Femeia nesuferita

Tuesday, 19 January, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Citeodata viata iti ofera cate un exemplu perfect pentru o notiune abstracta, un avatar al urateniei, lenei, minciunii, prostiei sau ce-o mai fi. Si citeodata chiar accepti aceasta oferta. Nu prea des, poate odata intr-un an. Astazi este acea data.

marie_jeanne2 Marie Jeane Chiriac este arhetipul femeii nesuferite.

Toate femeile intalnesc la un moment dat, in cursul timpului care este viata lor, si anume, undeva in jurul varstei de 12 ani, o groaznica si infricosata incercare. Nu doar faptul ca incep sa sangere, spontan, periodic si inexplicabil, nu doar faptul ca se umfla pe alocuri, nu doar faptul ca le fluiera baietii pe drum si in general incep sa primeasca o groaza de atentie si atentii despre care nu stiu neaparat la ce servesc sau cum ar putea raspunde. Toate acestea impreuna si o multime de alte detalii contribuie la starea de fapt : viata oricarei femei adulte se imparte in intervalul copilariei si perioada maturitatii, despartite de un interval mai degraba nesigur si neplacut, numit indeobste pubertate.

Pana la marile revolutii si eliberari ale secolului trecut, majoritatea vasta, daca nu chiar toate femeile reuseau sa parcurga in bune conditii cei cativa ani de pubertate, mai mult sau mai putin conduse, impinse si silite de mana de fier a "societatii", bineinteles, dar ajungand totusi de partea cealalta a raului, ajungand sa-si traiasca viata ca adulti. Dar de cand fiecare are dreptul la cate o opinie, ca de exemplu cei ce n-au vazut in viata lor ursi, despre ursi, si de cand fiecare e responsabil de viata lui, si anume, mai ales de partile pe care nu are cum le intelege, ca nu le-o vazut de la distanta decat pentru o clipa si dintr-un singur punct inainte de-a se trezi zvarlit in ele, situatia s-a schimbat radical.

In loc sa avem o suta de copile, o mie de femei si cateva pubere chinuindu-se un an-doi-trei sa-si treaca hopul, avem astazi o suta de copile si o groaza de fatuci confuze. Femei adulte mai rar. Fatucile confuze, a caror reprezentant categoric este Marioara din imagine, adopta tot soiul de strategii puite de mintea lor pentru a-si rezolva problema. Una dintre ele este sa sezi dom'le pe malul raului (asta dinspre copilarie, nu celalalt) cu ochii inchisi, imbracat in capoate inflorate cu personaje de desen animat, cu ochii strans inchisi si sa pretinzi ca tu esti de fapt pe celalalt mal. Sau, daca asta nu merge, sa pretinzi ca tu de fapt nici nu doresti sa treci. Sau ca nici nu exista un celalalt mal. Sau orice altceva.

Cheia abordarii asteia demente este pretinsul, ochii inchisi, "make believe" cum ii zice englezul. Si intre timp carnea creste si se umfla la umbra, ca-n povestea Rigai Cripto, si apoi se puhaveste si se buhaie si incet incet putrezeste cu totul. Intre timp, viata este-n alta parte, si anume, dincolo de rau, si motivele infantile apar tot mai triste fluturand pe-o hoasca.

Totusi, aceste probleme sunt atat de comune si pana la urma, atat de ridicole incat simpla lor apasare pe-un individ oarecare n-ar trebui sa fie suficienta pentru a scrie eu despre el. Nici nu este.

Celalalta jumatate a obiectului perfect despre care discutam e cata. O cata care-i totusi femeie, are copii, isi cicaleste barbatul, face ochi dulci postasului, sta ore la povesti cu co-catele ei si impute intregul imobil cu varza acra si cartofii pe care-i "gateste" e enervanta, sigur ca da, dar ca si pubera eterna in forma simpla e pur si simplu un obiect comun. Nu-i mare lucru, se intalneste peste tot locul, si iarasi n-ar fi suficienta chestie sa scriu eu despre ea.

Sinergia intre cele doua insa, super-grozavia catei etern pubere transcende orice limite ale imaginabilului, cam ca aroma de cacat acoperita cu parfum ieftin. Oricare dintre cele doua sunt neplacute, dar impreunate constituie un dezastru olfactiv de proportii epice.

Deci, ce face super-monstrul in viata lui de zi cu zi ? Hai, de dragul stiintei, sa murdarim o oala.

Nu obisnuiesc sa ma imbrac elegant, frumos, trendy-flendy deci invita-ma la chestii informale altfel va fi fun.

Dupa cum stim, pana pe la 6-7 ani copii pot fi dusi oriunde si in capot, sau ma rog, cum preferati sa numiti chestia aia ce-o poarta ei.

Punctul meu sensibil este bunastarea animalelor. In legatura cu acest subiect sunt uneori intoleranta cu parerile diferite si mai ales cu glumele facute pentru a ma starni. Daca incerci sa ma enervezi tachinandu-ma cu glume proaste despre animalute s-ar putea sa ai surpiza sa reusesti.
[...]
Mi-e frica de copii mici care se joaca pe langa mine. Ei vor mereu sa ma loveasca in ochi sau sa faca caca pe mine

Pentru ca, nu-i asa, incapacitatea de-a zamisli, datorata nici unui motiv concret, ci simplei confuzii mentale se rezolva perfect printr-o preocupare desocializanta cu oarecari sclipiri psihotice pentru catei si motanei. Si iepurasi. Si asa mai departe.

Cele mai periculoase lucruri pe care le poti auzi de la mine intr-o conversatie mai aprinsa sunt: “Ok.” “Bine.” “Ai dreptate.” “Cum crezi tu.”
[...]
Uit si lucruri care ma intereseaza. Am un defect de memorie si e posibil sa uit ceva ce ai pomenit intr-o discutie. Nu te supara, mai zi odata si accepta-mi scuzele.

Catele adevarate stiu de ce. Oamenii normali afla aici : pentru ca nimeni altcineva si nimic altceva nu conteaza, nici pentru mintea infantila (pana in jurul varstei de 3 ani, cand descopera ca nu-i singura pe lume), nici pentru mintea catei, care nu-i cu nimic diferita.

Nu pot sa privesc interlocutorul mai mult de o secunda-doua. Nu este impolitete si nici nepasare ci o problema de focus. Ascult in continuare ce spui chiar daca imi mut mereu privirea.

Nu este, cu singuranta, nici o problema mintala. Ma rog, hai, nu una mare. Bine, nu imensa. Ok ?

Daca ai avut rabdare pana aici, afla ca imi platesc mereu consumatiile, cel mai des tind sa fac cinste. Daca am bomboane, covrigi, sandvisuri, flori de mar, le impart cu cine ma intalnesc.

Ba chiar mandria de a-si fi platit singura si in cele din urma leasingul pe borcanul cu Nutella, precum si vasta experienta profesionala capatata in functia incarcata de adanci responsabilitati de copywriter ingaduie super-catei o atitudine independenta, ba chiar usor superioara lumii in general. In mintea ei, ea nu este, asa cum v-ati putea inchipui dumneavoastra, elementul de baza al oricarei ierarhii posibile sau imaginabile, echivalentul pentru secolul 21 al minerului, strungarului si fetei de birau din 1900, ci dimpotriva. Dimpotriva ce ? Dimpotriva nimic.

Chestia cea mai haioasa este ca fata asta munceste la compus/tradus reviste pentru... femei. Sau ma rog, le stiti, chestiile alea care le invata pe fetele tinere si impresionabile cum sa fie cat mai ridicole si inadecvate.

Eu ce pot spune decat, dormi linistit, Principiul lui Peter lucreaza pentru tine.

Category: Rautati si Mizerii
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

98 Responses

  1. Noa, te-ai apucat sa-ti alegi tinta, nu te puteai tu abtine si sa dezvalui taina femeilor copil la modul general-abstract fara exemplificare? Zicea Nae Ionescu ca exemplele or fost date de la Dumnezeu numai pentru prosti, sau asa ceva. Noa, dar interesant oricum.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 January 2010

    Puteam. Dar faptul ca puteam se vede ca nu-i neaparat un criteriu, iata ca pot si cu exemplu.

    Si e chiar mai bine cu, pentru ca aferatiile de abstractie sunt parte a suferintei pe care-o descriem.

  3. Mikael Eon`s avatar
    3
    Mikael Eon 
    Tuesday, 19 January 2010

    a nu se confunda ludicul cu prostia. Mircea, nu trebuia sa te deranjezi pentru atata lucru, amiba tot amiba ramane, din cauza ca nu dispune de un sistem central nervos. dispune doar de un sistem de operare bazat pe un arc reflex care are doar capacitatea de a se irita cand o stimulezi. cred ca nu va incerca niciodata sa se sustraga descrierii de rigoare.

  4. asemenea rochitse/ bluzitse/ capoate inflorate dau bine la varsta noastra. dar numai pe sanii adecvati. ca ai laurei, de exemplu :D

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 January 2010

    @Mikael Eon Intocmai.

    @ioana Hehe, este ce zici tu, adica, stau bine pe-o fata trupesa si care stie trage cu ochiul, pe motiv de Lolita. Dar zau ca nu-i cazul in cazul asta.

  6. "chestia aia" cum numesti tu imbracamintea specifica pentru varste de "pana pe la 6-7 ani" se numeste Spielhosen sau Freizeithosen, nicidecum tinuta informala cum sustine duduia.

  7. LePetitPrince`s avatar
    7
    LePetitPrince 
    Tuesday, 19 January 2010

    eu sunt de parere ca femeia nesuferita e mai nesuferita decat barbatul nesuferit

  8. Are si micul print un argument destul de solid!

  9. ce m-a lovit Dan cu şpilhozenii lui .. tot natu' purta d-ăia pe când eram eu mic :D

  10. Da' nu-s spielhosenii mei.
    'S ai duduitei. :D

  11. Io zic sa o lasi in lanul ei de secara.

  12. Asami trebuie mie daca citesc postarile tale. Ca nam inteles nimica. Da nici nu cred ca era ceva de intelesc.

  13. Cum am mai spus, nu prea ma pricep la domnite, da' invat cu placere.
    Din ce-am observat pana acum, imi pare ca nu se exista domnite nesuferite. Pen'ca virgula care-i nesuferita unora, ii draga altora ori chiar placut suferita, din varii motive printre care ar fi, mai ales, placutul. Care placut se poate rezuma la sanii adecvati (care-s adecvati, ma gandesc, in functie de CTC-ist), ori se poate extinde asupra persoanei pe de-a-ntregul.
    Si oricat de nesuferita ar fi o femeie, ma gandesc ca, mereu se va gasi un barbat (ori o alta femeie) care sa o sufere ori chiar sa o placa, macar asa ... de-o tura :P

  14. Apai ma Florine,ca sa zic asa,dupa teoria asta si Mircea Badea ii o dama bine.

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 January 2010

    @Dan Asa i se zice prin partile noastre, da' fata mi se pare ca-i moldoveanca... pe la ei i s-o fi zicand davai ceas, gen.

    @LePetitPrince Logic, de altfel, ca pe barbatu' nesuferit n-ai nici un motiv sa incerci sa-l suferi.

    @fcbl Are, are.

    @dAImon natu' ?

    @Dan E, gata, asa vei intra in istorie, Dan Hosenkrantz.

    @Dr.A Zici tu ceva.

    @dadatroll Io ce sa fac, nu putem fi toti Gramo acu'.

    @Florin Ma, tu esti cazut la lipsa in momentu' de fata ?

    @lexy229 Sau bucata asta de cascaval. Sau racordul de la buda.

  16. @Mircea: Daca e posibil, as prefera Hosenstern

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 19 January 2010

    Guildstern, eventual.

  18. MP : Satu'. You're not blending in as a local.

    Florin : Te apropii periculos de ideologia Pitici Gratis. Are you sure you wanna go there? :D

  19. Lexy229, apai io stiam ca-s omi de-l cred pe Badea drept dama bine, ce i-ar face de l-ar prinde ! :D
    Mircea, nu-s (de)cazut, inca, da daca ma mai ingras mult de la nefumat sigur nu o sa mai am parte.
    Io am ce am cu titlul, mai ales in sensul de neplacuta (displace) ori antipatica, asta nu-mi pare de luat in seama ca minus.
    Nu o sufar pe Cameron Diaz, da asta nu are a face, ii numai treaba de placut.
    Sunt omi cu gusturi soricesti ce indragesc branza.
    Acum, cu domnita Lamaie, daca iti este doar nesuferita, mai ales pentru faptul ca se comporta precum un copil, ma gandesc ca nu-i atat de rau. Sunt omi care se copilaresc anume pentru a atrage atentia.
    Intotdeauna am apreciat, la domnite, tehnica ochilor de capriuta, mari si foarte umezi, numai ca n-amn reusit niciodata sa fac diferenta intre cine chiar o stapaneste si o foloseste si femeile care-s in drept cu o copila.
    dAImon, orice numai sa nu ajung un hipstar verde :D
    retrag partea cu 'macar de-o tura'

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 January 2010

    @dAImon #me fail. facepalm.

    @Florin Deci pe scurt te ascunzi cu lasa lasitate in spatele relativismului celui mai nesuferit! Ca si cum oricum ar fi, asa e ea si-i buna, nu exista progres, nu exista dezvoltare, femeile lucra degeaba. Pentru ca oricum toate-s proaste, pentru ca ele nu-s oameni, ci delicat bibelou de portelan. Asa-i ? ASA-I ?!

    Noa vezi tu, nu cu burta are de-a face!

    PS. :D Drept ca ti-am tras una-n cap cu pepenele, da' sa stii ca are si samburi printr-ansul.

  21. Mircea, he he, cand ii vorba de domnite, recunosc ca reactionez cu lasa lasitate :D
    Mai putin partea cu bibeloul, ca bibeloul ii privit, nu-i framantat :P

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 January 2010

    Iubire, acest bibelou de aluat, fii pe pace. Florin iti proiecteaz-un malaxor.

  23. Ma, fata ori ti-a dat papucii ori o iubesti si nu stii cum sa o arati. Lasa fata in pace. Fiecare are si ceva frumos. Iubeste femeia nu o dojeni.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 January 2010

    Hahaha da' tu ce crezi ca-i aici, tabara de pionieri de la Mamaia ?

  25. dadada, asa arata el afectiune, trage fetele de codite!

    Trilemoiul + Lamâia = Love

  26. Mircea Popescu`s avatar
    26
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 January 2010

    Fifo, stii tu bancu' cu una lamuie ?

  27. Nu distrage tu atentia cu bancuri acuma :p

  28. Si noi, cititori naivi, ar trebui probabil sa nu observam ca ai scris articolul asta fix cu o zi inainte de-a vorbi la radio, unde se intampla ca ai recomandat oamenilor sa te caute pe google dupa nume, unde ca din intamplare se gaseste, in pozitia a 3-a, un articol mai degraba injurios scris fix de aceasta fatuca. Cat sa ai si tu detractori, ca nu se poate celebritate fara, dar ca sa si inteleaga lumea ce s-a intamplat, sa nu cumva sa interpreteze gresit.

    PS. Asta e primul comentariu aici de care ma gandesc serios ca va ajunge cenzurat.

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 January 2010

    @kokofifi Bine, pofteste sa te trag de codite atunci.

    @Anonimosu Noa hat, uite ca nu. Dai o bere ?

    PS. "Strategia se confunda intotdeauna cu norocul." "Unde ai citit asta ?" "In toate cartile bune."

  30. Dilema? ||

  31. Mircea Popescu`s avatar
    31
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 20 January 2010

    Trilema. Incantata de cunostinta :D

  32. Seamana cu sarah jessica parker, parca din toate punctele de vedere :D

  33. Mircea Popescu`s avatar
    33
    Mircea Popescu 
    Thursday, 21 January 2010

    Macar n-are falca de cal.

  34. Deficient de catecolamina ... adicatelea nevroza se numeste asta mai pe romaneste.

  35. Mircea Popescu`s avatar
    35
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    I-auzi chestie, io dorm cu catecolaia in pat de treiji de ani si n-am stiut pana acu' c-asa-i zice.

    Deci de-acolo vine "cotaiala" ?

  36. Nu tu, faci confuzie :P
    Astia cu catecolamina mica mica (femeile in general au probleme cu apetitul sexual) au si activitate la mansarda slaba, ceea ce nu as putea spune despre tine.

  37. Mircea Popescu`s avatar
    37
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    Sa le facem neste injectii zic.

  38. Tu, esti rau ... asa-ti casuna cateodata.
    Dai si la mine o piersica? Hai ca dau o visina :D

  39. Mircea Popescu`s avatar
    39
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    Fie, daca n-ai cireasa bun-o fi si-o visina. Ma simt generos.

  40. Vă rog să nu mai pomeniți de injecții că îmi faceți poftă. :D

  41. @Mircea Noah credeam ca eu's aia generoasa ...

    Ma duc sa ma concetrez, poate totusi imi vine a boci.

    @Mari Ma bagi la ganduri de nevroza de-aia tomnatica. :P

    Gata, ma duc.

  42. Mircea Popescu`s avatar
    42
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    @Mari Soliciti un Moldamin Forte, puiule ?

    @Luka D Sa strangi productele intr-un flacon si sa-l sigilezi cu grija sa nu se piarda din durere.

  43. Ce durere? Care durere?
    Am draci ...

  44. @ Dana Decât să bocești, mai bine să hohotești, zic. :D

    @ Mircea Mulțumesc dragule. Nu e tocmai la ce mă gândeam eu... dar merge, cu condiția să mi-l administrezi dumneata. De acord?

  45. Mircea Popescu`s avatar
    45
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    Pai clar ca io, doara cine ?!

  46. No așa!

    Am vrut doar să mă asigur. Se știe că managerii obișnuiesc să delege responsabilități. :|

  47. Mircea Popescu`s avatar
    47
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    Pai responsabilitati da, sa aiba pe cine pedepsi, da' pedepse n-am mai auzit sa delege.

  48. LOL, asta era pedeapsă?

  49. Mircea Popescu`s avatar
    49
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 31 August 2010

    Noa vedeti oameni buni ce face sclavia din om ? Care dintre voi mai radeti de Moldamin ?

  50. Rakeback`s avatar
    50
    Rakeback 
    Friday, 12 November 2010

    Arata a femeie nesuferita cel putin =)

  51. Mircea Popescu`s avatar
    51
    Mircea Popescu 
    Friday, 12 November 2010

    Pai nu judeca si tu dupa aparente acuma.

    Insoara-te cu ea, chinuie-te zece-douazeci de ani si pe urma da un verdict. Acelasi, da' macar, vorba ceea, n-ai judecat pe aparente.

  52. Lmao. small world..word!

  53. Mircea Popescu`s avatar
    53
    Mircea Popescu 
    Saturday, 6 August 2011

    Ce, te pomenesti c-o cunosti pe mamzel Speshal ?

  54. Ohh ba daa...

  55. Si in masura in care fetele tinere si impresionabile devin cat mai ridicole si inadecvate, ce se mai poate fute?

  1. [...] februarie 2009 : O copila toanta scrie o minciuna care sa confirme teza prietenului prietenului ei. Pentru ca asta-i orizontul, [...]

  2. [...] Un sfarsit de lume binevenit, de altfel, pentru ca deschide portile devenirii intru umanitate. Oamenii nu sunt, pana la urma, nici perfecti si nici cine stie ce competenti, asta-i funciar si la rigoare, necesar, structura lor. Un sfarsit de lume pe care oamenii moderni si mai ales contemporani il digera greu, sfarsind adesea in lumea paralela a copiilor eterni. [...]

  3. [...] tampenii adolescentine. E in firea lucrurilor sa-ti dai aere la varsta aia. Le inteleg si pe intarziatele mental care pun botul la asa ceva, nu in sensul ca mi se pare acceptabil, da-n sensul ca pricep unde-s [...]

  4. [...] si plina de intelesuri, care ne spune cite ceva despre niste categorii anumite de oameni (Veronica, femeia nesuferita, John, ambitiosul, Kit Williams, autorul cel de buna credinta, oamenii de stiinta cei naivi si [...]

  5. [...] de a fi femei, toate femeile incep prin a fi copii. Sigur ca nu toate reusesc sa ajunga in cele din urma femei, destule naufragiind in diverse statii cvasi-infantile. Ei [...]

  6. [...] Nu, nu si nu. Nu cunosti nici un exemplu, ai diploma de la scoala de soferi si copulezi cu mina. Pics or gtfo. Corect se face asa : Cunosc minim doi prosti (Vali Petcu, Cetin Ametcea). Cunosc trei centuriste sifilitice (1, 2, 3). [...]

  7. [...] nu-si mai permite sa sponzorizeze siliconata blonda. Pai bine ba Cutarescu, da-i liber si ia-ti una la muie, hăhăhă. Ce-am mai [...]

  8. [...] zic tresare ca un ogar : de ce vorbeste Robi de lamiie [cached], doara n-o fi ceva referinta la vitica de povara cu care eProstin a ales sa-si imparta tineretile si destinul ? Hmm ? Ar merita investigat zic, da' [...]

  9. [...] este o nesuferita dupa orice definitie posibila, din motivul simplu ca-i o femeie care iese din paradigma supunerii : [...]

  10. [...] cazul in care nu sunt, putin conteaza cum se imbraca ele, pot purta si-un sac vechi de cartofi ori o pijama, e tot aia din perspectiva discutiei asteia. Pentru a nu le rapi inutil timpul, cit si ca semn al [...]

  11. [...] le zicem, sau in fine, "paturii cu nasul pe sus" din lipsa de termen mai bun. Intre piti de Mall si domnisorica cu pretentii si aferatii intelectuale prima-i indiscutabil si demonstrabil mai inteligenta decit [...]

  12. [...] mare lucru (si pe baza acestui fapt as fi clasificat-o la repezeala drept proasta, ca sincer acuma, cine se ocupa cu vintagecrap [...]

  13. [...] nu-s deloc capabili sa inceapa macar pasul spre maturitate (echivalentul exact, in oglinda, al femeii nesuferite), femeia nu reuseste decit cu greu sa-si gaseasca atita umilinta cit sa poata fi fericita si atita [...]

  14. [...] ca o regula generala am observat eu asa ca plicticoasele si nesuferibilele sunt in general facute din iubire si crescute intr-o bula ideala de armonie celesta (falsa, de [...]

  15. [...] un an diagnosticam problema, asupra femeii. Asupra femeii dat fiind ca pe mine femeile ma intereseaza, si nici intr-un caz deoarece ar fi o [...]

  16. [...] mai tineti minte pe muista de-si zicea pe-atunci Lamuie si mai nou isi zice Jeanette ? Marie Jeanne Chiriac aia ? Pizduta atit de patrunsa de propria importanta ca dadea din sine (intr-un articol intre timp [...]

  17. [...] Aveti mare grija nu cumva sa mai iasa vre-odata om din femeie pe planeta asta, aveti grija sa fie populata exclusiv si numa' de viermi. [...]

  18. [...] de altfel). Mindrele (da' cam speriatele de bombe) domnite incearca cu alte cuvinte sa-si instituie un surogat de identitate sexuala (ceea ce ne explica in trecere si ce au in comun cu transsexualii : lipsa, completa si acuta, a [...]

  19. [...] aici e un fel de incercare de cristalizare doctrinara a stupiditatilor si insanitatilor care impiedica maturizarea normala. Cu alte cuvinte, starea unei femei de-a nu sti [...]

  20. [...] esentialmente femininaiii si respectiv tinerii sunt impiedicati literalmente de la maturizare (cu efecte dintre cele mai triste) e tocmai incercarea nauc inteleasa si intolerabil aplicata de-a reduce violenta ca substitut de [...]

  21. [...] vedere al modelor ideologice ale unui moment sau altuia, a fi femeie inseamna a fi sclava. Sigur, nu toate femeile concrete se simt bine-n feminitatea lor proprie data de mamicuta lor, unele incearca bietele sa creasca-n laturi si tot soiu' de ciudatenii, sa se [...]

  22. [...] by patriarchy. [↩]Known in Romanian as The Horror Between Girls And Women. The theory here. [↩]Which not only IS a thing and has ever been a thing, but should and most definitely must [...]

  23. [...] a sex tape is no substitute, nothing can really ever substitute. Grow up, stop clinging to your prepubescent sarafans, go find a great man and give him a great eulogy already. ———Though I hear [...]

  24. [...] mortgage she can't pay on her own ? Like that other chick, like each and every other chick in this quagmire of chickdom [...]

  25. [...] is that they're all trying to be young women. Not adult women, but fanciullas, unpopped cherries, that horrible thing. In this perspective, "transsexualism" is just an epiphenomenon of the larger problem - who cares [...]

  26. [...] Oh wait, nevermind me, you're for "gender equality", in the usual "lowering to the lowest common denominator" sense of "equality". I must have thought of someone else. Carry on. [↩]No, you can't have actual women, as the adult representative of the human female gender, in a world devoid of men. What you get instead are that swampthing. [...]

  27. [...] "like you for you" is simply that YOU DON'T EXIST. She does. You don't, you're a figment of your very predictably trite imagination. Her we like for her. You we don't like at all, and for that matter we don't even [...]

  28. [...] [↩]The usual stuff blocking maturation in little girls, as discussed in Spies in Berlin, Femeia nesuferita and so forth. Here it is visually [...]

  29. [...] off before she can develop a true will, turn into a woman and take her proper place by a man. In some unfortunate cases the infantile pseudowill is not broken, resulting in diformity and lifelong disability (an [...]

  30. [...] and fails to protect a herd of obnoxious Chinese "virgins" (who are inexplicably played by insufferably obnoxious old maids) yet specifically at the precise moment when some squirming ball of anti-fun is just about to get [...]

  31. [...] were a sort of chimps.ii There's no concern whatsoever shown or implied for "the problems" of "women", which is exactly as it should [...]

  32. [...] [↩]The usual stuff blocking maturation in little girls, as discussed in Spies in Berlin, Femeia nesuferita and so forth. Here it is visually [...]

  33. [...] rage, the "humiliation" of the child being forced to contend with the readily dispelled nature of her delusions, the forcible taking of her out of an idealised France and into a very romanticised Romania all [...]

  34. [...] idea of these retards is that if they get an (unauthorised) copy of a Mussolini speech and splatter (their own genuine) [...]

  35. [...] the political fashions of any given time, being a woman means being a slave. There are, of course, those concrete women who don't feel well within their own feminity as their mommy gave it to them. Some try to grow sideways and in all sorts of shape bizarre and [...]

  36. [...] Here's a word about high heels : women stole the item from fucking Greek warriors! Yes, that's right, high heels are historically as manly as the gladius ; and for that matter this may well be the only example known to literature in which women taking over something manly didn't utterly ruin it for all time. Bear this in mind when you feel inclined to make cheap faggoty statements on the topic in a transparently ridiculous attempt to appear appealing to the lost girlies. [...]

  37. [...] of whether they'll turn out sluts, which is to say cool women we like to hang out with, or insufferable pantsuits. The latter like to call themselves "very sensitive", but it is a misnomer, they were just highly [...]

  38. [...] someone's dog. It was intended (and consequently labeled!) as a fuck toy for the sort of "dom" the idiot pre-women of fetlife produce secrete. God help the entire echafaudage should a label maker fail somewhere in [...]

  39. [...] problem with the social dissolution brought about by the indulging of the precious cuntlets' idle pretense to self-determination is the forgetting of tools, means and methods. You [...]

  40. [...] optionality as available and open to them, thereby delaying their maturation past the point where their own biology can support it. This is the exact same failure mode seen in small children who are exposed to more [...]

  41. [...] works. Bare ass not normal at the supposed strip club / alleged cabaret, imagine this fake bullshit the overgrown girlies will come up with left to their own [...]

  42. [...] Right. She also made her desire to achieve fame public. Several passages of her memoir remarked upon her virtuous character, and that while she acknowledged goodness in others, she thought it acceptable that she should hope to be better than them. Cavendish said her ambition was to have everlasting fame. She also expected to be criticized for her decision to write a memoir. She responded by stating that she wrote the memoir for herself not for delight, but so that later generations would have a true account of her lineage and life. She said that she felt justified in writing her memoirs since it had been done by others, such as Caesar and Ovid. [...]

  43. [...] exactly independent, but they're absolutely not mutually exclusive, which makes the position of the scared girly particularly ridiculous : so petrified is she of attaining womanhood, "what it might mean" -- da [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.