Drepturile celui care se fofileaza

Tuesday, 05 July, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Acum niste ani, o curvistina locala fu surprinsa de barbat in timp ce deservea un cetatean. Cetateanul s-a refugiat pe balcon, unde barbatul l-a impuscat, cam ca pe un ciine, asa. Instanta a retinut legitima aparare, si l-a eliberat pe barbat, chit ca pulimea ciriie de-atunci ca cetateanul nu intrase prin efractie, ci invitat. Ce nu reuseste nicicum sa priceapa pulimea este ca nu conteaza birfele ei, si ca cine se fofileaza nu are drepturi.

Cu acest exemplu ilustrativ in minte, sa purcedem la urmatoarea discutie :

  @Mircea_Popescu: Foarte bine! @paulmateescu zdrobit psihic tipic RT @Adevarul: Un tânăr s-a sinucis cu arma de vânătoare a tatălui său după ce a picat BACul
  @gheorghe3000: @Mircea_Popescu Cum mniezau sa fie foarte bine? Cineva s-a sinucis pentru un cacat inutil, excelent, moar plz!
  @Mircea_Popescu: @gheorghe3000 Nu mai. Un pulalau de 19 ani care n-o fost in stare sa ia 5 e chiar inutil lumii asteia. De s-ar impusca toti ar fi perfect.
  @gheorghe3000: @Mircea_Popescu Pai nici eu n-as fi fost in stare sa iau 5, ca sa stim unde stam, si nu-s chiar inutil, dar eu nu m-as fi sinucis.
  @Mircea_Popescu: @gheorghe3000 Hm. Cum drac mei ?!
  @gheorghe3000: @Mircea_Popescu Pai asa, n-aveam chef sau motiv sa invat. Ma interesa doar minimul necesar sa termin liceul.
  @gheorghe3000: @Mircea_Popescu Cand minimul necesar creste de la 10% la 80% peste noapte, strici socotelile unora, e de cacat.

Si-acum, sa vedem. Am o amica al carei baiat, la ora actuala ceva mare boacter prin Silicon Valey, insurat, cu doi copii (m-a bagat in WOW closed beta, ca lucra acolo) nu si-a terminat liceul. Ca n-o avut el chef. La doua saptamini dupa, era angajat pe post de engineer, si platit mai bine decit orice profesor de liceu. Fara sa fi terminat liceul, ca la ei in societate asa merge, te angajeaza cine ce vrea pe ce post doreste, nu-i ca la noi sa-mi vina mie un putulica de la nustiuce "institutie" sa-mi spuna pe ce posturi pot angaja pe cine. Pina in final, pe la vreo treizeci de ani, si-o dat echivalentele.

Am o alta amica, al carei tata era foarte indignat demult, demult, pentru ca i s-a demolat chioscul! Deci, tipul avea un tomberon de-ala, construit ilegal pe trotuar, pe care primaria a venit si l-a demolat, atunci, demult, va amintiti, prima data cind a fost Basescu de vina. Atunci Basescu era de vina ca ghiolbanu' (in echipament complet, bluza de trening, maieu, lant) isi construise un chiosc unde n-avea ce sa caute. Si nu este normal, ma intelegeti voi, sa vina sa-i distruga lui chioscul pe care el a dat bani!

Mnoa, cam asta-i toata povestea : cine se fofileaza o face pe barba si pe socoteala lui. Daca nu-i iese cum se astepta sa-i iasa, n-are decit sa se duca sa se impuste. In tot cazul n-are de ce sa-mi vina mie sa mi se plinga, sau de ce sa se adreseze statului, sa-i apere "drepturile".

Cine se fofileaza n-are drepturi, ca tocmai asta-i esenta fofilarii : obtii mai multa agilitate, sa "poti face ce vrei tu" in schimbul renuntarii la protectiile de care se bucura ceilalti sobolani. Dupa care, daca se demonstreaza ca te-ai fofilat in directia gresita... pai asta e, o sugi, si chiar nu intereseaza pe nimeni ca tu pur si simplu iesisesi la o plimbare-n piata, fix in timpul altercatiilor cu fortele de ordine, asa s-a nimerit, iar geamurile le-au spart niste copii veniti de la alt bloc.

Si eu cred ca-i chiar foarte bine asa.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

44 Responses

 1. si evrei, si totalitaristi. hua

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 5 July 2011

  Nonmuisti != totalitaristi.

 3. haidi mai, nu fi trol. stii prea bine ca principiul comunist sa dam munca si mancare la toti merge perfect cu natura si asa este lasat sa fie de la ea.

  daca omori un gandac, un pom, un animal se fute ecosistemul, ca totu' se leaga intre ele. totul are un sens si-o legatura. daca n-ar fi pamant n-ar fi apa, daca n-ar fi apa si pamant n-ar fi verdeata, daca n-ar fi verdeata n-ar fi animale si tot asa.

  daca omori un om, cade iar ecosistemul, doar ne furnizam toti intre noi produse, ne aparam unii pe altii, etc etc etc

  nu?! nu poti nega realitatea

  ce nihilism absurd si prost gandit e asta cu care-s inutil la gunoi, omorati si etc.

  denaturatule, nebunule, nasabuitule !

 4. Mircea Popescu`s avatar
  4
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 5 July 2011

  Astea-s iluzii de om prost, si nu platesc nici cit o lingura de extract de laba. Gindacul e perfect irelevant si perfect dispensabil pentru conceptul de gindac. Daca omori unul, doi, zece sau un miliard, putin conteaza.

  Oamenii sunt de departe cea mai buna ilustratie a adevarului astuia.

  Hai sa-ti citez poezie de manual de literatura, ca sa fiu square pina la capat :

  Din codru rupi o rămurea,
  Ce-i pasă codrului de ea!
  Ce-i pasă unei lumi întregi
  De moartea mea!

 5. @Mircea Popescu Pai nu era vorba ca in economia asta de piata e bine sa fii agil? In contextul asta, liceul n-are cum sa fie o protectie, ci doar o piedica, si cel mai eficient e sa-l termini si sa te incetineasca cat mai putin. Eu incercam doar sa fiu eficient :)

  @Critic sunt curios cati ani o sa lucrezi intr-un call center inainte sa iei decizia sa te sinucizi :D

 6. da' cine-a zis ca lucrez acolo?!

 7. @mp : corect este corect. dar si trollingul e bun.

 8. Mircea Popescu`s avatar
  8
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 5 July 2011

  @gheorghe Io n-am nimic impotriva sa fii cit de agil vrei.

  Ce am impotriva este sa te desprinda pompierii de pe copaci pe drumu' spre Arad, ca tu ai fost "agil" in mintea ta.

  Pomii n-au absolut nici o vina.

  @Critic Da' tu lucrezi, pe bune acuma ?

 9. @Mircea Popescu Rationamentul tau ar avea relevanta daca sistemul de invatamant romanesc ar avea relevanta. Din moment ce valoarea hartiei pe care ti-o da liceul respectiv este aceeasi daca ai invatat pe bune si-ai luat 9-10 sau ai copiat de-un 5, solutia optima este, evident, sa iei minim 5 prin orice mijloace ai chef si posibilitati, cu minimul de efort. Si cum traim in cea mai buna dintre lumile posibile si totul este optim, lumea asta si facea...

 10. Mircea Popescu`s avatar
  10
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 6 July 2011

  Mei, nu intelegi o chestie simpla : singurii in masura sa conteste relevanta sistemului de invatamint sunt cei care au trecut prin el cu brio. Ca sa nu vorbesc despre mine, daca soru-mea zice ca masteratele la noi is apa de ploaie, apai ea are cadere sa zica asa ceva. Judecatile astea nu sunt la dispozitia alora de-or trecut tiris-grapis, si nici intr-un caz nu-s la dispozitia alora ce-or picat Bacu'. Pentru ei nu-i irelevant, pentru ei e de baza.

  Valoarea hirtiei aleia nu se gaseste in hirtie. Ce urmeaza acuma sa-mi spui, ca problema cu mariajul e faptu' ca hirtia care-l certifica nu-ti face cartofi prajiti ?!

  Lumea o sugea la minima rezistenta, aia facea lumea. Ca suta aia de mii de ciumpalaci nu taiau din timpu' de invatat pentru Bac ca sa invete alte chestii, mult mai "relevante". Ca nimic nu-i relevant pentru ei, care-s atita de prosti incit pe cei mai straluciti ii maninca lupii pe drum pin' s-ajunga la mine sa-i maninc eu. Ciumpalacii taiau din timpu' de invatat ca sa se uite la Mircea Badea, sa discute cu prietenii pe mess, sa se inghesuie prin cluburi, moluri si terase unde n-au ce sa caute si asa mai departe.

  In fapt, sunt exact la fel de prosti ca si parintii lor, maninca griu' in loc sa-l puna in pamint si pe urma stau si pling ca "nu le ajunge salaru' sa plateasca rata".

 11. Pai si daca luam 10 la bac, cu ce ma ajuta? Am ceva gen 6-7, si nu mi-a zis nimeni ca imi da mai putin salariu, ca n-am luat 10. Deci, unde-i valoarea? Arata-mi tu un exemplar de fiinta umana care are salariu mai mare pentru ca a luat 10 la bac decat daca ar fi luat 6...

  Facultatile la fel, niste formalitati, sa ai patalama la mana, ca da bine la ochi. Sau daca lucrezi in IT iti dau o pomana de 16% din salariu, care de fapt de cele mai multe ori o ia firma oricum.

 12. stai asa un pic, ca eu mi-am pus problema asta de multe ori.
  deci eu la o chestie de baraj pentru a trece mai departe, nu pot sa o trec, stiu ca dupa ce o trec numai imi foloseste la nimic, dar faptul ca nu am trecut-o nu imi da valoarea de a si contesta utilitatea?!

  si ma rog de ce, din moment ce pot analiza dinafara.

 13. Oricine poate sa conteste orice, iar ceilalti oameni le pot lua punctul de vedere in considerare in functie de diverse criterii. De ex. la Mircea Popescu criteriul cel mai important este ca tre sa ai un anumit nivel de educatie ca sa-i contesti valoarea, nu ajunge sa prospectezi piata de munca si alte chestii ca sa iei o decizie.

  Asta e, poate altii o sa-mi ia contestatia in considerare...

 14. Mircea Popescu`s avatar
  14
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 6 July 2011

  @gheorghe Mei, iara revenim la eterna discutie cu "la ce-mi serveste mie radicalele". E aici, s-o repet ?

  @Critic Nu poti analiza din afara, ca nu esti in afara. Pina n-ai iesit inafara esti inauntru.

  Bacalaureatul nu-i o chestie de baraj pentru a trece mai departe. Asta-i eventual o reprezentare valida din interior. Bacalaureatul e o mare, imensa ocazie, in general in viata oricarui tinar Bacalaureatul e cea mai mare ocazie de pina atunci. Si anume, o ocazie sa-si aplice abilitatile unei sarcini alese de altii. Pentru ca viata, indeobste, consta in a gasi raspunsuri unor probleme pe care nu le alegi tu, ca te aleg ele.

  Sigur ca unul dintre raspunsuri e asta, ca ne fofilam, trisam, abuzam, rupem spargem si stricam. Stiu preabine, ca eu sunt unul dintre cei mai mari trisori in viata. Si n-am absolut nimic impotriva.

  Ce tre' insa foarte bine inteles este ca pe calea asta cam toate garile sunt morti violente. Nu-i nimic rau in asta, da' trebuie inteles ca nu-i pentru orice Gigel. Si faptu' ca o fac un milion de gigei nu ofera nici un fel de securitate suplimentara.

  @gheorghe Tristetea mare este ca nu te gasesti, ca neabsolvent de Bac, intr-o pozitie de-a analiza piata muncii. E un abuz asta, sa-ti inchipui tu ca diferenta intre tine fara hirtie si ala cu hirtie e hirtia.

  Nimic mai fals, mei. Diferenta intre tine fara si ala cu e faptul ca ala a luat-o! Procesul, nu finalizarea. Tu crezi ca diferenta intre unu' ce fute putin si unu' ce fute mult e stocu' de prezervative folosite din casa aluia din urma ?

 15. Dar diferenta intre unul care chiar fute si unul care angajeaza un actor si-i pune o peruca sa semene cu el si-l filmeaza cum o fute pe una ca sa dovedeasca ca el fute care e? Oricum, nu prea tine comparatia intre a fute si a invata mizeria de materie de la liceu.

  Eu de ex as fi putut sa fiu la fel de bine neabsolvent de bac. Desigur ca nu ma angaja nici dracu in romania fara bac, dar cine stie, poate ca ar fi fost mai bine, lucram direct pentru strainezi... Deci, retrospectiv, poate ca hartia asta mi-a facut mai mult rau decat bine.

 16. @gheorghe
  tu nu faci diferenta intre aia 99.999% care nu termina liceul exclusiv din cauza ca nu-s capabili si aia 0.0001% care nu-l termina ca n-au nevoie. Faptul ca aia 0.0001% exista nu inseamna ca esti autpmat unul dintre ei. Puteai sa fi neabsolvent de bac si sa-ti donezi rinichiu pentru un bol de supa la plic cu aceeasi probabilitate cu care estimezi tu mai sus ca ai fi "lucrat pentru straini".

 17. Mircea Popescu`s avatar
  17
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 6 July 2011

  @gheorghe De ce sa nu tina comparatia buei om ? Ce, tu futi numa' topmodele ?

  Fix asta e, diferenta intre al' de-o luat si al' de n-o luat e LUAREA primului, nu ceva hirtie/cupa/trofeu care-o comemoreaza. Piatra de mormint nu-i egala cu viata aluia ingropat acolo, daca la maternitate aia-i dau femeii direct o cruce plinge aia sase luni si nu-si mai revine de cap toata viata.

  Sigur ca-i perfect posibil ca toti aia care-or futut, luat, trait aparent sa se fi prefacut de fapt. Dar chestia asta nu te intereseaza si nu are de ce sa te intereseze pe tine, ca tu-ti traiesti viata ta, nu pe-a lor. A ta, asa cum este ea, autentic autentica si pe alocuri unica in sensul ca-i irepetabila. Daca toti ceilalti or fost fraieri (ceea ce-i perfect posibil in practica, mai ales in tari foste totalitariste din lumea a 3-a) putin conteaza pentru tine.

  @Dr.A Your numbers. They have dubious origins.

 18. @Mircea Popescu
  numara 16 cetateni romani care nu si-or luat bacul si-s angajati programatori la firme in vest.

 19. Pana acum toti oamenii aveau o hartie pe care scria bacalaureat. Oamenii aia prestau orice de la paznic de noapte, vanzatoare in alimentara la programatori, manageri si te miri ce, in functie de competenta.

  De-acum incolo o sa ai 2 categorii de oameni cu distributia competentei aproximativ aceeasi (sa ne intelegem, sunt unii care iau 9 la bac invatand, dar sunt efectiv inutili la altceva), dar selectia nu se va mai face exclusiv in functie de competenta, ci daca ai invatat geografie sau nu cat sa treci bacul...

  Ce pot sa spun, la mai mare.

 20. Mircea Popescu`s avatar
  20
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 6 July 2011

  Io nu contest, ca n-am pe ce. Problema mea e dimpotriva, ca nici macar nu pot evalua numarul cetatenilor romani angajati la firme din Vest cu o granularitate de 16 unitati. Sau ca s-o luam invers : inclusiv in 2008, eu nu existam, si Irinel Columbeanu ierea virful conceptului de roman care a umblat prin lume. E perfect posibil sa existe aia 16 intr-un singur imobil toti undeva, sa citeasca asta si sa se cace pe iei de ris. Stiu sigur ca eu m-am gasit in asa pozitie mai des decit o data pe an, de multi ani deja. Si date fiind logurile, e chiar probabil ca daca ei exista sa fi citit pe-aici.

  Hallo chosen 16! Plz to not laff kthx.

 21. Mircea Popescu`s avatar
  21
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 6 July 2011

  @gheorghe Eu cred ca modelul tau e defectuos la nivel practic, ceea ce n-ar fi asa grav, pina la urma toate modelele sunt asa. Da' el e si disfunctional la nivel teoretic, si asta-i destul de grav.

 22. Ma rog. Chestia asta oricum e frectie. Poti sa pici juma de tara la bac 50 de ani de-acum incolo si nu rezolvi nimic. Sistemul de invatamant actual nu invata cunostiinte, ci supunere.

 23. Mircea Popescu`s avatar
  23
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 6 July 2011

  In primul rind ca supunerea e o abilitate foarte importanta cu vedere spre cea mai importanta. Nu stiu de unde s-a trezit prostia asta-n capul localnicului ca supunerea e asa, un lucru rau. Decit sa te conduci dupa propriul cap prost e intotdeauna mai bine sa te conduci dupa capul altuia, mai rasarit. Faptul ca "sistemul" educa supunere nu poate fi nici intr-un caz o obiectie impotriva lui, ci este cu necesitate o lauda la adresa lui.

  In al doilea rind, ca negocierea nu se pune in termenii astia, ca "poti sa pici 50% 50 de ani". Nu e o chestie ca daca vrem noi, arbitrar, la ceva "inalt nivel" sau nu vrem. Nu ne intreaba nimeni. Daca jumatate din tara sunt nedemni de maturitate, vor pica. 50 de ani, 500 de ani, zece milenii. Nu conteaza cit, nu conteaza cit de multi. Problema asta se va rezolva strict si exclusiv prin adaptarea omului. Deci, daca tinerii-s dispusi sa o suga zece milenii de-acum incolo, foarte bine. Bravo lor, sa le traiasca.

  Cred ca-i foarte trista atitudinea asta infantila, de santajat parintii. Auzi colo "nu rezolvi nimic". Ia hai sa vad cit rezisti tu la cablu' electric sa-mi spui ca nu rezolv nimic ? Ca-ti spun io din experienta factuala si concreta - figurile astea tin pina la jumatatea celei de-a doua reprize. Cind iti pica intr-un final fisa ca ori faci, ori asta va fi viata ta pina mori, sa vezi atunci cum se schimba "nimic". Nimic cu vedere spre absolut totul, si anume de indata.

 24. Pai daca e asa, hai sa ne intoarcem la comunism, sa-l ascultam toti pe cel mai rasarit. E mai bine sa ai 100 de oameni rasariti care sa comunice cu rasaritul care e seful lor si sa-si organizeze activitatea mai bine decat poate cel mai rasarit dintre rasariti sa organizeze 100 de supusi de-astia profesionisti.

 25. @gheorghe
  tu chiar nu-ti dai seama cat de important e sa ai un filtru ? gandestete la apa de rau pe care o bei. Cum ar fi ea fara filtru de la statia de epurare? De 50-100 de ani de cand se filtreaza viata tuturor cetatenilor care o consuma s-a alungit si din cauza asta chit ca n-o mai gasit nimeni pepite de aur in ciorba.

 26. Mihai B`s avatar
  26
  Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Wednesday, 6 July 2011

  @Dr.A

  si bine-i sa ti se lungeasca viata sau sa gasesti pepite de aur in ciorba? decat sclav la basescu pana la peste 65 de ani si sarac... mai bine cu pepitele de aur in buzunar si mancand nesanatos.

  filtrele alea-s bune, nu zic nu. da' nu pt faza cu apa.

 27. @gheorghe Om bun, stai sa vad daca am inteles ce zici, ca m-oi fi prostit eu brusc de nu-ti pot urmari logica defel. Tu zici asa: in liceu nu ne invata ce trebuie (a propos, CE anume zici ca ar trebui in schimb?), drept pentru care ce drac vor ca un examen sa fie pe bune si nu pe copiat? Deci daca liceul e inutil, de ce nu militezi pentru desfiintarea lui? Daca examenul n-are valoare, de ce nu militezi pentru desfiintarea lui (a propos, examenul de bacalaureat nu e obligatoriu din cate stiu)? Adica nu inteleg: cum iti rezulta tie din faptul ca ceva e inutil, faptul ca ar trebui sa fie falsificat?

  Ca sa nu mai zic - ca au tot zis-o altii si vad ca nu pricepi - ca nu-i examenul cu pricina inutil. Macar ca poate te-ar fi invatat cum se defineste eficienta, ca ce zici tu acolo nu-i eficienta in fapt la cat timp al tau pierzi, ca sa nu punem la socoteala si restul de resurse de le irosesti.

 28. Mircea Popescu`s avatar
  28
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 6 July 2011

  @gheorghe Mei om, supunerea si libertatea nu-s valori opuse. Supunerea exista si-n libertate si-n tiranie, doar ca-i alta supunere. Tu te supui de-un exemplu literelor cind scrii, si numerelor cind socotesti, si realitatii mecanice ori de cite ori iesi pe usa fara sa dai cu capu' de zid. Egalitatea asta intre supunerea arbitrara si supunerea aleasa e o prostie cit casa.

  Nu exista performanta fara supunere, cine-si inchipuie asa ceva 1) n-o facut niciodata nici un fel de performanta ; 2) nu va face niciodata nici un fel de performanta ; 3) e prost. Pai tu de ce crezi ca Mutu nu-i Hagi, mei om ? Ca-i mai talentat decit o fost ala. Da' vezi tu, daca nu te stii supune poti sa fii oricit de talentat da Trompi, cadegeaba, esti ca o masina de curse care poate scoate un miliard cuplu da' are aderenta zero.

  @Dr.A Io am gasit! Complet alaturea cu drumu', da' merita mentionat, ca in nustiuce restaurant pierdut pe undeva prin Texas iti pun aia o "pepita" in ciorba asa, pe post de gluma, ca adica mnoa, asta e, o fost in apa. Marketing.

  @Mihai B Buei da' nu-i vorba sa-i fi sclav lu' Basescu sau mie. Meri si gaseste-ti o chestie careia sa merite sa-i fi sclav, dupa parerea ta proprie si personala, si sclaveste la aia. Cine te impiedica ? A, pe fetele mele nu le impiedica nimic, ca ele au abilitatea sclaviei, da' pe tine te impiedica faptu' ca la virsta cind se putea face usor nu te-o invatat nimeni si acuma e cam greu si cu oase rupte de facut. Si ca atare, n-oi face niciodata nimic calumea.

  Mnoa, trist, ce sa-ti spun.

  @Diana Coman Pai iti raspund eu pentru gheorghe : el considera niste chestii ca fiind drepturile lui inalienabile, si calea care l-ar duce spre ele drept o impunere nejustificabila din exterior, de care vrea sa fie scapat. Cam ca si uscaciunea posmagilor asa.

 29. @Mircea Popescu Exista mai multe cai. Calea aia de care zici tu este de fapt ceva util combinat cu multe inutile + spalare pe creier. I'll take ceva util without spalare pe creier si inutilitati plz. Unde "ceva util" este definitia mea subiectiva pentru ceea ce cred eu ca este util. Optim.

  Faptul ca cineva ma exclude pe mine din sistem pentru ca n-am chef sa-mi pierd timpul cu cacaturile lor este naspa. Asa, daca ar fi s-o luam pe bune. Eu n-as fi terminat clasa a 2-a, ca n-am invatat pe de rost rugaciunea tatal nostru si alte mizerii.

 30. Mircea Popescu`s avatar
  30
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 6 July 2011

  Problema nerezolvata fiind in continuare ca n-ai cum sa-ti construiesti o lista rationala de ce-i util, pentru ca tot nu stii ce nu stii, si la virsta aia n-ai nici macar minimul discernamint sa stii ghici.

  Nu este naspa, ca te-ai exclus tu deja, din societate, preferind prostiile tale realitatii. Faptu' ca cineva se vede silit sa recunoasca aceasta problema psihologica a ta e trist, da' pina la urma ireparabil. De oricine altcineva in afara de tine.

 31. Io zic sa desfintam toate liceele ca se invata numai prostii fara nici o utilitate.
  Toata lumea vrea o educatie care sa-i foloseasca in viitorul pe care nu-l cunosc ei da tre sa-l stie ministerul ca de aceea e minister. O educatie unicat eventual conceputa pe modelul google instant search.
  Iar daca nu, atunci sa se pastreze doar seminariile teologice da si acolo sa se desfinteze programa obligatorie si sa fie stabilit planul educational al fiecarei zile la vecernie dupa inspiratie.

 32. Mircea Popescu`s avatar
  32
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 6 July 2011

  Buei da' auzi, vesperele nu-s pe inserat ? Sau tu zici sa se faca pe ziua urmatoare ?

 33. din cate imi amintesc, cultura generala oblige, ziua incepe cu vecernia.

 34. Mircea Popescu`s avatar
  34
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 6 July 2011

  Ziua liturgica incepe la apusul soarelui turcomanule.

 35. Pai... la mine a functionat, la colegii mei care s-au lasat invatati, nu prea. Au fost cuminti si si-au facut temele pentru acasa cum le-au zis parintii, au dat si test cambrige, pentru engleza, ca unu dintre aia care l-a luat sa fie respins la interviu pentru callcenter in limba engleza :)

  Asta pentru simplul fapt ca profesorii comunistoizi n-au de unde sa stie ce o sa ne trebuiasca noua peste j ani, cand o sa trebuiasca sa ne gasim de munca. Ne spuneau ei diverse chestii despre care-i treaba cu munca, si-am ajuns sa ma intreb daca ne dezinformau din rautate sau ca sa ne "motiveze" sau pur si simplu din necunostiinta de cauza. Ei nu pot decat sa repete aceleasi cacaturi pe care le stiu de 30 de ani si sa formeze genul ala de corporatist care dupa ce face 17 ani scoala trebuie sa-i faca corporatia training si sa-l invete cum sa completeze excel.

  Mbine, n-as putea zice ca ei chiar au invatat. In afara de vreo 3-4 din toata clasa care chiar intelegeau chestii, restul doar se concentrau pe a pastra aparente cum ca ar fi interesati si etc. Daca ar fi sa-i luam la bani marunti, cred ca eu am ramas cu mai multe cunostiinte din liceu decat ei, desi eram cam locul 3 de la coada la punctaj.

  Singurul meu regret e ca n-aveam pe vremea aia tehnologie haitec gen tablete, ebook readere, internet mobil. Sa fi facut ceva util in loc de dorm pe la diverse ore.

 36. Ziua liturgica bineinteles, cea care incepe dupa asfintit cu vecernia, ca alta nu exista odata ce vorbim de seminarul teologic.

 37. @gheorghe
  nu vad unde-i problema sa te pregateasca corporatia. Si nici ce-i rau in a asigura corporatia ca individul e capabil sa invete si nu o sa doarma la cursuri prin eliberarea unei diplome de "capabil sa invete si sa intelega".

 38. Mihai B`s avatar
  38
  Mihai Binsigna de prim sositinsigna de trolinsigna pentru 1000 de comentarii 
  Wednesday, 6 July 2011

  @all

  da' ce aveti cu gheorghe, de ce sunteti hateri?

  el are succese si fara sa se ingroape in munca, ca il duce capul si incearca sa scoate optimul investind cat mai putin. eu stiu ca sunteti invidiosi pe el, ca voi nu puteti fara munca asidua, da' acum daca am fi cu totii la fel, nu ar fi plictisitor? :D

 39. Mircea Popescu`s avatar
  39
  Mircea Popescu 
  Wednesday, 6 July 2011

  @gheorghe Mei om, daca profesoru' ii oricit de discutabil, talimb, nepriceput, aerian, ce vrei tu, asta nu-i invalideaza disciplina. Daca pentru tine nu-i destul ce stie el, nimic nu te impiedica sa studiezi singur, la nivelu' tau. El e acolo ca si salaru' minim, ca sa asigure o chestie. Daca tu nu esti de salar minim, pofteste dragule, bibliotecile-s toate goale, si la vremea asta, si la iarna. Da' faptu' ca tu ai un profesor prost la limba romana nu are cum sa insemne ca esti de-acum scutit de-a sti limba romana.

  @Mihai B Da' n-are nimeni nimic cu gheo, doara el o trecut bacu'. Practic discutia e ceva de genu', "vai ce prost ii ala care-si baga pula-n blender", la care vine el si zice "ma, io odata mi-am bagat-o-n fleshlight de-ala, care-i aproape ca un blender, si io nu-s prost, deci bun ?" Pai bun...

 40. Dar nivelul meu de cunostiinte este al unuia care n-a luat bacul, sau cel putin era la vremea aia. Mi-am bagat si eu pula-n blender, dar nu era pornit, deci am scapat :))

 41. Critic`s avatar
  41
  Critic 
  Thursday, 7 July 2011

  nu era dinadins, erau prea prosti aia pe vremea comunismului. educati scurt, sever si inchis la minte

  mai pupa vreunul strainatati, da' ceva universitari-cercetatori, sa invete poporul tehnici de vest si ietc.

 42. Mircea Popescu`s avatar
  42
  Mircea Popescu 
  Thursday, 7 July 2011

  Mda.

  Atit am avut de zis.

 1. [...] de raspindita-i prostia asta in populatie, o discut in toata saptamina (cel mai recent de exemplu aici, ce-au trecut, 16 ore ?) da' nu se vad [...]

 2. [...] Drepturile celui care se fofileaza [...]

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.