Apropo de feminismul asta

Friday, 13 May, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Sa purcedem cu o ilustratie (via @mihairotar):

Sa continuam cu putin context : ce face fata in filmuletul ala e considerata o activitate tipic masculina in Texas si restul vestului salbatic (autoconsiderat drept zona zero a masculinitatii lumii), absolut rezervata unui cowboy, cu trasaturi de ritual de trecere in maturitate si veleitati de ierarhizare sociala. Cca 1800 nu existau, bineinteles, tauri mecanici, dar existau tauri si bronco autentici, pe-a caror calarie se dadea batalia de statut si recunoastere publica.

Pe de alta parte, performanta ei este excelenta, domina foarte autoritar o provocare dificila si temuta. Nu-i lucru simplu, fata-i un fel de Warren Buffett al calaritului de tauri. Bravo ei.

Totusi, se intimpla ca anumite domenii si anumite provocari avantajeaza mai mult anumite fenotipuri decit altele. Spre exemplu, un jucator de sumo asa subtiratec si inalt e un lucru de ris, n-are nici un fel de sansa. Eventual daca e atit de subtire ca se taie aia in el, altfel n-are cum face nici o brinza. Idem la fokker*, sau la diverse discipline sportive unde un contact bun si frecvent cu solul sunt esentiale.

Pe de cealalta parte, la calarie, un trup desirat si nervos e un mare avantaj, si ditamai osatura + musculatura mai degraba un dezavantaj. La calarie tre' sa faci putin da' bine (adica precis), nu tare. Si-aici intervine gresala majoritatii capetelor patrate care incearca literalmente sa se lupte (wrestle) cu taurul : intr-o prima faza se tin de el din forta, dar pe masura ce musculatura oboseste pierd controlul fin al miscarilor, devenindu-le imposibil sa-si mentina echilibrul.

Abordarea corecta nu este, evident, din forta, ci din inertie, si se bazeaza pe echilibru. Echilibru la care femeile au cel putin tot atit acces cit au si barbatii (ba poate chiar o idee mai mult), de la natura. Sigur ca la forta o femeie nu se poate compara cu un barbat, tot de la natura, dar la echilibru ba da, si inca cum.

Oare cum se explica atunci ca n-am cunostiinta de nici un fel de campioana la calarit tauri si bronco busting din Texasul secolului XIX ? Pentru ca de putut clar ca s-ar fi putut. A, in timp ce priveati desfasurarea femeii va gindeasti ca ce curva ii, drept ?

Mnoa. Nu-i. Sau mai propriu spus, nu ea ii.

------
* Hei, daca ei pot inventa cuvintul "soccer" pentru a numi fotbalul practicat corect, nu vad de ce n-as inventa eu cuvintul fokker pentru a numi rugby-ul practicat gresit de ei.

Category: SUA care este
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

7 Responses

 1. Http/1.1 Service Unavailable

 2. Mircea Popescu`s avatar
  2
  Mircea Popescu 
  Friday, 13 May 2011

  Omfg tre' sa fiu atent cui mai dau link-uri. Acum am cazut Youtube.

 3. ai căzut youtube?

 4. Critic`s avatar
  4
  Critic 
  Friday, 13 May 2011

  ieste

 5. Mircea Popescu`s avatar
  5
  Mircea Popescu 
  Tuesday, 9 August 2011

  Ahh, ce tare-i pizda aia mai frate.

 6. labagiule

 7. Oricum e super ce a facut!
  In privinta echilibrului ai dreptate! Ea a calarit taurul cu capul, nu cu forta!

Add your cents! »
  If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.