Puterea unei idei

Sunday, 14 November, Year 2 d.Tr. | Author: Mircea Popescu

o-idee

Ce are in comun Mircea Popescu cu Tim O'Reilly, Lady Gaga, Justin Bieber sau Barrack Obama ? In general vorbind, mai nimic. Dar in particularul asta care iata ca ne intereseaza, pe Internet, au cu totii distinctia rara de-a fi avut acel micut "Retweeted by 100+ people" scris intre text si nume, ca un fel de decoratie. Distinctie pe care alti romani n-au mai prea avut-o, dupa stiinta mea de carte, niciodata.

Cum de-a fost posibil ? A, pai uite, pe O'Reilly il urmaresc 400,000 de mii de oameni, pe Obama aproape sase milioane. Sigur ca din sute de mii, din milioane de followers se vor gasi citiva sa-ti dea RT, nu-i mare lucru. Cam asta-i explicatia pe care o gasesc diversi interesati, nu atit sa faca chestii cit sa-si justifice pentru sine si pentru altii nefacerea lor.

Asa incit se chinuie sa "cistige" urmaritori. Prin "metode" de cistigat urmaritori. Care nu reusesc, din cauza ca... ei bine, din cauza ca ei bietii pur si simplu n-au avut noroc in viata. N-au avut noroc de o suta de mii, un milion de urmaritori acolo. Ca altii. Ei sunt, pina la urma, unchiul meu Dave.

Problema cu explicatia asta, problema cu abordarea asta este ca... pai @mircea_popescu nu are un milion de urmaritori. @mircea_popescu nu are o suta de mii de urmaritori. Nu are nici macar zece mii. Are vre-o doua mii si ceva, mai nimic pe-acolo. Majoritatea unchilor Dave sunt si ei prin zona, o mie-doua-trei. Ca aia-i zona.

Pai si-atunci, cum este posibil ? Ce i-a facut pe @CititordeProza @Condeiera @oedip @filme4you @valicu @clubulfemeilor @CeImbracAzi @0gaza @amourdejour @the_Anne_Marie @leneveala @Meneopol @asucme @Tina_Stanciu @andreidp @mozartrocksro @survaiva @stefanmanea @CristiBunoaica @stmurgeanu @write_man @John___Smith @AsafteiDragos @saramonn @forevergreenwp @VoodooMagpie @OanaEssy @axel_nametii @ralucastela @staupenetro @MihaelaAnghel @Kornway @Madeline_K @zaineasca @Zapacita @sosetaria @radumach @cartimi @spyked @RiviOnze @needitat @cosmintudoran @alex_burlacu @Cartitzoiu @amorphis05 @indyul @blogdeprost @daimonz @The_Dorian @valentina_roman @petrenicoara @EonMikael @filipalexandru @globb3r @Morom3t3 @ilici75 @ArielCo @zilisteanu @fleurdulys @KramerJohann @adriana_1 @cipslim @nicula_dana @claudiuciobanu @katze90 @InLinieDreapta @avmariailin @sebral @lucianghinda @IonutPuerava @krasavita @dezaxata @fcbl @danpdc @voiculesti @mobilissimo @bluegod @Bogdan_Eduard @factoria @aradzone @MateiSiOCifra @utopicbalcanic @FLNro @ionut_r @ganaited @comisaru_88 @doipe2 @miriam_h957 @MyaElla @aNDRIIpOPA @pavel_rad @cristina_crow @florinpuscas @MariusMicsa @blogatu @Stinah @Phloreen @raulnecesar @MAGDAMMUS @bogdancojo @catalinabanica @gorandrenkov @My7uNa @Alex_Ionescu @ihearlights @PsyWan @SerbanChinole @andreea_bobeica @OanaPortase @AdrianDinArad @luluts @eiliky @acraileanu @acesta @a_dia @gothicfan @rovideoblog @subtire @Dragos @FloriSpuse @stmurgeanu @Quambu @mike1909 @OanaPasat @licuriciulorb @EmilDragota @tizul @alexmazilu @marylina_ro @dianapop @danailie2004 @cosminlive @weeb0 @aiurea @JohnnyEm @raduchira @tiberiur @racfm @jeyul @andrusca, in total 162 de persoane, sa RT chestia aia ?

Nu s-a organizat nici un concurs, nu s-a acordat nici un premiu. Nu i-am platit pe oamenii astia, banii sunt un prost substitut pentru inteligenta, chiar daca asta-i solutia acelorasi unchesi Dave, gata pregatita, pe teava, in caz ca intreaba cineva ei au raspunsul "sigur mosule, marci banu' la baiatu', facem un concurs, dam rezultate si metrici". "Metrici" din burta. Ca asa-i si logic, daca in burta bagam banii, din burta scoatem rezultatele doara.

I-auzi, citate de pe twitter :

@mozartrocksro: Două idei interesante în acest blogpost! Descoperiți-o pe a doua! RT @Mircea_Popescu: Haideti sa facem din tun tractoare http://j.mp/bUrEyB

@Kornway: Bestial RT: @Mircea_Popescu Mnoa dragilor, haideti sa facem din tun tractoare. http://trilema.com/2010/sa-facem-din-tun-tractoare/

@danpdc: O propunere foarte interesanta din partea lui @MIrcea_Popescu http://bit.ly/9nDoT0 #blogosfera

@mobilissimo: Pentru o scurta introspectie benefica, va recomand sa cititi http://bit.ly/cQE7he Profund, via @Mircea_Popescu

@MateiSiOCifra: Asa da :) RT @Mircea_Popescu Mnoa dragilor, haideti sa facem din tun tractoare. http://trilema.com/2010/sa-facem-din-tun-tractoare/

@a_dia: o propunere interesanta, da! RT @Mircea_Popescu Mnoa dragilor, haideti sa facem din tun tractoare. http://bit.ly/9nDoT0

@danailie2004: hehe, o "mica" provocare :) RT @Mircea_Popescu: Mnoa dragilor, haideti sa facem din tun tractoare. http://bit.ly/9nDoT0

I-auzi, de pe bloguri

Scrieti istoria!

Mircea Popescu, un personaj deosebit in mmorpg-ul asta care se cheama internet a venit cu o idee deosebita.

Spune el ca ce are fi daca fiecare dintre noi astia care comentam la mana a doua (nu vreau sa insult pe nimeni dar cam la asta se reduc blogurile romanesti la a recomenta stirile trusturilor de media) am lua o pauza si am face (for a fuken change) ceva folositor societatii.

Sursa : cipslim.romascani.ro

Probabil cea mai generoasă idee a toamnei

Am văzut la Mircea Popescu (care s-a supărat la un moment dat ca rândunica pe stol, dar lucrurile astea trec dacă oamenii sunt cu scaun la cap) o idee cu adevărat mare. O ideea care are tot ce-i trebuie si la care vă rog si eu să vă gânditi si să o puneti în aplicare. Pe scurt, Mircea le cere numerosilor lui cititori (si eu extind rugămintea si către putinii mei cititori) să-si întrebe, diseară, bătrânii, „cum a fost?”.

Sursa : calinhera.wordpress.com

Cum este posibil asa ceva, mai frate ? Care-i minunea, care-i miracolul, care-i dedesubtul ?

Pai, daca mi se permite, m-as trezi si eu ca musca-n lapte sa dau o opinie, da' asa, irelevanta, bine ? Fara dovezi, bun ? Ca n-am dovezi. Si tot fara argumente, ok ? Ca nici de-alea n-am.

Da' am, asa, ca o presupunere, iote, s-o scriu a doua oara si mai ingrosat, poate se lipeste. Banii sunt un prost substitut pentru inteligenta. Puterea Internetului, aia ce genereaza o suta si nustiucite de RT-uri cu un reach total de o suta de mii si mai bine, practic egal cu intreaga "lume", aia care aduce zeci de promisiuni din partea oamenilor ca vor participa, puterea Internetului slujeste ideile. Ideile. Nu brinza Tnuva.

Ma-ntelegeti voi cum zic, mai luminasilor dragi ? Internetul e aici ca sa serveasca ideile, nu macaroanele voastre. Si de-aia avem bloguri, si de-aia avem twitter, si de-aia exista articole si RT-uri si comentarii si tot restul. Pentru idei.

Idei care conteaza, mai mult decit ambalajul, mai mult decit "relatiile" - auzi colo, pustime cu casul la gura si mucii pe mineci are "relatii", vezi Doamne, ca ma umfla si risul. Conteaza ce spui, mai dragilor, nu cum, nu neaparat unde. Nu conteaza absolut deloc cine te sustine orbeste. Nu exista idei bune sustinute orbeste, aia nu-i loialitate, e prostie.

Idei in lipsa carora nu se va intimpla niciodata nimic. Nici pe Internet, precum nicaieri altundeva. Asa ca, daca mi-e permis sa dau un sfat, din haul de irelevanta si marginalitate in care iata ca ma zbat, lasati prostiile, lasati "metricele", lasati "succesele", lasati "followerii" si "unicii" si ce alte aiureli va mai maninca inutil zilele si vedeti daca nu puteti s-o puneti de-o idee. Internetul abia asteapta.

Zic si eu.

Update, 16 Noiembrie : plus @artistu @danghemes @Costel903 @FocDeGanduri @corin_a @MihailP @romaniainedit @mihaelaltn @flaviusobeada @starchim01 @webcard_ro @PolisAgora @LaviniaBiberi @monicabaesu @ing_ro @iulianpavel @MCGOGOO @BogdiP @tudormateescu @Corvinash @avlucian @cipixul @TheOneA @AdiHadean @ro_xygen @alphablog @OanaIoja @designerul @geocer @calinbiris, adica in total 192, nu 162. Ma-ntelegeti cum zic.

Category: 3 ani experienta
Comments feed : RSS 2.0. Leave your own comment below, or send a trackback.

21 Responses

  1. Mașala!

  2. Mircea Popescu`s avatar
    2
    Mircea Popescu 
    Sunday, 14 November 2010

    Da' tu ejti turcoaica de-aia cu ochi verzi si umeri slabi ?

  3. Pentru cine dorește să creadă, oi fi dară! :D

  4. eu zic ca era mai bine sa fie lasat articolasu asta pe mai tarziu si sa se fi concentrat eforturile pe promovarea ideii.
    Nu ca nu ai scris drept, ii drept ca asa-i numa ca romanii nu intelege ca e biba

  5. Mircea Popescu`s avatar
    5
    Mircea Popescu 
    Monday, 15 November 2010

    @cipslim Ce intelegi tu, logic vorbind, prin "a concentra eforturile" ? Sa mai fi scris adica inca un articol, in care sa repet ce-am scris deja in primul ? Ce rost are ? Tie-ti place asa, repetitia ? Blogul nu-i teveu, omul interesat de repetitie reciteste articolul original, nu-i nevoie sa-l taca-taca toata ziua la cap ca sa intre acolo-n cutiuta, ca nu-i vita, e om.

    Asta in ce priveste scrisul pe blog, care-i pina la urma o micuta particica.

  6. Mircea Popescu`s avatar
    6
    Mircea Popescu 
    Tuesday, 16 November 2010

    Updated.

  7. anonimosu`s avatar
    7
    anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Thursday, 14 April 2011

    Nimic nu stii bai asta, ia aici si citeste la zoso sa afli si tu ca nu conteaza RT-urile!!!eleventy http://www.zoso.ro/social-media-o-comparatie-de-trafic/

  8. Mircea Popescu`s avatar
    8
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 April 2011

    Pai nici nu conteaza, daca nu le ai si se vede. "Traficu'" in schimb, pe care tot nu-l are da' macar nu se vede conteaza. Deocamdata, se schimba si aia, intr-un an-doi va conta "continutul". De calitate, evident.

    Progress Profit!

  9. Wtf? Prima dată când urmez linkul lui anonimosu îmi arată asta:

    Error 403 "The possession of anything begins in the mind" - Bruce Lee

    Many computer systems around the world have been possessed by penguins; some have even been possessed by dead rats,
    in light of this, it is desireable to exorcize these evil spirits, and replace them with a nice, friendly daemon.

    La refresh apare articolul corect.

  10. Mircea Popescu`s avatar
    10
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 April 2011

    Lol ?

  11. Mircea Popescu`s avatar
    11
    Mircea Popescu 
    Thursday, 14 April 2011

    Ha! You speak teh truth, tocmai am incercat cu referer activat si intr-adevar.

    Probabil cineva invata pehaspe.

  12. anonimosu`s avatar
    12
    anonimosuinsigna de prim sositinsigna de tehnolog 
    Thursday, 14 April 2011

    Sau poate ca e un pic de leet ownage. Tipul e fan windoze.

  13. vezi ca faci reclama pe gratis la tweetar dupa ce ai renuntat la serviciile lor.

  14. Mircea Popescu`s avatar
    14
    Mircea Popescu 
    Thursday, 13 October 2011

    La banii mei ce mai conteaza.

  1. 15
    Câteva cuvinte despre Zoso şi Popescu | Amour de jour (via Pingback)
    Monday, 15 November 2010

    [...] voi îşi mai amintesc războiul de anul trecut dintre Vali Petcu, alias Zoso, şi Mircea Popescu, alias Mircea. Ei bine, apele s-au retras, valurile s-au calmat. Însă, observ zilele astea că p(r)ostacii nu. [...]

  2. [...] in primele doua minute mai multe RT-uri decit mesajul super-trustului de presa. Poate pentru ca eu sunt cineva si realitatea e fix zero. Sau poate pentru ca lumea e rea si eu sunt mai rau decit ea. Depinde si [...]

  3. [...] tweet-ul ala citat mai sus nu este cel mai "de succes" tweet din toate timpurile pentru online.ro. Asta este. Scris tot de mine, dar pe o alta tema. Category: Meta psihoza Comments feed : RSS 2.0. [...]

  4. [...] cam tot atitea voturi, 225 de retweet-uri (recordul de pina acum era detinut... tot de je, cu 192), 31,000 de like-uri pe facebook (un spamsite de care poate c-ati auzit) si asa mai [...]

  5. [...] ca si Standout (tot demonstrat), si de asemenea ca recordul absolut in ce priveste twitter il detin tot eu, in calitate de singur roman din istoria multimilenara a Romaniei cu 100+ RT-uri. Da' vorba ceea, [...]

  6. [...] Aparitiile in presa romaneasca nu sunt realizari in sine. Cantitati diverse (blogerul cu cele mai multe retweet-uri din istoria Romaniei, blogerul cu cele mai multe vizite din Google pe zi, blogerul cu cele mai multe comentarii la un [...]

  7. [...] : romanul care a luat cele mai multe retweet-uri, de la mare distanta si inca neegalat dupa ani sunt eu insumi. Cu o chestie care s-a nimerit a fi o idee buna, si pe care o toanta ignobila, adaugata pe post de [...]

Add your cents! »
    If this is your first comment, it will wait to be approved. This usually takes a few hours. Subsequent comments are not delayed.