Top 1 reason you suck as a blogger

Tuesday, 28 September, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

Noa sa-mi pardonati titlul in limba engleza, ca-i parodie. Nu stiu cum sa traduc timpenia asta in romaneste fara sa-si piarda formalismul ei idiot. Top X {reasons|ways|methods|techniques|strategies|notre poule dans votre cour-uri} {prostie smechera|nonsens cu pretentii|damfuri si impresii|etc|scl|plm}. A, nu stiti cum sa interpretati parantezele ? Pai documentati-va.

Sa luam drept exemplu instructiv hmm... cite nenumarate exemple am putea lua... sa-l luam pe putoiul ciochist de Darren Rowse, si-asa are un nume predestinat ratarii. Deci :

aussie_asshat

Omul da din el o lista de bla-bla-uri, ciorba reincalzita adica pardon vreau sa zic {zama|supa|ciorba|fiertura} {lunga|reincalzita|sleita|de spalatoare}. Intre care retinem unul singur, si deja si aia-i mult prea mult.

Taking Readers for Granted – I’ve seen a couple of blogs over the last year or so that fell over because the blogger became so self important that they forgot that a blog rises and falls upon whether it’s readers find the blog useful to them.

Adica, "am vazut vreo doua bloguri care s-au dus in jos in ultimul an pentru ca blogerul ajunsese atita de plin de el incit a uitat ca blogul traieste si moare in sufletul cititorilor lui". Bine, nu zice el asa frumos, ca nu poate si n-are cu ce, da' sa dam Margaritas in urma porcilor, ca avem de unde si ne permitem.

Ei, tocmai ne-am intilnit cu tot topul de 1 chestie care te face sugaci de unde tu credeai ca esti bloger. Stiti despre ce-i vorba ?

Ia hai, asa, de exercitiu, gasiti in citat, care-i chestia ? Ca pe urma va zic, mai dinjos.

Exprimarea vaga. Cum adica "cunosc vreo doua" ? Cunosti vre-o pula.

Stiu eu citeva exemple. Am niste diplome universitare. Ma copulez cu niste tipe.

Nu, nu si nu. Nu cunosti nici un exemplu, ai diploma de la scoala de soferi si copulezi cu mina. Pics or gtfo. Corect se face asa :

Cunosc minim doi prosti (Vali Petcu, Cetin Ametcea).
Cunosc trei centuriste sifilitice (1, 2, 3).

A, vreti sa ziceti ca Marie-Jeane Chiriac nu-i sifilitica, e rahitica, ceea ce-i tot grav da' de alta natura ? Vreti sa-mi spuneti ca intr-adevar aia Tanascov cum-o-cheama e proasta, da-i congenital de la alcoolism nu congenital de la sifilis ? Foarte bine. Acum puteti.

Puteti pentru ca am dat exemple. Puteti pentru ca am zis concret. Daca ziceam si eu ca muistul de Rowse, si ca restul de muisti si muiste care se invirt degeaba pe internet (nu, n-o sa faceti niciodata bani ; nu, n-o sa influentati niciodata pe nimeni ; nu, nu contati, nici n-o sa contati) "cunosc niste cazuri" raminea fix acolo, conta fix zero si interesa fix pe nimeni.

Era exact echivalentul susotelilor intre sobolanii de mocheta sintetica, strinsi pe la colturi. Unii sefi fura (in general, nici un sef anumit, doar asa, in general, in principiu, bine ?), unele secretara feleaza (am auzit de la un tip care-a auzit un zgomot suspect in timp ce se fofila prin tubulatura de aer conditionat, deci e pont beton, doar ca nu stim care feleaza, nu stim pe cine feleaza, nu stim cum feleaza si daca ne gindim bine nu stim sigur nici cum ne cheama), aia de la alalalt departament nu-si fac treaba bine etc etc. Da' persoanele de fata se exclud, bun ?

Nu. Nu-i bun. Persoanele de fata se includ, 'tu-ti botu' tau de sobolan si pe parintii aia celenterati care te-or puit soarece si te-or crescut sobolan. Ridica-te in picioare si sustine, ba, nu te mai fofila. Cu exemple, cu degetu' indreptat in sedinta publica. Uite, ALA fura. Uite, AIA feleaza. Sau altfel, gtfo.

Si sa nu-mi veniti cu scuza aia penibila pina dincolo de limitele imaginabile ale imaginabilului ca "vai, dar mie nu-mi plac scandalurile". Sa mori tu ? Nici mie nu-mi plac dobitocii. De ce citesc pe blogul lui Tilica Frinaru' ca "are el niste exemple" ? Are fix pe ma-sa.

Blogul e lasat de la Dumnezeu ca sa aduca informatie, da' de-adevaratelea, si din bucatele disparate de informatie sa se poata alcatui un intreg. Nu ca sa aduca dezinformatie, pseudoinformatie, nonsens, si din bucatele disparate de dezinformatie, pseudoinformatie si nonsens sa se alcatuiasca un mare cacat partial maro, partial mirositor si intrucitva aburind.

Vreti sa stiti motivul pentru care nu-i clar ca exista cinci blogeri in tot online.ro ? Noa, ia ghici, 3 incercari si primele 2 nu se pun.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

33 Responses

  1. Ilinca Droboteanu`s avatar
    1
    Ilinca Droboteanu 
    Tuesday, 28 September 2010

    Într-adevăr, mulți bloggeri nu aduc informație validă în Internet. Din păcate, aș putea adăuga.

  2. Ai ratat din start traducerea: "I've seen a couple of blogs" - Am vazut cateva bloguri :)

    in rest sunt de acord cu tine :)

  3. @law

    couple e cuplu adica vreo 2-3 functie de cum vezi tu cuplul :D

  4. @Dr.A

    expresia are sens de cateva. :D

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 September 2010

    @Ilinca Droboteanu Ei, unii aduc. Din pacate sunt o minoritate. E foarte tentanta birfoteala, "cunosc cazuri" si alte rahaturi.

    @law "a couple" inseamna fix doua.

    @Dr.A Nu e veci 3 mo, nici chiar la astia perversi asa ca mine. 3+ e several.

    @Mihai N-are.

  6. e foarte discutabil. vezi topicurile de pe net, ca e destula polemica acolo pe tema asta.

    in opinia mea, daca couple ar fi exact doua nu ar spune lumea mai degraba "i'll be there in two minutes", decat expresia conscrata cu couple?

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 September 2010

    E discutabil in sensul in care orice prostie e discutabila pe net, de catre tot soiul de tipi care nu au altceva mai bun de facut pentru ca nu au altceva de facut.

    Couple = Two items of a type. Can only be used for two items. Learn it, use it, be happy.

  8. Eu da, vreau sa stiu.
    Precizez ca eu nu-s bloger.

  9. o sa fiu eu din nou elevul silitor si cu manuta pe sus:
    Primul motiv e ca nu se fac bani
    al doilea motiv e ca lumea e rea si viata grea si nu face nimeni liniste cand vorbeste un bloger
    ultimul si cel mai important e ca se discuta ce scrie in ziarele care are si ele bloguri.

    In legatura cu scandalul... aia care le e frica de scandal or n-are sange in instalatie ori mint si nu au principii si nu se respecta pe sine si pe convingerile proprii.
    Prefer (sincer) pe unu care are un blog despre faptul ca ceausescu a fost mason si se scuipa cu toata lumea din cauza asta decat un jeg care vorbeste despre necesitatea aderarii Romaniei la UE care sterge comentariile sau da reply cu " hm, este si asta un punct de vedere" cand vine unu si-i zice ca-i un mare bou.
    Astea sunt chestiuni de bun simt, lumea foloseste blogu ca hobby, ca un, hai ca va zic eu cum sta treaba, nu asa mey, muie guvernu, etc.
    Sa crezi ca poti face bani seriosi din blogging in limba Romana e cam ca si cum ai vrea sa faci bani vanzand pungi de gunoi in Ferentari.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 September 2010

    @Ukavra Pai reciteste articolu', zic.

    @cipslim Eu fac bani din bloging. Nu sunt "seriosi", dar asta e o problema de perspectiva. Daca ne uitam la salariile/veniturile din Romania sunt chiar foarte seriosi.

    Bani deci se fac, si anume, din orice merita. Ca nu se fac chestii care merita, mnoa, asta mai depinde si de materia prima. Nu orice sofer/contopist/piccolo are neaparat si ceva de spus. Nici macar pentru ceilalti soferi/contopisti/piccoli.

    Da-n rest, de acord. A sustine ca principiile te impiedica de la "scandal" e egal cu a sustine ca n-ai principii.

  11. Mi-am baut si laptele, buen, deci da l-am citit de vreo trei ori.
    Mi se pare ca esti putin intransigent in privinta blogerilor.
    Daca Jeana vrea sa fie muista, sa fie tata, muista.
    Daca Marlena vrea sa fie betiva, apai sa fie.

    Treaba ai cu susoteala ar fi bine de aplicat in viata de zi cu zi. Numa' ca vezi tu, te loveste reversul.
    Astea-s non-valori umane pe care isi cladeste omu' "evolutia" de ani de zile.

    In clasa aVa i-am spus profului de spaniola ca e pedofil si bolnav psihic (si chiar era), am fost chemata in consiliu profesoral sau cum naiba se numea sa (ATENTIE!!!) imi cer scuze ... pe bune?! Scuze pentru ce? Fiindca omul pipaia pustoaice de 12 ani cand ii aduceau buretele si ca le punea sa-i ridice stiloul de sub catedra in timp ce ii curgeau balele pe catalog?
    La doua luni, dupa ce am suportat oprobiul public in careul scolii pe motiv de indisciplina, dom' profesor a disparut din scoala, in urma unor reclamatii ce s-au vrut a ramane anonime. Nu am jubilat ci am scuipat.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 September 2010

    Da' n-am nimic impotriva sa fie fiecare ce-o fi el. Doara atita cer, ca daca Ion e betiv, sa nici nu se mire, si mai ales sa nu se supere daca eu ii zic betiv. Ci sa zica, da, intr-adevar, io-s ala. Ca asa vreau, asa mi-am ales, asa imi place, si gata. Nu caaaaa...

    Pot intelege de ce-i dificil pina la "aproape imposibil" de aplicat in viata de zi cu zi. Nu pot intelege in ruptul capului de ce ar fi cit negru sub unghie de dificil pe internet. Dincolo de faptul ca vita asa-i invatata, si cu gard electric si fara tot acolo sta.

    Foarte rau ca s-au vrut anonime. Si foarte rau ca te-ai pretat, nu neaparat tu, ca un copil de 12 ani n-are neaparat de ales, dar parintii tai, ceilalti profesori, directiunea, presa, politia si asa mai departe.

    Dintr-un numar mare de ipocriti care sustin cutotii impreuna si de comun acord o minciuna nu rezulta o valoare, si nici un adevar. Rezulta cacatul cel aburind. Chestia asta se observa la ora actuala destul de binisor si-n online.ro, cum se observa si-n viata de zi cu zi.

  13. Punctual ...
    "Nu pot intelege in ruptul capului de ce ar fi cit negru sub unghie de dificil pe internet."
    Mai deunazi vorbeam de desocializare vs. socializare pe internet. Mircea o veste pentru tine, daca tu futi real (in toate sensurile), unii fut doar aici pe net (in toate sensurile). Si cum vrei sa vina ala pe blogul lui sa-si recunoasca impotenta (de orice natura), el ce mai fute? Resocializarea doare mah si l-ar obliga la acceptarea tarelor/lipsurilor.

    "Dintr-un numar mare de ipocriti care sustin cu totii impreuna si de comun acord o minciuna nu rezulta o valoare, si nici un adevar. "
    Oricine stie mitul pesterii, adevarul absolut (si da, ei cred in adevar absolut) este adevarul lor. Adevarul tau este o minciuna, o ineptie, o amenintare, sacrilegiu. Ei isi stabilesc valorile viabile lor. Iti recomand The Village http://www.imdb.com/title/tt0368447/ .

    "... dar parintii tai, ceilalti profesori, directiunea, presa, politia si asa mai departe."
    Eram prin '89.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 September 2010

    Io cred ca doare, da' durerea-i ziditoare, nu pricep de ce lumea insista sa scape din vedere ca numa-n durere se poate face treaba. Chiar asa de fricosi am ajuns, da-o-ncolo.

    Isi recunoaste impotenta, foarte bine, rid fetele de el, foarte bine, si ? Moare, dupa aia ?

    Poti sa-mi recomanzi ce doresti tu, ca io din experienta mea proprie iti poci spune ca de atitea ori am ajuns sa calc cu cizmele in gura astora, de pur si simplu nici nu ma mai amuza. Adevarul absolut nu doar exista, ci se ocupa cu a-si gasi reprezentanti prin care sa-i batjocoreasca pe micii creatori de pseudo-adevaruri, zei si demiurigi inchipuiti in mintea lor. Zeii adevarati nu iarta de-astea.

    89 sau oricind, indiferent.

  15. Vad oameni mergand pe strazi cu capetele in jos cu priviri piezise su cu castile in urechi, chiar crezi ca sunt atat de pasionati de muzici sau poate au nevoie de o metoda de ecranare?! Da "Chiar asa de fricosi am ajuns, da-o-ncolo."

    Mah eu mi-as recunoaste impotenta doar pentru a-mi face un harem cu gagici dornice sa-mi demonstreze contrariul.

    Eu-s mai permisibila dar m-ai dus cu gandul la http://polimedia.us/fain/societate/nu-fi-i-fraieri-c-ajunge-lene-i-cuvintele-dianei/ a se retine strict pe subiect sau nu .... ( asta ca tot is in excursie pe fain, am ajuns la pagina 956 :) )

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 September 2010

    Hahhaha ia uite cine citea biblioteca la rind, fila de fila :D

    En tout cas, ce sa mai zic ? O fi. Nu stiu unde, nu stiu cine, nici nu pot spune ca ma intereseaza. Se descurca ei, un blog e chiar usor de ecranat.

  17. O fi, fix ma doare la baschetzi de ctg aia de blogeri.

    Profit de faptul ca am racit drastic (da' ce voce zexy am acuma) si bag la greu. Dai si tu un vin fiert cu scortisoara? Dai mah? Chitra ... :P:P:P

    Ma duc ca imi intra articole noi si imi sare pagina :D

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 September 2010

    Iti dau, da' pe filiera detaliata ici-sa.

  19. Fi-ti-ar analul, nu te dezminti neam ... vezi, de-aia il iubesc pe Florin, mah.
    Si mai iubesc pe cineva p-aici da' nu pot spune :D

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 28 September 2010

    Pfoai, vinu' de capatat nu se cauta la orificiu, n-ai invatat nici macar atita ?!?!?!

  21. Mah Mircea eu-s mai curva asa din fire, asa ca nu s-o cauta la orificiu da' ... se cauta la dop. :D

  22. da, eu cunosc un tip care e frustrat si are o problema cu oamenii de au plasme ... pai daca nu zic cine, degeaba, nu? eu nu inteleg lasitatea asta ... zici asa ... de ce?

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Thursday, 22 September 2011

    Iote ce recunostea Luka-n 2010...

  24. So much anger bottled up inside you.. ntz ntz[-(

  25. cata inversunare pe acest articol

  1. 26
    Strategii in promovarea online - studiu de caz pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu. (via Pingback)
    Friday, 30 September 2011

    [...] melasei pseudo-culturale si anti-culturale cu “lasa sa nu suparam pe nimeni” si “persoanele de fata se exclud” si [...]

  2. [...] stie cum de catre o persoana despre care nu stim, cel mai adesea, cine e. Puteti spune zero barat ? Am mai spus si eu, dar nu strica sa repetam. Zero [...]

  3. [...] Ingaduiti-mi sa fiu, pentru o clipa, irelevant. [...]

  4. [...] loc de PS, a se conspecta si Top 1 reason you suck as a blogger, si-n loc de concluzie ideea simpla ca Social Media sta cu blogurile in acelasi raport in care [...]

  5. [...] ei cu tristetea melasei pseudo-sociabile si anti-culturale cu "lasa sa nu suparam pe nimeni" si "persoanele de fata se exclud" si [...]

  6. [...] lui stupida. Deci, pe de o parte, e adevarat ca "unii romantici sentimentali din Apus" (nu stim cine, concret, oricum proastele sparte-n cur care ne citesc nu-si pun probleme, corect ?) i-au tratat pe Moliere [...]

  7. [...] : poa' sa vina sa te duca la taiere ca pe miei, ca mie nu-mi provoaca nici o incretire chestia. Top 1 reason you suck as a blogger, alea. In conversations about rape and rape culture, one of the things I've heard feminists talk [...]

  8. [...] reference is to be like this not like that ?v Maybe the directory permissions aren't right ? Maybe your mother was a whore ? It was obvious enough there's some sort of superficial, administrative, purely bureaucratic [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.