Teme interzise
De cand am cumparat toate blogurile din Romania (a, n-ati stiut ? sunteti in urma, si va mai ziceti blogeri...) imi revine intre altele greaua mostenire si dificila responsabilitate de-a scrie reguli pe care toata lumea, fara nici o exceptie absolut, este obligata sa le respecte intocmai. Si sa le invete pe de rost.
In aceasta calitate de unic legiuitor al blogosferei, care sa recunoastem totusi cinstit - mi se cuvine intru totul, am pregatit in timp ce sedeam pe tron si ma scobeam in augustele-mi orificii nazale o lista de teme interzise, pe care de aici incolo nici un bloger, sub nici o forma si din nici un motiv nu are permisiunea sa le mai abordeze pe vre-unul din blogurile mele (care fusese al lui pana recent).
-
I. Supermarket. Este interzisa descrierea oricaror interactiuni de orice natura atat cu ceilalti boi si vite care se inghesuie ca boii si vitele ce respectiv sunt printre rafturi, cat si cu obiectele inutile si respectiv toxice stivuite-acolo, cat si cu proastele platite 400 lei pe luna, ceea ce revine 0 lei/ora (rotunjit la cel mai apropiat leu) pentru a manivela la piuitoare.
-
II. Trafic. Este interzisa descrierea oricaror interactiuni din trafic, mai ales! a celor care (i) ilustreaza prostia, inconstienta sau inabilitatea volanica a unei largi categorii socioprofesionale, de varsta, sex, rasa sau interese de petrecere a timpului liber respectiv loisir si (ii) se constituie ca baza pentru concluzii false trase tampeste despre natura, manifestarile, spiritul, conditia, aspiratiile sau viitorul Romaniei sau al romanilor dintr-ansa, ca bloc omogen, ceea ce de altfel ei nici nu-s.
-
III. Ghiseu. Daca un cuvant din compunerea dumneavoastra, oricare ar fi el, poate fi inlocuit cu cuvantul ghiseu fara ca sensul intregii compuneri sa sufere vizibil, textul respectiv se constituie in material interzis spre publicare, si simpla detinere in cantitate mai mare de 0 exemplare se considera detinere cu intentia publicarii, fiind pe aceasta cale incriminata. Pedeapsa e descrisa in Kafka, tomul II, paragrafele 764, 1226, 1227, 1229 si urmatoarele respectiv tomul V, paragrafele 148, 446, 447 si urmatoarele. Toate literele.
Lista este deschisa si va mai fi completata ulterior, dupa cum imi vine mie cheful. Va revine obligatia sa verificati periodic si sa indepliniti intocmai.
Am zis.
Friday, 16 April 2010
Eu scriam pana acum pe blogul meu (devenit al tau intre timp) despre supermarket din perspectiva dramaturgiei sociale/muncii emotionale, etc. Imi faci o derogare? Nu-l simpatizez pe celdenepomenit pe blogurile tale, nu ma intereseaza traficul, nici la ghisee nu stau...
Va rog binedispuneti...
Friday, 16 April 2010
Ahaha ce inseamna bloger cu simtul umorului. Sa lecturam dara.
Ca nici derogarile astea nu se dau asa, tam-nesam.
Friday, 16 April 2010
Uite am gasit unul care zice ceva si de ghiseu si de supermarket:
http://moscovici87.wordpress.com/2010/01/20/dso-2-scenografie-si-distributie-organizationala/
Friday, 16 April 2010
Bine. Se acorda o derogare pentru o singura folosire ocazionala la un interval anumit de timp pentru Millennials in Motion, blogul generatiei mucosilor precum de exemplu sunt si eu.
Friday, 16 April 2010
detinerea in cantitate de 0 exemplare e contradictie in sine, ba! *mandrunevoiemare*
iti ramane sa esplici care-ar fi pedepsele, Elizele te asteapta.
Friday, 16 April 2010
Cantitate MAI MARE DE 0 exemplare se zice acolo in text!
Te rog frumos sa copiezi pe curat de o suta de ori.
Friday, 16 April 2010
Ce umor poti sa ai! Iti forwardez oferte de castinguri pentru Piata Divertis?
Friday, 16 April 2010
Pai tu forwardeaza, ca-n cel mai rau caz e bine : nu mai am prin casa hartie sa-mi notez in fuga si ilizibil ideile.
Friday, 16 April 2010
Sa stii ca dramaturgia la locul de munca e treaba serioasa...nu e tocmai ,,mun caca teatru". De aia te enervezi tu la ghiseu ca nu sunt in stare alea sa iti zambeasca si sa se poarte ,,dramaturgic" chiar daca ,,se scapa pe ele". Teoria e formulata de Erving Goffman in cartea ,,The presentation of self in everyday life" si elemente dramaturgice sunt incluse in toate fisele de post.
Friday, 16 April 2010
Mei, eu la ghiseu nu ma enervez ca nu ma duc, teoria o cunosc, da' mi se pare mie, asa (poate ca naiv, ca nu-s neaparat specializat in domeniu) cam la saispe parseci distanta de realitatile imanente meandrelor concretului in patria muma.
Cam ca si teoria ca preturile la case reflecta puterea de cumparare a cetatenilor (Keynes) sau ca produsul intern brut al tarii impartit la numarul de vietuitoare bipede reflecta utilitatea medie a muncii acestora.
Friday, 16 April 2010
Karl Popper zice foarte frumos despre teorii. Asta a lui Goffman nu face exceptie nici ea. Insa eu am studiat ROI ale multor firme (banci, servicii de training, supermarket, Institute de sondaje) si toate solicita comportament dramaturgic de la angajati.
Mai e o chestie...sa conteze foarte mult marimea companiei, domeniul si prestigiul. Ca in Big 4 nu cred ca e loc de prea multe ,,actorii" asa cum e cazul in McDonald's.
Friday, 16 April 2010
S-ar mai putea sa conteze si civilizatia. Pentru ca o societate mai obisnuita sa-si controleze precis comportamente complexe e mai capabila sa aplice script-uri decat una iubitoare de "libertate", si anume, mai ales prin incapacitate mentala de autocontrol.
Friday, 16 April 2010
Daca s-ar aplica ce spui tu ar disparea multe realitati sociale din civilizatia respectiva. Daca capacitatea mentala de autocontrol ar fi regula/normalul s-ar schimba fundamental multe...spre ex:nu ar mai citi lumea un denecitit, nu ar mia avea Libertatea cel mai mare tiraj, etc etc. Eu sunt in Norvegia acum si comparand cu Romania inteleg la ce te referi prin civilizatie si script-uri (pre-script-uri morale sau de ce natura ar fi).
Cred ca ai fost idealist in comentariul de mai sus...
Friday, 16 April 2010
Acuma, sunt forte specifice care impiedica disolutia (disparitia), dar ea e totusi vizibila. Unde-i Marius Teicu ? Profesoara al carei arhetip era Isoscel unde-i ? Ce-i ala un "dascal" ? Ce-i aia un "colectiv" ? Scl scl.
E clar ca dispar.
Sigur ca nu-i ala singurul factor, dar obisnuinta sociala de autocontrol individual conteaza.
Friday, 16 April 2010
Avand in vedere subiectele la care am ajuns, imi e mai clar si indreptatit decretul blogosferic! Sunt lucruri mai importante de abordat decat ,,supermarketul", ,,traficul" si ,,ghiseul".
Voi reveni cu placere pe blogul tau!
Saturday, 17 April 2010
Noa vezi ce bine c-ai vandut ? Cine vinde castiga.
Saturday, 17 April 2010
Si spune asa, dupa ce plec de la ghiseul la care am stat la coada ca sa-mi platesc impozitele nu mai am voie sa ma inghesui in trafic ca sa merg la supermarket ???
Saturday, 17 April 2010
Faptu' e permis, numa' descrierea in scris pe blog nu.
Monday, 19 April 2010
Întrucât am tratat pe domiciliul virtual temele I şi III, mă voi simţi în mod direct atacată de domnul Mircea şi discriminată ca şi specie.
Solicit scuze şi pupături de mâini sau plec trântind uşa ca o prinţesă şi nu mă mai întorc.
Monday, 19 April 2010
Bine, da' pupaturile inainte de bataie sau dupa Xelo draga ? Si sa fie cu cureaua ai' lata la curu' gol sau cu joarda proaspata de alun la - scuzati expresia - talpici ?
Ca noi aici facem di chelea clientului. Tarbaca, vreau sa zic.
Tuesday, 20 April 2010
Violenţă domesticăăăăăă!!
Sau sălbatică, mă rog.
Tuesday, 20 April 2010
Lol. Tu strigi sa vina sa te salveze, gen "Ajutooorrr!!" sau sa afle si restul, "S-a bagat lapteeeee!!" gen ?
Tuesday, 20 April 2010
Prima, domnul Mircea, nu ştiu cum puteaţi insinua altceva.
Tuesday, 20 April 2010
Noa bine atunci, ase sa fie :)