Urmeaza vanatoarea de ecologisti

Monday, 30 August, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Citind eu prin presa am dat de urmatoarea bijuterie, din care mi-oi permite sa spicuiesc :

Last week, a 12 year old boy was left traumatised after confronting a troop who had broken into his family home.

Hearing noises from the kitchen, he went to investigate and found the beasts ransacking cupboards. When the child fled upstairs to find his babysitter, three males gave chase and surrounded him as he made a tearful phone call to his mother, while the animals pelted him with fruit.

"When he called me he was terrified. They had him surrounded," said the Constantia housewife, who did not wish to be identified.

Chickens, geese, peacocks and even a Great Dane dog have been killed in recent weeks by the marauding baboons - the males have huge and terrifying canine teeth. Roof tiles, electric fences, orchards and vegetables gardens have been trashed.

"Lunch parties in the garden are now just impossible," a homeowner complained. "It is so unrelaxing. Rather than chatting over our meal, we are looking over our shoulders and bolting the food as quickly as we can before it is stolen. We can't even leave a window open in summer. We are under siege."

[...]

Meanwhile, For Sale signs are sprouting up in suburbs with baboon populations. Families which have lived in the same house for generations are giving up, moving away to get away from their animal tormentors.

Pe romaneste :

Saptamana trecuta, un baietel de 12 ani a ramas traumatizat in urma unei confruntari cu o gasca care invadase locuinta familiei.

Auzind zgomot din bucatarie, s-a dus sa vada ce se intampla si-a gasit animalele scotocind prin dulapuri. Cind copilul a incercat sa scape cu fuga masculii l-au urmarit si l-au inconjurat, si-n timp ce incerca sa vorbeasca la telefon printre lacrimi cu mama lui l-au acoperit cu fructe aruncate.

"Era inspaimantat cind m-a sunat. Il inconjurasera", a spus gospodina din Constantia, care n-a dorit sa fie identificata.

Gaini, gaste, pauni si chiar un Mare Danez au fost omorati in ultimele saptamani de babuinii agresivi - masculii au canini dezvoltati si infricosatori. Tigle de pe case, garduri electrice, livezi si gradini de legume au fost distruse.

"E pur si simplu imposibil sa iesim in gradina la un gratar", se plange un proprietar "E foarte stresant. In loc sa ne relaxam povestind in jurul mesei, privim mereu peste umar si ascundem mancarea cit de repede putem, inainte de-a ne fi furata. Nu putem lasa o fereastra deschisa vara. Suntem sub asediu."

[...]

Intre timp, panouri De Vanzare apar prin suburbiile cu populatii de babuini. Familii care au locuit timp de generatii in aceeasi casa cedeaza si se muta pentru a scapa de animalele care-i chinuie.

Noi avem probleme cu cainii comunitari, iata ca altii au probleme cu babuinii. Cainii pot sa te omoare, asa cum a aflat mai demult un investitor japonez de care iata ca astazi nu-si mai aminteste mai nimeni. Chiar daca-i mai rar si oarecum improbabil, e perfect posibil, pe demonstrate.

O trupa de babuini nu-i insa cu nimic diferita de-o trupa de "soldati" de-acum sa zicem o mie, sa zicem cinci mii de ani. Porniti, dupa mintea lor, la "razboi", pe proprietatile oamenilor. Asteptarea rationala este sa citim despre fetita de 13 ani violata in grup de o trupa de maimute. Cum vi s-ar parea asa ceva ? Mie unul mi se pare perfect posibil, si, cu trecerea timpului, de-a dreptul probabil, in Constantia. Norocu' lu' ala micu' ca n-o fost fetita, si nici babuinii aia n-or auzit de Botezatu', ca iesea urat.

Fata cu aceasta trista stare de fapt, singura intrebare din mintea mea este cum se face ca mai exista picior de babuin la o suta de mile-n jurul orasului ? Gandacii am inteles, puiesc si se ascund, tantarii am inteles, zboara si se inmultesc in orice baltuta, da' babuinii ?

Babuinii nu zboara, nici nu-s mici, nici nu se ascund, n-au nici un fel de avantaje. N-au ajuns pustile cu repetitie pina in Africa de Sud ? Ciudat, ca eu imi amintesc ca ma duceau in masini blindate peste tot, sa nu cumva sa ne impuste careva, acu' niste ani.

Exista pusti, bineinteles, da' mai exista si-o lege care protejeaza babuinii. Chestie care mie imi pare de-a dreptul ridicola, si ma folosesc de ocazie sa declar ferm ca n-am nici un fel de ezitare sa omor un caine daca ma musca. As prefera sa-l execut cu mainile mele si atunci pe loc, da' daca scapa din orice motiv tot il omor, sa stiu bine ca fac panda ca la vanatoare doua saptamani la rand, cu pusca-n mana si apa-n sticla. Fac. Fac cu placere, si-i pun pielea-n bat.

Cu acest context, puteti probabil intelege care-i intrebarea ce ma framanta. Cum dom'le, sa plec eu din casa lui bunicu' ca ma bat babuinii si-mi fura mancarea ? Ce-i aici, clasa a 6-a ?! Pai il bat pe fiecare cu capu' de toti peretii si ma pis in cavitatea sfenoida astfel expusa.

As vrea sa-mi explicati careva ce au oamenii astia in cap. Ce lege ? Pe cine intereseaza ce zice o lege care zice ea ca n-am voie sa-mi apar casa de niste apucati ? Faptu' ca-i lege nu-i da putere asa, in virtutea inertiei. Proprietatea si drepturile naturale vin inaintea oricarei conventii, si prin asta inaintea oricarui stat, si prin asta inaintea oricarei legi. Nu se poate da o lege care sa-ti interzica sa te aperi. Cine crede c-o dat asa o lege se afla, prin insasi chestia asta, in afara legii, simplu si-adio. Si daca incearca sa-si impuna autoritatea abuziva in contra drepturilor mele, pai facem insurgenta, nu-i problema, s-aflam care pe care. Sa stiu bine ca stau cu pusca si cu sticla de apa, nu mai revin c-ati inteles.

merkleyIi inteleg pe copchii care in disperarea de-a impresiona fetele cu merite inventate se dau mari iubitori de animale, vajnici luptatori pentru Planeta si-alte asemenea tampenii adolescentine. E in firea lucrurilor sa-ti dai aere la varsta aia. Le inteleg si pe intarziatele mental care pun botul la asa ceva, nu in sensul ca mi se pare acceptabil, da-n sensul ca pricep unde-s defecte, e si asta un handicap. Da' de-aici si pana la halul ridicol la care s-a ajuns cu pseudo-ecologia lui peste e un salt cam mare, mai fratilor. Zic sa va cautati de lucru pana nu ajungem la nasoale.

Ca pusca si sticla cu apa, m-ati inteles sper.

Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

17 Responses

  1. da uite ca exista si http://ng.linkedin.com/pub/gay-baboon/a/84b/743 la ce cur au... si cu niste pemmican pe langa apa si pusca. howgh.

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    Computer Games Professional, Nigeria.

    Babuinul suna bine...

  3. Au, pe ăla cu MJ l-am scăpat la vremea lui :))
    În rest, numai de bine. După ce este ucisă, javra ar trebui dusă şi lăsată în uşa asociaţiilor de minunaţi apărători, sau trimise la Brigitte Bardot, prin DHL, să le facă un oral postum.

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    Apai sincer sa fiu, la viteza cu care ies astea din mine nu ma poci supara pe nimeni ca mai scapa din ele.

    Da' zic ca mai bine-o vand unor imigranti spanioli veniti la cules de mere pe-aici sa-si faca si ei o ciorba, un gratar, decat sa mai cheltui bani cu posta. Capitalist, deh.

  5. @ DeMaio: Nu, ăia de la asociaţii trebuie prinşi vii şi lăsaţi liberi într-o cuşcă în care se găsesc nişte maidanezi tocmai culeşi de prin oraş. La fel de vii, evident. Sau duşi şi lăsaţi liber într-un cartier mărginaş.

  6. @Marian S - Este şi asta una dintre variante :)

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    Eventual s-ar putea crea un detasament special de sacrificiu, care sa rezolve nefututele respective.

    Zic si eu, nu dati. E o posibilitate teoretica, bun ?

  8. @Mircea Popescu - Aici depinde de multe lucruri, bre Trilemule. Că na, nu oricine se bagă la futut de-astea :))

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    Pai de-acolo si incepe problema cu maidanezii, ca sunteti prea selectivi, da-va-n basca, si voi cu ele, si ele cu voi, si ca rezultat iote ce iese pfoai

    La futere toata lumea, pana pe 15 minim, si sa nu mai aud o chitaiala!

    Numa' gemete.

  10. Măi, eu selectiv nu am fost o lungă perioadă de timp, dar chiar şi aşa aş spune că am avut mereu o anume demnitate :))

  11. Anonimosu`s avatar
    11
    Anonimosu 
    Monday, 30 August 2010

    Macar is virgine asa ca n-ai ce lua de la ele...

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Monday, 30 August 2010

    @DeMaio Ori ai avut o anume demnitate, ori n-ai avut o anume cantitate de suficienta votca. Din doua ori una, ori ailanta.

    @Anonimosu Mananci calule ovas ?

  13. =))

  14. Deci dac-ai sta în Braşov ai ieşi la killărit de urşi? C-am înţeles că mai bântuie prin pubele. Poate ne-ai scăpa şi de alte jivine da' mai cu două picioare while you're at it :D

  15. Mircea Popescu`s avatar
    15
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 September 2010

    Deci daca as sta in Brasov si mi-ar bate ursu-n geam i-as bate-n lobu' temporal, fara discutii.

    Daca "autoritatile" au o problema cu asta atunci "autoritatile" sunt invitate sa discute cu ursu' asa fel ca sa nu-mi bata mie-n geam. Care este de altfel chiar motivul pentru care "autoritatile" si exista.

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Saturday, 4 September 2010

    Am adaugat si-o poza.

  1. [...] O interpelare adresata din public mi-a amintit de-o amintire din amintiri. [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.