Vreme trece, vreme vine...

Sunday, 29 August, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

... toate-s vechi si noua toate ni se par niste prostii irelevane, numa' bune de tocat marunt timpul spiritelor comune care nu mai stiu cum sa-si pise cu bolta propria nepasare pe propria existenta.

Acest vers mai putin cunoscut de-al lui Mihai Eminescu... Cum adica nu ma credeti ca-i din Mihai Eminescu ? Este, si va pot dovedi foarte usor, punind link la punga de plastic in care sta CD-ul cu poze neindexate, facute la intamplare la un cost de-o mie si ceva de euro bucata de catre Academia Romana, in cadrul unui proiect condus timp de vreo cinci ani de zile de fostul ei presedinte, Eugen Simion, care proiect de succes offline nu numai ca a rezolvat definitiv problema oricaror dispute asupra manuscriselor lasate de poetul national, dar a chiar si finantat constructia vilei fiului, sa poata si el hodini dupa atata munca cu cartea. Doriti adresa ?

Sa revenim. Acest vers mai putin cunoscut de-al lui Mihai Eminescu imi vine in minte de cate ori observ agitatia la moda a diverselor persoane care nu conteaza, de nici o culoare (ca functie a lipsei lor de abilitati, platitudinii spiritului si mediocritatii preocuparilor, si nu a numarului de "followers"). Se fac proiecte! Ce bine ne-am distrat la X ! Vom salva lumea cu actiunea Y ! Suntem importanti, contam, vai ce ne-am distrat vai ce bine-am mancat vai ce-am mai barfit si aproape ne-am agatat.

Fis.

Cine sunt, raspundeti-mi repede, Mihai Dragomir, Alexandru Popescu, Fernando Prajitura, Alexandru Purice, Doru Staiculescu ?

Nu stiti ? Nimic, nimic ? Mai, da' macar Fernando Prajitura, totusi, e-un nume mai memorabil asa, un personal brand am putea zice, daca nu retineti idei atunci macar prajituri ? Nici ?

Mbine. Acum cel putin o suta de ani acesti cetateni faceau ei... un proiect.

Expeditia SAND'ALE 2003 are ca scop efectuarea unor observatii asupra starii actuale si a modificarilor hidromorfologice prin care trece tarmul romanesc.

Expeditia va avea 2 etape: Sulina – Constanta, Constanta – Vama Veche.

Una din finalitatile acestei initiative va fi retrasarea topografica a liniei tarmului romanesc.

Expeditia este o initiativa a grupului Dordeduca, organizata sub tutela Ligii Navale Romane si institutului Geoecomar.

Pe toata durata expeditiei vor fi publicate live* in cadrul site-ului www.dordeduca.ro/sandale coordonatele echipajului si un scurt jurnal de drum.

Pfoai tati, deci proiecte, da ? Bine ? Cu oameni in ele, care faceau chestii importante, bun ? Salvau Delta, practic, ce mai. In 2003, adica pe cind fiorosul date(’Y') - ‘88 implinea fioroasa varsta de 15 ani si tocmai infiora vrabiile cu fioroasa lui prastie din os de mamut si mate de fjord.

Ce fac ei azi ? Unde li-e brandu' personal online, unde le-a ajuns imperiul online, ce le mai fac siteurile online ? (Fara nici o legatura, decit oarecum de perioada, mai tineti minte staruri.ro ?) A, vai... dar sa vedeti. Si-au vazut de treaba, si-au vazut de slujbe, de familii, de prietene si neveste, incep incet-incet sa se gandeasca la pensie, la un coltisor retras unde sa-si faca o cabanuta...

Ce se va alege de brandu' vostru online peste 7 ani, sau peste 5, sau peste 3 ? Unde v-or ajunge imperiile online, alea care sigur ca pina la anu' fac doua sute de milioane de euro, ca-s faine si le iubiti ? Ce v-or mai face blogurile, unde v-or fi siteurile ? A, ati ghicit. Ati ghicit ?

Oamenii trec, iluziile lor trec si ele, brandu' ramane, totusi. Sponsorii castiga si acumuleaza, da ?

Sigur ca da. Benefon Romania, de exemplu. ITEM media, de alt exemplu. Mare Nostrum, ce-o mai fi fost si aia ca nu mai retin, ceva fundatie.

Este ca intr-adevar ?

Singura chestie neschimbata e hipstareala, coordonate publicate live, afectari de "simplicitate", ideatii de falsa importanta, chestiile alea cu care sunteti atat de bine obisnuiti de parca se transmit cumva, genetic.

Se si transmit. Prostia se transmite genetic, cu toate fiicele ei, hipstareala, cocalarismul, figurile, impresiile, brandu' personal, social media expertiza, alea.

Cultura se transmite prin lectura. Teoretic vorbind, vreau sa zic. Cine mai are timp sa citeasca ? Mai ales chestii care s-au intamplat acum mai bine de-o suta de ani ?

Sa nu va suparati pe mine daca nu va iau in serios, bine ?

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

4 Responses

  1. apropo de CD, de unde fac si io rost de el?

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 29 August 2010

    Pai din cate am inteles e ca pe vremea comunistilor : Platesti o mie de lei (astia noi), si astepti, te vor cauta ei. Cand au vreme de tine.

    Asta daca esti biblioteca cu acte in regula. Daca nu, mai ia tu de-aici.

  3. v-or?

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Sunday, 29 August 2010

    V-or. Forma contrasa de la "va vor".

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.