouuu

  119. bai fratele meu, aveam ubuntu 9.10 pe disc. nu mergea stick-ul. nici pe ceva mandriva ce mai aveam.

    abea acum am aflat ca de la 10.04 s-au inclus dependentele pentru chinezaria asta by default, pentru ca se plangeau multi.

    cum naiba sa le descarci daca vrei linux by default si nu dual-boot.

    mbun?!

  120. Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔`s avatar
    120
    Cristian ♂ ☭ ♊ ♡ ☺ ⬤ ▶ ❚❚ ⬛ ⏏ ☠ ☢ ☣ ✔insigna de trolinsigna de tehnologinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Tuesday, 30 August 2011

    @Freud: îți faci propria distribuție de pe un calculator fără net free, așa cum au făcut unii Kubuntu, Xubuntu, Mint șamd.

  121. Mircea Popescu`s avatar
    121
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 30 August 2011

    Pai eu nu ti-am recomandat 9.10, mbun ?

  1. [...] ca ati fost baietei si fetite cuminti si ascultatori si-acum rulati fin pe linux, am sa va-n cur. [...]

  2. [...] asta se construieste pe ideea ca rulati linux, ca de exemplu ubuntu (da' pentru nevoile articolului de fata cam oricare alta varianta e la fel de [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.