Absurdul urban - ipostaze

Wednesday, 28 September, Year 3 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

absurd-urban-1

Intr-o societate democratica, in care libertatile indivizilor sunt garantate, si intr-o societate capitalista, in care asigurarea accesului la resurse este principala preocupare a indivizilori libertatea de asociere va fi folosita la maximum.

Ca rezultat, oricine are o asociatie profesionala. Si hotii online, si energoterapeutii complementari, si teroristii si tirolezii si oricine-o mai fi. E nesanatos sa maninci cauciuc topit ? Pariu ca exista asociatia pentru apararea drepturilor mincatorilor de cauciuc topit. E stupid sa-ti tai puta ? Cu siguranta exista si-o societate de protectie a celor ce-si taie puta. Si asa mai departe.

Nu zic ca-i rau, da' mi se pare ca nu puteti contesta ca-i absurd. E absurd, e incontestabil absurd, si tocmai de-aia garantat se va gasi cine sa conteste. Logic, de altfel, atit in cadrul logicii logice cit si in cadrul logicii absurde, doar ca din motive diferite (aparent!).

~ * ~

absurd-urban-2lEpielle (TM) {Firming and Lifting with Vitamin C ; Green Tea and Aloe ; Cucumber} Facial Essence Mask contains {Cucumber ; Green Tea, Aloe ; vitamin C} and essential botanical extract to leave your skin {refreshed and purified ; moisturized and conditioned ; soft and suple}. Your skin will soak up the concentrated extracts in the pure natural cotton mask to {reduce the appearance of aging ; hydrate your face ; brighten your face} after every treatment.

Perfect interschimbabile, ma intelegeti voi, in aceleasi pungi si pe aceleasi masti (de bumbac pur!) se pun alte tincturi si rezulta altceva, dar un altceva complet identic. Se schimba niste litere intr-o mare de litere gindita special pentru a ingadui procesul, rezultind alt text, dar exact acelasi.

Fiecare este unic in felul sau, si unicitatea fiecaruia se potriveste la fix intr-o cutiuta de chibrite de 50 de metri patrati si 2,5 metri inaltime, din care putem cladi munti intregi. Munti intregi de rotite zimtate unice fiecare in felul eiii, da' numai si numai cu conditia ca respectiva unicitate sa incapa fara dificultati in 50 de metri patrati si 2,5 metri inaltime.

Nu zic ca nu-i comod, e indiscutabil comod si tocmai de-aceea e si indisputabil absurd. E absurd, si tocmai de-aia garantat se va gasi cine sa conteste absurditatea patenta, ceea ce-i si logic de altfel, atit in cadrul logicii logice cit si in cadrul logicii absurde, doar scopurile difera (aparent!).

~ * ~

absurd-urban-3

O planta de ghiveci a unui functionar anonim dintr-o cladire de dimensiune variabila si amplasare indiferenta s-a ridicat contra perfectiunii intru absurditate a unei ordini pina la urma profund antirationale, cu toate pretentiile ei la monopol pe rationalitate... sau poate tocmai din cauza lor.

Chestia cu adevarat absurda este bineinteles ca iesind astfel din noima albastra, entitatea verde s-a transformat deja intr-un echivalent al ei, care se poate inscrie fara probleme in logica scrutinului (dvs cu cine tineti, cu planta sau cu hangarul ?) si care-i este astfel perfect echivalent.

Absurdul este, pina la urma, un fel de limita interioara a Fiintei in care traim.

———
  1. Spre deosebire de toate celelalte, nu-i asa ? Evident ca in Societatea Ideala lumea nu se mai preocupa de bindeu, ca niste viermi nesatui, ci raspund cutotii la cele mai inalte chemari ale propasirii patriei, constructiei unei lumi mai bune si edificarii societatii idealizde multilateral stratificate, nu ? []
  2. Se misca liber prin mediul suprasaturat de praf si de vibratia aceea confuza si continua ca un puls ritmic, venind din toate partile si interferindu-se intr-un sipot, sau clinchet, sau asa ceva. []
Category: Zsilnic
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

9 Responses

  1. ce fata de palincar are pop acela. :D

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 28 September 2011

    Dap lol. Zici ca-i sofer de rata prin Zalau.

  3. POP VIOREL
    Terapeut in terapii complementare - specializare:
    bioenergoterapie; terapie holistica; terapie cu plante medicinale; su-jok;

    atestat valabil pina in 2010
    Adresa: str. ARISTOTEL PAPIU, nr.33, (de la p-ta Doamnei catre p-ta Chibrit, a 5-a str. pe stanga)
    Telefon: 0720/135946

    De la ANATECOR aia http://www.anatecor.ro/index.php?noutati=terapeuti-atestati

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 28 September 2011

    Lol ce-i haios e ca persoanele din jur au "profesia de baza", ba o farmacista ba o inginer, ba o economist, numa' greierasu' Viorel e lipsa la rubrica aia. Adica ma rog, realizator de emisiuni TV.

  5. pai lol, de cand sunt propagandistii tehnocrati.

  6. ps : anatecor aia nu era organizatia de masoni a lu' oreste si vrajeli etc?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 28 September 2011

    Da' io stiu ?

  8. Mie mi se pare genial ca este prezentat de asociatia care-l atesta. Un fel de: Asociatia celor Mai Buni Bloggeri il prezinta pe Krossfire, cel mai bun blogger atestat de Asociatia Celor Mai Buni Bloggeri, al carei presedinte si este.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Saturday, 1 October 2011

    Problem ?

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.