Teme interzise

Friday, 16 April, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

De cand am cumparat toate blogurile din Romania (a, n-ati stiut ? sunteti in urma, si va mai ziceti blogeri...) imi revine intre altele greaua mostenire si dificila responsabilitate de-a scrie reguli pe care toata lumea, fara nici o exceptie absolut, este obligata sa le respecte intocmai. Si sa le invete pe de rost.

In aceasta calitate de unic legiuitor al blogosferei, care sa recunoastem totusi cinstit - mi se cuvine intru totul, am pregatit in timp ce sedeam pe tron si ma scobeam in augustele-mi orificii nazale o lista de teme interzise, pe care de aici incolo nici un bloger, sub nici o forma si din nici un motiv nu are permisiunea sa le mai abordeze pe vre-unul din blogurile mele (care fusese al lui pana recent).

    I. Supermarket. Este interzisa descrierea oricaror interactiuni de orice natura atat cu ceilalti boi si vite care se inghesuie ca boii si vitele ce respectiv sunt printre rafturi, cat si cu obiectele inutile si respectiv toxice stivuite-acolo, cat si cu proastele platite 400 lei pe luna, ceea ce revine 0 lei/ora (rotunjit la cel mai apropiat leu) pentru a manivela la piuitoare.
    II. Trafic. Este interzisa descrierea oricaror interactiuni din trafic, mai ales! a celor care (i) ilustreaza prostia, inconstienta sau inabilitatea volanica a unei largi categorii socioprofesionale, de varsta, sex, rasa sau interese de petrecere a timpului liber respectiv loisir si (ii) se constituie ca baza pentru concluzii false trase tampeste despre natura, manifestarile, spiritul, conditia, aspiratiile sau viitorul Romaniei sau al romanilor dintr-ansa, ca bloc omogen, ceea ce de altfel ei nici nu-s.
    III. Ghiseu. Daca un cuvant din compunerea dumneavoastra, oricare ar fi el, poate fi inlocuit cu cuvantul ghiseu fara ca sensul intregii compuneri sa sufere vizibil, textul respectiv se constituie in material interzis spre publicare, si simpla detinere in cantitate mai mare de 0 exemplare se considera detinere cu intentia publicarii, fiind pe aceasta cale incriminata. Pedeapsa e descrisa in Kafka, tomul II, paragrafele 764, 1226, 1227, 1229 si urmatoarele respectiv tomul V, paragrafele 148, 446, 447 si urmatoarele. Toate literele.

Lista este deschisa si va mai fi completata ulterior, dupa cum imi vine mie cheful. Va revine obligatia sa verificati periodic si sa indepliniti intocmai.

Am zis.

Category: Meta psihoza
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

30 Responses

  1. Eu scriam pana acum pe blogul meu (devenit al tau intre timp) despre supermarket din perspectiva dramaturgiei sociale/muncii emotionale, etc. Imi faci o derogare? Nu-l simpatizez pe celdenepomenit pe blogurile tale, nu ma intereseaza traficul, nici la ghisee nu stau...

    Va rog binedispuneti...

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 April 2010

    Ahaha ce inseamna bloger cu simtul umorului. Sa lecturam dara.

    Ca nici derogarile astea nu se dau asa, tam-nesam.

  3. Uite am gasit unul care zice ceva si de ghiseu si de supermarket:
    http://moscovici87.wordpress.com/2010/01/20/dso-2-scenografie-si-distributie-organizationala/

  4. Mircea Popescu`s avatar
    4
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 April 2010

    Bine. Se acorda o derogare pentru o singura folosire ocazionala la un interval anumit de timp pentru Millennials in Motion, blogul generatiei mucosilor precum de exemplu sunt si eu.

  5. detinerea in cantitate de 0 exemplare e contradictie in sine, ba! *mandrunevoiemare*

    iti ramane sa esplici care-ar fi pedepsele, Elizele te asteapta.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 April 2010

    Cantitate MAI MARE DE 0 exemplare se zice acolo in text!

    Te rog frumos sa copiezi pe curat de o suta de ori.

  7. Ce umor poti sa ai! Iti forwardez oferte de castinguri pentru Piata Divertis?

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 April 2010

    Pai tu forwardeaza, ca-n cel mai rau caz e bine : nu mai am prin casa hartie sa-mi notez in fuga si ilizibil ideile.

  9. Sa stii ca dramaturgia la locul de munca e treaba serioasa...nu e tocmai ,,mun caca teatru". De aia te enervezi tu la ghiseu ca nu sunt in stare alea sa iti zambeasca si sa se poarte ,,dramaturgic" chiar daca ,,se scapa pe ele". Teoria e formulata de Erving Goffman in cartea ,,The presentation of self in everyday life" si elemente dramaturgice sunt incluse in toate fisele de post.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 April 2010

    Mei, eu la ghiseu nu ma enervez ca nu ma duc, teoria o cunosc, da' mi se pare mie, asa (poate ca naiv, ca nu-s neaparat specializat in domeniu) cam la saispe parseci distanta de realitatile imanente meandrelor concretului in patria muma.

    Cam ca si teoria ca preturile la case reflecta puterea de cumparare a cetatenilor (Keynes) sau ca produsul intern brut al tarii impartit la numarul de vietuitoare bipede reflecta utilitatea medie a muncii acestora.

  11. Karl Popper zice foarte frumos despre teorii. Asta a lui Goffman nu face exceptie nici ea. Insa eu am studiat ROI ale multor firme (banci, servicii de training, supermarket, Institute de sondaje) si toate solicita comportament dramaturgic de la angajati.
    Mai e o chestie...sa conteze foarte mult marimea companiei, domeniul si prestigiul. Ca in Big 4 nu cred ca e loc de prea multe ,,actorii" asa cum e cazul in McDonald's.

  12. Mircea Popescu`s avatar
    12
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 April 2010

    S-ar mai putea sa conteze si civilizatia. Pentru ca o societate mai obisnuita sa-si controleze precis comportamente complexe e mai capabila sa aplice script-uri decat una iubitoare de "libertate", si anume, mai ales prin incapacitate mentala de autocontrol.

  13. Daca s-ar aplica ce spui tu ar disparea multe realitati sociale din civilizatia respectiva. Daca capacitatea mentala de autocontrol ar fi regula/normalul s-ar schimba fundamental multe...spre ex:nu ar mai citi lumea un denecitit, nu ar mia avea Libertatea cel mai mare tiraj, etc etc. Eu sunt in Norvegia acum si comparand cu Romania inteleg la ce te referi prin civilizatie si script-uri (pre-script-uri morale sau de ce natura ar fi).
    Cred ca ai fost idealist in comentariul de mai sus...

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 April 2010

    Acuma, sunt forte specifice care impiedica disolutia (disparitia), dar ea e totusi vizibila. Unde-i Marius Teicu ? Profesoara al carei arhetip era Isoscel unde-i ? Ce-i ala un "dascal" ? Ce-i aia un "colectiv" ? Scl scl.

    E clar ca dispar.

    Sigur ca nu-i ala singurul factor, dar obisnuinta sociala de autocontrol individual conteaza.

  15. Avand in vedere subiectele la care am ajuns, imi e mai clar si indreptatit decretul blogosferic! Sunt lucruri mai importante de abordat decat ,,supermarketul", ,,traficul" si ,,ghiseul".
    Voi reveni cu placere pe blogul tau!

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Saturday, 17 April 2010

    Noa vezi ce bine c-ai vandut ? Cine vinde castiga.

  17. Si spune asa, dupa ce plec de la ghiseul la care am stat la coada ca sa-mi platesc impozitele nu mai am voie sa ma inghesui in trafic ca sa merg la supermarket ???

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Saturday, 17 April 2010

    Faptu' e permis, numa' descrierea in scris pe blog nu.

  19. Întrucât am tratat pe domiciliul virtual temele I şi III, mă voi simţi în mod direct atacată de domnul Mircea şi discriminată ca şi specie.
    Solicit scuze şi pupături de mâini sau plec trântind uşa ca o prinţesă şi nu mă mai întorc.

  20. Mircea Popescu`s avatar
    20
    Mircea Popescu 
    Monday, 19 April 2010

    Bine, da' pupaturile inainte de bataie sau dupa Xelo draga ? Si sa fie cu cureaua ai' lata la curu' gol sau cu joarda proaspata de alun la - scuzati expresia - talpici ?

    Ca noi aici facem di chelea clientului. Tarbaca, vreau sa zic.

  21. Violenţă domesticăăăăăă!!

    Sau sălbatică, mă rog.

  22. Mircea Popescu`s avatar
    22
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 April 2010

    Lol. Tu strigi sa vina sa te salveze, gen "Ajutooorrr!!" sau sa afle si restul, "S-a bagat lapteeeee!!" gen ?

  23. Prima, domnul Mircea, nu ştiu cum puteaţi insinua altceva.

  24. Mircea Popescu`s avatar
    24
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 20 April 2010

    Noa bine atunci, ase sa fie :)

  1. [...] mod cu totul socant si neasteptat pentru mine, un cetatean a acceptat-o, si-a interactionat cu textul rational, adica in cadrul limitelor lui (ale textului). Sincer spui [...]

  2. [...] prin care toti sarmanii trec, un fel de aziluri de noapte ale textualitatii. Unele dintre ele au ajuns pur si simplu interzise, in virtutea faptului ca prea multi leprosi, bubosi si rapciugosi si-au lasat pe-acolo viermii si [...]

  3. [...] de "noutati" si "pur si simplu opinia" pe teme politice. Greata m-apuca. ———Teme interzise. [↩]Si apropo de care chestie, discutam cu niste amici (cuplu) de-un al treilea, absent, care [...]

  4. [...] decit simpla deversare polifonica a nimicului crosetat. Eu am mai dat asa hinturi subtile cu teme interzise da' acuma v-o spun clar si direct : bai, nu conteaza, nu importeaza si nu intereseaza pe nimeni [...]

  5. [...] treimi is despre "ce nesimtiti o fost controlorii/jandarmii/pule maturi" cit si alte insanitati intre timp interzise) si se scriu cica bloguri din 2005 e cel putin bizar ca tre' sa vina Diana sa scrie primul articol [...]

  6. [...] as a shock and unexpectedly from my point of view, a fellow took it straight and interacted with the text rationally, which is to say within its limits (the text's). I honestly [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.