Sunteti besini

Tuesday, 13 July, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

basini-more-accessibleCred ca cea mai nesuferita "scena" de onlineri tampiti e asta cu "antreprenorii".

Sigur, exista o nenumarata varietate de alte "scene" de-astea de tampiti in Romania moderna si democrata, unele mai mari - cocalarii (da, bravo, ai treling mancatas), manelistii, corporatistii, telenovelistele - altele mai mititele - hipstarii, care-s in principal domeniul lui Radu, dreptcredinciosii, pustanii cu liniutele, apucatii cu suprematia dacilor (asta-i una dintre cele mai hazoase, nespalatii de daci nici sa scrie nu stiau si cand colo unde te pomenesti ca-i centrul Universului ? hapt la Zalmoxe-n basica! Noroc cu ei ca i-or invatat pe romani arhitectura si pe greci sa dea la buci... ce ziceam ?

A, da. Deci, nu ducem lipsa de conglomerate bogonice in patrie, ba chiar am avea si de export, daca s-ar gasi cine sa-i cumpere. Da' am impresia ca nu exista una mai nesuferita decat asta cu antreprenorii.

De ce ? Pentru ca astia reusesc cumva sa distileze toate nefericirile si nereusitele tuturor celorlalte grupuri de tampiti! N-ati crede ca-i posibil asa ceva, este ?

Nici eu n-as crede ca-i posibil. Si, la rigoare, as spera ca nu-i posibil. Ei bine, teapa, nu-i doar posibil, e de-a dreptul fapt. Ia uite :

basini-uniqueI. Ce-i face nesuferiti si nesuferibili pe copchii suntati emotional si incapabili de socializare normala cunoscuti sub apelativul generic de "emo" ? Opinia lor tampita si absolut nefundamentata in realitate cum ca nimeni nu i-ar intelege, cand de fapt toata lumea ii intelege perfect si complet : sunt tampiti. Da-i mai simplu sa pretinzi ca nu esti inteles decat sa recunosti ca nu poti produce nimic care sa ridice dificultati capacitatii de intelegere a unui pui de gaina mediu. De fapt, nu-i mai simplu, da-i mai comod. De fapt, nu-i nici mai comod, e pur si simplu mai tampit. Bingo.

Cum aplica antreprenorii aceasta tampenie ? Pai, nimeni nu le poate citi potentialul, si nimeni nu le intelege anvergura proiectelor. Nici macar ei. Universul e nelimitat, bai, ce, n-ai stiut ? Si ei sunt hapt avatarul Universului celui nelimitat, nelimitati si ei in incredibila lor nelimitare. Generatii de parinti, profesori, middle manageri si sergenti majori care au inteles din doua priviri ce poate un copchil spariet si usor cocosat nu conteaza. Gramezi de experienta acumulate in societate pe tema evaluarii pustimii nu au valoare. Faceti loc, au sosit specialii editia 1980. Noroc cu ei, iote ca pana acum am trait degeaba. Sa speram ca s-or milostivi intr-o zi si ne-or face si-o aplicatie pe ifone sa cojim oua, ca altfel nu-mi vad masa de dimineata in clar pentru viitor.

basini-incompetenceII. Ce-i face nesuferiti pe "expertii social media" ? Ca se baga in seama aiurea, pe domenii pe care nici macar nu le-ar recunoaste daca le-ar cadea in cap, lasa sa le cunoasca in vre-o cat de marunta profunzime. Si ca, dupa ce-au terminat de emis tampenii se ling unu' pe altu' ca limacsii, de-ti vine sa-ti abandonezi si masa precedenta, si toate mesele de ieri, sa li le pui in palma si sa fugi mancand pamantul.

Cum implementeaza "antreprenorii" chestia asta ? Cu sfintenie.

basini-citatul

Da Azorel, poti sa folosesti citatul, dar baga de seama ca asta-i citatul cel mic, de bagat in fund si nu-l uita pe ala mare cu care se spala ma-ta pe dinti, mbine ?

Mentalitate, auzi. O fi mentalitatea de-a freca menta toata ziua pe internet si-a face o laba virtuala in cerc. Macar daca v-ati mirosi, fizic, basinile ar fi totusi o activitate sociala, bai prabusitilor (in voi insiva, sa nu fiu inteles gresit).

III. Ce-i face nesuferiti pe Clientii din Iad ? Banii. De fapt, e impropriu spus "banii", ca nici n-au, nici n-au vazut, nici nu vor vedea vre-odata bani. Veci pururi. Pentru ca au o atitudine exact intoarsa pe dos in raport cu banii.

Banii nu-s un vis, banii nu-s un mijloc (chiar daca pot fi folositi astfel), banii nu-s ceva ce se supune "legii atractiei", nu-s un dar de la Dumnezeu, nu-s un cadou si nu-s nimic altceva decat o masura. Banii sunt o masura, si anume, a inteligentei, utilitatii si competentei tale. Faptul ca nu ai bani inseamna, direct, nemijlocit si fara drept de apel ca esti prost, inutil si incompetent. Nu incape discutie posibila pe punctul asta. Faptul ca ai bani poate sa nu insemne nimic sau sa insemne ceva, dar faptul ca n-ai bani inseamna ca esti un bou. Punct.

Ideea asta ca un tip fara o lascaie va reusi cumva, prin magia antreprenoriatului, sa aiba asa de multi bani incat sa nu mai conteze e o tampenie stratificata mai ceva ca scandura de pal melaminat care le tine loc de ganglion, ca creier nu se pune problema la nivelul ala pe scara evolutiei. V-ati uitat la prea mult Disney bre... si raman cu o nelamurire : de ce ati ajuns sa va identificati cu printesa ?

In primul rand ca banii intotdeauna conteaza, la orice nivel, oricati ai avea, ei raman in continuare ce-au fost dintotdeauna : masura inteligentei, utilitatii si competentei tale. Singurul mod in care banii pot ajunge sa "nu mai conteze" este sa te decerebrezi, ori prin lucrarea senectutii, ori artizanal, in baie, cu trusa de traforaj. Ala care viseaza sa aiba destui bani cat "sa nu mai conteze" viseaza de fapt o imposibilitate : ca lumea sa se transforme astfel incat idiotenia, inutilitatea si incompetenta lui sa nu mai conteze. Fiti pe pace, nu se va intampla asa minune.

Iar in al doilea rand ca nu-i nimic magic in lucrarea banilor. Ca o femeie, ei curg dinspre prosti inspre destepti, dinspre inutili inspre cei utili si dinspre incompetenti inspre competenti. Fara pauza, fara mila, mereu. A sedea in cur si-a visa cum te va imbogati proiectu' lui peste nu-i cu nimic, dar cu nimic diferit de-a sedea in cur si-a visa ca gasesti sub pat fix inelul lui Gygas, sau o bota magica care face orice femeie sa cada-n limba cand te vede (au si astia "scena" lor, apropo).

Pe incheiere, propun o regula simpla : cei ce declara ca se ocupa cu afaceri, da-n online, se impart cum se impart si clasele sociale. Aia de-s in clasa medie, deci au destul capital sa scoata un salariu din dobanzi se socotesc antreprenori. Asta vine, la zece mii de lei pe an salariu si 5% dobanda cam doua sute de mii de lei. Restul se socotesc clasa de jos, adica tipteri. Si sa nu-mi veniti cu aiureli ca v-o luat tata casa si deci de-acu sunteti antreprenori online, respectiv ca va evaluati proiectul la nu stiu cate doua sute de milioane de euro, ca ridicolul de Bogdan Voicu. Aferim. 200,000 certi si lichizi.

Si mai am si-o rugaminte : fiti buni si completati cu manuta dumneavoastra "tipter" acolo unde scrieti la ora actuala "antreprenor". Pentru ca oricum imi dau seama, asa cum isi da oricine seama, si va notam in cap drept "tipter mincinos" in loc de tipter simplu, ceea ce inseamna ca veci pururi... stiti dumneavoastra.

Mai bine sarac si cinstit, macar cu atata sa va alegeti invatatura din trei mandate de Iliescu. Ca puteti invata, daca bine am inteles, asa e ?

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

48 Responses

  1. Hai bre, ca iar esti nervos pe CINEVA. Sânge pe pereţi vrem. Adica nume.

  2. Marian, Sunteti besini e parodiere la Suntem furtuni :)

  3. Mircea Popescu`s avatar
    3
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 July 2010

    @Marian S Pai daca vrei neaparat nume, este un nume acolo-sa. Pofteste : http://www.youtube.com/watch?v=QR5b94RNALk

    Iar daca nu, iti explica @Vuvu, care vaz ca s-o prins.

    @Vuvu Un nume, ceva, domnu' ?

  4. Anonimosu`s avatar
    4
    Anonimosu 
    Tuesday, 13 July 2010

    Mai au si altii antreprenorii lor... http://www.27bslash6.com/p2p2.html

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 July 2010

    Apai nici nu ma gandeam c-om fi noi numero uno.

  6. Ui aicea biznisuri tari:

    http://csaba.dlb.ro/
    http://www.starea-de-bine.ro/blog/

  7. Mircea Popescu`s avatar
    7
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 July 2010

    Ia uite, la tanc pica, tocmai cautam un sistem MLM de succes. Mersi! Poop.

  8. Anonimosu`s avatar
    8
    Anonimosu 
    Tuesday, 13 July 2010

    la Restaurantul Cristal, are loc Cursul de Baza pentru distribuitorii incepatori Herbalife.

    S-au bagat virgule la distribuitor. Organice. Naturale.

  9. Mircea Popescu`s avatar
    9
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 July 2010

    Lol. Eu sunt inscris deja la mintrubbing, nu mai am timp si de herbalife.

  10. căţelul alpha`s avatar
    10
    căţelul alpha 
    Tuesday, 13 July 2010

    Barking at the moon? Again?

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 13 July 2010

    Now & 4 evar.

  12. Pai bine, bre, de unde sa stiu io, de pe Dambovita, ce se intimpla in fruncea tarii ?

  13. Mircea Popescu`s avatar
    13
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 July 2010

    Lol. N-o prea nimerisi, zic. Ca astea e fix din bukkale.

  14. Io vad altceva dar, ma rog, mai migreaza lumea.

  15. off topic... dar...bha ce semanati :D http://satmareanul.com/ :D

  16. Mircea Popescu`s avatar
    16
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 July 2010

    @Marian S Unde vezi ?

    @George Zici tu ?

  17. Ia intra tu pe regulideprosperitate dot ro, numai Timisoara o sa vezi in fata ochilor !!! Rotld zice ceva de Satu Mare, intreaba pe kokofifi.

  18. Mircea Popescu`s avatar
    18
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 July 2010

    Tu ai ce ai cu persoanele mei. Sa stii, ca regula de interpretare, ca daca io vorbesc in general e din cauza ca vorbesc in general, nu din cauza ca-s roman de-ala pidosnic care n-are curaj sa spuna numele, si-atunci o da in generalitati. Cand vorbesc de-un om, spun, Gheorghe!

  19. Gheorghe !

  20. George, seamana doar template-ul blogului :)

  21. Mircea Popescu`s avatar
    21
    Mircea Popescu 
    Wednesday, 14 July 2010

    Maxim, am zis.

  22. Soso MD`s avatar
    22
    Soso MD 
    Friday, 16 July 2010

    Mai e o categorie defavorizata pe care nu ai amintit-o - ratatii cu bloguri de doi bani care cred ca au potential cand toata lumea le zice ca sunt panarame. Un fel de zoso de mana a doua wannabe. E plina blogosfera de ei, tucu-le sufletul.

  23. Mircea Popescu`s avatar
    23
    Mircea Popescu 
    Friday, 16 July 2010

    Este, da' din ceva motiv (probabil idiot) imi pare ca aia inca mai au sperante.

  24. Macar zoso are trafic de pe Romania, hatere. Nu ce cacat e aia Egipt.

  25. Mircea Popescu`s avatar
    25
    Mircea Popescu 
    Sunday, 18 October 2020

    Fatul ploii, us aici niste probleme.

    Una ca alexa ala face ranking, diferenta intre patru cifre si cinci cifre e fo' doua ordine de marime sau pe-acolo. Asta traduce in fapt realitatea cruda ca mai multa lume citeste-n ro Trilema decit cam orice altceva, doar ca nu se vede nimicul ala de la dimensiunea Trilemei. Ca si la bemveuri exact, faptu' ca-i plin Salajanu' de ele nu inseamna ceva pentru bugetul statului Bavaria. Numa' nedreptati de-astea numeric-capitaliste peste tat, ce-i 96% la unu' e 0.8% la altu' si tot asa.

    Alta ca Egiptul ala e, pe linga o tara in care io am chiar locuit, pe linga o tara din Africa plina de sarantoci, totusi o tara cu GDP de-ala peste Romania. GDP Peste Romania. Cu tata unirea cu uniunea si ce lozuri ati mai tras voi, saracilor, un cititor egiptean tot e mai mare chestie decit un cititor roman. Nu disputa nime' ca-s aia amariti si saraci lipiti ca vai de ei -- ce-i in discutie e ca voi sunteti inca mai amariti, neimportanti si neinteresanti. Ca va dati damfuri aiurea in loc sa recunoasteti cinstit... ma rog, mai bine un negru cinstit decit un tigan cordit.

    Inca una e ca... da' ce plm imi bat io capu' cu tate prostiile. 'ai, mars la ai vosti' acolo-n beci si faceti bezele ce faceti voi, pe cine plm intereseaza pina la urma.

  1. 26
    De ce nu merita sa organizezi conferinte de online in Romania ? pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu. (via Pingback)
    Tuesday, 20 September 2011

    [...] asta, chiar daca ea nici nu se poate face nici nu merita facuta. Rezultatul sunt bineinteles niste besini, da’ nu conteaza, isi zic ei lor putinii care-si pun probleme de-astea, pentru ca lucrurile [...]

  2. [...] ca teoria romantica este ca ei, toti suntem furtuni, toti suntem niste mici virfuri pe-acolo pe undeva printr-o vale. Problema cu teoria romantica este [...]

  3. [...] el, poftiti de-l intrebati insiva, mai da oamenii un ping-pong conversational, ca deh, suntem femei furtuni am vrut sa zic, si deci multitasking. Ce iese, admirati dinjos : El (10/16/2010 9:02:51 AM): Cred [...]

  4. [...] PS. "Suntem retele conectate la o lume de retele". Asta inainte sa ajungem furtuni. [...]

  5. [...] decit diverse alte clase culturale ale Romaniei contemporane. Decit de-un exemplu piaristii, sau antreprenorii, sau intelectualii (n-am mai pus ghilimele tot din doua-n doua cuvinte, da' ma gindesc ca le [...]

  6. [...] dar nu-si atinge adevaratul potential decit aici. Cum reteaua nu te face mai timpit, dar iti face timpenia mult mai accesibila celorlalti, si cum pe Internet costurile de deplasare sunt zero si abundenta de participanti infinita, metoda [...]

  7. [...] asta, chiar daca ea nici nu se poate face nici nu merita facuta. Rezultatul sunt bineinteles niste besini, da' nu conteaza, isi zic ei lor putinii care-si pun probleme de-astea, pentru ca lucrurile se vor [...]

  8. [...] e sa faci pe urma ceva cu asta, si iata cum revenim la observatia de la inceput : a fi bogat nu e egal cu ce-si inchipuie saracii despre bogatie. Daca tu ajungi s-o pui sa te divinizeze ca sa te simti tu bine ca esti divinizat si sa-ti mai [...]

  9. [...] de noroc sau de fenotip (adica de aratosenia individului), nu tine de bani decit in masura in care banii masoara inabilitatea individuala. Este pur si simplu un defect intelectual, prezent atit la nivelul direct (al greselii, adica) cit [...]

  10. [...] se indragosteste de-un tip foartebogat (megabogat, gigabogat, atit de bogat incit bogatia lui nu mai inseamna nimic practic) care o ia de nevasta da' tre' sa lupte cu inadecvarea ei la bogatia lui (vai, si ii [...]

  11. [...] de-astea. Ca sa nu mai trebuiasca sa zic eu. [↩]Si apropo de care chestie, cind vre-un putulache anonim cu impresii de antreprenor o ia in gura pe aia cu "nu se poate", "nu sunt perspective", "nu ni se [...]

  12. [...] alte cuvinte, antreprenorul de bitcoin are toate simptomele antreprenorului de online.ro (deja umbla sa-si faca si conferinte, alea) : nu face nimic util, nu gindeste nimic nou, umbla si [...]

  13. [...] Copiii sunt besini, dragii mei "oameni de online", da' voi sunteti [...]

  14. [...] dorit ca indivizii sa fie fortati in roluri sociale functionale. Deci, oricit de special se crede un basinos e foarte bine ca lipsa banilor sa-l forteze sa devina un util chiar daca anonim contabil. [...]

  15. [...] se ajunge la poze sau ceva) si-atunci pula mea, de ce nu ? Orice pulete intrebat zice ca el ii "antreprenor" si gata inghetata. A, cum unde ? [...]

  16. [...] in care se cuvine sa te afli tu". Pe de cealalta parte is alora care n-au de ce sa se afle acolo, fiind besini cu pretentii de smecheri li se face oferta : "in schimbul a o mie de lei primesti acces la un loc [...]

  17. [...] ca n-ai cum iti permite sa fii obraznic fiind prost dat fiind ca prostii-s intotdeauna saraci, e o regula a capitalismului, nu mai [...]

  18. [...] enough) and so following. Mind you the potato watermelon will be a happier watermelon now for its unicity. By this criterion people should be happy indeed should cancer touch them, given that looky how [...]

  19. [...] Do you know what the latest and greatest next generation is to be ? Full rubber tyres, no inflation at all. Yes, exactly like in the toy items we had as children. Progress, you see, the sad decay that occurs when you stop beating your wife. Don't ever fucking do that, for the love of all that is holy, the woman in question especially included. [↩]By which of course we mean the abilities, capacities and interests of the native locals. [↩]Think for a moment -- what do all the idiots ever do ? That's right, try and retire into some kind of solipsism where their idiocy need not be idiotic anymore, but could merely be misrepresented as "being misunderstood". [...]

  20. [...] fucking stop. The world has seen the last fart it can possibly carry, there's enough to last forever. Do we understand each other ? [...]

  21. [...] packages" and other splooge-crumbed socks, comforters and body pillows. The world needs no further "entrepreneurs" made of overcooked pasta, there's entirely no need of more "self-help" and self-improvement" and [...]

  22. [...] fucking stop. The world has seen the last fart it can possibly carry, there's enough to last forever. Do we understand each other ?viii [...]

  23. [...] Thus a new generation of filth grew up, barely alphabetized but just as soaked through in its own farts & delusional self-importance as that regrettable demographic always [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.