Cosmin Gusa este pericolul

Monday, 28 November, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

In fiecare circumstanta concreta suficient de mare si suficient de importanta exista cite-o persoana identificabila care-i pericolul. In circumstanta care-i Romania actuala, Cosmin Gusa este pericolul.

Il cunosc de pe cind era nimeni in drum prin Cluj, proaspat venit de prin ceva funduri de hm, Turda, Cimpia Turzii, asa ceva, disperat sa-si "faca un rost" acum cincisprezece ani plus-minus. Dispus la absolut orice, dar absolut orice : turpitudine, stupiditate sau simpla magarie, putin conteaza. Gusa-si doreste ce si-a dorit dintotdeauna : sa fie, sa faca, sa conteze, intr-o lume in care el nu-i, si nici nu conteaza. In principiu nici nu va conta, da' garantat de facut va face. Si anume : tot ce se poate, si tot ce nu se poate, si mai ales tot ce n-ar trebui facut.

Mina dreapta a lui Nastase pe vremea cind Nastase era pe cai mari, si prin mina dreapta intelegem in principal o gaoaza strinsa-n care sa-si goleasca pesedemogulul continutul oualor. Mutat de la PSD la PD exact asa cum muta baietii curvele, "tu de miine esti vita astuia, la el in staul". Folosit cu gratie de Basescu in exact aceleasi scopuri si dupa exact aceleasi mecanisme dupa care-si foloseste si Voiculescu echipa de "vedete" de televizor, exact scopurile si exact mecanismele dupa care isi dorea si Sorin Ovidiu Vintu sa-si foloseasca trupa de gaozari pe-o ciorba.

Cetateanul are ambitie, si are dispozitie, si o oarecare inteligenta. Dupa douazeci de ani aproape de supt orice pula si comis orice, absolut orice scirbosenie, iata ca i-a venit momentul de glorie : este pericolul.

Eu il ignor cu complet si total dispret de-aceiasi douazeci de ani, si sper ca aceasta evaluare, ca adica e josnic, e dispus, e ambitios dar nu-i destul sa se dovedeasca indreptatita. Ca doar n-om avea acuma scris ca dupa kitschi-Ceausescu de Oltenita si micul Titulescu de Bukresh sa ne mai trezim si cu vre-un cvasi-Hitler de Cimpia Turzii. Nu-i cam mult, trei dejectii si toate de la acelasi partid ? In douazeci de ani ?

Pai in ritmul asta mai bine scoatem PSD-ul in afara legii sau ceva.

PS. 15 minute. Tic-tac, tic-tac.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

10 Responses

  1. Interesant, dar n-ai zis de ce anume e pericolul? C-a cumparat Petromservice sau de ce?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 28 November 2011

    Apai ala mustaciosu' mititel "de ce" era pericolu' ?

    Ca si-o dorit victoria gen.

  3. nu cred c-are mijloacele...

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 28 November 2011

    Pai nici n-are, da' pe de cealalta parte intr-un loc atit de... hm... neasezat ca Romania, cine stie cine-ajunge cu mijloacele cui si de ce.

  5. @F
    http://www.adevarul.ro/actualitate/Cozmin_Gusa-noul_actionar_al_Petromservice-_-Cum_am_ajuns_patron_la_Petromservice_0_599340583.html

    Mijloacele nu-s neapărat necesare, că unii nu joacă-n nume propriu... iar coZmin e fericit să fie hand puppet pentru oricine.

  6. A mai vrut-o odata si a mai avut si ditamai agentia in spate. Unde credibilitate nu e, nimic nu e... (fie si credibilitatea aia de cartier, ''street cred''...)

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 29 November 2011

    Mda.

  8. Gozmin Gusa, supereroul ardelean. Are superputerea supercacatului exploziv. Sper ca nu ma puneti sa explic.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 29 November 2011

    Lmao

  1. [...] a palmelor va depinde sansa noastra politica viitoare, i-om arata cu degetul pe Vantu, pe Gusa, pe…mai stiu eu cine devenit dusman al poporului, al poporului strans unit in jurul cazanelor [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.