Hai sa bagam pe cineva in seama

Sunday, 31 July, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

E ca un fel de sport, nu stiu daca ati observat : din cind in cind mai bagam pe cineva in seama. Eu, adica, "bagam". Restul lumii comenteaza - ca de ce tocmai pe ala, ca de ce nu pe altul, ca o fi bine, ca o fi rau, ca poate scade traficu', ca poate creste traficu', ca e frumos, ca nu e frumos, ca trebuia asa, ca nu trebuia asa, ca de fapt trebuia invers, sau altminteri intr-un altfel cumva. Si asa mai departe. O fi frustrare ?

Indiferent de toate aceste considerente, victima curenta este Doina Cernavca*, o domnita delicata care tine in geanta o carte. Scrisa de Dan Pulic. Halal cultura, fa!

Si-acum, sa citam :

Femeia pe care tocmai vrei s-o întrebuinţezi a fost făcută din iubire şi de aceea nu poate funcţiona fără acest combustibil. Ai grijă să-i faci mereu plinul.

Dincolo de ambiguitatea altfel destul de reusita (cite pompe va ia sa-i faceti plinu', apropo ?), ma enerveaza magariile asta cu "facuta din iubire". Tate alea is facute din iubire mai nou, n-am idee daca ati observat, sucu' ala plin de chimicale se face din dragoste de natura, chestiile cu care-ti cureti ceara din urechi sunt din iubire de nu mai retin ce, banui ca si tampoanele intime sunt facute din dragoste. De pizda.

Da' ca o regula generala am observat eu asa ca plicticoasele si nesuferibilele sunt in general facute din iubire si crescute intr-o bula ideala de armonie celesta (falsa, de altfel, va explica Diana cum sta treaba), iar femeile interesante sunt in general facute din tot soiu' de circumstante mai degraba dizarmonice. Mai depinde si de norocu' fiecareia, da' fara a intima nimic despre cunoscutul interpret si translator Adrian Ursu as zice in mare ca numa' gheii se-nsoara cu de-astea facute din iubire. Parerea mea.

Nu lovi niciodată o femeie, căci vei înceta să mai fii bărbat şi vei deveni o jigodie, chiar şi pentru copiii tăi. Ei nu vor uita niciodată că ai bătut-o pe mama lor…

Complicata tema. Eu unul nu cred ca o femeie poate fi fericita in lipsa unei oarecari... n-am idee cum sa-i spunem, carnalitati, poate. Nu inseamna asta neaparat ca tre' sa fie batuta ca sa fie fericita, da-n cuvintele lui Charlotte Rampling, "parfois savoir toucher une femme avec les mains sales fais toute la difference". Pe de cealalta parte, privind tema cu ingustimea la care ne imbie autoarea nu putem nega ca astea-s fineturi poate adecvate cercurilor eterate in care ne invirtim noi, da'n realitatea imunda a Romaniei dintre o suta si doua sute de dolari lunari problemele se pun ceva mai acut, si au bietele muieri mai multa carnalitate decit pot duce. O fi. Complicata tema.

Iubeşte-o dimineaţa şi vei fi şi tu fericit. Abia pe la ora prânzului îţi vei da seama de ce-ţi merg toate atât de bine şi de ce abia aştepţi să ajungi din nou acasă, chiar şi după ani buni împreună.

Chestia asta-i o idee buna, pe bune acuma. N-am idee de unde s-o incetatenit obiceiul asta de-a considera sexul o indeletnicire nocturna. Probabil din expedient de ordin practic, adolescentii gusta cam pe furate fruptul pintecelui si ca atare se invata asa. Totusi, copulatia-i o indeletnicire matinala, femeia are dreptate. Admitind, bineinteles, ca puteti sa va apucati de lucru de pe la doispce trecute fix incolo, ca unii. Da-n ce priveste idealul, sigur ca da, ideal cam asa ar fi.

Nu te îngrijora că piesele din care e făcută femeia se mai deteriorează şi îşi mai schimbă aspectul. Doar unele pot fi înlocuite, însă e preferabil să observi că şi piesele tale suferă exact aceleaşi transformări…

Ete scirt, zau asa. Asta-i ca si cum s-ar duce unu' la service cu masina ca ii bate o planetara si aia i-ar intoarce-o "dom'le, da' tie nu-ti bate un genunchi ? pai ce mai doresti ?!". Nu merge asa, totusi. Motivul pentru care faptu' ca femeia a-mbatrinit poa' sa nu te deranjeze n-are cum fi faptu' ca "si tu ai imbatrinit". Asta-i o insulta si-o injurie. Motivul poa' sa fie in mod legitim c-o imbatrinit frumos, sau ca nu tineretea te interesa la ea (pentru ca ai altele tinere, de-un exemplu). Da' nici intr-un caz ca "nici tu nu esti mai breaz", asa ceva e cel mult o invitatie la a face proba. Iara invitatiile astea rareori sfirsesc bine.

Nu-i spune că s-a îngrăşat, mai bine propune-i să alergaţi împreună.

Cam ce valoare are o relatie bazata pe faptu' ca nu-i poti spune unei femei care s-a ingrasat ca s-a ingrasat ? Ca-mi pare cam ca si masina care functioneaza pina incerci s-o pornesti, ca sa raminem in zona comparatiilor auto (in caz ca va intrebati, nu e vina mea - domnita a ales spatiul, vorbind de facut plinu').

Nu o mai compara cu mama ta sau cu alte femei din viaţa ta – în fiecare femeie care te-a iubit sau te iubeşte ai fost şi tu altul.

Acum comparatia cu mama e oarecum bizara, dat fiind ca ne-am astepta de la cetatenii adulti sa-si fi depasit oarecum complexele oedipiene. Da' comparatia cu alte femei e perfect legitima in masura in care si ele sunt de fata. Pentru ca asa se invata. A, sau stai, vorbim de femei atit de pline de sine incit nu mai au ce invata de la alte femei ? Interesanta pseudo-relatie, zic. Nu pentru mine, da' am observat ca se practica.

Nu-i strica bucuriile mărunte – exact din ele se încarcă şi, fără să ştii, din energia ei te încarci şi tu.

Nu mi-e clar cam ce inseamna bucatica asta, dat fiind ca n-avem definitii pentru "bucuriile marunte", putem eventual presupune ca-i un soi de wildcard, a se folosi de cite ori e nevoie, in situatii concrete oricit de diverse. Mi-e in schimb clar ca-mi repugna implicatia.

Ca sa fie clar, alternativele sunt doua : ori nu exista nici un fel de spatiu de-asta mistic unde se intimpla "incarcari" si alte chestii, ori daca exista el e in totalitate creditul meu, si referintele la el sunt permise exclusiv pentru a-mi multumi pentru nesfirsita generozitate. Cred ca-i o politica buna : ori nu exista Dumnezeu, ori eu sunt Dumnezeu si puteti sa mi va inchinati cit poftiti. Ori nu exista "incarcari" de-astea pe sub mina, ori exista si toti va incarcati de la mine, accept poale-n briu si alte specialitati in semn de cuvenita multumire. Si asa mai departe.

In ce priveste orice chestie presupusa da' nedemonstrabila, aceeasi politica : nu sunt permise referintele decit intr-un singur sens, si anume pozitiv, si anume in directia mea. Si sa vedeti voi chestie cum disparind interesul concret de-a o da in misticisme dispare si interesul pentru misticisme. Ca sa vezi minune, da' cine-ar fi crezut mai frate ca diversele "credinte" si alte balarii exista doar in masura in care ofera ocazii si justificari pentru spolieri in lumea asta cea banal-concreta. Tsk tsk tsk.

N-o înlocui cu alta pentru o oră de plăcere. Înlocuieşte în tine partea ticăloasă cu una virtuoasă şi te vei simţi mai bine decît în ora ceea…

Abordarea este prezumptioasa, pentru ca n-are nimeni de unde sa stie cum ma voi simti eu. Virtutea e o chestie care se defineste in conformitate cu indicatiile din paragraful precedent, asa incit corect scrisa, bucatica este "Nu iti inlocui iubirea pentru barbat cu imaginare virtuti. In loc sa-i respingi amantele invata sa le iubesti. Ca orice abilitate, se dezvolta, iar o lingurita de zama de lindic n-a omorit inca pe nimeni, nici barbat nici femeie".

Când vrei să pleci de tot, pleacă hotărât, nu te tot întoarce, căci răneşti grav un suflet, nu doar o femeie.

Banui ca-mi lipseste experienta ca sa pricep conceptu'. Asa superficial-textual, pai daca-i de tot atunci da, ie de tot. Sau nu ? In principiu nu prea inteleg de ce-as pleca, sau unde. Regulile-s clare, ce se cere-i dat dinainte, negocierea-i din principiu exclusa. Ca atare... din partea mea poa' sa vina si poa' sa plece care cum doreste si dupa cum simte ca i se potriveste. Da' eu un' sa plec, pacatele mele, ca io-s mereu aici.

Mnoa, cam asta. Pina-n final nici nu iesi asa de rau. Si, bineinteles, un traditional sa fiti iubiti!

---------
* "Cunoscutul interpret a ţinut în taină timp de patru luni ziua căsătoriei sale. Jumătatea lui se numeşte Doina Cernavca şi este nimeni alta decît PR managerul vedetei. Aşa aveam să aflăm că dragul nostru Adrian Ursu se însoară cu draga noastră Doina (Cernavca), fostă colegă de la „VIP magazin” şi că relaţia lor de serviciu a crescut în una de dragoste, pe care cei doi nu au afişat-o practic niciodată în public."

Asta la caz ca nu stiati ca exista un cetatean pre numele lui Adrian Ursu, precum nu stiati nici ca-i interpret, ori ce interpreteaza el. Precum nu stiati nici ca exista o revista "Vip magazin", unde chiar lucreaza oameni, anume mai mult de doi (admitind ca citatul nu survine dintr-o bizara aplicatiune a reflexivitatii insingurate).

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. Mihai B`s avatar
    1
    Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
    Sunday, 31 July 2011

    "Când vrei să pleci de tot, pleacă hotărât, nu te tot întoarce, căci răneşti grav un suflet, nu doar o femeie."

    aici are dreptate mai, degeaba comentezi tu gicacontrist. problema e ca asta se invata cu experienta si oricum cine stie, stie, cine nu, o sa invete sau nu. sfatul acesta e foarte corect in opinia mea, dar... foarte greu de aplicat. :D

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 31 July 2011

    O fi, nu zic nu. Nu le-oi sti nici io chiar pe toate acu', se si zice-n text.

  3. "Articolul" e in fapt scris de Mihaela Radulescu (chit ca n-o fi stiind), asa-mi pare ca zice pe blog. Si cred ca-i scris cu dragoste. Tot de Mihaela Radulescu.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 1 August 2011

    A, da ?

  5. @Mircea Popescu

    Păi bre, dacă femeia nu poate fi fericită în lipsa bătăii, atunci bate-o. Uite că-s şi io de acord cu tine o dată, adică să pui fericirea ei în faţa fericirii tale. Dar toată chestia-i să fie fericirea ei nu fericirea pe care încerci tu să i-o impui ei sau de care ea nu-i încă conştientă da' ştii tu mai bine ca ea etc.

    În rest, încercări penibile de-a ironiza un text frumos. Câte pompe să dai? E simbolic termenul de combustibil aici. Sucul de chimicale se face "din dragoste de natură" că aşa-l promovează fabricanţii în timp ce faptul că femeile-s făcute din iubire e un fapt. A, că nu eşti tu de acord, probabil că tu eşti făcut din alte ingrediente. Compari apoi femeia cu o maşină căreia îi bat planetarele? Nu-i spune că s-a îngrăşat nu înseamnă ce zici tu ci înseamnă să n-o răneşti, să fii delicat cu ea. Că e mai sensibilă ca tine. Bucuriile mărunte sunt acele mici surprize, cadouri simbolice, gesturi frumoase care nu numai că sparg monotonia de cuplu dar îi arată că nu ai uitat-o. Pentru că dincolo de valoarea materială a cadoului ceea ce aşteaptă ea de la tine este atenţia ta. Pentru că o femeie nu-i ca un bărbat, are nevoie să-i spui că o iubeşti, că nu ai uitat-o. Dacă îi spui asta (într-un fel sau altul) atunci aceste mici surprize pot produce efecte mari. Şi da, din acest punct de vedere şi dacă înţelegi cheia asta, poţi pune wildcard, gestul chiar nu contează.

    Destul de urât să faci mişto de nişte gânduri frumoase şi probabil sincere.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 2 August 2011

    De unde stii tu ca "femeia" e mai sensibila ca mine, bei trol ? Si cam cit de prost sa fii sa compari un ceva anumit cu un ceva general, oare ? Mai prost decit bota ?

  7. A, scuze, eu credeam că eşti bărbat. Retrag atunci.

    1. Perele-s mai dulci decât lămâile, care-s chiar acre (asta este o chestie general valabilă). 2. Tu eşti o lămâie. 3. Para despre care discutăm (oricare ar fi ea) este mai dulce ca tine pentru că 1 + 2. Dificil, ce să zic... înţelege şi un copil de grădiniţă. Dar există cazuri şi cazuri, gata, am rectificat mai sus.

  8. Hipsterilor`s avatar
    8
    Hipsterilor 
    Tuesday, 2 August 2011

    lolcecitescaici.jpg

  1. [...] Hai sa bagam pe cineva in seama [...]

  2. [...] "parfois savoir toucher une femme avec les mains sales fais toute la difference", but meanwhile yes Romania is very much Sicily. In fact, if it had any sense it'd have become a [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.