Ce comemoram miine ?

Sunday, 06 March, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Da, miine 8 Martie 2011 se comemoreaza, de catre toata populatia online, ia sa va vad, ghiciti ce ?

Mnu. N-ati ghicit. Miine 8 Martie 2011 se coomemoreaza, de catre toata populatia online implinirea a trei ani de experienta de la evenimentul Feminis.ro - eAstrologia.ro. Nici un poftim, nici un cum, nici un ochii mari. E un fapt, nu-i vina mea ca n-aveti trei ani de experienta. Iar pentru ceilalti, sa va reimprospatez memoria :

I. Persoanele. sunt absolut toata crema cea vestita a "industriei" : Valentin Voicu (care cu aceasta ocazie scrie primul comentariu pe un blog), Orlando Nicoara, Mihai Seceleanu (care cu aceasta ocazie scrie primul articol "de rau" despre concurenta), Dragos Roua (care-i prea tont ca sa faca url forwarding, asa ca nu primeste link), Gabriel Boaca (care idem), Bogdan Gavrila (care si el), Marius Pahomi (care-i suficient de mizerabil cit sa stearga articolul de la care a pornit toata agitatia), Valentin Oeru (disparut in ceata odata cu falimentul/frauda Boom), Iulian Toma, Octavian Costache, Doru Panaitescu, Sorin Tudor (ceva piarist, nu-i clar ce treaba are in discutie), Magda Zander (tipa aia care-o plecat cu masina firmei sau asa ceva, nu e clar), Cristi Parvan (care n-are nici o treaba dar e de-un haz nebun) si incet-incet o dam in diverse, cetateni, trecatori, pareristi, lume : Adrian Alexandrescu, Adrian Apostol, Robert Berza etc scl.

Astea ar fi persoanele. Care-i problema ? Pai...

II. Problema este ca in perfecta conformitate cu regulamentele institutiei abilitate prin consens sa acopere furturile si frauda din "industria" online la momentul acela (trafic.ro), un jucator oarecare (recte Valentin Voicu) a introdus codurile de masurat audienta alocate unui site produs/operat de Dragos Roua (feminis.ro) pe un alt site, zis eastrolog.ro, o nonentitate cu o cantitate absolut imensa de trafic (in parte datorata nivelului deosebit de inalt al utilizatorului roman de Internet, inca mare consumator de seminte-n Internet cafe prin 2008, si-n cealalta parte datorata practicilor deosebit de ortodoxe la care v-ati si astepta de la afaceristii de-i servesc pe zisii consumatori de seminte).

Cum cocalarii care se ocupau la vremea respectiva cu distribuit bugete de publicitate (si-n mare parte se mai ocupa si astazi), derivati direct din mincatorii de seminte-utilizatori si mincatorii de seminte-antreprenori purtau ochelari de cal marca Cal Vinchlein, care nu le ingaduiau sa vada decit numele chestiei de pe locul intii, cam tot ce conta in epoca era... cine-i primul, pe orice nisa anumita. Nimic altceva, segmentarea utilizatorilor, sursele de trafic, demografie, studii, fix fis, nu conta, nu interesa.

Ca atare, smecheria feminis-eastrolog risca sa aduca pseudo-proiectul feminis pe locul intii in defavoarea altui pseudo-proiect, al carui nume istoria nu l-a retinut (cum nu le-ar fi retinut nici pe astea daca nu se apuca Dragos Roua sa-si bata nevasta). Grava problema, in Romania se fura! Si anume, de catre altii si nu de catre noi! Scandal! Sa curga singe!

Seceleanu (tipul de-al carui gitlej atirna implinirile InternetCorp) striga adunarea in marea batalie pentru justitie, pentru dreptate, pentru curatenie morala, pentru cele mai inalte principii si impotriva comunismului, neocomunismului, criptocomunismului si securismu... hmm.. Sa ma scuzati, m-a luat valul. Astia cica-s din alt film. Sa-i dam cuvintul :

Am stat si am verificat toata arhiva blogului, incepand cu februarie 2005, iar concluzia este una singura: pana acum, nu am zis, niciodata, nimic ce poate fi interpretat macar a fi negativ, despre un competitor.

Din doua motive:

1. [bla bla bla ]

2. In momentul in care critici magariile care se intampla, nu faci altceva decat sa le aduci “la vedere” - si, pe termen lung, actioneaza ca un bumerang si impotriva ta, ca player pe o piata pe care se intampla si chestii mai “gri”.

Deci, chestiile mai "gri" se intimpla. Ca asa se intimpla ele. Singure. Ei doar cintam si dansam. Iar daca tot se intimpla chestiile "gri", ar fi bine sa se intimple in favoarea hotului Seceleanu, si nu in favoarea hotului Voicu, pentru ca daca nu atunci hotul Seceleanu isi va musca buzele si nu-l va acuza pe hotul Voicu de hotie, pentru ca stie ca-i si el hot cum e si celalalt, in timp ce publicul fraierii din firme care arunca cu bani in "publicitate" habar n-au. Si-i mare costul daca afla aia, ca ramine toata furdustria online romaneasca fara obiectul muncii : fraierul cu bani. Cam asta-i ideea, am sintetizat-o corect, ce parere aveti ?

Imi cer inca o data scuze pentru derapajul cu neocomunistii dinainte, da' parca-l aud pe Iliescu, sa nu destabilizam situatia, mai draga. Cui serveste sa se afle ca ala-i corupt, ca alalt e hot, ca asa si pe dincolo ? Nu-i ca si cum adevarul se afla la lumina zilei, nu-i ca si cum defectele si problemele morale se rezolva prin expunere publica, o, nici poveste. Trebuie tinute in subterane, sa deie metastaze. Asa se cladeste succesul.

Orlando Nicoara, la momentul acela intr-o dulce relatie conjugala cu acuzatul, raspunde in cheie ironica : si trustul PRO isi va comasa asemanator proiectele.

intamplator sau nu, noi la MediaPro studiem in acest moment posibilitatea de a introduce un site sub alt site. e decizia noastra, strategica, de business, ce vreti voi, atata timp cat e publica, oficiala, LEGALA conform regulamentelor SATI, nu vad de ce nu as face-o.

Istoria nu a curs in directia aceea, ci dimpotriva, dupa expirarea celor 6 saptamini de gratie cindva prin aprilie cuplul Voicu-Roua a scos pur si simplu codurile trafic.ro de pe feminis.ro. Patasti.

Comentatorii anonimi au si ei savoarea lor :

Orlando, poate ca nu inteleg eu businessul online, dar credeam ca scopul auditarii traficului e ca sa ai ce sa arati cumparatorilor ce anume le vinzi ca afisari. Gigel, SATI spune ca site-ul meu are X mii vizitatori pe saptamana, vrei banner la mine?
Nu cred ca cititorul unui site se duce din cand in cand si se uita pe trafic sa vada pe ce loc mai e. Daca ii place ce vede revine, daca nu, nu.
Ori acum Val ar trebui as vinda cam asa: Gigel, site-ul meu are X mii de vizitatori, dar care nu sunt de fapt ai lui. Sunt ai unui alt site, pe care eu l-am bagat sub asta, ca sa vezi tu cati de multi vizitatori are. Si daca esti cuminte, o sa iti dau afisari si pe ala cu vizitatori multi, ca e cam tot pe acolo….
Eu sunt de acord cu tine ca nu a inventat Val roata, si ca s-a practicat si inainte si de altii chestia asta, doar ca Val a fost singurul aparat de tine Ailalti….ciocu’ mic si joc de glezne, si n-a facut nimeni gat…prea mare

Valentin Voicu are un raspuns. Sau chiar doua :

Desi ma simt ca un leu atacat de hiene, stiu ca nu sunt decat un leu si 50 de bani.
Nu voi raspunde cu acceasi moneda – adica nu voi spune cum e construit traficul siturilor ele, kudika…etc
ceea ce am avut de spus am spus – SATI ne va spune ce fel de audienta are feminis – eastrolog.
va multumesc
Val Voicu

Mirela
mi se pare mie sau cele 2 situri (desprecopii si supereva) ale tale sunt inregistrate la trafic cu acelasi cod?

funny thought
Val

Daca tot ne-am apucat de chestiune, s-o urmarim putin :

Si daca tot vorbim de anomalii aici poate ar fi interesant sa ne explice Adina cum se face ca cel mai bun referrer din ultima saptamana la Mami.ro este http://wms12.mc2.renault.fr/. Tare daca Sanoma are acces sa-si promoveze site-urile pe Renault.fr (desi daca apesi pe link el nu merge) Iar in completare la Parinti.com cel mai bun referrer este http://search.conduit.com/ (powerd by Google, Vivi ce motor este asta?)

Iar revenind on-topic: cine face frauda risca f. mult! Isi strica imaginea! Isi strica brandul!

Este ca are potential cetateanul ? Gusti Roman are si el idei, pacat ca n-are unde le aplica :

precizare importanta: feminis.ro este siteul companiei Feminis Publishing, iar eastrolog al Elite Pro.

Orlando, pentru voi se simplifica treaba. Faceti conquiztadorul cite o luna subsite pentru sport.ro, respectiv prosport.ro si sinteti lider detasat in cazul asta la siteuri de sport. dar pe rind, sa nu se supere

Orlando Nicoara iese si el la atac, in vizita la Sorin Tudor (remarcabila unitatea de strategie cu Voicu, zic eu) :

Te salut Sorin, o intrebare, valabila si pt Radu, care e diferenta dintre astromax.ro/eva.ro si feminis/eastrolog.ro din punctul de vedere al Trafic.ro? in afara de faptul ca Eva e parte din acelasi grup ca si Netbridge. sau hai sa fiu si mai direct, cum e cu Anunt-auto.ro si Auto.ro?

O discutie oarecum paralela isi iteste capul :

@Robi: scenariul tau suna bine, cu o singura mentiune: nu ai nevoie de un cod comun pe toate site-urile pentru a-ti integra mai bine business-ul. Este chiar o greseala sa faci asta.
De sa faci asa? Ca sa vezi cati useri ai pe toate site-urile la un loc? Exista un soft care se numeste Excel, poti sa bagi acolo zilnic toate datele din trafic sau SATI (daca ii rogi frumos, baietii iti exporta datele intr-un fisier csv ca sa nu le introduci de mana). Si poti sa aduni, sa inmultesti, sa imparti, sa gidili sau sa arunci de la etaj cifrele alea pana ti se face rau. Poti face orice raportare vrei tu, oricat de des.
Insa, tinandu-le separate, poti sa obtii rezultate relevante pentru fiecare site in parte sub raportul comportamentului pe site, cuvintelor cheie, etc. Rezultate care sunt esentiale atat pentru dezvoltarea siteului (SEO, usabilitate) cat si pentru targetarea mesajului.

Nici intr-un caz motivul real nu este ca daca socotim impreuna unicii lui A cu unicii lui B intr-o singura masuratoare vor iesi mai putini decit daca adunam, aiurea si arbitrar, aceiasi unici din A cu aceiasi unici din B. Nu, nu, de trei ori nu. Ci pur si simplu se doreste o... o... o mai buna targetare a mesajului. Just, n'est pas ?

Iulian Toma vine cu exemple de SEO spam de pe eastrolog pe teme de larg interes pentru femei precum dacia-logan.eastrolog.ro. Teoretic (daca v-ati obosit a incerca sa urmariti rationamentul) eastrolog urma sa consolideze audienta feminina a feminis.ro. Sau ma rog, fusese proaspat evacuat din trafic.ro pentru oarece minarii si-si cauta de urgenta un locsor caldut unde sa se aciueze.

Cam asta-i tot ce ne trebuie ca sa urmarim radiografia completa a evenimentului, pe pasi :

  • un site jegos e azvirlit din trafic.ro. Asta inseamna ca valoarea lui e acum 0, cititori in sensul propriu al acestui termen neavind, cititori in sensul fictiv al acestui termen asa cum e el confirmat de institutiile abilitate prin consens sa acopere furturile si frauda din "industria" online neavind, gata, s-a terminat povestea.
  • Val Voicu, "antreprenor" online, in buna intelegere cu proprietarii trafic.ro cumpara obiectul pe mai nimic, cu gindul sa-l spele prin intermediul unui alt obiect lipsit de valoare dar inca curatel si virginel, cumparat pe nimic de la Dragos Roua.
  • Val Voicu trece la a aplica planul in fapt, mutind traficul de pe primul pe al doilea obiect. Executia e deosebit de prosteasca.
  • Restul participantilor la minaria "industria" online din Romania reactioneaza cam in termenii purcelusilor la troaca : groh-groh.
  • Profit!

Principala concluzie care se desprinde din toata aceasta aventura este ca, trei ani mai tirziu, din vreo 15 nume care se inchipuie si se prezinta drept grei, importanti, manageri si ce mai doriti dumneavoastra prin "industrie" trei (adica 20%) au reusit sa-si strice link-urile pe blog. Url forwarding e inca prea dificil, in 2011. Pentru grei, pentru importanti, pentru manageri si ce mai doriti dumneavoastra. Ce pretentii mai putem avea ?

A, si ca-s hoti, sa nu uitam. Si anume, fix toti.

PS. Un articol neasteptat de bine scris pe Adevarul, si doar cu o saptamina intirziere. Ce daca-i cotidian ? Si fara comentarii. Ce, tre' comentarii la presa online ?

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

58 Responses

  1. Anonimosu`s avatar
    1
    Anonimosu 
    Sunday, 6 March 2011

    Haterule

  2. Daca stai de vorba cu marii onlineri, autoproclamati intre ei ca ar fi mari, toti or sa spuna: vizitatorul revine daca'i place ;) ... revine FIX P**A

    Daca'i oferi ceva GRATIS revine, daca nu ... tot revine dar nu din bookmarks sau ca ai avut un domeniu din 3 litere ci tot din cautari sau alte surse (poate CLEO need SEO :D)

    Si daca tot mi'a adus aminte de "cei place userului", mai am de zis ceva despre noile "succesuri" online a.k.a videonews, totulredus (poate reduceri la teren pe luna) si altele ca ele, ... daca Antenele ar dispare, si siteurile cu pricina ar ramane anonime ... pentru ca au content mai tare ca iutubele.

    Btw, Mircea, lasad in urma lucrurile irelevante despre afacerile inflocitoare de mai sus, ce parere ai despre Mo si FOCA si decizia lor de a'si retrage clipurile de pe youtube pentru ca "se fura prea mult" ... or fi descoperit RObotzii o tehnologie antifurt clipuri ? :D

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Sunday, 6 March 2011

    @Anonimosu Ahyahaha, faza in care Magda-i singurul comentator e absolut bestiala. Am chiar mers pe site sa ma uit daca nu-i ceva photoshop lol.

    @ByREV Cred ca-s naivi si eventual prost sfatuiti, daca-i sfatuie cineva. La mail-uri nu raspund, asa ca ma rog. Putini dintre cistigatorii la loterie isi gestioneaza eficient cistigurile, si-i plina lumea de fosti boxeri/fotbalisti/etc celebri faliti si muritori de foame. C'est la vie.

    Mai la topic, e destul de clar ca toata trupa e compusa din baloane de sapun umflate de diversele site-uri media. Cind Vintu a schimbat strategia dobi stanca s-a trezit brusc ca-i "independent", din care pozitie va face si va drege. Ma-ntelegi tu cum zic.

    Nu-i doar de antenele banilor lui Voiculescu, sau de adevarul banilor lui Patriciu, sau de realitatea banilor lui Vintu, sau de hotnews-ul nucleului obscur si dur de sustinatori ai lui Base de prin servicii scl etc. E pur si simplu ca-s niste pustani, facuti din plastelina, care stiu preabine ca-n lumea reala nu platesc cu haine cu tot costurile unei inmormintari onorabile. Asa ca... "prietene... noi nu furam. Cind e greu, ne adaptam".

    C'est tot la vie.

  4. @Mircea, dovada ca teoria evolutiei este sfintenie si ptr "piaristi", vezi ce face vecinu, care'i trendu ... si daca merge la ei, merge si la noi, si la altii - ne adaptam.

  5. moa, da' ce stai tu sa-i analizezi.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Sunday, 6 March 2011

    @F Da' ce, merge repede, nu pot zece nebuni canonindu-se un an cu ale lor sa produca cit analizez eu in cinci minute.

  7. lexy229`s avatar
    7
    lexy229 
    Sunday, 6 March 2011

    Mariah Carey, petrecere inainte de nasterea gemenilor
    Andreea Raicu isi potoleste senzatia de foame cu migdale crude
    Gabriel Corrado a facut sex cu doua prostituate Video
    Incepe Campionatul National de Escalada pentru copii

    Oare de ce nu citesc eu feminis.ro?

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Sunday, 6 March 2011

    Ca nu esti femeie ?

    Zic si io :D

  9. lexy229`s avatar
    9
    lexy229 
    Sunday, 6 March 2011

    Laura Pascu,
    Redactor Sef Feminis:
    Cu un zambet chiar se face primavara
    9 comentarii

    Cristina Marioglou,
    Cu si despre...Tine:
    Povara barbatilor
    3 comentarii

    Maria Magdalena Danaila,
    Minoritar artist in tara de...:
    Ce mai faci?
    1 comentariu

    Andreea Patru,
    Femeie in lumea barbatilor:
    Gomorrah Girl - Destinul femeii printre mafiotii din Camorra

    Cristina Deutsch,
    Vintage Wardrobe:
    V4Vintage Flower Power

    Claudiu Ganciu,
    joi, 03 martie 2011:
    De ce isi scuza femeile barbatii infideli
    8 comentarii

    BlogDeCarte,
    Recenzie:
    Refuzata de editori, si-a vandut cartea singura si acum e milionara
    3 comentarii

    Catalina Lol,
    Indragostita de viata :
    Despre prietenie
    5 comentarii

    Nu-i ca si cum nu-i citeste nimeni...

  10. Anonimosu`s avatar
    10
    Anonimosu 
    Sunday, 6 March 2011

    Nu-i ca si cum nici n-ar avea ce...

  11. No', daca-i musai... R.I.P.! :D

    P.S. Primeneala trimestrială nu se mai ține pe la dumneata pe aci?

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Monday, 7 March 2011

    Sa fie primit.

    @Mari's PS Da' ce, s-or trecut trei luni deja ?! N-are cum, zic.

  13. Așe o fi.

    Când stai mult în beci, timpul capăta o altă dimensiune. :P

  14. Dincolo de cateva inadvertente tehnice (ex: nu era vorba de trafic.ro) si de cateva interpretari discutabile (ex: renuntarea la acuzatie nu-i neaparat semn de mizerie ci poate fi reevaluare) discutia cea mare-i daca avem un moment de comemorat sau doar o poza de moment.

    Cum si atunci si eram "cu ochelari de cal" ... spun si acum ce spuneam atunci: media online e despre produse si branduri nu despre siteuri. Faptul ca atunci foarte vocali au fost cei care pretindeau ca media online romaneasca ar trebui sa fie de celelalte canale media romanesti si de media online din tarile cu bugete ... a fost alegerea "partii vocala a industriei". Fragmentarea, ritmul achizitiilor, persistenta consolarii ca "aia cu ochelari de cal" sunt prosti si nu ne dau bani, deliciul tabloidizarii conflictelor intre persoane in detrimentul interesului pentru produse .... toate astea sunt doar efecte ale reprezentarilor vizibile si in isteria de atunci.

    Cu toate astea, de comemorat nu se pot comemora decat oameni si evenimente, reprezentarile despre media online raman active si dinamice cat timp mai sunt entitati interesate de media online. Perceptia mea e ca de atunci in zona activa a industriei reprezentarile s-au mai rationalizat dar in zona mai distanta (atunci) zgomotul de atunci a fost argument pentru insistenta pe claxon si pe folosirea combustibilului pentru pistoale cu lichid pentru improscarea antipaticilor :)

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 March 2011

    @Parvan Exista renuntari si renuntari. Eu gindesc ca daca miine renunt la ceva, nu sterg pur si simplu unde-am pus acel ceva, ci ori scriu dinjos ori deasupra "Am renuntat, din motivele astea". Sigur, nu-s eu neaparat piatra de masura a oricui altcuiva, da' mie mi se pare defecta renuntarea prin stergere. Discutabil, cum zici.

    Eu ziceam ca "se comemoreaza", prin abuz lingvistic bineinteles, o anumita atitudine, cel putin in parte consonanta cu ce descrii tu. Sigur ca expresia "comemorarii" include neaparat o doza de sarcasm, tocmai datorita evolutiei de care vorbesti (sau in alte cuvinte pentru ca prostiile nu mor, cel mult se transforma).

    Nu poti zice, privind in urma, ca n-a fost un eveniment amuzant, ma gindesc. In ce masura a fost amuzant, sau este amuzant, sau va fi amuzant dar mai incolo e bineinteles discutabil.

  16. Orice eveniment are partea lui amuzanta daca insisti suficient in cautarea ei :)

    Ca sa fiu plastic in descrierea evenimentului: cineva a gasit o bricheta care avea si o sursa de lumina (separat de flacara) si a inceput sa tipe Hotie! argumentand ca prostii de cumparatori o sa incerce sa-si aprinda tigarile cu partea electrica. Faptul ca omul avea ceva cu noua administratie a pietelor (sati) sau chiar i se parea ca etichetarea bricheta cu lanterna ar trebui musai schimbata in lanterna cu bricheta ... e mai putin important din moment ce lucurile au fost nuantate in timp (nu doar prin oprirea din tipat) . Faptul ca in piata respectiva diversi au folosit prilejul pentru a infiera diversi antipatici ... are cel mult o importanta in relatiile personale ale celor implicati.

    Dar si atunci ca si acum ramane insa foarte important ce si cat se vinde/cumpara in acea piata. Iar faptul ca in "folclor" se foloseste evenimentul respectiv pentru a evita acea piata pe motiv ca "toti sunt hoti" are efecte asupra celor care vor sa cumpere/vanda si nu stiu nici ca atunci nu era nimic neacceptat [ si oricum la acea ora nu avusese loc vreo tranzactie cu bricheta buclucasa... si nici eticheta nu fusese pusa pe masa (datele sati abia incepeau sa fie colectate)] si nici ca acum (si) in acea piata sunt vandute/cumparate in mod firesc produse cu mai multe componente.

    Eu nu neg "comerorarea" din motive de sarcasm ci din motiv ca dorinta de a admite la vanzare doar produse bazale (becuri, chibrituri, tranzistori) nu are cum sa fie "fixata" in timp.

  17. Mircea Popescu`s avatar
    17
    Mircea Popescu 
    Saturday, 12 March 2011

    Totusi, cred ca esti usor tendentios in evaluare.

    O comparatie mai adecvata este probabil urmatoarea : intr-o macelarie cineva aduce la vinzare carne de ciine, pe care o eticheteaza "carne de patruped vesel", in conditiile in care tocmai ce cumparase carmangeriile La Patrupedul Vesel, aflate in faliment, pe un pret de mai nimic. Dupa regulile Uniunii Europene vinzarea carnii de ciine nu este, tehnic, ilegala (mai ales pentru ca in Spania consumul respectiv se obisnuieste curent).

    Totusi, asteptarea ca diversii cumparatori vor intelege ca daca intra in macelarie si cumpara carne vor primi carne de ciine e oarecum bizara. De altfel, "nuantarea" a avut loc mai ales in sensul "nuantarii" prin clarificare a regulilor, si nu in sensul raspindirii vre-unei placeri in a minca carne de ciine prin populatie.

    Pe mine ma amuza sa vad cum comparatia ta a evoluat in timp, sau ma rog, s-a nuantat, de la rosii la lanterne cu bricheta/brichete cu lanterna. Sper totusi ca dorinta de-a nu admite la vinzare-n macelarie "carne de papadie" nu-ti pare chiar cu totul primitiva, sau antieconomica.

  18. Parvan`s avatar
    18
    Parvan 
    Sunday, 13 March 2011

    Normal ca-s tendentios. :) Sunt mai interesat de produse (din carciumi, magazine, bucatarii etc) decat de materiile prime (din macelarii).
    E dreptul tau sa pariezi pe macelarii.
    Tu-mi povestesti de pericolele din macelarie ... eu prefer sa-ti spun ca pentru friptura de la restaurant iti trebuie mecanisme de evitare a pericolelor mai elaborate. Si mai eficiente (asta admitand ipoteza fantezista ca "semnalul de alarma" cu privire la potentiale tehnici criminale ar avea eficienta in diminuarea criminalitatii).

    PS: rosiile de la vivi (el se ocupa de trafic pe acea "harta", deci de "materie prima") n-au nici o legatura cu bricheta de aici (produsul care mi-a cazut sub ochi cand am simtit nevoia de un exemplu)

  19. Mircea Popescu`s avatar
    19
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 March 2011

    @Parvan Pai daca zici tu ca n-au legatura eu te cred, numa' ti-am zis cum mi-a parut.

    Pina la urma cred ca explicatia pe care o gasesti prin metafora restaurant/macelarie descrie chiar bine situatia : ne aflam, cel putin mental, la capete diferite ale "fluxului tehnologic" sa-i zicem astfel. Nu-i o crima.

    Ipoteza nu-i fantezista : de-aia exista obiectul numit lacat, tocmai pentru ca ipoteza nu-i fantezista. Si obiectul numit gard, si obiectul numit broasca, si obiectul numit usa de siguranta si obiectul numit seif si daca ma apuc iti insir ici-sa jumatate de dictionar. Ca n-o fi perfect eficienta, pe de-o parte, sau ca mai exista si cealalta jumatate de dictionar, pe de cealalta parte, nu contest, da' nu-mi spune mie ca nu exista notiunea de lacat pentru ca mai exista o alta jumatate de dictionar. Treaba ei, sa existe.

  20. Parvan`s avatar
    20
    Parvan 
    Sunday, 13 March 2011

    E alegerea ta sa crezi ca unii-s prea prosti ca sa stie de lacate si celelalte :D. Tot alegerea ta e sa crezi ca descrierea modului de spargere a lacatelor le-ar face mai sigure.
    Insa e dreptul meu sa nu accept ca "orice lacat e ca si spart" si sa nu povestesc de protectii a caror spargere e mai putin popularizata :) . Tot alegerea mea e sa nu ma fi isterizat cand dintr-o pretinsa naivitate se incerca renuntarea la folosirea unui sistem de securitate complex ( sati n-are doar lacate ci si senzori de prezenta si camere video si memorie extena) pe motivul unei alarme false dar zgomotoase.

    Discutia despre bordeie vs cladiri cu mai multe usi si ferestre nu poate fi redusa doar la numarul de "lacate". Nu pe perioada lunga. Nu atunci cand in preajma sunt numeroase cladiri mari.

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 March 2011

    Pai sa incepem cu partile in acord : Nu e doar dreptul tau sa nu accepti ca "orice lacat e ca si spart", e de-a dreptul evidenta cea mai simpla. Lacatele sparte-s sparte, lacatele nesparte-s nesparte, lacate "ca si sparte" exista doar in mintile celor ce n-au tinut in mina un lacat, niciodata. Sau ma rog, a trecut atit de mult timp c-au uitat despre ce se discuta.

    Da-n rest, stii si tu cum stiu si eu ca in raport cu orice criteriu orice populatie (orice populatie!) se imprastie pe un grafic. Si ca majoritatea sunt nepregatiti, lenesi, nu stiu, nu cunosc, n-au auzit si nu si-au pus problema. Inca o data, n-are a face cu contextul, tot asa cum majoritatea alora de taie cecuri "publicitarilor" de la noi n-au habar de feminis-eastrolog, tot asa majoritatea celor ce voteaza n-au habar de cum functioneaza sistemul cvasi-para-aproape-uninominal de-l avem noi si asa mai departe.

    Alarma n-a fost nici intr-un fel falsa, tu nu disputi faptele, si deci nu disputi realitatea alarmei. Tu disputi contextul, si incerci sa spui ca desi perfect adevarata, alarma "nu conteaza". Asta-i o problema politica, nu tehnica, si da, fiecare are dreptul la propriile ideologii si la propriie politici. E preferabil sa le asume explicit, da' nu-i evident obligatoriu.

    E indisputabil ca descrierea modului de spargere a lacatelor le face mai sigure, din experienta practica asupra descrierii spargerii lacatelor s-a nascut ceea ce se numeste bug tracking. Toate sistemele software care functioneaza se bazeaza pe metoda descrierii modului de spargere. Siguranta prin obscuritate nu exista, si nu creditez teoria ca tu chiar crezi c-ar exista ori c-ar functiona asa ceva - cred mai degraba ca aplici exact imprastierea de la punctul anterior, pe teoria ca daca cineva afirma misterios ca "e ok" se vor gasi si care sa creata ca "mnoa... o fi".

    N-a fost niciodata ok, nici la SATI, nici la BRAT, nici n-are sanse sa fie ok prea curind, in principal pentru ca diferenta intre relevanta reala a grupurilor masurate de entitatile respective si relevanta lor asa cum e reprezentata nu va mai fi niciodata un ce pozitiv, si deci rationalitatea economica le va obliga si pe mai departe sa aplice - eventual cu rafinamentele si infloriturile retorice ale unei minti ceva mai cultivate - exact principiul enuntat de Seceleanu : "In momentul in care critici magariile care se intampla, nu faci altceva decat sa le aduci “la vedere” - si, pe termen lung, actioneaza ca un bumerang si impotriva ta, ca player pe o piata pe care se intampla si chestii mai gri.".

    E bine sa nu te isterizezi, da' mi se pare ca a propune teoria cum ca SATI chiar masoara ceva anume e mult dincolo de isterie, e psihoza, mai lipsesc voci si desenu-i complet.

  22. Critic`s avatar
    22
    Critic 
    Sunday, 13 March 2011

    cred ca aici trebuia facut forum, nu blog.

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Sunday, 13 March 2011

    Pai forum cu un singur moderator = blog. Care-i diferenta ?

  24. Parvan`s avatar
    24
    Parvan 
    Monday, 14 March 2011

    Ei na, cum adica nu disput faptele? :)
    Fapt 1: Concurenta trage semnalul de alarma public ca as putea fi furat daca as cumpara, daca n-as urmari ce mi se livreaza, daca n-as sti sa folosesc sistemul de monitorizare pe care-l construisem impreuna ... aducand ca dovada a potentialului de furt scriptul in care era clar ca se monitorizeaza ca sectiune separata. Spun ca s-a speriat degeaba, la mine nu e cazul. Verificam ce si cum s-a intamplat, constatam ca nu s-a vandut nimic, ca daca ar fi fost intentie ar fi fost viitoare pe o presupusa proasta exploatare a datelor ce urmau sa fie livrate etc etc. Nu e nimic de disputat. Cine a vrut sa inteleaga a inteles ce e cu alarma si de ce era falsa .

    Fapt 2: peste zgomotul alarmei s-au auzit si rafuieli "uninominale". Cu siguranta zgomotul asta e mai important decat speta in sine ... caci "populatia" dornica de tabloid personal si incapabila sa discearna situatii, aitudini, valori ... continua sa reactioneze la persoane indiferent cat de tehnic/pragmatic/teoretic ar fi subiectul. Am spus si atunci ca pozitia mea ar fi fost aceeasi indiferent care/cum s-ar fi pozitionat alte persoane. Atunci m-au durut atacuri la persoana si la un moment dat chiar regretam ca m-am expus inutil. Intre timp am tot constatat ca situatia din online era rezonabila fata de obsesia pt persoane din societate (Ex: un mare filosof (credeam eu staduindu-ma sa-i buchisesc cartile) isi face toate scrieile vechi teaser pentru un individ cu valorile bulversate a carui singura "calitate" e ca face exercitii de admiratie pentru o persoana (si de ura la adresa "dusmanilor" acelei persoane). persoana care la randul ei nu-i purtatoare de teorii axiologice ci doar de glume bune si portofele groase)

    Fapt3: printre multele injuraturi si certitudini, atunci a iesit la suprafata un infantilism generalizat in piata pe o problema importanta pentru media: existau voci care erau convinse ca produsele media online trebuie sa faca doar trafic (nu sa transporte mesaje) si sa fie unitare . Piata fiind tanara era cumva firesc ca antreprenorii sa fie mai degraba facatori de siteuri iar generarea de trafic sa fie concesia majora pe care o fac catre "prostii" din publicitate. Dar n-a fost vorba doar de anonimi posesori de siteuri sau de "tehnicieni" (Vivi, Oeru, Roua) ci in sustinerea asta puerila au intrat si unii vanzatori (de audienta si de servicii media) care s-au trezit spunand in cor ca ei de fapt vand tld-uri si trafic, trafic care oricum e dubios (nu la ei ci la altii; credeau ei ca transmit) si din pacate (tristetea mea cea mare)incurajati si de unii consultanti cu pretentii de expertiza in marcom.
    Am "disputat" si atunci desi in logica de business si chiar si-n logica personala era evident ca "populatia" are o "parere" deja formata si ca agresivitatea e argumentul de baza. Disput si aici, la 3 ani distanta, desi n-am iluzia ca as face prozeliti.

    Evident ca stiu ca primele doua fapte par mai picante. Dar ele sunt istorie si cultura iar "disputa" mea pe ele nu poate schimba mai nimic. Insa pe faptul 3 am speranta ca se vor inmulti modalitatile de folosire a materiei prime din macelarii :) . Iar daca reusesc sa transmit ideea ca macelariile ar putea sa ia in calcul folosirea marfii lor in produse mai complexe, inseamna ca "disputa" are utilitate chiar si in conditiile in care macelariile ar continua sa-si vanda marfa intre ele caci pe langa preocuparile actuale (calitate, cantitate, practicile concurentei) ar pastra un gand si pentru "piata" marfii lor si nu s-ar ingrozi violent de posibilitatea folosirii marfii lor in produse.

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 March 2011

    @Parvan Pai asa bine nu disputi faptele. Faptul este ca intr-adevar, asa cum concurenta trage semnalul de alarma, ai fi putut fi furat daca cumparai. Ca s-au modificat regulamentele (ca rezultat al acelui semnal de alarma, si nu din alte motive) si acum nu ai mai putea fi furat in acelasi mod (cel putin asa speram) e o dovada a eficientei si utilitatii semnalului de alarma si tragerii lui, si nici intr-un caz nu se poate trasnforma retoric intr-o dovada a "bunei functionari" a sistemului celui disfunctional.

    Stiu ca asemenea tipare retorice se practica abundent in zilele noastre, de un exemplu descoperirea si eventual (mai rar) pedepsirea coruptiei e prezentata drept dovada a "functionalitatii" statului, chit ca ea e dovada clara si indisputabila tocmai a disfunctionalitatii lui. Totusi, practica oricit de raspindita, chiar dusa pina la ritual nu are puterea de-a transforma ideologia in realitate.

    In particular aia cu "nu s-a vindut nimic" e o gluma, sper. Nu s-a vindut nimic pentru ca nu "se vinde" nimic, de atunci incoace. Tot sistemul e organizat pentru fraudarea cit de cit acoperita cu hirtii a companiilor suficient de naive cit sa arunce cu bani in "publicitate online" in Romania, stii si tu cum stiu si eu cum stiu si companiile respective.

    Ca mai nou chestia s-a inchis natural, cumparatorii de publicitate trecind in mare de la a cumpara impresii si "creative" la a cumpara actionari si rezultate, e perfect adevarat. Ai vazut ce plinge Bogdana pe tema asta ? Ea-i fata onesta si probabil cu cinci minute mai treaza decit restul mormolocilor din "industria online". Sa incercam sa pretindem ca de fapt nu s-a intimplat nimic, negustori cinstiti, business as usual etc... ma rog. Tu/voi aveti interese in directia aia (sau mai propriu spus va percepeti interese in directia aia), eu nu am. Asa incit da, cine a vrut sa nu inteleaga, n-a inteles si se poate preface pe mai departe ca nu intelege, cu conditia sa inteleaga ca prefacindu-se ca nu intelege pierde niste bani. Sau ma rog, nu-i cistiga.

    Nu exista "rafuieli uninominale" atita timp cit se disputa o idee ori un principiu. Teoriile ca Maiorescu era certat cu Carp si Mozart cu Salieri tin de-o anumita practica cvasi-religioasa a reprezentarii-n Romania, dar n-au chiar nici o putere intr-o discutie rationala. Tu poti sa te aliniezi retoric aiurelii respective si sa sustii enormitati precum "zgomotul e mai important decit speta in sine", da' zic ca-i o ratare. O ratare a perspectivei rationale. Care, in subsidiar, iti explica de ce "expunerea inutila" nu-i ceva din realitate, ci o faptura onirica.

    Clar c-a iesit la suprafata un infantilism generalizat. Motivul pentru care acel infantilism a existat pina in 2008 a fost c-a fost acoperit. Motivul pentru care el mai exista si astazi este ca... e in continuare acoperit. In principal de abordari defectuoase care se straduie sa evite iesirea lui la suprafata, ca o fac cu metodele primitive din punct de vedere discursiv la dispozitia lui Seceleanu sau cu metodele mai rafinate din punct de vedere discursiv la dispozitia ta. Faptul ca "piata este tinara" nu-i nici o explicatie si nici o scuza. Faptul ca piata a fost in mare parte compusa din tineri (mental vorbind) e o nenorocire. E mare nevoie de adulti in Romania, dar tinerii nu ajung adulti decit la suprafata, maturizari in pestera nu exista.

    Agresivitatea este, si trebuie sa ramina argumentul de baza in orice discutie despre oameni purtata de oameni. Orice alta formula rateaza din start realitatea, instalindu-se in cea mai visatoare utopie. De fapt, tocmai agresivitatea a fortat (si nu "a indus" si nici n-"a dus la") mutatia dinspre nori inspre teren ferm de care vorbeam mai sus. Putin mai mult respect pentru singura forta a progresului in societate, zic.

    Da-n rest suntem de acord.

  26. Parvan`s avatar
    26
    Parvan 
    Monday, 14 March 2011

    Pai hai sa agreem si ca exista zone pe care nu suntem (si nici nu-i musai sa fim) de acord :) .

    Enumar aici cateva pareri pe care nu ma astept sa le accepti ca valide ci doar sa le "tolerezi" :

    Maturitatea nu se produce prin acoperirea/descoperirea copilariei.

    "Actiuni"/ "rezultate" e o discutie lunga. In exemplul cu macelaria ar fi bucati de carne condimentate si bucatele puse pe bete si vandute ca frigarui :)

    Modificarile de regulament aparute (mult mai tarziu) inseamna ca asa a decis "populatia" dar nu-i musai sa fie in directia buna.

    Numarul de produse media online, long tail-ul nefinantat/nevalorificat, investiitiile greenfield vs integrari ale unor proiecte deja pornite .... sunt indicatori care merita urmariti.

    Utilitatea alarmelor preventive tebuie cautata in alta parte cand e greu de identificat cel care se vroia prevenit prin alarma.

    Un produs media ar trebui sa poata integra content din surse diferite, fara obligatia de absortie identitara a sursei. (Ex: o televiziune poate avea o emisiune meteo fara sa cumpere institutul meteo)

    Admiterea faptului ca pot exista pozitii diferite si ca ele pot fi urmarite ... ar fi oricum o rationalizare fata de razboaiele intre persoane :) .

    PS: ca sa lamuresc ipoteza cu "interesul perceput": in ciuda eforturilor mele (uneori exagerate) "interesul" online nu a putut sa depaseasca 10% din interesul media. Caci doar atat pot livra macelariile online, iar eu n-am curaj sa devin doar agent de vanzari pentru ele :P

  27. Mircea Popescu`s avatar
    27
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 March 2011

    Ar fi si trist daca am fi de acord in toate cele. Da' pe paragrafe :

    Totusi, maturitatea nu se poate produce decit printr-o pozitionare fata de copilarie, nu survine din aer asa.

    Discutia cu actiuni, rezultate scl e sigur mai lunga decit incape undeva anume, oriunde.

    Mi se pare ca s-au decis mult mai tirziu in sensul ca la proxima sedinta, dupa vreo cinci zile sau asa.

    Clar ca merita urmariti, ba chiar mai mult decit urmariti.

    Io cind am fost in America or dat alarma de incendiu de doua ori. N-o fost nici un incendiu. Zici ca trebuia sa caut utilitatea in alta parte ? Poate ca da, pina la urma si viata-i in alta parte. Da' poate ca nu, si poate ca nici viata nu-i altundeva decit fix aici. Numa' zic.

    E cel putin la fel de lunga discutia cu asumarile identitare precit e si cea cu actiuni si rezultate.

    Ghicesti si de ce "numai atit pot livra macelariile media" ? Trei incercari si primele doua nu se pun.

  28. parvan`s avatar
    28
    parvan 
    Monday, 14 March 2011

    Unele fapte sunt verificabile (presupunerea cu 5 zile) altele nu (poate cineva a fumat sub un senzor de incendiu, cineva a reglat gresit sensibilitatea, un senzor s-a defectat etc).

    Dar la ghicitoare incerc:
    - septelul nu-i crescut pentru carne
    - unii macelari se gandesc sa faca gradina zoologica
    - nu-s prea multi interesati de macelariile de cartier caci gasesc ce le trebuie (sau ce percep ca le trebuie) mai ieftin, mai frumos impachetat si in cantitati suficiente ... la orice hipermarchet.

  29. Mircea Popescu`s avatar
    29
    Mircea Popescu 
    Monday, 14 March 2011

    Ighen.

  30. Mircea Popescu`s avatar
    30
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 December 2011

    Noua luni mai tirziu, pe Hotnews :

    "Marii publisheri, creatorii de continut sunt defavorizati de starea de coruptie din interiorul industriei de publicitate. Ma refer in primul rand la serviciile de marketing ale clientilor. S-a ajuns, in Romania, ca aproape niciun pitch din 2011 sa nu fie castigat fara spaga de la agentie catre client. (...) Oamenii din companii iau spaga cand se atribuie bugetele, agentia plateste banii (catre furnizori - n.red.)) si trebuie sa si-i scoata, se intoarce impotriva furnizorilor, pe care ii calca pe gat sa scoata preturi cat mai mici posibile. Trebuie sa-i ramana o margine dintre banii pe care ii ia si ii plateste, in conditiile unui comision minim. Toata lumea accepta mecanismul"

    Nici n-a durat asa de mult. Trilema, locul unde aflati chestii cu noua luni inainte.

  31. AVEM DOVEZI CA MIRCEA E BOZGOR !!11ONE

    IGHEN MAGHIAROSH SI TIE!!111

    mai ramane jidan :>

  32. Mircea Popescu`s avatar
    32
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 December 2011

    Care-s dovezile ?

  33. Aici.

  34. Mircea Popescu`s avatar
    34
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 December 2011

    Si daca vorbesc latina-s roman ?

  35. Latina ie limba moarta. Italian sau ce? Romanii vorbesc slavona frantuzata cu alfabet latin, lol. Si turcii vorbesc araba cu alfabet latin. Exista o serie de mai multe ironii in lume dupa cum vezi.

  36. Mircea Popescu`s avatar
    36
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 December 2011

    Mai ales cind te plimbi prin lume cu o galeata in cap in care bati cu un facalet.

  1. 37
    Rebranding | Nevralgii cotidiene (via Pingback)
    Sunday, 6 March 2011

    [...] 2010 am trecut pe domeniu propriu cu ajutorul lui Mircea Popescu, de la care am primit un an de hosting gratuit și domeniul de față. De abia atunci am început [...]

  2. 38
    De ce nu merita sa organizezi conferinte de online in Romania ? pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu. (via Pingback)
    Tuesday, 20 September 2011

    [...] evenimente la care ai promovat titoase destepte, anonime care fac pe proastele, dobitoci online, escroci de toate tipurile si asa mai departe vei fi luat de proaspat si tratat de respectabil. Din fericire, in lumea reala [...]

  3. [...] agentie din cele zece sau douazeci (sau doua sute) care se inghesuie sa dea lunar comunicate despre milioanele lor de unici dospiti si cu totul imaginari nu a semnat un contract cu baietii astia. Doua luni mai tirziu, niste tipi care fac singuri, pe [...]

  4. [...] agentii straine ? Ce am putea invata de aici, admitind prin absurd ca am putea invata ceva ? (Mda. Mda v2.0. Si restul de ceva la suta pina la suta la suta merg direct spre publisheri locali, fara [...]

  5. [...] Bai frate. Ca MediaPro (cu ale caror saituri Orlando Nicoara nu are nici un fel de treaba, precum nici n-o avut niciodata, sa fim bine intelesi) fura la cintar cunoastem. Ca Realitatea fura la cintar cunoastem. Ca tot restul lumii fura la cintar, in timp ce se tin toti in ochi sa nu carecumva sa fure vre-unu' mai mult decit e portia convenita-n grupu' de hoti avem asa, ca o suspiciune. [...]

  6. [...] pozitia de-a fi numarul 1 sau numarul 2 (in principal din lipsa de proiecte pe la noi, cit si din lipsa de ierarhii, cit si din lipsa de insasi piata in care proiecte sa se aseze-n ierarhii), habar nu are ce [...]

  7. [...] clar pe cine ar interesa asa ceva. Practica este prezentata drept "publicitate" de catre diversele entitati lipsite de scrupule care invenineaza piata de publicitate online din Romania prin existenta lor regretabila. Ea nu [...]

  8. [...] BOOM mai exista oare ? STANDOUT ce mai face ? Realitatea.net cum se mai simte ? Ce vom comemora pe 8 Martie 2012 [...]

  9. [...] evenimente la care ai promovat titoase destepte, anonime care fac pe proastele, dobitoci online, escroci de toate tipurile si asa mai departe vei fi luat de proaspat si tratat de respectabil. Din fericire, in lumea reala [...]

  10. [...] rezultat, oricine are o asociatie profesionala. Si hotii online, si energoterapeutii complementari, si teroristii si tirolezii si oricine-o mai fi. E nesanatos sa [...]

  11. [...] pentru "industria" online, sau ce-o fi dinsa. Intru aprofundarea carei teme as sugera "Ce comemoram miine ?" ; "De ce nu merita sa participi la conferinte de online in Romania ?" si respectiv discutiile de [...]

  12. [...] ce administrator iresponsabil sunt, cum nu arunc eu cu ceva mii de euro in organizatia hotilor din .ro ca sa pot vinde publicitate care nu se plateste pentru ca da faliment "regia" dupa ce era in [...]

  13. [...] da, asa ar trebui sa facem, sa luam si noi apararea unor mincinosi pentru "binele pietei" ca si Cristi Parvan, pe teoria ca is prosti da' altii n-avem, si-s si tineri si asa mai [...]

  14. [...] cu "va vindem expunere targetata in publicatia noastra premium eastrologia.ro" o stiti, vine bizonul de client, plateste zece-douazeci de mii de euro gindindu-se ca mai bine ii [...]

  15. [...] Niste "experti online" fura de la niste clienti naivi. Sistematic, de ani de zile, sute de mii de dolari cu vedere spre [...]

  16. [...] va citez din Cristi Parvan, un tip care in pofida diferendelor noastre mi-i totusi simpatic : 2. RoNewMedia 4.0 poate cea mai importanta conferinta despre [...]

  17. [...] disfunctionala de-afara. Care nu functioneaza pe puterea ei, ca nu are cum. Da' la noi, in tara traficului fals si a topurilor false facute de niste farsori si sleahta lor de idioti chestia merge [...]

  18. [...] suta-doua dintre pustanii care isi petrec viata intre minciunile din televizor si minciunile de pe site-urile de minciuni ale mincinosilor creindu-si impresii false si reprezentari gresite despre "cum ii" lumea asta retin atita idee [...]

  19. [...] mai eficient sa te poti baza pe cuvintul altora. O ilustratie practica e recenta prabusire-n vid a complet imaginarei "piete" de advertising online - uite c-a mai trecut inca un an, apropo. [↩] Category: SUA care este [...]

  20. [...] Asa cum face toata lumea, dintotdeauna. [...]

  21. [...] matter. Otherwise, they're both equally incapable of generating action, and both equally inclined to lie about this simple fact. And it's not just a matter of TV, either. It's "the press". Because [...]

  22. [...] fact, the whole charade looks so exactly alike the cheapo Romanian spamrings I was taking apart and mocking all the way to their grave a few years ago it's not even funny. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.