Stiinta de-a sti dori

Saturday, 07 May, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Ei da, nu-i chiar asa simplu, ce-ati crezut, ca oricine stie dori ? Ntz.

Si daca tot suntem la momentul "sa contrazicem idei false formate intuitiv", merita precizat ca partea cea mai mare a banilor facuti din curvie nu se fac futind, bine, competent, artistic. Se fac dorind. Dorind bine, competent, artistic*.

Sigur ca nevolnicii, adica aia care cauta prostituata din pura si simpla nevoie sexuala constituie o felie a clientelei. Totusi, aceasta felie, care era de departe cea mai importanta acum vreo cinci secole tinde spre neglijabil astazi. Cauzele sunt probabil profunde**, pot identifica asa la reprezeala doua directii : dezumanizarea si demasculinizarea.

Acum cinci sute de ani oamenii erau mai oameni. Sa ne intelegem printr-o comparatie : acum cinci sute de ani daca-i aratai unui ciine o catea in calduri i se scula, si daca-i aratai unui om o muiere goala i se scula. Astazi, daca-i arati unui ciine o catea in calduri in vivo i se scoala, da' daca i-o arati desenata pe monitor nu i se scoala. In schimb, daca i-o arati unui om desenata pe monitor i se scoala sigur, da' daca i-o arati in vivo s-ar putea sa nu. Asa am auzit eu***.

Pe de cealalta parte, barbatul de-acum cinci sute de ani te intreba daca vrei, sa stie daca faceti sex sau te violeaza. Astazi nu se mai pune problema in termenii astia foarte masculini, negocierea sexuala ajungind de-o moliciune si de-o feminitate ceva ce nu se poate povesti. Ca rezultat, "barbatul" in nevoie se sfieste probabil sa abordeze o femeie reala, preferind sa abordeze o imagine a unei femei virtuale, in mintea lui, si-n plus e mai capabil sa isi satisfaca pulsiunea de unul singur decit in doi. Ca rezultat...

Sigur, mai exista nenorocite proletare ale sexului, muncind din greu pe margini de autostrada, in lanuri de porumb si buzi de benzinarie la satisfacerea nevoilor sexuale ale celor ramasi in urma, la care n-a ajuns inca Internetul (si probabil nici sapunul), si ca atare se comporta inca precum niste barbati, ceva mai odorizati asa (da' nu-i bai, ca asa am auzit eu, ca puteau aia in Evul Mediu de-ti luau nasul). Chestia cu prapaditele astea e ca din zece-douazeci de dolari, cit e o acuplare pe marginea drumului si la noi ca si-n SUA nu prea stringi avere, nu prinzi cine stie ce cheag (metaforic vorbind!).

Cea mai mare parte a banilor se face dorind. Sintagma generosi din "domni generosi" nu este o gluma. Stiu ca suna de-a dreptul butaforic, o chestie scrisa acolo la misto, dar nu-i. E cel mai simplu, mai pedestru si mai banal adevar, expus foarte plat. Curvia astazi nu satisface pulsiuni sexuale decit ca o ancila, ca o ramasita din trecut. In cea mai mare parte (judecind dupa volumul veniturilor) prostitutia de azi satisface nevoia de-a satisface dorinte.

O fata care stie dori bine, competent, artistic face greutatea ei in aur, in ambele sensuri : si in sensul ca merita greutatea ei in aur, si in sensul ca o chiar realizeaza. Totusi, cam ce inseamna sa doresti bine, competent, artistic ? Pai, sa vedem, pe puncte :

  • dorit cu patima. Trebuie dorit cu asa o hotarire, cu atita lingoare incit sa para ca-i mai important decit oxigenul, obiectul dorintei. Trebuie dorit cu sete, cu furie, ca o oala de socata-n desert, ca un litru de benzina-n rezervorul gol si uscat, ca o chifla proaspat scoasa din cuptor dupa doua saptamini de foame. Dorinta pentru obiecte este substitutul dorintei pentru barbatul care-si substituie dorinta pentru oameni cu o dorinta pentru oameni-obiecte, artificial construiti, si ca atare trebuie sa supracompenseze toate nedumeririle, indoielile si scaparile lui, toate fracturile si nepotrivirile pe care el le percepe. Complicat, da ? Bun venit in postmodernism.
  • valori judicios alese. Nu-i bine sa doresti ceva prea ieftin, e o excentricitate. Nu-i bine sa doresti ceva prea scump, frustrezi. Tre' sa doresti chestii de valoarea exacta care-l face pe barbat sa simta c-a facut ceva, si anume, fix ce voia el sa faca.
  • satisfactie manifesta. Asta-i punctul pe care-l gresesc cel mai frecvent incepatoarele. Daca obiectul dorintei, odata livrat, e pur si simplu aruncat intr-o gramada de obiecte similare, inutile si - mult mai grav! - nesemnificative, adica lipsite de semnificatie, frustrati partenerul. Sa va ilustrez cu o poveste. O gagica anumita, nu conteaza care, ca era minora la vremea aia, a reusit sa primeasca drept cadou jumatate (jumatate!) din bijuteriile vindute intr-un anumit orasel intr-un an fiscal, dupa valoare. Jumatate. Stiti cum ? Ei, eu stiu, ca am intrebat. Deci, domnisoara a dorit un colier, altfel foarte frumos, si-al naibii de scump. Si l-a tot dorit si l-a tot dorit, si-n cele din urma l-a primit. In seara urmatoare (deci nu in seara cind il primise, si-a facut program complet de toate felurie, ci in seara urmatoare, bun ?), barbatul dind sa intre-n ea descoperi ca nu se poate. Pentru ca acolo, intre faldurile moi ale copilei, inlauntrul ei era... un colier. "Vezi tu iubitule, mi-a placut atit de mult incit a trebuit sa dorm cu el in mine". Ei ? Tipul s-a dus de si-a vindut jumatate din imparatie si s-a intors cu un vailing de briliante, smaralgde si rubine. Ca-n viata.

Dorinta este o stiinta. Sa va inchipuiti ca veti ajunge departe fara s-o cunoasteti e o naivitate comparabila cu a va inchipui ca veti ajunge undeva-n viata fara sa cunoasteti aritmetica. Nu este posibil asa ceva.

PS. Si sa va inchipuiti ca lucrurile de le-am zis mai sus despre dorit sunt valabile pentru curve e absolut echivalent cu a va inchipui ca lucrurile de le-am zis mai sus despre aritmetica sunt valabile pentru ingineri.

---------
* Mediocritatea nu face bani, nici in prostitutie precum nu face bani nicaieri altundeva. Ideile capritelor postpuberale, cum ca "e viata usoara" si ca "nu tre' sa faci nimic si vine banii" sunt la fel de ridicole si alaturea cu drumul ca orice alte idei despre lume si viata formate de iezii de-o virsta cu ele. Sigur, asa li se vinde ocupatia, intr-o prima faza, pina pe la 15-16 ani, pe teoria ca "nu tre' sa faci nimic". E adevarat, da' nici nu inseamna mare lucru.

** Nici intr-un caz in sensul homosexualitatii : contrar agitatiei si tapajului ce inconjoara in ultima vreme tema, ascultind cum se dau de ceasul mortii homosexualii azi ca nu-si pot neam gasi perechi, si amintindu-mi ca nu se auzea asa ceva acum douazeci sau treizeci de ani rezulta ca nu prea mai sunt. Se vorbeste mult da' se face putin, putintel de tot, boala postrevolutionara.

*** Nu, nu de la tirla de gagici. De la SouthPark. Ce-ati crezut ? Ha-ha-ha!

Category: Lifespiel
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

8 Responses

  1. Lol. Asta'i fix ca tigancusa de'a furat 100 de lei si i'a dosit in pizda. :D
    In rest, e vorba (doar) de manipulare.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Saturday, 7 May 2011

    Ce-i manipularea asta ?

  3. Ma inclin in fata articolului asta, ca sa zic asa.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Saturday, 7 May 2011

    Cu fata sau cu spatele ?

  5. Cu spatele parca e mai sigur ...

  6. Cu ultimele doua puncte e mai degraba stiinta cersitului profesionist. Nu c-ar fi ceva rau in sine, evident.

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Saturday, 7 May 2011

    @Luka D Tot o-ncurci.

    @Diana Coman Cersitul e de fapt o categorie mult mai larga decit pare la prima vedere. Intre homo artifex si gyno curverix omenirea se-mparte omenirea din veac, ca alte alternative nu-s : sau faci, sau ceri.

    Nu ca ar fi ceva rau in asta.

  1. [...] si simbata sa se futa cu inca mai multi ca altfel afla sotu') si tot soiu' de prostii pina hapt in mijlocul practicii normale, acceptate si acceptabile [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.